Välierät 2013: JYP – Ässät

  • 149 922
  • 743

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän se pointti tässä alkavassa sarjassa ole se, hävitäänkö psyykkauksessa. Koko Jiikylän koneistohan on luotu toimimaan pelien ulkopuolella. Jo ennen kiekon putoamista jäähän, alkaa Tynin, Ahon ja tämän Hassuttelija Virtasen työ mediapuolella voiton viemiseksi. Strategiahan on aina sama, aluksi luodaan kuvaa vammautuneesta joukkueesta, jota saa hakata, huitoa, jota vastaan kaikki ovat. Pelien jo jatkuessa, tulee sitten näitä tuijotus kammoisia henkilöitä esiin, samalla luodaan kuvaa, että muut pahikset juonivat tuomareiden kanssa kaikkea mahdollista jäähallin käytävillä huonosti kohdeltua Jypsyköitä vastaan.

Mediapeli siellä todella osataan, kuinka muuten on mahdollista pärjätä tuon tasoisella joukkueella jatkuvasti. Esimerkiksi tällä kaudella, jos vertaa näiden kahden joukkueen rostereita, ei kahta sanaa, mistä löyty taitoa, oikeaa kovuutta. Tämä Jiikyläläinen kovuushan on sitä, että lyödään esim muka vahingossa kaveria kuuppaan, jonka jälkeen, kun on saatu kaveri ulos rosterista, alkaakin työ pelikieltojen välttämiseksi, media koneisto alkaa rummuttaan muka faktaa, että kaveri kaatui tahallaan, lyödäkseen salakavalasti päällä tämän poloisen kyynärpäähän. Tämän tyyliseen meininkiin saadaan taas tottua.

Onkohan Jypi voittanut koskaan mitään ilman valituksia kaikille mahdollisille tahoille, tuskin.
 

sandaali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vladimir Vujtek
Sillä ei niin erikoisella on saavutettu enemmän kuin Porissa edes osataan fantasioida.

Millä perusteella? Pori on edellä lähes kaikessa jääkiekon saralla. Mestaruuksien, mitalien ja kaikkien aikojen maratontaulukossa.
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Millä perusteella? Pori on edellä lähes kaikessa jääkiekon saralla. Mestaruuksien, mitalien ja kaikkien aikojen maratontaulukossa.

No jaa, taisi olla niin, että Ässät voittivat mestaruuksia kun miehet olivat sodassa, vai miten se nyt menikään. Eikä noita vanhoja mestaruuksia kukaan enää tosissaan edes ota laskuihin mukaan, vai ottaako? Oikeasti ammattimaisesti jääkiekkoa on Suomessa pelattu vasta noin viisitoista vuotta, joten sitä aiemmat saavutukset voidaan kuitata epäurheilullisten mätisäkkien krapuloissaan nyhjätyiksi muinaismuistoiksi. Siinä mielessä olisi tietenkin ihan oikeudenmukaista, että Porissakin saataisiin maistaa menestystä. Valitettavasti vastassa on JYP, joten ei tule tapahtumaan tänä vuonna.

Antti Raantaa kehutaan vähintään joka toisessa viestissä, mutta tulette näkemään että urheilullisuuden pettäessä ei kestä pääkoppakaan ja helppoja kiekkoja alkaa menemään jokaisessa pelissä. Ässät on epäpelaajia täynnä.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos vaan palattaisiin lätkää, ei kahta sanaa, kumpi menisi jatkoon. Kun mukaan tulee Jyväskyläläinen mediapeli, pelitapa, alkaakin vaaka kallistumaan Jypin puolelle. Tämä jo aikoja sitten siellä kehitetty tyyli pelata estämällä, kahvaamalla, tilanteen takana sikailemalla ja kaikesta valittamalla, on lähes tappanut taitolätkän. Oma vikahan ,kun ei tuota tyyliä osata. Jo entisissä DDR:ssä, Neuvostoliitossa, tyyli oli juuri tuo sama, keinoja kaihtamatta. Siinä tulee tuo ero.

Tämän hetken joukkueissa on valtava ero taidollisesti Ässien hyväksi, hyökkäys kalustossa on taitoa ja oikeanlaista kovuutta pelata puhtaasti, se kun vain ei tässä tapauksessa ehkä riitä. Jos tehtäisiin kysely eri läkäjoukkueissa, kaikkialta tulisi sama vastaus, JYP ei voita pelillisillä ansioilla, vaan valittamalla, valittamalla kaikesta lätkään liittyvällä ja muilla tekijöillä, joilla ei lätkän kanssa ole mitään tekemistä.

Hyvä esimerkki Jiikyläläisten kovuudesta, on tämä Abid, kaikkihan tietää millä tavalla, nolottaisi, jos meidän yksi parhaista käyttäytyisi noin kaukalossa. Sitten tämä surkuhupaisa J. Virtanen, kaveri mukahassuttelee twiittaamalla, muka olemalla kova jätkä, kuitenkin jos kutsu tulisi, äkkiä vaihtoaitioon Jyrkin selän taakse piiloon, sieltä sitten antamaan haastatteluja, joissa ylevästi kertoo, että olisi lähtenyt, jos olisi ollut lupa. Kuka on nähnyt Jonnen vastaavan kutsuun, tiesin, ei kukaan.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Koska ketjussa on jo kuusi sivua kamaa, niin vedän johtopäätökset keskustelun laadusta ja jätän kaiken aikaisemman lukematta. Kirjoitan tähän ketjuun yhden viestin nyt ja yhden kun Ässät on varmistanut finaalipaikan.

Vastassa on siis JYP. Omasta mielestäni vaikein mahdollinen vastustaja. Jyväskylässä on tehty erinomaista työtä jo monta vuotta ja viiden vuoden välieräputki on kiistattomasti raudanluja todiste siitä, että JYP on 2010-luvulla liigan paras organisaatio.

Viime vuonna puolivälierissä Ässät teki minkä voi, mutta jokaisella osa-alueella JYP oli ratkaisevan askeleen edellä. Tänä vuonna uskon osien vaihtuneen ja olemme matkalla kohti finaaleja. Vastustajalla on tehokkaaksi todettu pelillinen identiteetti, hyvä materiaali ja paljon menestystä lähivuosilta. Meillä on paras Euroopassa pelaava maalivahti ja aivan helvetin kova nälkä.

Viime vuonna sarja oli kova, rehti ja viihdyttävä. Samaa toivon nyt. Nähdään Jyväskylässä ykköspelissä.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täyttä paskaa taas tämä ketju! Tai ei ihan täyttä, on täällä edes muutama järkevä viesti molempien puolilta.
Jäi HPK ketjutkin lukematta ensimmäisestä pelistä alkaen.. ja jää kyllä nyt tämäkin.

Tähän vahva sama. Mielestäni olisi huomattavasti mukavampaa lukea asiallista kirjoittelua. Omaa joukkuetta saa ja pitää kannattaa sekä puolustaa. Miksi sitä ei voi tehdä asiallisesti ja myös vastustajaa kunnioittaen?

Haastan tällä viestillä sekä Ässien että JYPin palstaveljet pitämään tämä ketju siistinä, jota se ensimmäisissä sivuissa ei ole ollut. Taistellaan rehdisti ja kunniallisesti sekä kaukalossa että palstalla, eikös juu.

Muutama viiva tulevasta välierästä.
-JYP on pudotuspelikokemuksensa ja kotietunsa turvin hienoinen suosikki. Ässien huikea kevätvire ja Raanta puhuvat vahvasti myös Padan menestymisen puolesta.
-Malmivaaran paluu takalinjoille maistuisi. Koskinen ja Auvitu varmaan huilaisivat vuorotellen Malmin palatessa.
-Isomäen hurmos on valtava. Sieltä on todella tuskaista voittoja hakea, joten pidän kotiotteluden voittamista erittäin suuressa arvossa.
-Ennustan 6-7 matsin sarjaa.

Parempi voittakoon!

-david-
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Jyyd kirjoitti:
Tulee meinaan JYPin kankeilla pakeilla vähän kiire kun vaikka Brodin tai Mutanen kuskaa kiekkoa.]
Saattaa jopa tulla jyväskylän omaa lääkettä, taklauksia puolen kentän vauhdilla näihin ryynimakkaroihin. Ensimmäistä videon lähettelyä odotellessa.
C'mon, ei ole ekaa matsia pelattu ja porulainen puukko heiluu. Eikös teidän pitäisi kehua omia pelaajia? Brodin ja Mutanen ovat kelpo pelaajia tähän sarjaan!

Laitetaan lämmittelytekstit piiloon, niin ei iske herkkähipiäisiä suoraan kipuhermoon:
Kova ottelusarja tulossa - tunnetta on pelissä toivottavasti enemmän, kuin mitä Karri "saatan ratketa joskus hymyilemään" Kiven botox-naamasta voi päätellä. Ässät on yhteen hitsautunut joukkue - tukea tulee Storbackenin jäähallin intohimoisilta katsojilta, jotka ovat Ässien menestyksen myötä taas löytäneet tiensä joukkueensa tueksi.

Henkselit paukkuvat, netistä googlataan sanoja "kampaa irokesi" ja suu louskuttaa. Kunnes tulee tappioita (tai viinat loppuvat, vielä pahempaa) - ei löydy koko Suomesta niin isoa saunaa, jonka taakse löydetyt syntipukit pitäisi saada mahtumaan.

Sitä se on se porilainen hulluus, lyödyn lyömistä. Jos se on omia, niin lyödään vielä lujempaa.

Jokohan saunaa olisi lämmitetty tarpeeksi? Hienoa saada Ässät vastustajaksi ja kuten aina, parempi voittakoon. Odotettavissa kova, mutta rehti ottelusarja.
 

Zen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sitten tämä surkuhupaisa J. Virtanen, kaveri mukahassuttelee twiittaamalla, muka olemalla kova jätkä, kuitenkin jos kutsu tulisi, äkkiä vaihtoaitioon Jyrkin selän taakse piiloon, sieltä sitten antamaan haastatteluja, joissa ylevästi kertoo, että olisi lähtenyt, jos olisi ollut lupa. Kuka on nähnyt Jonnen vastaavan kutsuun, tiesin, ei kukaan.
M.Virtanen hoitaa meillä nämä poliisin hommat.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Samaa mieltä kuin muutama edellä kirjoittanut, lopettakaa nyt tuo saatanan pelleily, nämä ketjut voi pitää ihan asiallisinakin, tämä on keskustelupalsta eikä mikään provokilpailu. Ottakaa mallia vaikka Ässät-Kalpa ketjusta.

Niin, siis Jyp-Ässät uusintana viime keväältä. Vastakkain rutinoitunut menestyjä ja seura jossa on kovan koulun kautta opeteltu menestymään. Vastakkain kova kotijoukkue ja liigan paras vierasjoukkue. Vastakkain myös kaksi pelitavallisesti samantyylistä ryhmää, molemmat puolustavat tiukasti ja tarkasti, molemmissa on sopivasti fyysistä ärhäkkyyttä. Odotettavissa siis lienee vähämaalisia matseja joissa voitettujen kaksinkamppailujen merkitys nousee arvoon arvaamattomaan. Samoin hermokontrolli: Jypin ylivoima taisi olla runkosarjassa koko liigan parasta, Ässien puolestaan huonointa. Tähänkö sarja ratkeaa?

Yksilötasolla tarkasteltaessa Jyp ei ole ihan saman tason ryhmä kuin vuosi sitten. Ässät taas on Joukkue mitä se ei vuosi sitten ollut. Tasaista on, kovin tasaista. Se kumman paketti pysyy paineen alla paremmin kasassa tulee voittamaan tämän sarjan.

Ässien osalta mietin sitä miten Jypiä vastaan kannattaa pelata, missä määrin on järkevää lähteä luistelu - ja painikisoihin. Ässien tämän kauden teema on ollut pelitavallisten variaatioiden hakeminen juuri viime kevään Jyp-sarjasta johtuen. Pyrkisikö Ässät myös vähän kiekottelemaan, onko siihen rahkeita? Osalle porilaisista kiekollisuus on kirosana, miten maltti riittää kotona? Jyp on todistettavasti voitettu juuri kiekollisella pelitavalla.

Sarjan tulos on paha veikattavaksi, ennusmerkit puoltaisivat pitkää ja tasaista sarjaa, toisaalta jos toinen repeää, niin silloin repeää. Sanotaan nyt 3-4 Ässille näin alkajaisiksi.

Edit. Tokihan Ässät pelasivat jo Kalpaa vastaan kiekollisesti, nyt vain saattaa olla vastassa vähän toisen tason painetta.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hui saatana kuinka kauheaa paskaa tässä ketjussa taas onkaan. Hienosti menee, jatkakaa nyt ihmeessä. Tämän ketjun voisi tosiaan jättää omalta osalta nyt vaikka tähän.

Luuleeko joku oikeasti, että sillä on jotain merkitystä, jos kirjoittaa viestin loppuun esim. "tämä oli tällaista kieli poskessa heitetty läppää" tyylisen kommentin? Aluksi toki vittuiltu koko rahan edestä. Vähän sama kuin haukkuisi lihavaa poikaa läskiksi ja muistaa todeta loppuun "ei millään pahalla". Joo, ei se mitään.
 

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
Niinpä niin.
5,5 sivua täysin moukkamaista, epäasiallista ja turhanpäiväistä tekstiä.
Molempien joukkueiden kannattajilta.

Molemmat joukkueet pudottivat vastustajansa puolivälierissä lopulta melkoisen kevyesti.

JYP - HPK sarja oli huomattavasti fyysisempi kuin mitä Ässät - KalPa sarja oli. No jo nimi KalPa kertoo sen, ettei sarjasta voi kovinkaan fyysistä tulla.

Lähtöasetelmat ovat aika tasaväkiset, joskin kotietu tuo JYP:lle merkittävän edun sarjaan lähdettäessä ja tätä etua Ässät lähtee ryöstämään, joskaan helppoa se tuskin tulee olemaan.

Kuinka Ässien pakka kestää sen, että yhtä-äkkiä kentällä ei olekkaan tilaa samaan tapaan kuin aiemmin ?

Vuosi takaperin Ässät sai harjoitella JYP:n voittamista heikolla menestyksellä ja varmasti Kivi on noiden tappioiden myötä yrittänyt keksiä keinoja, jolla JYP:n peliä murrettaisiin.

JYP on siitä vittumainen joukkue, että se jauhaa ja jauhaa sitä samaa "omaa peliä" siihen saakka, että ollaan johtoasemassa, jolloinka peliä muutetaan radikaalisti tiiviimpään viisikko puolustamiseen. Moni SM-liiga joukkue ei pysty noudattamaan pelitapaansa näin uskollisesti miten JYP sen tekee.

Kuten myös HPK:ta vastaan kirjoitin, niin myöskin tässä sarjassa ratkaisijan viittaa tulevat kantamaan hartioillaan 3. ja 4. kentän työmyyrät. Toki tähtien pitää onnistua, mutta sarjan voittaa se kumman joukkueen alemmat kentät kääntävät pelin itselleen.

Tässä JYP on vahvoilla.

JYP vienee sarjan lopulta tiivimmän viisikkopelinsä ansiosta lukemin 4-2
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Heitetään omakin lusikka tähän soppaan, joka on kyllä saatu jo nyt aika vastenmieliseksi (pääasiassa näiden ylimielisten lehmännus...traktorikuskien toimesta)

Viime vuoteen vertailu on aivan turhaa. Mutta. Siihen nähden Ässät on vahvistunut selkeästi enemmän - tai ainakin JYP on menettänyt enemmän mm. Vatasen ja "Allun" muodossa. Tärkeintä on kuitenkin, että Ryan Caldwellia ei enää nähdä JYPiä vastaan...

Ässät vei KalPaa parhaillaan 100-0, niin omassa kuin vastustajankin päässä. Ässillä on joka ketjussa ratkaisuvoimaa, erittäin tiivis puolustus sekä huikea häkkäri. Niin tosin taitaa olla JYPilläkin, joten tiukkaa sarjaa on helppo ennustaa.

Alkais ny jo...
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
NiKuten myös HPK:ta vastaan kirjoitin, niin myöskin tässä sarjassa ratkaisijan viittaa tulevat kantamaan hartioillaan 3. ja 4. kentän työmyyrät. Toki tähtien pitää onnistua, mutta sarjan voittaa se kumman joukkueen alemmat kentät kääntävät pelin itselleen.

Tässä on muuten asia joka itseäni hirvittää. Jypillä on näitä saatanan sipiläisiä jotka ovat ennenkin ratkoneet näitä pelejä. Ässillä on kolmosessa Brodin, luontainen play off-pelaaja ja nelosessa Pihlman jolla on kokemusta ja potentiaalia, mutta muuten on vähän sellainen tuntuma että tällä sektorilla Ässät häviää. Meidän alaketjut ovat tähän asti pelanneet hyvät pleijarit, mutta vastus on vähän toista luokkaa eikä yksikään ketju voi pelata puolivaloilla.

Sitä kuuluisaa potentiaalia Ässiltä kyllä löytyy, mutta realisoituuko se tiukassa paikassa?
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Ässillä on kolmosessa Brodin, luontainen play off-pelaaja ja nelosessa Pihlman jolla on kokemusta ja potentiaalia, mutta muuten on vähän sellainen tuntuma että tällä sektorilla Ässät häviää.

Ota huomioon että Brodin vastaa viittä Sipiläistä ja omat koirat (Pile) puree AINA! :D
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ota huomioon että Brodin vastaa viittä Sipiläistä ja omat koirat (Pile) puree AINA! :D

No, tässä se nähdään onko Brodin kaiken ylistyksen arvoinen. Kovin jotkut uhoavat että Jypin pakeille tulee kiire, mutta Koskiset ja Malmivaarat ovat ennenkin pysyneet kyydissä peleissä jotka on pitänyt todella voittaa. Ylimielisyyksiin tässä ei taatusti ole varaa.

Pile onkin kiinnostava tapaus, nyt koskaan tarvitaan sitä panosta jota häneltä on koko kausi odotettu. Itse olen koko ajan uskonut että se on juuri parjattu Pile joka tekee pleijareissa pari ratkaisumaalia.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Vastustajan pelostahan tuo provoilu kertoo. Koska paskaa tulee molemmista tuuteista, on odotettavissa tasainen sarja. Palaan myös ketjuun kun on aika onnitella finaaleihin edennyttä joukkuetta, oli se sitten Ässät tai JYP. Hyvää sarjaa kaikille!
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Toivoin vielä eilen välierä vastustajaksi väsynyttä Jokeri porukkaa, mutta tämän ketjun perusteella olen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen. Toivottavasti Jyp:n joukkueeseen lipuu edes vähän tätä fanien ylimielisyyttä.

Ässät on tämän kevään joukkue, 18 voittoa 20:tä. Silti täällä muistellaan viime kevättä ja sitä Ässien ainoaa tappiota.

Tämän viestin pitäisi oikeastaan olla zerolineri. TosiFani tekee sen itse. Ei tuota tarvitse kommentoida mitenkään. Riittää, että lukee sen ajatuksella.
 

Baldrick

Jäsen
Helvetti, kun tästä leiristä lähdettiin samantien provolinjalle, johon Ässäfanit tarttuivat hetimiten kiinni. Itseäni kiinnoistaisi enemmänkin saada tästä ketjusta etukäteen realistisempi käsitys sarjasta, eikä lueskella vittupaskapillu-juttuja höystettynä tarkoituksellisilla värilaseilla.

Mites Pile? Onko nyt niin, että peli ei kulje hitauden takia vai mikä siinä on kiikastanut?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mites Pile? Onko nyt niin, että peli ei kulje hitauden takia vai mikä siinä on kiikastanut?

Hidashan tuo on ollut ja itseluottamus nollissa. Temponut kauden aikana monet kerran hudin hyvästä laukaisupaikasta. Toisaalta, taistelee esimerkillisesti nelosketjun roolissaan joten siltä osin ei voi sanoa etteikö peli kulkisi.
 

Travel Boss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, RU-38, NHL
JYP - HPK sarja oli huomattavasti fyysisempi kuin mitä Ässät - KalPa sarja oli. No jo nimi KalPa kertoo sen, ettei sarjasta voi kovinkaan fyysistä tulla.

Kuinka Ässien pakka kestää sen, että yhtä-äkkiä kentällä ei olekkaan tilaa samaan tapaan kuin aiemmin ?

Kommenttiesi perusteella epäilen vahvasti ettet seurannu Ässät - KalPa sarjaa maalikoosteita enempää. Sarja oli erittäin fyysistä jääkiekkoa, vaikka päivälehtipalstoja valtaavia päähän tai selkään kohdistuvia taklauksia ei nähtykään. Itse olen erittäin mielissäni, jos JypHT lähtee samalle tielle ja yrittää horjuttaa Ässiä fyysisellä pelillä. Se tietää takuuvarmaa finaalipaikkaa Poriin.

Tilanpuutteesta en oikein tiedä mitä tarkoitat. Isomäen kaukalo on yksi sm-liigan pienimmistä, joten eiköhän täällä ole pienessä tilassa totuttu pelaamaan. Vai meinaatko että yksi sarjan liikkuvimmista joukkueista KalPa oli jotenkin vähemmän aktiivinen joukkue kuin JypHT?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Traktorin tuho, osa 1?

Petteri Sihvosen mukaan (uusin, eilen ilmestynyt U-lehti) JYPin kone vetelee tällä erää viimeisiään, vaikka tällä kaudella vielä pelaavat pronssista. Ensi kaudella Petterin mukaan eivät tod.näk ole enää välieräjoukkue, vaan suunta on alaspäin.

Keksin aika paljon asioita, joista Sihvonen on puhunut pelkkää paskaa, mutta onhan se selvä - jos vertaa JYPin pelaajalistaa vaikka viime kausi vs tämä kausi - ettei tämä traktori enää ole sitä kaikista hienointa mallia.

Varmasti moni muistaa, että viime vuoden JYP-Ässät- ketju pysyi varsin asiallisena. Itse väitin tuolloin, että tämä johtuu monen JYP-nickin varmuudesta omaan jatkopaikkaan - ei ollut tarvetta provoille ja mölinöille. Muutama JYP-nimimerkki muuten tämän myös myönsi, että näinhän se meni.

Siinä mielessä on kiinnostavaa, että nyt provoa lentää. Sarjassa voi käydä tänä vuonna ihan miten päin tahansa, mutta jos Ässät jatkoon menisi, niin ilmeisesti eivät kaikki jyväskyläläiset niin kovin yllätyneitä olisi.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viime vuoteen vertailu on aivan turhaa. Mutta. Siihen nähden Ässät on vahvistunut selkeästi enemmän - tai ainakin JYP on menettänyt enemmän mm. Vatasen ja "Allun" muodossa. Tärkeintä on kuitenkin, että Ryan Caldwellia ei enää nähdä JYPiä vastaan...

Ässät vei KalPaa parhaillaan 100-0, niin omassa kuin vastustajankin päässä. Ässillä on joka ketjussa ratkaisuvoimaa, erittäin tiivis puolustus sekä huikea häkkäri. Niin tosin taitaa olla JYPilläkin, joten tiukkaa sarjaa on helppo ennustaa.

Oikeassa olet: Ässät näyttää viime vuoteen verrattuna selvästi vahvemmalta, JYP taas heikommalta. Pelitapa on molemmilla joukkueilla melkoisen samanlainen, Ässillä enemmän taitavia ratkaisijoita. Kassari Porissa varmemmassa vireessä, vaikkei Tarkkikaan ihan imuri ole ollut.

Mielenkiintoinen sarja tulossa; toivottavasti sarjan voittaja jaksaa haastaa Tapparan (Lukon) ja napata kannun.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Petteri Sihvosen mukaan (uusin, eilen ilmestynyt U-lehti) JYPin kone vetelee tällä erää viimeisiään, vaikka tällä kaudella vielä pelaavat pronssista. Ensi kaudella Petterin mukaan eivät tod.näk ole enää välieräjoukkue, vaan suunta on alaspäin.

Keksin aika paljon asioita, joista Sihvonen on puhunut pelkkää paskaa, mutta onhan se selvä - jos vertaa JYPin pelaajalistaa vaikka viime kausi vs tämä kausi - ettei tämä traktori enää ole sitä kaikista hienointa mallia.

Varmasti moni muistaa, että viime vuoden JYP-Ässät- ketju pysyi varsin asiallisena. Itse väitin tuolloin, että tämä johtuu monen JYP-nickin varmuudesta omaan jatkopaikkaan - ei ollut tarvetta provoille ja mölinöille. Muutama JYP-nimimerkki muuten tämän myös myönsi, että näinhän se meni.

Siinä mielessä on kiinnostavaa, että nyt provoa lentää. Sarjassa voi käydä tänä vuonna ihan miten päin tahansa, mutta jos Ässät jatkoon menisi, niin ilmeisesti eivät kaikki jyväskyläläiset niin kovin yllätyneitä olisi.

Onhan JYPin tämän kauden rosteri huomattavasti nimettömämpi kuin viime vuotinen, joten tuskinpa tästä kukaan samalaista 4-0 sarjaa odottaa kuin mikä viime vuonna nähtiin. Ja onhan Ässien lento ollut vakuuttavaa viime ajat. Provojen määrästä taitaa olla aika turha kummankaan joukkueen faneja yksin syyttää. Vatipäitä mahtuu molempiin leireihin.

Mielestäni Sihvosen juttu tuoreessa UL:ssä oli ihan hyvä ja antoi ajattelemisen aihetta. Itsellä riittää luonnollisesti uskoa siihen että Ässien lento hyytyy Hippoksen jäällä ja traktorit hakevat tarvittavat voitot kotikaukalosta.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mielenkiintoinen sarja tulossa; toivottavasti sarjan voittaja jaksaa haastaa Tapparan (Lukon) ja napata kannun.

Tänään tuli kyllä ikäviä uutisia - mielestäni kaikille lätkäfaneille - kun Tappara julkaisi Barkovin&Connelyn kausien päättyneen lopullisesti vammoihin.

Itseäni tämä harmittaa kovasti, aina haluaisi nähdä parhaat pelaajat kentällä.

Raadollisesti on kuitenkin pakko todeta, että nämä loukkaantumiset nostavat tämän Ässän ja JYPin välisen sarjan voittajan mestaruusmahdollisuuksia entisestään.
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kommenttiesi perusteella epäilen vahvasti ettet seurannu Ässät - KalPa sarjaa maalikoosteita enempää. Sarja oli erittäin fyysistä jääkiekkoa, vaikka päivälehtipalstoja valtaavia päähän tai selkään kohdistuvia taklauksia ei nähtykään. Itse olen erittäin mielissäni, jos JypHT lähtee samalle tielle ja yrittää horjuttaa Ässiä fyysisellä pelillä. Se tietää takuuvarmaa finaalipaikkaa Poriin.

Tilanpuutteesta en oikein tiedä mitä tarkoitat. Isomäen kaukalo on yksi sm-liigan pienimmistä, joten eiköhän täällä ole pienessä tilassa totuttu pelaamaan. Vai meinaatko että yksi sarjan liikkuvimmista joukkueista KalPa oli jotenkin vähemmän aktiivinen joukkue kuin JypHT?

Kyllä JYP taklaamaankin pystyy, ainakin kotonaan. Ja jos verrataan KalPan ja JYPin pelityylejä niin eroa on kuin yöllä ja päivällä. Fyysisyys on muutakin kuin pelkät taklaukset. Varsinkin tässä tapauksessa, kun toisena osapuolena on JYP.

Toi tilanpuute tuskin tarkoittaa kaukalon kokoa vaan sitä, että Ässien pelaajilla ei tule olemaan tilaa rakentaa peliään, kun vastustaja on kiinni iholla koko ajan.
Joten varautukaa Ässien kannattajat helvetinmoiseen raastamiseen ja roikkumiseen. Sillä tätä on pääasiassa JYPin fyysisyys.

Paremman maalivahdin joukkue yleensä voittaa. Ja tässä on selvä etu Ässillä. Tarkin täytyy ehdottomasti parantaa HPK-sarjasta, jossa haparoi aika tavalla. Jos Tarkki pitää niin JYP menee jatkoon.

Jotenkin tuntuu siltä, että Patalaiset eivät oikein ymmärrä mitä sieltä oikeasti vastaan tulee. Porin peleissä on odotettavissa korvia huumaavaa vihellyskonserttia tuomareiden suuntaan ihan niinkuin Hämeenlinnassakin.

Sarja JYPille 4-1 jos Tarkki kestää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös