AHL 2012–13

  • 259 170
  • 503

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
Kannattaa huomioida, että muutamat kotipelit vasta takana ja AHL:ssä katsojamäärät voi pelien välillä heitellä ihan älyttömästi.

Noita keskiarvojahan hinataan ylös pitkin kautta erilaisilla tempauksilla. Esim. pelaamalla päiväpelejä joihin jaetaan lippuja koululaisille. Viime kaudella Rampage myi hallin täyteen kahdesti käyttämällä Groupon-palvelua, isoa kasaa ilmaisia lippukuponkeja ja Ticketmaster-koodeja joilla voidaan ohittaa kyseisen ryöstöpuljun palvelumaksut. Runkosarjan aikana myydään myös aikamoiset läjät lippuja ryhmille ja yritysasiakkaille. Playoffeissa itse asiassa yleisömäärät putoavat mikäli organisaatio ei älyä kompensoida tuota yritysmyynnin puutetta.

Käytännössä ilman kepulikonsteja voidaan sanoa että yleisömäärät ovat X välillä Su-To, ja 2X Pe-La iltaisin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Noita keskiarvojahan hinataan ylös pitkin kautta erilaisilla tempauksilla. Esim. pelaamalla päiväpelejä joihin jaetaan lippuja koululaisille.

Barons teki eilen tuon koululaistempauksen ja katsojia näytti olleen 4826. Eli siis huomattavasti enemmän kuin Oklahoma cityssa edes normaalissa viikonloppupelissä. Itseasiassa tuollainen koululaistapahtuma kuulostaa aika fiksulta idealta. Saavat siinä potentiaalisia uusia katsojia halliin. Ja ainakin Baronsin katsojamäärillä kannattaa jo kokeillakin kaikkea mahdollista tekohengittämistä.
 

TxMatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, San Antonio Rampage
Barons teki eilen tuon koululaistempauksen ja katsojia näytti olleen 4826. Eli siis huomattavasti enemmän kuin Oklahoma cityssa edes normaalissa viikonloppupelissä. Itseasiassa tuollainen koululaistapahtuma kuulostaa aika fiksulta idealta. Saavat siinä potentiaalisia uusia katsojia halliin. Ja ainakin Baronsin katsojamäärillä kannattaa jo kokeillakin kaikkea mahdollista tekohengittämistä.

Eilinen Rampage-Aeros peli oli myös "Cool School Day", alkamisajankohta 10:30. Lapset kiljuivat niin kovaa ettei pelaajat tahtoneet kuulla paitsiovihellyksiä. Katsojamäärä? 10700. Kyllä noita yhden kaudessa sietää, kausikorttilaiset voivat käyttää sen pääsylipun ylimääräisenä jossain muussa kotipelissä.

Nämä etelän fanit on vähän kummallisia. CHL-mutasarjan Oklahoma City Blazers veti aikanaan enemmän katsojia sisään kuin Barons nykyään. San Antoniossakin ei-jääkiekkoihmiset muistavat saman sarjan Iguanas-joukkueen mutta eivät välttämättä edes tiedä Rampagen olemassaolosta. Siinä sarjassa kuulemma pelattiin karmeaa jääkiekkoa ja tapeltiin paljon. Se taisi vastata paremmin paikallisten mielikuvaa lätkästä joka on enemmän väkivaltasirkusta kuin oikeaa urheilua.
 

Byfuglien#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg jets
Kaksi peliä olen mieheltä nähnyt, on molemmissa erottunut näennäisesti edukseen. On taitava sekä nopea ja esimerkiksi Vatanen oli miehen kanssa vaikeuksissa käytännössä joka vaihdossa. Isompia puolustajia vastaan taas ajautuu jatkuvasti kulmiin, eikä saa oikein hyödynnettyä noita käsiään. Näennäisellä tarkoitan tässä kohtaa siis sitä, että vaikka on näkyvä pelaaja katsomaan eivät nuo taidot näyt tulostaululla tehoina. Näkemieni pelejen perusteella tarvitsee rutkasti lisää suoraviivaisuutta peliinsä jos meinaa änärissä taitojensa mukaisen uran tehdä.

Kiitos :) Ja AHL:ssä kaverin olisi tarkoitus oppia käyttämään taitojaan ja saada itseluottamusta tulevia kausia ajatellen!
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Zac Rinaldolla 12 ottelua, eikä yhtään tappelua vielä? Mikäs sille on tullut? Meinaako alkaa pistelingoksi? Pisti vain silmään tämmöinen asia.

Abbotsfordin maalivahti Barry Brust nollasi toistamiseen Lake Erien, jonka maalilla Sami Aittokallio oli 7. otteluaan tällä kaudella. Aittokallio on ihan hyvässä vireessä, vain 3 maalia mennyt selän taakse viimeisissä kahdessa ottelussa.

Joonas Nättinen saanut tehtyä kauden ekan maalin.
 

Pengu

Jäsen
WB/S Penguins jatkoi hyviä otteitaan viime yönä Falconsia vastaan. Beau Bennettin kahdella maalilla irtosi 2-1 voitto. Pelissä nähtiin peräti kaksi tappelua kun Thompson kohtasi Calvertin ja Veilleux Proutin.

1-0 Bennett (2) - Holzapfel, Kuhnhackl
2-0 Bennett (3) - Holzapfel, Reese
2-1 Kubalik (4) - Holden, Calvert

Zatkoff: 25 torjuntaa
McElhinney: 30 torjuntaa

16.marraskuuta on seuraava peli kotona Bridgeportia vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Pelissä nähtiin peräti kaksi tappelua kun Thompson kohtasi Calvertin ja Veilleux Proutin.
Pakko oli tarkistaa oliko Veilleux herännyt kuolleista tähän peliin, mutta oli tuo näköjään ECHL:ssä kolmen pelin verran lämmitellyt. Penguins varasi Veilleuxin toisella kierroksella vuonna 2007, jonka jälkeen mies on kärsinyt kolme pahaa loukkaantumista, viime kausi jäi kokonaan pelaamatta, samoin 9 peliä lukuun ottamatta kausi 09-10. Sitkeä sissi, jos vielä joskus NHL:ään tiensä raivaa.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Olisiko jollain tieto Icecapsien Alex Burmistrovin otteista? 13 peliä 7 pistettä, ihan ok suoritus mutta potentiaali riittää reilusti parempaan. Miten kaveri on pelannut?
Eilen oli Winnipeg Sunissa juttu miehestä. Valmentajalta ainakin irtoaa kehuja, Burmistrov on kuulemma vastustajien erikoisvartioinnissa matsista toiseen. Tehoja kun katsoo niin kannattaa huomioida, että vaikkei tuo 7 pistettä ehkä näytä kovin vakuuttavalta muihin liigan nuoriin tähtiin verrattuna, riittää se kuitenkin joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikkaan. St. Johns ei vaan ole joukkue, joka tekisi paljon maaleja.
 

Pengu

Jäsen
Viime yönä WB/S Penguins jyräsi kauden kahdeksanteen voittoon Brigdeportista 3-1 lukemin. Penguins voitti Tangradin uran toisella hat trickillä ja miehellä on nyt kasassa tehot 9+0. Tangradilla on ollut vakuuttavaa maalitehtailua ja kyllä tälle miehelle pitää antaa työsulun päätyttyä mahdollisuus näyttää taitonsa änärin puolella kärkiketjuissa, Kuten olen jo maininnut ECHL:stä nostetusta hämmentäjä Bobby Farnhamista joka on jo ehtinyt muutamaan otteeseen tappelmaan muutamassa pelissä, jatkoi sitä linjaa yöllä kun tappeli Sound Tigersin Mike Halmon kanssa. Smith ja Ferriero saalistivat molemmat kaksi syöttöpistettä. Penguinsin sisäisen pistepörssin kärkinimi Beau Bennett saalisti ottelussa yhden syöttöpojon. Penguins iski kolmesta maalista kaksi ylivoimalla. Ensimmäinen yv-maali lähti Bennettin hienosta syötöstä Tangradille maalinkulmalle. Toisen yv-maalin Eric ohjasi maalinedestä kun Dumoulin lähetti kiekon maalille. Pelit jatkuvat ensi yönä Hersheyn vieraana.

Tuttuun tapaan pelin tilastot:

1-0 Tangradi (7) - Smith, Ferriero
1-1 Sundstrom (3) - Niederreiter, Hamonic
2-1 Tangradi (8) - Ferriero, Bennett
3-1 Tangradi (9) - Dumoulin, Smith

Tähdet jenkkityyliin:
*** Trevor Smith
** Benn Ferriero
* Eric Tangradi

Torjunnat:
Zatkoff - 19
Poulin - 30
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kukaan ole tänne maininnut Suomi-poikien myllytyksiä? Tyrväinen päässyt matsaamaan, Lajunen ottanut matsia sekä Järvinen ja Hartikainen ottaneet keskenään pientä painia, joista selvisivät 2+2 rangaistuksilla. Tässä uutinen: AHL:ss suomalaiset pudottivat hanskojaan - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - NHL

Viime yönä Lajunen jatkoi siitä mihin viime pelissä jäi ja otti jo toisen fighting majorinsa tälle kaudelle. Tuloksesta ei ole tietoa, mutta vastassa oli Dane Byers, joka on "ammattilainen" hanskaushommissa. Videota ei ole löytynyt. Maikkarin uutinen asiasta: Tulikuuma meno jatkui Oklahomassa Lajunen tappeli taas - MTV3.fi - Urheilu - Jääkiekko - NHL
 

Animal

Jäsen
Mielenkiintoisena huomiona tämän viikonlopun suomalaisotteluparista Milwaukee Admirals vs. Oklahoma City Barons mainittakoon, että kahden ottelun useammassa tappelussa nähtiin myös suomalaisväriä. Perjantaina tulessa oli OKC:n Antti Tyrväinen Milwaukeen Mark Van Gulderia vastaan ja myöhemmin ottelussa Milwaukeen Jani Lajunen väänsi varsin mallikkaasti OKC:n tappelija Alex Plantea vastaan.

Enempää en tiedä millainen yhteenotto oli kyseessä, mutta samaiseesa perjantain ottelussa OKC:n Teemu Hartikainen ja Milwaukeen Joonas Järvinen saivat 2+2 minuutin rangaistukset samanaikaisesti:
2 - MIL Jarvinen, 7:11 - Unsportsmanlike conduct, 2 min
2 - MIL Jarvinen, 7:11 - Roughing, 2 min
2 - OKC Hartikainen, 7:11 - Unsportsmanlike conduct, 2 min
2 - OKC Hartikainen, 7:11 - Roughing, 2 min


Jotta suomalaisten esiintyminen fyysisissä yhteenotoissa ei olisi loppunut tähän, niin viime yönä Jani Lajunen jatkoi tällä osastolla näyttöjen antamista tappelemalla OKC:n alan ammattimiestä Dane Byersia vastaan. Mielenkiintoinen pointti asiassa on se, että tällä kaudella Lajunen ei ole ottanut yhtään jäähyä, tappeluista puhumattakaan ja pistesaldokin on ollut puhdas 0+0. Myöskään viime kaudella Lajunen ei profiloitunut minkäänlaisena rähisijänä jäähysaldon näyttäessä ainoastaan 18 minuuttia. Nyt tuli viikonloppuun sitten kerralla kaksi lähtöä ja vastassa molemmilla kerroilla oman alansa ammattilainen.

Suomalaisten saldo viikonlopun kahdesta ottelusta:
Milwaukee, Lajunen 2 0+0=0 10 min
Milwaukee, Järvinen 2 0+0=0 6 min
Milwaukee, Puustinen 2 0+0=0 2 min
OKC, Hartikainen 2 0+1=1 6 min
OKC, Tyrväinen 1 0+0=0 9 min

Edit. kappas joku ehti hiukan ensin...
 
Viimeksi muokattu:

rpeez

Jäsen
Myöskään viime kaudella Lajunen ei profiloitunut minkäänlaisena rähisijänä jäähysaldon näyttäessä ainoastaan 18 minuuttia. Nyt tuli viikonloppuun sitten kerralla kaksi lähtöä ja vastassa molemmilla kerroilla oman alansa ammattilainen.

Lajusen toiminta kyllä hieman hämmästyttää täälläkin, mistä into noihin tappeluihin? Kaiken kukkuraksi vielä reilusti suurempia alan miehiä vastaan, Plante on 20 kg ja Byers 10kg painavampi.

Näin videolta tuon Plante tappelun, ja on myönnettävä Janin pärjänneen todella hyvin kun ottaa huomioon mitä oli vastassa. Suomeksi sanottuna Jani sai hyvä sidonnan, ei ottanut sen vuoksi pahoja osumia jos ollenkaan, ja jopa itse yritti muutamaa vihaista iskua siinä epäonnistuen (Plantekin osasi luonnollisesti sitoa).
Lajusen statistiikka pisteissä näkyy olevan joukkueen huonoin, ettei vaan olisi tarkoitus pitää pelipaikka tappelemalla... Plante matsin perusteella asiaa lienee ainakin harjoiteltu.
 

Animal

Jäsen
Lajusen toiminta kyllä hieman hämmästyttää täälläkin, mistä into noihin tappeluihin?
-clip-
Lajusen statistiikka pisteissä näkyy olevan joukkueen huonoin, ettei vaan olisi tarkoitus pitää pelipaikka tappelemalla... Plante matsin perusteella asiaa lienee ainakin harjoiteltu.

Itsekin luulen, että tästä on kyse. Ennen viikonloppua Lajusen saldo oli 12 peliin 0+0=0 ja 0 minuuttia. Tietäen pelin hengen, niin noilla saldoilla tie vie hyvin nopeasti pykälää alemmas, ellei pinnojen lisäksi pysty tarjoamaan mitään muuta.

Ehkä on tullut se kuuluisa vihje koutsilta: "Tee ittes hyödylliseksi"
 
Toni Rajala on aloittanut kautensa mallikkaasti. Ei tosin AHL:ssä vaan porrasta alempana ECHL:ssä. Rajalalla kasassa 14 pelissä 11+12=23 pistettä. Tuolla saldolla ollaan koko liigan pistepörssissä 4. sijalla ja tulokkaiden ylivoimaisena kärkenä, toisella 15 pistettä. Toki liigan taso on mitä on Rajalalle itselleen onnistumiset tekevät varmasti hyvää. Parempi hänen on tällä hetkellä pelata isoilla minuuteilla porrasta alempana kuin AHL:ssä nimivahvan Oklahoman riveissä jämäminuuteilla. Ei hänestä enää NHL-pelaajaa taida tulla, mutta jospa sittenkin edes jotain?

Liigan muista suomalaisista Tommi Kivistö on saalistanut alkukaudella 14 otteluun tehot 2+5=7. Liigan kolmas suomalaispelaaja Niko Hovinen taitaa olla loukkaantuneena tällä hetkellä. Hän on ehtinyt pelata 8 ottelussa, joista 2 voittoa ja 4 tappiota, torjuntaprosentti hieman alle 90.
 

Esmeralda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Heki,Tinatuopit
Tyrsky Tyrväisen kovan viime perjantain Milwaukee Admirals pelin taklauksen lopputulos, peli kielto ja leikkauspöydälle. Tyrsky sai kahden ottelun pelikiellon ensimmäisen erä taklauksestaan ja kovan pelin tuoksinnassa tuli käsivamma, joka vaatii leikkausta. Arvio toipumisesta on joitakin viikkoja.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Toni Rajala on aloittanut kautensa mallikkaasti. Ei tosin AHL:ssä vaan porrasta alempana ECHL:ssä. /.../ Ei hänestä enää NHL-pelaajaa taida tulla, mutta jospa sittenkin edes jotain?
ECHL:stä NHL:ään nouseminen on tosiaan melko harvinaista. Viime lockoutin aikaan ECHL:ssä aloittaneista tulokkaista NHL:ään ovat sittemmin päätyneet ainakin Rich Peverly, Patrick Dwyer ja Dave Steckel, mutta eipä sieltä montaa nimeä löydy. Canucksin Alex Burrows tulee mieleen nimekkäimpänä esimerkkinä pelaajasta, joka olisi tahkonnut ECHL:ää useamman kauden ja päätynyt NHL:ään.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Toni Rajala on aloittanut kautensa mallikkaasti. Ei tosin AHL:ssä vaan porrasta alempana ECHL:ssä. Rajalalla kasassa 14 pelissä 11+12=23 pistettä. Tuolla saldolla ollaan koko liigan pistepörssissä 4. sijalla ja tulokkaiden ylivoimaisena kärkenä, toisella 15 pistettä.

Joo ja kun ottaa vielä huomioon miten heikosti Rajala pelasi ne ekat 4-5 peliä. Ekat kolme matsia ilman tehopisteitä, neljännessä yksi maali ja viidennessä yksi syöttö, niin on tehnyt hurjia tehoja sen jälkeen. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota myös Tonin laukausmääriin. 14 peliä ja 68 laukausta. Ja siinäkin sarakkeessa oli kolmen pelin jälkeen yhteensä kaksi vetoa. Tässä vielä ottelukohtaiset tilastot.

Tarkennettuna, saikkua tulee arviolta sellaiset 6-8 viikkoa, joten ensi vuoden puolelle menee paluu kaukaloihin, ellei mitään mullistavaa tapahdu? Mistään ei tuota tappelua ja taklausta löydy?

No kyllähän tuossa "peruskoosteessa" jollain lailla näkyy. Eli heti siinä alkupuolella ekan painin jälkeen.
 

Katto

Jäsen
Joo ja kun ottaa vielä huomioon miten heikosti Rajala pelasi ne ekat 4-5 peliä. Ekat kolme matsia ilman tehopisteitä, neljännessä yksi maali ja viidennessä yksi syöttö, niin on tehnyt hurjia tehoja sen jälkeen. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota myös Tonin laukausmääriin. 14 peliä ja 68 laukausta. Ja siinäkin sarakkeessa oli kolmen pelin jälkeen yhteensä kaksi vetoa. Tässä vielä ottelukohtaiset tilastot.

Viimeviikon neljässä pelissä tuli siis yhteensä 5+6 tehot ja samalla napsahti valinta viikon pelaajaksi echl:ssä. Nyt vaan Nugent-Hopkinsin kanssa samaan kenttään ja samat lukemat myös ensi viikolla AHL:ssä :-)
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Rajala avasi AHL-uransa ihan positiivisissa merkeissä tekemällä maalin. Barons voitti Starsin 6-4 ja myös Hartikainen oli näkyvässä roolissa tehoilla 1+1. Teemu tosin jäi tehotilastoon pari pykälää miinukselle kun taas Rajalalle yksi plussa. Ja edelleenkin Rajala laukoi ahkerasti ollen neljällä vedollaan joukkueensa ahkerin laukoja yhdessä Hallin kanssa.

Onhan tuo Baronsin ylivoima aika erikoista. Ihan kivasti tekevät maaleja, mutta kyllä omissakin soi liian usein. Nytkin Starsille kaksi alivoimamaalia ja edellisessä pelissä taisi olla vastustaja kolme kertaa yksin läpi alivoimalla.

EDIT: Tässä kooste. Olihan se Rajalan maali monen metrin paitsio, mutta ilmeisesti tuomarit tulkitsivat Starsin pelanneen kiekon takaisin omalle alueelleen. Oikeastihan se pomppasi sinne Baronsin pelaajasta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös