Ma 7.4.2014 KooKoo - Jukurit, 1. finaali

  • 17 878
  • 99

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mestiksen finaalit aloitetaan maanantaina Kouvolassa rakkaiden vihollisten kesken. KooKoo ja Jukurit kohtasivat runkosarjassa miljoona kertaa, mutta niillä matseilla ei enää ole yhtään mitään merkitystä. Nyt eletään tässä ja nyt.

Molemmilla on alla 7 raskasta välieräpeliä pitkine matkoineen, mutta en usko niidenkään vaikuttavan oleellisesti ainakaan tässä ensimmäisessä kohtaamisessa. Kaksi välipäivää on kummallakin ennen finaaleja, ja todennäköisesti ne on käytetty lähinnä lepoon, palautteluun ja kolhujen paikkaamiseen. Maanantaina molemmat ovat takuuvarmasti valmiina sotaan.

Kouvolan avauspeli antaa jo vähän suuntaa joukkueiden voimasuhteista tällä hetkellä. Jukurit on osoittanut henkisen vahvuutensa Sportia ja TUTOa vastaan. 3-1 tappioasemasta nousut voittajaksi molemmissa sarjoissa on jo jonkinasteista historiaa Suomen kiekkokartalla. Helpolla ei päässyt KooKookaan omassa välierässään, ja voitto kovassa paineessa game sevenissä kotihallissa antaa varmasti lisäpotkua myös kouvolalaisille.

* Setänen/Galansky vs Rämö/Järvinen, tämän ottelun ja koko finaalisarjan kovin ja tärkein taistelu?

* Kuka kenttäpelaajista ottaa sankariviitan avauspelissä haltuunsa?

* Ryöstääkö Viikinkisoturit Kouvolan heti alkuunsa?

* Aloittaako valmentajat kokoonpanoilla sumplimisen? Ilmoitetaan joku rosteri ja vaihdetaan ukkoa illaksi?

* KKP vs SarvisClub; molemmilta nähdää isoja ristiretkiä vierashalliin. Maanantain avauksessa on (ehkä) vähemmän huihai-juomaa matkassa, vaikuttaako?

* Tuomarit Tuomas Pöyhönen ja Ville Stigell; pysyykö lapasessa?

* Mitä sapuskaa saa Jukurit Kouvolassa?

Hirvittävä jännitys ja odotus on ainakin Mikkelissä, ja takuulla myös Kouvolassa. Ensimmäinen peli ei vielä ratkaise mitään, mutta suuntaa se antaa. Hyvää peliä ja finaalisarjaa jatkislaiset, näkyillään maanantaina Kouvolassa!

Ps. Modet korjatkaa ketjun otsikkoon Jukureille T-kirjain.. taitaa niitä pelata siellä enemmän kuin yks Jukuri.. Kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
KooKoo ja Jukurit kohtasivat runkosarjassa miljoona kertaa, mutta niillä matseilla ei enää ole yhtään mitään merkitystä.

Itse asiassa näillä matseilla on tähän sarjaan ihan helvetin iso merkitys. KooKoo ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella 11 kertaa (harjoituskausi mukaan luettuna) ja näistä matseista mikkeliläiset ovat voittaneet tasan yhden varsinaisella peliajalla. Lisäksi pudotuspelimäisessä revanssiviikonlopussa sinikeltaisia pyöriteltiin kahdesti ketoon maalein 10-3 (toki tässä oli maalivahtipelaamisella melkoinen osuus). Tämä on oikeasti melko hämmentävä statistiikka, kun muistaa millaisesta "Jukuri-kammosta" KooKoo on aikaisempina vuosina kärsinyt. Esimerkiksi viime kaudella Jukurit veivät keskinäiset kohtaamiset 5-1 runkosarjassa ja sitten tähän päälle 3-0 finaaleissa, joten onhan tuolla länsisavolaisen apinan olkapäiltä pudottamisella oltava ihan huima henkinen merkitys tähän sarjaan lähdettäessä.

Tämä ei tietenkään nollaa millään tavalla Jukurien hyviä esityksiä pudotuspeleissä ja todella kovia temppuja nuo nousut aina ovat, ei mitään niistä pois. Erityisesti TuTo-sarjaa arvostan korkealle, toisin kuin haluttoman Sportin kaatoa, jonka uskoin menevän mikkeliläisille jo selkeästi nopeammin. Sen mitä olen ottelukoosteita ja -ketjuja katsellut sekä lukenut, niin on ollut hämmentävää huomata, että kevään otteissa on ollut hienojen venymisten ohella myös melkoisen epätyypillisiä blackoutteja, jotka eivät todellakaan ole olleet Jukurien tavaramerkki. Näistä pitää KooKoon tässä sarjassa rokottaa.

Ylipäätään KooKoo on pitänyt suoristustasonsa jopa hämmentävän hyvin näissä pudotuspeleissä ja pelannut oikeastaan vain yhden selkeästi heikon ottelun eli ensimmäisen Joensuun matsin. Hokki-sarjassakin KooKoo pelasi hyvin, mutta niin pelasi Hokkikin, tai erityisesti järkevästi. Tämä myös antaa uskoa finaalisarjaan. Tiukka sarjahan tästä on varmasti tulossa, mutta aika hämmentävää on lähteä edes näinkin luottavaisin mielin Jukureita vastaan. Mitään tarkoitusta tässä ei ole Jukureita disauttaa, mutta kerrankin tuo huippujengi vaikuttaa myös tietyiltä osin haavoittuvalta, johon on iskettävä kylmästi.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Itse asiassa näillä matseilla on tähän sarjaan ihan helvetin iso merkitys. KooKoo ja Jukurit ovat kohdanneet tällä kaudella 11 kertaa (harjoituskausi mukaan luettuna) ja näistä matseista mikkeliläiset ovat voittaneet tasan yhden varsinaisella peliajalla.

Eihän siinä mitään, jos näin on. Käy meille. KooKoo lähtee siis tähän sarjaan ylivoimaisena suosikkina. Yritetään me pitkittää sarjaa edes vähän, ettei ihan 4-0 mene mestaruus Kouvolaan. Maasta se pienikin ponnistaa isomman edessä.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eihän siinä mitään, jos näin on. Käy meille. KooKoo lähtee siis tähän sarjaan ylivoimaisena suosikkina. Yritetään me pitkittää sarjaa edes vähän, ettei ihan 4-0 mene mestaruus Kouvolaan. Maasta se pienikin ponnistaa isomman edessä.

No älä nyt kitise tai leiki marttyyria, ainakaan tässä vaiheessa sarjaa, iso mies, kun tiedät ihan selvästi, että noin ei ole missään(?) kirjoitettu tai tuskin kukaan Kouvolassa ajattelee. Fakta nyt vain on se, että Jukurit ei ole ollut tällä kaudella sellainen peikko kaukalossa KooKoolle kuin aikasempina vuosina ja mielestäni sen merktiystä mentaalipuolelle on turha sivuuttaa, kun tämän sarjan ennakkoasetelmia pohditaan.
 
Vähän turhan nopeastikin nämä finaalit alkaa. Tuntuu, että ei tässä kerkeä edes kunnolla valmistautumaan koko touhuun. Oli miten oli huomenna mennään taas Sumulaaksossa ja ainakaan vielä ei jännitä pätkääkään. Ehkä se taas huomenna töissä alkaa vatsanpohjassa tuntumaan?

Jukurit-peikko on tosiaan selätetty ja ekaa kertaa lähdetään oikeasti suosikkeina sarjaan. Viime finaalisarjoissa ei ole alusta asti ollut oikeasti mitään jakoa.

Neljä voittoa ja pelaamme Liigassa, uskomatonta!

---

* Setänen/Galansky vs Rämö/Järvinen, tämän ottelun ja koko finaalisarjan kovin ja tärkein taistelu?

- Nuoruus vs. kokemus tulee ykkösvahtien osalta tulee olemaan kuvio. KooKoon molket eivät ole vakuuttanut, mutta ei todellakaan myös Jukureiden. Galanskylla jatkuvia vaikeuksia KooKoota vastaan ja Setäselle pääsee helppoja välillä kunnon ryppäissä. Suuri ero KooKoon ja Hokin sarjaan, missä Seppänen torjui joka pelissä 60 torjuntaa ja pyöri melkein yksin päällään sarjan kajaanilaisille.

*
Kuka kenttäpelaajista ottaa sankariviitan avauspelissä haltuunsa?

- Tomi Peltonen. Playoffsien kuumin pelaaja.

*
Ryöstääkö Viikinkisoturit Kouvolan heti alkuunsa?

- Viikingit ovat poistuneet maapallolta jo tuhat vuotta sitten, joten tuskinpa nähdään. Eikö Jukureiden logossa ollutkaan Tommi Läntinen?

*
Aloittaako valmentajat kokoonpanoilla sumplimisen? Ilmoitetaan joku rosteri ja vaihdetaan ukkoa illaksi?

- KooKoolla on rosterissa niin paljon syvyyttä, että varmasti nähdään muutoksia. Uskoisin Jan-Mikael Juutilaisen ja Lasse Lappalaisen ainakin palaavan kokoonpanoon.

*
KKP vs SarvisClub; molemmilta nähdää isoja ristiretkiä vierashalliin. Maanantain avauksessa on (ehkä) vähemmän huihai-juomaa matkassa, vaikuttaako?

- Eiköhän nähdä melkoisia vierasfanilaumoja, kun matkat ovat niin lyhyet. Hyvä niin, koska tunnelmaahan finaaleissa pitää olla. Keskiviikoksi ei saatu varattua kuin yksi iso bussi, mutta lauantaina on kaikki avaimet sitten isoon invasioon. Henkilöautoliikennettä tulee riittämään keskiviikkona.

*
Tuomarit Tuomas Pöyhönen ja Ville Stigell; pysyykö lapasessa?

- Pöyhöseltä ja Laakkoselta viimeksi tasapainoinen esitys, vaikka Hokki saikin jatkaa kahvaamistaan mielinmäärin. Jukurit ei perusta peliään jarrutteluun, joten eiköhän saada ihan tasapuolinen viheltely.

* Mitä sapuskaa saa Jukurit Kouvolassa?

- Todennäköisesti jotain herkullista ja energiaa sisältävää ruokaa. Näin toimitaan ammattimaisissa organisaatioissa, joissa oikeasti puhutaan Liigasta tavoitteena. On sääli, että jotkut organisaatiot aloittavat "henkisen sodankäyntisän" tarjoilemalla ala-arvoista ruokaa vastustajalle ja tämän jälkeen vittuilevat siitä valittamisesta.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
- KooKoolla on rosterissa niin paljon syvyyttä, että varmasti nähdään muutoksia. Uskoisin Jan-Mikael Juutilaisen ja Lasse Lappalaisen ainakin palaavan kokoonpanoon.

Oliko Lappalainen viime matsista poissa lähinnä perus-rotaation takia eli haluttiin Lehdolle varmuuden vuoksi peli alle vai lepuutettiinko pitkän loukkaantumisen jäljiltä?

KooKoo tulee antamaan ihan helvetisti tasoitusta tässä sarjassa, jos 21 runkosarjamaalin ja vain yhden pudotuspelimaalin Juutilainen ei palaa finaaleissa edes osin tasolleen. Kyseessä on maaliensa ohella todella monipuolinen ja tärkeä jannu, joten painaa sitten loukkaantuminen tai ensi vuoden soppari, niin toivottavasti repii silti nyt kaiken irti näihin finaaleihin. Karevaanari saa jonkun verran anteeksi Hokki-sarjan tärkeillä maaleillaan, mutta silti tässä jannussa on edelleen ihan järjetön potentiaali ulosmittaamatta.
 
Oliko Lappalainen viime matsista poissa lähinnä perus-rotaation takia eli haluttiin Lehdolle varmuuden vuoksi peli alle vai lepuutettiinko pitkän loukkaantumisen jäljiltä?

Käsittääkseni Lehto, Lappalainen, Hardowa, Levokari ja Laakso ovat rotaatiossa. Lehto ja Lappalainen kärsineet pitkät loukkaantumiset ja kuntopohja ei taida yksinkertaisesti riittää pelaamaan näin kovalla pelitahdilla. Myöskin Levokari ja Hardowa ovat pikkuvaivoista kärsineet.

Juutilaiselta toivoisi tasonnostoa. Joukkueen kultakypärän pitää nousta tasolleen nyt finaaleissa. En usko, että Juujärvi häntä viltittää enää ensimmäisessä pelissä, mutta nyt tarvitaan näyttöjä.

Jukureiden twitter jatkaa taas tasonnostoaan:

Huomenna ensimmäinen FINAALI!! Vastassa ikuinen häviäjä @KouvolanKooKoo. Ensimmäinen ottelu Kouvolassa klo18:30. #mestis #jukurit

Ammattimaista toimintaa tässäkin asiassa Jukureilta.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse en pidä KooKoota ennakkosuosikkina tähän sarjaan. Ennakkoasetelmat ovat aikalailla fifty-fifty. Viime kaudella Jukurit oli selkeä ennakkosuosikki, mutta nyt finaaleihin lähdetään melko tasavahvoilla rostereilla. Runkosarjan pelit Jukureita vastaan nostattivat luottamusta KooKoon mahdollisuuksiin. Jos tälläkin kaudella oltaisiin hävitty kaikki pelit niin huomattavasti vaikeampaa olisi ollut lähteä ravistelemaan Jukuri-apinaa hartijoilta. Onhan se mahdollista, että tämä sarja menee poikki neljässä ottelussa, mutta itse en siihen usko. Kummankaan mestaruutta ei voida pitää yllätyksenä sen verran tasaiset joukkueet ovat. Jukurit on hankkinut paljon uusia pelaajia mm. maalivahdin versus runkosarjan peleihin, joten siinä mielessä taas runkosarjan peleillä ei ole merkitystä. Tämä sarja tulee menemään game seveniin!
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jukureiden twitter jatkaa taas tasonnostoaan:

Huomenna ensimmäinen FINAALI!! Vastassa ikuinen häviäjä @KouvolanKooKoo. Ensimmäinen ottelu Kouvolassa klo18:30. #mestis #jukurit

Ammattimaista toimintaa tässäkin asiassa Jukureilta.

Kappas, jukurit siirtynyt tuton pesiin jutuissaan. Kuvittelisi että mitä tuto harrasti jukureiden kustannuksella niin ei oltaisi lähdetty samalle linjalle vaan jatkettu arvokkaasti eteenpäin. Jokainen seura tekee omat valintansa, linja on nyt valittu.
Säälittävää.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
No älä nyt kitise tai leiki marttyyria, ainakaan tässä vaiheessa sarjaa, iso mies, kun tiedät ihan selvästi, että noin ei ole missään(?) kirjoitettu tai tuskin kukaan Kouvolassa ajattelee.

Annoin vastausta vain tuon sinun runkosarjan merkityksen pohjalta. Et kai sinä tosissasi ajattele, että niillä olisi jotain merkitystä nykyhetkeen? Silloin oli Similää, joukkueen tila täydessä kaaoksessa ym. Nyt on mukana Setänen, Palve, Lähde, Turtiainen, Hyvärinen.... Jukurit on täysin eri joukkue kuin noissa runkosarjan läpyttelyissä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Huomenna ensimmäinen FINAALI!! Vastassa ikuinen häviäjä @KouvolanKooKoo. Ensimmäinen ottelu Kouvolassa klo18:30. #mestis #jukurit
Ammattimaista toimintaa tässäkin asiassa Jukureilta.

Todella lapsellista ja minusta totaalisen typerää "Jukureilta" laittaa tuollaisia päivityksiä. Näinköhän tämä aikaisempi nuori janari on taas päästetty puikkoihin. Toivottavasti tuolle laitetaan stoppi samantien. Toimiston väki tuskin on tuosta(kaan) edes tietoinen.
 
Todella lapsellista ja minusta totaalisen typerää "Jukureilta" laittaa tuollaisia päivityksiä. Näinköhän tämä aikaisempi nuori janari on taas päästetty puikkoihin. Toivottavasti tuolle laitetaan stoppi samantien. Toimiston väki tuskin on tuosta(kaan) edes tietoinen.

Somea voisi käyttää niin hyvin hyödyksi markkinoinnissa, mutta tuollaiset viestit syövät ihan suoraan uskottavuutta koko seuralta. Toisaalta saipahan taas KooKoo ainakin jotain mitä laittaa pukukopin seinälle.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Et kai sinä tosissasi ajattele, että niillä olisi jotain merkitystä nykyhetkeen? Silloin oli Similää, joukkueen tila täydessä kaaoksessa ym.

Kuten jo kirjoitin, niin totta kai sillä on iso merkitys henkisellä puolella. Turha tätä on siis sen enempää toistaa, koska leikkisästi ymmärrät pointin tahallaan väärin. Similä muuten, joka tämän kauden kirjoituksiesi perusteella oli lähes yksin syyllinen Jukurien pelilliseen lamaan, pelasi noista yhdestätoista KooKoo-matsista yhden...

Nyt on mukana Setänen, Palve, Lähde, Turtiainen, Hyvärinen.... Jukurit on täysin eri joukkue kuin noissa runkosarjan läpyttelyissä.

Niin no, esim. tuossa viimeisessä revanssiviikonlopun matsissa Jukureilla oli täsmälleen sama puolustus kuin nyt perjantaina Turussa ja hyökkäyskin on käytännössä sama noita mainitsemiasi jannuja lukuunottamatta. Setänen toki ihan merkittävä parannus. Silti ymmärtänet pointin eli kyllähän Jukureilta materiaalin puolesta ja muutoinkin rahkeita löytyy voittaa tämä sarja, kukaan ei ole siihen viitannut, mutta aivan varmasti KooKoon kopissa on erilainen tunnetila lähteä tähän sarjaan kuin vuosi sitten juuri runkosarjan esitysten perusteella (joo, niillä ei ole tässä vaiheessa faktisesti mitään väliä, mutta Jukurit ovat osoittautuneet "kuolevaisiksi") ja sitä tuskin muuttaa joku yhden maalin 14 pudotuspelimatsissa tehnyt Pälveen Outi.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurit twitter:
Pahoittelut aiemmasta twiitistä ja sen aiheuttamasta mielipahasta. Huomenna siis alkaa Finaalisarja KooKoota vastaan kouvolassa.

Onko tuolla mitään merkitystä..
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Ei näin poijjaat! Jukureiden ala-arvoinen twiitti näköjään hävinnyt sivulta pahoittelun merkeissä. HÄVETKÄÄ! Vastustajaa kunnioitetaan ja kurmootetaan loppuun saakka. Onko nyt KooKoon vuoro? Antaisin sympatiapisteet KooKoolle, jos Jukurit ei tässä läpsyttelisi.

Jukurit on jo voittaja tässä juoksussa, ainakin jollain atomin tasolla. Tästä päästäänkin siihen, että onko jo maha täynnä? KooKoo on taistellut viime pelit ehkä hivenen heikompia vastustajia vastaan kuin Jukurit. Itselleni KooKoo on paperilla köykäisempi vastustaja kuin TUTO Hockey ja FCW Sport. Mutta, kuten sanottua PO-maailma on tänä keväänäkin oma maailmansa tässä kirjassa.

Pakkasesta otettu wingsit ym Välimäelle valmiiksi Jukureiden uudenkarheisiin aitioihin. Onneksi lastuja saa vielä halvalla.

Magnesialle: Pennanen taitaa tullla meille kalliiksi, olit oikeassa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No niin nyt on jo Kouvolan Sanomatkin tarttunut tuohon Jukureiden twitterissä olevaan twiittiin:

Jukurit: Finaaleissa vastassa "ikuinen häviäjä KooKoo"

Jukurit: Finaaleissa vastassa | Kouvolan Sanomat

Varmaan huomisessa Kouvolan Sanomissakin on tästä juttu ja eiköhän joku muista viedä tuon tekstin KooKoon pukukopin seinälle.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Niin no, esim. tuossa viimeisessä revanssiviikonlopun matsissa Jukureilla oli täsmälleen sama puolustus kuin nyt perjantaina Turussa ja hyökkäyskin on käytännössä sama noita mainitsemiasi jannuja lukuunottamatta. Setänen toki ihan merkittävä parannus. Silti ymmärtänet pointin eli kyllähän Jukureilta materiaalin puolesta ja muutoinkin rahkeita löytyy voittaa tämä sarja, kukaan ei ole siihen viitannut, mutta aivan varmasti KooKoon kopissa on erilainen tunnetila lähteä tähän sarjaan kuin vuosi sitten juuri runkosarjan esitysten perusteella (joo, niillä ei ole tässä vaiheessa faktisesti mitään väliä, mutta Jukurit ovat osoittautuneet "kuolevaisiksi") ja sitä tuskin muuttaa joku yhden maalin 14 pudotuspelimatsissa tehnyt Pälveen Outi.

Sinähän se olet joka ymmärrät tahallaan väärin. Verrataan sitten siihen revanssiviikonlopun kohtaamiseen. Maalissa oli Juha Toivonen, joka "kaikille parempi"-sopimuksella irtisanoutui/sanottiin myöhemmin. Kyseinen peli meni pilalle hänen takiaan.

Puolustus on tosiaankin sama(siinä ei ole mitään vikaa). Hyökkäykseen on tullut seuraavia muutoksia(tilastot runkosarjasta); poppariosastolla/muilla mailla on:
Paalanen(26 ottelua, 0,08 p/ottelu)
Sipola(28 ottelua, 0,14 p)
Juntheikki(45 ottelua, 0,42 p)
Koskinen (43 ottelua, 0,47 p).

Näiden tilalle on tullut (tilastot myös runkkarista):
Outi Pälve(7 ottelua, 0,71 p/ottelu)
Hyvärinen(15 ottelua, 0,80 p)
Lehtinen(5 matsia, 0,60 p)
Lähde (5, 0,50 p)
Näppi (9, 0,44 p)
Turtiainen, joka ei runkosarjassa pelannut.

Ihan eri joukkue kysymyksessä. Ja voi voi tätä meidän Twitter-puuhastelijaa.. No, tuleepahan tunnetta peliin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sinähän se olet joka ymmärrät tahallaan väärin.

Ihan eri joukkue kysymyksessä.

Tästä en ole samaa mieltä (pl. Setänen), mutta eiväthän erilaiset näkökulmat sinällään mikään ongelma ole. Näillä mennään. Pointti ei edes ollut missään vaiheessa tuossa fyysisessä Jukuri-rosterissa (, jotka elävät kaikilla joukkueilla kauden aikana), vaan jo toistetusti siinä, että Jukurit ei ole ollut KooKoolle tällä kaudella samanlainen ylittämätön vastustaja kuin esim. viime sesongilla tai ylipäätään lähi menneisyydessä. Totta kai tuollaisella on merkitystä.

Kaudella 2012-2013 joukkueet kohtasivat kymmenen kertaa, joista KooKoo voitti kerran varsinaisella peliajalla. Kaudella 2013-2014 joukkueet ovat kohdanneet tähän mennessä yksitoista kertaa ja Jukurit ovat voittaneet kerran varsinaisella peliajalla. Näistä ei saa huomiselle yhtään tulostaululle eteen, mutta katsellaan sarjan aikana oliko näillä koko kauden kestäneillä trendeillä lopulta mitään merkitystä henkisellä puolella. Noh, kohta nähdään.

Tuosta Jukurien twiitistä sen verran, että turha tuosta nyt on herneitä vetää nenään kenenkään. Ihan perinteistä kuittailua.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Veikkauksen arvion mukaan KooKoon historian ensimmäinen otteluvoitto Mestisfinaaleissa on lähellä.

Veikkaus kirjoitti:
138 KooKoo – Jukurit 1.87 3.80 3.35
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuosta Jukurien twiitistä sen verran, että turha tuosta nyt on herneitä vetää nenään kenenkään. Ihan perinteistä kuittailua.

Juuri näin ja kaiken lisäksi tämä Jukureiden twitter-kaveri kirjoittaa siten kuin asiat ovat. Totuushan on, että KooKoo ei ole mestiksen aikana vielä voittanut yhtikäs mitään. Tämmöinen psyykkaaminen kuuluu näihin peleihin. Toivottavasti KooKoon pelaajat saavat nyt kuitenkin edes vähän lisää virtaa tuosta kuittailusta. Tappiolla finaaleissa ollaan ikuisen häviäjän maineessa, kun taas voitolla KooKoolla olisi esittää komea värisuora 2012 pronssi -> 2013 hopea -> 2014 kulta.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Totuushan on, että KooKoo ei ole mestiksen aikana vielä voittanut yhtikäs mitään.

KooKoo ei ole voittanut Jukureita koskaan finaaleissa, vaikka kahdesti ollaan oltu vastakkain. Paras seitsemästä sarja antaa nyt paremman mahdollisuuden rikkoa tuon tilaston... No katellaan mitä tuleman pitää. Hyvää pöhinää palstalla ja muuallakin tämä pari ainakin on jo saanut aikaan. Sadan matkalaisen rajakin huomiselle alkaa häämöttää Mikkelissä.
 

dexter__35

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks, sekä paikalliset.
Itse asiassa näillä matseilla on tähän sarjaan ihan helvetin iso merkitys.

Tottakai jotain merkitystä runkosarja peleillä on, mutta suurta painoarvoa en antaisi niille. Eipä tainnut Jukurit voittaa runkosarjassa Sportia saati TuToa kertaakaan vaan mitenkäs nyt sitten kävikään...
 
Mukavasti on mennyt jo tässä vaiheessa lippuja ennakkoon. Tällä hetkellä ollaan vähän Hokki-pelin ennakkovarauksia edellä jo (n. 1600), joten odotettavissa on se n. 3500 ihmistä lehtereille ainakin. Kyllähän se on aina hienoa, kun saadaan istumapaikat Kouvolassa täyteen ja näin toivottavasti tapahtuu. Varmaan ainakin B-katsomon takainen seisomakatsomo on huomenna kehissä?
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Tämä on tällein sivustaseuraajallekin Big Game. Jos Jukurit pystyisi tämän voittamaan, menisi homma Kookoolle jonnin verran vaikeammaksi.

Koko sarjassa omat sympatiat on ehdottomasti Kookoon puolella koska Kookoon voitto olisi hyvä näpäytys Jukureiden voittoa toivovien liiga-pomojen suuntaan. Valitettavasti vaan Jukurit kyllä on minusta selvähkö ennakkosuosikki. Heti kun pelaajat ottivat itse vastuuta ja antoivat Pennasen keskityä taskujen kaiveluun, tulosta alkoi tulla.

Ekan pelin isot kysymykset ovat avausviestistä poiketen lähinnä se että kumpi voittaa. Tässä matsissa määritellää isoja suuntaviivoja koko sarjaa ajatellen. Lähinnä kiinnostaa Jukureiden pelin taso. Miten paljon noissa nousuissa on ollut Sporan ja Tuton sulamista ja miten paljon sitten todella Jukureiden hyvyyttä?

Tuleekohan peli veikkaukselta? Millään ei hirviäisi maksaa streamista, varsinkaan kun Ami Taurun on edelleen hyllytettynä.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
No niin nyt on jo Kouvolan Sanomatkin tarttunut tuohon Jukureiden twitterissä olevaan twiittiin:

Jukurit: Finaaleissa vastassa "ikuinen häviäjä KooKoo"

Jukurit: Finaaleissa vastassa | Kouvolan Sanomat

Varmaan huomisessa Kouvolan Sanomissakin on tästä juttu ja eiköhän joku muista viedä tuon tekstin KooKoon pukukopin seinälle.

Twiitti oli todella typerä.

Se että Kouvolan Sanomat / Kouvolan some hanakkaasti tuohon tarttui, ei tietenkään ole yllätys. Kun kauniisti kevätkukin koristellulta porsliinilautasella tarjoillaan ilmainen kultahippunen, niin kukapa sitä ei taskuunsa poimisi. Kyllä se Kouvolan urheilutoimituksessa ymmärretään, kumpi joukkue tähän kohtaamiseen suosikkina lähtee, ja ilmainen mahdollisuus hengenkohotukseen käytetään toki hyväksi.

Tigin analyysi siitä että KooKoo olisi suosikki, on huttua. Kirjoitin ennen Sport sarjaa, kuin myöhemmin ennen TUTO sarjaa, että runkosarjan ottelut voi tyrkätä takkaan. Jukurithan hävisi nuo matsit 10-0! Tuossa valossa kummankin runkosarjan parhaan joukkueen pudottaminen on sensaatio. Tämä tiedetään Kouvolassa hyvin. On todella vaikea kuvitella Jukurien hukkaavan tuota draivia yht'äkkiä minnekään, siitä huolimatta että KooKoolla myös on hyvä joukkue.

Mikäli runkosarjaa halutaan Kouvolassa hanakasti vielä muistella, niin Jukurit pärjäsi suhteessa hyvin KooKoota vastaan, jos vertailupohjana pidetään menestystä juuri TUTOa ja Sporttia vastaan. Saman kaavan jatkuessa Jukurit murskaa KooKoon 4-0. Mielestäni on selvä asia, että KooKoon täytyy nyt venyä todella kovan luokan esitykseen, mikäli Kouvolan torilla meinataan muutakin kuin syljeskellä vitutuksesta reilun viikon päästä. Viime aikojen otteet eivät ainakaan tue ajatusta KooKoon tulevasta mestaruudesta.

Jukurit on ottelusarjaan suosikki, mutta pelit pelataan kaukalossa. Maanantai-iltana emme ole todennäköisesti paljoakaan viisaampia, mutta jotain jo tiedämme tulevasta sarjasta. Mikkelistä on tulossa huomenna kaksi täyttä bussia ja omat autot päälle. Toivottavasti myös keskiviikkona kansoitetaan Kouvolasta käsin Kalevankankaan lehtereitä yhtä runsaasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös