KooKoo 2013–2014

  • 470 638
  • 1 438

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tein aikani kuluksi vähän vertailua miten veljekset tällä kaudella on tehtailleet pisteitä per ottelu viime kauteen verrattuna. Aika negatiivista käyrää tulee

Kausi 12-13 / 13-14
J-M Juutilainen 0,6 / 0,40
Aatu Hämäläinen 0,63 / 0,60
Karevaara 1 / 0,59
Nättinen 0,51 / 0,19
Heikkinen 0,5 / 0,33
Tallberg 0,6 / 0,29
Jyrkkiö 0,82 / 0,70

Toki roolit on vaihtuneet ja myös ukot ympärillä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tehdäänkö tilaa jollekin vai mikähän tässä on takana. Ei Rajala mun mielestä huono ole ollut, pahempiakin alisuorittajia jengistä löytyisi.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Suuri harmi. Rajala sentään ajoi maalille ja rytisteli laitoja, mieluummin olisin laittanut voima/tehohyökkääjäksi hankitun Tallbergin kiertoon. En sitten tiedä, eikö rooli kohdannut Rajalan toiveita- Mutta katsotaan nyt toki, että tuleeko sieltä jotain tälle osa-alueelle tilalle, koska vääntövoimaa tuo hyökkäys tarvisi erityisesti kevättä varten.
 

EagleEye

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ja kohta julkaistaan et Rajala tehnyt sopparin Vaasaan tai Mikkeliin. Lähetetään loputkin fyysiset ukot pois. Vai onko niitä edes hyökkäyksessä?
 

Steus

Jäsen
Kyllähän tuo taas sanalla sanoen vituttaa. Mies oli kuitenkin joukkueen (lähes) ainoa väriläiskä kuntouduttuaan.

Mistä kiikasti? JuuJuu ei tykännyt jäähyilystä? Rooli liian pieni? Kiekon ulkopuoliset syyt?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Mistä kiikasti? JuuJuu ei tykännyt jäähyilystä? Rooli liian pieni? Kiekon ulkopuoliset syyt?

Ehkä JuuJuu tykkää enemmän taitokiekosta ja haluaa pitää rosterin sellaisena ettei ylilyöntejä peleissä tapahdu. Katsojien kannalta tuollainen neppailukiekko voi olla joskus tylsää, mutta ehkä se sitten tuottaa ryminäkiekkoa parempia tuloksia.... no toivottavasti ensi kaudella puhaltaa uudet tuulet uusilla valmentajilla.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mistä kiikasti? JuuJuu ei tykännyt jäähyilystä? Rooli liian pieni? Kiekon ulkopuoliset syyt?

En ihmettelisi, vaikka olisi vähän kaikkea näistä. Todella ei-Juujärven näköinen jannu (kovaa pelaava hyökkääjä"), rooli jäi varmasti odotettua pienemmäksi (osin loukkaantumisesta johtuen toki)* ja toisaalta ensimmäistä kertaa "etelässä" kaukana kotoa. Odotin henk.koht. paljon Villeltä, mutta nyt ei natsannut. Tässä tapauksessa jopa uskon tuon "purettu yhteisymmärryksessä"-kliseen.

* = en ihmettelisi, vaikka Tallberg vaihtaisi tästä syystä myös vielä seuraa.
 
Inhottaa myöntää, mutta minulla on kyllä suuria ongelmia pitää kiinnostusta tässä touhussa yllä. Samaa ilmeisesti liikkeellä cmouthin ja Evertonin suunnalla. Sarja ja erityisesti sarjajärjestelmä sekä sen tulevaisuus on lannistanut totaalisesti ja sitten kun raahautuu peliin niin se on aneemista, ailahtelevaa, passiivista ja kokonaisuudessaan aika tylsää kiekkoilua.
Minäkin olen jo päätökseni tehnyt, ja niin huvittavaa kun se onkin, niin oli kyllä yksi elämäni vaikeimmista eikä se ihan päivässä tai kahdessakaan syntynyt. Syy, miksi asiasta vielä täälläkin jauhan, on se, että haluan saada kevennettyä sydämeltäni sitä vitutusta, joka syntyy siitä että KooKoo on tässä sijaiskärsijänä.

Eihän KooKoo ole mitään väärää tehnyt, vaan päinvastoin! Se porukka KooKoon takana on liigaseuroihin nähden aivan paskoilla toimintamahdollisuuksilla luonut (no, ehkä mestisteeveetä lukuunottamatta, vaikka selostajan vaihto vähän helpottikin) hienon tuotteen josta maksan erittäin mielelläni. Mutta suljettua liigaa vastaan on vain pakko ottaa käyttöön se ainoa mahdollinen ase, eli jaloilla äänestäminen, vaikka KooKoo olisikin mukana kultapossuilemassa. Tässä nyt on vaan vaa'assa kaksi helvetin painavaa kuppia joista toinen painaa vielä piirun verran enemmän kuin toinen. Kiva olisi ollut valita molemmat, eli KooKoo avoimessa liigassa, mutta nyt kävi näin. Päätös on rationaalinen ja seison sen takana. Palataan tuossa 2020-luvun puolivälin tienoilla, kun tiedotetaan että liiga on aidosti auki.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Lähettääkö KooKoo striimiä tuosta Wanhojen pelistä? On niin mielenkiintoisia nimiä että tekisi mieli katsoa tuo peli!

Lauantain legendapeli näkyy Elisa Viihteen Mestis-palvelusta! Yhdellä koodilla molemmat pelit, eli Wanha-KooKoo vastaan Wanha-Sport sekä KooKoo-Sport.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Päätös on rationaalinen ja seison sen takana. Palataan tuossa 2020-luvun puolivälin tienoilla, kun tiedotetaan että liiga on aidosti auki.

Kunnioitan päätöstäsi mutta jos kaikki äänestää jaloillaan niin vuonna 2020 on kouvolan jäähallin tilalla varmaan parkkihalli. Minä seurailen tämän farssikauden loppuun streamilta seuraillen ja mahdollisuuksien mukaan otteluissa käyden. Katsotaan sitten ensi kaudella mitä jännää on herrat taas keksineet kauden "piristykseksi"
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minä seurailen tämän farssikauden loppuun streamilta seuraillen ja mahdollisuuksien mukaan otteluissa käyden. Katsotaan sitten ensi kaudella mitä jännää on herrat taas keksineet kauden "piristykseksi"

Myös minä pysyn KooKoon tukena hamaan loppuun asti. KooKoo on syytön näihin liigan ja jääkiekkoliiton herrojen pelleilyihin. Jos liiga suljetaan lopullisesti niin eiköhän KooKoo siinä vaiheessa laita lapun luukulle ja siinä vaiheessa loppuu myös omalta osaltani jääkiekon seuraaminen.
 
Vai, että ei voi käydä peleissä, kun on tehty liitossa ja Liigassa vääriä päätöksiä, huhhuh... Marttyyreitä on moneen lähtöön, mutta tuollainen menee jo överiksi. Ymmärän jos touhu ei enää kiinnosta, mutta tuosta jaloilla äänestämisestä ei tunnetusti ole hyötyä. Varsinkaan näin ison mittakaavan päätöksissä. Ikävä kyllä.

Eiköhän Rajalalta itseltään tullut tämä purkuhomma, koska rooli oli lukkiutunut jämäkästi neloseen. Olisi ollut kiva nähdä jannu ylemmissä kentissä ja oli kyllä KooKoon pirtein rymistelijä. Noh, eiköhän sieltä saada joku tilalle kärkikenttiin.
 
Ymmärän jos touhu ei enää kiinnosta, mutta tuosta jaloilla äänestämisestä ei tunnetusti ole hyötyä.
En ajattele, että sillä että aiheutan vain neljänneksen keskivertosuomalaisen kasvihuonekaasupäästöistä, olisi suoraa vaikutusta maapallon kokonaispäästöihin. Tämän realiteetin tunnustaminen ei kuitenkaan luo halua kuluttaa ylimääräistä "koska sillä ei kuitenkaan ole väliä", vaan tietysti haluan toimia siten mitä pidän oikeana.

Samoin en kuvittelekaan, että sillä olisi sarjajärjestelmiin mitään merkitystä katselenko mä jotain pelejä vai en. Mutta jos järjestelmä on hiekkalaatikko joka vahingoittaa suuresti suomalaista jääkiekkoa, niin en minä periaatteesta sellaista halua tukea ja samalla antaa hiljaista hyväksyntääni sen olemassaololle.

Ymmärrän toki, jos KooKoo kiinnostaa enemmän kuin se sarjataso mitä pelataan. Sehän on vaan hieno juttu kaikkien; sekä katsojan itsensä, KooKoon, että muun kultapossukerhon kannalta. Jokainen tehkööt omat johtopäätöksensä ja vastatkoon itsestään.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toivottavasti kaikesta huolimatta lauantaina olisi mökissä kauden ennätys yleisö. Leki ottelun tulos vaikuttaa yleisömäärään +- 200 hlö... ?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
KooKoon varamaalivahtina on tänään alkukauden joukkueen bussia ajanut Lauri Seppälä. Ei hassumpaa.

Tosin omaa ihan taustaakin pelipaikalta. Täytyy sanoa, että esimerkiksi aika kovat tilastot Valkista - melkein viisi maalia päästettynä per peli, mutta torjuntaprosentti yli 90. Ei tosin ole tällä kaudella ollut ainakaan Valkin kokoonpanossa. Seuraavana voidaankin sitten soittaa Valkiin Teemu Sompin ja Mikko Tarkiaisen palvelusten perään.
 
Atso Askonen pisti asiallista tekstiä Facebookiin junioritilanteesta ja eiköhän se teksti ansaitse paikkansa myös täällä, kun oli yleiseksi kirjoitukseksi tarkoitettukin:

Alan olemaan huolissaan kouvolalaisesta jääkiekosta ja kouvolalaisesta jääkiekkoilijasta!
Jälkimmäinen alkaa olemaan häviävä luonnonvara.
Toivotaan, että uusi päävalmentaja ymmärtää juniori puolen tärkeyden ja osaa sen myös selvittää seuran johdolle.

Tällä hetkellä meidän juniori pelaajapolku kulkee pois Kouvolasta.
Kun kevät koittaa, meidän parhaat kiekkoilijantaimet vaihtaa maisemaa.. Josta me valmentajat ei olla pahoillaan, vaan pyritään ohjaamaan ja kannustamaan oikean polun alkuun.
Kun tarve olisi rakentaa räätälöityjä pelaaja polkuja, yksilön tarpeen mukaan.. Rakentaa vuorovaikutusta edustuksen ja junnu puolen välille, sehän on tällä hetkellä puhtaasti nolla tasolla.

Tämä meiltä puuttuu!!
Ja tuntuu, että meidän edustuksella ei ole haluakaan tehdä asioiden parantamiseksi mitään.

Pitäisi aina muistaa, että omaa pelaajaa ei voi ostaa, Turusta tai Tampereelta, kyllä se pitää ihan itse hautoa, huolehtia ja jalostaa, että joskus saataisiin nauttia hedelmistä.

Pitkällä aika välillä Kouvolasta häviää juniori valmentajat ja erotuomarit.
Olen 100 varma, että tämän päivän kookoon joukkueesta, ei kukaan jää valmentamaan Kouvolaan.
Olen myös 100 varma, että koko junnu puoli, on samaa mieltä näistä asioista.

Tänä päivänä puhutaan kestävästä kehityksestä. No, en tiedä mitä se tässä tapauksessa tarkoittaa, pöytäkirjaan voi nimetä 18+2 pelaajaan, joista ei yhtään kouvolalaista. Samalla mietin niitä, jotka tukevat ja laittavat euroja vuodesta toiseen tähän kouvolalaiseen joukkueeseen, no jokainen voi tietysti eurot laittaa mihin haluaa ja nyt en tarkoita faneja..


Terveisin,

Kouvolalainen jääkiekkoilija, josta tuli kouvolalainen juniori valmentaja.


Asiallista tekstiä kaikenkaikkeaan. Tilanne on huolestuttava, jos esimerkiksi meidän nuoremmat junnulupaukset eivät edes pääse harjoittelemaan edustuksen mukana, vaikka ovat sopimuspelaajia. Toivottavasti uuden valmentajan kanssa myös katsotaan asiaa tältä perspektiiviltä. Esimerkiksi Jarno Pikkarainen ei omasta mielestäni ole kyllä mikään "kasvattaja" ja vaan enemmän "suorittaja." Pasi Räsäsestä en taas tiedä, mutta Sportilla tosin on ollut vahva juniorityö muutenkin ja heillä valmentajat ovat jo nuorissa tehneet suuren osan työstä, johtuen pitkälle siitä, että joukkueet olivat nuoremmissa junnuissakin SM-liigassa. Tältä perspektiiviltä nuorten maailmanmestari-valmentaja Karjalainen olisi ehkä paras nimi.

Onneksi tänään sentään on kokoonpanossa Virtsi ja Espo!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Onhan tuo erittäin huolestuttavaa ja iso peukku Atson kirjoitukselle. Olen myös hyvin huolissani tilanteesta, Ika antoi junioreille tillaa, uskoa ja näyttöpaikkoja. Juujärvi ei selvästi ole asiasta alkuunkaan niin kiinnostunut, joka on suuri harmi. Joukkueen sijoitus ei olisi sen huonompi jos 4. kenttä olisi jokaisessa pelissä ollut 100% omia kasvatteja ja Laakson Tuukan otteet ovat sellaisia, että peliaikaa soisi tulla enemmän.

On myös oksettavaa, että junioreita ei huolita harjoituksiin mukaan. Haittaavatko he niin pahasti tuota JJ:n ailahtelevan master plänin toteutusta, että pitää tämäkin motivointireitti viedä heiltä pois. Voin kertoa, että Ikan malli, jossa edustuksen treeneissä kierrätettiin isoa nippua junioreita harjoituksissa motivoi aika montaa eteenpäin ja panostamaan lajiin enemmän. Tottakai - onhan se hienoa päästä omista harjoituksista kurvailemaan esim. NHL:ssä pelanneen Marko Tuomaisen kanssa samoihin treeneihin jne. Ika teki paljon hyvää Kolekin kolean juniorilinjan jälkeen, nyt ollaan taas menty takapakkia ja se raivostuttaa, koska meillä on siellä tosi laadukasta materiaalia.

Tämä arvostuksen puute tulee todellakin näkymään siinä, että tämä seuraava erittäin lahjakas (B:n ja C:n SM:ään nostanut) sukupolvi tuosta kasvaa. Ei sanaakaan, että heitä motivoisi saada KooKoolta näitä "lupauksia" roolituksesta ja jäädä tänne pyörimään, jotta voidaan sitten lähettää miesten peleihin Imatralle, Raaheen ja vaikka Siperiaan. Kyllähän sitä vääjäämättä miettii, että jos Koskinen olisi esimerkiksi hylännyt KooKoon ja vetänyt kolme vuotta A:n SM:ää niin olisiko tulevaisuus ollut kuitenkin valoisampi.

Sekin on totta, että varmasti tuo alkaa syömään talkoolla upeaa työtä tehneitä valmentajia ja heidänkin innostustaan, jos emäseura ei arvosta heidän työtään. Esimerkiksi Askonen ja Pelli ovat tehneet mahtavaa työtä juniorityölle ja heitä tulee kuunnella kun näitä asioita puidaan.

Yleisesti paikallisuus ei ole valmennukselle tai johdolle näköjään arvo, johon heidän mielestään pitäisi panostaa. Kyllähän minua ainakin hävettää, että Jukureilla on keskimäärin enemmän omia kasvatteja kokoonpanossaan kuin KooKoolla - ja tämä ei ole provo vaan kaikki kunnia Jukureiden parantuneelle juniorityölle.

Semmosta, mutta toisaalta kun tämä sarjajärjestelmäkatastrofi tästä laukeaa käsiin, niin voimme pelata kohta jotain mutasarjaa (mestis part 3) pelkillä omilla junioreilla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiinnostaisi tietää myös kuinka paljon painetta laitetaan junnuille edustuksen peleihin eli meneekö niin että pelaa niin hyvin kuin pystyt vai perkele jos et ole loistava niin lähdet takas junnuihin. Mikäli jälkimmäinen niin voi olla että mailaa puristavat liikaa eikä rentoutta löydy
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No voi p***ele jos homma alkaa olemaan tuolla mallilla. Ja samaan aikaan haaveillaan siitä liigasta. Nyt en ymmärrä. Kyllä se pitäisi niihin junnuihin panostaa ja suututtaa kyllä tuollainen edellä kuvattu tilanne ja arvostuksen puute omia junnuja sekä heidän valmennustaan kohtaan.

No, kuten mainittu niin ei tässä taida vielä kukaan tietää että mitä sarjaa ensi vuonna pelataan vai siirrynkö suoraan ValKin matseihin. Olis lyhkäsempi matka ja halvempi kausari...
 
Aika kaksiteräinen miekka tämä koko dilemma on. Juniorit/nuoret pelaajat eivät kehity pidemmän päälle ollenkaan missään neloskentän roolissa vaan suuremmalla todennäköisyydellä he jämähtävät paikalleen. Isossa roolissa taas suurena riskinä on joukkueen tuloksen teon heikentyminen, koska sisäänajot ovat yleensä kivuliaita alkuun (heh).

Juujärvi on saannut kovaa painetta heti, kun joukkue on vähän notkahtanut ja hänen on tarvinut myös suojella omaa persettään ja ajaa valmiimpia pelaajia sisään eikä raakileita. Toivottavaa on, että tulevalla valmentajalla perse kestää ajaa nuoria paremmin sisään ja yleisöllä taas siihen, että peli saattaa takkuilla. Toisaalta nousu + välivuosi Mestiksessä voisi tässä suhteessa olla paras ratkaisu, koska nuoret voitaisiin ajaa ilman tulospeikkoa sisään Mestikseen jo välivuotena. Ikakin kun alkoi saamaan runtua organisaatiolta ja yleisöltä, niin kyllä meni nuorten kehittäminenkin jäihin.

Aina ollaan repimässä kausikorttia, kun nuoret eivät pääse pelamaan, mutta niin ollaan repimässä jo suunnilleen hallia kahtia, jos tulee kolme peliä kuokkaan putkeen. Päättäkää nyt siitä mikä on parempi ratkaisu sitten. Ensimmäisessä seura säilyttää suuremman osan kausituloistaan, mutta toisaalta kantaa kokoajan vettä vieraaseen kaivoon, toisessa skenaariossa voidaan ottaakin tukkaan reilusti, jos menestys hiipuu ja yleisömäärät/sponssitulot laskevat.

Aina romantisoidaan, että katsottaisiin vaikka paskakasan keskeltä matsia, jos olisi omia kasvatteja, mutta paskanmarjat. Jos joukkue ei menesty niin ei sitä jengiäkään käy. Kaikki voi katsoa vaikka Koplan yleisömäärien romahtamisen, kun nuoret (a-junnujen Suomen mestareita ja muita mitalisteja vuoden takaa) hyppäsi puikkoihin ja starat vaihtoi maisemaan. Samalla voitte katsoa sarjataulukosta missä nuorella ryhmällä pelaava KPL oli tai samaa asiaa tällä hetkellä ajava Kouvot.

Tämä asia on ehdottoman tärkeää huomioida ensi kauden valmentajan valinnassa. Tarvitaan sellainen kaveri, joka ottaa nuoret huomioon myös edustustoiminnassa, ei pelkissä tuuraushommissa. Vaikka näin on nyt todettu, niin on myös todettava, että tilanne on parempi kuin 10 vuotta sitten, mutta toisaalta se on nyt muutaman vuoden polkenut paikallaan. Liiga-status toki toisi jo muutenkin toimintaan ryhtiä ja junioreita muualta Suomesta. Harva nuori pelaaja enää on vain yhden seuran kasvatti juniori-ikäisenä.

PS. Kun utunjärveläisen neloskentän hyökkääjä poistui rosterista itkettiin täällä ja somessa kovasti hänen perään ja spekuloitiin hänen korvaamistaan rapakon takaa roudattavalla jannulla. Samoja ihmisiä kuitenkin jeesustelee myös junnutoiminnasta, vaikka ajattelutapa on tuo. Tarkoitan tällä sitä, että on helppo tehdä itsestään näissä asioissa pyhä ajattelija ja jeesustella, mutta harva näistä ihmisistä on valmis ottamaan esim. heikompaa menestystä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös