Detroit Red Wings 2013–2014

  • 525 736
  • 1 948

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Grand Rapids @ Syracuse 3-1

AHL-finaalit alkoivat Griffinsin vahvalla suorituksella. AHL-finaalit on mahdollista nähdä ilmaiseksi rekisteröitymällä AHL Liveen ja laittamalla koodin CALDER2013. Fiktiiviset yhteystiedot kelpasivat. Striimin laatu oli niin epätarkka, että kokoruudun kuvaa ei voinut tuijottaa. Näkipähän silti matsin.

1. GR Callahan, (5) (Billins, Evans), 6:45
3. GR Sheahan, (3) (Mursak), 12:00
3. SYR Cote, (1) (Angelidis, Brown), 13:19
3. GR Nyquist, (2) (Andersson), 19:45 (EN/PP)

Griffinsin paras oli ehdottomasti Petr Mrazek. Toisessa erässä tuumasin näin ja mitä tapahtuu heti sen jälkeen? Puolustajamme antavat peräkkäin kaksi oman alueen harhasyöttöä ja Crunchille aukenee kaksi täysin varmaa maalipaikkaa. Jotenkin Mrazek sai venytettyä raajansa kiekon tielle.

Ensimmäiset 15 minuuttia GR hallitsi täysin. Syracuse poti edelleen ruostetta viikon lepotauon jälkeen. Nopea ryntäys kohti Crunch-maalia ja jälkitilanteessa Mitch Callahan onnistui ohjaamaan Chad Billinsin vedon sisään. Tomas Jurco pujotteli koko kentän läpi ja syötti avopaikan Landon Ferrarolle ja tämä laukoi ohi. Erän lopulla kuitenkin alkoi näkyä huolestuttavia merkkejä: Puolustajamme alkoivat jakamaan harhasyöttöjä omalla alueella. Toisessa erässä tuosta ongelmasta tuli suoranainen epidemia ja tulos oli Syracusen täydellinen hallinta. Griffinsin ainoa maalipaikka oli Jan Mursakin tolppalaukaus.

Kolmannessa GR piristyi ja teki ottelusta tasaisemman. Vaarattoman oloisessa tilanteessa Riley Sheahan lämäsi siniviivan jälkeen kiekon ja Crunch-pakki teki sopivan maskin: 2-0. Vihulaisten ainoa maali oli maskin peittämä ranneveto siniviivalta. Laukauset menivät 29-21 Syracysen hyväksi.

Yksilöistä Joakim Anderssonia en erottanut kiekollisen pelin ansiosta, vaan puolustuspään hyvien suoritusten vuoksi. Anderssonin syötönkatko omassa päässä johti Gustav Nyquistin tyhjiin tekemään 3-1 -maaliin. Voitti aloituksia ja kantoi suurta vastuuta alivoimalla.

Danny Dekeyser puolusti ensimmäisessä erässä erittäin hyvin. Sen jälkeen Dekeyser oli rajuissa vaikeuksissa ja osa oman alueen harhasyöttösyndroomaa. Eiköhän hän paranna tästä, sillä Dekeyser on saanut lepoa enemmän kuin kukaan muu Griffinsin pelaaja. Ennen finaaleja Grand Rapids oli pelannut playoffeissa 18 ottelua ja Syracuse vain 12. Lisäksi Syracusen kovaotteinen Radko Gudas oli loukkaantumisen vuoksi sivussa - Griffins-hyökkääjät säästyivät monelta taklaukselta. Petr Mrazekin ihmepelastuksia tarvitaan siis jatkossakin - etenkin jos oman alueen harhasyötöt jatkuvat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
JP, hyvin kyllä vedetty yhteen tuo matsi. :) Kirjoittelin oman näkemykseni ensin HF Boardsille ja ihan oli suurinpiirtein copy-paste teikäläisen kirjoituksesta. Mutta juuri nämä avainjutut, paska eka erä Crunchilla tauon takia, paremmat jalat tokaan, Mrazek kesti, kolmas erä tasainen, yhdet screenivedot molemmille.

ESPN Americalta tuon näki ihan hyvin, sai vähän kelailtua uusintojakin. Etenkin tuon Crunchin hylätty maali näkyi parhaiten live-kuvasta, kun kaikissa hidastuksissa oli jotain tuomaria yms. edessä tai kamera väärässä suunnassa. Ihan selkeästi seisoskeli Brett Connolly molemmat luistimet molarin alueella pitkän aikaan.

Kakkosmatsiin Crunch tulee nyt varmasti jo alusta lujaa ja Griffinsillä alkaa aiempien ottelusarjojen kuorma painaa ottelun loppuhetkillä, etenkin nyt kun back-to-backinä nämä pelataan. Mrazek pitäkööt korttitalon kasassa. :)

Äkkiseltään pelityyleistä löytyi kyllä vivahde-eroja, Syracuse oli enemmän "Stamkos" eli suoraviivaista menoa ja suoria laukauksia, kun taas Griffins jopa syöttelee toisilleen. Meidän tuttua Red Wings-peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Shard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Tappara, Laine, Barkov
Hienoa että junnut pärjäävät, hyvää oppia tulevaan.

Mutta mietteitä ensi kaudesta. Into on jo nyt piukassa, koska pystyn ensi kauden seuraamaan täysipainoisesti kun vapaudun juhannuksena täältä Parolasta. Ja millainen kausi siitä tuleekaan: Vastassa Penssiä, Bruinssia, Torontoa, Rangerssia (sekä minua kiinnostavaa Boltsia) jne. En malta odottaa että pääsen näkemään mitä Itäinen konferenssi tekee tälle joukkueelle. Ei enää niitä iänikuisia Central-matseja, tosin Chicagoa jää ikävä. Kauden lopetus antoi odottaa parempaa tulevaisuutta kuin mitä pari viime kautta ovat olleet, mutta varsinkin konferenssin vaihtuessa näitä on vaikea ennakoida.

Hyökkäys ei tarvitse mielestäni ulkopuolelta muuta kuin ehkä sen yhden maalintekijälaiturin, jota ei ole Hossan jälkeen ollut. Muuten junioriosasto täyttää saappaita. Tuzzi-O_____o-osastosta toinen riittäisi. Sammyyn luotto siitä että pysyisi ehjänä ja hyödyttäisi joukkuetta on noin 0%, puolestani voisi heivata jonnekin. Miller ansaitsisi jatkoa, tällöin nelosketjun paikoista kyllä kamppailisivat Andersson, Emmerton, Miller, Eaves, Tootoo, Bertuzzi riippuen siitä hankitaanko sitä maalintekijää. Loukkaantumisia kyllä aina tulee. Miller kyllä napattaisiin heti waivereista jos laitettaisiin AHL:n kyttäämään pelipaikkaa. En tiedä, vaikeita päätöksiä Hollandilla. Onneksi kuitenkin suhteellisen marginaalirooleista on kyse, mutta Millerin av-osaaminen onkin jo merkittävämpi juttu.

Puolustus on minun päässäni jo ensi kauden muodossaan, kunhan RFA:t signataan. Oikeasti hyviä top-4-pakkeja on hyvin vaikea saada. Smithin ja DeKeyserin on vain kasvatettava rooliaan. Kindlin on vaikea kuvitella vielä parantavan nykyisestä mutta on sitä oudompaakin nähty. Quincey pystyy perusvarmaan peliin, sen pitäisi riittää jos Smith kasvattaa rooliaan kiekollisena.

Joitain odotuksia/ennustuksia voisin kirjata ylös. Fil taitaa olla punasiipinutussa pelinsä pelannut. Nyquist pelaa Zetterbergimäisen ensimmäisen kokonaisen kautensa, 70-80 peliä, 45 pistettä.
Helmiltä en uskalla odottaa mitään, kunpa vain paranisi ja palaisi vähintään entiselle tasolleen. Brunner iskee 25-35 häkkiä ja pörrää asenteella. Abby nousee 20 maalin mieheksi, jos kesällä ei hankita laitureita ulkopuolelta ja saa täten vastuuta kärkiketjuissa (Datsyukin kanssa). Tatar tekee 30 pistettä pelaten koko kauden kolmosessa, korvaa Clearyn. Franzen pelaa kuten viime kaudella, silloin tällöin suonenvetoja ja joskus jopa usean ottelun tehoputki, muuten täysin turha ja miestä huudetaan treidattavaksi.

Smith on Kronnerin ja Big-E:n jälkeen tärkein pakki, läpimurtokausi hänelle. DeKeyser-Kindl-pari toimii hyvin ja puolustus on kokonaisuudessaan varmempi kuin viime kaudella. Howard on loistava kuten tähänkin asti, tilastot vielä kohenevat koska puolustus kehittynyt.

Katsellaan kauden jälkeen kuinka kävi. Alkais jo.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Griffins vei toisenkin pelin ja sarja on 2-0 kun joukkueet matkaavat Grand Rapidsiin.

1. GR Tatar, (12) (Evans, Nyquist), 4:29
1. GR Grant, (1) (Ferraro), 11:31
1. SYR Sustr, (1) (Taormina, Paradis), 14:03

2. GR Ferraro, (5) (Hoggan, Sheahan), 6:23
2. SYR Panik, (5) (Connolly, Johnson), 10:06 (PP)
2. GR Jurco, (8) (Sheahan), 12:09 (PP)
2. SYR Connolly, (4) (Johnson, Palat), 16:12 (PP)
2. SYR Brown, (4) (Wyman), 18:23
2. GR Pare, (3) (Ferraro, Paetsch), 18:49 (PP)

3. GR Mursak, (9) (Hoggan, Paetsch), 14:56

Mrazek 30/34
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Uskomattoman hyvin pelaa Red Wingsin junnuista koostuva Griffins. Itse ajattelin vielä pari kesää sitten, että nyt edes Detroit ei taio uutta runkoa vanhenevan kärjen tilalle, mikä toki kohdistui lähinnä pakistoon. Syön sanani, organisaatiossa vaan tehdään omien varausten kanssa loistavaa työtä (tietysti NHL:n kannalta vielä aikaista, mutta mutta..)ja en epäile hetkeäkään ettei korvaajia joukkueeseen jostain löydetä, kun niitä tarvitaan. Hattu päästä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt en peliä nähnyt kuin vähän alusta, nukkumatti vain väkisin vei voiton. Tilastojen ja muiden rapsojen perusteella suht tasaista pari erää ja kolmannessa tuli se selvä Griffinsin väsähtäminen. Crunch puski päälle, mutta Petr Mrazek antaa jatkuvasti mahdollisuuden hoitaa ottelut voitokkaasti kotiin, kun joukkue on alakynnessä.

Uskomattoman hyvin pelaa Red Wingsin junnuista koostuva Griffins. Itse ajattelin vielä pari kesää sitten, että nyt edes Detroit ei taio uutta runkoa vanhenevan kärjen tilalle, mikä toki kohdistui lähinnä pakistoon. Syön sanani, organisaatiossa vaan tehdään omien varausten kanssa loistavaa työtä (tietysti NHL:n kannalta vielä aikaista, mutta mutta..)ja en epäile hetkeäkään ettei korvaajia joukkueeseen jostain löydetä, kun niitä tarvitaan. Hattu päästä.

Ketjullisen verran sieltä nousee ylös ensi kaudelle. Osittainhan nuo olivat jo kuluneella kaudella. Tatar-Andersson-Nyquist, Lashoff-DeKeyser.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ketjullisen verran sieltä nousee ylös ensi kaudelle. Osittainhan nuo olivat jo kuluneella kaudella. Tatar-Andersson-Nyquist, Lashoff-DeKeyser.

Tämä viisikko tullee varmasti saamaan kohtuu paljon peliaikaa ylhäällä jollei mitään todella mullistavia siirtoja (tai sopimuksia) tule nyt kesän aikana tehtyä.

Mielenkiintoista nähdä millaista jälkeä kyseiseen hyökkäystrioon kuuluvat sällit tekevät jos pääsevät pelaamaan ylhäällä suhteellisen ehyen kauden. Missä määrin sitten pelaavat yhdessä vai millaisia ketjuja Babcock rakentaa? Kun kyseisen kolmikon päälle kun lasketaan vielä Brunner, joka toivottavasti jatkaa siitä mihin parhaimmillaan pudotuspeleissä pystyi ts. peli alkoi jo kokonaisvaltaisesti olla hanskassa ja ymmärrys pelaamisesta oli alkukautta parempi. Kunnon kesä ja training camp alle niin todellinen potentiaali on kenties täysin kaivettavissa esille.

Puolustuksessa odotan DeKeyserin ensimmäistä kokonaista kautta NHL.ssä ja jos pelaa sillä tasolla mihin pelaamissa otteluissa ylsi niin tokkopa on pelkoa farmiin joutumisesta. Mutta toisaalta tuskin se hänem maailmaa kaataa vaikka farmin kautta hakisi kokemusta.

vlad.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
News Distribution Network - Shared Video

Tatarista juttua. Samassa Holland vahvistaa, että slovakki on "out of waiver-options", joten NHL-paikka varma.

Veikkaisin, että Nyquist menee TOP6-ketjuihin ja Andersson-Tatar on alemmissa ketjuissa yhdessä jonkun kolmannen palasen kanssa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Tuli vähän capgeekin kanssa leikittyä ja toteutettua siinä samalla täysin vapaata ajatusvirtaa ja kaikennäköisiä hauskoja skenaarioita. Yksi asia on kuitenkin varma; O__O:n ja Coca-colan sopimukset ovat oikeasti aika huonoja. Jos tästä lähdetään:

Koodi:
FORWARDS

[I]Gustav Nyquist ($1.500m)[/I] / Henrik Zetterberg ($6.083m) / Johan Franzen ($3.955m) 
Justin Abdelkader ($1.800m) / Pavel Datsyuk ($6.700m) / [I]Damien Brunner ($3.000m) [/I]
Tomas Tatar ($0.840m) / Darren Helm ($2.125m) / Mikael Samuelsson ($3.000m) 
Todd Bertuzzi ($2.075m) / [I]Joakim Andersson ($1.000m)[/I] / Patrick Eaves ($1.200m) 
Cory Emmerton ($0.533m) / Jordin Tootoo ($1.900m) 

DEFENSEMEN

Niklas Kronwall ($4.750m) / Jonathan Ericsson ($3.250m) 
Kyle Quincey ($3.775m) / [I]Brendan Smith ($1.500m) [/I]
Danny DeKeyser ($1.350m) / [I]Jakub Kindl ($2.200m)[/I] 
Brian Lashoff ($0.725m) / Carlo Colaiacovo ($2.500m) 

GOALTENDERS

Jimmy Howard ($5.292m) 
Jonas Gustavsson ($1.500m) 

------

CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(these totals are compiled with the bonus cushion)
SALARY CAP: $64,300,000; CAP PAYROLL: $62,552,879; BONUSES: $1,010,000
CAP SPACE (24-man roster): $2,757,121

Kursivoidut omia veikkauksia.

Rosteri on yhden miehen verran liian iso. Kuka lähtee? Lashoffko waivereihin? En jaksa uskoa. Emmerton? Babcock tykkää ja onhan tuo varsin halpa täytemies. Tosin en tiedä sitten lähtisikö Emmerton waivereista edes minnekkään. Mieluiten pois siis Sammy tai Cola. Tai vaikka molemmat.

Mihinkään hankintoihin ei kyllä ole varaa ellei näistä kahdesta ongelmapalasta hankkiuduta eroon. Jos Filppula haluttaisiin pitää niin se vaatisi juuri molempien ulostamista tai sitten toisen ulostamista ja Brunnerin poispäästämistä. Mutta Brunneria ei kyllä ole ainakaan mitään järkeä päästää pois. Eli eli, mielestäni mieluummin vaikkapa näin:

Koodi:
FORWARDS

Gustav Nyquist ($1.500m) / Henrik Zetterberg ($6.083m) / Johan Franzen ($3.955m) 
Valtteri Filppula ($4.500m) / Pavel Datsyuk ($6.700m) / Damien Brunner ($3.000m) 
Justin Abdelkader ($1.800m) / Darren Helm ($2.125m) / Todd Bertuzzi ($2.075m) 
Tomas Tatar ($0.840m) / Joakim Andersson ($1.000m) / Patrick Eaves ($1.200m) 
Cory Emmerton ($0.533m) / Jordin Tootoo ($1.900m)
 
DEFENSEMEN

Niklas Kronwall ($4.750m) / Jonathan Ericsson ($3.250m) 
Kyle Quincey ($3.775m) / Brendan Smith ($1.500m) 
Danny DeKeyser ($1.350m) / Jakub Kindl ($2.200m) 
Brian Lashoff ($0.725m) / 

GOALTENDERS

Jimmy Howard ($5.292m) 
Jonas Gustavsson ($1.500m) 

------

CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(these totals are compiled with the bonus cushion)
SALARY CAP: $64,300,000; CAP PAYROLL: $61,552,879; BONUSES: $1,010,000
CAP SPACE (23-man roster): $3,757,121

Tässä skenaariossa olisi vielä mahdollista heivata vaikka Emmertonkin mäelle ja ottaa tilalle huomattavasti laadukkaampi mies Millerin muodossa vaikka 1,5 miljoonalla. Molemmissa rostereissa on toki yksi hyvä asia. Omat pojat. Ainakin itse lasken DeKeyserin ja Lashoffin omiksi pojiksi. Ja kyllähän Brunnerkin periaatteessa Detroitin "löytö" on.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Red Wings hoping to re-sign veteran forwards Daniel Cleary, Drew Miller | MLive.com

Tuon artikkelin mukaan miehiä aiotaan signata enemmän kuin on rosteripaikkoja, kuten vähän ounastelin. Varmaan se 15+8+2 on harjoitusleirillä ringissä. Sitten tiputtelut ennen kauden alkua.

Clearyn ja Millerin suhteen kiinnostusta jatkoihin on, en tiedä tarkoittaako tämä molempia vai vain toista jamppaa. Mielestäni näistä ainakin toinen saa kyllä jatkaa, jos caphit Clearyn kohdalla saadaan puolitettua entiseen verrattuna (2.8--> 1.4). Millerille voisi tarjota jotain Eavesin hintaista sopparia 1.2M. Jos siitä sitten miehen heittää waiversiin, niin jää vain 300k hintainen caphit. Ideaalisinta olisi saada Miller 900k hintaan, jolloin äijä olisi puhdas hätävara ja capiiin vaikuttamaton pelinappula.

Mutta tosiaan, uskoisin että Hollandin suunnitelma on signata nämä äijät hätävarapelaajiksi, jos UFA-markkinoilta ei tartu ketään. Jos sitten tarttuukin, niin kaupitellaan tai waiveroidaan ylimääräiset pois. Jos Helm on ensi kaudella terve, niin Emmertonilla ei ole enää mitään käyttöä, Anderssonin kehittymisen ansiosta. Jos taas sentteriä tarvitaan loukkaantumissumassa, voidaan ylös alkaa nostella väliaikaisesti Sheahania. Emmerton jää väliinputoajaksi ihan vääjäämättä, jossain vaiheessa. Onhan mies kehittynyt jonkinlaiseksi kohtuu av-pelaajaksi, mutta silti, nelossentterin pitäisi olla pätevä myös aloitusympyrässä. Se vaan on erittäin tärkeä osaaminen tuossa pienessä roolissa. Andersson on nyt antanut näyttöjä juuri tästä ja ajaa ohi. Emmertonin corsit ovat helkutisti pakkasella, sen perusteella neloskenttää viedään aina "ihan pystyyn" miehen ollessa jäällä.

Mitä sen Sammyn kohdalle tulee, niin alkaisin jo epäillä miehen olevan ulosostolistalla. Yksi mikä tästä voisi kieliä on se, että silmäväli ei ole mennyt siihen rintalihasleikkaukseen, johon hänen pitäisi mennä. Onko kyse siis siitä, että leikkaukseen mennään vasta ulososton jälkeen, jos loukkaantunutta pelaajaa ei voi ulosostaa. Muuten hyvin ihmeelistä, miksi tätä operaatiota tarkoituksella viivästetään. Koskahan se ulososto-periodi edes alkaa?

Sammyn potentiaalinen ulososto sitten muuttaa tuota cap-tilannetta niin, että UFA-markkinoilta voidaan jahdata yhtä isokokoista hyökkäjää. Yksi tuollainen Bertuzzin tapainen kulma/maalinedusjyrä olisi hyvä saada, kun Tuzzin terveydentilasta ei kuitenkaan enää voi olla varma. Loppukausi näytti lupaavalta, mutta kuitenkin. Vammojen takia mies ei pleijareissa sivuun jäänyt, vaan pelikunnon puutteen takia. Kunnon kesätreeni ja normaalit harjoitusleirit antanee taas paremman startin kauteen. Tätä kautta ennen Bertuzzi kuitenkin oli Red Wingsin vähiten pelejä väliin jättänyt hyökkääjä kahden kauden ajan. Missän tapauksessa ei voida puhua loukkaantumisherkästä kaverista, kuten esim. Samuelssonin kohdalla.

Brunnerin ja Datsyukin jatkot saisivat nyt tulla. Ne tässä ovat ne todella isot asiat tulevaisuuden kannalta.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Koskahan se ulososto-periodi edes alkaa?

Ihan äskettäin luin jostain, että alkaisi 48h ratkaisevan finaalin jälkeen (alun vai päättymisen, en tiedä) ja päättyisi juuri ennen kuin UFA-hulinat alkavat.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Niin ja se tuosta Sammystä vielä, että ulosostohan maksaa 3 millin sopparista 2 miljoonaa, compliance buyouttina ei jää mitään caphittiä.

Ottaisitko ennenmmin

A. Mikael Samuelsson 3.0 miljoonaa = 3.0 miljoonan caphit

vai

B. Drew Miller 1.0 miljoonaa + (Sammyn ulososto 2.0 miljoonaa, 2.0 milliä capin ulkopuolella)


Palkoissa "hävitään" saman verran miljoonia, mutta saatkin tästä 2 miljoonaa lisätilaa capiin ja ehkä sopivamman roolipelaajan (Miller) alempiin kenttiin. Lisä-captilan voit käyttää siihen isokokoiseen hyökkääjään hankintaan. Brunner melkein on sen Sammyn roolin siepannut, kun yv-pointillakin pyöri koko kauden.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Brunnerin ja Datsyukin jatkot saisivat nyt tulla. Ne tässä ovat ne todella isot asiat tulevaisuuden kannalta.

Kummankin pelaajan sopimus on ensiarvoisen tärkeä joukkueelle, siitä tuskin kahta sanaa. Olen KHL-keskusteluissa kuitenkin todennut sen, että minusta KHL:n imagon kannalta paras mahdollinen mannekiini olisi juuri Datsyuk paljon parempi kuin tähtistatuksen omaava mutta oikutteleva Radulov. Datsyuk on liki kaiken NHL:ssä voittanut pelaaja, joka työmoraalinsa ja asenteensa kannalta olisi oivallinen pelaaja KHL:ään ja kenties pelaajana omiaan houkuttelemaan entistä enemmän iäkkäämpiä venäläistähtiä KHL:n suuntaan NHL:stä. En siis pidä laisinkaan mahdottomana etteikö joku seuraomistaja KHL:n suunnalla ajattele samoin ja yritä viimeiseen saakka kääntää Datsyukin päätä ja heittää ilmoille sellaisia täkyjä joita ei voi vastustaa.

Mielelläni minä näen Datsyukin tulevinakin kausina Red Wingseissä lopulta mentorina tuleville tähdille pelaamassa pientä mutta tärkeää roolia joukkueessa kolmosessa sekä pelaamassa erikoistilanteita sen mukaan mikä joukkuetta eniten hyödyttää. Kuten todettua, pelaajana Datsyuk on sellainen joka voi tehdä vielä pitkähkön uran NHL:ssä ja pelata yli nelikymppiseksi ja kenties jopa hyvin merkityksellisessä roolissa.

vlad.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
Kummankin pelaajan sopimus on ensiarvoisen tärkeä joukkueelle, siitä tuskin kahta sanaa. Olen KHL-keskusteluissa kuitenkin todennut sen, että minusta KHL:n imagon kannalta paras mahdollinen mannekiini olisi juuri Datsyuk paljon parempi kuin tähtistatuksen omaava mutta oikutteleva Radulov. Datsyuk on liki kaiken NHL:ssä voittanut pelaaja, joka työmoraalinsa ja asenteensa kannalta olisi oivallinen pelaaja KHL:ään ja kenties pelaajana omiaan houkuttelemaan entistä enemmän iäkkäämpiä venäläistähtiä KHL:n suuntaan NHL:stä. En siis pidä laisinkaan mahdottomana etteikö joku seuraomistaja KHL:n suunnalla ajattele samoin ja yritä viimeiseen saakka kääntää Datsyukin päätä ja heittää ilmoille sellaisia täkyjä joita ei voi vastustaa.

vlad.

Paljon hyviä pointteja Datsyukista ja KHL:stä. Varmasti monelle pelaajalle helpompikin päätös lähteä kotimaahansa viettämään viimeisiä pelivuosia ja kartoittamaan kassaa isoilla summilla. Kuitenkin kyse on Datsyukista ja mainitsemastasi ainutlaatuisesta työmoraalista ja asenteesta. Uskon Datsyukin vievän hienon uransa päätökseen Red Wingsissä ja fanit saavat nauttia tämän taikurin näytöksistä vielä tovin.

Brunner saattaa olla vaikeanpi tapaus, kun isompiakin sopimuksia saattaa kiinnostuneilta joukkueilta olla tarjolla. Eiköhän sopimus kuitenkin synny, jos Filppulakin on lähdössä.

Hyökkäys tuntuu ainakin näiden jatkosopimusten jälkeen olevan hyvällä pohjalla. Pakistokaan ei näytä mitenkään huonolta, vaikka Quinceysta mielipiteeni ovat vähän kaksijakoiset ja DeKeyseriä ei ole tullut seurattua. Sen verran tiedän/olen ymmärtänyt että kyseessä on draftaamaton puolustava puolustaja?
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
DeKeyseriä ei ole tullut seurattua. Sen verran tiedän/olen ymmärtänyt että kyseessä on draftaamaton puolustava puolustaja?

Draftaamaton, erinomaisesti luisteleva isokokoinen ja älykäs puolustava puolustaja. Ei mitenkään erityisen fyysinen tai näyttävä, mutta todella fiksu ja tekee paljon asioita huomaamattomasti oikein. Ihan NHL-tason mies jo nyt ja tulevaisuudessa varmaankin sellainen kakkosparin varmistavampi kaveri. Jotain tyyliin ericbrewer-marcmethot-joshgorges.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Draftaamaton, erinomaisesti luisteleva isokokoinen ja älykäs puolustava puolustaja. Ei mitenkään erityisen fyysinen tai näyttävä, mutta todella fiksu ja tekee paljon asioita huomaamattomasti oikein. Ihan NHL-tason mies jo nyt ja tulevaisuudessa varmaankin sellainen kakkosparin varmistavampi kaveri. Jotain tyyliin ericbrewer-marcmethot-joshgorges.

On se kumma vaan kun DeKeyser tuonne AHL:ään meni, niin eivät ole hävinneet vielä kertaakaan. Tilastoista ei miehen vaikutusta näe oikein millään, mutta helvetinmoinen vaikutus pelien voittamiseen. Jotenkin se touhu siellä omissa näyttää vaan helpolta, kiekonriistot onnistuu pitkällä mailalla, syötöllä tai luistelulla tullaan helposti pois, eikä tule pitkiä pyörityksiä, jotka perinteisesti väsyttää pakit. NHL-otteluiden otannassa saldo oli kolme varsinaisen peliajan tappiota 13 ottelusta. Lyhyt otos toki vielä, mutta kuitenkin. DeKeyserin lisääminen Wings-rosteriin nosti Wingsin pleijareihin ja on nyt viemässä Griffinsiä AHL-mestaruuteen. Babcockin kehut NHL:n puolelta olivat myös melkoisia.
 

Petro

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Louis Blues
On se kumma vaan kun DeKeyser tuonne AHL:ään meni, niin eivät ole hävinneet vielä kertaakaan. Tilastoista ei miehen vaikutusta näe oikein millään, mutta helvetinmoinen vaikutus pelien voittamiseen. Jotenkin se touhu siellä omissa näyttää vaan helpolta, kiekonriistot onnistuu pitkällä mailalla, syötöllä tai luistelulla tullaan helposti pois, eikä tule pitkiä pyörityksiä, jotka perinteisesti väsyttää pakit. NHL-otteluiden otannassa saldo oli kolme varsinaisen peliajan tappiota 13 ottelusta. Lyhyt otos toki vielä, mutta kuitenkin. DeKeyserin lisääminen Wings-rosteriin nosti Wingsin pleijareihin ja on nyt viemässä Griffinsiä AHL-mestaruuteen. Babcockin kehut NHL:n puolelta olivat myös melkoisia.

Saattaa omata siis hyvät johtajuuden piirteet, sekä mentaalisen puolen. Mahdollinen "leader" puolustukseen, vaikkei tilastojen valossa sitä olisikaan. Tälläinen pelaaja, joita nykyään NHL:ssa ei hehkuteta eikä otsikoissa pyöritetä, mutta edelleen vain niin tärkeitä joukkueen menestykselle. Tietysti aikaista hehkuttaa NHL-tasoa ajatellen, mutta varmasti ensikaudella tulee seurattua.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
DeKeyserin kohdalla toiveet nousee sitten vielä entisestään, kun tietää miten rimpula kaveri fysiikaltaan on. Kun jannu oikeasti saa pattia, niin tiedä missä ne rajat kulkee. Tähän mennessä "Keisari" on lähinnä kommentoinut, että tulee tekemään kesätreenissä tasan tarkkaan niin kuin Chris Chelios neuvoo. Chelly tietää. :)

***

Hollandin kommentteja Griffinsin miehistä.

Ken Holland: Red Wings’ prospects are receiving a developmental boost in Grand Rapids

“Success breeds confidence and that’s what we’re seeing,” said Ken Holland, the Red Wings general manager who watched the Grand Rapids Griffins defeat Syracuse 4-2 on Wednesday to take a 3-0 lead in the Calder Cup Finals.

Holland has high hopes.

“We look at the age of this team and we’re hoping half of them end up in the National Hockey League, and lots of them are going to be in Detroit,” he said.

“This is an experience where there’s no other way to get it other than to experience it,” Holland said. “Look at our series with Chicago. There were players there who were on Rockford and we had players who had been here.”

Nyquist, Andersson and DeKeyser were with the Red Wings throughout the playoffs. After the Red Wings were eliminated by Chicago in seven games in the conference semifinals, the three were returned to Grand Rapids. That experience is paying off for Grand Rapids.

“After what they’ve been through (in Detroit) and then playing in this, it speeds up the process,” Holland said. “Now, it’s not going to speed it up by a year or two, but it’s certainly going to help.”

AHL-pelejä katsoneen olisin mielelläni myös signaamasa tuon Luke Glendeningin syvyyspelaajaksi ja heivaisin Emmertonin mäkeen. Mies sopii niin erinomaisesti alempiin ketjuihin, todella paljon muistuttaa Draperiä ja Helmiä. Aivan satavarmasti Jim Nill signaa Glendeningin kesällä Dallasiin, jos Red Wings ei sitä tee. Glendening oli kuitenkin Nillin AHL-hankinta toimiessaan Griffinsin GM:nä.

Holland muistaa myös kehaista noita Griffinsin veteraaneja.

And while it's not likely that the team will sign Griffins captain Jeff Hoggan or the team's other AHL-only-contracted veterans to NHL deals, Martin tells Wallner that Hoggan, Brennan Evans, Nathan Paetsch, Jeff Skinner or Triston Grant have done a helluva job in terms of mentoring the next generation of Red Wings players:

“I think they have been just incredible character players in the locker room for us,” Martin said. “They have been a fabulous to the mix.”

Jim Nill se nämäkin miehet hankki. Kummarrus myös sinne Dallasin suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
And while it's not likely that the team will sign Griffins captain Jeff Hoggan or the team's other AHL-only-contracted veterans to NHL deals, Martin tells Wallner that Hoggan, Brennan Evans, Nathan Paetsch, Jeff Skinner or Triston Grant have done a helluva job in terms of mentoring the next generation of Red Wings players:

“I think they have been just incredible character players in the locker room for us,” Martin said. “They have been a fabulous to the mix.”

En nyt Jeff Skinneriä vielä ihan veteraaniksi laskisi, mutta kaipa se tuolla tasolla ihmeitä tekee.. :) Niin, eiköhän siinä nyt kuitenkin Brettistä ole puhe, oli Malikille pikku lapsus lipsahtanut sekaan.

Tiedätkö Henkka (tai joku muu), että onko esim. Pulkkinen virallisesti AHL-mestari jos se mestaruus nyt tulee? NHL-säädösten mukaan ei olisi kun ei taida nyt päästä enää finaaleissa kehiin, mutta onko AHL:ssä jotkut omat vai onko yhtään mitään säädöksiä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tiedätkö Henkka (tai joku muu), että onko esim. Pulkkinen virallisesti AHL-mestari jos se mestaruus nyt tulee? NHL-säädösten mukaan ei olisi kun ei taida nyt päästä enää finaaleissa kehiin, mutta onko AHL:ssä jotkut omat vai onko yhtään mitään säädöksiä?

En kyllä tuosta tiedä mitään. Toivottavasti ei saa mitään mestaruutta, jotta joutuu pelaamaan sen ihan itse itselleen tulevina vuosina. :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mike Babcockin ensimmäisiä ajatuksia Itäisestä konferenssista:

Red Wings Looking East

Coach Mike Babcock said after the season that he won't know until he's experienced it. But, he has spoken to Ottawa Senators coach Paul MacLean, the former Red Wings assistant.

“He says it's more physically demanding from the get-go as far as fighting and physicality,'' Babcock said. “But, he told me he just did what he always did, so that's what we're going to do. We understand (more physicality) might be part of it, but we're going to get prepared.

“We've broken up that (conference) into groups, so that each (assistant) coach covers it and gets a good handle on all the players. We got to know all the players before we get to camp.''

Huolellisia siellä ainakin ollaan, kuten pitääkin. Vihut opetellaan tarkasti.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
3 vuotta? No ei haittaa yhtään. Kyllähän tuota katselee. Michiganin miehiä, loistoasenne ja hyvä av-pelaaja, joita Detroitissa ei missään nimessä ole liikaa. Helmin ohella ykkösmiehemme sillä osastolla. 1.5 miljoonaa oli nähdäkseni maksimi mitä Millerille maksaisin, mutta hiukan siitäkin saatiin tingittyä.

Vastaavilla caphitillä pelaavista Millerin tilalle ottaisin Sobotkan (1.3) tai Paillen (1.3). Paille nyt lienee muutenkin aika hyvä vertaus Milleriin. Nähdäkseni aika samantasoiset kaverit. Hyviä roolipelaajia, mutta pää ja kädet eivät riitä ylemmäs. Sobotka nyt on hiukan epäreilusti tuossa kun mies tulee varmasti saamaan huomattavan palkankorotuksen jahka tuo nykyinen sopimus loppuu. Vaikka Paille nyt huomattavan suonenvetokauden pelasikin, niin se "oikea" taso lienee tuossa Millerin kohdalla tai ehkä hiukan ylempänäkin.

Ei siis todellakaan mikään megaryöstö tämä, mutta enemmän kuin passeli lappu kuitenkin. Silmävälin ja Emmertonin lähtölaskennat muuten alkoivat tässä samalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös