Tampereen ulkoilmaottelu

  • 96 782
  • 252
Koulukatu olisi erittäin jees.

Voin jo nyt ottaa varauksia kummitäden parvekkeelle perustetevaan aitioon. Omat sipsit mukaan. Koko kenttä näkyy, vaikka itse Matti Kaario seisoisi edessä.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
Sanotaas itsekin sananen jos toinenkin.

Minulla varmasti on järjetön munkki käynyt tapahtuman suhteen, koska jonottamiselta säästyin vaikka pari erikertaa oluet kävikin hakemassa. Ennen ottelua ja ekal erätauolla. Juuri ehdittiin kaljat juoda ja siirtyä paikoillemme (D1) kun Tappara maalin värkkäsi. Vessassa taisin kahdesti käydä ja tähän jonotukseen meni yhteensä aikaa 3min.

Minulle tapahtuma oli onnistunut. Pahaa sanottavaa jäi vain anniskelun henkilökunnan vähyydestä. Yllätyin jopa, että näin paljon tullut kritiikkiä ja tapahtuma on tuomittu täydeksi flopiksi.

Ennen peliä jo oli tiedossa ettei katsomosta tule liioin peliä näkemään, mutta kun siihen oli valmiiksi asennoitunut niin nautti vaan meiningistä. Välillä hyvääkin meteliä Tapparan päädyssä kuului.

Ensimmäisen kerran hieman viileä tuli varpaille kolmannen erän lopulla. Muuten tarkeni mainiosti. Ja hernekeitto maistui aivan mahtavalta ja lämmitti kehoa mukavasti!

Selkeästi paljon parannettavaa on jäänyt, mutta jos vielä joskus tapahtuma tampereella järjestetään niin lupaan olla jälleen mukana.

Harmi, että kaikille ei ole käynyt niin hyvin kuin omalla kohdallani.

Kiitos Tappara! Kiitos Ilves! K2 ei niin isoja kiitoksia saa palveluiden henkilökunnan ja vessojen ilmeisen vähyyden takia.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tuntuu tosi monelle jääneen huonot fiilikset ja se on harmi, koska itsekin odotin nimenomaan hyvää tapahtumaa. Jopa se, ettei peliä näe kunnolla varmasti annettaisiin anteeksi kunhan kaikki muu on hoidettu viimeisen päälle.

Suurin vääntö käytäneen taas sen oluen juonnin kanssa mutta senkin voi tosiaan jättää vaikka kokonaan pois kunhan vaan kaikki muu toimii kuin rasvattu. Jos vastaava tapahtuma järjestetään vaikka ensi vuonna on toki olemassa se toivo, että virheistä on otettu opiksi. Paljon potentiaalisia katsojia varmasti menetettiin nyt mutta ehkä tapahtuma voisi vielä onnistua.

Aikanaan muistan Porin Sonispheren jossa oli siis 60 000 ihmistä ja itse viihdyin mainiosti mutta olikin yllätys, että tapahtuma sai valtavasti negatiivista palautetta. Eli kokemus voi olla hyvin erilainen mutta silti ne negatiiviset kommentit ovat yhtä todellisia, etenkin jos niitä tulee suurissa määrin.

Näkisin kuitenkin lähtökohtana, että mikäli tarjolla on ruokaa, lämmintä juomaa ja wc-tilat niin olisi kovin suotavaa, että palveluja voi halutessaan myös käyttää. Ruoan loppuminen on esimerkiksi täysin naurettavaa tässä tapauksessa.

Vähän ihmetytti esimerkiksi se kun jonojen syntyminen oli varmasti tiedossa niin miksei katsomoissa kiertänyt myyjiä myymässä esim. lämmintä mehua, kaakaota, makkaraa jne? Tai ainakaan en moisia nähnyt. Salpausselällä joskus tuota kuumaa kaakaota sai ihan mäkimonttuun joten täysin toteutettavissa se on. Pieni asia mutta suuri vaikutus.

Anniskelualueiden suhteen ei varmaan koskaan voi liioitella, joko on täysin päihteetön tapahtuma tai sitten niitä myyntipisteitä pitää olla paljon! Kesällä mm. Blockfest ja Tammerfest hoitivat tuon esimerkillisesti.

Vessoista olisi mukava kuulla jonkun selvitys siitä miksei Ratinan omia tiloja voinut käyttää B-katsomon alla. Bajamajojen ongelma tuntuu olevan se täyttyminen, siitä tuskin koskaan pääsee kokonaan eroon. Siksi niitäkin on vain oltava paljon. Aikuinen mies ehkä pärjää ilmankin mutta varsinkin lapsiperheitä kävi vähän sääliksi, enkä usko, että naisillakaan kauhean ylistäviä kommentteja niistä tuli.

Kai tässä lähtökohtana joku perhetapahtuma kuitenkin oli niin mielellään tehdään siitä sellainen, että siellä viihtyy. Aamulehdessä joku kirjoitti juuri, että 300 euroa meni koko perheeltä ja käteen jäi tyhjä. Kannattaa nyt muistaa, että katsojien silmissä suurinta iskua ei ota K2, vaan Tappara ja Ilves.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Vessoista olisi mukava kuulla jonkun selvitys siitä miksei Ratinan omia tiloja voinut käyttää B-katsomon alla.

Putkimiehenä toimiva veljeni haasteli, että Ratinan yleisövessat joudutaan laittamaan talviteloille joka vuosi, eikä niitä siksi voida talvitapahtumissa hyödyntää. En nyt tarkalleen muista syytä, mutta varmasti se ihan pätevä oli.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Putkimiehenä toimiva veljeni haasteli, että Ratinan yleisövessat joudutaan laittamaan talviteloille joka vuosi, eikä niitä siksi voida talvitapahtumissa hyödyntää. En nyt tarkalleen muista syytä, mutta varmasti se ihan pätevä oli.

Ok, tätä epäiltiinkin porukalla. Pääkatsomon alla olivat toimineet joten liekö siellä lämmitystä tms talvisinkin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vessoista olisi mukava kuulla jonkun selvitys siitä miksei Ratinan omia tiloja voinut käyttää B-katsomon alla. Bajamajojen ongelma tuntuu olevan se täyttyminen, siitä tuskin koskaan pääsee kokonaan eroon.

Itseäni eniten ihmetetty ne WC-parakit. Miksi ihmeessä isot WC-kyltit oli jätetty niihin näkyviin ja sitten oveen oli printattu lappu "ei käytössä". Piti tuhansien ihmisten käydä sitten niillä ovilla kääntymässä, kun ne kyltit peittämällä olisi lienee tehnyt kohtuullisen selventävän ratkaisun.

Se alun sekoilu sen videon kanssa oli myös mielenkiintoista, se pärähti pyörimään "katsokaa screenille" toivotusten kera juuri kun pyrotekniikat lähtivät paukkumaan ja joukkueet tulivat jäälle. Ja kuten täällä mainittiin, niin yleisen tunnelman nostattamisen vuoksi olisi ollut aika hienoa, jos joukkueet olisivat otettu erikseen jäälle edes pienellä viiveellä.

Pieniä yksityiskohtia ehkä, mutta jäipä mieleen.
 

444

Jäsen
Itsehän en paikalla ollut, mutta muutama ajatus on tullut kommenteista mieleen:
1) Jos -5 asteen lämpötilassa palelee jatkuvasti, on syytä katsoa peiliin. Olisi voinut vaikka kotona ottaa ajatusleikin siitä, että ensinnäkin se tapahtuma on ulkona. Toisekseen voi miettiä, että mitä siellä katsomossa tehdään ottelun aikana. Ja viimeisenä sen verran ajatella, että jos on melko paikallaan kolme tuntia tuossa lämpötilassa, pitääkö siihen vähän yrittää varautua pukeutumalla? 2012 Helsingin talviklassikossa taisi olla parikymmentä astetta pakkasta ja itselläni oli olo kuin michelin-miehellä. Varpaita alkoi palella jossain vaiheessa, mutta muten ei valittamista. Toki osasimme myös seistä ja liikkua suurimman osan ajasta.

2) Oluen ja muiden juomien juomatta jättäminen ei poista tarvetta käydä vessassa. Toisilla on pienempi rakko ja joillain vilkkaampi aineenvaihdunta. Kyllä se hätä iskee kolmessa tunnissa niinkin moneen, että kaikkiin viiteentoista vessaan saadaan jono aikaiseksi. Liian vähäinen määrä vessoja on järjestäjän ajattelemattomuutta.

3) Se että joku taho on järjestämässä tapahtumaa ensimmäistä kertaa, ei ole mikään selitys huonoille järjestelyille. Sen voi kuitenkin myös esim. myöntää avoimesti, pyytää anteeksi virheitä ja todeta, että ensi vuonna näistä on opittu. Kaikkea ei voi osata etukäteen ja käymällä muissa tapahtumissa ei voi saada tarkkaa kuvaa siitä, kuinka paljon esim. olutta tulee varata tapahtumaan. Mutta silti katsojien kannalta olisi suotavampaa varata mieluummin liikaa kaikkea kuin liian vähän. Esim. olutta voi tuoda paikalle myös tölkeissä, jolloin niistä ei varsinaisesti synny hävikkiä. Näin toimittiin mm. 2012 Helsingin talviklassikossa, joskin päätökseen saattoi vaikuttaa myös kova pakkanen ja sen tuomat ongelmat hanojen suhteen.

4) Maksava yleisö on toki maksavaa asiakaskuntaa ja sinällään periaatteessa aina oikeassa. Kuitenkin pitää muistaa, että talvinen ulkoilmatapahtuma kysyy enemmän joustoa ja huumorintajua, ja fasiliteetit ovat tyystin erilaiset. Jos tuonne lähtee liian suurin odotuksin paikalle, on asenne vähän väärä. Valitettavasti. Etenkin tässä maassa, jossa nuo klassikot eivät ole vielä mikään vuosikymmenien perinne.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
3) Se että joku taho on järjestämässä tapahtumaa ensimmäistä kertaa, ei ole mikään selitys huonoille järjestelyille. Sen voi kuitenkin myös esim. myöntää avoimesti, pyytää anteeksi virheitä ja todeta, että ensi vuonna näistä on opittu. Kaikkea ei voi osata etukäteen ja käymällä muissa tapahtumissa ei voi saada tarkkaa kuvaa siitä, kuinka paljon esim. olutta tulee varata tapahtumaan.

Järjestävä taho ottikin tänään Aamulehdessä vastuun itselleen ja pahoitteli alimitoitettuja palveluita. Hyvä asia, että tämä on tunnustettu ja nyt voidaan siirtyä kivien heittelystä rakentavaan palautteeseen.

Silti ihan muuten vain ihmettelen sitä etteikö tuollaisella toimialalla muka olisi olemassaolevaa ammattitaitoa mm. palveluiden mitoituksen suhteen. Tuntuu jotenkin hullunkuriselta, että aina pitää järjestää yksi tapahtuma vähän heikommin ja ikäänkuin testauttaa asiakkailla kaikki järjestelyt.

Eli ensinnä, miksi otettiin ensikertalainen järjestämään (otettiinko?) ja viimeistään se miksei tämä kääntänyt kaikkia kiviä suunnittelun aikana, kun kerran itsekin tiesi ettei omaa kokemusta. Jos taas asialla on ollut useamminkin massatapahtumia järjestänyt yritys niin silloin asia näyttäytyy mielestäni vieläkin huonommassa valossa.

4) Maksava yleisö on toki maksavaa asiakaskuntaa ja sinällään periaatteessa aina oikeassa. Kuitenkin pitää muistaa, että talvinen ulkoilmatapahtuma kysyy enemmän joustoa ja huumorintajua, ja fasiliteetit ovat tyystin erilaiset. Jos tuonne lähtee liian suurin odotuksin paikalle, on asenne vähän väärä. Valitettavasti. Etenkin tässä maassa, jossa nuo klassikot eivät ole vielä mikään vuosikymmenien perinne.

Haluan vielä palata siihen, että mielestäni yleisö otti kaikki nämä ongelmat yllättävänkin ymmärtäväisesti. Se kertoo siitä, että tapahtuman luonne on ollut suurimmalle osalle selvä ja kaikenlaisiin yllätyksiin oli varauduttu. Ei kukaan valitakaan itse siitä jonotuksesta tai kylmästä, vaan juuri jonotuksen toimivuudesta.

Eli pidän ihmisten aliarviointina tällaisia kommentteja. Ainahan siellä joku yksilö on känkkäränkkätuulella teit mitä tahansa mutta nyt oli ihan oikeasti aihettakin. Nimimerkillä hyvin pukeutunut, iloisella mielellä ja taskumatilla varustautunut yksilö.

Mitä tulee vielä näkyvyyteen niin tässäkin käsittääkseni suurin harmituksen aihe on ollut alarivien paikkojen onneton näkyvyys, tämäkin on järjestäjän huolehdittava kuntoon. Ja kaikki jään hajoamiset ja muut olisi annettu anteeksi varmasti kunhan muuten tapahtuma olisi ollut hehkutuksensa arvoinen. Oheisohjelmaa, yleisön viihdyttämistä, toimivat palvelut (voit käyttää sen tauon syömiseen, juomiseen tms.) ja kaikkea sellaista.

Nythän paras oli kun jää hajosi niin myyntipisteet ruuhkautuivat koska osa henkilökunnasta oli hakemassa lisää myytäviä! Aivan uskomatonta kyllä.
 

444

Jäsen
Järjestävä taho ottikin tänään Aamulehdessä vastuun itselleen ja pahoitteli alimitoitettuja palveluita. Hyvä asia, että tämä on tunnustettu ja nyt voidaan siirtyä kivien heittelystä rakentavaan palautteeseen.

Silti ihan muuten vain ihmettelen sitä etteikö tuollaisella toimialalla muka olisi olemassaolevaa ammattitaitoa mm. palveluiden mitoituksen suhteen. Tuntuu jotenkin hullunkuriselta, että aina pitää järjestää yksi tapahtuma vähän heikommin ja ikäänkuin testauttaa asiakkailla kaikki järjestelyt.

Eli ensinnä, miksi otettiin ensikertalainen järjestämään (otettiinko?) ja viimeistään se miksei tämä kääntänyt kaikkia kiviä suunnittelun aikana, kun kerran itsekin tiesi ettei omaa kokemusta. Jos taas asialla on ollut useamminkin massatapahtumia järjestänyt yritys niin silloin asia näyttäytyy mielestäni vieläkin huonommassa valossa.

Haluan vielä palata siihen, että mielestäni yleisö otti kaikki nämä ongelmat yllättävänkin ymmärtäväisesti. Se kertoo siitä, että tapahtuman luonne on ollut suurimmalle osalle selvä ja kaikenlaisiin yllätyksiin oli varauduttu. Ei kukaan valitakaan itse siitä jonotuksesta tai kylmästä, vaan juuri jonotuksen toimivuudesta.

Eli pidän ihmisten aliarviointina tällaisia kommentteja. Ainahan siellä joku yksilö on känkkäränkkätuulella teit mitä tahansa mutta nyt oli ihan oikeasti aihettakin. Nimimerkillä hyvin pukeutunut, iloisella mielellä ja taskumatilla varustautunut yksilö.

Mitä tulee vielä näkyvyyteen niin tässäkin käsittääkseni suurin harmituksen aihe on ollut alarivien paikkojen onneton näkyvyys, tämäkin on järjestäjän huolehdittava kuntoon. Ja kaikki jään hajoamiset ja muut olisi annettu anteeksi varmasti kunhan muuten tapahtuma olisi ollut hehkutuksensa arvoinen. Oheisohjelmaa, yleisön viihdyttämistä, toimivat palvelut (voit käyttää sen tauon syömiseen, juomiseen tms.) ja kaikkea sellaista.

Nythän paras oli kun jää hajosi niin myyntipisteet ruuhkautuivat koska osa henkilökunnasta oli hakemassa lisää myytäviä! Aivan uskomatonta kyllä.

Olemme hyvinkin samaa mieltä asioista ja ilmeisesti artikulaatio ei aamulla pelannut ihan parhaalla tasolla. Tuo viimeinen kommenttini koski nimenomaan niitä muutamia valituksia, joita on saanut lukea sekä täältä että parista muusta paikasta. En epäile hetkeäkään, etteikö valtaosa yleisöstä olisi ollutkin huumorilla mukana menossa.

En osaa sanoa, kuinka ensikertalainen järjestäjä yleisesti ottaen on, mutta varmasti ainakin talvisen urheilutapahtuman osalta (tässä mittakaavassa) se oli juuri sitä. Ensikertalaisuus voisi mielestäni näkyä pienissä nyansseissa kuten tyyliin jonkun tietyn makkaran loppuminen (jos on useampaa tarjolla), aikataulujen pettäminen joillain minuuteilla esim. turvatarkastusten vuoksi tai muuna vastaavana. Sen sijaan juuri isommat asiat kuten oheistuotteet ylipäänsä sekä vessat pitäisi olla niin perusasioita tällaisessa, että ei pitäisi alimitoittaa. Mutta taisi se olut loppua Helsingissäkin 2011, kun järjestäjälle tuli yllätyksenä, kuinka paljon bisseä 35 000 katsojaa juo lätkämatsissa.

Iso peukku kuitenkin järjestäjälle, että on tullut itsekin esille asioihin liittyen. Siitä se lähtee ja ensi vuonna sama tapahtuma paremmilla järjestelyillä haltuun.
 

Viuhula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kun en ole kummankaan joukkueen fani, mutta kiekkoilun ystävä kuitenkin lähdin korkein odotuksin illan tapahtumaan. Aurinkokatsomossa meidän seurueen paikat olivat hyvät, rivi taisi olla 15 tai 16, pelin näki hienosti.

Peli itsessään oli aika vaisu. Yksi kunnon maalintekopaikka (Malinen?) ja Saravon taitomaali. Molemmat veskarit olivat ihan hyviä, ei heiltä tosin paljoa vaadittu. Tiedä sitten miten jää vaikutti pelin tasoon.

Mutta ehdottomasti suurin pettymys oli yleisö. Odotin karnevaalimeininkiä ja tunnelmaa katsomossa, mutta mitä vielä. Kaikki vaan olla möllötti ja paleli. Ei porukka lähtenyt aaltoja tekemään, vaikka kuinka koitettiin. Ipan faniporukka sentään ilakoi. Aina kun tuli pelikatko, me ainakin noustiin hillumaan ja heilumaa ihan lämpimiksemme ja läpyteltiin lapasia yhteen. Mutta siinä katsomonosassa ei kyllä kukaan muu ollut tunnelmaa valmis luomaan. Paheksuen jopa osa katseli. Mutta kun tasaseen pelikatkomusiikin tahdissa jammaili, ei muuten paljoa tarvinnut palella...
 

vilho

Jäsen
Itsehän en paikalla ollut, mutta muutama ajatus on tullut kommenteista mieleen:
1) Jos -5 asteen lämpötilassa palelee jatkuvasti, on syytä katsoa peiliin. Olisi voinut vaikka kotona ottaa ajatusleikin siitä, että ensinnäkin se tapahtuma on ulkona. Toisekseen voi miettiä, että mitä siellä katsomossa tehdään ottelun aikana. Ja viimeisenä sen verran ajatella, että jos on melko paikallaan kolme tuntia tuossa lämpötilassa, pitääkö siihen vähän yrittää varautua pukeutumalla? 2012 Helsingin talviklassikossa taisi olla parikymmentä astetta pakkasta ja itselläni oli olo kuin michelin-miehellä. Varpaita alkoi palella jossain vaiheessa, mutta muten ei valittamista. Toki osasimme myös seistä ja liikkua suurimman osan ajasta.
Löysin tästä ketjusta yhteensä nolla (0, zero) valitusta säästä. Yksi nimimerkki kertoi kyllä, että tietää ihmisiä jotka lähti odottelun ja kylmyyden takia pois.
Itse asiassa tiedän hyvin monta, jotka lähtivät pois sen takia kun oli kylmä ja ei jaksanut enää odottaa.

3) Se että joku taho on järjestämässä tapahtumaa ensimmäistä kertaa, ei ole mikään selitys huonoille järjestelyille. Sen voi kuitenkin myös esim. myöntää avoimesti, pyytää anteeksi virheitä ja todeta, että ensi vuonna näistä on opittu. Kaikkea ei voi osata etukäteen ja käymällä muissa tapahtumissa ei voi saada tarkkaa kuvaa siitä, kuinka paljon esim. olutta tulee varata tapahtumaan. Mutta silti katsojien kannalta olisi suotavampaa varata mieluummin liikaa kaikkea kuin liian vähän. Esim. olutta voi tuoda paikalle myös tölkeissä, jolloin niistä ei varsinaisesti synny hävikkiä. Näin toimittiin mm. 2012 Helsingin talviklassikossa, joskin päätökseen saattoi vaikuttaa myös kova pakkanen ja sen tuomat ongelmat hanojen suhteen.
Eli ensinnä, miksi otettiin ensikertalainen järjestämään (otettiinko?) ja viimeistään se miksei tämä kääntänyt kaikkia kiviä suunnittelun aikana, kun kerran itsekin tiesi ettei omaa kokemusta. Jos taas asialla on ollut useamminkin massatapahtumia järjestänyt yritys niin silloin asia näyttäytyy mielestäni vieläkin huonommassa valossa.
K2 Entertainment järjestää ainakin Blockfestiä, joka oli Radio Cityn mukaan kerännyt viime keväänä n. 30 000 kävijää kahden päivän aikana. 30/2=15.. Tuttu luku.

Se, että kuka/mikä oli alkoholin myynnistä vastaava taho on taas eri asia, mutta selvää on ettei kyseisellä taholla ollut mitään hajua jääkiekko-ottelun luonteesta. Neljälle tunnille tasaisesti jakaantuva myynti on aivan eri asia, kuin tuollainen purskeina tuleva. Siihen pitää varautua ja saada yhteen ostotapahtumaan kuluva aika minimoitua.

Oluet kyllä oli tölkeissä ja kaikki oli Olvin kamaa, jääkaapeista lähtien.

Haluan vielä palata siihen, että mielestäni yleisö otti kaikki nämä ongelmat yllättävänkin ymmärtäväisesti. Se kertoo siitä, että tapahtuman luonne on ollut suurimmalle osalle selvä ja kaikenlaisiin yllätyksiin oli varauduttu. Ei kukaan valitakaan itse siitä jonotuksesta tai kylmästä, vaan juuri jonotuksen toimivuudesta.

Eli pidän ihmisten aliarviointina tällaisia kommentteja. Ainahan siellä joku yksilö on känkkäränkkätuulella teit mitä tahansa mutta nyt oli ihan oikeasti aihettakin. Nimimerkillä hyvin pukeutunut, iloisella mielellä ja taskumatilla varustautunut yksilö.

Mitä tulee vielä näkyvyyteen niin tässäkin käsittääkseni suurin harmituksen aihe on ollut alarivien paikkojen onneton näkyvyys, tämäkin on järjestäjän huolehdittava kuntoon. Ja kaikki jään hajoamiset ja muut olisi annettu anteeksi varmasti kunhan muuten tapahtuma olisi ollut hehkutuksensa arvoinen. Oheisohjelmaa, yleisön viihdyttämistä, toimivat palvelut (voit käyttää sen tauon syömiseen, juomiseen tms.) ja kaikkea sellaista.

Nythän paras oli kun jää hajosi niin myyntipisteet ruuhkautuivat koska osa henkilökunnasta oli hakemassa lisää myytäviä! Aivan uskomatonta kyllä.
Juuri näin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
K2 Entertainment järjestää ainakin Blockfestiä, joka oli Radio Cityn mukaan kerännyt viime keväänä n. 30 000 kävijää kahden päivän aikana. 30/2=15.. Tuttu luku.

Okei. Blockfest oli minun mielestäni hoidettu tosi hyvin, että sikäli on erikoista tämänkaltaiset mokat. Mutta voi olla, että tällaisen ulkoilmaottelun järjestäminen sitten tosiaan on niin totaalisen eri asia (vrt. tuollaiseen festivaaliin) etteivät samat lait päde.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Isoin moka Tampereella oli, että katsomot jäivät niin kauas kaukalosta. Ruotsissa vastaavaan peliin rakennettiin väliaikaiset katsomot rakennustelineistä ja tämä kuva havainnollistaa hienosti eron : http://img9.imageshack.us/img9/818/kq7q.jpg

Linkki vie kuvanjakopalveluun.

Tunnelman kannalta hieman eri asia.
 
Viimeksi muokattu:

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Suomessa säädökset ovat niin paljon tiukemmat, että tuollaisia kuvan Ruotsin mallin mukaisia väliaikaiskatsomoita ei saisi Suomessa rakentaa (tai saisi rakentaa, mutta ei niihin katsojia saisi päästää), joten sikäli aivan turha linkata kyseisiä äimistelyjä tänne.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Suomessa säädökset ovat niin paljon tiukemmat, että tuollaisia kuvan Ruotsin mallin mukaisia väliaikaiskatsomoita ei saisi Suomessa rakentaa (tai saisi rakentaa, mutta ei niihin katsojia saisi päästää), joten sikäli aivan turha linkata kyseisiä äimistelyjä tänne.

Espoossa Hongan potkupallostadion on rakennettu kokonaan noista väliaikaiskatsomoista ja kyllä sinne saa yleisöä päästää. Onko noi ruotsalaisten katsomot sitten jotenkin erilaisia?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Suomessa säädökset ovat niin paljon tiukemmat, että tuollaisia kuvan Ruotsin mallin mukaisia väliaikaiskatsomoita ei saisi Suomessa rakentaa (tai saisi rakentaa, mutta ei niihin katsojia saisi päästää), joten sikäli aivan turha linkata kyseisiä äimistelyjä tänne.
Onhan Suomessakin siirrettäviä katsomoita ja niiden valmistajia vaikka kuinka?

Vinha perä asiassa sikäli, että tuo katsomojen kaukaisuus on minusta suurin vika ulkoilmaotteluissa, ja siitä seuraa sitten muita ongelmia. Itseasiassa ihan jossakin katsomottomalla tai yhden pääkatsomon kentällä tuollainen tapahtuma pitäisi järjestää. Koulukatu olisi kai tällainen, mutta en tiedä olisiko siellä tilaa johonkin yli 6000 ihmisen katsomoille. Geneerisenä esimerkkinä vaikka Euran Wembley, jossa on tilaa vaikka kuinka käytännössä jokapuolella kenttää (no joo, ei ole jääkiekkojoukkuetta). Tällaisten kenttien määrä, vuokra ja saatavuus olisi selvästi parempi kuin jonkun stadikan tai ratinan.
 
Viimeksi muokattu:

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomessa säädökset ovat niin paljon tiukemmat, että tuollaisia kuvan Ruotsin mallin mukaisia väliaikaiskatsomoita ei saisi Suomessa rakentaa (tai saisi rakentaa, mutta ei niihin katsojia saisi päästää), joten sikäli aivan turha linkata kyseisiä äimistelyjä tänne.

Helsingin keskustan toreilla on melkein joka kesä erilaisia tapahtumia tyyliin rantalentisturnauksia, joita varten rakennetaan ainakin sadoille katsojille väliaikaiset putkikatsomot.

Ei sillä, että kaipaisin Suomeen ulkoilmaotteluita, joita pelataan jossain parkkipaikalle kasatussa väliaikaisessa rakennelmassa. Iso osa Talviklassikon viehätystä on se, että pelipaikka on juurikin legendaarinen o-stadion.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Helsingin keskustan toreilla on melkein joka kesä erilaisia tapahtumia tyyliin rantalentisturnauksia, joita varten rakennetaan ainakin sadoille katsojille väliaikaiset putkikatsomot.

Ei sillä, että kaipaisin Suomeen ulkoilmaotteluita, joita pelataan jossain parkkipaikalle kasatussa väliaikaisessa rakennelmassa. Iso osa Talviklassikon viehätystä on se, että pelipaikka on juurikin legendaarinen o-stadion.

Senkin voisi tehdä niin, että kaukalo on pääkatsomon edessä (TV-kuvakulma vörkkii hyvin) ja päädyt/vastapuoli rakennetaan väliaikaisista katsomoista (jolloin kansa on paljon lähempänä kaukaloa).

Eitäävoiollaniinvaigeeta, sanois Jortikka.
 

Norwich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Boston, Barca, Norwich
Tämä ottelu oli hyvä esimerkki siitä, että tamperelaisilta ei onnistu mikään. Tunnin tauko ulkoilmaottelussa on anteeksiantamatonta pelleilyä Tampereen suunnalta. Toisaalta kun katsoo sekä Tapparan että Ilveksen viimekautisia menestyksiä yhteen, niin ei ole ihme, että ulkoilmaottelu meni ihan päin persettä. Tampereen maine jääkiekkokaupunkina on peräisin jostain 80-luvulta, eikä sillä ole mitään tekemistä nykyisyyden kanssa. Ilvekselle riittää, että säilyy liigassa ja Tappara pelaa himmeimistä mitalleista. Liiga voisi paremmin ilman pakollisia tamperelaisia joukkueita.

Tampere voisi jatkossa keskittyä jalkapalloon tai lentopalloon ja jättää jääkiekon pelaamisen ja kehittämisen, niille jotka sitä osaavat pelata. Tämä on harmi sikäli, että Tapparalla sekä Ilveksellä on menneisyyttä jääkiekon parissa, mutta menneisyydellä ei ikävä kyllä pelasteta tulevaisuutta. Sekä Janne Ojanen että Raimo Helminen ovat eläviä legendoja, mutta eivät ole tätä päivää. 150-kiloinen Timo Jutila ja hänen olemuksensa kertoo paljon Tampereen nykytilasta. Perinteet kunniaan, mutta en ymmärrä miksi Tampereen kokoista kaupunkia raahataan väkisin jääkiekkokaupunkien kartalla?
 

axe

Jäsen
Tämä ottelu oli hyvä esimerkki siitä, että tamperelaisilta ei onnistu mikään. Tunnin tauko ulkoilmaottelussa on anteeksiantamatonta pelleilyä Tampereen suunnalta. Toisaalta kun katsoo sekä Tapparan että Ilveksen viimekautisia menestyksiä yhteen, niin ei ole ihme, että ulkoilmaottelu meni ihan päin persettä. Tampereen maine jääkiekkokaupunkina on peräisin jostain 80-luvulta, eikä sillä ole mitään tekemistä nykyisyyden kanssa. Ilvekselle riittää, että säilyy liigassa ja Tappara pelaa himmeimistä mitalleista. Liiga voisi paremmin ilman pakollisia tamperelaisia joukkueita.

Tampere voisi jatkossa keskittyä jalkapalloon tai lentopalloon ja jättää jääkiekon pelaamisen ja kehittämisen, niille jotka sitä osaavat pelata. Tämä on harmi sikäli, että Tapparalla sekä Ilveksellä on menneisyyttä jääkiekon parissa, mutta menneisyydellä ei ikävä kyllä pelasteta tulevaisuutta. Sekä Janne Ojanen että Raimo Helminen ovat eläviä legendoja, mutta eivät ole tätä päivää. 150-kiloinen Timo Jutila ja hänen olemuksensa kertoo paljon Tampereen nykytilasta. Perinteet kunniaan, mutta en ymmärrä miksi Tampereen kokoista kaupunkia raahataan väkisin jääkiekkokaupunkien kartalla?

Hyvä, rauhallinen, asiantunteva eikä yhtään provosoiva jouluviesti, kiitos. Hyvää joulua!

Edit: Jaa no niinhän se onkin sama tarina samalta nimimerkiltä näköjään suunnilleen joka ketjussa. Toivotan sittenkin pahaa joulua.
 

krobbe

Jäsen
Hyvä, rauhallinen, asiantunteva eikä yhtään provosoiva jouluviesti, kiitos. Hyvää joulua!

Edit: Jaa no niinhän se onkin sama tarina samalta nimimerkiltä näköjään suunnilleen joka ketjussa. Toivotan sittenkin pahaa joulua.

Täältä myös jouluntoivotuksia angstiveikolle. Toivottavasti saa jatkaa pitkään valitsemallaan tiellä. Hieman tunnen myötähäpeää noista hänen viesteistään jotka on varmaan tarkoitettu hauskoiksi, mutta säälittäviähän nuo itse asiassa ovat. Mutta hauskahan niitä on lukea, mielenkiinnolla odotan aina uutta miettien onnistuukohan rimanalitus entistä upeammin.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hahhah, no jo on tiukka provo. Pimeäähän täällä on ollut viime viikot mutta, että noin pimeää? Viesti oli varsinaisen silmien aukaisu ja nyt näen kaiken selkeämmin. Ja vieläkin naurattaa tuo juttu.

Se on niin kuin eilen Prismassa missä joku sankari oli menettänyt paikkansa jonossa ja tunki ostostensa kanssa pikakassalle johon saa tuoda viisi tuotetta. Myyjä huomautti niin vastaus oli, että "siirrä tota vitun kylttiäs niin että sen näkee". Ja siinä ei ole kuin kaksi TKL:n bussin kokoista kylttiä, että pikakassa :D

Mutta se on vedettävä loppuun asti kun kerran on aloittanut. Ah joulu, tuo kiireetön ja rauhallinen aika vuodesta.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Provokirjoittaja taitaa olla vain katkera, kun Juti on laihduttanut enemmän kuin itse kirjoittaja.

Hyvää joulua myös tapahtumanjärjestäjille!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös