Espoo Blues kaudella 2013–2014

  • 591 423
  • 1 597

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Suurin ongelma on se, että Widing tuhoaa ketjunsa pelin käsittämättömillä tunaroinneillaan, joista pahimpina on se ylivoimakuvio, jossa maalin kulmalta syötetään Widingille maalin eteen ja Daniel ampuu kiekosta ohi. Tapahtunut _jokaikinen_ kerta kotiotteluissa kun tuota on kokeiltu.

Turhauttavin piire Widingissä. Futisfanina tulisi mieleen kuvaus "jääkiekon Juho Mäkelä"; pääsee ihan kivasti maalipaikkoihin ja luokin niitä, mutta hukkaa aivan käsittämättömästi avopaikkoja.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Pakko sen verran McRaeta puolustaa että eihän se ole vielä ole ollu viikoakaan joukkueen mukana ja sinä aikana ketjukaverit on vaihtunut jo muutamaan kertaan. Lisäksi McRae on sentteri ja on Bluesissa pelannut laituria, joten musta on ihan ymmärrettävää että McRae on nää ekat pelit ollu vähän hukassa.

Itse asiassa McRae on virallisestikin kerrottu olevan sentteri tai laituri ja on pelannut molempaa paikkaa myös aikaisemmin. Muistaakseni oli jotain haistatteluakin intterwebissä jossa kaveri tästä puhui.

McRae on hyvä syöttämään ja laukaus on kova mutta vaikuttaa siltä, että tuo periÄmerikkalainen kiekko päätyyn ja juostaan perässä pelitapa kyllä sujuu mutta kun siihen lisätään vähänkin taktisuutta niin homma kusee. Ja vähän samaa tukee myös kaverin kommentit Bluesiin tullessa, juuriki se halu opetella pelitapa.

Tapparassa kyllä meni ohi pahasti ja peruslätkänkin pelaaminen onnistui kourallisissa peleissä. Toivottavasti ette saa loppukauden riippakiveä, taitava kaveri kyseessä mutta toistaiseksi sitä osaamista ei ole saatu kaivettua...
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Pakki Niklas Tikkinen reiluksi viikoksi (ainakin) lainaan Jukureihin. Millainen kaveri on kyseessä?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Pakki Niklas Tikkinen reiluksi viikoksi (ainakin) lainaan Jukureihin. Millainen kaveri on kyseessä?

Fyysisesti kevyt, kiekollisesti taitava.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tikkiselle varmaan ihan hyväkin käväistä hakemassa tuntumaa kun ei meinaa liigajengiin parhaillaan mahtua. Muistuttaa monin tavoin HPK:ssa nykyään pelaavaa Aleksi Laaksoa. Jos Tikkinen keksii taas miten kiekon kanssa touhutaan, niin eiköhän ole käyttöä Bluesin kädettömässä pakistossa jatkossa. Ei ole väliä jos oman pään peli on kehnoa kun sitä se on lähes kaikilla muillakin. Tikkisellä sentään olisi avuja parhaimmillaan olla yv:llä hyödyksi toisin kuin nykyisillä kavereilla.
 

JAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon entiset SM-liigajoukkueet
Tikkisellä on sama ongelma kuin Ikosella. Liian pieniä Ahon pelitapaan ja joukkueeseen. Tuskin pelaa yhtään peliä enää Blegissä Ahon alaisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Tepsin puolelta:

Nyt kun Camilo ei taaskaan mahdu Tepsin kokoonpanoon eikä ilmeisesti ole loukkaantunut niin kannattaisiko harkita vaihtokauppaa Bluesin kanssa Cami vs Ikonen?

Tepsi kuitenkin ilmeisesti oli Juuson perässä ihan tosissaan viime keväänä ja kun Juuson Espoossa pysymisen ratkaisi lopulta joku ulkopuolinen sponsori niin tämänkin olisi ehkä helpompi hyväksyä vaihdos jos tulopuolella olisi Cami kuin joku espoolaisille "tuntematon" suuruus.

Tämä olisi minusta erinomainen treidi. Cami on hyvin monikäyttöinen pelaaja ja vaikkei aina peli ole kulkenutkaan, ei Camia ole koskaan voinut asenneongelmista syyttää. Varmasti tulee toimeen valmentajan kuin valmentajan kanssa ja sopeutuu eri pelisysteemeihin.

Tikkisen kohdalta harmi. Vaikuttaa erittäin lupaavalta. Toisaalta pakistossa noista omista pojista vaikuttaisivat Valkonen ja Seppälä olevan sellaisia joihin Aholla riittää luottoa.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Tikkisellä on sama ongelma kuin Ikosella. Liian pieniä Ahon pelitapaan ja joukkueeseen. Tuskin pelaa yhtään peliä enää Blegissä Ahon alaisuudessa.

Ei Tikkisen koko ole mikään ongelma. Tikkinen vaan on liian velttokaveri. Seppälä on ihan yhtä pieni, mutta huomattavasti kovempi taistelemaan. Siksi Seppälä pelaa ja Tikkinen ei pelaa.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tikkisen kohdalta harmi. Vaikuttaa erittäin lupaavalta. Toisaalta pakistossa noista omista pojista vaikuttaisivat Valkonen ja Seppälä olevan sellaisia joihin Aholla riittää luottoa.
Seppälä tosiaan yhtä pieni kuin Tikkinen, joten ei siinä se koko ratkaise. Tikkisellä jotenkin kehitys on mennyt taaksepäin, joten mestiskomennus tehnee terää.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Hmm...

Miten tässä tuntuu, että kaikki ns. kiekolliset pelaajat ovat ottaneet taka-askelia, olleet kädettömiä tai muuten vaan löysiä paskoja. Samalla tsempparit ovat loistaneet. Onko Espoon vesijohtovedessä jotakin vai olisiko kyse kuitenkin pelitavasta? Mielestäni joukkue ei ole sisäistänyt pelitapaa ja siitä johtuen kiekolliset pelaajat ovat olleet vaikeuksissa. Samasta syystä kiekoton pelaaminen on lisääntynyt ja ns. asennepelaajat ovat päässeet näyttämään vahvuuksiaan. Olisiko tuossa järkeä?

Jos kyse tosiaan on siitä, pitää kyllä ihmetellä. Aholla on nyt ollut yli 20 matsia aikaa selventää pelaajille miten kuuluu pelata. Jos homma on sekaisin vielä 30 ottelun jälkeen, näyttäisi Aholle kylmästi ovea.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Ihan tasaväkistä vääntöä Kärppiä vastaan ja väitän että tällä pelillä olisi moni muu joukkue tänään hävinnyt Bluesille.

Vaikutti kuin Bluesin pelitapa olisi loksahtamassa kohdilleen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkue vaikutti yhtenäiseltä ja taisteluilme oli hyvä.

Yv-peli tökkii vieläkin, mutta av-peli on jo hyvää. En usko yv-pelin paranemiseen ellei saada kiekollista pakkia ja jotain maalintekijää jengiin.

McRaelle en antaisi jatkoa ellei ala takomaan pisteitä ja nopeasti.

Seppälä tekee Laatikaisesta paremman pakin ja on mielestäni se oikea timantti Ikosen sijaan
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Seppälä tekee Laatikaisesta paremman pakin ja on mielestäni se oikea timantti Ikosen sijaan

Kyllä bluesin ongelma tänäänkin oli maalipaikoille pääseminen. Ei voita montaa jengilä, jos ei saa kunnon maalipaikkoja. Yksi ryssitty 2-0 ja perinteiset widingin tuhlaamiset yvllä, siinäpä ne.

Ja vähän jarruja tohon juuson dissaamiseen. Jengi vetää ihme perkelelaseilla kun joku on nyt keksinyt juuson olevan paska jätkä. Hallåå! Seppälä on lupaava pakki, mutta Juuson näytöt ja potentiaali on kuitenkin eri levelillä vielä.
 

Fordél

Jäsen
McRaelle en antaisi jatkoa ellei ala takomaan pisteitä ja nopeasti.

Jep, ei ainakaan tänään esittänyt mitään sellaista, että Bluesin kannattaisi tehdä sopimusta. Laukaus kyllä löytyy, mutta jos ei pääse kunnon tekopaikoille niin mitäpä silläkään tekee. Ei ehkä kuitenkaan sellainen pelaaja, jota Blues tarvitsisi. Esim. ylivoimaa varten olisi kiva saada joku, joka osaa ja uskaltaa pitää kiekkoa sekä tehdä peliä.

Bluesilta ihan hyvä taistelu tänään, mutta valitettavasti joukkue kaatui tänään Jani Niemiseen. Ei kaameita hörppyjä, mutta molemmat olivat otettavissa, etenkin se ensimmäinen. Sen mitä olen tällä kaudella Niemistä nähnyt niin aika usein juuri tuo kainalon kohta etukulmasta ammottaa auki. Ei tainnut olla eka kerta kun siitä meni sisään tällä kaudella. Kärppiä vastaan ei ole varaa antaa yhtään helppoa maalia, etenkin Bluesin maalintekokyvyllä. Silti tästä on hyvä jatkaa, mutta kyllähän toi hyökkäys kaipaisi ainakin yhtä todellista vahvistusta, vielä Ikosenkin tullessa takaisin kokoonpanoon.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesilta ihan hyvä taistelu tänään, mutta valitettavasti joukkue kaatui tänään Jani Niemiseen. Ei kaameita hörppyjä, mutta molemmat olivat otettavissa, etenkin se ensimmäinen. Sen mitä olen tällä kaudella Niemistä nähnyt niin aika usein juuri tuo kainalon kohta etukulmasta ammottaa auki. Ei tainnut olla eka kerta kun siitä meni sisään tällä kaudella. Kärppiä vastaan ei ole varaa antaa yhtään helppoa maalia, etenkin Bluesin maalintekokyvyllä.

Vaikea sanoa kaatuiko Blues tänään Niemiseen. Oli siinä useampi paraatitorjunta, etenkin Aaltosen avopaikan torjunta. Pienestä koosta johtuen toki ylipelaa aika paljon tilanteita ja saa helponkin laukaisun näyttämään "highlight reel" torjunnalta. Kärppien toisessa maalissa Seppälä tuntui jäävän tilanteessa vähän jälkeen kun Suoranta nousi kulmasta maalille. Tätä samaa pelirohkeutta ja maalille ajamista toivoisi muiltakin kun Hotsilta ja nelosketjulta.

McRaelta aika näkymätöntä peliä ja ei ylivoimalla kiekollisena saanut juuri mitään aikaiseksi. Tasakentällisin myös aika laimeaa peliä Philipiltä. Kaverin ekoista peleistä jäi hyvät fiilikset mutta täytyy kaverin tehdä ihmeitä kolmessa viimeisessä pelissä jos haluaa täällä jatkaa. Ostoksille siis ->
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jotenkin vähän vaikea sanoa tästä Mr. McRakeesta. Potentiaalia näyttää olevan aika paljonkin, mutta jotenkin ei pääse mihinkään, ei paikoille ei jakelemaan. Olen odottanut niitä vetoja, kun se kuulemma osaa vetää. Ei ole oikein päässyt vetopaikoille, mikä on outoa koska useampi peli. Onko se siis huono?

Sitten kun katsoo muuta poppoota, niin ei siellä kukaan muukaan oikein pääse tonteille. Paitsi Huhtala ja Pöysti(!) omalla draivillaan. Missä on Miro Aaltonen, missä Hirso? Ihan yhtä yössä kuin McRae.

Onhan siellä koko joukkueella kiekollinen peli hukassa.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Kyllä, nimittäin tuosta Hirsosta ei näköjään ole kuin korkeintaan ehkä 3 sentteriksi. Ei saa peliä tehtyä yhtään. Pikkusen on myös ajoittain löysäilyn näkymistä ja selän suoraksi nostamista.

Mä en ymmärrä tätä Hirson ja löysäilyn laittamista samaan lauseeseen. Kaikkea muuta. Kaverihan raataa minkä kerkee, toimii todellisena johtajana kokoajan ja ottaa vastuuta. Nyt vain näyttäisi siltä, että joko jotain pientä vammaa on tai sitten Hirson luistelu on ihan muuten vaan tukossa. Menohan näyttää usein siltä, että Hirso joutuu keskittymään liikkumiseen liikaa; sekä hitaissa vauhdeissa meno on erittäin huteraa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mä en ymmärrä tätä Hirson ja löysäilyn laittamista samaan lauseeseen. Kaikkea muuta. Kaverihan raataa minkä kerkee, toimii todellisena johtajana kokoajan ja ottaa vastuuta. Nyt vain näyttäisi siltä, että joko jotain pientä vammaa on tai sitten Hirson luistelu on ihan muuten vaan tukossa. Menohan näyttää usein siltä, että Hirso joutuu keskittymään liikkumiseen liikaa; sekä hitaissa vauhdeissa meno on erittäin huteraa.

Vahva sama. Asennetta ei puutu mutta jokin mättää. Tuli mieleen niinkin radikaali ajatus että jos laittais Hirson välillä pienemmälle peliajalle kolmoseen ja kokeilisi tulisko ykkösen pelistä mitään siten että laittais Makkosen Hirson tilalle. Makkosella kuitenkaan vauhtia ei puutu ja voittaa aloituksiakin ihan kohtuullisella prosentilla.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ehkäpä McRaen kanssa kannattaisi olla pitkäjänteinen? Toinen kuukausi vielä soppariin loppukauden optiolla. Jos nimittäin alkaa putki kulkea, niin kyllähän toi jätkä alkaa pistää tehoja tauluun. Tällä hetkellä mies tarvitsisi jonkun liekeissä olevan pelikaverin vierelleen, jotta saisi aikaan jotain tulosta. Nyt kun kunto ei ole selkeästi vielä kohdillaan - ei itseluottamuskaan. Käsiä ja peliälyä on, se on fakta. Eikä mies mene omassa päässäkään minään rasitteena, niin miksi ei tämän kaverin kanssa olisi saumaa olla kärsivällinen? Jos ei mitään parempaakaan ole tarjolla.

Hirsosta vahva sama mitä toverit tuossa ylempänä ovat sanoneet. Pakko olla joku vamma mikä vie keskittymisen ja luovuden miehen pelistä. Asenteesta ei Hirsoa voi syyttää missään tapauksessa.

Nyt olisi ehkä paikka laittaa Huhtala ja Sallinen samaan ketjuun, siihen McRae kolmanneksi, niin ehkäpä sillä saisi monta solmua aukaistua? Saisi sen yhden varman tulosyksikön, ei yksilöä.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Bluesilta ihan hyvä taistelu tänään, mutta valitettavasti joukkue kaatui tänään Jani Niemiseen. Ei kaameita hörppyjä, mutta molemmat olivat otettavissa, etenkin se ensimmäinen.

Nyt tuli kyllä sellainen rimanalitus, että on pakko ottaa kiinni. Siis että jengi kaatui Niemiseen? Samaan Niemiseen, jota ilman peli olisi päättynyt 1-6? Veti ainakin kolme-neljä ihan paraatipelastusta ja muutenkin todella varmaa peliä. Minkäs hän sille voi, että jalka ei ole pari senttiä pidempi, jolloin Suorannan veto olisi pysähtynyt patjaan, eikä sujahtanut takatolpan kautta sisään. Ensimmäistä maali en myöskään laita hänen piikkiin. Siinä Kärppä pääsee laukomaan lähes parhaasta maalintekosektorista ja Bluesin pakki kyyristyy juuri sopivasti eteen, jolloin näkymä kiekkoon ei voinut olla paras mahdollinen laukauksen lähtiessä...

Jos tuosta pelistä pitää joku syntipukki hakea, Nieminen on minun listassa viimeisellä sijalla...
 

Ribari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolustava mestari
Apua maalille

Miksei blues ota vantaalta Aaro Peltosta kokeiluun, saisi Nieminen huilata välillä ja blues hyvän kakkosmaalivahdin.
Mestiksen tilastoissa yli 92 % 13 peliä ja 2 maalia omiinper peli.
Luulisi olevan helppo kokeilu ja varmaan edullinen.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Miksei blues ota vantaalta Aaro Peltosta kokeiluun, saisi Nieminen huilata välillä ja blues hyvän kakkosmaalivahdin.
Mestiksen tilastoissa yli 92 % 13 peliä ja 2 maalia omiinper peli.
Luulisi olevan helppo kokeilu ja varmaan edullinen.

Ehkä johtuu Jokereiden farmisopparista? Eikä Blues tarvitse mitään apua maalivahtiosastolle, Volden ottanut pari voittoa alle alun konttaamisen jälkeen ja Nieminen torjuu kaiken, minkä pystyy. Ongelmat ovat ihan eri osastoilla..
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Eikä Blues tarvitse mitään apua maalivahtiosastolle, Volden ottanut pari voittoa alle alun konttaamisen jälkeen ja Nieminen torjuu kaiken, minkä pystyy. Ongelmat ovat ihan eri osastoilla..

Samaa mieltä. Ja eteenpäin on menty. Nää kärppäpelit on oma lukunsa, mutta vahvuuksia on löydetty tästä rosterista ja niitä on hyödynnetty. Vahvistuksia tarvitaan siihen maalintekoon, ja toivotaan, että sellaisia löytyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös