FIFA-sarja

  • 312 016
  • 1 319

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietääkö kukaan, miten noita pelaajia voi estää lähtemästä muualle?
Eipä kai tuohon hirveästi mitään taikatemppuja ole. Toki jos pelaaja ei ole tyytyväinen rooliinsa ja/tai palkkaansa, voi paremmalla sopimuksella ja entistä ahkerammalla peluutuksella koittaa korjata asiaa, mutta näihin "haluan maisemanvaihdosta"-tyylisiin lähtöihin ei taida hirveämmin olla nokan naputtamista. Toki kaveria voi koittaa pitää väkisin tiimissä, mutta oman kokemukseni mukaan käytännössä aina seurajohto kävelee näissä tilanteissa managerin yli ja myy pelaajan joka tapauksessa. Eli ei oikein auta kuin toivoa, että kaveri muuttaa mielensä tai että saisit edes kunnon kipurahat. Jos lähtö alkaa näyttää varmalta, kannattaa heivata pelaaja siirtolistalle ja toivoa että joku tarjoaa mottipäisen summan. Näistä tähtiluokan pelaajista yleensä kyllä saa aika älyttömät rahatukut, varsinkin kun joillekin jengeille (köh Real Madrid köh) menee ihan hervottomat counter offeritkin läpi.

Itse olen uramoodissa kohta 4 kautta vetänyt läpi Southamptonilla, ja aika monta kaveria on lähtenyt omasta tahdostaan sinä aikana, vaikka menestys on ollut vähintäänkin kiitettävää, sopimukset avokätisiä ja peliaikaa tullut sopivasti sopimukseen nähden. Viime siirtoikkunalla suurin piirtein pahin mahdollinen skenaario toteutui, kun joukkueen itseoikeutettu johtotähti ja kapteeni Adam Lallana ilmoitti ystävällisesti, että haluaa pois joukkueesta tässä ja nyt, välittömästi. Heti perään seurajohto ilmoitti, että pelaaja tullaan myymään mielipiteestäni välittämättä. No, muutaman surkean tarjouksen jälkeen Realista tuli aivan käsittämätön tarjous, johon sain vielä vastatarjouksella lisättyä melkein 10 miljoonaa päälle. Näillä rahoilla sain sitten korvaajaksi Kroosin, joka on vähintäänkin yhtä kova tekijä samalle paikalle, ja vielä parikymmentä miljoonaa jäi ekstraakin. Eli vaikka se kirpaiseekin, joskus ukoista vaan kannattaa luopua ja hakea korvaaja tilalle. Tietty Reusin tasoiselle kaverille ei hirveän montaa samantasoista korvaajaa löydy...
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Kannattaa muuten myydä ne ukot, jos tarjouksia tulee.

Itse Leeds-kaudella pyysi eräs siirtoa ja perään tulikin tarjousta sitten Arsenalilta ja joltain toiselta seuralta. Hylkäsin molemmat siinä toivossa, että pistävät paremmat ehdotukset ja sitten vasta laitan counteria. Väärin ajateltu.

Board käveli yli ja myi kaverin miljoonan alihinnalla, suhteessa arvoonsa. Eli tuo juuri mitä Arsu tarjosi miehestä. Ei näin, etenkin kun raha on juuri se, mitä Leeds tarvitsee.

Kaukana tämä on oikeasta manageri-pelistä. Aina sama summa rahaa alkavaan kauteen, kun pienemmillä pelaat. Pelaajat lopettavat uraansa 29-30 vuotiaina, mitä vittua? Typerät itkemiset, jos nyt ykköspaikan olen jollekin luvannut ja sitten ei saa pelata kauden ekassa harkkapelissä, kun säästelen ettei tule loukkaantumisia ja annan muutenkin peliaikaa pelaajille, jotka eivät pahemmin kentälle pääse kauden aikana. Ei näin osa: 2.

Junnujen älyttömät toiveet siitä, missä pitää pelata. Joku 17v janari vaatii ykköspaikkaa joukkueessa, että tulee? Haloo. Joo varmasti vaikuttaa, että joukkue on Leeds. Mutta tuli nyt voitettua kuitenkin FA-Cup ekalla kaudella ja oltua Euroopaliigan välierissä toisella + Valioliigassa 10.

Simut ei vakuuta. Turhan usein tulee joku 5-0 voitto vastukselle, jos se on ManU yms. tai ylipäätään Valioliigan alkuperäinen porukka. Typerää ajattelutapaa.

Pelaaminen liian helppoa. Ihan sama kuka vastassa, tuntuu että silti usein pyörität peliä ihan helposti ja voitat kenet tahansa. Pitää korjata tätä vieläkin kovemmalla teko-älyn tasolla. Nyt Pro:lla muistaakseni.

Siltikin kovin koukuttava tämä on. Kivaa sekä pelata, että hoitaa joukkuetta. Tuntuu vaan siltä, ettei Leedsiä saa ikinä taloudellisesti paremmaksi, kun aina tuo sama saatanan 14 miljoonaa kauden alkuun budjettina Valioliigaan.

Ilmeisesti tuo siis ei tule muuttumaan ikinä? Kovin maahanlyövää tämä, jos niin on.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti tuo siis ei tule muuttumaan ikinä? Kovin maahanlyövää tämä, jos niin on.
Pikkuhiljaa jos menestystä tulee, tosin ei tässä siltikään suurseuroja pääse edes lähelle. On se kyllä aika naurettavaa, kun kauden alkuun tulee tavoitteet tyyliin "Liigacupin voitto, Valioliigan mestaruus, Champions Cupin finaalipaikka...ai niin, tässä sulle 17 miljoonaa, ostapa vahvistuksia ni putsataan palkintopöytä". On tuo kauden budjetti pikkuhiljaa hilautunut ylöspäin kausi kaudelta, mutta ihan pikkusummista puhutaan kyllä edelleen.

Siksi yritänkin löytää lupaavia junnupelaajia, jotka saa joko heti tai parin kauden treenin jälkeen myytyä eteenpäin. Omia lupaaviakaan junnuja en jaksa pitää joukkueessa, kun haluan pelata oikeilla pelaajilla enkä kasvottomilla random-generaattorin luomilla junnuilla. On mulla nytkin tosin reservissä Väinö Koskela-niminen kärki, kokonaisuus 81 eli ylivoimaisesti Suomen kovin kärkipelaaja. No, onneksi luotsaan Suomen maajoukkuetta itse niin ei tarvitse peluuttaa näitä kavereita.

Pelaajat lopettavat uraansa 29-30 vuotiaina, mitä vittua? Typerät itkemiset, jos nyt ykköspaikan olen jollekin luvannut ja sitten ei saa pelata kauden ekassa harkkapelissä, kun säästelen ettei tule loukkaantumisia ja annan muutenkin peliaikaa pelaajille, jotka eivät pahemmin kentälle pääse kauden aikana. Ei näin osa: 2.

Junnujen älyttömät toiveet siitä, missä pitää pelata. Joku 17v janari vaatii ykköspaikkaa joukkueessa, että tulee? Haloo. Joo varmasti vaikuttaa, että joukkue on Leeds. Mutta tuli nyt voitettua kuitenkin FA-Cup ekalla kaudella ja oltua Euroopaliigan välierissä toisella + Valioliigassa 10.

Pelaaminen liian helppoa. Ihan sama kuka vastassa, tuntuu että silti usein pyörität peliä ihan helposti ja voitat kenet tahansa. Pitää korjata tätä vieläkin kovemmalla teko-älyn tasolla. Nyt Pro:lla muistaakseni.
Totta kyllä kaikki. Erityisesti tuo pelaajien lopettaminen vituttaa, muutaman kauden pelaamisen jälkeen aktiivipelaajista yli puolet on lopettanut ja tilalle nousee näitä random-junnuja kuin sieniä sateella. Samoin nuo peliaikavaatimukset, on kyllä todella turhauttavaa laittaa jotain ykköskorin tähtipelaajia vetelemään liigacupin ekaa kierrosta kolmosidvarin jengiä vastaan, varsinkin kun usein pari päivää myöhemmin on liigapeli johon näitä ykköspyssyjä haluaisi säästää.

Noiden pelaajien toiveet peliajan suhteen eivät kyllä meinaa aina olla ihan linjassa joukkueen yleisen tason kanssa. Toki se on myös realistista, joskus pelaaja haluaa jatkuvasti avauskokoonpanoon ja jos joukkue ei pysty siitä paikkaa tarjoamaan, odotetaan kunnes joku pystyy. On se silti aika huvittavaa, miten joku 78-kokonaisuuden keskinkertaisuus vaatii "crucial 1st team player"-paikkaa kun samalle pelipaikalle on 5 kovempaa kaveria kilpailemassa paikoista. Mutta kukapa sitä haluaa penkkiä kuluttaa, varsinkaan erityisen lupaava juniori.

Pelaaminen on kyllä liian helppoa 90% ajasta, kun tarpeeksi on hakannut. Jokaiseen liigaan kuitenkin mahtuu vaan muutama huippujoukkue, joten valtaosa ajasta on sitä perus vääntöä West Hameja ja Frankfurteja vastaan. Pelaajien taso on mielestäni kyllä hieman liiankin korostettu tässä, jollain valioliigan pikkuseuroilla ei ole minkäänlaista yllätyspotentiaalia vaikka vetäisin reservipelaajat kentälle avaukseen. Sen sijaan Barcelonaa vastaan Champions Cupissa ei tullut mistään mitään, kun jokainen vastustajan pelaaja liikuttaa palloa aivan yliluonnollisella tekniikalla kuinka pienessä tilassa tahansa. Tästä syystä en jaksa vieläkään laittaa vaikeusastetta vaikeimmalle, kun muutaman kerran kaudessa tulee näitä elintärkeitä vääntöjä jotka häviän nykyiselläkin asetuksella. Vähän liian monta 5-0 rutiinivoittoa Stokeista yms. kyllä mahtuu väliin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo pitää sitten koittaa etsiä Reusille korvaajaehdokkaita. En tiedä, ehkä Messi kävisi hyvin :)

Vähän kyllä huvittavaa, että johto myy noita pelaajia itse alihinnalla ja samalla kehtaa vaatia jotain menestystäkin joukkueelta. Tavoitteeksihan annettiin: liigan voitto, champions cupin voitto, saksan cupin voitto ja budjettia 19m.
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Mina olen puolestani pelannut vahan yli 2 kautta Eredivisieta Twenten kanssa eika kukaan ei ole pyytanyt lahtoa. Yksi vaihtopelaajaksi jaanyt leikki vahan median kanssa mutta paatti kuitenkin jaada joukkueeseen. Peluutan kaikkia vahintaan 70 ovr pelaajia ainakin jonkin verran, mutta tarkeimpiin peleihin mennaan parhaalla kokoonpanolla. Parhaat pelaajat (esim. Tadic, Chadii, Fer, Mihaylov) saavat sitten pelata joka ottelun (ellei tule pelikieltoa, loukkaantumista yms.). Huonoimmat pelaajat heitan lainalle, jotteivat rupea valittamaan vahaisesta peliajasta. Menestystakin on toki tullut. Ekalla kaudella Eredivisien mestaruus ja Hollannin Cup. Tokalla kaudella Eredivisien kakkossija ja Mestareiden liigassa neljannesvalieratappio Realille. (Jatkoon lohkosta, jossa Bayern, Napoli ja Panathinaikos).
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäköhän muuten on, kun muut seurat eivät enää tarjoa managerin paikkoja? Ensimmäisellä parilla kaudella mm. Chelsea ja Everton pommittivat jatkuvasti sopimustarjouksilla, mutta nyt ei ole kokonaiseen kauteen tullut yhdestäkään seurasta lappuja pöydälle. Ei nyt ainakaan menestyksestä luulisi olevan kiinni, jos Southamptonista on tehty neljässä kaudessa dynastia ja Suomikin luotsattu EM-kisoihin.

Lisäksi sopimustarjouksia on alunperinkin tullut vain Valioliigajengeiltä (90%) ja muutamalta Ranskan ja Espanjan liigan joukkueelta. Ruotsiin tai Saksaan haluaisin siirtyä manageroimaan, mutta minkäs teet kun ei kukaan tarjoa paikkaa. Ei tässä vissiin voi mitenkään laittaa ns. itseään myyntiin? En jaksaisi aloittaa uutta uramoodia ihan vielä, mutta maisemanvaihdos kiinnostaisi.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toinen kauteni Dortmundin peräsimessä lähtenyt huomattavasti ensimmäistä vahvemmin liikkeelle. Liigassa mennään tällä hetkellä vielä ilman tappioita, kun 7 pelistä tullut 5 voittoa ja 2 tasuria. Champions cupissa tähän mennessä 1 voitto ja 1 tasuri. Tärkeimmät siirrot tähän mennessä koko uran ajalta ovat olleet:

Lähteneet 1.kausi:
Hummels 10,5m (ManU)
Kehl 2,3m (Sampdoria)

Lähteneet 2.kausi:
Weidenfeller 3,5m (Barcelona)

Tulleet 1.kausi:
Vidic 9m (ManU)
Esswein 2,3m (Nurnberg)
De Gea 12,5m (ManU)

Tulleet 2.kausi:
Gabbiadini 8,5m (Juventus)
Varane 16m + Vidic (Real Madrid)

Reus hyväksyi 1 vuoden jatkosopimustarjoukseni ja 30k palkan korotuksen. Toivottavasti ei tule tammikuussa taas kitisemään, että haluaa pelata muualla. Götze sen sijaan ei hyväksynyt tarjoustani ja sanoi, että haluaa lähteä sopimuksensa (2 kautta) jälkeen, mutta tämä tilanne on vielä auki. Pitää koittaa nostaa palkkaa entisestään, jos saisin hänet jäämään.

Hankinnoista sen verran, että Essweinin hankin heti alussa vaihto strikeriksi/laituriksi ja Vidic tuli pikahälytyksellä paikkaamaan Hummelsia. Weidenfellerin saamattomuuteen hermostuin ja tilalle tulikin De Gea, joka saattoi olla juuri se tarvittava siirto, koska tämän jälkeen kurssi kääntyi melko totaalisesti voittoisaksi. Kehlin siirrolla halusin saada jonkin verran rahaa kassaan, kun ura alkaa hänellä jo pikkuhiljaa kääntymään laskuun. Toiselle kaudelle sitten piti päästä Vidicistä eroon vielä, kun hänestä jotain rahaa irtoaa. Varane näytti juuri sopivalta pääpelivoimaiselta topparilta, jonka sitten väkisin sain hankittua, vaikka melkein koko budjetti menikin. On kyllä tähän mennessä osoittanut erittäin hienoja otteita ja peliesitykset ovat kyllä ihan vastaavia Hummelsiin verrattuna. Gabbiadinin hankinnalla halusin saada varalle toisen hyvän strikerin, joka pystyisi myöhemmin paikkaamaan Lewandowskin tai Reusin lähdön. Schieberistä ei ole oikein ollut hoitamaan tuota tonttia ja meinasinkin hänestä saada jo hyvän summan rahaa, mutta halusi sitten kuitenkin väkisin jäädä.
 

Saksipotku

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei tässä vissiin voi mitenkään laittaa ns. itseään myyntiin? En jaksaisi aloittaa uutta uramoodia ihan vielä, mutta maisemanvaihdos kiinnostaisi.

En ole aivan varma, ymmärsinkö viestisi oikein, mutta tässähän voi ns. hakea työpaikkaa muualta "Browse jobs" kohdan kautta, jos et vielä tuota ole huomannut. Itse ei ole nyt kauheasti tullut siellä olevia mahdollisuuksia seurattua, mutta ainakin välillä sitä kautta pystyy hakemaan jonkin toisen maan liigasta työpaikkaa.
 

lebak

Jäsen
Careeria on tullut myös hakattua reilusti managerin muodossa.
St Pauli joukkueena ja kausia taitaa olla takana jo vajaa 10. Aloittaessani pelin lähdin rakentamaan joukkuetta nuorten tulevaisuuden tähtien varaan (Vilhena, Benzia, Niang, Lucas Piazon, Zouma, Masi, Maher jne) ja pikkuhiljaa vanhat pelajaat heivattiin menemään. Muutaman ensimmäisen kauden aikana alkoi jo sarjanousun lisäksi tulla menestystä ja budjettikin alkoi palkintorahojen ja pelaajamyyntien avulla nousta reilusti. Vilhenan muistaakseni pääsin myymään 80M punnalla Realiin ja tämän jälkeen ostinkin Neymarin halvemmalla kärkeen/laitaan pyörimään. Manageripelinä vielä vajaa ja puutteita löytyy, mutta niinkuin joku mainitsi, niin BeaGM tyylisesti melko koukuttava kyllä.

Jossain vaiheessa aloitin alusta Wolvesien kanssa 2. npower leaguessa, mutta kesän hienojen ilmojen takia ei ole tullut istuttua kotosalla. Pitääpi tutustua, onko 14:ssa tekijöitä, jotka saisivat uuden version ostamaan.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Fifa 14 uusi pelimoottori tulee ilmeisesti vain Xbox Onelle ja PS4:lle. PC ja vanhemmat konsolit menevät nykyisellä moottorilla, eli kysessä olisi vain kokoonpano/liigapäivitys.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Onko tässä mahdollisuutta antaa CPU:n pelata matsi loppuun, jos mut vaihdetaan pois kentältä? Career Modea siis pelailen.

Olisikohan se niin, että jos vaihdetaan kentältä tai loukkaantuu ensimmäisellä puoliajalla, CPU simuloi pelin loppuun. Jos taas vaihto/loukkaantuminen tapahtuu toisella puoliajalla, peli pitää pelata itse loppuun ohjaten kaikkia (oman joukkueen) pelaajia.

Mikäköhän siinäkin muuten on, että kun olen pelannut tuota career modea nyt viidettä kautta (kärkenä), niin jokaisessa joukkueessa (Huesca, Valladolid, Bolton, Real Madrid ja Arsenal) on saanut pelata aina koko 90 minuuttia, jos sitten ei ole ajettu ulos tai loukkaantunut. Tai sitten ei ole saanut pelata minuuttiakaan (varoitustilin täytyttyä tai kunnon ollessa heikko). Kertaakaan en muista itseäni vaihdetun terveenä pois kentältä tai edes kentälle. Yhtäkään ottelua en ole siis aloittanut penkillä! Johtuukohan tämä vaikeustasosta?
 
Viimeksi muokattu:

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Olisikohan se niin, että jos vaihdetaan kentältä tai loukkaantuu ensimmäisellä puoliajalla, CPU simuloi pelin loppuun. Jos taas vaihto/loukkaantuminen tapahtuu toisella puoliajalla, peli pitää pelata itse loppuun ohjaten kaikkia (oman joukkueen) pelaajia.

Mikäköhän siinäkin muuten on, että kun olen pelannut tuota career modea nyt viidettä kautta (kärkenä), niin jokaisessa joukkueessa (Huesca, Valladolid, Bolton, Real Madrid ja Arsenal) on saanut pelata aina koko 90 minuuttia, jos sitten ei ole ajettu ulos tai loukkaantunut. Tai sitten ei ole saanut pelata minuuttiakaan (varoitustilin täytyttyä tai kunnon ollessa heikko). Kertaakaan en muista itseäni vaihdetun terveenä pois kentältä tai edes kentälle. Yhtäkään ottelua en ole siis aloittanut penkillä! Johtuukohan tämä vaikeustasosta?

Itseäni on samassa roolissa vaihdettu pois n. 80minuutin kohdalla kun energiat on käytetty, penkiltä aloittamista tässä edes tuskin on.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Itseäni on samassa roolissa vaihdettu pois n. 80minuutin kohdalla kun energiat on käytetty, penkiltä aloittamista tässä edes tuskin on.

Itse asiassa pitääkin tosiaan ottaa sanat takaisin, taisin kerran päästä itsekin vaihtoon, kun oli palkki tyhjentynyt miltei täysin. Jännää on kyllä silti, että tässä pääsee joko aloitukseen tai sitten ei pääse pelaamaan ollenkaan. PES-sarjassahan pääsee penkillekin.
 

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Itse asiassa pitääkin tosiaan ottaa sanat takaisin, taisin kerran päästä itsekin vaihtoon, kun oli palkki tyhjentynyt miltei täysin. Jännää on kyllä silti, että tässä pääsee joko aloitukseen tai sitten ei pääse pelaamaan ollenkaan. PES-sarjassahan pääsee penkillekin.

Tuo olisi mielestäni erittäin hyvä lisä peliin ja voisi luoda oman elämänsä Ole Gunnar Solskjærin, tuon aikansa vaihtomiesten jumalan. Lisäksi monesti joutuu simuloimaan pelin kun energiasta puuttuu n. 1/5, jolloin siis käytännössä pystyisi mitä mainioimmin hyppäämään 75. minuutilla kentälle. Etenkin kun on selkeästi overalilta parempi pelaaja kuin kyseisellä paikalla stunttaava.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole aivan varma, ymmärsinkö viestisi oikein, mutta tässähän voi ns. hakea työpaikkaa muualta "Browse jobs" kohdan kautta, jos et vielä tuota ole huomannut. Itse ei ole nyt kauheasti tullut siellä olevia mahdollisuuksia seurattua, mutta ainakin välillä sitä kautta pystyy hakemaan jonkin toisen maan liigasta työpaikkaa.
Jaahas, oman sokeuden piikkiin meni. Tuota kautta nähtävästi pystyy myös luopumaan maajoukkuetehtävistä, mennyt ihan ohi koko valikko. Suuret kiitokset.

Onpa kyllä tullut ihan ihme bugeja ja muita omituisuuksia vastaan viime päivinä. Osa lähinnä huvittavia, osa todella ärsyttäviä. Kaikki siis uramoodissa managerina pelaillessa:

-Mestareiden liigassa tuli turpaan vierasmaalisäännön turvin Barcelonalta, silti selostajat hehkuttivat voittoani ja samaa myös hehkutti pelin jälkeinen lehtileike. Piti ihan kalenterista tarkistaa, että miten meikäläinen tuosta muka leivottiin jatkoon, mutta ihan tänne asti ei ollut tuo bugi yltänyt vaan putosin ihan oikeasti, vaikkei peli sitä tuntunut tajuavankaan.

-Varmistin Valioliigan mestaruuden 6 kierrosta ennen loppua, mutta siitä huolimatta joka ikinen lehtileike ja selostus jauhoi vaan sitä samaa mantraa siitä, kuinka "tämän pelin voitolla joukkue on jo hyvin lähellä varmistaa mestaruus". Lopulta toisiksi viimeisen pelin alla 15 pisteen etumatkalla jopa selostajat tajusivat, että mestarijoukkue pelaa nyt.

-Kesken EM-kisojen Moisander päätti lopettaa maajoukkueuransa. Ei siis se oikea Moisander, vaan joku pelin kehittämä random-Moisander. Ei siinä mitään, lopettakoon ihmeessä MUTTA se jumalauta lopetti sen maajoukkueuransa kesken kisojen! Yhtäkkiä tuon statementin jälkeen kaveri oli kadonnut kaikista kokoonpanosommitelmista yms. Aika realistista, sen kerran kun Suomi pääsee EM-kisoihin niin joukkueen kapteeni päättää lopettaa uransa kesken alkulohkon :D

-Ostin Hummelsin sarjatauolla tuomaan vähän jämäkkyyttä pakistoon. Noin viikkoa aikaisemmin luottotopparini Vestergaard otti 6kk (!!!) loukkaantumisen EM-kisoissa ja tippui siis käytännössä koko tältä alkaneelta kaudelta pois kokoonpanosta. Tämä ei kuitenkaan tunnu häiritsevän selostajien spekulointia, joka helvetin pelissä selostajat ottavat kaverin esille ja miettivät, kuinka Hummels vei entisen avauskokoonpanon topparin pelipaikan tuosta noin vaan. Kyllähän se nyt välillä pelaisi vieläkin, jos ei olisi puolta vuotta lasaretissa. Nyt odotan lähinnä sitä, milloin pelaaja itse vaatii siirtoa vähäiseen peliaikaan vedoten :D

-Toinen entinen luottotopparini Hooiveld pelasi aiemmat 2 kautta lähestulkoon jokaisen pelin avauksessa, mutta pelaajasiirtojen myötä tippui jopa kokonaan pois rotaatiosta tälle alkaneelle kaudelle. Odotin koko ajan, milloin tuo valitusrumba alkaa, mutta ei kuulunut. No, kauden ensimmäisen kolmanneksen loppupuolella heitin kaverin ensimmäistä kertaa kentälle koko kaudella ja pelin jälkeen mies hehkutti lehdessä asti, kuinka hienoa on saada mahdollisuus pelata ja kuinka hieno manageri olen. No mikäs siinä, luulisi vaan puolen tusinaa pokaalia voittaneen veteraanipakin vähän vittuuntuvan, kun peliaika loppuu kuin seinään yhden kesän aikana. Toki sopimuksen mukaankin mies on rotaatiopelaaja, joten oikeastaan nuo pari aiempaa kautta olivat siltä osin poikkeuksellisia.

-2 kertaa peräkkäin kävi täsmälleen sama juttu pelaajasopimusten kanssa: pelaaja X pyytää palkankorotusta, tarjoan sitä, pelaaja kieltäytyy ja sanoo haluavansa jatkaa uraa muualla nykyisen sopimuksen jälkeen. Siitä vain, mutta olisi kai sen voinut sanoa alun perinkin? Varsinkin kun en tarjoa edes jatkosopimusta, vaan palkankorotusta nykyiseen sopimukseen. Mikäs siinä jos ei raha kelpaa.

On tää silti vitun hieno peli.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
-Kesken EM-kisojen Moisander päätti lopettaa maajoukkueuransa. Ei siis se oikea Moisander, vaan joku pelin kehittämä random-Moisander. Ei siinä mitään, lopettakoon ihmeessä MUTTA se jumalauta lopetti sen maajoukkueuransa kesken kisojen! Yhtäkkiä tuon statementin jälkeen kaveri oli kadonnut kaikista kokoonpanosommitelmista yms. Aika realistista, sen kerran kun Suomi pääsee EM-kisoihin niin joukkueen kapteeni päättää lopettaa uransa kesken alkulohkon :D

FIFAsta tai fudiksesta mitään en tiedä, mutta Summasen vika. Sitäpaitsi ei ollut käyttöä; lähti menee...
 

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
-Mestareiden liigassa tuli turpaan vierasmaalisäännön turvin Barcelonalta, silti selostajat hehkuttivat voittoani ja samaa myös hehkutti pelin jälkeinen lehtileike. Piti ihan kalenterista tarkistaa, että miten meikäläinen tuosta muka leivottiin jatkoon, mutta ihan tänne asti ei ollut tuo bugi yltänyt vaan putosin ihan oikeasti, vaikkei peli sitä tuntunut tajuavankaan.

Veljelläni on puolestaan käynyt kahdella peräkkäisellä kaudella Hollannin Cupissa niin, että on voittanut välierän mutta ei päässyt finaaliin. Hän on myös onnistunut taikomaan PSV Eindhovenista maailman parhaan joukkueen, jonka kokoonpano näyttää suunnilleen tältä:

GK Lloris 92
RB Aurier 85
CB Soumaoro 91
CB Joku pelin tekemä junnu 89
LB Willems 87
CM Strootman 89
CM Wilshere 91
CAM Pastore 88
RW Narsingh 90
ST Lewandowski 91
LW Hazard 95

Vaihdossa sitten vielä mm. jotkut 19-vuotiaat 82 ja 79, Wijnaldum 86... viides kausi hänellä menossa
 
Viimeksi muokattu:

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Fifa 14 uusi pelimoottori tulee ilmeisesti vain Xbox Onelle ja PS4:lle. PC ja vanhemmat konsolit menevät nykyisellä moottorilla, eli kysessä olisi vain kokoonpano/liigapäivitys.

Eli tästä voidaan päätellä Fifankin loppuvan pc-pelaajilta vuoden tai kahden päästä. Perusteluna varmaan se ettei peli myynyt tarpeeksi.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mitä vittua? Mulla on reservissä vain 2 loukkaantunutta pelaajaa ja vaihdossa 1 punasen kortin pelaaja, niin kone ei anna pelata peliä, kun on "1 vaihtopelaaja liian vähän". Siis mitä vitun väliä? Voisin vaihtaa sen punasen kortin omaavan reserviin ja ottaa loukkaantuneen näön vuoksi penkille, mutta eihän tämä paska anna sitä tehdä. Olisiko mitään cheatiä millä tämän voisi skipata häviämättä peliä, kun tämä peli näköjään on tällainen paska.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Mitä vittua? Mulla on reservissä vain 2 loukkaantunutta pelaajaa ja vaihdossa 1 punasen kortin pelaaja, niin kone ei anna pelata peliä, kun on "1 vaihtopelaaja liian vähän". Siis mitä vitun väliä? Voisin vaihtaa sen punasen kortin omaavan reserviin ja ottaa loukkaantuneen näön vuoksi penkille, mutta eihän tämä paska anna sitä tehdä. Olisiko mitään cheatiä millä tämän voisi skipata häviämättä peliä, kun tämä peli näköjään on tällainen paska.

Enpä ainakaan keksi mitään, tuskin. Ihmettelen vaan miksei sulla ole reserveissä enempää miehiä? Jos pelaat köyhällä jengillä niin kannattaisi siitä huolimatta hommata muutama ylimääräinenkin janari sinne. Vaikka sitten niitä 500 per viikko palkkaa pyytäviä 50-tasoisia junnuja omasta akatemiasta. Eivät vie budjettia juurikaan ja ovat ihan tyytyväisinä pelailemassa reserveissä.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Enpä ainakaan keksi mitään, tuskin. Ihmettelen vaan miksei sulla ole reserveissä enempää miehiä? Jos pelaat köyhällä jengillä niin kannattaisi siitä huolimatta hommata muutama ylimääräinenkin janari sinne. Vaikka sitten niitä 500 per viikko palkkaa pyytäviä 50-tasoisia junnuja omasta akatemiasta. Eivät vie budjettia juurikaan ja ovat ihan tyytyväisinä pelailemassa reserveissä.

Oli vain vahingossa päässyt reservi liian pieneksi, kun lähetin junnuja vain sokkona lainalle. Varsin typerää kyllä, ettei jotain olkapäävammaista voi laittaa penkille istumaan näön vuoksi, jos se penkki kerran pitää olla täynnä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Oli vain vahingossa päässyt reservi liian pieneksi, kun lähetin junnuja vain sokkona lainalle. Varsin typerää kyllä, ettei jotain olkapäävammaista voi laittaa penkille istumaan näön vuoksi, jos se penkki kerran pitää olla täynnä.

Juu typeräähän se on, mutta kuten jo sanottua; EA Sports, it's in the game.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Noniin nyt tuli toinen kausi päätökseen ja saldona Bundesliigan mestaruus, Saksan cupin voitto ja Mestareiden liigan voitto. Liigassa tilastot 25-5-4, cupissa 5-0 ja mestareiden liigassa 7-5-1. Bayern tuli kohdattua tällä kaudella 5 kertaa ja oli kyllä yllättävän kevyttä kauraa. Kaikki ottelut voitin suht kivuttomasti Bayernin tekemättä maaliakaan. Kohokohtana Mestareiden liigan puolivälierien ensimmäinen osa, jossa johdin peliä 25 minuutin jälkeen 4-0. Ainakin yhden kauden voisi vielä pelata Prolla ja sitten harkita siirtymistä World classiin.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Noniin nyt tuli toinen kausi päätökseen ja saldona Bundesliigan mestaruus, Saksan cupin voitto ja Mestareiden liigan voitto. Liigassa tilastot 25-5-4, cupissa 5-0 ja mestareiden liigassa 7-5-1. Bayern tuli kohdattua tällä kaudella 5 kertaa ja oli kyllä yllättävän kevyttä kauraa. Kaikki ottelut voitin suht kivuttomasti Bayernin tekemättä maaliakaan. Kohokohtana Mestareiden liigan puolivälierien ensimmäinen osa, jossa johdin peliä 25 minuutin jälkeen 4-0. Ainakin yhden kauden voisi vielä pelata Prolla ja sitten harkita siirtymistä World classiin.

Onko toi nyt sitten muka hienoa pelata jos kerran on vaikeampi taso olemassa? Ei siis pahalla, vaan ihan ihmetellen. Itse en pysty nauttimaan pelistä jos ei ole oikeaa haastetta hommassa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös