HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 481 055
  • 7 163

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Edit. Samalla Ässät julkisti Hakin sopparin. Hankalaksi menisi jos pitäisi stiga-ukkona valita vain toinen omaan jengiin..

Salmelaisella on pistepontetiaali korkeammalla, mutta Hagmanilta saa varmemmat 35-40 pistettä. Se on sitten ihan siitä kiinni lähteekö pienellä riskillä ottamaan isompaa pistesaalista vai varman päälle ilman mainittavaa riskiä, mutta hieaman alemmilla pisteodotuksilla. Salmelainen tehnee varmasti tehoja, jos vaan pysyy kasassa, eikä Tonylla ole Raimon kanssa mitään ongelmia. Tosi asia kuitenkin on, että Salmelaisella on ollu jo vuosi kausia aikamoisia ongelmia terveytensä kanssa. Vain aika kertoo miten miehen käy kun kiekko tippuu jäähän syksyllä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Salmelaisella on pistepontetiaali korkeammalla, mutta Hagmanilta saa varmemmat 35-40 pistettä.

Näin, jos Salmelainen pysyy kunnossa niin uskon, että pisteitä tulee enemmän kuin Hagmanilla, mutta viime kaudet ovat kumminkin olleet Tonylla todella rikkonaiset. No, kumminkin olisin itsekin valinnut tästä kaksikosta mielummin Salmelaisen kuin Hagmanin, koska Tony on myös minulle ja monelle muulle HIFK-fanille suuri suosikki joka on hienoa saada takaisin kotiin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Hyökkäys näyttää enemmän kuin hyvältä, samoin maalivahteihin ja maalivahtivalmennukseen luotan kuin muuriin. Puolustus on kuitenkin suht. kapea, varsinkin kun huomioi mm. Kurvisen ja Eklundin loukkaantumishistorian.

Eli se mitä eniten kaipaisin vielä, olisi jonkinnäköinen Melart-klooni, sillä täytyy muistaa, että kyseessä on nuorehko ja kovassa kehitysvaiheessa oleva maajoukkuetason puolustaja, enkä millään jaksa uskoa, että Birch pystyisi nämä saappaat täyttämään. Löytyisiköhän tällainen peluri rapakon takaa? Ei, enkä tarkoita mitään nyrkkisankaria, vaan kovaa pelaavaa stay-at-home -tyylistä alakerran isäntää, jolla olisi potentiaalia ottaa pelillisesti suurempaakin roolia. Toki plussaa jos tämän ohessa pystyy täyttämään Melartin tontin myös nyrkkihipoissa. Kelpaisiko: Eliteprospects.com - Colten Teubert
 

Plätsis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se on sinun ongelmasi.

Ja kyllä, tämän päivän jääkiekossa eri roolit pelaajilla on aika olennainen juttu, vai millä vuosikymmenellä mahdat elää jääkiekon suhteen?

Ei se ongelma ole, yksi pelaaja vain jolle tulee hurrattua hieman vähemmän kuin muille.

90-luvun loppu ja 2000-luvun alku oli itselleni kaikkein aktiivisinta aikaa jääkiekon seuraamisessa, joten ehkä peilaan mielipiteeni eniten sinne. Ehkä senkin vuoksi vähiten harmittaisi Somervuoren poistuminen, jos nyt jonkun pitäisi lähteä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Mielestäni Somervuori on ollut ihan parhaita HIFK pelaajia kahdella viime kaudella. Paiskii duunia mielestäni todella hyvin joukkueen eteen ja osaa laittaa kiekkoa reppuun. Kyllä Somervuori on varmasti korkealla myös Ramin papereissa ja tulee saamaan paljon vastuuta heittäen sen parikyt häkkiä siinä sivussa.

Tästä ei voi kuin olla samaa mieltä. Viime kaudella Soppakiekon luvattuna aikakautena Eero teki kuitenkin 13 maalia ja antoi 14 syöttöä, mutta pelasi "vain" 45 peliä. Onhan Somervuori muualta tullut joo, mutta maalintekotaitoa äijällä on, joten en heittäisi ulos.
Ketäs muita meillä on varmoja maalintekijöitä? Peltonen, joka on taas vuoden vanhempi, Kuparinen, Puustinen ja Salmelainen. Jokainen on onnistunut SM-liigassa tekemään hyvät pisteet ja luultavasti onnistuvat tulevalla kaudella myös, mutta ei hyökkäys ole tulvillaan 40 pisteen ukkoa, joiden takia Somervuoren lähtö olisi perusteltua.

E. Toki Luttisella on myös potentiaali tehdä se parikymmentä häkkiä.
 

Kuutamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Suomen jääkiekkojoukkueet
Jos esim. Talaja on jo heinäkuun lopulla tyytymätön tilanteeseensa ilman, että edes yrittää ottaa paikkansa niin suksikoot vittuun sitten samantien. Me, sekä Rami, halutaan nähdä pelaajia jotka sitoutuvat voittamaan mestaruuden, ei mitään kiukuttelevia neitejä.

Jumalauta mitä lapsellista paskaa! Valitettavaa, että täällä voi sanoa mitä tahansa kenestä tahansa ilman mitään totuuspohjaa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Keneltä Somervuori vie paikan? Ei just nyt tule mieleen yhtä ainutta pelaajaa, joka olisi oma kasvatti. Saman roolin pelaajia ei löydy yhtään, paitsi Salmelainen, mutta nämä kaverukset eivät kilpailekaan kuin joukkueen maalikuninkuudesta. Jos sinun joukkueeseen ei mahdu kahta sniperia, niin hellurei.

Kyllä minunkin listoissa Eero olisi ensimmäinen tiputettava. Tämä siitäkin huolimatta, että olen Somervuoren esityksistä kovasti pitänyt. Ja mitä noihin snipereihin tulee niin kyllä minä laskisin myös Puustisen tuohon kastiin. Tällöin saadaan kasaan kolme rightin sniperia ylempiin kenttiin. Onhan siinä Ramilla työsarkaa pitää kaikki kolme tyytyväisinä. Itse en kyllä luopuisi yhdestäkään laiturista, ainakaan ennen kauden alkua. Jos kauden aikana joku on tyytymätön tai peliesitykset eivät vastaa odotuksia, niin ei muuta kuin kiertoon. Todennäköistä kuitenkin on, että ainakaan herrat Peltonen ja Salmelainen eivät pelaa täyttä 60 ottelun runkosarjaa.

HIFK:n 29.7. sopimustilanne.

Huumoriakin on mukana vai miten Jonne Virtasen mukana olon voisi muuten tulkita.

Niin kauan, kunnes tämä case on seurojen välillä selvitetty tulee tuo nimi löytämään tuolta listalta. Poistamalla nimen listalta IFK antaisi Jypille ja Virtaselle mahdollisuuden esittää väitteen, että IFK ei katso Virtasen olevan enää sopimussuhteessa IFKn kanssa. Ihan perus kikkailua tällaisessa tilanteessa.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kassariosasto ainoa epävarmuustekijä, muuten mua ei haittaa, että
jos näillä mennään.
En vaan osaa tottua ajatukseen ja tunteeseen, että meillä toimitaan näin ammattitaitoisesti. Kiitos Nyyberi, nakit jo ostettu!
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
HIFK:n 29.7. sopimustilanne.

Huumoriakin on mukana vai miten Jonne Virtasen mukana olon voisi muuten tulkita.

Hyvin se vetää SM-liigakin, ao. sivustolta poimittua ns. tietoa sopimustilanteesta; päättäisivät jo prkleet miten tuo patti avataan:

"HIFK Laitahyökkääjät: Hári (-), Kivelä (-15), Leinonen (-15), Luttinen (-14), Pakarinen (-14), Partanen (-), Puustinen (-), Somervuori (-), Stloukal (tryout), Talaja (-14), Torniainen (-14), Virtanen (-), Öfverström (-), Peltonen (-14), Salmelainen (-)"

"JYP Laitahyökkääjät: Abid (-13), Hubacek (-14), Jaatinen (-16), Jääskeläinen (-14), Louhivaara (-14), Löfman (-15), Roine (-13), Ruohomaa (-14), Tuppurainen (-17), Virtanen (-15), Wärn (-14)"

Jos tuo sääli-jonne lasketaan mukaan, on IFKoolla seitsemän ketjullista hyökkääjiä. Veikkaanpa, että Rami käyttää europelit siihen että katsoo ketkä jatkavat joukkueessa ja kutka lähtevät Mestikseen lainalle ja sitten yksi kenttä jäänee kiertoon.

Hyökkäyksessä tämän päivän jälkeen ei liene isoja murheita, mutta pakisto edelleen huolestuttaa. Söde ja Eklund pitäisi olla ihan ok, Jokelan viime kausi oli heikohko ja Kurvin terveys arveluttaa. Jos Birch ja DeSantis eivät pysykään vauhdissa mukana, on tilanne tukala. Salmi ja kumppanit ovat ok-back-uppeja, mutta pidemmän saikun korvaamiseen tarvitaan sitten jo kokeneempaa kalustoa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jumalauta mitä lapsellista paskaa! Valitettavaa, että täällä voi sanoa mitä tahansa kenestä tahansa ilman mitään totuuspohjaa.

Hiukan ihmetyttää tämä meininki. Ensiksikin vajaat pari kuukautta osa oli sitä mieltä, että kukaan pelaajista ei halua tulla HIFK:iin kun on niin vaativa valmentaja ja osa sopimuksenalaisista pelaajistakin oli lähdössä ties minne. Tosiasia kuitenkin on se, että käsitykseni mukaan ainoastaan yksi sopimuksenalainen pelaaja on kevään jälkeen jättänyt joukkueen (Åsten) ja Raanta ja Maclean ovat yhdessä joukkueen kanssa sopineet siirtyvänsä rahakkaampiin liigoihin.

Joukkueeseen on tullut mm. Puustinen, Thiessen, Fata, DeSantis, Birch, Eklund, Salmelainen, Hari, Kuparinen ja Peltonenkin on mennyt tekemään jatkosopimuksen. En ymmärrä, miksi nyt pitää alkaa täysin puuttellisilla tiedoilla arvailemaan, että kuka lähtee uusien pelaajien tieltä mihinkään - mitä se hyödyttää joukkueen valmistautumista millään tavalla? Verrattuna viime kauteen, kilpailua on ihan varmasti eri tavalla ja uskokaa tai älkää, kilpaillussa joukkueyhteisössä jokainen hyvin todennäköisesti saa mahdollisuuden ja tällä saattaa olla yksilön kehittymisen näkökulmasta positiivisia vaikutuksia.

Viime kaudella HIFK:n paidan puki päälleen muistaakseni 46 tai 47 pelaajaa. Nyt sopimuksenalaisia pelaajia on 32 (pl. Virtanen) ja mukana varmaan pari sellaista nuorempaa pelaajaa, jotka ovat kasvamassa harjoitusrinkissä korkoa. Loukkaantumisia tulee aina ja parempi tämä näin päin on - ei tarvitse ostaa hätäisesti jotain korvaajia.

Jos joku pelaaja jonnekin lähtee, niin katsotaan tilannetta sitten. Tämä palsta toimii merkittävänä tietolähteenä usean lehden urheilutoimituksille - saattavat ottaa jotain useasti toistettuja 'palstahuhuja' totuuksina.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hienoa nähdä Salmelainen taas HIFK-paidassa.

Onko kukaan seurannut miehen kansainvälisiä otteita viime vuosina?

Eliteprospectista näkee, että viime kausi on ollut kovin rikkonainen. Seitsemän peliä Sveitsin pääsarjaa, jonka jälkeen kakkoseen lainalle. Tässä riemun hurmoksessa olisi mukava saada myös luotettavaa tietoa Tonyn pelikunnosta (jos sellaista kenelläkään on).
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Hienoa nähdä Salmelainen taas HIFK-paidassa.

Onko kukaan seurannut miehen kansainvälisiä otteita viime vuosina?

Eliteprospectista näkee, että viime kausi on ollut kovin rikkonainen. Seitsemän peliä Sveitsin pääsarjaa, jonka jälkeen kakkoseen lainalle. Tässä riemun hurmoksessa olisi mukava saada myös luotettavaa tietoa Tonyn pelikunnosta (jos sellaista kenelläkään on).

Korjatkaa toki jos olen väärässä, mutta muistaakseni Salmelaisella oli myös huono tuuri viime kaudella. Heti alkukaudesta paha loukkaantuminen, jonka jälkeen Geneve hommasi lisää vahvistuksia. Ulkkarikiintiö täyttyi, minkä takia Salmelainen joutui hakemaan vauhtia alemmalta sarjatasolta, kun omassa joukkuessa ei yksinkertaisesti mahtunut pelaamaan.
 

Siim72

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L.A. Kings
Jumalauta mitä lapsellista paskaa! Valitettavaa, että täällä voi sanoa mitä tahansa kenestä tahansa ilman mitään totuuspohjaa.

Niin.

"Jos" tai "esim" viittaavat faktaan? Käytin Talajaa vain yhtenä esimerkkinä. Ihan hyvin siinä olisi voinut olla melkein kuka tahansa meidän pelaajista. Pointtini oli: jos joku ei ole valmis taistelemaan paikastaan joukkueessa niin terve menoa, yksi ja sama mitä siellä selässä lukee.
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hiukan ihmetyttää tämä meininki. Ensiksikin vajaat pari kuukautta osa oli sitä mieltä, että kukaan pelaajista ei halua tulla HIFK:iin kun on niin vaativa valmentaja ja osa sopimuksenalaisista pelaajistakin oli lähdössä ties minne.
Harva varmaan kuitenkaan oikeasti ajatteli niin, paitsi ehkä jotkut 15v pellavapäät kun lukivat tätä osiota ja kaiken uskoivat totena. Ja aiemmin kesällähän jotkut joko provoilijat tai sitten naisten tunteet omaavat kiukkuilijat kitisivät että IFK ei saa kasaan edes joukkueellista liigapelaajia. Niitä kirjoittajia taitaa nyt hävettää aika paljonkin ne kirjoitukset. Joo kaikki tekevät virheitä, mutta fiksuimmat oppivat niistä, että siis enää ensi kesänä ei tarvitsisi jatkaa sitä samaa valitusta. Mutta luulisi kyllä että kaikille oli oikeasti selvää silloin kesäkuussa että vielä tullaan julkaisemaan lisää sopimuksia, kuten kaikilla muillakin liigajoukkueilla vastaavassa tilanteessa, ja kuten kaikkina aiempinakin kesinä siinä vaiheessa kun joukkueen kokoonpano oli puutteellinen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Mä taisin olla yksi niistä jotka vaati eniten, ja suurin osa täällä olisi tyytynyt paljon vähempään. Katsotaas nyt sitten mitä tuli:

Laiturit

Vaadin, että hankitaan Hagman+Salmelainen, hankittiin Salmelainen+Puustinen+Fata. Oon ihan tyytyväinen laitureihin.

Sentterit

Vaadin, että hankitaan Perrin/Dixon/Azevedon tasoinen ykkönen ja Elkinsin tasoinen 2-3 sentteri. Elkins toteutu, McLean olisi ollut hyvä ykkönen, mutta PorinMatti ei oikein... Noh, katotaan. En ole kyllä aivan tyytyväinen senttereihin, ja tähän saattaa koko homma vielä kaatua. Toivottavasti kauden aikana voi vielä korvata esim. Blockin (jos ei yllätä aivan älyttömästi) jollain "Dixonilla". Tai vaihtoehtoisesti MaG takas leirien ja 8 ekan Flames-pelin jälkeen (8 taitaa olla se raja, jolloin kannattaa lähettää takas jos aikoo lähettää).

Puolustajat

Tähän halusin parin "Kousa" - "Melart", saatiin DeSantis-Birch. Näistä ei oikein voi sanoa vielä mitään, melkoisia kysymysmerkkejä. Ekmanströmlundin en usko tekevän tosiaan sitä 25 pistettä, josta löinkin jo viskipullon vetoa, mutta onhan se toki lupaavampi kuin nuo omat junnupakkimme. Jokelan sopimus on rasite, mielummin oltais sitte pidetty vaikka Varakas, tai edes Vainonen. Puolustus näyttää tässä vaiheessa yhtä heikolta kuin viime vuonna.

Maalivahdit

Ore on varmaan ihan hyvä kakkonen, olisin silti mielummin pitänyt Norjan. Thiessen on paperilla varmasti samaa tasoa Raannan kanssa, joten lähtökohtaisesti korvaa hänet. Tietysti kysymysmerkkejä on ilmassa aina Pohjois-Amerikkalaisen siirtyessä Eurooppaan, mutta kyllä tämän pitäisi olla hyvä haku.

Valmennus on se, mihin luotan eniten, joten kyllä tästä voi vielä hyvä tulla. 1-2 onnistunutta täydennystä kauden aikana voi vielä tarvita, mutta periaatteessa mestaruuskaan ei nyt ole läheskään niin kaukaa haettua kuin vielä alkukesästä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Laitetaanpas tänne omat ketjusommitelmani + vähän muuta höpinää.

Mika Partanen - Matti Kuparinen - Juuso Puustinen
Tony Salmelainen - Rico Fata - Eero Somervuori
Ville Peltonen - Corey Elkins - Iiro Pakarinen
Roope Talaja - Austin Block - Arttu Luttinen

Toni Söderholm - Braden Birch
Oscar Eklund - Jason DeSantis
Mikko Kurvinen - Mikko Jokela

Brad Thiessen
Antti Ore


Tällaisen kokoonpanon haluaisin nähdä. Partanen olisi mielenkiintoista nähdä kahdessa kärkiketjussa. Ja jos homma ei toimikaan, niin hyökkäyksen laajuus ja taso mahdollistaa ketjumuutoksia. Hyökkäys on siis erittäin hyvä. Yksi pelaaja, jolle ehdottomasti kuitenkin toivon pelejä liigassa, on Toni Leinonen. Ennakkoluuloton pelaaja, joka pelaa tilanteet loppuun asti. Erittäin energinen pelaaja, pelasi mainiosti viime kaudella. Harkkapeleissä tullaan uskoakseni antamaan näytön paikkoja esimerkiksi Janos Harille ja Austin Blockille. Niin, ja Iiro Pakarisen uskon pelaavan vahvan kauden. Viime kaudella oli loukkaantumista, mutta pleijareissa peli kulki hyvin. Lähtökohtaisesti ajattelisin kolmosketjua Pakariselle.

Puolustus on heikompi. Birch ja DeSantis ovat kysymysmerkkejä. Lisäksi Jokela on ollut heikko viime kausina. Onneksi Söderholm ja Eklund ovat erittäin hyviä pakkeja kumpikin. Täytyy vaan toivoa, että Birch ja DeSantis osoittautuvat hyviksi hankinnoiksi. Itse todennäköisesti menen katsomaan European Trophya, joten voin laittaa raporttia näistä uusista kavereista. Maalivahdeista sen verran, että Thiessen vaikuttaa lupaavalta ja Ore on mielestäni erittäin hyvä kakkosmaalivahti.

Ei mulla muuta. ET:n pelejä ja liiga-avausta odotellessa!
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Kuvien perusteella ainakaan Fata ja Thiessen eivät olleet vielä jäällä? Kuten jo aiemmin todettu, niin paljon on uusia kasvoja.

Edit: Hauskasti muuten teipattu nuo Oreen maskin Blues-logot sähkäriteipillä piiloon!
 
Viimeksi muokattu:
Sieltä vain tunnistamaan naamoja; täytyy myöntää, etten itse tunnistanut kuin lähinnä Peltosen, Söden, Somervuoren, Tonyn ja muutaman junnun :)

Joo aika vähän tunnistin minäkin, mutta näin tää mulla aina menee. Helpommin tunnistan kauden aikana pelinumeroista kuin naamasta. No Villen tietenkin helposti tunnistaa jo naamastakin. Hyvä että Villenkin katseeseen on tullut hieman terävyyttä sitten edellisen kerran kun hänestä olen kaukalokuvan nähnyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös