Millä NHL-joukkueella on huonoin nimi?

  • 16 253
  • 59

Millä NHL-joukkueella on huonoin nimi?


  • Äänestäjiä
    284

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Rangers aiheuttaa mielleyhtymän enemmänkin Texasiin ja Chuck Norrikseen, eikä jääkiekkojoukkueeseen.
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Esim. usean suomalaisen perinteikkääksi mieltämä NY Rangers on täysin muoviselle pohjalle rakennettu ja nimetty joukkue.

Ja näin syvemmin ajatellen aika monesta NHL-joukkueen nimestä löytyy paikan perinnettä. Minnesotassa on hieno luonto, mutta miten Pohjoinen Tähti liittyi Minnesotaan?

Tämä taisi olla jotain hakamussuttelua, mutta vastaillaan nyt kuitenkin jos vaikka olitkin tosissasi...

Vuonna 1926 muoviselle pohjalle? Come on. Voidaanko puhua mistään muovista kun elettiin noin varhaista vaihetta jääkiekon historiassa. Kannattaa tutustua Rangersin historiaan. Nimeenkin löytyy ihan hauska tarina.

Minnesotan osavaltion motto on L'Étoile du Nord (engl. The Star of the North, suom. Pohjoisen tähti). Minnesotaa kutsutaankin usein leikkisästi The North Star Stateksi.
Että siten se niin kuin vähän liittyy tuohon Minnesotaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Suurin osa nimistä aika roskaa. Wildia kuitenkin äänestin aikoja sitten.

Olisi ihan piristävää, jos NHL:ään tulisi vaikkapa San Antonioon uusi seura, niin nimeksi tulisi pelkästään San Antonio Hockey Club.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
- Detroit red wings. Tulee aina mieleen jotkut Atrian chili-kanansiivet.

Äänestin Kanansiipiä. Vaikkei tuossa nimessä suoranaisesti 'kanaa' luekaan.

Pääasiassa karmeita nimiä ei ole, mutta pahin on Red Wings.

Red Wings tietysti.

Tuossa kaupungissa ei ole enää mitään siivillä liikkuvaa, ihan järkyttävä mesta nykyään.

Red Wings tuli ensimmäisenä mieleen ja vähän tarkemmalla miettimiselläkin päädyin siihen. Siivethän ovat vain yksi osa ankasta, ja vielä punaiset? Ilmeisesti se ankka on siis tapettu ja jäljellä ovat vain sen veriset siivet.

Pidetäänpäs pieni historian tunti.

1. Detroit liittyi NHL:ään vuonna 1926 Detroit Cougars nimisellä joukkueella. Nimi juontui Victoria Cougars -nimiseen WHL-joukkueeseen, joka voitti Stanley Cupin viimeisenä NHL:n ulkopuolisena joukkueena vuonna 1925. Cougarsin pelaajat ostettiin Detroitiin WHL-liigan hajottua vuonna 1926.
2. 1930 Detroit Cougarsin nimi vaihtui Detroit Falconsiksi.
3. James E. Norris osti Detroit Falconsin vuonna 1932 ja halusi muokata joukkueen nimeä uuden alun kunniaksi.
4. Norris oli itse edustanut aikanaan MAAA:ta (Montreal Amateur Athletics Association), joka oli pyöräilykerhon pohjalta laaja-alaisemmaksi kasvanut montrealilainen urheiluseura. Heidät tunnettiin lempinimellä "Winged Wheelers" ja seuran logossa oli pyörä yhdistettynä kahteen siipeen. Tämä seura voitti historian ensimmäisen Stanley Cupin vuonna 1893.
Kuva Montreal "Winged Wheelersin" joukkueesta ja logosta
5. Norris päätti, että uusi versio tuon seuran logosta oli täydellinen edustamaan Motor Cityn jääkiekkojoukkuetta, ja muutti Falconsin nimen Red Wingsiksi. Punainen nimessä kunnioitti seuran aiempia värejä, joita jo Cougars/Falcons käytti.

James E. Norris oli valtaisan hieno herrasmies, joka on tuonut useampiakin joukkueita NHL:ään. Samaan aikaan hän omisti Blackhawksien kotiareenan, Red Wingsit ja toi NHL:n St. Louisiin. Ei turhaan ollut tuo Norris-divisioona (nykyisin Central) nimetty aikaisemmin hänen mukaansa.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Koko NHL-historian surkein nimi lienee kiistatta Toronto Arenas, 1918-19 (nyk. Maple Leafs). Toronton Areenat on yksinkertaisesti jopa sponssinimeksi aivan käsittämättömän huono.
 

Anzi

Jäsen
Vuonna 1926 muoviselle pohjalle? Come on. Voidaanko puhua mistään muovista kun elettiin noin varhaista vaihetta jääkiekon historiassa. Kannattaa tutustua Rangersin historiaan. Nimeenkin löytyy ihan hauska tarina.

Kun kirjoitin tuota eilen illalla, siis tota NYRin mun mielestä muovipohjaa, niin muistissa oli joku juttu, että oli perustettu kun tarvittiin pian joukkue täyttämään jotain. Nyt sitten googlasin NYR-historiaa ja näihän se vähän taisi mennä, eli MSG:hen tarvittiin/ tehtiin toinenkin jääkiekkojoukkue kun ensimmäinen (Americans) tahkosi ihan hyvin pätäkkää.

Katsoin "muovi"-asiaa siis eurooppalaisesta näkökulmasta, pohjois-amerikkalaiseen näkökulmaan toi on ihan ok. Vähän toi on eurooppalaisin silmin katsottuna sellaista FC Jokerit-FC Jokrut- toimintaa, toki noissa oli takana PK-35 ja FinnPa (ja toki NYR on ollut "hieman" pitkäikäisempi ja menestyneempi FCJ-touhuihin verrattuna, vaikka ei ole vasta kuin neljä kertaa saavuttanut Stänärin)...
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minnesota Wild kuulostaa ihan joltain pontikalta tahi paloviinalta. Jos Ducks olisi vielä Mighty, olisin äänestänyt sitä, koska se on niin lapsellinen nimi. Kas kun ei Anaheim He-Mans.
 

Rocco

Jäsen
Jos historiaan mennään, niin Philadelphia Quakers (suom. Kveekarit) on ylivoimaisesti tyhmin nimi. Miksi? Siksi.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Omasta mielestäni lähes kaikki P-Amerikan urheiluseurojen nimet ovat jotenkin geneerisiä. Ei siellä kovin montaa seuraa ole joiden nimet jotenkin pomppaisivat silmiin, puhutaan sitten ihan mistä tahansa lajista.

Otan Jenkkilän selkeät joukkueiden nimet minä päivänä tahansa, jos pitää valita suomalaisten lyhenteiden välillä.

Itse äänestin myös Wildia, koska siinä nimessä ei ole mitään järkeä. Luulisi, että siellä Minnesotan luonnossa olisi roppakaupalla eläimiä ja muuta sen sellaista, josta nimen ottaa.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Boston Bruins
Kymmenisen vuotta olen NHL:ää seurannut, enkä ole koskaan tiennyt mitä nimi tarkoittaa. No tänään selvisi Wikipedian kautta, Bruins tarkoittaa ruskeaa.. Tätä ennen mietin että voisiko typerin nimi olla Boston Bruins tai Minnesota Wild tai joku muu, mutta tieto siitä mitä Bruins tarkoittaa, vahvisti alustavan kantani siitä että Bostonilla on huonoin nimi. Ja kun nimestä tulee aina mieleen Bostonin ruma logo, niin tämä vain vahvistaa kantaani.

Boston ja Minnesota.. Ehkäpä kaksi viimeisintä joukkuetta joilla lähtisin änäriä pelaamaan.
 

Anzi

Jäsen
Itse taas löysin Wikipediasta seuraavaa sanan bruin osalta:

On wanhaa englantia ja tarkoittaa englanninkielessä ruskeaa karhua. Englantiin bruin tulee hollanninkielestä jossa se tarkoittaa ruskeaa.

Joten ainakin mun mielestä Boston Bruins ei ole ollenkaan huono ja muovinen nimi, vaan perinteikäs ja kuvaava.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Kyllähän noista nimistä aika koomisia saa kun kääntää suomen kielelle. Vaikea siinä olisi pokkaa koittaa pitää kun areenan jäälle luistelisi laajennusjoukkue Vammalan Villi.

New Jersey Devils= Vantaan Paholaiset
Nashville Predators= Siuntion Saalistajat
Colorado Avalance= Inarin Lumivyöry
Los Angeles Kings= Keravan Kuninkaat
Washington Capitals= Helsingin Pääkaupunkiseutulaiset
New York Rangers= Porvoon Puistovahdit

EDIT: Rumin on kuitenkin selkeästi Ankat.
 

trap

Jäsen
Äänestin aikanaan Canucksia, vaikka olisihan just esim. Ducksia tai Wildiäkin voinut helposti äänestää.

Canadiens, Maple Leafs ja Canucksikin ovat vanhoja ja perinteikkäitä seuroja, mutta eihän tuolla Kanadassa ole hirveästi mielikuvitusta käytetty seurojen nimissä.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Kuinka Columbuksen paikkakunnan historiallisia perinteitä vakavasti kunnioittava joukkueelle otettu nimi sisällissodan sinitakit ( jenkit, Unioni, Abraham Lincoln jne) voi olla h u o n o joukkueen nimi ?

edit. Minnesota samoin, sehän on yhtä suurta metsää koko osavaltio. Villiä touhua koko mesta, täysin luonnollinen nimivalinta pelipaidan metsätunnuksineen kaikkineen!
 
Viimeksi muokattu:

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Kuinka Columbuksen paikkakunnan historiallisia perinteitä vakavasti kunnioittava joukkueelle otettu nimi sisällissodan sinitakit ( jenkit, Unioni, Abraham Lincoln jne) voi olla h u o n o joukkueen nimi ?

Helposti. Palsta on täynnä idiootteja jotka väkisin kääntelevät nimiä väkisin päässään suomeksi. Ihme ettei kukaan huutanut vielä Edmontonista "koska Öljyset on hei se firma Suomessa".

Tässä linkki josta voi lukea jokaisen joukkueen nimen alkuperän, ilman että täytyy hirveemmin pohtia asiaa. Ja tähän kysymykseen on ainoa oikea vastaus Anaheim Ducks. Mutta kyllähän tuota Bruinsin nimeä voi myös kyseenalaistaa...
 

Ralph

Jäsen
Miksi Anaheim Ducks on huono nimi, Kaliforniassa on paljon ankkoja. Niin, jokaisesta keksii jotain ja Minnesota Wild on huonoin nimi.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Miksi Anaheim Ducks on huono nimi, Kaliforniassa on paljon ankkoja. Niin, jokaisesta keksii jotain ja Minnesota Wild on huonoin nimi.

Omastakaan mielestäni Anaheim Ducks ei ole huono nimi, yksi suosikkinimistäni itseasaiassa. Makunsa kaikilla.

Itehän annoin ääneni jo joskus elokuussa ja St.Louis Bluesille meni. Tylsä ja mauton nimi.
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Calgary Lames, eiku Flames. Liekki on aika huono, kas kun ei vesitippa. Suomeksihan tuo on vähän kuin Kouvolan Liekit. Onko pelaajilla liekkipaidat niin kuin Vesa Keskisellä?

Muita huonoja Ducks, Wild ja Senators.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Minnesota Wild on luonnollisesti huonoin, koska sen olisi pitänyt olla Minnesota Voyageurs. Ihan senkin vuoksi, että Suomen jariporttilat yrittäisivät lausua sen.

Ducks hyvänä kakkosena.

Blue Jacketsin suosio huonona nimenä on aika koomista, kun ottaa huomioon, että Ohiosta ovat kotoisin kuuluisimmat sinitakit Ulysses S. Grant, William T. Sherman ja George Custer. Viisi Ohion sinitakkia on ollut myös USAn presidenttinä.

muaddib
 

Saasta

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Äänestin Anaheim Ducksia. Nimi on vain niin käsittämättömän typerä. Muita hyviä (siis helvetin huonoja) vaihtoehtoja, joita harkitsin, olivat: Detroit Red Wings, Columbus Blue Jackets, Pittsburgh Penguins, Vancouver Canucks ja Ottawa Senators. Yritin kyllä olla mahdollisimman puolueeton enkä antaa sympatioiden tai antipatioiden vaikuttaa.
 

Jne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal FC, Florida Panthers
Blue Jacketsin suosio huonona nimenä on aika koomista, kun ottaa huomioon, että Ohiosta ovat kotoisin kuuluisimmat sinitakit ...

Ketjun juju piileekin siinä, että mielipiteensä saa antaa millä motiivilla tahansa.
He, ketkä eivät Yhdysvaltain sisällissodasta liiemmin tiedä valitsevat tämän vaihtoehdon, koska se saattaa kuulostaa tyhmältä heidän korvaansa.

Ja se on ihan OK. Emmehän tuomitse muiden mielipiteitä vain, koska itse saatamme asiasta tietää enemmän (tällä en nyt tarkoita nimim. muaddib:ia, joka ei näin ole toiminutkaan, puhutaan ihan yleisesti).

Mielipiteensä kullakin.

Ai niin, ketjun perustajan oma valinta osuu Winnipeg Jets-nimiseen poppooseen.
Legendaarinen "Selänteen" Jets ja tämä nykyinen Jets eivät ole sama seura.
Seuroilla on vain sama nimi nostalgiasyistä.
Toisaalta tuntuu, ettei jenkeille ole näillä asioilla niinkään merkitystä, toisin kuin eurooppalaisille.

Useasti olen yhdysvaltalaisilta kuullut, että jos heidän oma seuransa muuttaa toiselle paikkakunnalle, ihan leikittelynä nyt esim. Panthersin muuttaessa vaikka Québeciin, alkaisivat he kannattaa Tampaa tai muuta seuraa, jonka voivat omaksua omakseen.
 
Ketjun juju piileekin siinä, että mielipiteensä saa antaa millä motiivilla tahansa.
He, ketkä eivät Yhdysvaltain sisällissodasta liiemmin tiedä valitsevat tämän vaihtoehdon, koska se saattaa kuulostaa tyhmältä heidän korvaansa.

Ja se on ihan OK. Emmehän tuomitse muiden mielipiteitä vain, koska itse saatamme asiasta tietää enemmän (tällä en nyt tarkoita nimim. muaddib:ia, joka ei näin ole toiminutkaan, puhutaan ihan yleisesti).

Mielipiteensä kullakin.

Mielipiteenmuodostus ilman minkäänlaista käsitystä itse asiasta on minusta aina hieman typerää. Monestihan juuri amerikkalaisille irvaillaan huonosta yleissivistyksestä ja esim. Euroopan historian tuntemuksesta, niin mikseipä tässäkin tapauksessa saisi hieman ihmetellä toiseen suuntaan. Blue Jackets on erittäin hyvä ja perinteitä kunnioittava nimi tuon alueen joukkueelle. Oma ääneni meni jo aiemmin Minnesotan Luonnolle.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toisaalta tuntuu, ettei jenkeille ole näillä asioilla niinkään merkitystä, toisin kuin eurooppalaisille. Useasti olen yhdysvaltalaisilta kuullut, että jos heidän oma seuransa muuttaa toiselle paikkakunnalle, ihan leikittelynä nyt esim. Panthersin muuttaessa vaikka Québeciin, alkaisivat he kannattaa Tampaa tai muuta seuraa, jonka voivat omaksua omakseen.

Niin, jenkeillä on tämä franchise-kulttuuri, jossa seuroja voidaan siirrellä ihan surutta paikasta toiseen. Euroopassa tämä ei tulisi kuuloonkaan. Täällä seurat ovat toki pääsääntöisesti vanhempia, mutta ne myös tuntuvat juurtuvan enemmän paikkakuntiinsa kuin jenkeissä. NHL:ssä lähinnä vain Original Six-joukkueet lienevät sellaisia, jotka eivät voisi ikinä liikahtaa minnekään.

Itse kysymykseen vastasin Anaheim Ducks. Ankat seuran nimenä ei ole tyylikäs, ei cool, eikä mitenkään muutenkaan kunnioitusta herättävä. Koko nimi on lähinnä hassu. Nimen lisäksi seuran värit ja logokin ovat ehtineet jo muuttua, vaikka taivalta on takana vasta parikymmentä vuotta, ja tuskinpa muutokset tuohon jäävät. Anaheim Ducks onkin täydellinen esimerkki historiattomasta jenkkiseurasta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vastasin, että Calgary Flames. Atlantan palon Yhdysvaltain sisällissodan aikaan kyllä tiedän ja sitä taustaa vasten Flames oli hyvä nimi, Atlantalle. Calgaryyn tuo ei oikein istu.

Täytyy todeta, että NHL:ssä joukkueiden nimet ovat pääasiassa miellyttäviä eikä joukkoon mahdu yhtäkään katastrofinimeä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös