Pe 7.2.2014 KalPa - Pelicans

  • 3 879
  • 13

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Ei ollut vielä ketjua tälle perjantai-illan jännitysnäytelmälle, joten avataan nyt. Tammikuun Tasauksen johdosta joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo 5 kertaa. Kumpikin joukkue on kahdesti saanut täyden kolmen pisteen potin ja kerran Pelicans on vienyt pisteet jatkoajalla. Pisteet siis kohtaamisista 8-7. Pelicansilla on alkanut muodostua jo vakioksi, että KalPaa vastaan putoaa yksi mies kokoonpanosta, kun kauden aikana KalPa-peleissä on loukkaantuneet ainakin Rosa, Redenbach ja Pärssinen (olikos Männikkökin pari peliä pois Halosen sikailun jälkeen?). Toivottavasti tänään ei kuitenkaan uusia miehiä sairastuvalle menetetä.

Pelicansin kokoonpano:

Pärssinen - Redenbach - Niinimäki
Leimu - Korpikari

Ritamäki - Paakkolanvaara - Pikkarainen
Tuhkanen - Latvala

Mustonen - Saarenheimo - Sopanen
Ylönen - Pietilä

Tyrväinen - Immonen - Männikkö

Maalivahdit

Juvonen (Myllyniemi)

Hyökkäysketjut pysyneet samoina, mutta viime pelissä polvensa taittaneen Joonas Hurrin tilalle nousee Niko Tuhkanen. Suurin huomio on kuitenkin aloittavassa maalivahdissa, kun Janne Juvonen saa vasta kauden 3. starttinsa ja ensimmäisen sitten lokakuun puolivälin. Loukkaantumisten takia on sivussa Pöyhönen, Laurila, Santavuori, Rosa ja Koskenkorva. Alanteellakin ilmeisesti ollut pientä vammaa, mutta en ole varma mahtuisiko muutenkaan Aran papereissa pelaavaan kokoonpanoon.

KalPan kokoonpano, josta en sen kummemmin osaa sanoa mitään, paitsi että puolustaja Koivisto näyttää pelaavan kolmosen sentterinä.

Kasperi Kapanen – Arttu Ilomäki – Ville Leskinen
Jussi Timonen–Joonas Lyytinen

Janne Kolehmainen – Saku Kinnunen – Kalle Kerman
Mikael Seppälä–Marko Kauppinen

Petri Lammassaari – Miika Koivisto – Tomi Körkkö
Juuso Riikola–Jeff Foss

Pasi Kouvalainen – Joonas Riekkinen – Jyri Junnila

Henri Kiviaho

Loppuhuomiona vielä, että KalPan sivuilta kotijoukkueen kokoonpanoa etsiessä huomasin, että K-Plussa kortilla saa 10 euron tarjouspilettejä tähän peliin. Ensimmäinen ketjun avaukseni, toivottavasti ei mennyt liian sekavaksi.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onneksi Halonen on sivussa, joten suuremmilta loukkaantumisilta toivottavasti säästytään.

Uskomatonta, että Ara on uskaltanut laittaa Juvosen maaliin. Pelasi toki hyvin KooKoossa lainalla, mutta täällä luottoa ei ole tullut. Olisiko Lämsällä kuitenkin kaverille vielä suunnitelmia, koska jos Juvonen täältä kauden jälkeen lähtee, peluutus näinkin tärkeässä pelissä tuntuisi Aran filosofiaan kuulumattomalta asialta.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Uskomatonta, että Ara on uskaltanut laittaa Juvosen maaliin. Pelasi toki hyvin KooKoossa lainalla, mutta täällä luottoa ei ole tullut. Olisiko Lämsällä kuitenkin kaverille vielä suunnitelmia, koska jos Juvonen täältä kauden jälkeen lähtee, peluutus näinkin tärkeässä pelissä tuntuisi Aran filosofiaan kuulumattomalta asialta.
Luulisin, että vaakakupissa painaa aika reilusti myös huominen peli SaiPaa vastaan. Myllyniemi tarvitaan täysissä sielun ja ruumiin voimissa, joten on hyvä antaa lepopäivä oikeasti paskaa vastustajaa vastaan vaikka KalPa tietysti "antaa kaikkensa".
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Jaahas. Nuorten maailmanmestari aloittaa todella pitkästä aikaa Pelicans-katiskan edessä.
On vaan hyvä, että Mylläri saa yhden päivän lepovuoron - huomenna sitten kotipelissä urakka SaiPaa vastaan.

Eukko osti eilen sattumalta muikkukukon ja sitä mutustellessani muistui sopivasti mieleen tämän iltainen Liiga-ottelu KalPaa vastaan. KalPan leirissä Kasperi K. on palannut telakalta hiljakkoin? Mutta missä on Jussi Pesonen, vai oliko vain Vuokramiespalvelun edustajana yhessä matsissa?
Noh, nyt tilanne kun on KalPalla, mikä on, niin isännillä on paineeton mahdollisuus kiusantekoon Pelicansin kustannuksella. Onhan KalPalla innokkaita junioreita konkareiden rinnalla ja näyttöpaikkoja tarjolla joka pelaajalle ensi kautta varten.

Juuri tätä ottelua Pelicansin ei pidä hävitä, tai muuten huomenna on edessä ylirankka ottelu levännyttä SaiPaa vastaan. Voitettaisiin edes 2 ottelua kolmesta tällä viikolla.

Mutta jatkakaa toki tästä ottelusta enemmänkin. -KalPa-leiri?
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Tätä se mun uneni ei tiennyt, Juvonen maaliin! Aivan loistavaa, että Janne saa paikan avauksessa loistavasti menneen Kouvolan reissun takia. Jo pelkästään sen pitää riittää paikkaan avauksessa, että joutui pelaamaan ja käymään Kouvolassa.

Itse pelistä ei varmasti tule Pelicansin kannalta mikään paraatimarssi, mutta kolme pistettä pitää olla tuomisina.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
USKOTTEKO KOTISOHVILLANNE, JANNE JUVONEN SAA ALOITUSVUORON PELICANSIN MAALILLA! Ihmeiden aika ei ole siis sittenkään ohi.

Itse pelistä, mikä tahansa muu kuin 3 pistettä kriisijoukkue KalPaa vastaan olisi jättimäinen pettymys. Luotan täysin että illan päätteeksi Pelicans kipuaa sarjataulukossa sijalle 8. ja taistelu paikasta kuuden sakissa tiivistyy entisestään.

Mutta missä on Jussi Pesonen, vai oliko vain Vuokramiespalvelun edustajana yhessä matsissa?

Pesonen pelasi tosiaan vuokrasopparilla joka päättyi tiistain SaiPa-peliin.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Mutta missä on Jussi Pesonen, vai oliko vain Vuokramiespalvelun edustajana yhessä matsissa?

Pesonen pelasi lainalla kaksi peliä. Kärppiä ja SaiPaa vastaan.

Itse ottelusta. Alkuun saatetaan nähdä KalPalta ihan hyvääkin pelaamista, ja saattaapa jopa pari maalia livahtaa vieraiden verkkoon. Pelicans on kuitenkin sen verran fyysisempi joukkue, että erätauolla puudutetaan jokainen kalakukko kauttaaltaan ja loppupeli pelataan jääpussi kypärän alla. Liike katoaa ja tulosvetoon näin ollen 1,2 - 4,5.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Eikös tuo KalPan kolmoskentän sentteri Koivisto ole normaalisti puolustajan tontilla, vai muistelenko omiani?

Juvonen maalissa, hienoo!
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Odottelen vaikeaa peliä vaikka toivoisinkin, että jatkettaisiin sen kuuluisan peli-ilmeen osalta edellisen kolmen pelin viitoittamana. Sitä on ollut jopa miellyttävääkin katsella.

Npron lähetyksen selostuksen osalta toiveena olisi, että Anssi Ritarilla on jotakin parempaa tekemistä jossain toisaalla. Jollei, ilman ääntä lähetys tulee katseltua.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Illan ehdoton sankari Antti Ylönen. Maalintekijän maali.

Pelicans teki pelistä itselleen niin vaikean kuin olettaa saattoi. Kolme pojoa kelpaa.

Isot pisteet Kuopioon hienosta taistelustaan.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Isot pisteet Kuopioon hienosta taistelustaan.

Eipä peli paljoa jättänyt voittajasta arvailun varaa. Parempi voitti. Tilanteita oli tosin molemmin puolin isompaankin maalimäärään, mikä on mielestäni yleisön kannalta hyvä asia.

Hienosta taistelusta osin samaa mieltä. Valkoista lippua kuitenkaan tuskin on kukaan KalPan pelaajista heiluttanut, vaikka media asialla mässäilee. Oli sitten nuorta tai kokenutta sakkia, jokainen yrittää parhaansa nykyisen tilanteen mukaan. Tällä organissatiolla eväät riittävät tähän. Nuff said.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans teki pelistä itselleen niin vaikean kuin olettaa saattoi.

No joo, mutta iso osa oli myös KalPan taisteluilmeellä. Hirveällä höökillä jokaiseen tilanteeseen ja aika hyvin pääsivät kiekottelemaankin.

Tuli sieltä se pakollinen sikailukin. 2+10 ihan oikein, mutta on noista tässä liigassa uloskin lentänyt.

Tosiaan, 3p kelpaa.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Janne Juvonen sai pelinsä. Kyllä se vaan normaalia enemmän hermostutti katsoa, tarttuuko koppi. Muutenkin eka erä oli Pelicansin kannalta haparointia. Siltä se ainakin vahvasti vaikutti, ettei ajatus ollut jostakin syystä täysin pelissä.
Niin sieltä vastustajan repertuaarista vaan löytyy uusia maalin tekijöitä, kun joku Seppälä kiskaisi kiekon Juvosen kainalon alta maaliin.

Myös voittomaaliksi jäänyt Antti Ylösen yläkulmakuti oli yllättävä kaikin puolin. Ei olisi uskonut, että "Upi" maalin tekee. Noh, Repekin sai tehtyä maalin, kun se oli tarpeeksi tyhjä. Niin ja onhan sillä syöttöpiste Ylösen maaliin.
Tämän voiton myötä saatiin tasoitettua näiden joukkueiden keskinäisiä otteluvoittoja.

Yleisöä ilmoitettiin paikalla olleeksi 2488.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Parempi voitti, piste. Ei maha mittään, kyllähän se tämäkin tappio vaan kyrsii vaikkei ole periaatteessa enää mitään menetettävää. Jos tästä jotain hyvää hakee niin tietty hyvä niin että edelleen tämä taaperrus herättää tunteita.

Itse peli ei ollut KalPalta yhtään huonompi. Sanotaan vaikka taas että "raikas peli-ilme". En tiedä voiko sanoa ettei voittokaan/tasuri ollut kaukana kun joukkue kuitenkin "aina häviää", mutta sanotaan nyt kuitenkin niin. Peli-ilmeeseen nähden tappio ei niin helvetisti vituta. On kuitenkin paljon mukavampi katsoa tuollaista peliä kuin peliä, mitä joukkue on esittänyt viimeisen vuoden. Vaikka media kuinka nostaa KalPaa esille "luovuttajana kaikkine pelaajakauppoineen" väittäisin että peli on kuitenkin parantunut viimeaikoina. Sen suhteen viimeaikaista pelaajaliikennettä ei voi ainakaan tuomita.

Yksilöistä pakko nostaa vastustajasta KalPan tappaja Sopanen, joka tuntuu jollain helvetin tavalla aina onnistuvan KalPaa vastaan. KalPasta ihailin taas jälleen kerran ilomäen esityksiä (vaikka viimeisen "lahjoittikin"). Myös Lyytinen oli hyvin esillä mutta tarkkuutta pari napsua tiukemmalle. Sen sijaan lukuisten änäritarkkailijoiden silmien alla paluun tehnyt Kasperi oli kyllä hermostuneen oloinen eikä oikein mikään tuntunut onnistuvan. Ei tietenkään ollut helppo tilanne tulla peliin lasaretilta, ilman pelituntumaa, ja se ikävä kyllä odotuksiin nähden (varmaan ennenkaikkea omiin odotuksiin) näkyi.

Pelitapahtumasta pakko antaa iso lampaanperse Kuopiolaiselle kiekkorahvaalle, myös allekirjoittanut mukaanlukien. Ok, nyt oli samaan aikaan Kupsin peli ja olympialaisten avajaiset mutta kyllä tuolla esityksellä ansaitsisi hiukka enemmän, kuin 2488 rahvasta lehtereille. Toki sitä saa mitä tilaa eli kun usko menee niin ei siinä auta edes "raikas peli-ilme".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös