Ma 7.4.2014 SaiPa - Kärpät, 4. välierä

  • 58 024
  • 249

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uusi päivä, uudet kujeet. Saipa ottaa lämmisydänmellisesti vastaan pohjoisen pienen pedon taistelemaan tämän otteluparin neljännessä kohtaamisessa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei kaukalosta tule puuttumaan, kun Saipan kannattajat piiskaavat joukkueen hurmostilaan kotikaukalossa.

Enemmän keskustelua ketjuista, kunhan ne julkaistaan Liigan virallisesta toimesta. Jokohan Rynnäs ryntää maalia varjelemaan, vai jatkaako Karhunen loistavia otteitaan Kärppien maalinsuulla. Markkanen torjui lähes huolestuttavan hurjalla asenteella viime kohtaamisessa, ja kärpät loikin loistavia maalipaikkoja Jussin esittäessä maagisia torjunta asentoja erästä toiseen. Molemmilla on maalivahdit hurjassa pelikunnossa, joten mielenkiinnolla seuraan kuinka edellisen pelin hienot otteet siirtyvät Lappeenrannan kaukaloon.

Missä on Lehtosen Mikko? Kaveri ollut jo huolestuttavan kauan pois kaukalosta, eikä huhuja ole edes kuulunut mikä miehen on pitänyt sivussa näinkin pitkään.

Game 4 alkakoon näiden loistavien joukkueiden toimesta ja onnea molemmille joukkueille illan kohtaamiseen. :)
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taistelu tulee tosiaan olemaan tänään melkoista ja SaiPan ottaessa voiton olisi sarja täysin auki. Tänään SaiPalla on tukena mahtava kotiyleisö, joka antaa varmasti joukkueelle voimaa taisteluun jota tänään ei tule todellakaan puuttumaan. Positiivista tässä on se ettei SaiPan tarvitse kuin nauttia pelaamisesta ja pelata sitä omaa Tirkkosen haluamaa kiekkoa. Pakka vaan tiiviinä eikä anneta Kärpille maalipaikkoja kovin montaa! Myös jäähyltä pitää pysyä niin paljon poissa kuin mahdollista ja etenkään typeriin jäähyihin ei ole ollenkaan varaa. Jussi Markkanen on jälleen kunnossa ja mikä hienointa hänellä ei ollutkaan uusinut aiempi vamma vaan mies olikin vain ollut kuumeisena. Jussi palasi tasolleen edellisessä ottelussa joten edellisen pelin loistava matsi kyllä luo uskoa koko joukkueeseen.

Tänään ei sitten tarvitse edelliseen kotipeliin muuttaa mitään muuta kuin se ettei alkuun lähdetä seisoskelemaan paikallaan vaan pelataan läpi ottelun samalla tavalla kuin viimeiset 50 minuuttia Kärppien päädyssä. Toivottavasti muutosta tämän lisäksi saadaan myös laukausten laatuun niin Kisapuisto räjähtelee liitoksistaan useampaankin otteeseen. Kärpillä on laadukas ryhmä ja ylivoimalle heitä ei saa laskea sillä siinä on se Kärppien mahdollisuus. SaiPan täytyisi löytää nyt lääkkeitä omaan ylivoimaansa ettei homma mene sen takia liian tuskaiseksi. Kisapuisto on jälleen täysi sekä tunnelma taatusti huikea ja aivan upea peli on tiedossa! Kävi miten kävi niin meidän pojat taistelee loppuun asti kunniakkaasti.

Omiin luottaen lähdetään tänään siis liikenteeseen ja heitetään ilmoille 4-2 kotivoitto hurjan taistelun jälkeen. Markkasen ohella tänään roolia ottavat Ryan Glenn ja myös Giliati tulee tekemään todellisen tahtomaalin ja pysyy myös boxista kaukana.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Kärpät on ennakkosuosikki, mutta kaikki on mahdollista jos Markkanen jatkaa samaan tyyliin kuin Oulussa. Toivotaan että Jussin kylki-, lonkka- ja nivusvammat sekä flunssat ja muut vanhan miehen vaivat ovat tänään yhtä sopivassa balanssissa kuin lauantaina.
 

Sic

Jäsen
Itse olin ennen edellistä matsia heittämässä jo pessimistinä kirvestä kaivoon, mutta SaiPahan yllätti ihan kunnolla. Markkaselta upea matsi tuohon back-to-back matsiin antaa toivoa siitä, että Jussilla on vielä pari ässää hihassa. Lisäksi tuo edellinen vierasvoitto antanee valtavasti itseluottamusboostia SaiPalle, sillä sitähän he tarvitsevat kun yrittävät horjuttaa ennakkosuosikki Kärppiä. Nyt tähän kotimatsiin pitää vaan toivoa paljon parempaa starttia mitä siinä edellisessä kisapuiston matsissa oli, kahta maalia ei pidä antaa eteen, vaan puolustuksen täytyy taas olla terävänä alusta asti.

Veikkailisin että nyt SaiPa saa paremmin etua kotiyleisön tuesta ja tästä matsista tulee kokonaisuutena paljon tasaisempi mitä se perjantain matsi oli.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Aijaijai. Nyt tuli paha tikki. SaiPa kirjoitettu väärin otsikossa!

Paha matsihan tästä tulee. Jatkoaika ei yllättäisi yhtään. Toivon että Kärpät jatkaa HPK-sarjan neljännen pelin linjalla. Nyt tämä sarja heräsi eloon!
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Kaksi tehtyä maalia riittää kotivoittoon, ellei puolustus koomaile ihan täysin. Jussi hoitelee loput.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ylimielisesti otsikoitu. Saipaa ei saa kirjoittaa, pitää kirjoittaa SaiPa. Menestyjät on ylimielisiä.

No niin, sitten itse asiaan. Kokoonpanoja ei ole vielä saatavilla, mutta suuria muutoksia tuskin lauantaista. Nelonen voi muuttua ja Niemelä luultavasti vaihtuu Emingeriin. En oikeastaan muita muutoksia kaipaakaan.

Illan ottelun kuva vastannee neljättä HPK-peliä. Tarkoittaa siis, että Kärpät pelaa tarkasti, SaiPa ei pysy kyydissä ja turhautuu. Markkasen peruspelaaminen ei riitä tänään enkä usko lauantain kaltaiseen peliin. Hyväkään maalivahti ei pidä nollia kahta kertaa peräkkäin Kärppiä vastaan. Se on käytännössä mahdotonta. Kärpät siis voittaa, koska Markkanen ei pidä nollia. Kärppiä ei ehkä olekaan lyöty taktisesti.

Kärpät siis voittaa. Veikkaan lukemia 0,1-1,2,3,4. Annan vähän hajontaa, kun ei tiedä kuinka paljon Kärpät alkaa säästellä lopussa. Keskiviikkona vielä Ouluun ja sitten katsotaan ken tulee vastaan finaaleissa asti.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän siitä lähdetään liikkeelle, että SaiPa pistää tänään sarjan tasoihin. Ollut vähän sellainen kutina & tutina munaskuissa jo aamusta saakka tai jo oikeastaan eilisillasta. Jos olen kuitenkin ollut väärässä, niin se kutina & tutina on sitten johtunut ihan jostain muusta. Ehkä sitten kirjoitellaan vitutusketjuun.

Oli miten oli: SaiPa!
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kärppien vieraskaukaloissa pelaaminen on ollut vuosikausia etenkin runkosarjan jälkeen erinomaista. Neljällä edellisellä kaudella Kärpät on pelannut sääleissä ja kaikkina neljänä vuotena Kärpät on voittanut kaikki säälipelien vieraspelinsä. Kotipeleissä onkin sitten tullut lättyyn monta kertaa. Tällä kaudella vieraskaukaloista on tullut pudotuspelien aikana pelkkiä voittoja, säälejä ei ole nyt onneksi tarvinnut pelata.

Mutta trendi on selvä. En siis ole ollenkaan huolestunut, että nyt pelataan muualla kuin Oulussa. Ennemminkin päinvastoin.
 

Spin

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Boston Bruins
SaiPa tänään:
Tavi-Koho-Mankinen
Taipalus-Riikola

Giliati-Rissanen-Spina
Spang- Savilahti

Jokinen-Hämäläinen-Venäläinen
Maalahti-Backman

Piitulainen-Flinck-Vauhkonen

Markkanen (Bernard)

Eli heikosti pelannut Glenn on tänään katsomon puolella.
 
Viimeksi muokattu:

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tällä kaudella vieraskaukaloista on tullut pudotuspelien aikana pelkkiä voittoja, säälejä ei ole nyt onneksi tarvinnut pelata.
SaiPa on nyt tehnyt Kärppiä vastaan pudotuspeleissä yv-maalin ja voittanut ko. jengin myös. Eli kyllä se Kärppien vierasputkikin rikki saadaan. Kun ollaan näin alkuun päästy tuossa murtamisessa. =)
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eli heikosti pelannut Glenn on tänään katsomon puolella.

Kauanhan siihen meni ennen ku Glenn pistettiin poppareille. Ihan ansaitusti sivuun mistä sitten peliesitysten heikkoudet ovat johtuneetkaan! Ehkä tämä herättää miehen ellei puolikuntoisena ole pelaillut. Toivotaan myös Backmanin näyttävän tänään, että poppareille ei enää halua. Maalahti ainakin näytti edellisessä pelissä ettei hän halua olla vain reservissä ja samanoloinen suoritus oli myös Riikolalla no onneksi on leveyttä.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Hiukan tuo Maalahti-Backman huolestuttaa. Kaksi suht pientä kaveria..
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Kärpät tänään:

Pyörälä - Pirnes - Aaltonen
Huml - Viuhkola - Maxwell
Junttila - Kemppainen - Donskoi
Suoranta - Keränen - Kähkönen

Kukkonen - Masuhr
Ohtamaa - Pokka
Vallin - Eminger

Karhunen
(Rynnäs)

Viuhkola siis nostettu kakkosen keskelle ja Kähkönen pudotettu neloseen. Ei se ainakaan huonommaksi voi mennä näin. Maxwell pelasi hyvin laidassa jo runkkarissa ja Kähkönen on yössä, edelleen.
 

Aapee79

Jäsen
Glenn saanut perheenlisäystä muutama viikkko sitten, joten voi laskea syy-seuraus peliesitykseen hänen kohdallaan siitä. Jospa yksi peli poppareilla tekisi terää ja sitten hän iskee uudella ilmeellä takaisin.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Kärpät tänään:

Pyörälä - Pirnes - Aaltonen
Huml - Viuhkola - Maxwell
Junttila - Kemppainen - Donskoi
Suoranta - Keränen - Kähkönen

Kukkonen - Masuhr
Ohtamaa - Pokka
Vallin - Eminger

Karhunen
(Rynnäs)

Viuhkola siis nostettu kakkosen keskelle ja Kähkönen pudotettu neloseen. Ei se ainakaan huonommaksi voi mennä näin. Maxwell pelasi hyvin laidassa jo runkkarissa ja Kähkönen on yössä, edelleen.

En nyt ihan sanoisi, että yössä olisi Kähkönen. Runkosarjaan verrattuna petrannut paljon suoritustaan. Se on tietysti asia erikseen, onko sekään vielä tarpeeksi. Huml on kuitenkin ollut tuossa kentällisessä täysin orpo pudotuspeleissä yhtä HPK-sarjan yksilösuoritusta lukuun ottamatta. Nythän roolitus muuttuu niin, että Viuhkola ottaa harvinaisen puolustavan roolin ja Maxwellin hyökkäyspotentiaali räjäytetään laidassa liekkiin.

Mutta jumalauta Marjamäki, sähän alat oppia! Tuo nelonen on nyt juuri niin vittumainen kentällinen kuin pudotuspeleissä tarvitaankin. Pidä tuo kortti loppuun asti. Suoranta ja Keränen nyt vaan vetämään köntsät housuun Savilahti-Spang-kaksikolle, niin lujaa kuin lähtee päin koko ajan. Tämän kaksikon kuorma on niin hillitön, että nyt on paikka antaa tosissaan runtua.

Hieno peli tulossa ja Ryan Glennin uupuminen ei ole suuri yllätys kotijoukkueen osalta. Niin paska on kanukkipakki ollut.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei saatana. Täähän alkaa lähennellä jo shakkia!

Hieman kutkuttaa aina vatsanpohjassa kun tehdään muutoksia, mutta onhan tuossa potentiaalia. Viuhkola voisi napata pari nappia pseudoefedriiniä ennen peliä niin tuohan olisi lähes täydellinen kokoonpano!
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lisäystä kokoonpanojen ilmaannuttua:

Hienoa, että Niemelä on saatu pois kentältä. Emi vetää paremmin.

Tuo Vihkolan nosto kakkoseen on ihan hyvää reagointia. Viuhkola on pelannut mukiin menevästi, ja on hyökkäyssuuntaan huomattavasti suurempi pelote kuin kiekkoja hukkaava Kähkönen. Viuhkola saanee nyt yv-aikaakin. Kähkönen myös oletusarvoisesti parempi nelosen roolissa kuin Suoranta. Kähkönen myös tasapainottaa kivasti, suorastaan Viuhkolamaisesti tuota nelosta Keräsen ja Alikosken rymistellessä. Tasapainottaa on siis kivempi sana kuin, että ei oikein jalalla pysy mukana ja joutuu varmistelemaan.

Toivottavasti myös Maxwell pelaa Viuhkolan laidalla yhtä hyvin kuin silloin joskus keväällä, kun stunttasi Aaltosta. Vai olikos se jo Pirnes silloin? Minusta sentteri oli Piku.

Kakkoskentässä on muutes kolme hyvää aloittajaa.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Pelkästään kiekkoja vastustajalle viljelevä Giliati olisi myös saanut seurata tätä peliä katsomon puolelta. Vahvasti miinusmerkkistä touhua Giliatilta, etenkin pari viimeisintä peliä.

Kai ne Leivo ja Davis sitten ovat selkeästi rikki, kun kerran Tirkkonen Giliatilla jatkaa. Mitään muuta järkevää perustettahan tuohon ei ole.
 
Glenn saanut perheenlisäystä muutama viikkko sitten, joten voi laskea syy-seuraus peliesitykseen hänen kohdallaan siitä. Jospa yksi peli poppareilla tekisi terää ja sitten hän iskee uudella ilmeellä takaisin.


Voi helvetti. Kyllähän ammattilaisen pitäisi jättää kesällä panohommat väliin sillä aina on riski, että muija synnyttää play-offien aikaan. Vai oliko tämä suunniteltua valita seuraksi täksi kaudeksi SaiPa? Etukäteen ajateltu, että olisi todennäköisesti pitkä kesäloma? Riikolan palattua kokoonpanoon olisin pitänyt edelleen Glennin Riikolan parina. Backman ollut myös huono ja Pukka ei olisi tuonut mitään parannusta kiekolliseen peliin Glennin esityksiin verrattuna...
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Onhan hyökkäyspainotteinen pakisto, Maalahti-Backman pari pelottaa jo nyt aivan saatanasti mutta ymmärrän kyllä täysin tämän tilanteen koska Pukka ei todistetusti pysy yhdenkään Kärppäpelaajan perässä, Cutta taitaa olla loukkaantuneena ja Glenn on aivan oikeutetusti poppareilla.

Miten Giliati voi edes ajaa Leivon edelle tämänhetkisillä esityksillä? Aivan naurettavaa. Noiden Giliatin toistuvien tyhmien ratkaisujen lisäksi joutuu koko ajan pelkäämään että koska se kuuppa pettää lopullisesti, Kärppille ei oikein viitsisi sitä vitosen ylivoimaa antaa.
 
Viimeksi muokattu:

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers

Yritin pysyä kärryillä ketjuspekulaatioissasi ihan mielenkiinnosta ja tulevaa huikeaa matsia silmällä pitäen, mutten tajunnut juuri mitään.

SaiPasta hitusen:

En nähnyt lauantain matsia, mutta hieman jännittää Maalahti-Backman-pakkipari. Maalahden olisin laskenut kentälle jo JYP-sarjassa, mutta Backman ei ole ollut parhaimmillaan. Hyvin kaukana siitä. Alkukaudesta oli kuitenkin SaiPan parhaita ja tasaisempia pakkeja ja tuli myös hyvin takaisin loukkaantumisensa jälkeen.

No, kaikki riippuu kuitenkin loppujen lopuksi Markkasesta. Kenttäpelaajien perustasolla virheitä tulee väistämättä ja Kärpille huippupaikkoja, Markkasen vire määrittää onko SaiPa voittotaistelussa vai ei. Maalintekokilpailussa SaiPa ei Kärppiä vastaan pärjää.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huml-Viuhkola-Maxwell, siinäpä on Kärpillä oiva ketju. Viuhkola on nyt nostettu sille paikalle, mille hän kuuluukin. Jari alkaa olla lähellä sitä kuntoa, jossa hän on aikanaan ollut. Lommoposket ja taklaukset ovat merkki siitä, että kuntoa ja asennetta paluulle Kärppien ratkaisupelaajaksi ja mestaruuden takuumieheksi on. Ennustan Viuhkolalle tänään tehoja 0+3.

Järki sanoo, että Kärpät voittaa tänään varmasti. Silti meinaa pikkaisen jännittää. Se on mukavaa. Tulta munille!
 

JPL

Jäsen
Kähkönen myös oletusarvoisesti parempi nelosen roolissa kuin Suoranta. Kähkönen myös tasapainottaa kivasti, suorastaan Viuhkolamaisesti tuota nelosta Keräsen ja Alikosken rymistellessä. Tasapainottaa on siis kivempi sana kuin, että ei oikein jalalla pysy mukana ja joutuu varmistelemaan.

Kyllä nelosessa ilmeiseti Suoranta kuitenkin on vääntämässä. Mukava, että Simon saa peliaikaa, koska on pelannut hyvän kauden. Mielenkiintoinen raastinosasto kyllä. Ei varmaan kannata maaleja tältä ketjulta juuri odotella.

Viuhkolan taidot on kyllä mennyt hukkaan nelosessa. Tehnyt monta paikkaa Keräselle, mutta ei maaleja. Jospa se nyt onnistuisi tässä muodossa.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ei mitään vääntöä jaksa mistään nyt kun on niin kova kuume, mutta sanonpahan vaan että Davisin maalintekovoima olisi ollut enemmän kuin tervetullutta tälle päivälle. Mutta kun ei niin ei. Liekö tuokin flunssassa, kun sillä tavalla kesken päivän putosi kokoonpanosta perjantaina.

Vedonlyöntitoimistoihin tulee luotettua aika paljon näiden sarjojen lopputulosten todennäköisyyksiä arvioidessa. Siellä, missä kyse on rahasta, asiat tehdään yleensä pieteetillä. Veikkauksen kerroin Kärppien jatkoonmenolle on nyt 1,07 ja siitä kun laskeskellaan vähän Veikkauksen siivua (törkeän iso) pois, niin SaiPan mahdollisuudet lienevät jossain 10% paikkeilla. Tämän päivän pelillä se on mahdollista joko noin tuplata tai romahduttaa täysin merkityksettömäksi.

Jännää on, vaikka joudunkin tänään tyytymään Nelonen Pron apuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös