New York Rangers (2.) – Philadelphia Flyers (3.), Metropolitan 1. kierros

  • 25 783
  • 84

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kaksi ekaa erää jaksoin väijyä klo. 4 asti mutta sitten uni vei voiton. Aamulla katsoin sitten pelin loppuun ja tässä pientä raportaasia. Philly sai peliin hyvän startin kun MacDonaldin veto viivasta otti kimmokkeen ja meni maaliin ohi Lunkan. Oisko mennyt vain 5min kun Zuccarello seurasi oman reboundin loppuun asti ja tasoitti pelin 1-1. Toinen erä meni maaleitta. Kolmannessa erässä Rangers sai sitten 4min YV:n jonka aikana Richards sekä Stepan onnistui hienojen kuvioiden päätteeksi b-pisteeltä maalin molemmin puolin ja peli ratkesi tähän. Lopussa vielä Fast-Richards-Hagelin kuvio toimi ja loppunumerot oli näin 4-1. Vaikka Rangers saikin 4 maalia niin ei pelitapahtumat olleet niin selvät Nykin eduksi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa ja tämä voitto oli jo peräti 9 voitto putkeen Phillystä Madison Square Gardenin kirkkaissa valoissa. Lisähuomiona sanoisin että molemmat aloitti sarjan ehkä turhan varovaisesti, ei ollut hirveästi taklauksia ja jälkipeliä. Sarja 1-0.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Tuo Akesonin ratkaiseva jäähy oli kyllä junnuhöntyilyä pahimmillaan tai parhaimmillaan riippuen nyt vähän miten sen ottaa. Onko Downie kunnossa? Akesonin nimittäin tuskin tarvitsee game kakkoseen vetää hokkareita jalkaan.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Vähän vaikutti siltä, että ensimmäiseen peliin paikalle oli saapunut vain yksi joukkue. Valkoisissa paidoissa jotain jääkiekon tapaista yrittänyt joukkue oli kyllä luvalla sanoen niin surkea läpi ottelun ja se paistoi pelaajistakin mitä lähemmäs loppua mentiin (turhautumisjäähyjä by Giroux, Rinaldo ja B. Schenn). Emery oli kaikesta arvostelusta huolimatta eilen ihan ok, eikä varsinaisesti yksikään maali mennyt tämän piikkiin. Lundqvistin ei paljon tarvinnut eilen venyä toisessa päädyssä, varmaan yksi helpoimpia playoff-otteluita tämän uralla.

Jostain kuulin, että Mason olisi tänään matkustamassa New Yorkiin? Siinä olisi Stone Cold Steve Masonilla loistava sauma pelata itsensä samantien voittavaksi maalivahdiksi, edellyttäen että joukkue edessä saisi jotain järkevääkin aikaiseksi.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Emery oli kaikesta arvostelusta huolimatta eilen ihan ok, eikä varsinaisesti yksikään maali mennyt tämän piikkiin.

Ihan ok ei riitä mihinkään tässä sarjassa. Pitäisi pystyä ottamaan perustorjuntojen lisäksi myös gamesavereita. Helppoja nyt ei normaalistikaan pitäisi mennä, joten siitä nyt ei voi maalivahdille mitään erikoismainintaa antaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo ei kaatunut Flyers Emeryyn eikä myöskään Akesoniin, vaikka tämän 2+2 jäähyn aikana pari maalia Rangers latoikin, todennäköisesti ne maalit olisivat tulleet muutenkin ennemmin tai myöhemmin. Rangers oli parempi, vierailijoiden käyrä oli koko pelin ajan laskeva sillä alku oli ihan hyvä ja Flyers tuli kovaa päälle karvaamaan syvältä ja Rangersin pelinavaaminen oli välillä tuskaista. B.Richards näytti todella hyvältä, McDonagh paransi mitä pidemmälle peli eteni. Hieman jäi vaisuksi ensimmäinen peli, mutta tärkeä voitto tietenkin Rangersille. Flyersin lopun turhautumisjäähyt eivät lupaa hyvää jatkoa ajatellen jos pitäisi jotain ennustaa. Tästä huolimatta kumminkin uskon, että tämä sarja katkeaa vasta seitsemännessä pelissä ja Rangersille.

Seuraavan kerran nämä joukkueet pelaavat sunnuntaina ja kyseessä on päiväpeli, siinä näkisin Flyersin sauman iskeä ja napata kotiedun itselleen.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ihan ok ei riitä mihinkään tässä sarjassa. Pitäisi pystyä ottamaan perustorjuntojen lisäksi myös gamesavereita. Helppoja nyt ei normaalistikaan pitäisi mennä, joten siitä nyt ei voi maalivahdille mitään erikoismainintaa antaa.

Ei olisi viimeöisessä pelissä edes gamesaverit kantaneet kauhean pitkälle. Aika turhaa siis antaa mitään ylimääräistä kritiikkiä, kun lähtökohtiin nähden pelasi ihan mukiinmenevästi kuitenkin.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Olihan Rangers tässä ensimmäisessä kohtaamisessa valovuoden Flyersia edellä. Missään vaiheessa Flyersin peli ei oikein löytänyt uomiinsa vaikka näennäisiä pyörityksiä saatiinkin vastustajan päähän. Rangers puolusti todella kurinalaisesti keskustan pois, jolloin Flyersilla oli vaikeuksia päästä niille huippupaikoille. Todelliset maalipaikat Flyersin osalta voi laskea yhden kähden sormilla. Myös Flyersin pakeilla tuntui olevan jatkuva kiire Rangersin kovan karvauksen alta ja todella paljon purettiin kiekkoa roiskaisuina keskialueelle, josta vastustaja pääsi ainoastaan vyöryttämään uudelleen estäen Flyersin ketjujen vaihdot.

Eihän noita maaleja nyt varsinaisesti Emeryn piikkiin voi laittaa, mutta edelleen mieheltä on turha odottaa gamesavereita. Toisin kuin vastakkaisessa päädyssä, jossa Lunkka pystyy voittamaan yksin pelejä Rangersille. Keskinkertaisella maalivahtipelillä on todella vaikeaa niittää menestystä NHL:ssä. Toivotaan, että Mason on tolppien välissä sunnuntaina, sillä mies pystyy kyllä ottamaan sen muutaman gamesaverin, jotka voivat kääntää pelin Flyersille. Emery on hyvä stunttaaja, mutta ei ykkösveskari playoffeissa.

Tietysti kenttäpelaajistonkin tulee parantaa otteitaan roimasti. Uskon, että joukkue tulee huomattavasti sisuuntuneempana sunnuntain päiväpeliin taistelemaan tällä kertaa voitosta. Edelleen veikkaan, että seitsemänteen peliin mennään ja siellä voi tunnetusti käydä mitä tahansa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Eihän viime yöstä tosiaan jäänyt seliteltävää vaan MSG&Rangers pitivät kutinsa. Samanlaista Rangersin dominanssia on nähty monesti aiemminkin, mikä huolettaa entistä enemmän. Kotijoukkueen kone vain jauhaa maltilla, eikä Flyers tunnu saavan palaa väliin. Ensimmäinen erä meni vielä kivasti, mutta sen jälkeen Rangers nosti tasoaan ja virta kävi kohti Emeryn maalia. Kolmannessa iskivät kolme rysää samalla kun Flyers sai yhden ainoan laukauksen kohti Lundqvistia, mikä tiivistää oikeastaan kaiken. Näitä heikkoja kolmansiakin eriä on nähty viime aikoina aivan liikaa. Ja kun 5vs5 pelissä on vaikeaa, niin eipä erikoistilanteita passaa hävitä tuolla tapaa. Rangers pelasi fiksua alivoimaa. Giroux'n veto ja Hartnell tandemi pois, Voracekista ei niin väliä ja kun oli paikkaa iskeä painetta, niin iskivät. Vastaavasti Flyersin hajanaista alivoimaa sahattiin sen verran rumasti, että pahaa teki. Paljon tiiviimmäksi tuota täytyy saada. Nyt miehet vain ryntäilivät jättäen syöttölinjat auki, joita sitten Rangers sahasi komeasti. Varsinkin 3-1 oli karua touhua. Fyysisyyskään ei ollut Rinaldon paluusta huolimatta, sitä mitä oli tilauksessa, jonka myötä meni vähän vastustajan pelaamista katsellessa. Odottivat sitä sytykettä oikeastaan koko matsin, mitä ei vain tullut. Tuohon on vain tultava muutos.

Akesonin kannalta ikävämpi homma, mutta olihan se tyhmää pelaamista. Tai no taitopelaaja taklaamassa… Muuten toivoisin McGinniä kehiin, mutta kun ei ole suuremmin sitä energiaa tuonut, mitä kokoonpanon rajamailla pyörivältä voimalaiturilta, joka ei tehoillaan loista, toivoisi. Pelaa ihan tunnollista kahdensuunnan kiekkoa erottumatta sen negatiivisemmin, mutta… Kunnon pommeja, joku tappelu, energiaa vaihdosta toiseen jne. niin olisi helppo ottaa pikkunätin Akesonin tilalle, joka pelasi virhettään lukuun ottamatta ihan ok peliä, tuomatta kuitenkaan sen suurempia. Sellaista tehotonta pörräämistä, kaksinkamppailuiden häviämistä jne. Akeson kuitenkin näistä kahdesta tuo todennäköisemmin niitä ylimääräisiä tehoja, joten menkööt näin päin jatkossakin. Vähän heikompi, juttu että joutuvat arpomaan kokoonpanoon näitä non-factoreita, mutta ei voi muutakaan.

Downie taitaa olla rikki. Mitään virallista vahvistusta ei ole mistään kuultu, mutta mikäli ei edes harjoittele, niin eipä pelikunto ihan lähellä voi olla. Onko sitten kyse myöhemmin ilmenneistä aivotärähdyksen jälkioireista vai jostain muusta, tiedä häntä, mutta tuskinpa tästä on enää tänä keväänä pelimieheksi.

Mason matkusti jo eilen New Yorkiin, joten kaipa siellä edistystä on tapahtunut. Emery ei venettä kaatanut, mutta eihän mies sitä uskoa ja luottamusta kenessäkään voi nostaa. Kuuma ykkösvahti luo kuitenkin vähän erilaiset lähtökohdat, eikä kenttäpelaajien tarvitse koko ajan alitajunnassaan varoa virheitä ja pelata varmistellen. Mason on ollut kuitenkin se kaveri, jonka varaan paletti on kasattu ja jonka pelastuksiin muu joukkue on oppinut luottamaan tiukoissa paikoissa. Tiedä sitten mitä karmaa tämä on, että kun vihdoin on löytynyt luotettava veräjänvartija, niin pitäähän miehen luonnollisesti kokea kovia runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussa, nostaen varjon koko pudotuspelitaipaleelle. Ja kun huomio kuinka saatanan turhassa tilanteessa se loukkaantuminen tapahtuu, niin aina parempi.

Sunnuntaina on uusi päivä ja toivottavasti huomattavasti parempi.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt voi sanoa, että aikataulussa ollaan. 1-1 tilanteessa poistutaan MSG:ltä kohti WFC:tä. Helvetin hyvin Flyersiltä Emery maalilla!
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Nyt voi sanoa, että aikataulussa ollaan. 1-1 tilanteessa poistutaan MSG:ltä kohti WFC:tä. Helvetin hyvin Flyersiltä Emery maalilla!

Tuleekin tiukka paikka kumpi laitetaan ensimmäisen kotipeliin maaliin. Voittanutta ei tietysti kannata vaihtaa, mutta Mason on tasoltaan parempi maalivahti kuin Emery, etenkin liikkumiseltaan. Mason ei siis vieläkään taida olla 100% kunnossa, mutta lähestyy sitä (kovaa?) vauhtia.

Emeryltä ja Flyersilta tänään hieno matsi! Kotietu on nyt Rangersilta ryöstetty ja oma uskoni on todella kova kun siirrytään vielä kotipuoleen pelaamaan!
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Olipa huono peli Rangersilta ja varsinkin kun johdettiin kahdella hienolla maalilla. Ensin onnistui St.Louis Nashin ja Stepanin hienoista syötöistä. Sitten alkoi Flyersin päätä pakottaa ja alkoivat ajella kädet ylhäällä kaikkea mikä liikkuu ja Rangers sai ylivoiman josta Pouliot teki 2-0 maalin ja tämä maali oli samanlainen kuvio kuin ensimmäinenkin mutta syötön jakeli Zuccarello. Voracek onnistui kuitenkin kaventamaan vielä ensimmäisen erän loppuun ja erä oli siinä. Toisessa erässä Philly sai 2 onnekasta pomppua Lunkan torjunnoista joista oli helppo laittaa sisään. Akeson paikkaili maalillaan Game 1 hölmöilyjään ja Luke Schenn ajeli oikeaa aikaan maalille ja sai ohjattua 2-3 johtomaalin. Kolmannessa Rangers ajoi hyvin päälle ja sai paljon paikkoja mutta Emery peitti hyvin, eli oli vaan polvillaan. Nykin loppukiri meni vaan perselleen kun Richards hyppäsi kentälle vielä kun Lunkka arpoi pitäisikö mennä penkille vai ei. Alivoimalla oli vähän vaikeampaa ja Väinö Simmonds hoiteli loppunumerot 2-4 tyhjiin. Ärsyttävä tappio ja samalla meni 9 voitetun Philly pelin kotitaika rikki. Nooh, pelit jatkuu seuraavaksi ti-ke yönä Wells Fargo Centerissä! LGR!!1 Sarja 1-1.
 

vstk

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ihan ansaitusti meni voitto Phillylle. Ei Rangersilla ollut mitaan saumaa ensimmaisen eran jalkeen. En oikein ymmarra miten peli jaatyi niinkin pahasti ensimmaisen eraan jalkeen. Mitaan ei oikein saatu aikaiseksi ja Philly oikein tarjosi ratkaisun Rangersille ottaen tyhmia jaahyja, mutta ei kelvannut ei.

Tuomareita en toki syyta tappiosta, mutta sen verran taytyy sanoa etta aikamoisia ratkaisuja oli heilla tassa ottelussa. Jai viheltamatta aivan taysin selvia rangaistuksia puolin jos toisin ja sitten epaselvista tilanteista kuitenkin vihellettiin jaahyt. Mieleenpainuvimmat oli tietenkin Zuccarellon ja Dorsettin saamat filmaus-jaahyt. Kuten sanottua, en syyta tuomareita koska tassa tapauksessa molemmilta joukkueilta jai viheltamatta selvia jaahyja ja molemmin puolin vihellettiin varsin epatasaisesti. Tuomareiden ei koskaan pida ottaa selvaa roolia pelissa, mutta jai vahan sellainen fiilis etta nyt raitapaidat ottivat liiankin selkean epatasaisen linjan jonka jalkeen pelaajat eivat oikein tienneet miten pitaa pelata ja mista mikakin jaahy tulee.

Oma saldo nyt 2-14 talla kaudella Gardenissa ja nyt pitaa oikeasti miettia pitaako siihen game 5:seen menna.
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Florida, Tappara, Chelsea, Eagles
Sarja 1-1 ja Flyersin jatkoon menon kannalta tärkeä voitto. Flyers pelaa paremmin himassa ja usko omiin on vahva. Pelithän on tasaisia ja melko ympäripyöreitä, mutta jotenkin Flyers löysi itsensä ja rohkeampi karvauspeli alkoi toimia. Parhaat tilanteet 5 vs 5 pelissä Rangersille tuli Flyersin liian syvästä hyökkäyspelistä kolmella, jolloin pääsivät 3-2 vastaiskuihin. Tähän pientä viilausta ja tarkennusta.

Positiivinen ongelma on maalivahti valinta. Itse menisin Emeryllä, kun on syke päällä ja olisi luontevaa jatkaa voittavalla veskalla. Emery on taistelija ja omaa hyvän ns. Urpo Ylösen koulukunnan perustorjuntatyylin. Jos Emery ei onnistu tai tulee muuten tappio, on loogisempaa vaihtaa veskaa. Antaisi se myös Masonille lisää toipumisaikaa.

Akesonin nosto kokoonpanoon loistava asia. Minkä helvetin takia ei ole aikaisemmin nostettu. Hyvää kahdensuuntaisia peliä ja pystyy paikan
saadessaan tekemään maalin tai luomaan paikkoja muille.

Flyersille sopii ja pelaajien pitää saada hämmentää ja aiheuttaa sekasortoa. Näistä tulee välillä vähän turhiakin jäähyjä, mutta kyllä se sitten myös antaa ja ennenkaikkea sekoittaa Rangersin kiekonhallintapeliä. Luistelua, taklauksia ja tunnetta peliin!
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Kyllä Emeryn ansiosta Flyers voitti. Todella monta gamesaveria mies otti. Osoittivat kuitenkin riittävästi henkistä lujuutta nousemalla 2-0 tappioasemasta voittoon. Kukaan muu ei ihmeitä Flyersista esittänyt, mutta saivat sentään paikoistaan tehtyä maalit. Henkisesti varmastikin oli todella tärkeää saada MSG-peikko kaadettua ja voivat varmasti pelata vapautuneemmin kotihallissa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Alku näytti taas pahalta ja kurittomalta, mutta Voracekin yksilösuoritus tuli kuin taivaan lahjana, jonka myötä löysivät sen nousujohteisemman kourun. Jäähyjä tulee yhä liikaa ja vaikka Rangersin YV-kortit ovatkin jo paljastuneet ja niihin reagoitu, niin turhapa sitä omaa jalkaa on sahata. Tuomarit vaihtoivat loppua kohden melkoisen sallivaan katutappelumoodiin, missä ei pilliä kulutettu, mikä tietysti sopi johtoa puolustaneelle Flyersille. Kolmannen erän järkevä pelin jäädyttäminen oli myös mukavaa seurattavaa, eikä Rangers kummoista kiriä kyennyt luomaan.

Emerykin nosti päätään ja kummasti joukkueenkin olemus piristyi, usko nousi ja pelaaminen parani maalivahdin osoitettua kykenevänsä venymään kunnon pelastuksiin. Ehdottomasti Rayllä kolmanteen vaikka Mason olisikin käytettävissä. Ei noin vahvasti voiton takuuna pelannutta kassaria voi heittää sivuun, varsinkaan kun Masonin tilanteesta ja vireestä ei ole kuin kysymyksiä. Tällekin on huomattavasti helpompi tilanne hypätä kehiin Emeryn tai joukkueen epäonnistuttua, mitä ei tietenkään toivota, kuin tuollaisen vahvan ja voitokkaan ottelun jälkeen.

Coburnilla oli vähän liiaksi ohjelmaa ja virheitä mahtui yhteen peliin turhan monta. Teki tietysti paljon hyvääkin, söi lähemmäs 22 minuuttia jne. mutta saisi olla mielellään jatkossa asteen näkymättömämpi. MacDonald on ollut toistaiseksi joukkueen paras puolustaja kellottaen vieläpä mukavat minuutit (22:15) ja (21:39), joten ei voi olla kuin tyytyväinen tuoreeseen jatkoon vaikka hintaa kertyikin. En halua edes kuvitella, miltä tuo puolustus näyttäisi ilman miestä.

Kakkos-YV:kin sai onnistumisen pitkästä aikaa ja tuossa voisi olla Akesonille sitä roolia ja mahdollisuutta pysyvämpään kokoonpanoon murtautumiseen.

Nyt vain kotipelit kunnialla, niin näyttää hyvältä.
 

Crank

Jäsen
Mason edelleen sivussa peleistä ja samalla kaksikolla mennään kolmanteen peliin. Mason paranemaan päin ja itse erittäin toiveikas perjantain neljännen pelin suhteen.

NHL.com uutinen aiheesta
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Emery on pelannut sen verran hyvin, että en itse välttämättä uskaltaisi edes mennä vaihtamaan häntä Masoniin. Masonin vire voi olla loukkaantumisen jäljiltä ihan mitä vain. Emeryssä on tietenkin jatkuvana uhkana se, että paikat hajoaa lopullisesti ja se vähäinenkin liike mitä hänellä on romahtaa.

Akeson on kyllä osoittautumassa pelimieheksi. Pelätyt huono liike ja puolustustyöskentely eivät ole osoittautuneet ongelmiksi. Kiekollisissa taidoissa hänet voisi melkein rankata Flyersin toiseksi tai kolmanneksi parhaaksi. Giroux ainakin ja ehkä Voracek myös ainoastaan menevät hänen edelleen.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Heitetääs omatkin myöhäiset kommentit näistä kahdesta ensimmäisestä pelistä.

Vihdoinkin saatiin katkaistua tuo karsea MSG:n tappioputki. Se tuli nyt sellaiseen paikkaan että oli vähän pakkokin, kun 2-0 tappio-asemassa Rangersilla olisi riittänyt yksi vierasvoitto ja sen jälkeen oltaisiin oltu taas MSG:llä veitsi kurkulla. Mutta nyt tasatilanteessa Flyers sai lisää buustia omaan peliinsä ja kaikki on nyt yhtäkkiä ihan auki.

Viimeisimmästä pelistä isoin kiitos kuuluu Ray Emerylle, joka näytti jälleen miten henkisesti vahva veskari hän on vaikka ottelun alussa tuli heti kylmää vettä niskaan parin maalin muodossa. Tämän jälkeen Emery kuitenkin löi luukut kiinni jonka jälkeen muukin joukkuekin heräsi pelamaan Voracekin johdolla. Vaikka Mason ei pystykään pelaamaan, niin hän itsekin sanoi että vaikka olisi terve niin Emerylle kuuluu aloittavan veskarin rooli, kun on pelannut niin hyvin.

Peräti 9 pelaajaa sai tehtyä avauspisteensä ja oli kyllä hienoa nähdä että muutkin kuin 1. ketju saivat aikaan tulosta. Akesonin maali lämmitti kovasti, kun hänen takia maksettiin niin kova hinta edellisessä pelissä. Näiden muutaman pelin perusteella voi kyllä sanoa että tämä kaveri olisi pitänyt nostaa jo ajat sitten ylös pelaamaan. Näyttää ihan Claude Giroux´lta tuolla 2. ylivoimassa, kun on samaa näköä ja kokoa ja pelaa samalla paikalla ja syötöt napsuvat nätisti lapaan. Pelkäsin että sotkee shutdown-ketjun tehtävät, mutta onkin pärjännyt ihan hyvin myös puolustamisessa.

Giroux ei laukonut kummassakaan ottelussa kertaakaan, mutta siitä huolimatta pelaaminen oli todella hyvän näköistä. Minuutteja tuli aika vähän 18:43 mutta se johtui varmasti tuosta runsaasta alivoima ajasta, mitä esim. Couturier joutui paljon pelaamaan. Coutsin peliaika 20:28 oli kaikista Flyersin pelaajista kolmanneksi eniten - edellä vain kaksi puolustajaa, Coburn ja Macd.
Giroux´n ketjukaverit Hartnell ja Voracek ovat olleet todella hyvällä pelipäällä ja toivottavasti tämä meno jatkuu tästä. Plussaa komean värisistä parroista.

MacDonald on ollut toistaiseksi joukkueen paras puolustaja kellottaen vieläpä mukavat minuutit (22:15) ja (21:39), joten ei voi olla kuin tyytyväinen tuoreeseen jatkoon vaikka hintaa kertyikin. En halua edes kuvitella, miltä tuo puolustus näyttäisi ilman miestä.
Täysin samaa mieltä - AMac on ollut loistohankinta. Aika uskomaton juttu, että vaikka hän tuli täydennyshankintana vastan kauden loppupuoliskolla, niin silti hän pelaa joukkueen isoimpia minuutteja kauden tärkeimmissä peleissä. Kertoo miten paljon valmentaja arvostaa.

Samalla vähän ihmetyttää Timosen peliaika joka on puolustajista vähiten, vain 17:58. Jopa Luke Schennilla on enemmän. Toivottavasti tässä vain varaudutaan pitkään sarjaan ja Kimea vain vähän säästellään, eikä kyseessä ole mikään paha vamma. Näin muuten tuo puolustajien peluutus näyttää hyvältä kun kaikkia peluutetaan hyvin tasaisesti. Vastustajilta esim. McDonagh pelaa n. 25min per peli ja vastaavasti 5-6 pakit jotain 13-15min, jolloin paljon pelaava saattaa väsyä (ja McDonagh pelasikin mielestäni kaukana omasta tasostaan viimepelissä) ja samalla noiden kahden vähän pelaavan pelituntuma kärsii, kun joutuu istumaan penkillä niin pitkät pätkät. Eipä siinä, näiden edellämainittujen pelaajien tasoero on sen verta iso, että minäkin tietysti peluuttaisin MacDonagh ´ta todella paljon.

Flyersin pakeista vielä sen verran että Luke Schennille pitää antaa paljon kiitosta tuosta voittomaalista. Hänen omien sanojensa mukaan hän painoi sen takia niin syvällä maalille, kun huomasi että on tulossa jäähy. Silloin saa puolustajakin ottaa riskin ja ajaa huoletta maalille, joten kiitos Luken hyvän pelaamisen, siitä syntyi ottelun voittomaali.

Pelit ovat tähän mennessä olleet aika tarkkaa puolustuspelaamista ja ehkä vähän tylsänpuoleisia kun mitään sellaista jälkipeliäkään ei ole ollut hirveästi. MSG:n yleisökin vaikutti yllättävän hiljaiselta ja se vaikuttaa myös tunnelmaan. Eikös siellä yleensä ole ihan hyvin mökää pleijjareissa?

Mutta monta peliä on vielä jäljellä ja luulisi että kohta pelin intesiteettikin nousisi. Kaksi seuraavaa pelataan Phillyssa ja luulisi että nyt alkaisi tapahtumaan enemmän, kun Flyers pääsee kotiluolassaan pelaamaan enemmän sitä omaa aktiivista kiekollista peliä, eikä kyttäämään virheitä niin kuin MSG:llä nähtiin. Rangers vastaavasti asettunee juuri tällaisellle virheiden kyttäyslinjalle, joten tosi tarkkana saa olla ettei tule kiekonmenetyksiä ja muita.

Turhat jäähyt pois ja Giroux´n beast-mode päälle, niin voittoja on varmasti luvassa.

Oma saldo nyt 2-14 talla kaudella Gardenissa ja nyt pitaa oikeasti miettia pitaako siihen game 5:seen menna.
Ehdottomasti pitää, minä voin vaikka maksaa osan lipun hinnasta jos vain menet :)
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Flyers twiittasi näin pelin alla:

Philadelphia Flyers ‏@NHLFlyers
ROSTER UPDATE: Steve Mason will dress tonight as back up to starting goaltender Ray Emery.

Eli palailemassa piakkoin. Emery tosiaan on kylläkin pelannut hyvin, häneltä ei mitään pois. Itsellä silti suurempi luotto Masoniin. NHL Tonightissa taidettiin juuri puhua tuosta Emeryn pelaamisesta ja nostettiin esille tuo, ettei Rangers ole saanut tarpeeksi aikaan sivuttaisliikettä Raylle, joka on tuo akilleen kantapää.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Flyers twiittasi näin pelin alla:

Emery tosiaan on kylläkin pelannut hyvin, häneltä ei mitään pois. Itsellä silti suurempi luotto Masoniin. NHL Tonightissa taidettiin juuri puhua tuosta Emeryn pelaamisesta ja nostettiin esille tuo, ettei Rangers ole saanut tarpeeksi aikaan sivuttaisliikettä Raylle, joka on tuo akilleen kantapää.

Emery kyllä viime yönä game 3:ssa mogasi mielestäni pahasti Rangersin ensimmäisessä maalissa. Playoffeissa ei voi yksinkertaisesti pomputtaa hanskan kautta kiekkoa suoraan vastustajalle.

Game 2:sea Emery pelasi muutamaa pomputusta lukuunottamatta hyvää peliä ja otti jopa muutaman gamesaverin. Viime yön (game 3) muutama maali olisi ollut miehen otettavissa.

Allekirjoittanutta tämä Rangers-miehenä ei haittaa ollenkaan.
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Florida, Tappara, Chelsea, Eagles
No nyt oli sitten Rangers löytänyt poikittaispelaamisensa ja Emery oli vaikeuksissa.

Kaikki kyllä lähti päin mäntyä, kun 1. erä kotiottelussa oli ihan hirveää muniinpuhaltamista, samalla tavalla kuin 1. pelissä. On se nyt perkele, että peli on varovaista ja virkamiesmäistä.

1 maali menee emeryn piikkin, mutta yhtä kaikki, Timonen olisi voinut pelata sinisellä vähän rohkeammin ja tilannetta ei olisi tullut ollenkaan.

2. maali menee Timosen piikkiin, kun ei ottanut St Louis mailaa pois, mutta ei Emerykään auttanut.

3 maali oli kiva "unelmaveto", mutta Lundqvist pari vastaavaa otti pois.

4. maalissa olisi pitänyt pystyä paremmin ottamaan äijä pois, mutta MacDonald jäi jälkeen ja kyllähän se torjuttavissa olisi myös ollut.

Mielestäni molemmat pelasivat huonon ottelun, mutta Rangers oli vähemmän huono tai ei tehnyt niin isoja virheitä tai sitten niillä vaan oli maalivahti.

Timonen oli huono ja todella pitää parantaa. Giroux oli näkymätön ja hermostunut. 1 vs 1 tilanteessa haki jotain rystyratkaisua, kun olisi voinut painua oikealta ohi ja käyttää laukaustaan. Hänen pitää ottaa kämmenvetoja enemmän, jos Flyers mielii voittaa. Olen edelleen samaa mieltä mitä olin 2. pelissä eli Couturier ei pelaa riittävän hyvin. Mielestäni tekeminen on verkkaista. Toki se isolla miehellä myös näyttää siltä, mutta itse ainakin odotan enemmän. Ei tämä tarkoita sitä, että Giroux ja Couturier pelaa huonosti, mutta itse odotan ainakin tason nosto, koska heillä on sitä resurssia. Jake Voracek saa plussan hyvästä myllystä! Muut saavat perseen kuvan ja muutama useamman.

Mason vaihdettiin 4-1 tilanteessa maaliin, joten oletettavaa on että hän aloittaa seuraavan pelin. Toivottavaa ainakin. Toivottavasti Read ei saa mitään, kun taklasi Carcilloa päähän.

Vähän negatiivissävytteinen kirjoitus, mutta vituttaa kun pelataan pleijareita ja pelirohkeus on luokkaa pitsinnypläys!
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Yv on tällä hetkellä kyllä niin heikkoa Flyersilla että pitäis kyllä tehdä vähän vaihdoksia. Samalla kuviolla nyt yritetään veivata. Mä ottaisin Timosen pois viivalta ja heittäisin juonikkuutta ja uskallusta Streitin muodossa. Kime pelaa nyt liian varmaa eikä uskalla olla luova. Hartnellin vois välillä penkittää yv:lta kun ainut mitä se osaa on onetimer pisteiden välistä ja kun se peitetään niin ei siitä kaverista oikein ole kiekollista hyötyä muuten. Nyt tuli Emerylle eka hörppy kun pudotti kiekon suoraan Rags pelurille, eikä peli nyt muutenkaan ollut kovinkaan varman oloista hänellä. Sen kummemmin en ala mokke valintaa tähän peliin kitisemään koska olisin itsekin lähtenyt Emerylla. Seuraava peli onkin sitten melkoinen vedenjakaja tälle sarjalle. Hyvin ollaan vielä mukana, ainakin numerollisesti ;)
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Seuraava peli onkin sitten melkoinen vedenjakaja tälle sarjalle. Hyvin ollaan vielä mukana, ainakin numerollisesti ;)

Tosiaan seuraava peli on tärkein koko sarjan kannalta. Mason lienee olevan jo pelikunnossa tuolloin, onkohan kuitenkaan hyvä ratkaisu laittaa maaliin kaveri ilman mitään pelituntumaa kun kyseessä on vielä playoffpelit.

Henrik Lundqvist on vihdoin alkanut löytämään takaisin oman tasonsa. Game 2:ssa osa maaleista oli otettavissa. Viime yön game 3:ssa King Henrik oli mies paikallaan ja nappasi muutaman todellisen gamesaverin.

Mikäli game 4:ssa Lundqvist on samalla tasolla kuten viime yönä, voi Flyersilla on vaikea peli edessään.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Golden Brett avasi jo hyvin ne omatkin tuntemukseni. Tuosta 60 minuuttisesta jäi ihmeen tyhjä fiilis. Odotin, että olisivat tulleet kotijäälle huomattavasti ärhäkämmin osoittamaan vieraille oman paikkansa. Kovia taklauksia, röyhkeää maalille ajamista, sopivaa jälkipeliä, kaikki neljä ketjua mukaan, yleisö hereille jne. Mitään ei vaan tapahtunut ja pian olivatkin 2-0 tappiolla, josta ei voi Rangersin osaavaa puolustamista vastaan olettaa noustavan ihan joka kerta. Kavennus erän lopussa herätteli hetkelliseen vyöryyn, mutta summeri tuli väliin, jonka aikana vieraat saivat jälleen kuponkinsa järjestykseen.

Rangers pelasi juuri kuten odottaa sopikin. Ovat vain mestareita odottamaan kärsivällisesti ja kurinalaisesti vastustajan virheitä. Miehittävät keskikaistan ja maalin edustan, paineistavat kiekollista, työntävät pelin kulmiin, tukkivat syöttösuunnat poikittaissiirroilta, jonka lisäksi blokkasit hirmuisen määrän vetoja, vielä kun Lundqvist pelasi sellaisen normi ottelunsa, niin mitäpä siinä. Vastaiskupaikan avautuessa sitten nopeaa pelin kääntämistä ja tilanteiden päättämistä järjestäen laukaukseen/kiekon toimittamiseen maalille, jossa on muutakin kuin oranssia. Olihan tuo helvetin viisasta ja järkevää vieraspelaamista.

Giroux'lta löytyy odotetusti omat päällystakkinsa ja lisäksi Rangersin top4 on laadukasta osastoa, ei Marc Staalissa tai John Mooressakaan ole valitettavaa. Järjestäen siis kova pakkipari vastassa ja Dominic Mooret&Brian Boylet iholla. Pelaavat asiaan kuuluvasti aktiivisesti Giroux'lta ajan ja tilan pois, jolloin vaatisi huomattavasti nopeampaa kiekon liikuttamista eteenpäin. Lisäksi pyrkivät taklaamaan aina kun on tilaisuus jonka päälle vielä sopivia pikku koiruuksia ja jälkipelaamisia tuomarien silmien takana, jotka tuntuvat kapteenia turhauttavan. Eihän tuo helppo tilanne ole pelata, mutta tuosta pitäisi vain nousta esiin.

Tietysti huomattavasti suurempi ongelma on ollut, ettei sitä taustatukea ole oikein löytynyt näihin nihkeisiin matseihin. Couturier ja Read ovat toki vähän oudossa tilanteessa, kun ei ole mitään yhtä selvää kohdetta pimennettävänä ja poispelattavana vaan pitäisi pystyä nousemaan esiin omalla aloitteellisuudella. Toistaiseksi eivät ole juurikaan näkyneet.

Brayden Schenniltä odotin ja odotan paljon enemmän. Tämän pitäisi olla niitä tärkeitä energian tuojia ja herättelijöitä. Muistissa on yhä se toissa keväinen Pens-sarja, jossa oli fyysisyydellään ehdottomia sarjan hahmoja. Nyt vetelee jotenkin käsijarru päällä ilmeisesti fiksuun ja kurinalaiseen pelaamiseen pyrkien ilman suurempaa annettavaa. Ei vain ole mikään huippuluokan playmaker ja sijoittumisen kuningas taikka yksilötaidon Mekka vaan tämän pitäisi saada fyysisyys ja energisyys tappiinsa noustakseen framille.

Lecavalier'kin on jatkanut melkoisena non-factorina. Nostettiin vaihteeksi Schennin ja Simmondsin kaveriksi, mutta tulos jäi saamatta. Raffl oli oma pirteä itsensä nelosen johtohahmona, mutta Hall&Rinaldo ovat vähän turhan rajalliset tuet, jotta voisivat saada säännöllisempää aikaiseksi. Sen sijaan näiltä kahdelta ja varsinkin Rinaldolta odottaisi selvästi fyysisempää ilmettä.

Onko siellä sitten valmennuksen suulla toitotettu, kuinka virheitä tulee välttää, itseään ei saa pelata tilanteista ulos antaen YV-hyökkäyksiä Rangersille, jäähyjä ei pidä ottaa jne. jonka myötä yksi ja toinen pelaa ihmeen varovaista ja passiivista kiekkoa. Oikeastaan ainoastaan Mark Streit, Wayne Simmonds ja Jakub Voracek ovat kavereita, joiden pelaamista on näkynyt rohkeus ja halu ratkaisuihin. Muut ovat viipottaneet missä lie. Eivät ole välttämättä suuria mokailleet, mutta ei Flyers vain tule voittamaan Rangersia tässä virheiden välttelyssä ja kurinlaisessa tiiviin viisikon kyttäilyssä. Joukkueen pitää saada kiekkoa syvään, pidempiä pyörityksiä, isot kaverit tekemään sitä minkä parhaiten osaavat, miehiä maalille, kiekkoa maalille, pakeilta vastustajan viisikkoa sekoittavia nousuja jne. Neljänteen peliin pitäisi nyt saada sitä tunnetta, latausta sekä ennen kaikkea rohkeutta heti alusta lähtien menee sitten syteen tai saveen. Tuo on tosiaan ehdoton pakkovoitto, ettei mene liian vaikeaksi.

Carcilloa suorastaan kaipasin kokoonpanoon ja toihan tuo oman säväyksensä. En ole mikään Danny-boyn suurin ihailija, mutta jotenkin asiaan kuuluvaa, että oli sen neljännen tekijä päästen kuittaamaan kaikki buuaukset sun muut. Kliimaksina se tutun ylimielinen tuulettelu, jossa joku reppana Flyers-kannattaja heilutti keskareitaan bleksin toisella puolella. Symbolisoi aika osuvasti koko matsia. Vituiks män.

Flyersin ylivoimahan on hyvin yksilöriippuvaista. Giroux, Simmonds, Hartnell jne. ovat omassa roolissaan ehdottomia huippuja, joiden suorittamisesta tuo elää. Valmennuksen (lähinnä Joe Mullen) osaamisesta kertoo, etteivät ole saaneet rajallisemman yksilöosaamisen kakkosylivoimaa toiminaan koko kautena. Nyt kun Giroux ei ole saanut onnistumisia, kuten ei Timonen tai Hartnell'kaan niin väkinäiseksi yliyrittämiseksihän se menee. Kiekko ja miehet kun eivät liiku, niin helppo niitä vetoja on blokkailla ja neliön puhkovat syötöt peittää pois. Monet kerrathan tuo on jo nähty. Kun yksilöt ovat hiljaisempia, niin YV seuraa perässä. Mikäli nyt saisivat YV:n elävöitettyä tulisi niitä tärkeitä onnistumisia avainkavereille jne. mutta tätä samaa on toivottu turhaan monesti aiemminkin.
 
Viimeksi muokattu:

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Tämä sarja on kyllä ollut viihdearvoltaan suurin pettymys tähän asti. Odotin tästä erittäin fyysistä ja kuumaa sarjaa, jota voi seurata rennoin mielin kun ei aivan suurimpia suosikkeja tai inhokkeja ole kumpikaan. Eipä ole tapahtunut oikein mitään. Jotenkin siltä tosiaan vaikuttaa, että Flyersin valmennus on korostanut kurinalaisuutta ja jäähyjen välttelyä, ja se taas ei tuolle nipulle oikein sovi. Omien vahvuuksien kautta pitäisi mennä.

No, ei se vaadi kuin Phillyn voiton seuraavasta ja jonkun vahinko-selkääntaklauksen niin vielä voi leimahtaa. Hiukan kyllä epäilen, jos kerran tuo Carcillon käyttäytyminenkään ei saanut suuremmin tunteita pintaan.

Harmillista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös