Oranje – Alankomaiden jalkapallomaajoukkue

  • 40 102
  • 154

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Koskahan uskaltaisi odottaa tietoa millä ryhmityksellä nyt sitten tänään aloitetaan.

Twitterin puolella liikkuu huhua, että viiden alakerralla lähtisi Hollanti pysäyttämään Espanjaa. Kunnon bussi-taktiikka ja nopeat vastaiskut vai? Joka tapauksessa tälläinen tulee avaus todennäköisesti olemaan:

--------------Cillessen---------------
-----Vlaar---De Vrij---Martins Indi----
Janmaat-------------------------Blind
--------De Guzman---De Jong--------
---------------Sneijder--------------
-------Van Persie------Robben--------
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onko Huntelaar ja Persie pelanneet miten kärjessä samoihin aikoihin? Samankaltaiset pelaajat kyllä, joten sinällään ei oikein välttämättä toimi.

Uskoisin, että vaihtopelaajan roolissa Huntelaar nämä kisat vetää, sitten tilanteesta riippuen ~70 minuutilla sisään. Olen aiemminkin toivonut hänelle enemmän vastuuta, jostain luin itse asiassa että peliaikaan suhteutettuna on tehnyt maajoukkueessa huomattavasti enemmän maaleja kuin Persie.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Uskoisin, että vaihtopelaajan roolissa Huntelaar nämä kisat vetää, sitten tilanteesta riippuen ~70 minuutilla sisään. Olen aiemminkin toivonut hänelle enemmän vastuuta, jostain luin itse asiassa että peliaikaan suhteutettuna on tehnyt maajoukkueessa huomattavasti enemmän maaleja kuin Persie.

Joo eikös Huntelaar ole ollut vähän semmoinen supervaihtomies. Vai tekikö jossain karsinnoissa tässä nyt eniten maaleja jopa pelaajista vai mihinkähän tässä sekoitan. Eikös tuo ole tehnyt käytännössä joka toisessa pelissään maalin ja nähden siihen kuinka paljon peliaikaa näissä on saanut, on tuo lukema todella kova.

Viiden alakertaahan siellä on lupailtu Van Gaalin toimesta ja kai noin muutenkin erilaista Hollantia. Saapa nähdä sitten mitä tämä tarkoittaa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Olipahan peli sitten tuo ensimmäinen. Oli mahtava nähdä aktiivinen ja agressiivinen Hollanti. Vanha totuushan on se, että nämä pelit voitetaan keskikentällä ja tänään pidettiin tuota Espanjan vastaavaa täysin pilkkanaan. Huikeaa prässiä usein kuudellakin jätkällä vastustajan kenttäpuoliskolla ja vastaiskuihin lähdettiin tehokkaasti.

RvP:n ensimmäinen maali oli aivan uskomaton, muita maaleja väheksymättä.

Tästä on hyvä jatkaa ja ei puolustus ollut ollenkaan niin isoissa ongelmissa mitä odotin. Nyt vaan puukengät maanpinnalle ja nöyrästi eteenpäin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Kyllä nyt uskaltanee jo sanoa että tuo 5 puolustus ja "heikompi" keskikenttä näyttää toimivan paremmin Hollanilla kuin aiempi keskikenttäpainotteinen peli. Tätähän se vähän jo uumoili karsinnoissa, mutta nyt tuli todellista mittaria ja kovassa paikassa. Hieman itse pelkäsin että niinköhän riittää Guzman, De Jong, Sneijder kolmikko keskikentällä siihen että peli pysyy Oranjemaisena ja mielikuvituksekkaana, mutta nyt lätkästiin allekirjoittanutta melkoisen kovaa. Tuohan näytti suorastaan hurjan hyvälle tuo peli. Varsinkin kun molemmar RvP, että Robben selkeästi jaksoivat tehdä duunia ja hakea palloa alempaa, sekä laitapakit juosta pystysuuntaan.

Nyt kun vain pysyisi jalat maanpinnalla ja samalla tavalla jatkossakin, niin hyvä tulee.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Maailman nopein ei ole varmasti mutta helkkarin nopea Robben on ja sitä päästiin Espanjaa vastaan hyödyntämään hienosti. Muutenkin päästiin hienosti pelaamaan linjan taakse parissakin maalissa.

Seuraavaksi olisi vastassa sitten Australia keskiviikkona. Toiveissa olisi ehyt pelit, ei tarvita mitään ilotulitusta, mutta paketin olisi syytä pysyä kasassa. Asennevammaan on kaikki ainekset olemassa, paljon on kiinni nyt Van Gaalinkin tekemisestä ja siitä, miten nuoret kaverit saadaan keskittymään olennaiseen.

Nollautuiko kortit ennen jatkopelejä? Siellä on nyt keltaiset alla jo kolmella avauksen jätkällä kun yksi peli on pelattu ja näistä muuten ketään ei ole De Jong. Guzman, Vrij ja Persie pelaa kortit pohjalla ja kaikki olisi tärkeitä pelaajia jokaiseen peliin. Saapa nähdä millainen Hollanti kaivetaan ennalta ajatellen lohkon huonointa jengiä vastaan.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Vastaan tyylikkäästi itselleni. Iker sen osasi valistaa toisessa ketjussa.

Ennen oli ns. piikki auki ja korttitili seurasi mukana lohkovaiheesta jatkopeleihin loppuun asti, ja nähtiin mm. Ballackin kyyneleet välierämatsissa vuonna 2002 kun sai keltaisen kortin ja joutui jäämään loppuottelusta sivuun korttitilin täytyttyä.

Nyt siis lähdetään nollista puolivälierävaiheen jälkeen.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tänään show jatkuu Australian kohtaamisella klo 19:00. Australia otti ensimmäisessä ottelussa Chileltä pataan 3-1 ja pyrkii pelaamaan melko hyökkäävää peliä. Tämä sopinee melko mukavasti Hollannille.

Oletuksena kokoonpano pysyy samana, millä aloitettiin kisat. Mikäli otteluun saadaan hyvä ja reipas alku, voi luvassa olla ehyt ja rento ottelu. Kun taas peli ei lähdekään soljumaan, luvassa on nihkeääkin nihkeämpi 1-0 voitto.

Voitto pelistä otetaan, muuta vaihtoehtoa ei ole.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Keskikenttämies Mark Milligan ja puolustaja Ivan Franjici sivussa ausseilta loukkaantumisten takia. En niin hyvin tunne heidän jengiään, mutta tuskin vaihtopenkiltä hirveästi kovia korvaajia löytyy.

Voittoa tietysti haetaan, muttei tasurikaan olisi katastrofi, jos siis jostain syystä lähdetään takki auki bussia vastaan. Tähän en toki usko pätkääkään, vaan luotan kärkimiesten tehoihin tänäänkin. Aussien en usko pystyvän maalintekoon.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Näemmä ei ole koskaan kohdattu Australiaa vielä MM-tasolla ja muita kohtaamisia on kolme. Näistä kaksi pelattu tasan ja kerran kengurut vieneet voiton. Tässähän päästään taas ottamaan revanssia näemmä ja sehän sopii meille.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Se oli sitten sellainen peli. Australia taisteli hienosti ja teki pelistä Hollannille todella vaikean. Oikeastaan vastan viimeisellä 20 minuutilla Hollanti alkoi hallita keskikenttää. Tätä ennen Australia puolusti tiiviisti, peitti syöttölinjat, voitti pääpallot ja otti kaiken tilan pois. Tähän lisäksi Snejderin suorastaan surkea peli ja aseet oli syöty.

Silti lopulta voitetaan ottelu 3-2 vaikka ollaan jo tappiolla "jälleen kyseenalaisen" pilkun jäljiltä. Kyllähän se jo kertoo tuosta joukkueestakin jotain. Molemmissa peleissä epäselvällä tilanteella tappiolle ja puristetaan voittoon.

Kentän ehdoton kuningas oli De Jong, aivan helvetin kovaa duunia keskikentän pohjalla repimässä, riistämässä, taklaamassa ja ärsyttämässä. Parasta antia oli vaparin torjuminen puolittaisella syöksypuskulla, huikeaa.

Huomionarvoista oli Indin loukkaantumisen jälkeen ilmeisesti siirtyminen neljän alakertaan, eikös se näin vähän mennyt? Lisäksi RvP sitten otti keltaisen ja ei pelaa Chileä vastaan. Huntelaar päässee nyt sitten piikkiin pelaamaan tuon pelin. Vaihtomiehet olivat hyvät, tosin ilmeisesti näissä kisoissa tuoreet miehet saa aika kovan edun jo vaikka 75 minuuttia pelanneisiin.

Yhtäkaikki, kaksi peliä ja maaliero 8-3, tää on mun Hollanti! Mainitaan nyt myös se, että jatkossa ollaan. Nyt vain sitten katsellaan pelataanko jatkossa ketä vastaan. Oletuksena Meksiko, joka on kyllä vaikea.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Eilisessä matsissa voi olla tyytyväinen tulokseen, mutta ei juuri muuhun. De Jong oli tosiaan loistava, mutta esim. Daley Blind luvattoman heikko. Ensimmäisellä puoliajalla Hollanti viljeli harhasyöttöjä, hävisi kaksinkamppailuja ja pelasi luvattoman löysällä asenteella. Aussien prässi ja paikkapuolustus oli myrkkyä Hollannille ja tämä vähän pelottaa tulevaisuutta ajatellen. Joku Chile tappaisi Hollannin pelinrakentelun alkuunsa.
Pisteet kuitenkin plakkariin ja nehän vain lasketaan.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Kyllähän eilinen ottelu pelotti ja jännitti todella kovasti, mutta en vielä kauheasti huolestuisi Oranjen tasosta tuon perusteella. Australia yllätti ainakin itseni ihan täysin ja niin taisi yllättää osittain Hollannin tähdetkin.

Kenguruilla oli kova usko omaan tekemiseen ja olihan se melkoinen tuo Cahilin maali heti Robbenin johtomaalin jälkeen. Toisella puoliajalla vielä heppoinen rankkari Ausseilla ja hups Hollanti olikin takaa-ajajana ottelussa. Onneksi melkein heti hyvää turnausta pelaava RvP kuittasi pelin tasoihin ja vielä kun pikkuisen helpohko Mempisin maali painui Aussien verkkoon kymmenen minuuttia myöhemmin niin voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Seuraavassa pelissä Chileä vastaan pelataan sitten lohkovoitosta maanantaina kello 19.00 alkaen. Rob Van Persie on valitettavasti pakkohuilissa, mutta kyllähän Klaas-Jan Huntelaar on ihan oiva "stuntti" tekemään Arjen Robbenin kanssa tuhoja kohti Chilen maalia.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän jopa harmitti aussien puolesta, kun pelasivat niin hyvin ja koska heillä on Cahill. Tällä kertaa 'socceroos' vaan osui kannattamani joukkueen vastustajaksi, joten siksi harmitti vain vähän. Hieno peli!
 

Atthe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Ehdin lukemaan vain nopeasti ja en tutustunut ollenkaan minkälainen julkaisija siellä on taustalla. Mutta aika sekavalta vaikuttaa ja miksei tällaisesta ole juttua missään muualla? Dopingin käyttö ei toki ole millään muotoa harvinaista myöskään jalkapallon parissa, mutta hiukan nyt kaipaisi laajempaa uutisointia. Palataan astialle.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tänään ratkaistaan sitten ensimmäisenä lohkona lopulliset sijoitukset, kun klo 19:00 pelataan Hollanti-Chile ja Australia-Espanja.

Lohkovoittaja todennäköisesti ei kohtaa Brasiliaa puolivälierissä. Itse en näe Brassien kohtaamisessa muuta huonoa, kuin kotiedun millä saa valtaisan edun rangaistusalueella tapahtuvissa rikkeissä. Noin muuten ottaisin Brasilian kernaasti vastaan. Nousevat laitapakit yms...huh, kuinka kiva siihen olisi päästä iskemään.

Tosiaan pelataan nyt lohko ensin loppuun ja haastetta on tänään tarjolla yllin kyllin kun vastaan saadaan tällä hetkellä samoissa pisteissä oleva Chile. Vauhdikkaan ja hyökkäävän futiksen sanansaattaja on pirullinen vastaustaja Hollannille, millä nyt ei kaikkein nopein puolustus ole kuitenkaan. Toisaalta vastaiskuihin panostamalla, Hollanti voi saada hyvinkin paljon tilanteita luotua, kun vain kärsivällisesti annetaan Chilen pitää palloa ja odotetaan virhettä.

Hollannin kokoonpano ja oikeastaan muodostelmakin on vähän auki. Viime ottelussa Indi loukkaantui ja jätti pelin kesken. Ei ole ollenkaan sanottua, että pelaisi tänään, joten mennäänkö sitten 4-4-2 järjestelmällä vai meneekö joku paikkaamaan alakerran linjaan? Avainkysymys onkin se, pelaako Hollanti kahdella vai kolmella topparilla. Toiveissa olisi kolme topparia, koska muuten tulee liian kiire Vlaarilla ja Vrijllä. Lisäksi Vrijllä on kortti alla, joten sekin on huono yhdistelmä tähän otteluun.

Ketä sinne sitten paikkaamaan? Viimeksi Indin tilalle tuli Depay ja siirryttiin saman tien hyökkäävämpään muodostelmaan. Depay oli erittäin pirteä ja en ihmettele vaikka tänään olisi sitten jo hyökkäämässä heti avauksessa. Guzmanilla on kortti alla, joten voi hyvinkin olla, että siellä on Wijnaldum avauksessa hänen paikallaan. Van Persie ei korttitilin täyttymisen johdosta tänään pelaa, onko hänen paikallaan sitten Huntelaar vai Lens, mistä näistä tietää. Itse haluaisin Huntelaarin kärkeen ns.target maniksi ja boksiin tekemään sitä mitä RvP tekee.

Yhteenveto:
-----Huntelaar-----Robben-----
-----------Snejder-------------
--Depay------------Wijnaldum--
-----------De Jong-------------
-Blind---Vrij---Vlaar---Janmaat-
----------Cillesen--------------

Käytännössähän tämä tarkoittaisi sitä, että tuossa topparit laahaa perässä normaalisti, De Jong pudottaa toppareiden yläpuolelle, mutta pelaisi hyvin alhaalla. Tavallaan laidasta siirtyy pelaajat pykälän ylemmäs. Tuolla lähtisin ja oletan Van Gaalin lähtevän Chilen kaatoon.
 
Viimeksi muokattu:

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
----
Avainkysymys onkin se, pelaako Hollanti kahdella vai kolmella topparilla. Toiveissa olisi kolme topparia, koska muuten tulee liian kiire Vlaarilla ja Vrijllä. Lisäksi Vrijllä on kortti alla, joten sekin on huono yhdistelmä tähän otteluun.
----

Itse en ottaisi De Vrijn suhteen riskiä ja peluuttaisi kortti alla tämän illan ottelussa, koska mies on aivan liian tärkeä palanen Oranjelle seuraavaan ns. kuoleman otteluun. Jos Martins Indi ei ole pelikunnossa, niin rohkeasti vaihtopenkiltä Joël Veltman avauskokoonpanoon.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Yhteenveto:
-----Huntelaar-----Robben-----
-----------Snejder-------------
--Depay------------Wijnaldum--
-----------De Jong-------------
-Blind---Vrij---Vlaar---Janmaat-
----------Cillesen--------------


Jotain tämänkaltaista veikkaisin itsekin, joskin De Jong puuttui ilmeisesti joukkueen eilisistä harjoituksista, jonka vuoksi lienee olemassa mahdollisuus, että hän olisi jonkin pikkuvamman johdosta kokoonpanosta syrjässä. Mutta ennenkaikkea toivoisin näkeväni Huntelaarin kehissä. Osaako joku muuten sanoa, ettei miksi häntä olla vaihdettu parissa aiemmassa ottelussa Persien tilalle kehiin?
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Ooh, Dirk Kuyt ja Jeremain Lens avauksessa. Huntelaar penkillä. Chilekin lepuuttaa Vidalia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös