Markku Flinckin taklaus Anssi Löfmaniin 26.3. ottelussa JYP-SaiPa

  • 43 852
  • 210

Gubar

Jäsen
Heh, ihan mielenkiinnolla itse ainakin jään odottamaan minkä painoarvon Virtanen itse puheilleen antaa. Osoittautuuko mies p*skanjauhajaksi vai ei. Noh, huominen peli sen meille näyttää.

Mikäli kyse tosiaan on "mediapelistä", niin mikä vaikutus sillä sitten pitäisi olla SaiPa -pelaajiin? En ymmärrä.

Onko "pelle/idiootti" -kommentit sen jälkeen hyväksyttäviä, mikäli käy ilmi, että Virtanen on louskuttanut vaan medialle leukojaan. No, aivan varmasti.

Sääli että tällaiset anti-sankarit vie itse taklauksesta huomion komeasti muualle. Yhtä kaikki; toimi Virtanen miten tahansa, on hän tehnyt itsestään naurunalaisen.

Se on eriasia onko kostotoimenpiteet mielestäni hyväksyttäviä.
Mainittakoon vielä: ei mielestäni todellakaan ole.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Ilmeisesti tuo haastattelu on tehty heti pelin jälkeen? Ei mun mielestä ihme, että tunteet on pinnassa ja tulee annettua ajattelemattomia haastatteluja: Joukkuekaveri (varmaan/ehkä kaveri muutenkin) pistetty ottelun loppupuolella tiedottomaksi likaisin keinoin. Varmaan haastattelua antaessa ei edes oltu ehditty kaverille jutella. Joukkueen yksi parhaista pelaajista pois juuri, kun po-sarjaan saatu vähän toivoa. Ja vielä kun Virtanen olisi itse halunnut mennä flinckiä asiasta muistuttamaan, niin joukkuekaverit tämön esti... sitten vitutuksen keskellä helposti sanoo jotain ajattelematonta, vaikkeitodellakaan ole tarkotus ketään teloa.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Itse taklaus oli Flinckiltä tyhmä, mutta ei varmasti ollut mikään tahallinen vahingottamisyritys. Pelin tiimellyksessä sattuu näitä ylilyöntejä, mutta olihan SaiPakin tässä tilanteessa kärsijänä. Hyvä takaa-ajo päättyi aika nopeasti Flinckin tyhmään taklaukseen. Toivottavasti Löfman palaa ensi kaudella vahvempana takaisin, koska huomenna ei taida olla mukana eikä sen jälkeen enää tällä kaudella ole mahdollisuutta.
Olihan pelissä useampi vaihto jossa taklattiin jokaisessa tilanteessa, paljon viihdyttävämpää katsoa kuin Tuppuraisen huitomiset SaiPan ulkkareiden hiillostamiseksi. SaiPan ei ole tarvinnut keskittyä pimentämään Perriniä, mies on hoitanut sen ihan itse.
Mutta ketjun aiheeseen, tahalliseen vahingoittamiseen en usko vaikka luistimet jäästä nouseekin jossain vaiheessa. Tätä tukee myös SaiPan käynnistelemä loppukiri, ei silloin lähdetä ison jäähyn kiilto silmissä kolaamaan kun voittoon on täydet mahdollisuudet, ja sitä kautta sarjan katkaisuun. Tarkoitushakuinen turhautuminen olisi saanut loppusilauksen vielä pudottamalla hanskat ja haastamalla kaikki jotka lähietäisyydellä sattuu olemaan.
Näytti että Löfman olisi kurkannut olan yli ja huomannut SaiPan ukon tulevan karvaamaan kiekkoa, laitaan meneminen, niin kuin meni, ei taas puolla tätä seikkaa yhtään. Keltamustin silmin ja jypistä erityisemmin pitämättä, tuomio 2 peliä seurauksesta. Pelkästä teosta olisin antanut vain yhden.
 

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikäli kyse tosiaan on "mediapelistä", niin mikä vaikutus sillä sitten pitäisi olla SaiPa -pelaajiin? En ymmärrä.

Mun mielestä nuo kommentit on kohdistettu hyvinkin selkeästi kurinpidon suuntaan. Ei SaiPa-pelaajiin.

Lähinnä tuodaan ilmi se epäkohta, että poff-sarjoissa kurinpidon ei tulisi antaa rikkojalle niin pientä tuomiota, että rikkova joukkue hyötyisi siitä selkeästi.

Vaikutus SaiPa-pelaajiinhan tulisi sitä kautta, että kurinpito ei päästäisi taklaajaa pienellä rangaistuksella tuosta.

Se on sitten taas aivan toinen asia, mitä nuo heitot mihinkään vaikuttaa tai vaikuttaako, mutta tarkotushan tuossa on siis vaan yrittää muistuttaa kurinpitoa, että elekää nyt hyvät ihmiset liian helpolla tommosista päästäkö.

Lisätään vielä se, että en usko hetkeäkään, että nuo lausunnot tähän tapaukseen vaikuttaisi. Mutta veikkaan, että tulevaisuudessa saatetaan ehkä jopa miettiä pitäisikö kurinpidollisesti huolehtia, ettei vastaavissa tilanteissa rikkova joukkue saa huomattavaa etua. Kyllä varmasti jokainen pelaajakin on samaa mieltä Jonnen kanssa, ettei ole oikein, että rikkova joukkue saa selkeää etua hölmöilyistään.

Ylipäätään pitäisi ymmärtää, että Jonne on supliikkimiehiä. Jonnen tarinat ei varmastikkaan välity samallalailla paikanpäällä kun lehdistön kautta. Pitäisi kuitenkin muistaa, että iltapuluilla ei ole pienintäkään aikomusta esittää tätäkään aihetta minään neutraalina kannanottona vaan nimenomaan media pitää huolen, että tätä asiaa kauhistellaan.
 
Viimeksi muokattu:

Gubar

Jäsen
Mun mielestä nuo kommentit on kohdistettu hyvinkin selkeästi kurinpidon suuntaan. Ei SaiPa-pelaajiin.

Lähinnä tuodaan ilmi se epäkohta, että poff-sarjoissa kurinpidon ei tulisi antaa rikkojalle niin pientä tuomiota, että rikkova joukkue hyötyisi siitä selkeästi.

Vaikutus SaiPa-pelaajiinhan tulisi sitä kautta, että kurinpito ei päästäisi taklaajaa pienellä rangaistuksella tuosta.

Totta. Asian olisi voinut helposti muotoilla huomattavasti vain fiksumpaan muotoon. Mutta joo.. Playoff ja tunteet.

Liigajermut myös taisivat antaakin jonkinlaisen vastineen Virtasen kommentiin tästä. Ja totesivat, ettei Virtaselle tule sanktiota leukojen louskuttamisesta.

Jo on taas myrskyä tungettu vesilasiin oikein isolla porukalla. Keltainen lehdistö repii verta ja suolenpätkiä joka paikasta, ja näköjään ns. suuri yleisö nielee yhtään miettimättä nämä yliampuvat uutisoinnit.

Onneksi pelit on olleet paljon laadukkaampia kuin tämä paskanjauhanta.

Mitä miettimästä tässä pitäisi olla? Aivan sama mitä otsikoissa lukee. Ilta-Sanomat lainasivat kuitenkin suoraan Virtasen puheita.
Ja YLE lainsi Ilta-Sanomia.

Myönnettäköön, ettei Virtanen sanonut suoraan "kolaavansa", vaan mainitsi asiasta ajatuksen tasolla. Keltaisen lehdistön tapa uutisoida on tiedossa ja medialukutaitoa löytyy varmasti jokaiselta fanilta joka seuraa kotimaista kiekkoa vähänkin enemmän. Sitä tässä nyt ei suuremmin tarvittu.

Tämä typerä skenaario saa ainakin allekirjoittaneen seuraamaan erityisen tarkkaan Virtasen otteita seuravassa matsissa. Jonne (tilanteeseen varsin osuva etunimi) niin tyylikkäästi aloitti tämän kaiken omalla kommentillaan, asettamalla riman paskanjauhamista vastaavalle tasolle.

Toki veikkaan ettei Jonnella ole mitään annettavaa pelissä. Ei edes vastineita sanoilleen, pisteistä puhumattakaan. Toki lämpimästi toivon, että herra kuittaa saamansa mediahuomion paukuttamalla hattutempun.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Kahden ottelun pelikielto Flinckille. Saapa nähdä, riittääkö tuomio lautamies Jonne Virtaselle.

Liian kevyt tuomio. Olisin itse antanut Flinckille kolme ottelua. Runkosarjassa tapahtuessa viisi. Virtanen ei takuuvarmasti tee yhtään mitään. Tai varmasti kovistelee pelissä, muttei sikaile. Kyseessä on kuitenkin herrasmiespelaaja, vaikkakin tyhmä sellainen.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Kaksi peliä bannia on liian vähän, tapaus muistuttaa Norlundin taklausta,ja kyllä tämä JYPin tappioksi menee.Löfman on melko varmasti sivussa loppukauden,turha tulla enää tänne väittämään mistään SaiPan herrasmiespelaajista,kun niitä ei ole.
 

Wolves

Jäsen
turha tulla enää tänne väittämään mistään SaiPan herrasmiespelaajista,kun niitä ei ole.

Voi voi sentään...tarvitsetko nessun?

Kummallisesti Markku Flinck on saanut "Jarkko Ruutu leiman" otsaansa JYPin kannatajilta. Ihan kuin Flinck oli tarkoituksella noutanut Löfmanin pois, unohtamatta sitä osaa fiktiosta, jossa Flinck tekee tätä joka ottelussa.

Realiteetit on unohtunut jonnekkin kauas Traktoreiden hautausmaalle. Noh, ehkä ne realiteetit löytyy loman aikana.

Helppoahan se on huudella, että SaiPassa ei herrasmiespelaajia ole. Onko sinulla faktaa, että Flinck ei esim. ole soittanut/tekstannut Löfmanille asian tiimoilta?

Annas kun arvaan...EI.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juuri se tuomio mitä odotinkin. Jos sarja menee game seveniin, niin veikkaisin Flinckin joutuvan kyllä silloin vastaamaan tekosistaan tanssikutsun muodossa (RSVP, ei avec). Sen sijaan yllätyn jos tämän illan ottelussa tapahtuu mitään normaalia fyysistä peliä kummempaa sillä kumpikin joukkue ymmärtää, ettei näitä pelejä voiteta sikailemalla ja jäähyllä/suihkussa. Jos SaiPan huomio harhautuu yhtään esim. Jonne Virtasen kuumentamiseen niin sehän on vain JYPin etu.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Ei hellanlettas sentään, Minkälainen kuohu vesilasissa on yhdestä sanomisesta. Flink kyllä pääsi aika pienellä rankulla mutta se olikin odotettavaa, Korkeintaan pois JYP sarjasta ja pääsee ryntäilemään selkään välierissä. Mutta aika lailla linjanmukainen ja odotettu munaton päätös, Liusjärvi varmaan totesi kun ei halvaantunut niin olkoot. pakkohan tässä on jotain antaa. Sitten tapaus Virtaseen, nyt täällä jotkut odottaa että Jonne tekee jotain. Mutta ottakaa faktat käsiin Mitä Jonne on tehnyt JYPn paidassa??? kausia takana neljä vai viisi? Yksi nyhjäys harkkapelissä Kazanin pelaajan kanssa. Sitten jotain perus tönimisiä ja muutama tanssiin haku yritys mutta saanut rukkaset. Siis tänään ei ole luvassa yhtikäs mitään. Sen verran taitaa olla JYPllä pelaajia telakalla Kiitos Saipan, että Jonne kuitenkin saattaa kuulua kokoonpanoon.
Turha odottaa mitään kolaamista, Perus suunsoittoa joka upposi joihinkin faneihin ja väsyneisiin iltapäivälehtien kolumnistiin. Peliin sillä ei ole mitään vaikutusta. Jonne kuten muukin jyväskyläläis ryhmittymät pääsee nauttimaan aurinkoisista kevätpäivistä tänään ja saipa 150 000 rikkaampana, HYVÄ ja fiksu veto lappeenrannan toimiston väeltä.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kummallisesti Markku Flinck on saanut "Jarkko Ruutu leiman" otsaansa JYPin kannatajilta. Ihan kuin Flinck oli tarkoituksella noutanut Löfmanin pois, unohtamatta sitä osaa fiktiosta, jossa Flinck tekee tätä joka ottelussa.

Jos sanon nimen Huhtanen, mitä tulee mieleen? Tappaja, törkein ikinä, meillä-ei-noin-taklattaisi, tahallinen, tarkoituksellinen...

Näköjään aivopieruja sattuu jopa SaiPan pelaajille. Pari peliä OK.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tunteita on pelissä kaikilla JYP- ja SaiPa-faneilla, se on selvä asia. Muistetaan nyt kuitenkin pari juttua.

Löfman oli tilanteessa ihan taklattavissa, eli ei ollut väärä päätös taklata.

Löfman myös tietää, että tuossa kohdassa silloin tällöin kolisee taklaus, tämä ei ole lajina salibandyä.

Flinck taas kelasi minun mielestäni liian lujan vauhdin. Lisäksi on makuasia tulkita, nousivatko luistimet jäästä ennen vai jälkeen taklauksen. Virallinen tulkinta saatiin, että jälkeen. Olen sinut sen kanssa.

Mielestäni kädet eivät nousseet taklauksessa, joten ei tehnyt ns. karalahtia. Sinänsä vastuun jakaminen päätöksessä oli oikein. Yhtä väärin kuin pelata koko matka selkä kentälle, on taklata jotain, joka pelaa selkä kentälle päin.

En usko, että tahallisesti haettiin pois Löfman, joka on kuitenkin SaiPan oma tuote ja lähes kaikkien vanha joukkuekaveri.

----

Sääli, että Löfman loukkaantui, mutta en hyperventiloisi tästä sen enempää. Näihin juttuihin "sika, törkein ikinä missään" tai "JYP ei koskaan tekisi näin" voi huoletta ja hyvällä omallatunnolla suhtautua olankohautuksella.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
2 peliä tarkoittanee sitä, että tänään Virtanen taklaa, tai ainakin yrittää taklata, Kohon siten että tämä halvaantuu. Onhan tämä nyt aivan selvä. Kummalle joukkueelle on enemmän haittaa: Saipalle siitä, että Koho on loppuelämänsä pois peleistä vai jypille se, että Virtanen on 2 peliä sivussa. Es-Jonnekin tämän tajuaa ja toteuttaa uhkauksensa.

Sinänsä kyllä noi es:n lausunnot ovat alusta asti olleet aivan perusteettomia. Kyllähän se on selvää, että Jonnen joukkueelle pelikiellosta ei ole minkäänlaista haittaa, mutta jos vastustajan tärkeä pelaaja on poissa, niin siitä taas on. Jos Jonne olisi puheidensa mittainen mies, hän olisi jatkuvasti pelikiellossa ja aina vapauduttuaan tappaisi jonkun ja istuisi taas.
 

Wolves

Jäsen
Tappaja, törkein ikinä, meillä-ei-noin-taklattaisi, tahallinen, tarkoituksellinen...

Näitä kahta tapahtumaa erottaa se fakta, että Davis oli kiekoton pelajaa ja metrin-puolitoista irti laidasta, Huhtasen niitattua hänet laitaan.

Löfman ei ymmärtääkseni ollut kumpaakaan, vai?

E: Ja Löfman on tietojeni mukaan pelaavassa kokoonpanossa. Mitään aivotärähdystä ei koskaan ollutkaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Hyppytaklauksella suoraan numeroihin, ja tuomio on kaksi matsia pelikieltoa.

Selkeästi liian vähän, koska tuosta taklauksesta puuttuu se kunnioitus joka pelaajien välillä vallitsee.

5 matsia olisi ollut oikea tuomio.
 

Wolves

Jäsen
Viimeksi muokattu:

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Flinckin tuomio oli selvästi kompromissi ja Jonnen provoiluun kurinpito lähti mukaan. Heh, jos Anssi tosiaan pelaa tänään, niin se Oscar voidaan jakaa hänelle. Aika alas hän on siinä tapauksessa vajonut SaiPa vuosilta.
 
Hyppytaklauksella suoraan numeroihin, ja tuomio on kaksi matsia pelikieltoa.
..
Kaiken tämän hälinän takia katsoin nyt tuon videon taklauksesta ja.. Noh. Aikalailla ylimitoitettua on tämä kohu. Löfman on hetki ennen taklausta ikään kuin kääntymässä kylki kentälle päin, mutta käännähtääkin vielä toiseen suuntaan, kun kiekko ei tulekaan ränniä niin nopeasti. Flinck on selvästi katsonut, että pääsee taklaamaan juuri haltuunottohetkellä, jolloin kiekko saataneen irti. No, sittenhän se taklaus tulee vähän selkäpuolelle, kun Löfman ei käännykään kylki kentälle päin. Eipä kyllä Anssikaan kertaakaan edes vilkaissut kentälle, saatika odottanut, että taklaus olisi tulossa, vaikka on kiekolliseksi pelaajaksi tulossa. Siinä on Löfmanin virhe.

Pääasia, että Löfman on kunnossa ja kaksi peliä on ihan ok tuomio Flinckille.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Flinckin tuomio oli selvästi kompromissi ja Jonnen provoiluun kurinpito lähti mukaan. Heh, jos Anssi tosiaan pelaa tänään, niin se Oscar voidaan jakaa hänelle. Aika alas hän on siinä tapauksessa vajonut SaiPa vuosilta.
Onpa kerrassaan surkeaa kunnioituksen puutetta SaiPa-kasvatille. Vetänyt keltamustat päällä junnuista aina viime kauteen saakka ja tässä kiitos? Kukin voisi itse mennä Flinckin taklauksen alle ja pohtia sen jälkeen kolahtiko päässä vai ei. Löfman ei vaikuta pelaajalta joka näyttelee ja jalat olivat aika lailla spagettia kun mies talutettiin kentältä.

Saa nähdä onko Anssi kokoonpanossa, mutta tuollaisesta toipuminen on yksilöllistä eikä siitä sinänsä voi vetää suurempia johtopäätöksiä. Muistan kun Harri Pesonen sai aikoinaan kovan tällin päähän ja sen jälkeen pötkötti jäällä mailaansa heilutellen kuin olisi ollut yhtäkkiä Lapissa melontareissulla. Näytti siis todella pahalta, mutta muistaakseni pelasi kuitenkin normaalisti heti seuraavassa ottelussa.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onpa kerrassaan surkeaa kunnioituksen puutetta SaiPa-kasvatille. Vetänyt keltamustat päällä junnuista aina viime kauteen saakka ja tässä kiitos? Kukin voisi itse mennä Flinckin taklauksen alle ja pohtia sen jälkeen kolahtiko päässä vai ei. Löfman ei vaikuta pelaajalta joka näyttelee ja jalat olivat aika lailla spagettia kun mies talutettiin kentältä.

Tämä. Ero on kyllä huikea, kun vertaa esim. Rostislavin allekirjoituksessa esiintyvään Vänttiseen, jota pidetään JYP-kannattajien keskuudessa edelleen "omana poikana", vaikka ei edes meidän kasvatti ole. Luulisi Löfmania arvostettavan Lappeenrannassa enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös