HIFK 2013–2014 – joukkueen rakennus

  • 3 481 292
  • 7 163
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos IFK:hon siirtyy liigan sisältä keskushyökkääjä, on sen lähes pakko olla Winchester tai Lucenius. Tietysti jos/kun Virtanen ei IFK:ssa peliäkään pelaa, saattaa Töykkälä saada taas hätäapudiilin, mutta mene ja tiedä.
En mene enkä tiedä, mutta pidetäänpä mielessä se ulkkarikiintiö. Kilkkariuuntio. Aikavitunmoisen voltin heitän, jos Jonne Virtanen IFK:ssa pelaa ensi kaudella. Läski-Lucenius kelpaa (koska kukaan ei halua Summasen jengiin, joten kuka tahansa kelpaa), samaten Töykkis.

Kaipaisin osaavia tsekkikoiria joukkueeseen. Tai kunhan on eurokoira, ei vie kiintiömestoja ja lienee varmemmin rokotettu.
 

Löysä66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Windy Cityn Inkkarit
Nyt kun tätä toistaiseksi julkaitua joukkuetta on muutaman tunnin rauhassa puntaroinut, oma päätelmä on, että suunta on ainakin oikea. Ei tällä rosterilla vielä mitään taikatemppuja tehdä, mutta jos ja KUN tulee ne muutamat täsmät vielä luokkaa pikku-Hakki / pikku-Buffalo ja vahvistusta peräpäähän, ollaan jo taistelemassa TOP 4 sijoista.
Nyt vaan kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että Nybari vetää taikahatusta nämä muutamat palaset.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
IFK:ssa ei pelaa, mun käsittääkseni sille on saatu jo sinetti. Poistuu suomesta.

Granlund teki sopimuksen Calgaryn kanssa, joten eihän periaatteessa edes pystyisi olemaan IFK:n sopimuspelaaja. Kahteen paikkaan kun ei oikein sopimusta voi tehdä. IFK-Flames-Granlund ovat hyvissä väleissä, mitkään sillat eivät todellakaan ole palaneet. Granlund hakee ensisijaisesti hyvää pelipaikkaa Calgary Flamesin Abbotsford Heatista. Voi sekin olla melko kovan työn takana, sen verran on kaverilla vielä heikkouksia.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
IFK:lla on siis tällä hetkellä pätevä - ja oikeasti sellainen että pelaaja pelaa täällä ensi kaudella - sopimus, senttereistä ainoastaan Kurtis McLeanin ja Niko Piiparisen kanssa.

Eikös Makke (Granlund) omaa edelleen sopimuksen IFKhon vaikka palstatotuutena onkin kerrottu ettei hän haluaisi pelata Summaselle.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Tähän jengiin tarvitsee helvetisti lisää lihaa ja kusipäisyyttä. Narreilla on jo J.Tyrväinen, Ruutu, Ben-Amor, Ossi ja tulossa on ilmeisesti Antti Tyrväinen. En ikinää halua enään nähdä millon hevoslauma kyykyttää meitä fyysisyydessä miten haluaa. Pari myllyttäjää jengiin muutaman vuoden tauon jälkeen kiitos!
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Tähän jengiin tarvitsee helvetisti lisää lihaa ja kusipäisyyttä. Narreilla on jo J.Tyrväinen, Ruutu, Ben-Amor, Ossi ja tulossa on ilmeisesti Antti Tyrväinen. En ikinää halua enään nähdä millon hevoslauma kyykyttää meitä fyysisyydessä miten haluaa. Pari myllyttäjää jengiin muutaman vuoden tauon jälkeen kiitos!

Tähän täysin samaa mieltä. IFK teki ilmeisesti töitä saadakseen Jani Lajusen ja Antti Tyrväisen, mutta ohi menivät. Varsinkin Tyrväinen olisi JUURI sitä mitä tarvitaan. Fyysinen puoli on tällä hetkellä sellainen, että jos naapuri nappaa Tyrväisen, he vievät meitä 100-0 sillä saralla. Meidän kiusaaja-osastolta kun lähti Melart, Liivik, Sailio ja Varakas, ketään ei tullut sille saralle.

En ole täysin vakuuttunut tämän hetken joukkueesta. Ollaan esim. sentteri- ja puolustushommissa aika lailla yhden kortin varassa (lue: McLean ja Söderholm). Jos olisi etevä numeroihiminen, voisi myös laskea kuinka monta liigaottelua/tehopistettä poistui viime kaudesta tälle kaudelle. Aika hurjat lukemat kun herrat Kuhta, Peltonen, Varakas, Eriksson, Töykkälä, Sailio, Klubertanz, Liivik, Granlund, Hannula ja "Järventie" poistui. Siinä pikkaisen stuntattavaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Pliis ole Pikku-Hakki!

Toivottavasti ei. Salmelaisen kohdalla taas viime vuosina on alkanut tulla kremppaa, ei kovin hyvä asia sekään. Taitaa kuitenkin Puustisen hankinta vesittää molemmat vaihtoehdot... +Peltonen.

Eilisen julkaisun jäljiltä, joukkueessa on aukkoja sentteriosastolla (kakkos- ja kolmossentterit puuttuvat), puolustuksessa puuttuu kiekollinen leaderi. Onneksi se tärkein, eli ykkössentteri on klaarattu. Laitahyökkääjäksi kaivattaisiin myös yhtä Peltosta ja sitten nelosketjuun kovuutta. Tappelijoilla ei taida tässä sarjassa tehdä enää yhtään mitään, kun ne ovat kiellettyjä. Sama trendi myös Elitserienissä. Tämän takia, sinne tarvittaisiin Antti Tyrväisen (pelaisi kakkos- tai kolmosketjussa) kaltaisia ihmiskuulia aiheuttamaan hämmennystä.

ElManazer laittoi hyvin pelaajatilanteen kokoonpanoksi. Tuolla tavalla itsekin pelaajat asettelisin. Todennäköisesti IFK tulee hommaamaan vielä kolme tai neljä uutta pelaajaa. Tapahtuuko tämä sitten ennen verorajaa vai jääkö joku hankinta myöhemmin syksyyn? Uskoisin, että vähintään kaksi hankitaan vielä kesän aikana.

Mutta mistä kohtaa IFK:sta on tullut merkittävästi jalkanopeampi kuin viime kauden joukkueesta? Eikös tämä ollut tavoite?
 
Viimeksi muokattu:

kypärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta mistä kohtaa IFK:sta on tullut merkittävästi jalkanopeampi kuin viime kauden joukkueesta? Eikös tämä ollut tavoite?

Puustinen, Hari, Partanen, Eklund... nostavat varmasti IFK:n "jalkavuutta" viime vuoteen verrattuna. Lisäksi tietenkin paremmin harjoittelemalla saadaan liikettä lisää paljonkin joukkueessa jatkaville. Jos edelleen puuttuvat palaset joukkueessa täytetään myös kyseinen osa-alue huomioiden, niin muutos viime kauteen alkaakin olla jo hyvin merkittävä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitten vähän analyysia nykyisestä kokoonpanosta. McLean on selkeä huippusentteri ykkösketjuun ja Puustinen on ykkösketjun laituri. En tiedä minkälaisia vahvistuksia ihmiset odottavat, mutta Juuso Puustinen on liigakaudelle 2013/2014 kärkijoukkueen ykkösketjuntason hyökkääjä. 23-vuotiaana hän on iskenyt liigassa 26 häkkiä ja sen jälkeen pelannut AHL:ssä hiukan eri rooleissa. Oman näkemyksen mukaan Puustinen on hankittu ykkösketjun hyökkääjäksi. Piste. Ykkösketjun voi jo rakentaa tämän hetken palikoista ajatuksella, jossa esim. Luttinen pelaa työtä tekevänä, mutta myös maalipotentiaalia omaavana laiturina tai Peltonen komppaa suht fyysistä McLeania ja Puustista peliälyllään ja myös maalipotentiaalillaan. Sanoma on se, että kun ykkösessä on jo kaksi laadullisesti erinomaista pelaajaa, niin sen kolmas lenkki voi olla jotain muuta. Luttista tuohon sovittelin siksi, että Raimon valmennuksessa ei armoa tunneta ja Luttinen on näyttänyt pitkässä juoksussa osaavansa pelata ja on pelannut 3 viimeisen vuoden aikana kahden eri finaalijengin ykkösketjussa. Nähtävästi Luttinen on myös läpäissyt tämän kuuluisan Raimo Summasen luistelutestin, koska herraa ei ole potkittu pois joukkueesta.

Kakkosketjun sentteri on joko Granlund tai vastaava. On selvää, että paikalle haetaan pelaajaa joka osaa tehdä peliä. Laidoille tuohon mahtuvat sitten Somervuori ja Peltonen/Luttinen. Riippuen sentteristä, niin edelleen pidän kilpailukykyisenä 2. ketjuna nykyliigaan. Mitä tulee viime vuosien joukkueen rakentamiseen, niin 3. ketjun sentteriksi haetaan jotain Wirtas-tyyppistä kaveria. Ei sen tarvitse olla edes yhtä pätevä, mutta laitureiksi tuohon ketjuun mahtuu Pakarinen ja Talaja, jotka ovat perkeeleesti työtä tekeviä, mutta silti maalipotentiaalisia laadukkaita liigapelaajia - juuri sopivia kolmoseen joukkueseen, joka tavoittelee mestaruutta. Olen aiemmin arvostellut Piiparista, mutta Ramin alaisuudessa mies teki työtänsä kohtuutasolla viimekaudella. Nyt mies on lunastanut Ramin luottamuksen sopimuksen muodossa, eikä varmasti turhaan. Epäilen Ramin näkevän kaverissa jotakin ja kaavailevan hänelle 4. ketjun sentterin tonttia. Nelosen sentteriksi voidaan hankkia kauden aikana uusi osa, jos homma ei toimi. Näitä kyllä löytyy markkinoilta. Piiparinenkin on selkeästi läpäissyt Ramin luistelutestin. Hyvä niin. Partanen tullee lunastamaan paikkansa 4. ketjussa ja mitä odotuksiin tulee, niin hän on myös mestaruutta tavoittelevan joukkueen 4. ketjun liigapelaajan tasoa. Sitten löytyy mm. Leinosta ja Nykoppia, jotka eivät ainakaa ole niin huonoja, että mestaruushaaveet kaatuisivat jo ennakkoon nelosketjun kavereihin.

Puolustuksessa mielenkiintoisin nimi omissa hahmotelmissa on Mikko Jokela. Ennen lähtöään Suomesta ulkomaille, Jokela oli vakaa huippupakki liigassa - kapteeni. HIFK:n aikana Matikaisen ja Sopan alaisuudessa Jokelan kuntopohja ja sitä myötä keskittyminen peliin tuntuu olleen hukassa. Nyt palaan taas Raimo Summaseen eli Jokelakin jatkosopimuksen perusteella on läpäissyt luistelutestin ja Raimon armottomassa ympäristössä toivon Jokelan olevan taas liigassa ilkeä huippupakki. Se on mahdollista. On on. Kurvisen soppari oli hieno asia. Mikko Kurvinen on kentällä ollessaan peruspakkina liigan parhaimmistoa. Juuri sellainen palanen mitä tarvitaan mestaruushaaveita elätellessä. Kun Kurvinen on terveenä, hän on pelaavassa kuusikossa. Söderholm on ykköspakkiparitasoa, mutta ehkä haluaisin jotain hänen vierelleen jonkin muun kuin Eklundin, joka on ennen viime kauden loukkaantumisen hajoittamaa kautta esiintynyt Ruotsin EHT-tiimissä eli EHT-tason pakki. Tuohon sopisi vaikka, hmmm, Lydman. Vainonen on mielenkiintoinen nimi, nuorten maajoukkueen vakiokalustoa, muutaman ottelun jo toissakaudella äijissä pelannut potentiaalinen tulevaisuuden huippupakki. Pelaavaan kokoonpanoon alustavasti ja jos ei toimi niin sitten katsotaan asiaa uusiksi. Birchistä ei ole mitään tietoa, joten odotusarvo on tällä hetkellä, että ei ole pelaavassa kokoonpanossa. Puolustuksen pelaava kokoonpano: Söderholm, Kurvinen, Jokela, Eklund, Vainonen ja vahvistus.

Maalivahteja en vielä kommentoi. Toisin sanoen omiin silmiin joukkueesta puuttuu 2. ja 3. ketjun sentterit, joiden hommaamiseen mun puolesta voidaan käyttää kesä aikaa, kunhan laatikot täyttyy oikeilla sisällöillä. Se tärkein eli ykkönen on jo hommattu ja noiden kahden laatikon täyttäminen on huomattavasti helpompaa. Selkeästi laatua on hakusessa, sillä markkinoilta olisi noille tonteille varmastikin löytynyt ihan ok laatua. Toki Virtanen oli jo haavissa kolmosen senaksi, mutta sitten kävi miten kävi ja kakkosen paikkakin on auki, koska aivan varmasti katsotaan Granlundin tilanne loppuun. Markus Granlund on kumminkin omiin silmiin liigakaudelle 2013/2014 mestaruutta tavoittelevan joukkueen kokoonpanoon kelpo kakkossena. Lisäksi omissa papereissa uupuu vielä yksi pakki, jonka ei ole todellakaan ole pakko olla puhtaasti kiekollinen, vaan joku Lydman tai "Lydman". Jaa-a, Eipä tämä tilanne mun silmiin ole mikään katastrofaalinen, vaan positiivisin odotuksin jatketaan kesän viettoa.
 
Viimeksi muokattu:

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olihan siellä jotain jalkoja viime vuonnakin jo, Peltonen taisi olla meidän parhaimpia skrinnailijoita (tähän sellainen räkättävä hymiö) mutta Leiska Leinonen, Nykopp, Pakarinen ja Somervuorikin osaa luistella. Ja jos tässä nyt Raadon luistelukoulussa treenataan 120 lasissa koko kesä niin ei siellä jalkoihin jäädä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja jos tässä nyt Raadon luistelukoulussa treenataan 120 lasissa koko kesä niin ei siellä jalkoihin jäädä.

Oikeaoppinen treenaaminen taitaa olla se ykkösjuttu, millä ensi kauden joukkue saadaan hyvällä jalalla liikkuvaksi joukkueeksi. Ei niinkään nimet selässä. Se kun on Ramin valmennusmetodeissa lähestulkoon tärkein asia.

Bismarckilta hyvää pohdintaa...
 

andyjack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
Tärkein uutinen oli ykkössentterin hankkiminen. Tuota roolia ei viime kaudella täytetty missään vaiheessa. Kakkossentterin puuttuminen on suurin aukko tuossa rosterissa (niin kauan kun Raanta on vielä riveissä). Pari laituria tarvitaan myös, mutta jos yksikin joukosta Peltonen/Salmelainen/Hagman saadaan, niin suurta hätää ei ole. Toinen laituri sitten joku fyysisempi.

Sentteritilanteesta täytyy muistaa, että Ässien sentterit finaaleissa olivat: Niemi, Uusikartano, Sillanpää ja Aaltonen. Niminä ei erityisen kovia. Meillä alimpiin ketjuihin tarjolla senttereiksi ainakin Nykopp, Piiparinen ja Luttinen (?) eli yhdellä hyvällä sentterihankinnalla voi hyvin lähteä kauteen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onkohan se Tony Salmelainen jotenkin vajaa, vai miks se twiittaili tonne Nybarin alle alkuviikosta? Outoa.

McLean on erittäin hyvä hankinta. Mä tykkäsin sen suoraviivaisesta ja tehokkaasta pelityylistä jo viimeks kun suomessa pelas. Tuota kovempaa sälliä ei oikeen nykypäivän liigaan voi 1-sentteriksi saada. Hienoa työtä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Kuulin joukkueenne sisällä edellisellä vuosikymmenellä toimineen henkilön arvion Kurtis Mcleanista. Sanoi, että tulee olemaan liigan 1-2 eniten pisteitä tekevä pelaaja, ja oli suorastaan järkyttyneen onnellinen hankinnasta jota ei pitänyt lainkaan mahdollisena. Miestä oli tavoiteltu pariinkin pienempään KHL-seuraan, joten kuulemma rahaa on laitettu todella hyvin likoon. Lisäsyynä IFK:n valinnalle on, että Kurtis toivonee menestystä.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Lisäsyynä IFK:n valinnalle on, että Kurtis toivonee menestystä.

Menestystä? IFK:ssa? Ei tältä Kurtisilta ainakaan optimismia puutu.

En yhtään ihmettele, jos IFK on joutunut tarjoamaan miehelle mottipäisen summan. Tämän tasoisiin pelaajiin täytyy ja kannattaakin sijoittaa paljon rahaa. Viime kaudella nähtiin jo tarpeeksi hyvin, mitä käy, kun ostetaan heikkoa laatua melko kalliilla.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
* Piiparisen jatko, wtf? Ainoa syy Piparin jatkosopparille lienee pelipaikka.

Vastasit itse itsellesi. Jos Piparin sopparia ei olisi jatkettu, niin ennen uuden ykkösen sisään tuloa ei olisi ollut yhtään senaa. Nyt tarvitaan vielä kolme, että lukumäärällisesti on viisi. Ei kannata OSTAA vitossentteriä, jos sellainen löytyy omasta takaa. Sentterimarkkinat ovat aika kuivat. Sama kuin iso, kädellinen ja liikkuva rightin pakki.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Onkohan se Tony Salmelainen jotenkin vajaa, vai miks se twiittaili tonne Nybarin alle alkuviikosta? Outoa.

Miksi käytetään twitteriä? Ehkä kannattaa ottaa pieni aikalisä näiden aasinsiltojen kanssa. Salmelaista on huhuttu IFK:n pelaajaksi, mitä sitten? Hän laittaa viestin twitteriin, mitä sitten? Miten tästä saadaan aikaiseksi pelaajasopimus tms. muualla kuin Jatkoajassa?
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Villen mukanaolo olisi tosi tärkeää tolle jengille, joten peukut pystyyn, että vielä heittää sen yhden kauden.

Ehdottomasti tuolla olisi tilausta Peltoselle joko ykköseen tai kakkoseen. Bismarck tuossa ylempänä ansiokkaasti kuvaili joukkueen tilaa, joskin sen verran eroavan sanan sanon, että mielestäni tuo puuttuvan pakin pitäisi olla enemmän mallia "Kousa", ellei siis oikeasti ole Toni Lydman tai Jere Karalahti saatavilla. Ja joku iso mörkö olisi minunkin mieleeni nelosketjuun.
 

Jim Beam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vois kuvitella, ettei Ville haluu viime kauden kaltaiseen lopettaa.
Jos vaan kaikki kondiksessa, ois se vaan hienoo nähä vielä se yks kausi. Olis viel extrafiilis jos tietäis ns. jo etukäteen, että tämä on vika kausi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös