Kivikausi 2012–2013 – otteet kaukalossa

  • 399 266
  • 1 815

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä on hyvät palstaveljet sellainen päivä jota ei pidä unohtaa. Raumalaisten uhot varmasta voitosta, klisee "omat koirat puree" sekä kymmenen ottelun voittoputki sekä uusi ennätys (mikä lie).

Aivan järjetön peli. Eka erä puolustetaan ja pidetään oma maalin edusta puhtaana sekä miljoonan taalan paikat kiinni. Raanta hoitaa loput. Toisessa erässä sama jatkuu mutta nyt isketään paikoista sisään ja peli onkin selvää pässinlihaa (huom. ei hevosen!). Kolmas on pelailua enemmän tai vähemmän.

Nyt on sedällä sellainen kutina että...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kuten jo äsken otteluketjuun kirjoitin, niin ei tämä mielestäni niin tiukka peli ollut, kuin eilinen Saipa-peli.

Raanta pelasi tosi hyvin, mutta enemmänkin puhuisin varmuudesta, kuin mistään gamesavereista. Hienoa peliä, mutta Lukon itsevarmuus puhallettiin tyhjiin jo toisen maalin kohdalla ja loppuaika neppailtiin.

Tärkeä voitto muuten sitä ajatellen, jos vielä kohdataan keväämmällä.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jouka Juhola & Ruudut, Ässien sylkykupit
Lähtökohdat illan Lukko peliin:

- Lukko hankala vieraissa.
- Ässillä 9 voittoa putkeen ja putken jatkaminen on peli peliltä vaikeampaa.
- Katsomossa hävitään 100-0
- Maalivahtina Antti Raanata, joka Lukko kasvattina sulaa.
- Ässien vire Ilvestä ja SaiPaa vastaan on laskeva.
- Putki ei voi jatkua.

Ja mitä tapahtuu:

- Ässät voittaa.
- Elo tekee kolme maalia toisessa erässä.
- Raanta pelaa nollapelin.

En osaa mitään muuta sanoa kuin että olihan täydellinen ilta ja peli. Täydellinen nöyryytys ja tahtotason vaihdos kesken pelin. Olen todella ylpeä.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Ässien kaksi edellistä voittoa luovat uskoa pitkälle kevääseen. Kahdesti väsynyt Ässät kohtaa levänneen joukkueen. Viikon levännyt Saipa tuli erittäin kovaa päälle perjantaina, joten varmasti painoi Padalla jaloissa Lukko-pelissä. Upea osoitus joukkueelta, että väsyneenäkin pystytään voitto (ja vielä upea sellainen) kampeamaan selkeästi virkeämmästä vastustajasta. Osaksi hurmosta, mutta ilman hurmosta harvoin päästään pitkälle.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mitenköhän pelataan tästä eteenpäin, kun Dixon on pois? Jakautuuko vastuu tasaisemmin ja tulosta alkaa syntyä, kun kaikkien on nostettava tasoa? Puutteet on kyllä niin suuria, että epäilen. Meillä on ollut joukkueena pelaava nippu ainoastaan puolustussuuntaan. Hyökkäyssuuntaan peli on näyttänyt enemmän tai vähemmän yksilöiden väkisin puurtamiselta.

Noin tuli kirjoitettua 26.1. ennen Kalpa-peliä. Loppuviesti olikin sitten jo aikalailla lohduttomampaa tarinaa. Kukapa olisi uskonut minkälainen käännös tuona päivänä tapahtuu?

Nyt pelataan joukkueena molempiin suuntiin ja tulosta tulee. Eilinen lugun nöyryytys oli kaikkinensa legendaarista kamaa jota RB:n jälki-itkut vain parantaa. Toivoa sopii, ettei kukaan avaipelaajista loukkaannu.

Mitäköhän tästä oikein seuraa?
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Tässä tulee ikuisena poril..., eikun ikuisena pessimistinä mieleen että jos tää meno jatkuu lähellekkään tälläisenä runkosarjan loppuun saakka niin onko Ässien maha täynnä kun pleijjarit alkavat. Tammikuun tasauksen jälkeen on noustu kiinni kotietuun. Tämä tuntuu tällä hetkellä mestaruudelta. Riittääkö eväät enää pleijjareissa jos sinne siis päästään.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Pakko ihailla Ässien menoa. Joukkue on ihan uskomattomassa liidossa ja ensiviikon Ässät-Jokerit ottelusta on tulossa kova paikka Jokereille.

Edelliset Ässät ottelut ovat menneet Jokereiden osilta täysin penkin alle ja nyt olisi revanssin paikka.
 

Tuamas

Jäsen
Tässä sen käytännössä näkee kuinka pienistä asioista on menestys kiinni.

Marras-joulukuussa sekä tasauskierroksen jälkeen joukkue näytti siltä että se ei tule ilman ulkoista herätystä nousemaan suosta ja pahimmillaan porukan perseily näytti siltä että pelataan valmentajaa ulos.

Nyt sitten sopivaan saumaan palaveri josta joukkue sai kaivettua yhteishengen ja draivin (AUK taisi siinä kohdassa ottaa joukkueen johtavan pelaajan roolin sekä kopissa että osittain myös kentällä), niin kaikki loksahtaakin jengalleen ja joukkue kulkee voitosta voittoon.

Mitään suurta ei ole tapahtunut pelitavallisesti, joukkueen pelaajistossa eikä valmennuksessa. Joukkue pelaa käytännössä samalla sapluunalla kuin ennen putkea, ainoastaan pientä hienosäätöä on tapahtunut ja pelaajien itseluottamus on onnistumisten myötä noussut uudelle tasolle.

Tämä näkyy erityisesti maalipaikkojen hyödyntämisessä sekä "tuurissa". Alkukaudella pelejä vietiin yhtä suvereenisti, mutta maalinteko oli tervanjuontia.

Ylivoiman osalta suurin parannus on tullut siinä kun Dixon lähti, jolloin ylivoimaan oli pakko keksiä muutakin variaatiota kuin kiekko Dixonille ja Dixon leipoo maalin takana hakien kuningassyöttöä.

Joukkue tulee näillä näkymin olemaan pleijareissa pirun kova vastus kelle tahansa ja kaikki saumat ovat vaikka mihin.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Dixonin lähtö teki ylivoimasta tosiaan paremman. Oliko Tuamas muuten ensimmäinen, joka uskalsi tämän tosiseikan nostaa esille?
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Se on parempaa koska sitä yksinkertaistettiin. Karua mutta totta...
Dixon on hieno pelaaja, mutta olisi ollut ylivoimilla parhaimmillaan maalin edustalla maskimiehenä.

En tajua miksei pelata vieläkin yksinkertaisemmin. Kiekkoa viivaan, Armia tai Heshka ampuu...Savinainen ja Marttinen karoilla ja maskissa. Niemi tekee peliä ja hakkaa karoja. TULOSTA TULEE MA LUPAAN.

Toiseen ylivoimaan: Malkamäki Elo viivaan ampumaan, maskiin Brodin ja Ryan. Auk tekee peliä ja hakkaa karoja. TULOSTA TULEE MA LUPAAN.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät - KalPa

- Klassinen tiistain matsi. Kalakukoilla parhaat pistemiehet sivussa ja meillä paras rosteri mitä jalkaille saa. Normaalisti tämä olisi selvä tappio paikka mutta mites nykyään? Tärkeitä pisteitä jaossa kun sijat 4-7 ovat pinnan sisässä ja voitolla voitaisiin olla jo kolmansia! Tappiolla taas pahimmillaan takaisin sääleissä.

HIFK - Ässät

- Tästä pelistä on taas vahva kutina, että nähdään hyvää lätkää. HIFK:lla loukkaantumisia sekä sekaisin kuin seinäkello ovat. Ehkä viikoin "helpoin" peli.

Ässät - Jokerit

- Varmasti viikon vaikein matsi. Narrit on aina paha mutta Porissa heillä ei oikein ole kulkenut, lisäksi lauantaina on varmasti häkki täynnä ja tunnelma katossa. Lisäksi Narreilta puuttuu Ruutu ja Moses.

Varoivaisesti tästä viikosta 5-6 pinnaa niin olisin tyytyväinen.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
HIFK - Ässät sytyttää ihan eri tavalla kuin muut vieraspelit, vaikka ihan aina se ei realisoidu sitten kuitenkaan kentällä. Se on todella varmaan viikon helpoin peli lähtökohdiltansa.

Jokereita ja KalPaa olisi hölmöä aliarvioida poissaoloista huolimatta, kyllä se hyvä startti on aika tärkeä juttu pelistä toiseen. Siis hyvä startti, vaikka avausmaali kolahtaisi omiinkin, ettei pelissä jää jalkoihin.

Mielenkiintoisia pelejä on edessä. Katselin tuossa, että kymmenen joukkueen playoffeista on se hyöty (jos joku pitää väkisin etsiä), ettei monella joukkueella ole merkityksettömiä pelejä nimenomaan joukkueen kannalta. Jokainen tietysti pelaa ensi kauden työpaikastansa, mutta ei ole montaa seuraa, jolle ei todella merkitse, tuleeko voitto vai tappio, katseet ovat jo kuitenkin tulevassa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ässät - KalPa

- Klassinen tiistain matsi...

HIFK - Ässät

- Tästä pelistä on taas vahva kutina, että nähdään hyvää lätkää. HIFK:lla loukkaantumisia sekä sekaisin kuin seinäkello ovat. Ehkä viikoin "helpoin" peli.

Ässät - Jokerit

- Varmasti viikon vaikein matsi...

Kyllä, KalPa- pelissä olisi normaalisti ehkä pelkoa siihen neppailutappioon, etenkin, kun heiltä ne kovimmat kaveri sivussa. Nyt jotenkin tuntuu, että kyllä Ässät jotain tästä pelistä ottaa.

Hifk- pelistä sanon ihan suoraan, että odotan täyttä kolmen pisteen voittoa vahvan esityksen jälkeen.

Jokerit- peli luonnollisesti viikon pahin peli, mutta samalla todellinen helmi. Etenkin, jos edellisistä peleistä kerätty pisteet. Odottelen itse täyttä tupaa, tai siis ainakin 6000+ katsojaa.

Hienoa olla Ässä- fani.

Veikkaukseni ja toiveeni tämän viikon peleistä, kuten on jo useamman viikon ajan ollut tapana: 6-7 pistettä
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Siellä tuntuu ulkopuolelta katsottuna KalPalla olevan orkesteri aika sekaisin seurajohtoa myöden. Eihän sen nyt silti tarvitse kaukaloon välittyä, mutta niin vain KalPa on ottanut kevätsulamisen tällä kertaa jo helmikuun pakkasilla.

Ei helppo peli, mutta

a) Ässille pelillisesti sopiva vastustaja
b) Toinen menossa ylös, toinen alas

Toivotaan varovasti tästä kolmea pinnaa ja Jokerit-pelistä toiset kolme. Nordikselta jos jotain tulee niin se on plussaa.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Sm-liigassa sattuneet loukkaantumiset saavat medissa kovasti palstatilaa ja tästä julkisesta paineesta johtuen onkin todennäköistä, että tuomarilinja kentällä tiukkenee entisestään. Samoin pelikieltoja tullaan jakamaan herkästi. Luojan kiitos Ässät pelaa fiksusti, eikä ole tarvinnut pelätä joka pelin jälkeen mahdollisesti tulossa olevia pelikieltoja. Tottakai vahinkoja sattuu aina joskus jatkossakin, mutta pidän joukkueen kurinalaisesta tyylistä tässäkin suhteessa.

Toivola totesi joskus hopeakaudella pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa, että jokaisen kahinan jälkeen meidän mies lähti boksiin. Nyt meillä ei ole näitä Peltosia ja Nickerssoneja, joden piti joka ruuhkassa tehdä se viimeinen niisto. Vaikka tulisi maalinedustalla miten paljon poikittaista, niin todellinen joukkuepelaaja ottaa vastaan kaiken ja rankoo sitten maalien muodossa. Ei saa provosoitua ja antaa vastustajalle mahdollisuutta filmata jäähyä meille.

Valmennus on hyväksynyt liigan tuomarilinjan ja saanut pelaajat sisäistämään sen. Kannattajien keskuudessa tätä linjaa ei aina ole hyvällä katsottu, on puhuttu kuittivihkon tarpeellisuudesta ja muusta koodistosta, mutta onneksi tähän ei ole lähdetty mukaan, joukkue pelaa fiksua jääkiekkoa, taklataan puhtaasti ja jätetään kaikki koiruudet pois.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Valmennus on hyväksynyt liigan tuomarilinjan ja saanut pelaajat sisäistämään sen. Kannattajien keskuudessa tätä linjaa ei aina ole hyvällä katsottu, on puhuttu kuittivihkon tarpeellisuudesta ja muusta koodistosta, mutta onneksi tähän ei ole lähdetty mukaan, joukkue pelaa fiksua jääkiekkoa, taklataan puhtaasti ja jätetään kaikki koiruudet pois.

Ainoa koiruus, jossa on kaikkien neljäntoista liigajoukkueen tavoin oltu mukana, on ollut käsille lyöminen. Se on ehkä aavistuksen vähentynyt kauden kääntyessä kohti loppuansa, mutta alkukaudesta sitä lyönnin määrää ei meinannut todeksi uskoa, vaikka itse näki.

Ylilyöntejä ei ole juuri tullut enää muutamaan vuoteen, silti random-ihminen kysyttäessä nimeää helposti Ässät potentiaaliseksi ylilyönnin tekijäksi. Olemme roolimme vankeja, ironisesti sanottuna.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Mutta tää taito onkin siellä raumalaisessa koirankopissa opittua. Nyt miehestä tehdään oikea pelinrakentaja ja maalinsylkijä. Oikeasti Elon pitää oppia luistelemaan helevetin paljon paremmin, jotta se aurinko oikein alkaa paistamaan korkealta.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Saipa-ottelussa Elo taklasi vihulaista kyynärpäällä päähän joten se siitä jeesustelusta.

Juu, jos tuo on meidän törkein sikailu, niin aika pyhäkoulupoikia ollaan. Ei sillä, että kaipaisin mitään idiotismia.

Itse asiassa vituttaa kyllä, että kun liigassa käydään kovaa taistelua asetelmista pleijareissa, niin kaikki huomio keskittyy näiden saatanan Rööperi-Krisujen keskinäiseen seepeilyyn.

Pikkaisen nyt harmittaa sekin, ettei Toivolan haaviin tarttunut mitään hyökkäyspään vahvistusta. Edelleen meidän materiaali on ohkoinen ja kun miehiä putoaa rivistä kuin kärpäsiä, tämän headshot-villityksen johdosta, niin pieni pelko persiissä mennään. Ja vihreille konepistoolimiehille tiedoksi, että ei, en tarkoita että väkisin olisi joku Sindel pitänyt hommata.

Varsinkin Ryanin herkkää luumua tulee kohdella kuin kippeetä pillua.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Torstaina Ässät matkaa tuonne HIFK:n betonikaukaloon ja varmasti on kova peli tulossa eli siellä on syytä varoa noita pääkolhuja.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saipa-ottelussa Elo taklasi vihulaista kyynärpäällä päähän joten se siitä jeesustelusta.

Ellei nyt kenellekään tulisi väärää mielikuvaa tästä, niin Elon taklaus tapahtui kädet alhaalla eikä osunut suoraan päähän. Käsi nousi osuman jälkeen, kun kaveri lähti edestä maata kiertävälle radalle. Ei todellakaan tullut kyynärpää edellä päähän, kuten annat viestissäsi ymmärtää.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Ellei nyt kenellekään tulisi väärää mielikuvaa tästä, niin Elon taklaus tapahtui kädet alhaalla eikä osunut suoraan päähän. Käsi nousi osuman jälkeen, kun kaveri lähti edestä maata kiertävälle radalle. Ei todellakaan tullut kyynärpää edellä päähän, kuten annat viestissäsi ymmärtää.
Otteluvalvojakin myönsi että olisi kuulunut tulla 10 minuuttinen koska se oli päähän kohdistunut taklaus.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Otteluvalvojakin myönsi että olisi kuulunut tulla 10 minuuttinen koska se oli päähän kohdistunut taklaus.

Liigassa on vain sellainen ongelma, etteivät osa otteluvalvojista, Vuorinen tai tuomarit ymmärrä mitä tarkoittaa päähän kohdistunut taklaus. Luotetaan me kuitenkin omiin silmiin eiks jee? Päähän kohdistunut tuo ei ainakaan omiin silmiin ollut.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pikkaisen nyt harmittaa sekin, ettei Toivolan haaviin tarttunut mitään hyökkäyspään vahvistusta. Edelleen meidän materiaali on ohkoinen ja kun miehiä putoaa rivistä kuin kärpäsiä, tämän headshot-villityksen johdosta, niin pieni pelko persiissä mennään.

Niin, tämä on varmasti asia josta riittää jälkiviisastelua jos pääseekin käymään niin että Ässien kausi loppuu varhain. Toisaalta määrällisesti pieni materiaali voi olla yksi syy siihen että henki on tällä hetkellä hyvä. Ihan kuten kaudella johon ei saa verrata mutta johon kaikki kuitenkin ajatuksissaan vertaavat; kapea oli rinki silloinkin. Vastaavasti viime kaudella oli jatkuvasti 5-7 äijää terveenä katsomossa mikä saattoi syödä henkeä sisältä päin.

Mutta kieltämättä aina pelottaa kun joku Ässäläinen kerää vähä kamppeitaan jäällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös