Välierät 2013: JYP – Ässät

  • 150 044
  • 743

Syöttöpiste

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiinnolla odotan maanantai-iltaa ja ottelusarjan alkua. Odotan luonnollisesti JYPin menevän jatkoon, mutta mikään paraatimarssi se ei tule olemaan. Tässä ketjussa on jo vertailtu joukkueiden eri vahvuuksia ja heikkouksia ja nähdäkseni yksi on jäänyt mainitsematta JYPin osalta. Tämän kevään playoffeissa JYPin kokoonpanossa ei ole kuin yksi pelaaja, joka ei ole merkkauttanut tehopisteitä tililleen HPK-sarjassa. Välivaara ei vielä ole onnistunut tuossa. Ässillä on seitsemän pelaajaa ilman pisteitä. JYPin kokoonpano on pysynyt muuttumattomana, kun Ässät on syystä tai toisesta vaihdellut kokoonpanoaan otteluiden välillä. Kertovatko nuo asiat jotain tulevasta sarjasta? Tuskin, mutta mielenkiintoisena yksityiskohtana kai nuokin on mainittava. Kummankin joukkueen pelityyli on kevään otteluille sopivaa ja voimasuhteet ovat aika lailla tasan näin ennakkoon ajatellen. Nauttikaa porilaiset tänä keväänä joukkueenne pelityylistä. Ensi vuonna pääsette ihailemaan sitä, mitä KalPa harjoitteli ensin noin kolme vuotta, päästäkseen sitten sulamaan hyvissä ajoin ennen lumia.

Kenen pelaajan vaimolla/tyttöystävällä on muuten tämän ottelusarjan suurimmat kannut?
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kolmen viime runkosarjakauden mukaan mitattuna kaksi Suomen parasta jääkiekkojoukkuetta kohtaavat! Tasokasta ja rehtiä sarjaa odotellessa, paras voittakoon!
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Ässät ei pelaa puhdasta pystysuunnan lätkää.

Ei Jyppikään, mutta suurimmaksi osaksi näin tekee molemmat. Ei mekään pusketa väkisin jos ei ole paikkaa, mutta osataan myös lyödä kiekko päätyyn. Näkisin että taktisesti molemmat joukkueet pelaa 99% samaa lätkää.

Euroopan paras maalivahti

Nyt vähän jäitä hattuun.
 

Mighty Mickey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks, SaPKo, Los Blancos
Herätä mut maanantaina...

Tästä tulee varmasti erittäin raskas sarja fyysisesti! Ässillä ihan uskomaton kevät ollu tähän mennessä. Jos katotaan vaan tota Ässien runkosarjan loppua ja puolivälieriä nii vois väittää et Ässät on hienoinen suosikki, mutta JYPillä on kotietu, joten JYP ottaa sen suosikin viitan tässä omasta mielestäni. Voi vaan toivoa, että Ässät lähtee jahtaa Abidia ja JYP laittaa Ässät 4-0 pronssia voittamaan. Uskon kuitenkin Ässien viisauteen tässä ja he pelaavat vain omaa peliään. Meillä ei "onneks" oo Vatasta joka ajetaan pelikyvyttömäks hullujen porilaisten hurratessa katsomossa.

Oma veikkaus sarjasta on JYPille 4-2
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti Veli-Matti Savinainen jatkaa viime kauden playoffeista tuttuja puhtaita kovia taklauksiaan myös tässäkin sarjassa Jyppiä vastaan.

Tuon esille yhden ison asian Ässien sarjasta Kalpaa vastaan. Pelattiin viisi ottelua, Ässät päästi 8 maalia. Niistä VIISI meni yhdessä ottelussa. Kun Ässien keskittyminen ja oma peli on kohdallaan, padalle on helvetin vaikea tehdä maaleja! Neljässä muussa matsissa Kalpa jäi kahdesti nollille.

Edellinen kohtaaminen Isomäessä, Jyp roikkui mukana huikean ylivoimansa ansiosta.
Haetaan heti ekasta nykäskylän matsista vierasvoitto ja viedään tää homma.

Toivottavasti tulee hyvä sarja ja pata porskuttaa päätyyn asti perkele!
 

chubster

Jäsen
Ässät mjäääh.

Tylsin mahdollinen vastus. Onhan siellä sentää Pile. Onneks ratkeaa 4 pelissä ja porilaiset saa sitte maalailla irokeesejään Lindholmin kanssa punaiseksi pronssipeliä varten.

Asiaan.

Ässät on ollu kyllä todella huimassa vireessä. Ihmetyttää itseänikin miten noin hmv-porukka joka on vielä ihan paska voi pelottaa näin paljon. Tai siis lähinnä se, että Raanta on niin vitun hyvä. No jospa sinne maalin tai kaksi pelissä saa tehtyä nii riittää.


Ja kyllä, tämä oli playoff provoa (mukahauskaa vittuilua). Nyt saa vittuilla, vääntää ja oksentaa vastustajafanien päälle! Turhat nöyristelyt pois ja vettä myllyyn täysiä! Kevään parasta aikaa eletään! Parempi voittaa aina ja kun sarja on poikki nii kättä päälle ja hyvässä hengessä eteenpäin!

Jatketaan.

EDIT: Lisätään nyt vielä sen verran kun kuitenkin osalla porukasta on vaikeuksia luetun ymmärtämisen kanssa: Sarjasta odotan helvetin tasaista, fyysistä ja tunnerikasta vääntöä. Helpolla ei tule kumpikaan jengi pääsemään ja ihan kumpi tahansa voi jatkoon painella!
 
Viimeksi muokattu:

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alle 30 viestiä kirjoitettu tähän ketjuun ja asiasisältö minimissä. Tosin 90% ketjun viesteistä tullut jyväjemmareilta joten mitä voinee odottaa? Ja pyydän heti anteeksi että viestini sisältää matemaattisia merkkejä. Mullan kyntäjät tuskin kouluja ovat käyneet.

Se on totta. Kertoohan se kieltämättä jotain lahjattomuudesta, että jyväskyläläiset tuntuvat niitä koulujen penkkejä kuluttavan huomattavan paljon porilaisia pidempään. Mutta arvaahan sen; tunnetusti porilaisilla on kova kiire työelämään, jossa heidän ammattitaitoaan arvostetaan ja osaavat työmiehet "revitään käsistä". En ymmärrä, kuinka voimmekaan elää tämän alemmuudentunnon kanssa.

Kenties kuitenkin hyvin, koska kevät on kiekkoilijan ja kiekkofanin kulta-aikaa... jos asut Jyväskylässä. Muualla Suomessa ajoittaisella menestymisellä on viime vuosina pedattu vain entistä karvaampia pettymyksiä. Ja kukapa voisi vittumaisen ja katkeran pettymyksen tarjoilla paremmin kuin JYP, hmm? Pysähdypä hetkiseksi miettimään asiaa. Kenelle jatkossa olevista joukkueista soisit vähiten menestystä? Älköön kukaan porilainen uskaltako nyt tässä yhteydessä mainita Lukkoa, raukkaussuhteenne raumalaisiin on huomattu. Tavallaan se on ihan hellyttävääkin. Tapparakin olisi tamperelaisen kiekon jo pidempään jatkuneen alennustilan takia lähinnä sympatioita herättävä joukkue. Vastaus on siis JYP. Vittumaiset fanit, ja vittumainen joukkue; joukkue on itseasiassa niin hyvin valmennettu pelaamaan yhteen, ettei sitä voi edes vihata täydestä sydämestä. Ei huolta, kyllä se leuka sinne rintaan löytää ilman sitäkin.

Parempi voittakoon siis... taas. Odotan jännittävää ja hyvää sarjaa, kuten niin monena vuonna aikaisemminkin! Onneksi järkyttävän Blues-sarjan pettymykset ovat vieläkin niin tuoreessa muistissa, että sellaisia lipsahduksia tuskin nähdään.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Siinä ei kauaa mennyt että Porilaiset vetävät rasistisella meiningillä. Vieläkö siellä on pilottitakki, kaksraitaverkkarit ja maiharit muotia?
Saattaahan nuo olla. Mites kumisaappaat ja hankkija-lippis? Rasismi-kortin voit laittaa roikkumaan traktorin peiliisi.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyp lievä suosikki tähän sarjaan. Ei materiaalin takia vaan sen että siellä pelitapa on todella selkeä ja hienosti nimenomaan pleijareihin sopiva. Lisäksi tietty tuo kotietu ja viimevuoden historia Ässä-sarjasta.

Materiaalia nyt voi tutkailla mistä suunnasta tahansa, mutta ei niissä järin suurta eroa ole. Se mikä on varmaa että huoltajien kannattaa varata muutama extra jääpussi. Niitä tullaan tässä sarjassa tarvitsemaan. Molemmat jengit perustaa menestymisen uhrautuiselle ja kaiken likoon laittamiselle. Toivottavasti myös taklauksia nähdään ja tuomarit niitä antaa tehdä.

Mutta todella uskon silti Ässien ottavan voiton tästä sarjasta. Ässillä on nyt todella jätkämäinen meininki joukkueessa ja uskon että nälkää on tänä vuonna todella paljon jäljellä. KalPa sarja toimi hyvänä lämmittelynä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Kaikkiaan Jyp on etukäteen suosikki, mutta sarja tulee olemaan huomattavasti tasaisempi kuin viime vuoden puolivälieräsarja.

Olen tästä selvästi erimieltä. Ässien pelaamisen taso kevään aikana ja Kalpa-sarjassa on ollut erittäin hyvää. Joukkueen pelaajien itseluottamus on huipputasolla, enkä näe miksi se tippuisi yht´äkkiä.

Raanta on Euroopan tämän kevään paras maalivahti.
 

IkuinenPata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Williams, Mogilny, Afinogenov.
Tasainen sarja tulossa. Ässät on edellä puolustuksessa ja maalivahtipelissä. Hyökkäyspeli on tasavahva molemmilla ja laajuutta löytyy. Ylivoima selkeästi JYP:lle, jonka Ässät tappaa vahvalla AV-pelaamisella.

Ässät menee finaaliin 4-2 voitoin.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämän vuoden JYP ei ole yhtä hyvä kuin viime vuoden JYP.

Tämän vuoden Ässät on parempi, kuin viime vuoden Ässät, etenkin mitä puolustuspelaamiseen tulee.

Mä en oikeasti osaa nimetä mitään suosikkia tähän sarjaan, JYP on hallitseva mestari ja tietysti kova, mutta niin on Ässätkin..

Vaikeaa oikeastaan tehdä minkäänlaista analyysia ennen, kuin ensimmäinen peli on pelattu.
 

Kuusumu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelitilanteesta johtuvat käden kohotukset
Tasainen sarja tästä on tietysti tulossa ja yleensä nämä ratkeavat kahteen asiaan - maalivahtiin ja erikoistilannepelaamiseen. Ässien pelaajilla on JYPiä vastaan paljonkin hampaankolossa, mutta jäähyjä ei saa ottaa yhtään ylimääräistä. Hyvä viisikkopelaaminen ja Raanta antavat Ässille mahdollisuuden voittoon jokaisessa pelissä.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
JYP on mielestäni pahin mahdollinen vastustaja Padalle, mutta jossain vaiheessahan sekin on kohdattava. Tällä kertaa välierissä. Revanssia siis pukkaa ja uskon, että Ässät on huomattavasti kovempi vastus nyt, kuin viime keväänä. JYP on ennakkosuosikki, mutta täysin voitettavissa, kun huomioi Padan tämänhetkisen vireen ja henkisen tilan. Ässien surkea yv toki hieman huolestuttaa.

Ja mitä tulee Abidiin, niin tuskinpa Ässät häneen keskittyy sen enempää, mitä viimeisessä runkkarikohtaamisessa.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Viime vuonna oltiin siinä kynnyksellä, nyt mennään selvästi ohi.

Vähän jos niitä värilaseja saisi pienemmälle.

1. Raanta ei ole Euroopan paras maalivahti.
2. Häviämällä 4-0 viime vuonna ette olleet "siinä kynnyksellä". Itseasiassa ei voi hävitä enempää kuin 4-0. Olitte siis niin huonoja kuin voi vain olla mahdollista.

Koitetaan nyt pitää tämä keskustelu edes vähän asiallisena.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Epäilemättä JYP tämän sarjan vie, mutta vastus on kieltämättä kovempi kuin yhdistyksen antama. Ässät voittanee yhden ottelun Porissa. Mutta rutiinilla mestaruudet viedään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämän sarja voittaminen olisi makeaa sen takia, että jos Ässät onnistuisi tiensä finaaleihin selvittämään, niin vaihtoehtoja olisi kaksi:

- Todellinen klassikkofinaali Tappara-Ässät. Tuskin tarvitsee sanoa enempää, "ei ihan" taida näiden pelikaanien ja blegien finaaliesiintymiset vetää tälle vertoja..

- Ässät-Lukko...huh.. epäilen Jatkoajan keskustelupalstan räjähtävän silmille, jos näin käy. RIP Jatkoaika.

edit.
1. Raanta ei ole Euroopan paras maalivahti.
...

...Mutta kuitenkin Sm-liigan runkosarjan paras pelaaja, ihan näin virallisestikin. Ja taidettiin se jossain äänestyksessä keväällä valita myös Euroopan parhaaksi, tosin ei mitään hajua oliko joku "kuukauden paras", vai mikä palkinto kyseessä.

Tuskin kuitenkaan menee samanlaiset lääpäisyt, kuin Viitasen etukulmaveto Hämeenlinnassa, hohhoijaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
JYP on mielestäni pahin mahdollinen vastustaja Padalle, mutta jossain vaiheessahan sekin on kohdattava. Tällä kertaa välierissä. Revanssia siis pukkaa ja uskon, että Ässät on huomattavasti kovempi vastus nyt, kuin viime keväänä. JYP on ennakkosuosikki, mutta täysin voitettavissa, kun huomioi Padan tämänhetkisen vireen ja henkisen tilan. Ässien surkea yv toki hieman huolestuttaa.

Ja mitä tulee Abidiin, niin tuskinpa Ässät häneen keskittyy sen enempää, mitä viimeisessä runkkarikohtaamisessa.

Jypissä nyt ei ole mitään sen erikoisempaa mitä ei olisi ollut Jokereissa tai Tapparassa. Samaan syssyyn kaatuu kun kaikki muutkin, toki finaalit ovat taas tänäkin vuonna pienten asioitten summasta koostuvaa huikeaa menestystarinaa.4-0 tai 4-1 sarja Ässille ja jyväskylässä ihmetellään vielä elokuussakin mikä niitten yli ajoi.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisi edes tullut vastaan Tappara jonka peli on paikoin todella kaunista katseltavaa.
Ällös huoli, toiveesi toteutuu vielä. Pronssipelissä. Siellä voi sitten pelailla kauniisti.

Jyväjemmarit, Apina, kosto ja rummut mainittu. Taitaa siellä Björneborgin suunnalla vähän pipo kiristää.

Aika jännä juttu, että Ässä-kannattajat valittelevat jo tässä vaiheessa keulivia & provoilevia traktorifaneja ja haikailevat kivojen KalPa-kannattajien perään. Todennäköisesti kierot savolaiset ovat vain viilanneet teitä linssiin ja joka tapauksessa nythän ne pudotuspelit Padan osalta vasta alkavat. Viime vuosina Kalapa on osoittanut, ettei se ole tosipeleissä kovin kummoinen mittari, joten nyt kannattaa Porissa laittaa jääpusseja riittävästi pakastimeen! Pari pussia voi varata myös Ässien valmennusjohdon tarpeisiin jos JYPin apuvalmentaja Virtanen sattuu eksymään Isomäen pukukoppikäytävälle.

Play-offsit ovat ihan oma maailmansa missä aiemmat otteet, tilastot tai sarjatkaan eivät merkkaa tuon taivaallista. Tästä Lukko näytti juuri esimerkkiä. Oma veikkaukseni on, että alussa edetään kotivoittojen merkeissä tilanteeseen 2-2, mutta JYP ryöstää kotiedun Porissa kolmannessa jatkoerässä Malmivaaran läpiajomaalilla ja kuudes peli on enää kosmetiikkaa.

4-2 Valtralle.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistan aina kun nuorena poikana tulin ekan kerran Poriin, oli syksy, järkyttävä masennus iski, voiko näin harmaata paikkaa ollakkaan! Aika vieri, aloin pikkuhiljaa ajattelemaan toisin, jopa syksyllä ja talvella, tämähän on loistava paikka elää. Ässät tuli tuona aikana elämääni, pelattiin liigaa oikeiden lätkäjoukkueiden kanssa, IFK, Tappara, Ilves, TPS, oli jopa KooVeeta, Sporttia, ikinä en voinut ajatellakkaan että lätkää voisi pelata tiettömien taipaleiden takana, tukkilauttojen, heinäpeltojen, ammuvien lehmien, röhkivien sikojen maassa, jossain kaukana sivistyksestä. Sivistys, joka saapui tänne länsirannikolle jo ammoisina aikoina, tuskin vieläkään on saavuttanut tuota villieläinten hallitsemaa metsäistä maakaistaletta, jossa kuulemma nykyään valmistetaan traktoreita!

Oi niitä aikoja! Pelipaidatkin tunnisti pelipaidoiksi, oli oikeita logoja, logosta tunnisti heti, mitä se esitti. Nykyään on sitten näitä kiemuroita, jos vaikka mitä tilkkutäkkejä, joukkueetkin ovat jotenkin muovisia. Voisipa palata vielä aikaan entiseen!

Piti kait vielä laittaa muutama asia tulevasta otteluparista. Ensiksi tulee mieleen järkyttävä kitinä, mikä alkaa, kun traktori poijaat kaatuilee, huitoo kyynärpäillä. Voi meitä poloisia, tuollaista joukkuetta vastaan on pelattava, aloitin kitinän jo! Mutta pieni sympatian sykähdys jostain syvältä nousee, eihän nuo muuten pärjää, pakko niiden on kaatuilla, huitoa ja ennenkaikkea valittaa tuomioista, Erkki ja Rami etunenässä, että sellasta on tiedossa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähän jos niitä värilaseja saisi pienemmälle.

1. Raanta ei ole Euroopan paras maalivahti.
2. Häviämällä 4-0 viime vuonna ette olleet "siinä kynnyksellä". Itseasiassa ei voi hävitä enempää kuin 4-0. Olitte siis niin huonoja kuin voi vain olla mahdollista.

Koitetaan nyt pitää tämä keskustelu edes vähän asiallisena.

Raanta valittiin pelaajien toimesta liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2012 -13 ja fanit äänestivät hänen helmikuussa Euroopan parhaaksi pelaajaksi. Tätä samaa tahtia hän on jatkanut pleijareissa, ehkä sinulta löytyy jotain perusteluita omalle väittämällesi.

Viime keväänä pelit olivat maalin pelejä, aivan kuten Kalpa pelit runkosarjassa tällä kaudella. Ässät nosti tasoaan keväällä ja Kalpa jäi jalkohin. Ässät on hävinnyt yhden pelin 20:tä viimeisestä. Mielestäni Ässät on aika vahvassa vireessä.

Ässät vie tämän sarjan paremman joukkuepuolustamisen ja maalivahdin ansiosta.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielenkiintoista ja hauskaa luettavaa tämä ketju, ja paljon on tullut esille hyviä pointteja Ässien ja JYPin tulevasta taistosta. Mutta yhtä hyvinkin oleellista asiaa en ole vielä täältä bongannut, nimittäin voittamisen nälkää, sitä kumpi mestaruutta ja finaalipaikkaa näistä kahdesta jengistä haluaa enemmän. Tässä suhteessa uskoisin Ässien omaavan suurenkin edun JYPiin nähden, vaikkakin Jyväskylän ihmeellä lienee sitten enemmän voittamisen kulttuuria ja rutiinia.

Sanoisin siis, että tämä ottelusarja on myös osaltaan tahto vs. rutiini. Itse veikkaan että Ässiltä löytyy sen verran enemmän halua päästä finaaleihin, että sarja menee 4-2 Ässille. Sillä vaan on hemmetin suuri merkitys näissä peleissä, kumpi haluaa enemmän voittaa, varsinkin kun taidoiltaan joukkueet ovat kutakuinkin samalla viivalla.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Raanta valittiin pelaajien toimesta liigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2012 -13 ja fanit äänestivät hänen helmikuussa Euroopan parhaaksi pelaajaksi. Tätä samaa tahtia hän on jatkanut pleijareissa, ehkä sinulta löytyy jotain perusteluita omalle väittämällesi.

Viime keväänä pelit olivat maalin pelejä, aivan kuten Kalpa pelit runkosarjassa tällä kaudella. Ässät nosti tasoaan keväällä ja Kalpa jäi jalkohin. Ässät on hävinnyt yhden pelin 20:tä viimeisestä. Mielestäni Ässät on aika vahvassa vireessä.

Joojoo, tiedetään että Ässät sitä ja tätä. Itsekin tiedät että tuollaiset äänestykset ovat ihan höpöjuttuja, kaikki tietää että Raanta on loistava mokke, ei sitä tarvi alleviivata. Sama juttu viime keväästä, ne matsit on menny, Ässät hävis neljä-muna, deal with it. Nyt on eri homma, ja nyt on tiukoilla jatkoon pääsy.

Mielestäni myöskin Ässät on hurjassa vireessä, joukkue on helvetin kova. Mutta niin on myös vastus. Et halua lähteä menneitä vertailemaan ja jauhamaan meitä vastaan.

Ja kertoo jotain että pitää jotain tollasia typeriä meriittejä alkaa hehkuttelemaan.

Joku mainitsi että JYPissä ei ole mitään erikoista. Ei niin, ja se onkin niin hienoa. Sillä ei niin erikoisella on saavutettu enemmän kuin Porissa edes osataan fantasioida.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös