Juuso Ikonen – Bluesin juniorimyllyn timantti

  • 287 947
  • 592

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Tämä keissi olisi kuollut jo ajat sitten jos ihmiset ymmärtäisivät antaa tälle keltaisen lehdistön paskalle sen arvon mikä sille kuuluu: puhdas nolla.

Turha tällaisesta kirjoittelusta on repiä pelihousuja. Ongelma on tää negatiivinen asenne omaa seuraa kohtaan mikä täälläkin esiintyy. Se jos mikä ruokkii näitä juttuja, sen takia niitä kannattaa tehdä.
 

scholl

Jäsen
Järkyttävä tyyppi tuo Saarikangas. Jo hyvän aikaa on näyttänyt siltä, että hänestä on tullut jääkiekon Paavo Lipponen: henkilö, joka joskus menneisyydessä oli jotain mutta joka nykyisin on vain ärisevä ukko, jolla ei ole mitään annettavaa. Keinutuoli sopisi varmaan hänelle paremmin kuin johtajan tuoli.

Saarikangas on eläkeläinen. Katsokaapa missä hänen aikalaisensa Rauma-Repolan, SYP:n, KOP:n ja muiden keskeisten suomalaisyritysten johtajat ovat. Hautausmaalla tai eläkkeellä. Jos hänellä yhä olisi connectioneja, niin rahoitus ei olisi ongelma, vaan Bluesilla olisi isoja sponsoreita vaikka kuinka hurumycke. Menneisyyden mies, jolla ei ole mitään käyttöä nykytilanteessa.

Blues myytiin aivan väärälle taholle. Taantuman aikaan on hyvä myydä ja ostaa, mutta on epärealistista ajatella, että yhtiöstä tulisi hetkessä voitollinen. Keskeistä olisi pitänyt olla se, että ostajataho olisi ollut varakas ja osaava, ts. tietäisivät kuinka turnaround tehdään. Salonojan jäljiltä oli jäänyt sellainen kuva, ettei ihan täysillä olla mukana. Nyt olisi voitu lanseerata se koko homma uudella tavalla, mutta se mahdollisuus jätettiin käyttämättä.

Blues on ihan hyvä nimi ja sijainti on ihan hyvä varsinkin metroradan valmistuessa. Jos miettii jotain Pelicansia niin onhan se ihme, että he niin pienessä hallissa pystyvät tekemään voitollista tulosta ja pärjäämäänkin noin hyvin. Jos 260000 asukkaan kaupungissa yli miljoonan talousalueella tilanteessa, jossa iso joukkue suuria yrityksiä majailee ihan naapurissa ja ihmiset tienaavat keskimääräistä enemmän, ei pysty pyörittämään kunnolla liigajoukkuetta tuossa suht nykyaikaisessa hallissa, on jossain vika.

Toki hallivuokra-asia voi olla pielessä, mutta se olisi pitänyt ottaa esille silloin, kun joukkue oli kaupan. Ei voi ostaa, jos vuokra on kohtuuton.

Bluesin pitäisi olla niinkuin minkä tahansa laajennusjoukkueen (Vrt. Anaheim jne.) ja houkutella halliinsa sitä porukkaa, joka ei ole lyönyt lukkoon seuraa vuosikymmeniä sitten (IFK ja Jokerit) sekä niitä pk-seudulla sitoutumattomia esim. muualta Suomesta muuttaneita (joita Espoossa on valtavasti), jotka haluavat nähdä kuitenkin lätkää paikan päällä, vaikkeivat omaa landejoukkuetta etäisyyden vuoksi pääsisi näkemäänkään. Eikä pidä myöskään ylenkatsoa esim. perheitä, joille Nordiksen matsit voivat olla liian kalliita.

Se on aivan sama nyt onko vikaa Ikosessa vai eikö, sillä kaiken kaikkiaan Bluesin johto on penaillut puolessatoissa vuodessa kymmenen vuoden edestä. Koko porukka pitäisi vaihtaa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Niin, mitä ihmettä Saarikangas yleensä teki tuolla kokouksessa? Kunniapuheenjohtajan tehtävä on kätellä sponsorit kotimatseissa ja paistatella jossain "yhteiskunnallisten" pr-tehtävien valokeilassa.
 
Pakko aukaista syvä ruskea sanallinen kajuuttani.

Ensinnäkin, Iltasanomien jutusta Ikosen akentin kommentti:
- Moni muu pelaaja olisi alistunut tässä tilanteessa seuran vaatimuksiin, mutta Juuso on valinnut rohkeamman tien. Hän kokee, että Bluesista lähteminen on ainoa vaihtoehto pelaajauran jatkoakin ajatellen.
Eiköhän tämä kerro kaiken. Mitähän ne vaatimukset seuralta olisi? Valmentajan kuunteleminen ja tottelu? Puolustuspeli? Ajoissa harkkoihin? Mitä vielä? Voiko olla mahdollista, että seura on ruvennut vaatimaan YHDELTÄ pelaajalta sellaisia juttuja jotka eivät kestä päivänvaloa? En jaksa uskoa. Ei tää kyllä Ikosen persoonan kannalta näytä edellenkään hyvältä.

Positiivista on se, että nyt mediassakin ruvetaan näkemään myös Ikos-klaanin ja sidosryhmien mediapelin taakse.

YLE:
Toinen huomioitava seikka on se, että pelaaja-agentit osaavat tätä nykyä heittää taitavasti löylyä kiukaalle ja hämmentää taustalla kesken sopimuskauden.

Kun junioriseuran etusivulla Blues Juniors ry:n puheenjohtaja likaa kommenteillaan omaa pesää, niin ollaan syvällä suossa. Omia pitää puolustaa, mutta tuntuu kummalliselta väitteeltä, että tasavallan parasta juniorityötä tekevä seura olisi mustamaalannut 18-vuotiasta kiekkolupaustaan. Jos ja kun Blues on ollut kaupittelemassa Ikosta muualle, niin ei kai kukaan Blues-pomoista halua tarkoituksella alentaa tähtipelaajansa markkina-arvoa.

Jatkoaika:
Vielä, kun muistetaan, että isäukko Juha Ikonen istuu junioriseuran hallituksessa Kymäläisen taustavoimana, motiiveja löytyy. Junioriseuran yksisilmäisen oman edun ajamisen ohella mukana voi olla myös henkilökohtaista loukkaantumista.
...
Kaiken huipuksi näyttää siltä, että yksi heistä on pelkkä suivaantunut kiekkoiskä.

Ja loppukaneetiksi muutama lukijakommentti Iltasanomien videotuomarien jutusta:
Sisäpiiriläinen Tänään 21:24

Salaliittoteorian mukaan poika maksaa nyt isänsä jääräpäisyydestä ja vilpillisyydestä.
B L E G Tänään 21:57
Hieman kummastuttaa se, ettei tämäkään laatujulkaisu spekuloi Juuson isän roolia tässä sopassa.

Olisi mielenkiintoista tietää lisää tästä isä-Juhan osallisuudesta tässä sopassa. Ei ole ensimmäinen kerta kun olen kuullut isäpapan nimeä liitettävän johonkin hankausasioihin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Päivän hesarissa muuten ensimmäistä kertaa isä-Ikosen kommentti. Eipä hän muuta kuin toivoi että Juuso Ikonen pääsisi nopeasti uuteen seuraan ja pöly laskeutuisi. Sinänsä huomattavan maltillinen lausuma.

Ei kai nyt kukaan enää usko väitteitä että Juuso Ikonen ei olisi myynnissä?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ihan varmasti on, mutta on tai ei, olennaista on se, että Juuso itse haluaa muualle. SalskeaKanella on erinomainen pointti: mitä sellaista seura on vaatinut Ikoselta mitä se ei ole vaatinut muilta pelaajilta? Sitoutumista? Asennetta? Työntekoa? Ammattilaisuutta?
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Ihan varmasti on, mutta on tai ei, olennaista on se, että Juuso itse haluaa muualle. SalskeaKanella on erinomainen pointti: mitä sellaista seura on vaatinut Ikoselta mitä se ei ole vaatinut muilta pelaajilta? Sitoutumista? Asennetta? Työntekoa? Ammattilaisuutta?

Spekulaatiota: Juusolle on tarjottu ulkomailta sopimusta, palkkio mottipäinen. Mutta sisältää lausekkeen; sopimusrikkomuksesta aiheutuvat sanktiot vähennetään palkkiosta.
Tämä tuli mieleen, kun tuli julki halu nopeaan sopimuksen purkuun pelaajan taholta. Mikä tarkoittaa palkanmaksun välitöntä katkeamista Bluesin osalta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tässä vielä copypastena hesarin jutusta tuo osuus missä Isä-Ikosen kommentteja:

Blues voi torpedoida Ikosen lähtösuunnitelmat. Seuran ei tarvitse vapauttaa pelaajaa, jonka kanssa se on tehnyt sopimuksen.

"Toivon, että asia saadaan käsiteltyä mahdollisimman nopeasti ja pienin vaurioin", sanoi Juuso Ikosen Juha -isä.

Juha Ikonen istuu Bluesin juniorit ry:n hallituksessa. Ex-maajoukkuemies on valmis jättämään luottamustehtävänsä, jos seura niin haluaa.

"Oma isäni oli aikoinaan perustamassa Kiekko-Espoota. Toivoisin, että pattitilanne ratkeaa, ja poika lähtee muualle."
 

Enslaved

Jäsen
Ei taida olla kovin helppo urakka saada Juusoa myydyksi muille Liigaseuroille. Blues haluaa varmasti ison korvauksen siirrosta ja siihen päälle Ikosen 110k € palkka, joten hankalalta yhtälöltä kuulostaa saada myydyksi kilpailevalle Liigajengille. Liigapomot varmasti tietää kulissien takana tarkemmin mikä tässä hiertää Juuson ja Bluesin välillä, mutta näin fanin näkökulmasta hankalan työnantajan ja "kiukuttelevan" työntekijän sopasta jää jäljelle vain isoja imagotappioita.
 
Juurikin näin. Pelaajalla ei ole NHL-varausta, ja tämän kokoisista pelaajista ei kukaan ole kiinnostunut KHL:ssä. Ehkäpä Ruotsi tai Sveitsi voisivat olla sopivia kohteita, semminkin jos Suomesta ei uutta seuraa löydy.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Turha tällaisesta kirjoittelusta on repiä pelihousuja. Ongelma on tää negatiivinen asenne omaa seuraa kohtaan mikä täälläkin esiintyy. Se jos mikä ruokkii näitä juttuja, sen takia niitä kannattaa tehdä.

Pääsette nyt tässä nauttimaan samasta mistä Jokerit ja HIFK viime kaudella nautti 1.9. tapahtumien johdosta tai Jokerit sai nauttia ennen kauden alkua KHL-kuvioiden hoitamisesta. Eli peiliin voi ja pitää katsoa mutta silti media tykkää revitellä asioilla ja valitettavasti negatiivinen paskajulkisuus vain myy lehtiä halusi tai ei.

Mitä tulee tapaus Ikoseen niin omin silmin koko tapaus näyttää julkisuuteen erittäin huonosti hoidetulta ja oli syitä sitten missä tahansa niin ei Bluesin viestintä asiassa ainakaan nappiin ole mennyt. Kaiken lisäksi suurinpana kärsijänä tässä näyttäisi olevan yksi Bluesin kiistatta erinomaisen juniorituotannon helmistä Juuso Ikonen, joka ei jostain syystä mahdu tällä hetkellä pelaamaan. Juuson kannalta tapaus toivottavasti saa jonkunlaisen ratkaisun pian, Bluesin osalta asia on loppujen lopuksi ainakin tällä hetkellä ihan sama vaikka tulevaisuudessa Jokereiden ja Bluesin yhteistyö saattaakiin syventyä.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Juurikin näin. Pelaajalla ei ole NHL-varausta, ja tämän kokoisista pelaajista ei kukaan ole kiinnostunut KHL:ssä. Ehkäpä Ruotsi tai Sveitsi voisivat olla sopivia kohteita, semminkin jos Suomesta ei uutta seuraa löydy.

Ei 175 cm/77 kg, mikään liian pieni ole mihinkään sarjaan. Kyllä Juuso on lahjakas kiekkoilija, mutta ilmeisesti tarvittasin enemmän vain nöyryyttä ja työntekoa tällä hetkellä. Tämä tosin vain oma olettamus.
 

scholl

Jäsen
Ei taida olla kovin helppo urakka saada Juusoa myydyksi muille Liigaseuroille. Blues haluaa varmasti ison korvauksen siirrosta ja siihen päälle Ikosen 110k € palkka, joten hankalalta yhtälöltä kuulostaa saada myydyksi kilpailevalle Liigajengille.

onko Suomessa koskaan pelaajia noin myyty? Eikö Suomessa kauppa tarkoita kuitenkin aina niin, että uusi seura ottaa palkanmaksuvelvoitteen hoidettavakseen, eikä muuta? Isot seurat voivat toki tarjota ylimääräistä pelaajaansa tilalle, jolloin Blueskin saa jotain vastinetta.

Itse antaisin IFK:sta Arttu Luttisen. Pidin miehestä silloin, kun oli Hauhtosen ja Salmelaisen kanssa samassa ketjussa. Teki hyvin ripareista maaleja, mutta jossain vaiheessa homma ei enää toiminut ja lähti maakuntiin. Hänellä meni paremmin Lahdessa ja Bluesissa, joten se oli ns. penttimäinen, älytön ratkaisu hankkia hänet takaisin symboloimaan sitä aikaa, kun ei pärjätty. Tulos oli arvattavissa, mies on pelannut huonosti. Antaisin hänet Bluesiin mikäli Ikonen tulisi IFK:hon.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tämä keissi olisi kuollut jo ajat sitten jos ihmiset ymmärtäisivät antaa tälle keltaisen lehdistön paskalle sen arvon mikä sille kuuluu: puhdas nolla.

Turha tällaisesta kirjoittelusta on repiä pelihousuja. Ongelma on tää negatiivinen asenne omaa seuraa kohtaan mikä täälläkin esiintyy. Se jos mikä ruokkii näitä juttuja, sen takia niitä kannattaa tehdä.

Turha tästä tapauksesta on syyttää ketään muuta kuin seurajohtoa ja pelaajaa ja/tai agenttia. Mistä negatiivinen asenne seuraa kohtaan johtuu? Siitä, että paskaa on syöty jo vuosikaudet ja näemmä vielä monta vuosikautta eteenpäin. Saa olla aikamoinen sissi, ettei tällainen puuhastelu aiheuta negatiivista asennetta seuraa kohtaan, vaikka kuinka olisi tosifani jne.. Jotku seurat ovat hetken esillä negatiivisen julkisuuden takia, mutta asiat unohtuvat ja seurat nousevat uudelle tasolle. Blues on ollut samassa mätäkuopassa jo yli kymmenen vuotta. Välillä on tullut mitalia ja Kivilinna-palkintokin on saanut seuran esille positiivisessa valossa. Yleisesti ottaen suurin osa isoista uutisista on kuitenkin ollut negatiivisia.

On täysin naurettavaa väittää, että tämä mediahärdelli olisi fanien itse aiheuttamaa, ja kohu olisi laantunut, jos muutama palstakirjoitus olisi jäänyt kirjoittamatta.. Kyllä niitä paskalehtiä olisi silti ostettu ja juttua väännetty ihan samalla tavalla.

Oletko siis sitä mieltä, että kaikki mitä lehdissä on nyt kirjoitettu, on keskittyä? Ikonen ei ole joutunut Ahon kanssa väärille raiteille? Blues ei ole yrittänyt myydä Ikosta tämän selän takana? Ikonen ei ole kertonut olevansa pelikunnossa vastoin seuran ilmoitusta? jne jne jne.. Aika paljon keksittyä materiaalia paskalehtien toimittajilta...
 
Viimeksi muokattu:

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ehkä helpointa joka osapuolelle olisi jos Espoo päästäisi pojan helpolla ulkomaille. Suomessa pelatessa paineet voivat olla turhan kovat.

Ulkomailta voisi pyytää vähän pienempää siirtokorvaustakin, Suomeen nyt poikaa kauhean halvalla myydään.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Onko kenelläkään tarkan puoleista arvausta (tai ihan oikeaa tietoa) siitä, kuinka suuren osan Ikosen palkasta se ulkopuolinen sponsori maksaa? Pohdiskelin, että josko tämä paikallaan junnaava pattitilanne johtuisi siitä, että Blues joutuisi pelaajan myynnin yhteydessä kompensoimaan jotain tuonne sponsorin suuntaan Ikosen vaihtaessa maisemaa kesken kauden.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Iltalehdessä Bluesin hallituksen puheenjohtaja Martin Saarikangas tunnustaa Juuso Ikosen tilanteen ja on pahoillaan siitä. Iltalehti: Blues-pomo pahoillaan: "Emme halua vahingoittaa Juuson uraa"

Toivottavasti syntyneessä tilanteessa päästäisiin pikaiseen ratkaisuun. Ikonen on nuori ja lahjakas, vielä kehittyvä pelaaja, jonka tulisi päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ilman ylimääräisiä kohuja. Töitä pitää jaksaa pelaajankin tehdä kovalla asenteella jos aikoo lajin kirkkaimmalle huipulle.
 
Viimeksi muokattu:

Punavalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ehkä helpointa joka osapuolelle olisi jos Espoo päästäisi pojan helpolla ulkomaille. Suomessa pelatessa paineet voivat olla turhan kovat.

Ulkomailta voisi pyytää vähän pienempää siirtokorvaustakin, Suomeen nyt poikaa kauhean halvalla myydään.

Loistava idea. Ikonen varattiin Venäjälle joukkueeseen, mistä Marko Anttila on saamassa kenkä, joten vaihtokauppaa peliin ja Juuso Siperiaan!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Blueskin lopulta tiedottaa.

"Lähtökohtana on Bluesin kannalta se, ettei haluta olla lahjakkaan nuoren pelaajan kehityksen esteenä." Tuohan on se fraasi jota käytetään aina kun tiedotetaan pelaajan siirtymisestä muualle. Eipä tässä muusta varmastikaan neuvotella. Vatsatauti lienee selätetty...
 
Ylen uutisesta:
Ristiriitaisten tietojen pohjalta Juuso Ikonen suivaantui alun alkaen joukkueen pelitapaan ja ajautui sitä kautta eri kurssille valmentaja Jyrki Ahon kanssa.
Nonni, nyt varmasti ruvetaan olemaan asian ytimessä. Uskon minä. Eli ei toi Ikosen kilpi kiillotu nyt vieläkään. Jos tuollainen persoona todella on, kuten olen sanonut ennenkin, niin good riddance. Eli hyvää ridausta muualle. ;) Olihan tässä jossain välissä jotain huhua, että koko joukkue ei ole ollut tyytyväinen Juuson joihinkin hommiin, niin parempi vaan jos lähtee vetään.

Muuten, olikos se heti ensimmäinen peli Ikosen penkittämisen jälkeen jolloin nähtiin ensimmäisen kerran periksiantamatonta ja tunteella taistelevaa peliä about koko 60min.? Pakko tunnustaa, että lähimuisti pätkii nyt hetkellisesti.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tuo on Bluesilta tilanteessa helvetin hyvä tiedote.

Taustoista on täällä, muualla ja näköjään tosissaan Ylelläkin spekuloitu, eikä ne välttämättä ole aina ihan niin mustavalkoisia. Monta pientä asiaa vaan monesti kasvaa isommaksi kuin oikeasti on, eikä tässä ole kumpikaan osapuoli toiminut ihan täydellisesti.

Toivotaan nyt, että saavat asiat sovittua keskenään niin, että molemmat osapuolet pääsevät katsomaan eteenpäin ja keskittymään olelliseen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tuohan on se fraasi jota käytetään aina kun tiedotetaan pelaajan siirtymisestä muualle.
Joo, siihen että Ikonen jatkaisi Bluesissa vaadittaisiin varmaan Ahon sekä nyt myös Aholan fudut. Kiitos mediakohun niin nyt varmaan Ikonen pitää päästää ilmaseksi menee. No nähtäväksi jää, mutta onneliseen loppuun ei riitä usko.

On muuten pistänyt silmään että tästä Ikos-casesta IS:n sivuille on ahkerasti kirjotellu Eero Tuominen. Kaverin nimi jäi mulla ekan kerran mieleen tästä uutisesta koska se on jopa iltapäivälehtien standardeilla todella huonosti kirjoitettu. Muutenkin jokainen Tuomisen kirjoittama juttu tästä aiheesta on kuin Ikosen agentin suusta ja kun klikkasin kaverin uutishistorian auki niin sieltä nyt löytyi muitakin ei niin mairittelivia Blues otsikoita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös