Ti 8.10.2013 Jokerit - JYP

  • 14 837
  • 60

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Näköjään kukaan ei ole vielä tarttunut tämän illan pelin puimiseen, joten koitetaan avata ketju aiheesta ensimmäistä kertaa.

Jokerit kohtaa illalla yhden viime vuosien tiukimmista vastustajista, eli Jypin Jypinkylästä. Edellinen kohtaaminen pelattiin Hippoksella kolmisen viikkoa sitten ja se oli viihdearvoltaan yksi tämän kauden parhaista. Jyp meni helppoon johtoon, jonka jälkeen Jokerit tasoitti ja teki ottelusta viihdyttävän. Lopulta Valtrapipot kuitenkin käänsivät ottelun itselleen ja kolme pistettä jäivät Keski-Suomeen. Hieman ylilyöntejä ja parranpärinääkin nähtiin. Tuon Jyväskylän reissun jälkeen en Jypin tekemisiä ole juurikaan seurannut, mutta ilmeisesti Jonne "Kaks sopimusta hei" Virtanen on edelleen mestisporukoissa, eikä ilmeisesti pelaa tänäänkään. Viisaammat voivat korjata.

Jokereilta jäälle tulee tänään yllättävänkin ehjä nippu, mutta menestys on ollut erittäin vaihtelevaa viime peleissä: vähämaalista, halutonta nyhjäämistä tai hyökkäysvoittoista hulabaloota, hieman illasta riippuen. Viimeisin ottelu oli lauantaina Ässiä vastaan ja siinä tekeminen oli jo hyvällä tasolla suurimman osan pelistä. Nuori Henrik Koivisto 2. kentän sentterinä on tuonut lisää juonikkuutta ja yrittämistä pelintekoon ja Steve Moseskin sai vihdoin maalihanat auki.

Josko tänään nähtäisiin perinteisen tiistai-illan nysväämisen sijaan Jokereilta iloista, hyökkäävää, kiekollista peliä, joka päättyisi kotijoukkueen selkeään voittoon? Toivotaan näin ja pitkävetolappuun isketään Jokereiden voitto Jypin +1:llä.

Itse seuraan hallilla seuraavia seikkoja:
- Hakeeko Jyp kuittia Jerelle edellispelin töötistä Poukkulaan? Jonne Virtanen?
- Jokereiden maalilla nuori, lupaava Korpisalo aloittaa ensimmäistä kertaa Liigapelin. Miten Joonas kestää kotiyleisön paineet ja tarttuuko pikkumusta?
- Onko yleisöä oikeasti yli 5000 silmäparia?
- Jatkuuko Eteläpäädyssä sama hyvä meininki, kuin viime lauantaina?

Jokerit tänään:

47 Janne Lahti – 86 Teuvo Teräväinen – 12 Steve Moses
89 Antti Tyrväinen – 82 Henrik Koivisto – 43 Nichlas Hardt
25 Jarkko Ruutu – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita
18 Semir Ben-Amor – 14 Tomi Mäki – 39 Matti Lamberg

4 Ossi Väänänen – 33 Mikko Kousa
21 Teemu Eronen – 10 Jere Karalahti
63 Esa Lindell – 2 Jeremy Dehner

29 Joonas Korpisalo AM
35 Leland Irving
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Miten nopeaan tahtiin JYP päästää narrit kahden maalin karkumatkalle? Kuinka näennäisen upeaa takaa-ajoa nähdään loppupelin ajan? Tuossa nyt ne päällimmäiset fiilikset tämän koitoksen alla. Odotukset eivät ole korkealla, mutta täysin suhteessa joukkueen tämän hetkiseen suorittamiseen.

Silti odotukset pelin suhteen:

- Perrin-Tuppurainen, joko viimein?
- Hyvää huomenta Mikko Luoma
- Kiekkoa saa myös hyvän painostuksen ohella pussittaa
- Puolustuksen yleinen hereillä olo esim. kiekon pudotessa jäähän
- Auvitu, French lover, missä piileskelet?

Lapulle tylsähköt 3-1 och 1-3.
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Ei vaan mahdu mun ajatusmaailmaan, että miksi Lämä peluuttaa itsepäisesti ykköstä tuossa muodossa.
Tämä unohtui itseltäni pohjustuksesta ja olen täysin samaa mieltä. Moses ja Lahti ei sovi samaan kenttään ainakaan täysviisikoin pelattaessa. Tyrväisen ja Lahden paikat vaihtoon, niin voisi tulosta tulla eri malliin.

Myöskin haparoivan Lindellin tilalla haluaisin nähdä isännän otteita esittävän Lindbohmin, mutta ne Ässät...
 

zepsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Washington Capitals
Itseltäni kohdistuu tänään suurimmilta osin mielenkiinto siihen, että syttyykö Perrin-Tuppurainen vihdoin tuohon oikeaan tekemiseen (eli pisteiden tahkomiseen) vai keskittyykö molemmat vieläkin vääriin asioihin. Mielestäni tuolta kaksikolta pitäisi tulla pisteitä moninverroin enemmän kuin mitä on alkukaudesta tullut.

Mitä tulee tähän Karalahti-Poukkula tapahtumaan, niin en usko että sitä lähdetään verenmaku suussa kostamaan. Se vain osoittaisi miten alas ollaan JYP:ssä ja liigassa vajottu ylipäätään. What's done is done ja elämä jatkuu.

Harmillisesti en myöskään löytänyt mistään JYP:n tämän illan kokoonpanoa, muutoin kun se, että Abid, Poukkula ja Jääskeläinen ovat sivussa (Jypliigan sivujen otteluennakossa tämä mainittiin).

Pelillisesti illasta toivoisin samanlaista kuin mitä viimeksi oli Jyväskylässä. Peli oli mielestäni erittäin viihdyttävää kiekkoa ja sitä oli ilo katsella vaikka omissa soikin ja tiukaksi meni :P
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Erittäin, erittäin vaikea uskoa että JYP lähtisi millään tavalla kuittaamaan tuota case Karalahti-Poukkulaa. Tokkopa siellä on edes Virtanenkaan kokoonpanossa.

Tänään tosiaan toivoisi että JYP tekisi myös niitä maaleja, paikoille on kyllä päästy edellisissäkin peleissä. Perrin-Tuppurainen, joko nyt? Omalle maalinedustalle tarvitaan isoa herätystä, samoin kuin ottelun alkuun. Kiitos. Niinjoo ja toivottavasti ottelu ei mene rankkareille.

Pakollinen tulosveikkaus: 0-3
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos tänään hävitään, niin teoriassa on mahdollista, että sarjataulukossa tiputaan sijalle 11. Eihän tämän näin pitänyt mennä? Kuten todettu, kaikki katseet nyt siellä Perrin-Tuppurainen -akselilla. Viimeksi startti Jokereita vastaan oli hyvä, mutta kuten tämäkin jo todettu, viime peleissä nämä startit on mennyt vähän niin kuin Hitleristä olisi tullut JYP-fani. Paha vastus, mutta kelkan on käännyttävä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Erittäin, erittäin vaikea uskoa että JYP lähtisi millään tavalla kuittaamaan tuota case Karalahti-Poukkulaa.

Tämä olisi pitänyt kuitata silloin kun oli mahdollisuus ja jollain kierolla tavalla perusteltu syy(tuomarilla pilli perseessä). Eli silloin kun asia oli ajankohtainen. Nyt on aivan liian myöhäistä ruveta etsimään silloin kadoksissa olleita palleja. Elämä jatkuu.

Tänään sen sijaan voitaisiin ylipäätään pelata helvetin kovaa ja fyysisesti. Tällä tavoin heräteltäisiin asiaa jonka joku saattaa tunnistaa joukkuepelinkin nimellä.
 

zepsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Washington Capitals
Nyt on julkaistu illan kokoonpanot:

Kotijoukkue lähtee iltaan aikaisemmassa postauksessa mainitulla kokoonpanolla. Vieraat sen sijaan lähtevät seuraavanlaisella:

Hyökkääjät:
#23 Louhivaara Ossi - #28 Lahti Miika - #41 Sammalmaa Joonas
#27 Hubacek Petr - #11 Perrin Eric - #14 Wärn Max
#12 Tuppurainen Jani - #36 Myttynen Matias - #25 Löfman Anssi
#33 Salmio Mikko - #29 Virtanen Jonne - #34 Nenonen Markus

Puolustus:
#51 Näkyvä Kristian - #4 Viitanen Mikko
#9 Välivaara Jyrki - #5 Luoma Mikko
#18 Auvitu Yohann - #7 Kalteva Mikko

Maalivahdit:
#40 Tarkki Tuomas
#35 Rajaniemi Sami

Omalta osaltani voin sanoa tuon ketjumuutoksen olleen ERITTÄIN odotettu, että Tuppurainen-Perrin hajotetaan.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noniin, vihdoin Perrin-Tuppurainen erotettu. Kun ei onnistu niin ei onnistu ja on aika kokeilla jotain muuta.

Sammalmaa on pelannut ilmeisesti hyvin "ykkösketjussa" ja saa odotetusti jatkaa. Perrinin ketjukin vaikuttaa oikein kivalta, kun Perrin rakentaa, Wärn maalaa ja Hubacek on monitoimikone.

Saa nähdä miten nuoren Korpisalon käy. Itse laitoin tulosvetolapulle numerot 1,2-3,4.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Muutokset näyttää erittäin hyvältä. Ehkäpä nyt saataisiin Perrinille ja Tuppuraiselle tehoja. Salmio-Virtanen-Nenonen toimi viime kaudella loistavasti joten toivotaan että Nenonen pääsisi taas maalien makuun tuossa.

Taistelutahtoa ja taklauksia, Perrinille ja Tuppuraiselle maalit, ja 2-4/5 voitto niin jospa se siitä taas aukeaisi.
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Jokerit - JYP

Täältä tullaan Venäjä! Eli JYP astelee entisen Hjalliksen entisen hallin entiseen tunnelmaan – pelikamat on kasseissa ja bilehileet kasvoilla joten ei muuta kuin käsilaukut olalle ja Areenan kirkkaisiin valoihin catwalkille neiteilemään.

JYP esittelee Areenan yleisölle uuden aiempaa kiekollisemman ”reagointikiekon” joka perustuu ns. nollareagointiin eli jos peli menee päin persettä niin siihen reagoidaan seuraavaan peliin ei mitenkään. Noh, ehkä hieman kriittisesti tässä joukkueen peliä arvioin mutta kun neljä kertaa on tullut putkeen käkättimeen niin pitäs ruveta reagoimaan sitä kiekkoa vittu sinne maaliin eikä nysvätä ja rakastella seusuellisti sitä pikkumustaa siellä kulmissa kun ei se mälli lennä kuitenkaan – eli herätys pikku puput, siellä on saatana lätkämatsi menossa! Heittäkää ne seksioppaat ja kamasutrat helvettiin, alkakaa pelata miehekästä lätkää, kalu kovana kohti maalia ja raiskatkaa vaikka ämpärillinen kiekkoja kunhan pistätte niitä sinne maaliin. Kyllä se siitä iloksi muuttuu kun ne bling-bling –apinat saadaan pois niskasta pois joka jätkältä.

Viime peleissä peli-ilme on ollut yhtä iloista kuin olisi heitetty napalmit naamalle ja tuskaisia ovat etenkin Tuppuraisen ja Perrinin irvistykset illasta toiseen. Pelihän ei kuulemma nyt sinänsä mitään totaalista paskaa ole ollut, mitä nyt hyökkäyskuviot ja syöttöpeli hieman hukassa kun kukaan ei ihan tarkkaan tiedä mitä seuraavaksi pitäisi niinku tehdä kun kiekkoa ”hallitaan” - ja välillä keskialueen puolustus on kuin autistien rivitanssia putkiluistimilla, pelinopeus on pääosin kuin hidastetusta filmistä mutta ei jäädä jumittamaan näihin mitättömiin yksityiskohtiin, reagointikiekko toimii kuin venäläinen perseensuristin jonka kodikasta kaikua voi Areenalla tänään ihastella. Minua ei, herra valmentaja, kiinnosta montako maalipaikkaa saadaan luotua, minua kiinnostaa montako maalia saadaan tehtyä – ei kukaan laske montako kertaa päästiin tyttöjen kanssa saatille vaan montako kertaa irtosi pillua, ja ottiko ne suihin jne.! Fokus sinne minne se kuuluu.

Eihän sitä koskaan tiedä mitä ilta tuo tullessaan mutta varsin todennäköisesti tänään tarjotaan kiekkokansalle virkamieskiekkoa syysharmaalla twistillä joka ”räjäyttää” tunnelman kattoon vaihto toisensa perään. Älkää vaan herranjumala vahigossakaan taklatko tai rymistelkö siellä kaukalossa, ja sille on luvassa koko loppuviikon pyykkivuorot joka erehtyy lyömään jotain turpaan oman maalin edushässäkässä. What’s wrong with peace, love and undderstanding hei? Äiti Amma haluu että kaikki halii kaikkia, Jeree ja Jarkkoo myös jne. – tätä tämä meininki nyt on. Olisipa tämä kaikki vain väärän lääkityksen aiheuttamaa pahaa unta.

Odotukset eivät ole siis kummoiset mutta yllättäkää minut big time, vaikka jo tänä iltana! Kiitos jo etukäteen jos sen teette.

Ehdotukseni JYPille illan teeseiksi;

-Ilman mustelmia ei voi voittaa
-ilman röyhkeyttä ei saa maalia
-ilman maaleja on sun työsi turha
-ilman munaa olet pelkkä eunukki, ilman erektiota olet pelkkä impo

-jäälle ei tule paha mieli vaikka sen pintaan ei piirry kauniita spiraalinmuotoisia luistimenpiirtoja
-kaukalon laidat eivät vietä lihatonta lokakuuta vaan ne suorastaan himoisevat lihaa ja verta

-kiekko tykkää että se lätkäistään rajusti maaliin ilman sensuellia esileikkiä
-pleksit tykkää että niitä rymistellään
-Jokeripelaajat tykkää että niitä taklataan kovaa, lyödään turpaan ja alistetaan koko 60 minuuttia kuten inhorealististen elokuvien halpaa tuntitaksahuoraa joukkoraiskataan räkäisesti nauraen

Ja lopuksi vielä bonusvinkki: jos et jätä jäälle kaikkea mitä sinusta lähtee, et jätä sinne mitään!

Eli nyt kolme pistettä Ilmalasta himaan! Vain voitolla on väliä!

p.s. Huomio runkkarit siellä katsomossa ja kotisohvilla – JYP #34 Markus Nenonen näyttää taas tänään mitä muutakin ranteella voi saada aikaan
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Supervisionin ennakko veti sanattomaksi miehen jolla löytyy joka asiaan jotain sanottavaa(ei aina viisasta). Kulmala ja Heikkilä: saatte potkut!


Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Joku narrifaneista voisi kertoa miltä Mikko Kousan tekeminen on tällä kaudella vaikuttanut. Omalla olemattomalla otannalla en ole saanut kuvaa muodostettua, mutta tässä pohdin ketä narripelaajaa seuraisin tänä iltana. Kousa tuo aina mieleen köyhän miehen Vatasen ja siksi herättää kiinnostusta.
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Kannattaa seurata kakkosen keskellä pelaavaa Koivistoa.

Kousasta löytyy enemmän pohdintaa Jokeriosion pelaajien arvosanaketjusta, siellä on ihan fiksuakin juttua siitä mistä Kousassa on kysymys. Potentiaalia on, saa nähdä saadaanko se ulos jossain vaiheessa.

Toinen Jokeripelaaja jota kannattaa seurata on maalivahti Korpisalo.

Lisää seurattavaa:

- Virtanen vs. Karalahti. Haetaanko kuittia, ja jos haetaan vetääkö Jere kilpparit vai tuleeko Semir väliin?

- Lahti-Teräväinen-Moses. Toimiiko tuo ketju? Tähän asti ei kauheasti, koska roolitukset ovat perseellään.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Milläs tämän perustelet?

No hei, kyseisen käyttäjän mukaan Jokereiden piti saada kylmää kyytiä Lappeenrannassa, joten tuohon vinkkiin kannattaa ehdottomasti tarttua.

Joku narrifaneista voisi kertoa miltä Mikko Kousan tekeminen on tällä kaudella vaikuttanut. Omalla olemattomalla otannalla en ole saanut kuvaa muodostettua, mutta tässä pohdin ketä narripelaajaa seuraisin tänä iltana. Kousa tuo aina mieleen köyhän miehen Vatasen ja siksi herättää kiinnostusta.

Ensimmäisissä peleissä todella hyvä, mutta taso on sitemmin laskenut hieman. Vedot paukkuu harmittavan paljon plekseihin tai ensimmäiseen vastustajaan. Nostaa kuitenkin yleensä hienosti kiekkoa jalalla omista, joten siinä mielessä vähän ristiriitainen kaveri.

Veikataas sellaista, että Korpisalo jatkaa siitä mihin jäi viime vuonna, eli nollaa JYPin ja Jokerit voittaa 3-0. Maalit tekevät Teukka, Mosse ja Keke. Virtasen Jonne tienaa taas pelin jälkeen lisää seuraajia twitterissä hassunhauskalla heitollaan illan pelistä.
 

chubster

Jäsen
Suurimman mielenkiinnon pelistä tänään kerää se, että katsonko ottelun kotona vai valunko jopa Jaffahaliin saakka paikanpäälle. Visainen kysymys. Kotisohvan mukavuus ja helppous puoltaa kotia. Se, että en ole vielä tällä kaudella JYPiä livenä nähnyt puoltaa toista.

Odotuksia ei hirveästi ole. JYP nysvää ja ihmettelee. Jokereista en osaa juuri mitään sanoa, toivottavasti edes ne tekis muutaku seisois oman maalin takana, nii olis jotain katottavaakin.

Kai sitä hallille vois, siellähä saa ylihintasia pizzasliceja Pizza Hutista.

Jospa Korpisalo olisi tänään huono ja auttaisia vaikka Tuppuraiselta ja Perriniltä apinat pois selästä, reilun pelin hengessä.
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Jahas, näköjään Virtanen on nostettu pelaavaan kokoonpanoon illan mittelöön. Mikäli jotain lähtöhaluja löytyy, ei Jokeripari ole missään nimessä Jere. Joukkueen paras pakki ei todellakaan lähde nelosketjun jyrän kanssa hippasille ja pelikieltoihin.

Kousa ollut ET-matsien jälkeen aika vaisu ja näytöt ovat jääneet vain näyttäviin kiekon ylöstuonteihin sekä purkukiekkojen luistimilla potkimisiin. Toivottavasti "Keken" möröt ja apinat lähtisivät selästä, ettei meillä ole taas yksi Nordlund joukkueessa.
 

Valametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jipii, tänään pääsee taas peliin, kun syntymäkaupungin hokijoukkue saapuu Kirkolle.

Viime peli Jyväskylässä oli kuumin miesmuistiin, mutta se jo lienee unohdettu molemmissa leireissä.

Tänään tietysti mielenkiinto kohdisuu Jokeri-maalille, jossa Korpisalo pelaa ensimmäisen täyden (?) liigaottelunsa. Jos JYP ei paranna otteitaan maalinteon suhteen, huomisen Hesarista saa lukea kuinka "Liigadytantti pysäytti hurrikaanin".

Mutta onneksi meillä on Miika "Mörkö" Lahti, joka laittaa sekä Ilmalan että itsensä polvilleen tänään. Oi Mörkö, pelasta meidät.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Muisteltiin

tuossa juuri yhtä ehkä parhainta Jokerit -Jyp vääntöä vuodelta 1992 ,finaalien 4 ottelua jossa Jyp oli noussut Jokerien rinnalle ja sarja oli kiikun kaakun.

Pelattiin 3. erää tilanne 3-3 ja Jyp saa rankkarin jota menee vetämään Riihijärven Jussi . Jokeri maalilla Kettererin Make tekee patja torjunnan jonka jälkeen peli menee jatkoajalle .
Jatkoilla muuan Teemu Selänne hakee Waltteri Immosen lavasta kiekon oman maalin viereltä, vahva nousu koko kentän läpi ja B.pisteen kaarelta armoton pommi ja DDR halli repeää.

Siitä tähän iltaan ja odotuksiin illan pelistä .Tiukkaa peliä ja 2-2 tilanteessa jatkoille jossa Tuppuraisen Allu saa kakkosen . Loppua en kerro.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tiukkaa peliä ja 2-2 tilanteessa jatkoille jossa Tuppuraisen Allu saa kakkosen . Loppua en kerro.

Jokerit tekee kaksi maalia ja JYP on valmiina aloittamaan kaksisen takaa-ajon. JYPin kohtalo ratkeaa joka keväisessä hopea-ottelussa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Nyt vastassa JYP, joka on ollut aina paha Jokereille, tämä siis jo silloin 2000-luvun alkuvuosina, jolloin Jyväskylän menestys oli paljon vaatimattomampaa. Enkä nyt tarkoita, että pitäisi verrata tähän alkaneeseen kauteen, sijoitukset muuttuu koko ajan, kun yhdellä kolmen pisteen voitolla sijoitukset voi muuttua lähes täysin.

Joukkueet kohtaavat siis toisen kerran ja kyllähän ensimmäinen kohtaaminen Jyväskylässä oli ihan hyvätasoinen. Jokerit paransi myös paljon lauantain Ässät-peliin, joten toivotaan että sama vire jatkuu. Vai käykö niin Alpo suhosen aikana v. 1993, että hyvää peliä ei koskaan seurannut toinen hyvä, vaikka kuinka uskottiin,että nyt peli lähtee kulkemaan. Hui, ei tuota tuskaa saisi muistella...varmaan tuli siitä mieleen kun joku äsken muisteli tuota -92 kevään finaalisarjaa Jokerien ja Jyp HT:n välillä.

Jyväskylässä kovasti uhottiin edellisen kamppailun jälkeen, että JYP on reilu joukkue ja Jokerit suunnilleen kriminaaliryhmä. Kummasti vaan viikkoa myöhemmin hiljeni, kun tulikin vielä törkeämpi taklaus Hippoksella - ja nyt kotijoukkueen toimesta. Samalla taisi mennä pohja pois mahdolliselta kostolta tänään?! Jo viime kaudella Abidin piti kostaa Ruudun taklaus Koskiseen edelliskeväänä, nyt mies on just telakalla eli pelikiellossa. Mutta nähdäänkö tänään Jonne & Marko Virtasen teloituspartio, jos Johtavan termit sallitaan.
 

Kiekura

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ensinmäiset 10 minuuttia nyt tarkkaan jypillä. Perrin ja Tuppurainen erotettu viimein. Heiltä odotan onnistumisia. YV myös toimimaan ja enemmän laukauksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös