SaiPa kaudella 2013–2014

  • 622 142
  • 1 735

Wolves

Jäsen
EDIT. Tuli muuten mieleen, ettei Spinaa vain ole hommattu Giliatin tilalle, jos Giliatin vamma onkin pahempi kuin day-to-day.

Olen hyvin skeptinen tämän skenarion suhteen. Kyllä tässä vaiheessa kautta voidaan vielä ilmoittaa suoraselkäisesti, jos miehen kausi olisi ohi.

Ei tietenkään olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun olen väärässä, mutta...silti hyvin skeptinen.
 

ahal

Jäsen
Että sellaiset hemmot jäivät pyydykseen... Hyvää ehdottomasti se, että saadaan vaihtelua rosteriin ja kavereita kierrätettyä levon ja pikkukolhujen vuoksi. Mitään sateentekijöitä kumpikaan ei liene, mutta jos muutamassa viikossa sisäistävät joukkueen sielunelämän ja pelitavan, niin ehkä saamme rahoille vastinetta, Ans kattoo ensin.

Parhaassa tapauksessa kaverit osoittautuvat iloisiksi ja osaaviksi velikulliksi ja jatkavat seudulla ensi kaudellakin.

Joka tapauksessa SaiPan eurojen hyötysuhde lie jälleen Liigan parhaasta päästä, jos verrataan esimerkiksi Jokereihin (4,7 miljoonan nippu, IS-uutinen). Eilen tuota eroa ei havainnut oikeastaan muusta kuin Nagyn kahdesta maagisesta rannarista.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
No nyt niitä sitten tuli. Spina ja Cutta. Kuulostaa Dr. Bombayn biisiltä, eli pakkohan näiden kavereiden on olla ihan maagisia.
Jep, Jakub on Cal Cuttan kadonnut ja sittemmin löytynyt veli. Mutta vakavasti ottaen toivottavasti onnistuvat koska Saipa ansaitsee mitalin tältä kaudelta.
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
MODO viime kaudella:
--
Dave Spina (F) 55 10+17=27 32min +8
Ladislav Nagy (F) 49 7+15=22 32min +7
--

Itsekin yllätyin ettei Spina ollut sentteri, mutta muuten olen melko tyytyväinen hankintoihin. Rissasen, Davisin ja Giliatin tervehtyessä tuo kokoonpano näyttää muuten aika hyvältä:

Tavi - Koho - Mankinen
Spina - Rissanen - Davis
Venäläinen - Hämäläinen - Jokinen
Giliati - Flinck - Piitulainen

Veikkaan kuitenkin että sentterimarkkina on melko tyhjä. Giliati/Davis pystyvät tuuraamaan sentterinä; ja vaikka eivät siinä hommassa ole parhaimmillaan, ei markkinoilta välttämättä ollut sellaista sentterivaihtoehto joka sopisi tuohon palettiin kakkossentteriksi. Lisäksi Rissanen lähtisi luultavasti muualle jos uusi sentteri olisi tullut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Lisäksi Rissanen lähtisi luultavasti muualle jos uusi sentteri olisi tullut.

Miksi lähtisi? Rissasella on sopimus kauden loppuun, joten ilman omaa suostumusta hänen ei tarvitse lähteä yhtään minnekään. KalPa olisi teoriassa mahdollinen mutta siellä kausi loppuu joka tapauksessa 13.3.2014, joten mikä olisi a) KalPan intressi ottaa Rissasen loppukauden palkat hoidettavakseen ja b) mikä olisi Rissasen oma intressi aloittaa kesäloma jo maaliskuussa? Ja jos KalPa on poissa laskuista, niin mikä sitten olisi Rissasen uusi osoite loppukaudeksi, noilla näytöillä ei taida olla paljoa kysyntää muiden play off -joukueiden suunnalta? Tämä teoretisointi kiinnostaa ihan vaan siltä varalta, että voihan sieltä tulla vielä sentteri-vahvistuskin SaiPalle.

MODO viime kaudella:
--
Dave Spina (F) 55 10+17=27 32min +8
Ladislav Nagy (F) 49 7+15=22 32min +7

Spinan ja Nagyn viime kauden tilastojen vertailu oli oikein mukavaa katsottavaa!
 

Portier

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, HIFK
Jakub Cutta

Veikkaan, että tällä miehellä on mahdollisuudet nousta meidän SaiPa-Fanien ''nallekarhuksi'' :)

Tästä kaverista toivon todellakin, että onnistuisi täällä meillä. Jos ja kun Savilahti on siirtymässä kotiinpäin ensikaudeksi, niin voisi vaikka kuulua hyvin näihin Pärren ''saappaisiin''.
 

East

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idän jätti ja susirajan punamusta
Uusissa hankinnoissa lähdetty taas luisteluvoiman kautta ja lisäksi otettu lisää voimaa oman maalin eteen. Mielestäni aikalailla nappiin ainakin näin paperilla.

Best case scenariossa tietenkin tuohon tulisi vielä pehmeäkätinen ykkössentteri yv:tä pyörittelemään, mutta se taitaa olla jo saipalaisittain pientä utopiaa.

Erittäin mielenkiintoista nähdä uusi orkesteri jäällä.
 

Numero13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
...

Olen kuitenkin erittäin tyyyväinen hakuihin!

Hyihyi, siellä sitä vaan Lappeenrannassa yritetään ostaa mestaruutta rahalla, eikö?

Hyvän tuntuiset haut SaiPalta, enkä usko floppaukseen kummankaan osalta. Spinan pelejä tuli viime kaudella nähtyä useampia, ja ehdottomasti yksi parhaista joukkueestaan. Ei varmasti tule löysäilemään kentällä, saatika suoristamaan selkäänsä.
Näillä hankinnoilla SaiPa varmistanee pronssisen mitalinsa :)
 

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild
Täältä pari otosta Dave Spinasta (#12) viime kauden SHL-matsista: AIK - MODO 0-4 [Hightlights] 9/10-12 HD - YouTube. Kolmannessa maalissa aiheutti rankkarin ja teki neljännen ranteella.

PS: vähän turhan vahvasti ilmaisin Rissasen lähdöstä. Taustalla on tässä se, että Rissasella olisi tuon jälkeen vaikeuksia mahtua kokoonpanoon, kun lähinnä tappelisi paikasta nelosketjussa Flinckin kanssa.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rissanen sentterinä on parempi kuin Gili tai Davis. Ei noita senttereitä liikaa ole ja David sekä Gili ovat melkoisen puhtaita laitahyökkääjiä.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Uusissa hankinnoissa lähdetty taas luisteluvoiman kautta ja lisäksi otettu lisää voimaa oman maalin eteen. Mielestäni aikalailla nappiin ainakin näin paperilla.

Juuri näin. Lauantain invaasiosta tuli entistäkin herkullisempi.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Rissanen sentterinä on parempi kuin Gili tai Davis. Ei noita senttereitä liikaa ole ja David sekä Gili ovat melkoisen puhtaita laitahyökkääjiä.

Toivottavasti Rissanen olisi kunnossa pian ja itselläni on edelleen uskoa Rissaseen hyvin paljon. Erittäin mielenkiintoiset ketjut kyllä saadaan kasaan kun meidän poikia palailee saikulta ja lepuutuksiinkin on varaa.
 

Ferris

Jäsen
Eliteprospects.com - Jakub Cutta
- tsekkiläinen outolintu sen suhteen, että tämä pakki tykkää fyysisestä pelistä. Liikkuu kokoisekseen hyvin eikä tosiaan väistele kulmissa. Kokemusta on ison meren takaa ja KHL:stä. Siitä ei sitten oo mitään hajua, että olisiko halukas tulemaan Suomeen?

Näköjään oli halukas tulemaan, vaikkakin viivettä oli vähän odotettua enemmän kun jo kaudeksi 2012-13 miestä tänne skouttailin. Noh, parempi myöhään kuin milloinkaan. ;)

Cuttan Jaakopissa on tosiaankin potentiaalia uudeksi puolustuspään lemmikiksi keltamustien faneille. Caps-taustansa takia on aikanaan tullut kaveria enemmänkin seurattua, tosin Eurooppaan siirtymisen jälkeen vähemmän. Takaraivossa silti kyseinen nimi on useasti jumputtanut, kun pakkihankintoja tänne on tullut mietittyä. Sen puoleen olinkin äärimmäisen iloisesti yllättynyt kun luin kaverin meille saapuvan!

Mikäli kaverin pelillinen taso ja pelityyli ovat säilyneet suuntaisina mitä aikaisemmin, niin käsissämme on aikas rouhea puolustaja. Ja nimenomaan puolustava puolustaja, jolta on turha odotella kiekollisesti mitään hyvää avauspelaamista erikoisempaa. Toivotaan vaan että kaveri tuunaa pelityyliään sen verran ettei heti ekoissa peleissä lennä pihalle taklauksiensa takia. Toisaalta parempi pelikielto heti alkuun kuin pudotuspeleissä. ;)

Spinakin vaikuttaa hyvin Moranmaiselta haulta potentiaalinsa takia. Viime kaudella kuitenkin ollut SHL:ssä ihan hyvässä tahdissa, joten odotettavissa on hyvä loppukausi Saimaan virvoittavien tuulahduksien alla! Oli pakko tarkistaa minkä takia kaverin nimi kuulosti niin tutulta: sieltähän löytyi yksi tehokas kauden loppu Capsien farminfarmissa South Carolinassa. Ettei vaan ole Skriko ollut näissä siirroissa vaikuttamassa taustalla, kun Caps-yhteyksiä löytyy kummaltakin. ;) (Tuskin oikeasti on koska pelurit olleet Caps-yhteyksissä ennen Skrikon aikaa, mutta mistä sitä tietää jos PS on käyttänyt suhteitaan ja kysellyt organisaatiolta taustatietoja SaiPalle?)

Kyllä tästä hyvää vielä tulee!
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Vihdoinkin saadaan Spang/Riikola vittuun pelaavasta kokoonpanosta, olympiatauon jälkeen viimeistään molemmat. Olympialaisten jälkeen on näillä näkymin jalkeilla aika napakka pakisto, joka voisi näyttää tältä

Glenn - Cutta
Backman - Savilahti
Ahonen - Maalahti
 
Viimeksi muokattu:

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mä en näe Spangia paskana. Eikä Riikolakaan ole surkea. Onpahan nyt puolustuksessakin variaatioita kun loukkaantuneet palaavat remmiin.
 

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Mä en näe Spangia paskana. Eikä Riikolakaan ole surkea. Onpahan nyt puolustuksessakin variaatioita kun loukkaantuneet palaavat remmiin.

Vahva tämä!

Jos vielä joskus on mahdollista kierrätykseen, niin tämä alkaa pojat näyttää playoffeja silmällä pitäen aika herkulliselta...
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Eiköhän tuolla ole joka jätkä saanut sen verran paljon osumaa viime viikkoina, että runkosarjan lopun aikana miehitykset katsotaan sen mukaan että pahiten kolhitut saavat ensimmäisenä lepoa. Toki sarjataulukon tilanne ja kulloisetkin vastustajat vaikuttavat myös asiaan, mutta ei siellä oikeasti ole ensimmäistäkään paskaa pakkia.

PatrickKane unohti Mikko Pukan miehityksestään?
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Onkos se nyt jossakin sanottu, että tämä Spina ei voisi pelata sentterinä, onhan häneltä voitu ennakkoon kysellä, että nyt kun meillä on senttereistä pula, niin kävisikö ainakin jonkinaikaa pelaaminen sillä paikalla.
Kun hän näköjään on aiemmin pelannut molemmilla laidoilla, niin kyllä kai keskellä pelaaminenkin silloin onnistuu, saattaa olla jopa parempi kuin Davis siinä paikalla, eihän se kyllä ihmeitä vaadikkaan, laidalla Davis on parempi.

Tuo Cutta taitaa olla juuri sitä mitä minä olen SaiPan maalin eteen toivonut, ulosheittäjä joka puhdistaa sen maalin edustan ja puristelee niitä Markkasen sormille hakkaajia.

Odotellaan ja katsotaan, uskoakseni viimeistään olympiatauon jälkeen nähdään, minkälainen saalis verkkoihin ui. Jos hankinnat on onnistuneet ja muutama sairaspotilas tervehtyy pelikuntoon tauon aikana, niin uskoisin meidän poikien taistelevan mitaleista.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Mahdollisesti Maalahtikin voitaisiin nakittaa taas nelosen keskelle, tosin varmaan Tirkkonen mieluummin lepuuttaa yhtä pakkia nyt kun siihen on todella pitkästä aikaa varaa.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Kyllähän sitä tarvetta on ollut hyökkäykseen ja puolustukseen loukkaantumisten myötä, sitä vain katsoo että sopimuspakkeja on kuitenkin 12, hyökkääjiä 20(Osa toki toki noita nuorempia, että voisiko tuossa olla suuntaa toiseenkin suuntaan..
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
En minä kyllä näe tässä rosterissa ketään josta olisin valmis luopumaan. ISo reservi on hyvä pudotuspelejä ajatellen, ja ei sitä tiedä vaikka jonkun toipilaan sairasloma yllättäen pidentyisi. Parempi ottaa varman päälle.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
PatrickKane unohti Mikko Pukan miehityksestään?

Teistä palstaveljilstä kun ei aina tiedä, niin pakko varmistaa, että onhan tämä läpällä heitetty?

Cutta tuntuisi olevan juuri sitä, mitä lääkäri on pakistoon määrännyt. Toivottavasti vain ei joudu varomaan taklauksiaan pelikieltojen pelossa. Antaa mennä vain, puhtaasti ja kovaa. Taklauksia ja kovuutta tarvitaan.

edit: Juu, ok ratussovjeticus.

Dave Spinastakin tuli katseltua highlightseja. Näyttäisi sellaiselta Ryan Laschin tyyppiseltä pelimieheltä, sähäkkä ja hanakka laukomaan. Useampi alivoimamaali löytyi koosteista. Hyvältä vaikuttavat SaiPan hankinnat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Teistä palstaveljilstä kun ei aina tiedä, niin pakko varmistaa, että onhan tämä läpällä heitetty?

No palstaveli PatrickKane luokitteli SaiPan puolustajat kahteen kategoriaan: Kuuden miehen napakka pakisto sekä välittömästi pelaavasta kokoonpanosta vittuun hiissattavat Spang ja Riikola. Mikko Pukka ei kuulunut kumpaankaan osastoon, ja Mikon reittauksen olisin vaan halunnut tietää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös