Välierät 2013: JYP – Ässät

  • 150 012
  • 743

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Kerho yritti sitä teidän puolesta. Näytti vähän siltä, että siihen hommaan ei kannata lähteä. Kymmenisen minuuttia istuivat boksista toinen toistaan typerimmistä Abidiin kohdistuneista rikkeistä. Kertaakaan ei "arabiveri kiehunut".

Joo, oli melkeimpä ensimmäisen kahden-kolmen pelin parasta antia kun Ramzia kuumennettiin, Kerho istuu 8-10 min ja Abid taisi ottaa yhden "salomonin tuomion".
Sama Boycen kanssa sen Rautiaisen taklauksen koston jälkeen pari peliä ja kerho jäi ainakin 6 min pakkaselle.
Saa yrittää, ei me osata pelata yv:llä kuitenkaan.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Alle 30 viestiä kirjoitettu tähän ketjuun ja asiasisältö minimissä. Tosin 90% ketjun viesteistä tullut jyväjemmareilta joten mitä voinee odottaa? Ja pyydän heti anteeksi että viestini sisältää matemaattisia merkkejä. Mullan kyntäjät tuskin kouluja ovat käyneet.

Sarjasta tulee pikkaisen vaikeampi kuin kalakukkosarjasta. Ässät menee jatkon voitoin 4-2. Kotietu on valttia ja Ässät ryövääkin se heti maanantaina itselleen. Hienoa myös että Myllykoski kohtaa idoolinsa SM-liigan parhaan pelaajan ja 2000 luvun parhaan liigaveskarin, Antti Raannan. Olihan Joni ihaillut Antin torjuntatyöskentelyä oikein youtubesta.

Ässillä ollut hieman vaikeuksia ylivoimansa kanssa mutta onneksi saatiin vastaan se välieräjengi jolla on selvästi surkein maalivahtiosasto. KalPa oli materiaalin suhteen ehkä inasen meitä edellä mutta nyt me ollaan joka osastolla aika paljonkin vastustajaa edellä. Varsinkin puolustuksen kiekollinen taito, ratkaisuosaston laajuus ja maalivahtiosasto menee 100-0 Poriin.
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viime vuonna sama sarja ratkesi yllättäen todella selkeästi jyväskyläläisten eduksi, mutta nyt on sellainen tuntu, että saatetaan vaatia 6-7 matsia.

Mitään syväanalyysiä en koe tässä vaiheessa olevani valmis tekemäänkään, joten mennään lyhyesti. Joku tilastonikkari voi korjata, mutta muistaakseni Ässien kuntokäyrä oli vuosi sitten jyrkässä laskussa jo ennen pleijareiden alkua, eikä joukkue ikinä toipunut Zaborskyn poissaolosta. Tällä kevätkaudella Ässät taas on ollut suorastaan suvereenisti liigan kovakuntoisin joukkue, ja sama hurja meno on jatkunut playoffeissakin. Sarjan paras maalivahti veräjänvartijana, ja leveyttä hyökkäyksestäkin on alkanut löytyä niin paljon, että tässä on melkein päässyt unohtamaan Dixonin myynnin kokonaan.

No, uskotaan omiin. JYP:illäkin leveyttä löytyy vaikka kuinka, lihasvoimaa on maalin edessä (etenkin Malmivaaran paluun myötä), ja veskari on SM-liigan kannua nostanut aiemminkin. Tiukka sarja luvassa, mutta JYP ratkaisee kotikentällä 7. matsissa.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Tilastopläjäys pudotuspeleistä, molemmilla joukkueilla 5 ottelua alla.

Joukkueet:

Aiemmat ottelut
JYP - HPK 3-1
HPK - JYP 3-2
JYP - HPK 4-2
HPK - JYP 2-3 Ja
JYP - HPK 5-1
Tehdyt maalit 17, päästetyt 9

Ässät - KalPa 2-1
Kalpa - Ässät 0-2
Ässät - Kalpa 5-2
Kalpa - Ässät 5-0
Ässät - Kalpa 3-0
Tehdyt maalit 12, päästetyt 8


JYP YV 21,32% (paras kaikista playoff-joukkueista)
Ässät YV 11,28% (huonoin kaikista playoff-joukkueista)

JYP AV 85,29 (neljänneksi paras)
Ässät AV 86,05 (toiseksi paras)

JYP Jäähyt 31x2min, 2x20+5min = 112min
Ässät Jäähyt 30x2min 1x10min = 70min

Pelaajisto:

JYP Top-5 pisteet:
Mikko Kalteva 0+6
Max Wärn 2+2
Petr Hubacek 1+3
Eric Perrin 1+3
Kalle Koskinen 1+3

Ässät Top-5 pisteet
Daniel Brodin 3+2
Mika Niemi 2+2
Joel Armia 2+1
Veli-Matti Savinainen 0+3
Tommi Taimi 0+3

JYP Plus-miinus:
Mikko Kalteva +7
Kristian Näkyvä +7
Olli Sipiläinen +4
..
Jyrki Välivaara -2
Kalle Koskinen -1

Ässät Plus-miinus:
Ville Uusitalo +4
Mika Niemi +4
VM Savinainen +3
..
Eero Elo -1
Jani Honkanen -1
Sami Lähteenmäki -1

Maalivahdit:
Tuomas Tarkki JYP 5 ottelua, 93,88%
Antti Raanta Ässät 5 ottelua 94,70%

Runkosarjassa:
28.09 JYP - Ässät 2-1
17.11 Ässät - JYP 3-2
24.01 JYP - Ässät 2-0
07.03 Ässät - JYP 3-2

Yleistä
Jyväskylä on Suomen kaupunki ja kunta Päijänteen pohjoisrannalla Keski-Suomen maakunnassa. Kunnan väkiluku on 133 557 [2] ja sen pinta-ala on 1 466,33 km2, josta 295,33 km2 on vesistöjä.[1] Väestötiheys on 114,05 asukasta/km2. Jyväskylä on Keski-Suomen maakuntakeskus, yliopistokaupunki ja väkiluvultaan Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki ja viidenneksi suurin kaupunkialue[7]. Se on merkittävä kasvukeskus.

Pori (ruots. Björneborg) on Suomen kaupunki ja Satakunnan maakuntakeskus, joka sijaitsee Kokemäenjoen suulla Selkämeren rannikolla Satakunnan maakunnassa. Kaupungin väkiluku on ollut viime vuosina jälleen nousussa ja kaupungissa asui 31. tammikuuta 2013 83 272 asukasta.[3] Väkiluvultaan Pori on Suomen 11. suurin kaupunki ja kahdeksanneksi suurin kaupunkiseutu. Naapurikunnat ovat Lavia, Luvia, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen ja Ulvila.

Muuta
Jyväskylän jääkiekkojoukkuetta JYPiä kutsutaan Traktoreiksi ja Valtraksi. JYP on myös uusi dynastia ja ihan ylivertainen joukkue.

Porissa on yleisen tiedon mukaan eniten työttömiä hitsareita. Neitsyyden menettämistä kuvaillaan nykyään yleisen tiedon mukaan porilaisten teinien keskuudessa "hopeakevääksi".
 
Viimeksi muokattu:

kimbe66

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jokohan saatais kielto niille stanan sambarummuille. Ei helvetti jaksa kuunnella sitä paasaamista, siitä on jääkiekko kannatus kaukana. Viime kauden Jyp-Ässät oli tiukka peliä vaikka Jyp veikin 4-0. Nyt Jyp on selkeästi heikompi mitä viime vuonna ja Ässät puolestaan vahvempi. Pata jatkoon 4-1 tai 4-2.

Eli ilmeisesti JYP viime vuonna vei sambarummuilla voiton? Sen ymmärrän, että jääkiekko on kaukana rummuista, mutta että kannatuskin? Vai oliko tuon tarkoitus olla yhdyssana?

Mutta sitten itse asiaan, JYP on tosiaan paperilla huomattavasti heikompi kuin viime vuonna. Jostain syystä kuitenkin JYPin alaketjut ovat nyt po-peleissä mättäneet maaleja paljon paremmin kuin ns. tulosyksikkö ja vieläpä varsin tasaisesti. Eli eivät ne nimet paperilla paljon mitään tarkoita (tosin Ässäfanit tämän varmasti tietävätkin), pääasia on siinä, että peli kulkee. Ja JYPillä se on myös kulkenut viime aikoina.

Tasaista sarjaa odottelen (ja JYPin voittoa). Ja itse asiassa toivon tunteiden kuumenevan varsinkin täällä Jatkoajassa, kentällä en niinkään.

Hikistä välierää kaikille!
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Hui saatana, ei tästä ottelusarjasta oikein muuta osaa ennakkoon sanoa. Ässät on pelottavan kovassa vireessä, mutta toisaalta kuten yksi Kuopion-keikka osoitti, myös haavoittuvainen. JYPin pelaaminen on ollut aika tasavarman oloista näin alkuun, mutta se mikä riitti Kerhoa vastaan, ei tule riittämään enää nyt. Lisäksi se kiekko pitäisi jollain helvetin ilveellä saada kairattua sinne Raannankin taakse joka matsissa. Siinä on kaveri joka pelaa tällä hetkellä sellaisessa zone-moodissa, että pystyy ratkomaan tämän sarjan halutessaan vaikka yksin.

Kaikki kunnia Kerholle hyvästä sarjasta, mutta onhan tässä nyt reilusti enemmän sähköä jo ennakkoon. Sika-Olli hoilaamassa Porilaisten marssia Synergian katsomossa rantapallojen lennettyä kentälle JYPin kesäloman kunniaksi on painajaiskuva vailla vertaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän sitä saikin jo nauttia yhden pleijarisarjan ajan asiallisesta keskustelusta fanien kesken Jatkoajassa, huoh...

Ässät lähtee ehdottomasti haastajina tähän sarjaan, hakemaan revanssia viime vuodesta. Padan ratkaisupelaajat ovat vuoden kokeneempia ja parempia kuin viime keväänä (poislukien Dixonin puuttuminen), joten uskon sarjasta tulevan paljon tiukempi. KalPa sarja oli kieltämäti lähinnä lämmittelyä, kuten HPK jyväskyläläisille. Nyt otetaan tosissaan miehestä mittaa.

Pakko se on omiin uskoa, joten Ässät jatkoon 2-4.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokos saadaan Apinalle kostettua vihdoin Armian telominen?

Ainakin JYP-kannattajana toivon todella, että Ässäpelaajatkin keskittävät Abidiin kaikki voimavaransa. :) Siinä vaiheessa olisi homma neljässä pelissä paketissa.

Mutta joo, mielenkiintoista sarjaa odotellaan. Kotietu voi olla erittäin iso juttu tällaisessa sarjassa ja ainakin Kerho-sarjassa JYP oli kotonaan erittäin vakuuttava.

JYP käy kerran ryöstämässä Porissa ja sarja poikki 4-2. Tässä minun värilasillinen ennustus.
 

Kersakovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, AFC(NFL)
Alle 30 viestiä kirjoitettu tähän ketjuun ja asia sisältö minimissä. Tosin 90% ketjun viesteistä tullut jyväjemmareilta joten mitä voinee odottaa? Ja pyydän heti anteeksi että viestini sisältää matemaattisia merkkejä. Mullan kyntäjät tuskin kouluja ovat käyneet.

Nyt taisi kyllä kyllä tulla leijuttua sillä "kouluja käyneen" matematiikalla hieman liian aikaisin. Jos oma viestisikin otetaan laskelmiin mukaan, on JYP-kannattajien lähettämien viestien määrä ketjussa siihen mennessä 16/27, eli 59,26 %. Sen ensimmäisen numeron (59) ja pilkun jälkeen tulevat desimaalit (26). Ei siis tarvetta panikoida vaikka joku tuossa lukemassa varmaankin näyttää omituiselta. Näkisin, että loppuosa viestistäsi oli vähintään yhtä virheellinen, eli eiköhän mennä takaisin sinne koulukirjojen ääreen ja varata aika optikolle.

Tässä kun oikein väkisin yritin uudelleen miettiä mielenkiintoisia pelaajia Ässistä niin yksi tulikin mieleen. Ja sehän on tietenkin Tuomas Pihlman, kaksinkertainen Suomen mestari JYPistä ja kaikin puolin hieno ihminen muutenkin.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Tuli sitten JYP vastaan. Ei ihan mieluinen vastus, pelaa tylsää kyrpäkiekkoa jonka viihdearvo on puhdas nolla. Olisi edes tullut vastaan Tappara jonka peli on paikoin todella kaunista katseltavaa.

Todella vaikea ennustaa lopputulosta, todennäköisesti tasainen sarja edessä. Jos Raanta seisoo päällään ja Armia, Savinainen, Brodin & Elo onnistuvat, Ässillä on kaikki mahdollisuudet jatkaa finaaliin.

Ihan ikävä on kyllä asiallisia KalPa faneja joiden kanssa sai hyvin keskustelua aikaiseksi. Noiden Nykäskyläisten kanssa tuosta on ihan turha haaveilla.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Ainakin JYP-kannattajana toivon todella, että Ässäpelaajatkin keskittävät Abidiin kaikki voimavaransa. :) Siinä vaiheessa olisi homma neljässä pelissä paketissa.

Tästä ei ole pelkoa. KalPa keihästi munille, ajoi maalivahdin päälle, Pihlman taklattiin selästä laitaan, Uusitaloa kuristettiin mailan varrella jne. Ässien pelaajia ei paljoa näyttänyt haittaavan. Koko ajan keskityttiin omaan peliin ja sarja meille helvetin helposti. Yksi peli Kuopiossa turpaan kun pelattiin puolivaloilla. Olihan sen tappion varsinaisella peliajalla joskus tultava. Se on muuten porilaisilla 21 viime pelistä 19 voittoa ja 2 tappiota joista toinen jatkoajalla.
 

sob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, ..... Oulu Ermines
... analyysiä...

Lisää pohdintaa

Jyväjemmarit vs. hitsarit

Pelätty ja odotettu välierähän sieltä saatiin. Moni ässäfani olisi toivonut JYPin sijaan Jokereita vastaan.

Toisaalta, tässä vaiheessa voittavan joukkueen asenteen on oltava sellainen että vastustaja on voitettava riippumatta siitä, mikä joukkue tulee vastaan. Tästä näkökulmasta katsoen ainoastaan Lukko on jo oikeassa moodissa – Tappara, JYP ja Ässät selvittivät tiensä semifinaaleihin enemmän tai vähemmän odotetusti – toki tiukan taistelun jälkeen.

Itse ottelupariin...

  • 5 vs. 5 peli: pieni edge ässille (päästetyt maalit ässillä 130 vs. JYPin 142)
  • alivoimapeli: pieni edge ässille (sarjan 2 paras vs. 4. paras)
  • ylivoimapeli: huikea edge JYPille (1. vs. 14.)
  • maalivahtipeli: molemmilla kovaa tasoa
  • kotietu: JYPin 57 kotipistettä vs. Ässien 51 vieraspistettä
  • materiaalin laajuus: en osaa kommentoida Jyppiä. Brodin, Pihlan, Ryan ja Elo tuovat laajuutta patapakkaan.


Ässät ratkaisee sarjan edukseen jos:
  • 5 vs 5 peli pysyy nykyisellä tasolla
  • AV peli toimii kuin unelma

Jyp vie sarjan jos
  • kotietu pitää
  • YV toimii kuten tähän asti

Sarjan yllätys-momentit:
  • Ässät saa YV peliin jotain järkeä
  • jompi kumpi maalivahti sulaa

Viime keväästä poiketen uskon Ässien oleva nyt napsauksen verran valmiimpi kohtaamaan Suomen kovimman joukkueen. Vierasvoitto Jyväskylästä heti alkuun niin homma näyttää hyvältä. Toisaalta jos JYP jyrää ekat kaksi matsia, on Ässillä edessään Via Dolorosa.

Kevät on hienoa aikaa!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jos näin ulkopuolisena lomalaisena saan kommentoida niin sarjasta tulee varmasti samantyyppinen kuin JYPin edellinen HPK:a vastaan. En seurannut kovin tarkasti Ässien otteita KalPaa vastaan mutta olettaisin, että Ässät pääsi siinä fyysisesti helpolla. Tuskin joutui hirveästi kamppailupelaamista harrastamaan. Voin olla toki väärässäkin.

JYPiä vastaan sitä tulee sitten riittämään senkin edestä. Ässien täytyy pystyä vastaamaan JYPin kovaan miehen ottoon sekä pystyttävä irtautumaan ja pidettävä vastustaja etäällä kovalla liikkeellä. Jos luistin ei liiku niin tulee helvetinmoisia vaikeuksia. Silloin alkaa hermo mennä, kun JYPiläiset roikkuvat kiinni iholla jatkuvasti. Myöskin molempien maalien edustoilla tulee olla kovat otteet käytössä.

Maalivahtipelissä Ässät vie etukäteen voiton. Tarkki haparoi aikatavalla Kerhoa vastaan ja nyt siihen ei ole varaa, kun vastassa on pelaajia joiden kädet eivät jäädy maalipaikoissa.

Jos Ässät haluaa finaaliin niin sen pitää pystyä haastamaan JYP kamppailupelaamisessa sekä pääsemään kiekon kanssa pois JYPin karvauksen alta. Jos taas lähdette mukaan JYPin painiin niin JYP menee finaaliin.

Vieraissa HPK:lla ei ollut mitään saumaa mutta kotona JYP haastettiin tasapäisesti. Uskon, että Ässiltä vierasvoittokin onnistuu parempine hyökkääjineen. Mielenkiintoinen sarja kaikenkaikkiaan luvassa!
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
JYP - Ässät
Tämän sarjan voittaja on Suomen Mestari vuosimallia 2013. Molemmat joukkueet pelaavat fyysistä pystysuunnan lätkää, ja molemmilla joukkueilla on äärimmäisen laaja rosteri sekä kovat ykkösketjut. Puolustus on molemmilla täyttä rautaa ja maalivahtipeli sujuu. Molemmilta löytyy likaiseen peliin valmiina olevia pelaajia, taistelupelaajia ja playoff-pelaajia. Veikkaan äärimmäistä taistelua, jokaisen hiki- ja veripisaran jättöä jäälle, mediapeliä, ulosajoja, jäähyjen kalastamisia, kärkipelaajien kuumennusta, kärkipelaajien kuumenemisia, pienten marginaalien pelejä. Luvassa on yksi parhaista ja kuumimmista playoff-sarjoista kymmeneen vuoteen.

Näillä odotuksilla maanantaihin. Parempi voittakoon. Mahdoton sanoa kumpi, mutta 6-7 peliä on lähtökohtaisesti odotettavissa. Saa nähdä kestääkö nöpönenä meidän poliiisi-virtasen "rinta-rintaa-vasten -ahdistelut" ja onko Porissa joku palkattu tuijottamaan Ahoa. Se on varma, että molemmista joukkueista löytyy pelaaja joka on toisen jengin ihon alla. Sehän on kauden teema, aina joku on ihon alla.

LET THE GAMES BEGIN! TONIGHT WE DINE IN HELL
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nopeat tuntemukset sarjasta kokonaisuutena ovat, että tulipa JYPille todella helppo vastustaja välieriin, mutta niinhän se piti olla muutama vuosi sittenkin Bluesia vastaan. Eli en vielä kuitenkaan tuulettele finaalipaikkaa, vaikka järjellä ajateltuna sen pitäisikin olla selviö...

Ässien peli on ollut kuosissa koko kauden, pientä notkahdusta lukuunottamatta, ja keväällä siihen saatiin myös tehokkuutta. Kalpa sarjassa Ässät oli neljässä pelissä täysin suvereeni pelin hallinnassa, ainoastaan Koskisen huippupelit pitivät Kalpan jotenkin mukana.

Jyp on astetta kovempi vastus, mutta ei mitenkään mahdoton. Joukkueen heikko kohta on puolustuksen liikkuvuus, isoja pakkeja, jotka ovat vaikeuksissa Ässien kääntäessä peliä nopeasti ylös.

Ässien pitää jatkaa samalla kaavalla, pidetään kiekkoa, käännetään nopeasti kun tilaisuus on ja pelataan omaa peliä.

Paineet ovat tässä sarjassa Jyväskylässä, kotietu ja mestaruuden puolustaminen painavat. Ässät voi pelata tässä vaiheessa kohtuu paineettomasti ja tämä toivottavasti näkyy rentoutena pelissä. Tällöin Euroopan paras maalivahti tiiviin puolustuksen takana vie Ässät finaaliin.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Jyväskylässä on menestymisen kulttuuri, Porissa taas kevään hullu hurmos.
Joka tapauksessa jos Ässät haluaa jatkoon ni voitto pitää ottaa Hippokselta, se on ollut mission impossible viime vuosina. Taitaa sinne yksi voitto mahtua pariin vuoteen?

Maalivahti pelin näkisin menevän Ässille, puolustus tasan, hyökkäys JYPille koska Eric Perrin-Ramzi Abid. Ässät tarvitsee hyökkäyksessä vielä enemmän ykkösketjulta, jonka pitäisi alkaa niitä tärkeitä häkkejä takomaan ylivoimilla. Juuri tuo ylivoimien ero saattaa ratkaista tämän sarjan, jos JYPin ylivoima toimii edelleen sillä samalla lääkkeellä millä se on jo pari vuotta toiminut.

Oli miten oli niin parempi menee jatkoon. Porilaisen mentaliteetin takia veikkaan että se on JYP.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässät tarvitsee hyökkäyksessä vielä enemmän ykkösketjulta, jonka pitäisi alkaa niitä tärkeitä häkkejä takomaan ylivoimilla.

Ässät tarvitsee myös Ryanin ja AUK:n tasonnostoa. Molemmilla on varaa vielä parantaa KalPa-sarjasta. Savinainen-Niemi-Armia luo kyllä paikkoja liukuhihnalta ja saavat tehtyä maaleja, kakkosen pitää vastata samaan huutoon. Kolmosessa Brodin on alati vaarallinen, nelosessa soisi Pihlmanin tekevän edes maalin jossain sarjan pelissä.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Hehehe. Terve taas, Pori.

HPK:ta vastaan saattoi vähän jo provoilla ylimielisesti, mutta nyt ei ehkä uskalla. JYPiin luotan silti, on se vaan semmoinen traktori, jota vastaan on kenen tahansa vittumaista pelata. Ei sillä, että JYP aina voittaisi, mutta nöyrtymistä ei ole luvassa, sen uskaltaisin jopa taata pelkällä kannattajan äänioikeudella.

Ässät on kova joukkue, ja nyt kohdataan sitten astetta korkeammista sijoista pelattaessa kuin viime keväänä. En lukenut tämän ketjun muita viestejä aloitusviestiä lukuunottamatta, vielä, joten lähdetäänpä asiallisen tylsällä linjalla liikenteeseen, eli analisoidaan JYPin tilanne. (Lupaan provoilla myöhemmin)

JYP on ihan samanlainen kuin viime vuonna, paitsi että meiltä uupuu ehkä hivenen sitä aivan terävintä kärkeä hyökkäyspäästä (Tuppuraista, Pesosta ja kyllä te sen tiedätte vaikka pakki olikin: Vatasta). Puolustus on yhtä järkähtämättömän kova kuin viime vuonna, vielä kun huhut Malmivaaran paluusta välieriin ovat olleet vireillä ja Auvinenkin backuppina, tähän osioon JYP ei tule kaatumaan. Tarkkia voidaan verrata Heleniukseen. Aho on Aho, ja on se kelmu mies. Vielä viime vuoden rosterin kokoamisen pystyi pistämään RD:n ansioksi, mutta nyt on ollut Aho koutsaamassa toista vuotta ja Aholle kunnia kuuluu siitä, mitä tällä kaudella on ulosmitattu JYPistä. Ja hyvin onkin ulosmitattu, pelitapa on sama kuin viime vuonna ja sitä on hiottu koko ajan paremmaksi, sieltä ei nöyryyttä, vittumaisuutta, fyysisyyttä, loppuun asti taistelemista tai tylyyttä puutu. Hurrikaani pyörii ja traktori puksuttaa.

Suuria ongelmakohtia ei JYPillä ihan varsinaisesti ole, tai ei ainakaan tule mieleen. Pieniä kysymysmerkkejä on kärkipelaajien tehokkuus, mutta JYP on painanut maaleja todella, todella laajalla rosterilla. Maalipaikkoja on saatu aikaiseksi, sillä HPK ei ollut kovin köykäinen vastus todellakaan, mutta HPK:n ongelmana oli tehokkuus maalinteossa.

Näin JYPinkylän puolella, ei kovin kummoinen analiisi mutta mitä muuta nyt minulta olisikaan voinut odottaa?

Mutta kuinka Ässissä? (Btw näin loppuun, hienoa nähdä taas nämä huippujoukkueet vastakkain, viime kevään peruilta arvostus nousi reilusti porilaista kiekkoilua kohtaan, on se kova joukkue ja mukava vain, että on kyennyt säilyttämään JYPin tavoin myös tasonsa ainakin runkosarjassa. Karsinnat tulivat ja menivät, mutta siitä alkoi uusi nousu. Sanotaan nyt tässä vaiheessa, koska jos Ässät finaaliin menee ja en vitutukseltani kykene sitä myöntämään - hyvin mahdollista: tämän parin voittajan toivon voittavan koko paskan.)
 

kalitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Ässät
Ei ole Ässäfanin osa helppo tänä keväänä. Hienon ja tunteikkaan Jokerit-sarjan sijaan vastaan tulee jypinkylän ylpeys, josta en osaa nimetä yhtään pelaajaa äkkiseltään. Se toinen Keski-Suomen hmv-jengi onnistuttiinkin jo tiputtamaan. Ratkaiseva ero joukkueiden välillä tullee muodostumaan ylivoimapelistä. Siihen kaadutaan, jos kaadutaan. 5vs5-pelissä ero ei ole järin suuri Ässien nykyisellä vireellä. Kumpikin joukkue päästää todella vähän maaleja, mikä on aina menestyvän joukkueen merkki. Vahva puolustuspeli vaatii kuitenkin lähes aina tuekseen toimivat erikoistilanteet, ja kuten ylempänä tilastoja ansiokkaasti kerrattiinkin, on joukkueiden välillä ratkaiseva ero juuri tällä osa-alueella.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät on varmasti valmiimpi nyt tähän sarjaan kuin vuosi tai kaks takasin, joten tulosta on lupa odottaa jatkoonpääsyn muodossa. Henkilökohtaisesti olen miettinyt siirtyväni jääkiekon suurkuluttajasta enemmän golfin pariin tämän kauden jälkeen, joten keskityn nyt vaan nauttimaan Ässien suorituksista täynnä uskoa siitä että päätyyn saakka mennään. 35 vuotta sitten fanitus alkoi mestaruusvuonna, eiköhän ympyrä nyt sulkeudu. Jypillä on toki kova nippu, mutta marginaalit ovat nyt todella pienet ainakin jos vertaa Ässien, Jypin ja Tapparan välillä. Tää olkoon meidän vuosi.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Maalivahtipeli Ässille.

Puolutus aikalailla tasan, Ässillä ehkä hiven enemmän laajuutta.

Hyökkäyksessä kärki Jypille, 3-4 ketju taas lievästi Ässille.

Erikoistilannepelaaminen isosti Jypille.

Kotiedulla tuskin tässä sarjassa kovin suurta merkitystä.

Ässillä ei ole käytännössä ollenkaan reserviä hyökkäyspäässä ja mahdolliset hyökkäyspään loukkaantumiset ovat kohtalokkaita.

Kaikkiaan Jyp on etukäteen suosikki, mutta sarja tulee olemaan huomattavasti tasaisempi kuin viime vuoden puolivälieräsarja.
 

viikst

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Washington Capitals
Joka tapauksessa jos Ässät haluaa jatkoon ni voitto pitää ottaa Hippokselta, se on ollut mission impossible viime vuosina. Taitaa sinne yksi voitto mahtua pariin vuoteen?

Viime kaudellahan Ässät pystyi kerran voittamaan Jyväskylässä, mutta sitä edeltävä voitto taitaa olla joulukuulta 2005, ellen nyt aivan väärin muista.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Jokohan saatais kielto niille stanan sambarummuille. Ei helvetti jaksa kuunnella sitä paasaamista, siitä on jääkiekko kannatus kaukana.

Ei jaksaisi enää aiheesta mutta eihän siitä tykkää muut kuin ne 15 virvelimiestä siellä katsomossa. Kaikilla alkaa olla mitta täynnä sitä. Esim itsellä on lievä kuulovamma (alentunut herkkyys juuri siinä korvassa missä se jytä soi noin 10 vuotta) enkä voi mennä päätykatsomoon rumpupatteriston puolelle, vaan paikka on aina etsittävä toiselta puolelta.
 

kesätyttö69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dufvan Lukko, JYP(ilman Tyni&Virtanen)
Jokos saadaan Apinalle kostettua vihdoin Armian telominen?

Siinä ei kauaa mennyt että Porilaiset vetävät rasistisella meiningillä. Vieläkö siellä on pilottitakki, kaksraitaverkkarit ja maiharit muotia?

Hienoa myös että Myllykoski kohtaa idoolinsa SM-liigan parhaan pelaajan ja 2000 luvun parhaan liigaveskarin, Antti Raannan.

En yleensä auta "kaveria" mutta se on nyt pakko todeta että 2000-luvun paras liigaveska pelasi ihan muualla, kun Raanta oli vielä junnu. Poriin tiedoksi että nyt on 2010-luku. Vai vertaillaanko kohta 1900-luvun parhaita ukkoja.

onneksi saatiin vastaan se välieräjengi jolla on selvästi surkein maalivahtiosasto.

Metsola 94,84%
Raanta 94,70%
Tarkki 93,88%
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös