JYP 2014–2015 – lisäaskel kiekollisempaan pelitapaan?

  • 276 909
  • 873

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ruotsiin meni Näkyväkin joten mitään jättikorvauksia sieltä tuskin tuli, joitakin kymmeniä tuhansia ehkä. Eli mikään pelastus taloudellisesti tuo kauppa ei ollut, hyvä jos tilalle saa ketään edes noilla korvauksilla ja säästyneellä palkalla.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eiköhän tuota Akatemiankin tulevaisuutta kannata katsoa tarkemmin jatkossa, kannattaako tuota kivirekeä raahata perässä jatkossa. tuon tasoin budjeteilla millä JYP toimii. tosin olisihan se ollut noloa jo mestiksenkin kannalta jos neljäskin joukkue olisi hävinnyt kartalta.
Ja nythän se CHL voidaan hoitaa akateminan ja JYPn miehillä tasten kuormitusta. ja nuorille kovia pelejä. Ehkä ne JYPn tulevat 1-2 miestä on sportilta ja jokipojilta jääneitä kavereita jos eivät muualle saa sopimusta :-), vitsi vitsi jotain AHL arpojahan ne on.

Toisaalta Akatemian miehet oli varsinkin tuon ET pelien jälkeen aika isossa roolissa kun käytännössä puolustuksessa Näkyvä oli ainut ehjä puolustaja, siinä olisi helposti jouduttu muutama paniikki hankinta tekemään ja rahaa olisi palannut vieläkin enemmän.

Nyt joukkueen rooli taitaa ekakerran päästä kunnolla testiin kun pelipaikkoja on enemmänkin tarjolla. Tosin asia on ihan toinen jos mestiksen häntäpään joukkueesta pari "tähtipelaajaa" pelaajaa lähti toisiin joukkueisiin ja siitä pitäisi vielä napsia sitten useampi pelaaja liigan kärkipään joukkueeseen ja jopa aika isoonkin rooliin niin yhtälö ei ihan toimi. Toki aikaa kauden alkuun on ja kumpaankin joukkueeseen kerkeää varmasti miehiä lisää tulla.

Keupa tosin tulee varmaan taistelemaan niistä samoista pelaajista joten homma ei ole helppoa, toisaalta tuo joukkue tuo hieman joukkueelle myös mahdollisuuksia, pikaisesti katsottuna 4 kotipeliä Keupaa vastaan on Jyväskylässä ja vielä Jukureitakin vastaan 3 ottelua. Eli mukavasti paikallispelejä ainakin pelataan. Katsojamäärät taisi olla hieman viimekaudella nousussa, tosin lipun hinnat on alhaiset ja paljonko sitten lisää ilmaislippuja jaossa ollut edellisvuoteen verrattuna. Nuo paikallispelit kuitenkin antaa toivoa hieman yleisömäärän kasvuun vaikka Sport lähtikin liikaan. Asia sitten erikseen miten Mestiksen yleinen kiinnostavuus on.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kysymyshän ei ole JYPn vetoisuudesta muuten kuin JYPn kyvystä maksaa korvaus menetetystä vapaa-ajasta. ja se on huono tällä hetkellä.


Kyllä varsinkin nousussa olevien nuorten pelaajien päätöksiin vaikuttaa muukin kuin palkka,esimerkiksi valmennus ja sen kontaktit maajoukkueseen. JYPillä puuttuu mitä ilmeisimmin rahan lisäksi valmennuksen tason arvostus. No kai se on odoteltava kunnes Kärpillä,Lukolla,HIFK:lla etc.on rosterit täynnä. Sitten on vielä Tirkkosen Saipa joka takuulla on menetysten jälkeen sekä houkutteleva että maksukykyinen. Pirunmoinen vääntö tulee pelaajista. Niiden parin hankinnan kun on vielä osuttava 100% maaliin.

No jospa se Ikonen..Nenonen? Tuossa on ne pari nimeä jotka voivat nousta aivan uudelle tasolle.
 

El Guaje

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, Spurs
Itse en usko, että Virtasen valmennuksessa kovin montaa tason nostajaa tule löytymään. Johan viime kaudellakin joukkueesta alisuoritti muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kaikki, joka kielii heikosta valmennuksesta. Tosin nyt rosterikin on sitä luokkaa, että lieköhän alisuorittaminen edes mahdollista. Saapahan Marko ainakin leikkikenttänsä täyteen näköisiänsä hattivatteja.
 

Ahar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Pelicans, Suomi, Ruotsi, Columbus
No niin, näköjään ensi kaudella ollaan palaamassa meidän vanhojen jypin kannattajien perusasioihin, eli menestystä on turha odottaa. Toivottavasti ei kuitenkaan palata aivan -90 -luvun synkimpiin hetkiin, jolloin kolmannen erän alkaessa aika kului lähinnä jäähallin baarin puolella pelin ollessa 8-0 kahden erän jälkeen, yleensä vastustajalle. Osui siihen tosin Lahdessa yksi 16-1 voitto paikallisesta Reippaasta, mutta se onkin jo eri asia.

Sitten 80-90 luvun vaihteen Lidroos-Riihijärvi-Virtanen -ketjun hetkellisesti tuoman orastavan menestyksen jälkeen, jonka Selänne sittemmin ampui alas, en kahteenkymmeneen vuoteen uskonut Jypin nousevan koskaan Suomen mestariksi, mutta ihme kuitenkin tapahtui ja muutaman vuoden oli erittäin mukavaa katsella suosikkijoukkueen peliä.

Edelleenkin seuraan aktiivisesti suosikkijoukkuettani etäkannattajana lähinnä TV:n välityksellä, mutta eihän tämä tällä hetkellä hyvältä vaikuta. Usko tulevaan on kuitenkin kova. Pienet ( suuret ) säästötoimet on Jyväskylän kokoisella talousalueella viime kauden jälkeen pakko tehdä, mutta hyvin pelasi viime kaudella esim HPK:kin nimettömällä rosterilla.

Että tällaista, uskon että Jyp kaikesta huolimatta edelleen jyrää.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Saahan sitä uskoa.

”Toiset uskoo Jumalaan, toiset Joulupukkiin, mutta minä uskon Martti Vainioon.” -Jari Porttila 1984
 

sean

Jäsen
Minulle käy varsin hyvin tämä nuorennusleikkaus ja nuorten pelaajien sisäänajo vuosi. Minusta on selvää ettei mikään joukkue voi liigassa olla enään kesto menestyjä, koska liigan menestyvistä joukkueista tyhjennetään aina puolet pelaajista pois kauden päätyttyä.

Toki selvää on että tuohon pelaajia vielä tarvitaan, mutta itse hakkisin tuohon nuoria lupauksia tulevaisuutta ajatellen AHL- arpojen sijaan; esim Lukon Joni Nikolle en Lukossa nää tulevaisuutta tai ainakin ensi kaudella peliaika on kortilla.

Luoman rahakkaasta sopimuksesta olisi hyvä päästä vielä eroon. Tyniin täällä mennyt täysin luotto. En jaksa uskoa Näkyvästä sataviin korvauksiin eiköhän ainoa säästö ole näkyvän palkkakulut. Muutenkin Tynin toiminta ala-arvoista. Meistä Faneistakin kuka tahansa hoitaisi Tynin hommat tällä hetkellä paremmin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
JYP on pakotettu laskemaan pelaajapalkatasoa miljoona tappionsa jälkeen. lumipallo ilmiö on estettävä ja taloudellinen tulevaisuus turvattava. NYT tingitään pelaajista, sekä samoin menestyksestä.

Uskon että tähän CHLssä ollaan osallistumisen ilosta eikä menestys tarkoituksella, kun on tuo kutsuttu kuoleman lohkokin, jossa ei välttämättä pärjäisi nimellisesti kovalla joukkueellakaan.

Tarkat säästötalkoot käyntiin, mutta käydään neppailemassa talouteen vaikuttavassa CHL:ssä ihan vain riemun vuoksi? Tämä kuulostaa helvetin typerältä organisaation näkökulmasta ja vielä typerämmältä urheilussa vaikuttavan ammattilaisseuran näkökulmasta.

Muutenkin Tynin toiminta ala-arvoista. Meistä Faneistakin kuka tahansa hoitaisi Tynin hommat tällä hetkellä paremmin.

Ja tähän riittäisi jo oikeastaan se kun puhuttaisiin asioista edes vähän niiden oikeilla nimillä. Ei omaan kotionkaloon tarvitse kusta, mutta valehtelu ja räikeä värikynän käyttäminen on tosiaan erittäin ala-arvoista toimintaa. Odotan mielenkiinnolla minkä tavoitteen joukkue itselleen kauden alussa asettaa. Välikausiahan ei 2,5 miljoonan porukalla pidetä.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä pitäisi nyt olla merkittävästi halvempi joukkue ensi kaudella, tämä siis suureksi osaksi positiivista!

Mutta mihin se 2,5 miljoonaa menee?

Lähtijät hyökkäyksestä:
- Louhivaara
- Wärn
- Huba
- J.Virtanen
- Myttynen

Lähtijät puolustuksesta:
- Näkyvä
- Salcido
- Halme
- Välivaara
- Auvitu

Tulijat tähän mennessä:
+ Hännikäinen
+ Puolustukseen siis haetaan pelaajaa

Tässä viestini pari viikkoa sitten. Yhtä hankintaa haetaan edelleen?
Kyllä tuolla voi liigaan lähteä, mutta loukkantumiskierre niin rosterilla ei pärjää edes Mestiksessä!

Edelleen viime kauden extrakallis joukkue vahvistuksineen. (virtasellehan ei kelvannut hyökkäykseen kuin Ikonen...) Tuloksena miljoona tappiota? Ts. Virtanen harjoittelee valmentamista ja JYP kuihtuu lähes olemattomiin.

Pelastuksena tässä on se, että M.Virtasen pitää saada taistelua aikaseksi kaukalossa. Kun pelataan junnuilla, niin yleisön voi saada mukaan antamalla kaikkensa. Ei ole sinänsä väliä voittaako vai häviääkö.
(vrt. kalliilla joukkueella läpsytellen tappioon, se syö yleisöä)

Pelikirjasto + reagointikiekko kuullostaa kuitenkin huonolta...
Pointti on edelleen se, että 1. kausi tuli todella kalliiksi M.Virtasen valmennuksessa, olisi edullisempaa antaa potkut ja palkata ihan uusi päävalmentaja.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Arsenal
Kylläpä haisee Näkyvän kommenteista tynimäinen kynänjälki taas.. Noh toivottavasti Näkyvän myynti kilauttaa kassaan vähintään 200k €.

Kylläpä on kovat odotukset Näkyvästä, jos ruotsalaisseura, joka painii vähän JYPiä isommalla budjetilla, ostaisi Näkyvän sopimuksen 200 k€:lla ja maksaisi vielä palkkaa 150 k€/kausi. JYPin säästö lienee >150 k€, mutta en jaksa uskoa että edes sataatuhatta on välissä liikuteltu.

JYP ei ole neuvotellut Jyrki Välivaaran ja Brian Salcidon kanssa aktiivisesti, Tyni kertoi lehdessä. Miksei? Ymmärrän, että Salcido heittää hintalapukseen poskettoman summan, koska tietää olevansa JYPille "korvaamaton" ja varma kortti - tiedetään mitä saadaan. Siihen ei varmasti rahat riitä, jos Näkyvästäkin luovutaan "säästösyistä". Mutta case Välivaara: mahtuisi tämän hetken pakistoon vaikka yksikätisenä, Kalle Koskinenkin pelaisi välivuoden jälkeen ykkös-yv:ssä. Meillä on kaupungissa asuva, oma kasvatti, josta tiedetään mitä saadaan. Tuskin mikään pukukopin syöpä, kun A-kirjain on rinnassa välillä ollut. Pystyy pelaamaan nimenomaan kiekollista peliä, antamaan sen helpon lyhyen ensimmäisen peliä edistävän syötön. Toki hänellä on puutteensa, mutta tulevan kauden ottelumäärillä me tarvitsemme rosteriin myös "jyrkivälivaaran", vaikka ei joka peliä pelaisikaan. Minua ei vituta Jyrkin puuttuminen kokoonpanosta, mutta jos elokuussa Jyrkin tilalle otetaan "jasonlepine2", joka saa kenkää marraskuussa, sitten vituttaa.
 
Viimeksi muokattu:

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kylläpä on kovat odotukset Näkyvästä, jos ruotsalaisseura, joka painii vähän JYPiä isommalla budjetilla, ostaisi Näkyvän sopimuksen 200 k€:lla ja maksaisi vielä palkkaa 150 k€/kausi. JYPin säästö lienee >150 k€, mutta en jaksa uskoa että edes sataatuhatta on välissä liikuteltu.

Kirjoitin tuon viestin tänne siinä vaiheessa jolloin Näkyvän uudesta seurasta ei ollut vielä julkisuuteen herunut tietoa. Oletin siis, että Näkyvä olisi matkannut KHL:ään. Totta puhut, että tuskinpa lähellekään 200K € Luulaja on maksanut Näkyvästä, ehkäpä +50K € voisi olla realistinen summa. Pistää jälleen pohtimaan oliko nyt sittenkään järkevä myyntiaika..
 

Hiitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toisaalta Akatemian miehet oli varsinkin tuon ET pelien jälkeen aika isossa roolissa kun käytännössä puolustuksessa Näkyvä oli ainut ehjä puolustaja, siinä olisi helposti jouduttu muutama paniikki hankinta tekemään ja rahaa olisi palannut vieläkin enemmän.

Nyt joukkueen rooli taitaa ekakerran päästä kunnolla testiin kun pelipaikkoja on enemmänkin tarjolla. Tosin asia on ihan toinen jos mestiksen häntäpään joukkueesta pari "tähtipelaajaa" pelaajaa lähti toisiin joukkueisiin ja siitä pitäisi vielä napsia sitten useampi pelaaja liigan kärkipään joukkueeseen ja jopa aika isoonkin rooliin niin yhtälö ei ihan toimi.

Niin onhan meidän Akatemiankin vahvuus tällä hetkellä 2+6+14.
Linkki jatkoajan pelaajasopimustilanteeseen

Kyllä tässä touhussa haisee aika vahvasti paska tällä hetkellä. Toivottavasti nyt ei enempää enää sopimuksia pureta yhteisymmärryksessä/KHL-peikko vie (kenet muka huolis?)

Nyt kun akatemiakin on ajettu alas niin meillä ei ole siellä enää sitä yhtä liigatason kenttää ottaa lainaan. Asiasta enemmän tietävät voisivat avata, ketkä tästä Akatemian porukasta ovat "Liigakelpoisia"?

Toisaalta, case-Palola & case-Keränen osoittavat sen että mestis ja liigajyristäkin voi tulla timantteja. Mieluummin sitä silti odottelisi ne tynin täsmävahvistukset, koodinimet "Lepine" ja "Quirk", ennen kausarin ostoa...
 
Viimeksi muokattu:

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Niin onhan meidän Akatemiankin vahvuus tällä hetkellä 2+6+14.

Tähän pakko todeta minkälaista itsepäisyyttä seura harrasti tuossa kun ei tarttunut KeuPan farmiapuun. Eli akatemian kourallinen ukkoja liigarinkiin tuomaan leveyttä maratonkautta silmällä pitäen, ja KeuPasta se farmiporukka.

Mutta kun ei niin ei. Harvoin tämä näin päin menee että isommalle seuralle ei kelpaa pienemmän kosinta farmiseuraksi. Varsinkin nyt kun tietää mitkä säästöt oltaisiin saatu kreivin aikaan + pelaajapulaan apua.

Noh, mitä suotta kun mahdollisuutena saada tämä ikiklassikko, paikallishegemoniapari JYP Akatemia-KeuPa HT Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, liput huippuhinnoin!
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Tähän pakko todeta minkälaista itsepäisyyttä seura harrasti tuossa kun ei tarttunut KeuPan farmiapuun. Eli akatemian kourallinen ukkoja liigarinkiin tuomaan leveyttä maratonkautta silmällä pitäen, ja KeuPasta se farmiporukka.

Mutta kun ei niin ei. Harvoin tämä näin päin menee että isommalle seuralle ei kelpaa pienemmän kosinta farmiseuraksi. Varsinkin nyt kun tietää mitkä säästöt oltaisiin saatu kreivin aikaan + pelaajapulaan apua.

Noh, mitä suotta kun mahdollisuutena saada tämä ikiklassikko, paikallishegemoniapari JYP Akatemia-KeuPa HT Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, liput huippuhinnoin!

Olet varmaan ollut itse neuvottelemassa, kun tiedät neuvotteluiden kulun? Itse olisin julkisuuteen annetuista kommenteista päätellyt juuri päinvastaista; KeuPa ei voinut tarttua JYPin täkyyn (koska JYPin ei kannata maksaa itseään kipeäksi KeuPan suuntaan ilman päätäntävaltaa asioista). Mutta - turha arvailla kun minä en ollut ainakaan neuvottelupöydässä.
 

Hiitonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Darryl Boyce palaa JYP-paitaan

JYP on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen kanadalaishyökkääjä Darryl Boycen kanssa.

29-vuotias Boyce pelasi JYPissä kevätkaudella 2013. Kausi päättyi pronssimitaleihin.
Viime kaudella Darryl Boyce pelasi uransa parhaan AHL-kauden Springfield Falconsissa ollen joukkueensa kolmen parhaan maalintekijän joukossa. Boyce ampui 14 maalia, antoi 17 maalisyöttöä. Sen lisäksi hän istui jäähyllä 100 minuuttia. Boyce on pelannut urallaan 84 NHL-ottelua.

- Darryl Boyce on todellinen ammattilainen, josta tiedämme, mitä saamme. Hän tuo aina sataprosenttisen pelipanoksen JYPin eteen ja paljon oikeanlaista tilannekovuutta sekä särmää joukkueeseemme. Hän onkin joukkueen sisällä korkealle arvostettu pelaaja, sanoo JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Darryl Boyce pystyy pelaamaan keskus- tai laitahyökkääjänä.
- Olen iloinen voidessani palata JYPiin, viestittää Darryl Boyce.

Tämä oli sellainen AHL arpa joka kannatti ottaa, ainakin viime visiitillään pelasi JYPin näköistä kiekkoa. Tuskin kovin kalliskaan. Lähtökohtaisesti tulee pelaamaan 2/3 ketjussa ja kirittää Ramia upeisiin horjahduksiin.
 

marras

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvä hankina mielestäni. Todellinen taistelija ja viime kauden perusteella herättelijää tarvitaan joukkueeseen ja tärkeintä, että ei siellä toimistolla ihan unessa olla oltu. Toivottavasti nyt vielä joku hyvä kiekollinen pakki ja kakkossentteri tulisi, Boyce kun ei ole semmoinen.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä oli sellainen AHL arpa joka kannatti ottaa, ainakin viime visiitillään pelasi JYPin näköistä kiekkoa. Tuskin kovin kalliskaan. Lähtökohtaisesti tulee pelaamaan 2/3 ketjussa ja kirittää Ramia upeisiin horjahduksiin.

Täällä myös erittäin tyytyväinen olo Boycen hankintaan. Ns. varmakortti kakkosketjuun ja tärkeä mies kevään ratkaisupeleissä. Tämän miehen rajua taistelua on hieno seurata. Ja kahden vuoden pahvi vielä iso plussa. Kiitos tästä organisaatiolle.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kun tulossa kerran oli 1-2 miestä, niin eivät saa olla kiekollisena tasoa Darryl Boyce, vaikka hyvästä pelimiehestä kyse onkin. Kaudesta tulee todella vaikea, elleivät naaraa pakin tontille Drew Doughtyn tai Duncan Keithin.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Milloin on JYPin puolustus näyttänyt näin heikolta? Viime kauden puolustuksella oltiin usein pulassa niin mihin näillä sitten? Kiekollinen osaaminen omissa? Ei löydy tällä hetkellä! 4 liigatason pakkia ja pitäisi vetää Liiga ja CHL:ä?! Varmaan toimistolla yritetään koko ajan hankkia ko. osa-alueelle vahvistusta, mutta kun imu ja rahat on loppu niin vaikeeta on (luulisin).

Boycen tulo ei tuo joukkueeseen yhtään kiekollista lisää. Pelaajahan on täysin yhden suunnan AHL-jyrä. Hyvä lisä omilla vahvuuksillaan tosin jos pelaa samalla tasolla kuin viime visiitillää.

Jotenkin Boycen hankinnasta tulee väkisin mieleen hätäratkaisu kun muuta ei ole tarjolla.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ketäköhän täällä JYPiin oikein odotetaan, kun kukaan ei kelpaa tai on pettymys. eli Boyce oli niistä 1-2 pelaajasta se toinen tai ainoa tulija. nyt tuli se AHL arpa mitä on jo vähän raaputeltu ennenkin. Sitä kiekollista johtavaa pakkia joka pystyy maalintekoon, täällä varmaa odotellaan mutta sellaista ei taida olla edes saatavilla. sellaistahan etsii 90% maailman jääkiekkojoukkueista. joten tyydyttävä huomattavasti matalamman profiilin kaveriin jos sitäkään on mahdollista saada. Paljonkohan palkkapudjettista on käytettävissä enää. itse en usko siihen 2,5milj koska siitä on luonnollisesti tingittävä viime kauden perseelleen meno. (säästetäänkö 250 tuhatta vai 0,5 miljoonaa)
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Joukkue on siis yhtä puolustajaa vaille valmis ja nyt on ainakin paalua millä mällätä pakkimarkkinoilla. Tältä pohjalta tulemme näkemään käsittämättömän huippuvahvistuksen ensi kauden puolustuksessa. Tai siis koko liigassa.

Nyt ei muuta kun Vatasta metsästämään vuoden pahvilla.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
joo..

Joo.. varmaan kieli poskella näitä kommentteja heitellään. Mutta sanomattakin selvää että Boycen lisäksi joukkueeseen haetaan Louhivaaran paikalle hyökkääjää sekä puolustukseen haetaan kärkinimeä. Mutta kyllä pelaajarinki on aivan liian kapea, samoin kärki.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Joo.. varmaan kieli poskella näitä kommentteja heitellään. Mutta sanomattakin selvää että Boycen lisäksi joukkueeseen haetaan Louhivaaran paikalle hyökkääjää sekä puolustukseen haetaan kärkinimeä. Mutta kyllä pelaajarinki on aivan liian kapea, samoin kärki.
Oletan toimistolla ajateltavan että Boyce ON Louhivaaran korvaaja. Tämän hankinnan lisäksi on luvassa yksi hankinta puolustukseen ja ehkä epätodennäköinen hankinta hyökkäykseen. HTT on kertonut jo Hubacekin useamman vuoden jatkosta. Jos tuo huhu varmistuu todeksi, en usko että se vaikuttaa tuohon mahdolliseen hyökkääjä-hankintaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös