Tappara
Parempaa peliä Tapparalta kuin eilen.
Näyttää siltä, että Tapparalla on kova treenikausi takana. Siihen voidaan lukea koko syyskierros.

Ilves voitti, siitä onnitt...anteeksi, vitutukset.

Ilveksen kolmas erä oli kyllä monella tapaa hävettävää kiekkoa. No, Tappara ei pystynyt hyödyntämään tuota munattomuutta, ja siinä mielessä Ilves ansaitsi voittonsa.

Edustaja

Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB

Ilveksen pelaaminen ei vielä missään tapauksessa ole alkusyksyn tasolla. Pelaajien itseluottamus palaa hitaasti tuollaisen synkän jakson jälkeen, mikä ennen joulua Ilvekseltä nähtiin. Näissä raameissa pidän ymmärrettävänä tapaa, jolla Ilves voiton otti tänään. Lisäksi liigan tämän hetken kuumin molari antaa lisää optioita varioida omaa pelaamista, myös tällaiseen ruotsalaistyyliseen johtoasemassa pelaamiseen, joka tarkoittaa paskaisia purkuja, roiskimista ja norsukiekkoja pois omalta alueelta.

Miksi edes pitäisi hyökätä innokkaasti parin maalin johtoasemassa ja siten tarjota vastustajalle mahdollisia yv-hyökkäyksiä? Tällainen peli johtoasemassa antaa itselle hyvät mahdollisuudet yv-hyökkäyksiin, joita puolittaisten läpiajojen muodossa nähtiinkin. Taisi siellä Hölli tai joku olla ihan puhtaastikin läpi.

kritiikki

Tappara

Samaa peliä pelaa Suomen nuoret Kanadaa vastaan parast'aikaa. Myönnetään, kun katsoo sitä suomalais-silmin, se kuuluu jääkiekon taktiikkaan.

Suomi johtaa 3-1 ja reilu viisi minuuttia jäljellä.

Ne värilasit, ne värilasit.

Rautakorvella vähän turhaa kitinää tuomareista Cityllä. Muutaman totuuden laukoi, mutta oli siellä paljon värilaseja tilanteista.

En pitänyt Rautakorven haastattelua kitinänä. Linjahan oli liigalle tyypillinen, lopussa puolustavaa joukkuetta suosiva. Muutama tilanne tuomittiin erikoisesti ja Ilvestä suosivasti. JR sanoi viisaasti, ja tämä on asia josta olen vähän huolissani kevään kannalta, että tällainenkin tilanne pitää pystyä voittamaan. Tänään ei pystytty.

Vaikka joukkuetta on nyt hienosäädetty parilla kovalla kaverilla, niin edelleen itselläni on sellainen tuntuma, että Tappara sietää huonosti vastustajan härskiä pelaamista. Playoff-pareissa on kuitenkin tarjolla useampikin joukkue, jota vastaan peli tulee menemään nähdyn kaltaiseksi potenssiin kaksi.

Youtube-scoutingin perusteella Sawadan kupolin kestävyyttä epäiltiin, mutta toistaiseksi kaveri on ollut kuin viilipytty. Josh Green sen sijaan ei jätä yhtään tökkäisyä kuittaamatta ja tähän vastustajat tulevat taatusti jatkossakin kiinnittämään huomiota. Green on pelillisesti Tapparalle niin tärkeä kaveri, että jokainen hetki jonka hän on pois kaukalosta, tai tolaltaan, on vastustajalle eduksi. Valitettavasti Liigan tuomarilinja sisältää myös lisäpykälän siitä, että isompaa kaveria saa hakata kovempaa ilman, että käsi nousee.

Ilveksestä vielä sen verran, että mielestäni yksi isoin asia jonka Tuokkola on seuraan tuonut on nimenomaan tuo johtoasemassa pelaaminen ja pelien tappaminen. Ennen ei vastustajan tarvinnut kuin pelata normaalisti ja odottaa kun Ilves sössii pelinsä ihan itse - nyt joukkue osaa vetäytyä puolustustaisteluun, jäädyttää, parhaimmillaan jopa hidastaa kiekkoa halliten ja myös rikkoa kärsimättä kohtuuttomasti jäähyjä.

Kolppanen on kyllä huikea ja maalivahti minun makuuni. Tämän kauden "Raanta". Vaihtaisin Metsolaan koska tahansa ja maksaisin välirahaakin.

Baloun

Ilves, sympatiat milloin kenellekkin

Taas selitys, että on reenattu liian kovaa :D.

Suomi vei Kanadaa aika selvästi eikä verrattavissa tähän matsiin,.

Tosin Ilves oli parempi, johtoasemassa tosin lähdettiin puolustamaan ja hyökkääminen unohtui kokonaan. Tällä kokoonpanolla 4-1 voitto Tapparasta on kova juttu :)

Corkscrew

Tappara
Aika hallitusti Green noihin kaikkiin torikokouksiin ottaa osaa, onko kertaakaan lähtenyt yksin jäähylle? Tai yleensäkään jäähylle, koska osaa pitää tuon tunnetta nostattavan rähinöinnin juuri sillä tasolla ettei niistä yleensä edes laiteta ketään boksiin. Paljon paremmin Greenillä tuo on hanskassa kuin Niemisellä, jonka suhteen saa olla enemmän huolissaan. Tänäänkin Pentikäisen kanssa 2+10:lle takaa-ajotilanteessa, Villeä olisi tarvittu kaukalossa kun muodostavat Greenin ja Sawadan kanssa ketjun jota tarvitaan ajamaan maalille ja lyömään väkisin kiekkoa sisään näissä peleissä kun vastustaja roikkuu kaksin käsin selässä ja lyö pitkää kiekkoa. Pentikäiseen ei kannattaisi uhrata Tapparasta ketään, sellainen puukäsi on kyseessä. En oikein tiedä oliko ärsyttävämpää katsoa tuollaista sahapukkia Tapparan kokoonpanosssa vai nyt vastustajan.

Katsokaa jonkun Saravon liikettä ja kääntyilyä keskialueella, eihän tuolla luistelulla pitäisi edes pelata Liigassa. Takana on pakko olla rankempi treenijakso, joka näkyy mm. valmistautumisissa. Ilves teki tänään erien alkuun maaleja, muuten Tapparalla oli homma jotenkin hallinnassa mutta kun fysiikka ei ole nyt täydessä latingissa niin henkisestikin on vaikeaa. Rautakorpi tästä ei toki halua puhua eikä pelaajille anneta mitään tekosyitä, mutta sokeakin näkee ettei Tappara nyt ole parhaassa iskussaan. Näiden joukkueiden perustasossa on kuitenkin iso ero kirvesrintaisten eduksi, minkä Ilves freesimpänä sai tänään ajettua kiinni. Tämäkin kuuluu runkosarjaan vaikka näitä vituttaa katsella. Tällä kaudella Tapparan rutiinitaso on kuitenkin ollut parempi kuin viime kaudella, jolloin näitä ohipelejä tuli jonkun verran enemmän. Toisaalta onko tämän joukkueen huipputaso samaa kuin viime kauden joukkueen, se nähdään keväällä vasta.

Näin pelin niin, että ensimmäisessä erässä Ilves oli alussa terävämpi, sai maalin, vei peliä, mutta loppua kohden Tappara nosti tasoaan ja peli oli tasaista. Toisen erän alkuun taas Ilves parempi, sitten Tappara alkoi viemään. Kolmannessa erässä Ilves suojeli johtoaan ja Tappara vei peliä täysin.

Ilveksen ylivoimaiset yksilöt Kolppanen, Kivistö ja Keränen. Melkoinen KKK-poppoo, huput ja kaavut vain kaikille. Ilves puolusti hyvin oman maalin edustaa, käytti tuomareiden sallivan linjan täysin hyväkseen painien ja repien minkä vain kerkesi.

Tapparalta Tabacek oli erinomainen, hyökkääjistä Sawada oli paras - Palola hyvä, mutta ratkaisut tehottomia ja viimeistä oivallusta vailla, tai tarkempaa sihtiä parissakin kohtaa. Mielenkiintoista on Tapparan pelin kankeus, ei vain natsaa nyt jokin. Ei se pelkästä liikkeestäkään voi olla - ja tänäänkin putki liikkui pääosin aika hyvin. Ja kaikkien parjaama Malinen pelasi tänään ihan hyvin ja petasi sen avausmaalin.

Sawadan taklaus näytti puhtaalta, Mäkinen harmillisesti lähti kurottamaan kiekkoa kohden vielä ennen osumaa. Mutta Konsta osoitti luonnetta, kun nousi heti ylös, kun pääsi.

Green ei lyönyt Pentikäistä käsille, vaan yläkäden alapuolelle mailaan. Lyönti oli kyllä kova ja noista on lähes sääntöjään jäähy vihelletty. Sitten toki Pentikäinen kamppasi Niemisen, joka kaatui päin maalia siirtäen sen pois paikoiltaan. Tässä taas toisaalta voi nostaa kysymyksen, että pitäisikö maali hyväksyä vaikka maali siirtyisi paikoiltaan, ellei se olennaisesti vaikuta asiaan. Tämähän on vissiin käytössä NHL:ssä. Ja olisi hyödyllinen tilanteissa, kun maalivahti esim. poikittaisliikkeeseen lähtiessään potkaisee maalin pois paikaltaan.
Mutta noin yleisen oikeustajun mukaan maalin hylkäys meni oikein, kun Greenin huitominen jäi viheltämättä.

Eiköhän tästä ole molempien joukkueiden ihan hyvä jatkaa.

...kuin Niemisellä, jonka suhteen saa olla enemmän huolissaan. Tänäänkin Pentikäisen kanssa 2+10:lle takaa-ajotilanteessa, Villeä olisi tarvittu kaukalossa.

Ville kasetti muuttuu kestävämmäksi kun panokset kovenee. Harjoituspeleistä puolet suihkussa, sarjapeleissä vähän niin ja näin, mutta keväällä pelataan :)

Jäähyt tuossa Pentikäinen-Nieminen tilanteessa menivät ihan päin helvettiä. Pentikäinen olisi ansainnut 2+2 joko tilanteen aloittajana, tai sitä edeltäneestä kiinnipitämisestä ja väkivaltaisuudesta. Atte liimasi Villen laitaan ja piti hänet pitkään siellä (kiekoton pelaaja). Lopulta Ville hermostui ja väänsi Pentikäisen susikädellä kainaloonsa, jota seurasi sitten Aten "haasto" ilman hanskoja. Pentikäinen hukkasi tumppunsa, josta oikein 10min, mutta Niemisellä oli ainakin toinen tallella vääntämisen jälkeen. Parin minuutin ylivoima Tapparalle tuosta nuhjauksesta olisi pitänyt olla selviö - Niemisen kymppi rajatapaus.

Oijennus

Tappara
. Rautakorpikin itki radiossa. Huono häviäjä.

Pakko kuitata tähän. Onko tässä nyt sitten "itkua" Tuokkolalta?

Aamulehti

Ylipäätään vituttaa tuo sana "itkeä". Valmentajat elävät peliä todella tunteella ja heidän kuuluukin olla aina oman joukkueensa puolella, vaikka olisivatkin väärässä.

Tässä vielä muuten linkki tuohon yhteen hienoimmista taklauksista tällä kaudella:
Huh mikä tärsky! Sawada niittasi Ilves-pakin täysin pystyyn | Ruutu

Oijennus

Tappara
Itseäni ei tuossa taklauksessa mikään muu rieponut kun se ettei tämä Sawada saanut pidettyä niitä luistimiaan jäässä, se vie hienolta niitiltä pohjan.

Niin? Luistimet irtoaa jäästä osuman jälkeen joka on ihan normaalia.

tapparammies

Tappara
Tapparan osalta jäi mietityttämään, että johtuuko raskaan näköinen luistelu Kankaanperän, Saravon ja monen muun osalta pudotuspeleihin valmistautumiseen liittyvästä harjoittelusta?

Varsinkin Saravon luistelua katselin jo eilisessä TPS-ottelussa, että etenee kuin täi tervassa. Täytyy toivoa, että kyse on harjoittelusta. Toki Sexton ja Keränen on nopeita, mutta ei Saravoa normaalisti sentään pidetä aivan pilkkanaan, kuten eilen ja tänään tapahtui.

Babbel85

Ilves, Arsenal, Juventus
Ilves vei ottelun alkua aivan miten tahtoi. Syynsä ehkä siinä että Tappara lähti otteluun takin napit auki ja valmistautuminen otteluun ei ollut 100%.?

Ensimmäisen kympin jälkeen alkoi isoveli myös pääsemään peliin kiinni, ja kaksi viimeistä erää hallitsi ottelua. Toki täytyy sen verran puolustella että mielestäni Ilves pelasi johto asemassa viisaasti ja näemmä myös onnistui.

Tuosta hylätystä maalista on aivan turha itkeä koska siitä olisi pitänyt antaa Tapparalle boxi. Muutenkin tuomaritoiminta tänään (taas) hieman linjatonta.

Ilmeisesti Ilveksessä otettu tauko rennosti ja vastustajissa taas focus on jo pudostuspeleissä ja reenaaminen sen mukaista. Ainakin mitä arvon vastustajajoukkueen fanien kirjoituksia saa aina Ilveksen voiton jälkeen lukea.

Tästä on hyvä jatkaa.

hardflip

Alexander Barkov Jr.
Kyllä mun ruudulla irtoaa ennen, mutten jaksa alkaa sen enempää vääntämään. Se vääntö ei tasan lopu ikinä

Katso hidastuksesta. Jos ei vieläkään aukea niin FemtoLasik auttaa.

Edustaja

Pakko vielä mainita se, että vaikkei Keränen säkenöinytkään tänään yhtä kirkkaasti kuin eilen Kalpaa vastaan, niin 24-vuotta täyttänyt päivänsankari nousi liigan pistepörssin ykkösen Dan Sextonin kanssa tasapisteisiin sekä liigan syöttöpörssin ykköseksi.

Face

Ilves

Sullakun noi kiikarit toimii niin laita tilanteesta pysäytyskuva? Tilanteessa kuitenkin niin kova vauhti ettei mitään varmaa näe siitä hidastuksesta

Nousi ne luistimet ennen, kesken tai jälkeen, ottaisin tämän Sawadan Ilvekseen koska vaan. Veikkaanpa että tuosta kaverista tulee Tapparalla olemaan keväällä vielä rutkasti enemmän iloa

Viimeksi muokattu:

Stevie

Tappara
Täysin ansaittu voitto Ilvekselle. Olivat heti hereillä ensimmäisen ja toisen erän alussa ja muutenkin varsinkin eka erä meni kissapaidoille. Hylätty maali taisi olla selkeä, jos kerran oli siirtynyt ennen kun kuti meni sisään. Eli ei siitä enempiä. Tappara sai hyvän tatsin kuitenkin sen jälkeen ja tasoitus olisi pitänyt tehdä.
Ipan 1-3 maali tuli pahaan paikkaan ja loppu oli hyvää pelaamista heidän toimesta. Vuosi 2014 alkoi huomattavasti paremmin Ilves-leirissä... Mutta eiköhän tämä tästä taas.

peksa

Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Pakko lisätä että Corson puuttuminen Ipan rosterista ei millään tapaa ole ainakaan heikentäny otteita kentällä kunvertaa siihen mitä nähty silloin kun Corso pelas

Babbel85

huh huh

Pitää laittaa päivämäärä talteen. 04.01.2014 Jukka Rautakorpi itkee kuinka tuomarilinja oli heitä vastaan ja kaveri roikkui minkä kerkesi.

Lisäksi Ilveksen kaikki maalit "oho" maaleja..

Ei lisättävää.

peksa

Pakko tarttua tähän provoon. Näit varmaan pelin.

Edustaja

Kyllä Ilves erityisesti 3. erässä repi, raastoi, roikkui, hakkasi, väänsi, yms kiekottomana korostuneen paljon. Käsky oli taatusti käynyt suoraan Tuokkolalta. Siellä taisteltiin sääntöjen rajamailla jatkuvasti ja puolustettiin ykkössektoria minkä pystyttiin. Taklauksia jaettiin Ilveksen toimesta myös harvinaisen paljon koko ottelun ajan.

Kyllähän tuollaista soturikiekkoilua vastaan on kenen tahansa aika vaikea tappioasemassa pelata ja rakentaa, varsinkin kun viimeisenä lukkona seisoo Kolppanen niminen muuri.

Kaukosäädin

Ilves 365

Mites Tapparan ensimmäinen erä ja pelisuunnitelma siihen lähdettäessä? Lauantaina, kotiottelussa, paikallispelissä... Unettavaa trappiä ja joukkue ei karvannut ollenkaan. Sen sijaan Ilves lähti heti haastamaan ja ottamaan ohjia käsiinsä karvaamalla kolmella päädystä kiinni.

Kumpi on hävettävämpää? Lähteä noin kotiotteluun vai puolustaa noin johtoa "vieras"pelissä?

Erityispoiminta: Lauantain piristys, Rautakorven itkut kahvaamisesta kun hänen joukkueensa on hävinnyt pelin joukkueelle joka kahvasi sääntöjen puitteissa kerrankin "paremmin". Tuntuu Jukka varmaan pahalta hävitä omassa pelissä?

Kiikarit

Ilves, Boston Bruins

Kannattaa tosiaan mennä sinne silmälääkäriin. Kaveri pomppaa irti jäästä päivänselvästi ennen kuin kropat kohtaavat. Tämä vitutti itseänikin kun kaveri munaa hienon taklauksen kun ei malta pysyä jäässä kiinni vaikka pääsee vetämään ns. puun takaa. Kyllä tältä Sawadalta koiruuksia näyttää löytyvän, työnsi mm. Gysbersille mailan lavan naamaan lopun maalineduskähinässä. Epäilemättä hieno pelaaja pleijareissa, ottaisin Ipaan koska vaan.