Lauri Marjamäen päävalmentajakausi (2011->)

  • 63 210
  • 234

Blues forever

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Nokitan Laten arvosanan ysiin.

OK, mitään ei periaatteessa jäänyt käteen mutta oliko realistista edes odottaa? Tässä faktat vielä kerran; Kauteen lähdettiin liigan toiseksi pienimmällä pelaajabudjetilla, ykköspakki myytiin juuri ennen kauden alkua, omistaja heitti rukkaset tiskiin jo syksyllä, seuraava ykköspakki myytiin lokakuussa, ykkösmaalivahti joutui poistumaan kuvioista marraskuussa, pari seuraavaa maalivahtia olivat osastoa Schifonett.

Kaiken tämän keskellä joukkueen peli oli muutamaa, lyhyttä notkahdusta lukuunottamatta hyvällä tasolla; yritteliästä ja ihan kivaa katseltavaa. Valmentajan puumerkki näkyi pelissä koko ajan ja se on mielestäni hyvän valmentajan merkki.

Loppukaudesta vielä selkeä tasonnosto ja kirsikkana kakussa tietenkin Kalpan hyydyttäminen.

Kun tähän ynnätään päävalmentajan tyylikäs käyttäytyminen ja kommentointi peleistä ja joukkueesta koko kauden ajan (kommentteja siteerattiin positiivisessa sävyssä varsin usein medioissakin), annan kiitettävän arvosanan.

Tekisi mieli kaivaa esille se viestini jo useamman vuoden takaa täältä jatkiksesta, kun viestitin, että Latessa kasvaa seuraava suomalainen huippuvalmentaja. Kun kerrankin olin mielestäni hajulla asioista... :-)
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
toivon, että kaksivuotista sopimusta jatkettaisiin ainakin yhdellä vuodella.

Tätä toivon minäkin, ja oletan uuden johdon olevan sen verran hyvin perillä asioista, että tulevassa tiedotustilaisuudessa ensimmäinen julkistettava soppari on Laten sopimuksen pidentäminen ainakin yhdellä kaudella. Runko tyhjenee sen verran pahasti, että ensi kausi menee aika pitkälti uusien pelaajien sisäänajamisessa. Tällöin pelaajille ja valmentajille pitää tehdä uusi kaksivuotissuunnitelma: kun sama runko ja valmennus on yhdessä vähintään kaksi kautta, tuloksia voidaan odottaa.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Lauri Marjamäki on myös tehnyt hienoa työtä myös seuran imagolle. Mitään sisäpiirin tietoa minulla ei ole, mutta puhunkin imagosta. Tässä pieni lista. Pitkälti ovat päällekkäisiä asioita:

1) Ihmislähtöinen johtamistapa. Pelaajat kohdataan ihmisinä ja heitä kuunnellaan ja arvostetaan. Kapeammastakin materiaalista saadaan ihmeitä irti, kun osataan hyödyntää pelaajien vahvuuksia ja kehittää heikkouksia.

2) Yrittäminen - pelirohkeus. Kaikki tekevät joskus virheitä. Se ei ole maailmanloppu. Parhaaseen suoritukseen pääseminen vaatii että yrittää asioita joita normaalisti ei tee, silti yliyrittämättä. Pelirohkeuden vastakohta on epäonnistumisen pelko. Kun virheiden tekeminen on sallittua, ei tarvitse puristaa mailaa eikä pelätä.

3) Mahdollisuuksien antaminen ja pelaajiin uskominen. Annetaan rohkeasti junioreille vastuuta. Ei olla esteenä KHL-siirroille. Annetaan mestismaalivahti Orelle mahdollisuus. Annetaan Voldenille mahdollisuus, vaikka on huonoja pelejä alla. Ei se ole yhdestä pelistä kiinni. Tämän jälkeen kaverille annetaan toinen mahdollisuus mestiksessä ja kaikki osapuolet voittavat.

4) Yrittäminen -> periksiantamattomuus. Tämä näkyi jo Matikaisen aikana, joskin Lauri oli silloinkin mukana. Blues ei luovuta, vaan alkaa olla muille joukkueille pelirohkeutta syövä mörkö. Kuinkahan monta kertaa Blues nousi playoffseissa tappioasemasta voittoon? Kuinkahan monta kertaa Blues pisti pelin tiukoille, vaikka oli jo useamman maalin tappioasemassa? Aina ei voi voittaa, mutta aina pitää taistella (kuten pronssipelissä).

Tällaisia arvoja kannatan. Minulla on siis myös SYY kannattaa Bluesia. Kiitos Lauri Marjamäki.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Kyllähän jokainen noista kohdista toteutui jo Petun aikana, Marjamäki oli toki takapiruna silloinkin, että sitä on vaikea sanoa, kumpi "keksi" nämä arvot. Kolmoskohtaan lisätään toki vielä luotto Koivistoon, vaikka hänelle lipsahti helppoja lähes jokaisessa alkukauden matsissa. Silti hän sai jatkaa maalilla ja lopulta se kantoikin hedelmää, joskin harmittavan vähän aikaa.
 

molari

Jäsen
Mitään ei kuitenkaan voitettua, joten mistää kiitettävästä tuloksesta ei voida puhua.

Kyllä voittamisena täytyy pitää poffien kahta sarjaa, jälkimmäinen vieläpä "historiallinen" sellainen ja noiden voitettujen sarjojen ansiosta sijoitus 8->4. Poffeista arvosana 9 - sai jengistä irti sen, mitä siitä oli otettavissa, snadi miinus pronssipelin tupeloinnista.

Runkkarin osalta 6-7 - liikaa perseilyä ja johtoaseman menetyksiä (3:ssa erässä) - valmentajan tehtävä on kuitenkin saada - edes osa - poffien kaltaisesta asenteesta kentälle runkkarimatseissa.

Toivotaan, että ens kaudella nähdään myös ehjä runkkari.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Toivotaan, että ens kaudella nähdään myös ehjä runkkari.

Olisi kiva ylläri kolmen paskan runkkarin jälkeen. Ehkä kannattaisi kesällä satsata pleijarikausarien myyntiin. Menisivät varmaan paremmin kaupaksikin...
 

Enslaved

Jäsen
2) Yrittäminen - pelirohkeus. Kaikki tekevät joskus virheitä. Se ei ole maailmanloppu. Parhaaseen suoritukseen pääseminen vaatii että yrittää asioita joita normaalisti ei tee, silti yliyrittämättä. Pelirohkeuden vastakohta on epäonnistumisen pelko. Kun virheiden tekeminen on sallittua, ei tarvitse puristaa mailaa eikä pelätä.

Kaikki tekevät virheitä, se on totta. Tämä on sitten kuulopuheita eikä niiden todenperäisyydestä ole takeita. Runkosarjan loppupuolella Blues-kyydin aikana kanssamatkustaja puhui siitä, kuinka oli keskustellut erään pelaajan faijan kanssa. Mieleeni jäi kohta juuri näistä pelaajien virheistä. Laurilla on ilmeisesti tapana olla kuta kuinkin puuttumatta ns. tähtipelaajien virheisiin, mutta sitten rivipelaajien virheet käydään koko jengin edessä läpi pelaajaa säästelemättä. Tällainen eriarvoistaminen ja virheiden ruotiminen kaikkien kuullen ei ole kovin motivoivaa. Totta kai virheet pitää käydä läpi ja ottaa oppia, ettei niitä tulisi uudestaan. Siihen käsittelytapaan voisi vielä vähän panostaa ja tehdä ilman mollaamista. Kyllä sitä vaan vieläkin muistaa omilta junnuajoilta kuinka sai kuulla valmentajalta olevansa paskahousu, Euroopan huonoin puolustaja ja ties mitä. Oppia tuli kuitenkin sen verran, ettei enää toisen ihmisten arvostelu hetkauta tippaakaan, näin offtopikkina.

Lauri Marjamäki on loistava valmentaja ja saa minulta puhtaat paperit. Tuskin on kuitenkin Jortikkamainen huutaja siellä kopissa. Jatkopaperia kouraan!
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kaikki tekevät virheitä, se on totta. Tämä on sitten kuulopuheita eikä niiden todenperäisyydestä ole takeita. Runkosarjan loppupuolella Blues-kyydin aikana kanssamatkustaja puhui siitä, kuinka oli keskustellut erään pelaajan faijan kanssa. Mieleeni jäi kohta juuri näistä pelaajien virheistä. Laurilla on ilmeisesti tapana olla kuta kuinkin puuttumatta ns. tähtipelaajien virheisiin, mutta sitten rivipelaajien virheet käydään koko jengin edessä läpi pelaajaa säästelemättä. Tällainen eriarvoistaminen ja virheiden ruotiminen kaikkien kuullen ei ole kovin motivoivaa.

Se on hyvin pienestä kiinni onko palaute rakentavaa vai lannistavaa, riippuen siitä miten palautte annetaan ja miten sen osaa ottaa. Kaksi lieventävää sanaa muuttaa koko sanoman. On myös olennaista kritisoidaanko pelaamista vai henkilöä. Joka tapauksessa, ei todellakaan kuullosta kovin motivoivalta tai ihmislähtöiseltä johtamiselta. Tosin voi myös olla, että tähtipelaajat tekevät yksittäisiä virheitä, kun taas kokemattomammat pelaajat/rivipelaajat pelaavat systemaattisesti väärin. Tai sitten pelotellaan muita pelaajia julkisen nöyryytyksen uhalla: jos et anna kaikkeasi, niin saat kuulla tämän julkisesti. Vanhempia pelaajiahan kai ei oikein kannata julkisesti nöyryyttää.

Monesti ns. kusipäävalmentajat ovat myös tehokkaita, mutta minua ei kiinnosta sellaista kulttuuria kannattaa.

Itse muistan intistä 2000-luvun alussa kun alokasaikanani alikessuja ei koskaan kritisoitu julkisesti, mutta kun itse "jouduin" alikessuksi, niin meidät haukuttiin useasti alokkaiden edessä jostain ihan mitättömästä asiasta. Kyllä vitutti. Ja motivaatio laski.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielestäni tämän hetken paras valmentaja Suomessa! Ehdottomasti!
Hyyss, se on salaisuus. Koitetaan olla tästä hiljaa, jottei Juho Junno tai Tom Nybondas sitä tiedä. Täytyy vain toivoa että uusi johto saisi äkkiä sorvattua Lauri Marjamäen kanssa jatkosopparin jotta mies pysyisi Espoossa ja saataisiin jatkuvuutta tähän touhuun.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Barcelona vei kyllä jalat suustani tuolla kirjoituksellaan. Toivottavasti Marjamäen jatkosta tiedotetaan ennen joulua.

Ketjun avaukseen olisin ehkä toivonut hieman enemmän sisältöä josta keskutelu sitten lähtisi liikkeelle.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Varmasti tämän hetkisen liigan parhaimipia valmentajia, ellei jopa paras. Kun Marjamäki julkistettiin Matikaisen jälkee päävalmentajaksi tuli vähän sellainen fiilis, että miten spartalaisen joukkuuen käy kun suurin ikoni ja "spartalaisen pelitaktiikan" luoja P.Matikainen lähti.

Noh kaikki huolet on tosiaankin osoittautuneet turhaksi ja etenkin Latessa mielityttää eniten se, että hän tosiaankin elää pelissä tunteella mukana. Useasti kävelee pelaajien puolella vaihtoaitiossa pitää ääntä ja tsemppaa pelaajia. Harvoin jos koskaan sortuu ylilyönteihin. (ellei viimekauden vaihtoaition oven kiinni lyömistä lasketa)

Tavallaan sääli kun voitetun kotiottelun jälkeen pelaajat tulevat kiittämään faneja/fanikatsomoa ja toisinpäin niin valmentaja ja valmennusjohto kävelevät suoraan pukukoppeihin kun erittäin mielellään näkisi myös nämä kaverit rivissä pelaajien kanssa tekemässä aaltoa fanikatsomon kanssa.

Late on hieno mies ja toivottavasti seurajohto ymmärtää sorvata Latelle parin, kolmen vuoden jatkosopparin!
 
Viimeksi muokattu:

kiakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
suomikiekko
Varmasti tämän hetkisen liigan parhaimipia valmentajia, ellei jopa paras. Kun Marjamäki julkistettiin Matikaisen jälkee päävalmentajaksi tuli vähän sellainen fiilis, että miten spartalaisen joukkuuen käy kun suurin ikoni ja "spartalaisen pelitaktiikan" luoja P.Matikainen lähti.

Noh kaikki huolet on tosiaankin osoittautuneet turhaksi ja etenkin Latessa mielityttää eniten se, että hän tosiaankin elää pelissä tunteella mukana. Useasti kävelee pelaajien puolella vaihtoaitiossa pitää ääntä ja tsemppaa pelaajia. Harvoin jos koskaan sortuu ylilyönteihin. (ellei viimekauden vaihtoaition oven kiinni lyömistä lasketa)

Tavallaan sääli kun voitetun kotiottelun jälkeen pelaajat tulevat kiittämään faneja/fanikatsomoa ja toisinpäin niin valmentaja ja valmennusjohto kävelevät suoraan pukukoppeihin kun erittäin mielellään näkisi myös nämä kaverit rivissä pelaajien kanssa tekemässä aaltoa fanikatsomon kanssa.
Matikainen keräs ansionsa Laten tekemällä työllä! No, paljastuihan se sitten Isolla kirkolla aika pian...
Late on hieno mies ja toivottavasti seurajohto ymmärtää sorvata Latelle parin, kolmen vuoden jatkosopparin!
 

trap

Jäsen
Aiheesta taitaa olla jo ketju Lauri Marjamäen päävalmentajakausi (2011-) - Jatkoajan keskustelupalsta, johon modet varmaan yhdistävät?

Mutta todettakoon nyt sen verran, että tuskin jää siitä kiinni etteikö seurajohto ymmärtäisi Marjamäen arvoa. En tiedä paljonko tienaa nykyisellään, mutta seuraavan sopimuksen palkka lienee helposti jopa tupla- tai triplaluokkaa. Jokainen voi miettiä onko Bluesilla siihen varaa - tai onko 10 vuotta Bluesissa vaikuttaneella valmentajavelholla kiinnostusta jatkaa liigan alakastin pelaajabudjetilla operoimista, kun jossain Oulussa ja kiekkoliitossa ollaan kiinnostuneita... Toivottavasti, mutta epäilen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
tai onko 10 vuotta Bluesissa vaikuttaneella valmentajavelholla kiinnostusta jatkaa liigan alakastin pelaajabudjetilla operoimista, kun jossain Oulussa ja kiekkoliitossa ollaan kiinnostuneita... Toivottavasti, mutta epäilen.
Toivotaan että Oulussa ja kiekkoliitossa päädytään siihen että toinen saa K.Jalosen ja toinen Suikkasen. Lisäksi kai tässä pitää myös toivoa että Sormunen ei saisi kenkää HIFK:istä vaan pärjäisi kohtalaisesti jolloin Nybari voisi tarjota "omalle löydölleen" jatkosopparia. Onhan toi Marjamäki jo pitkään ollu Espoossa, mutta se voi olla myös se syy miksi jää jos on näkymiä paremmasta ja hän kokee projektinsa olevan kesken.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Huomenna ilmestyvä Veikkaaja tietää kertoa, että Lauri Marjämäki valmentaa ensi kaudella Kärppiä. Junnolta kova kaappaus mikäli toteutuu.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Huomenna ilmestyvä Veikkaaja tietää kertoa, että Lauri Marjämäki valmentaa ensi kaudella Kärppiä. Junnolta kova kaappaus mikäli toteutuu.

Koska en vallitsevien olosuhteiden johdosta pidä tätä mitenkään suurena yllätyksenä toteutuessaan (Marjamäen ura nousussa, soppari loppumassa ja Kärpillä rahaa), voisimmekin varmaan alkaa tällä palstalla jo hieman varasuunnitelmana miettimään/scouttamaan Bluesille uutta valmentajaa. Onko kellään mitään ideoita?

Hoidetaan me tää homma, niin tyypit toimistolla ja joukkueen pukkarissa voivat keskittyä ihan vaan tähän kauteen :)
 
Ennen Kärppiin lähtöä Marjamäki voisi päättää 11 vuoden Espoon ajanjakson seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen, ei kai ilman näyttöjä kannata lähteä Ouluun rahastamaan?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Huomenna ilmestyvä Veikkaaja tietää kertoa, että Lauri Marjämäki valmentaa ensi kaudella Kärppiä. Junnolta kova kaappaus mikäli toteutuu.

Kieltämättä. Eihän tuo toteutuessaan yllättäisi mutta kyllä vituttaa että tuollaisia asioita vuodetaan taas jo näin aikaisessa vaiheessa. Valitettavasti nuo "Veikkaajan tiedot" ovat tupanneet pitämään paikkansa.

Onhan Late jo nuoresta iästään huolimatta ollut pitkään Blues-organisaatiossa. Kannu Espooseen olisi tietysti asianmukainen tapa päättää hommat täällä.

Kohta voidaankin alkaa spekuloida uudella päävalmentajanimellä. Minulla on vahva epäilys (joka ei perustu mihinkään huhuun) että Mikko Saarinen voi olla aika potentiaalinen nimi. Päävalmentajakokemusta ja saatettiin hyvinkin katsoa jo paria kautta pidemmälle kun hänet apuvalmentajaksi tänne rekrytoitiin. Jotenkin sopisi myös nyky-Bluesin tyyliin että hommaan nimetään oman organisaation sisältä.

Edit: Toki jos jostain ihmeen syystä Bluesilla yht`äkkiä olisi laittaa pelimerkkejä "vähän" kalliimpaan koutsaajaan niin Jukka Jalonenhan vapautuu pian maajoukkueesta. En kuitenkaan tuohon usko. Eiköhän Jalosen suunta ole KHL tai liigassa korkeintaan HIFK/Jokerit.
 
Viimeksi muokattu:

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Ei todellakaan uutinen mitä tähän väliin tarvittaisiin. Uskottavuuden kannalta olisi/olisi ollut erittäin tärkeää että Late jatkaisi vielä vuoden ja vaikka siinä sivussa A-maajoukkueen apuvalmentajana. Ensi kauden runko lienee kuitenkin sama kuin tämän kauden, ainakin mv-osaston ja pakiston osalta. Muutenkin itse pidän ensi vuotta sellaisena jolloin olisi erinomainen mahdollisuus menestyä. Uusi valmentaja tuo kuitenkin omat systeeminsä ja täten en välttämättä ensi kaudelle menestyksestä haaveilisi.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Liekköhän asia sovittu jo aiemmin, kun Oulussa tästä on ollut huhuja jo pitkään, lisäksi Kähkösen siirto Kärppiin oli kyllä todellinen yllätys.
Kähkönen edeltä, Marjamäki perästä ?
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tätä mä en sulata! Mikä helvetti Kärpissä muka on niin hienoa, että kaikki hakee sinne? Eka Kähy ja nyt Late! Vittu koko seuran (Bluesin, ei Kärppien) uskottavuushan tässä menee!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös