Sean Bergenheim, HIFK

  • 127 749
  • 305

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vittu. Tässä kävi "Ruudut". Ruutu halusi HIFK:hon, ei innostanut -> Jokerit. Bergenheim halusi Jokereihin ottelukohtaisella sopparilla, ei kiinnostanut -> HIFK:hon. Riepasee tämä kyllä. Saitte erittäin hyvän pelaajan!


Rispektit, rehellinen mielipide Ilmalasta. Veikkaan nyt jo SB:n olevan J.Ruutua kovempi pelimies. Jotenkin tässä on kaikkiaa outo sivumaku. Koska ei tullut sentteriä / pakkia / veskaria, on ilmeisesti vielä toivoa, että näille pelipaikoille haetaan vain koko kauden käytettävissä olevia kavereita. PF-laiturin hankinta on itse asiassa aika Penamainen veto.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan ok "syvyyttä leveyteen" hankinta ja pelailkoot nyt HIFKssa sen aikaa, että löytää uuden työnantajan ulkomailta. Bergenheimin palkkaus tarkoittanee myös sitä, että Sailion ottelukohtaista sopimusta tuskin tarvitsee enää jatkaa.

Henkilökohtaisesti Bergenheim on varsin yhdentekevä pelaaja siinä mielessä, ettei sytytä juuri suuntaan tai toiseen. Viimeiset muistot kaverista on ajalta, jolloin tämä koohotti nuorena sällinä Jokereissa sekä vuoden 2004 junnukisat.
 

BigRedKoff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ottelukohtainen sopimus viittaa kyllä siihen, että jossain vaiheessa Bergenheim lähtee verottajaa karkuun ulkomaille, vaikka työsulku jatkuisi. Hyvä hankinta kyllä.

Ja parempihan näitä NHL-apuja on ottaa paikoille mitkä on ns kunnossa. Kusessahan HIFK olisi työsulun loppuessa, jos se hommaisi NHL:stä nyt ykkössentterin ja ykköspakin.

Tossapa on jopa ihan logiikkaa kummassakin kappaleessa.

Mut onks muualla (ruotsissa kai ainakin) samanlaiset verokäytännöt kuin Suomessa. Oliskohan kaverilla jo "lokakuun sopimus" taskussa ja tekee "Jokiset" viime lock-outilta... Pitää pelituntumaa yllä skulaillessa täällä siihen saakka kunnes lähtee jonnekin loppukaudeksi, jos NHL ei ala.

No, mahtuu jengiin kuitenkin... On se Nybari kova jätkä, moni muu olis sortunu signaamaan ton tason nimen ilman try out:ia :)
 

Penan klooni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Loisto juttu!

Koko kesän ja alkusyksyn kovaa treenannut "nuori" NHL-pelaaja tuo varmasti lisää leveyttä ja aitoa Amerikan meininkiä. Kiitos Bergi, että saavuit Stadiin. Koskaan ei ole liikaa "apuja" varsinkaan näin kapealla materiaalilla tällä hetkellä.

Voi käydä jopa niin, että HIFK:n kapea rosteri vahvistuu nyt niin mukavasti, että ennakkokaavailuissa 7-11 sijoille naputettu Petolauma onkin korkealla, kiitos NHL-apujen.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Dennis: Säiliö loukkaantui ja olisi pari viikkoa saikulla muutenkin, joten tuskinpa on jatkettu sopparia.
Näin itsekin ajattelin, mutta tämän päivän otteluennakossa on brändin sivuilla mainittu "ottelusta sivussa"-osiossa Säiliön nimi, joten siitä ajattelin sopparia jatketun. Voi toki olla erheellinen johtopäätös.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Lukasin tuossa naaripuolen työsulukuketjua ja sieltä pomppasi tällainen kirjoitus

Seanin kohdallahan kynnyskysymykseksi nousi tuo verotusjuttu. Vietti kesän Suomessa ja on tämän vuoden puolella enää reilu kuukausi aikaa viettää Suomessa ellei sitten halua maksaa paljon isompia veroja tuloistaan. Näin ollen ei ollut sitoutunut viettämään koko kautta Suomessa ja Jokereissa. Tästä johtuen taas Kekäläinen ei ollut halukas tarjoamaan mitään pätkäsopimusta Seanille.

Tähän lisättynä että löytyy vastasyntynyt lapsi ja sukua asuu pääkaupunkiseudulla niin ei yhtään ihmetytä HIFKiin tulo. Tuskimpa on mukana kuin tuon reilun kuukauden ja siirtyy Keski-Eurooppaan ellei NHL ala ennen sitä.

Toivottavasti motivaatiota löytyy, diggaan kyllä pelaajasta. Narritaustakaan ei haittaa kun pelityylinsä puolesta sopii HIFKiin paremmin. Kibekin ehtii parannella/pistää itseään parempaan kuosiin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ihan ok "syvyyttä leveyteen" hankinta ja pelailkoot nyt HIFKssa sen aikaa, että löytää uuden työnantajan ulkomailta. Bergenheimin palkkaus tarkoittanee myös sitä, että Sailion ottelukohtaista sopimusta tuskin tarvitsee enää jatkaa.

Sailiohan käsittääkseni on viikkoja poissa kehistä tuon toisessa vaihdossaan saadun käsivamman vuoksi, joten en tiedä onko tällä vaikutusta siihen diiliin. Toivottavasti Sailio vielä nähdään kehissä punapaidassa.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä hankinta. Sean selkeästi on aina halunnut pelata punaisissa. Faijansa aloitti pääsarjatasolla HIFK:ssa ja Seania kastettaessa 1984, hänen kummikseen valittiin Hjallis, kova HIFK-fani. Tämä liittohan on ihan selkeä.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suurinta penailua olisi tässä vaiheessa täyttää nuo elintärkeät paikat lockout-miehillä. Näin ihan yleisellä tasolla, arvostelematta yhtään tärkeysjärjestystä.

Mutta eikö silti järkevintä olisi täyttää nuo paikat lockout-miehillä siihen asti kunnes ko. paikoille löydetään koko kauden pysyvät jätkät?
Toki verkot pitää pitää vesillä pysyvyyttä ajatellen. NHL-jätkien pysyvyydestä ei ole takeita ennen joulua. Paras tilannehan olisi se, että joku toinen seura penailisi ei-NHL-tähtipelaajansa vapaille markkinoille ja NHL alkaisi.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuskimpa on mukana kuin tuon reilun kuukauden ja siirtyy Keski-Eurooppaan ellei NHL ala ennen sitä.

Toivottavasti motivaatiota löytyy, diggaan kyllä pelaajasta.

Varmaksihan tuota ei voi sanoa. Esimerkiksi Valtteri Filppula on ollut Suomessa toukokuusta elokuun loppuun ja tämähän ei nollaannu vuodenvaihteessa, koska ko. 6kk raja ei ole sidottu kalenterivuoteen eli Filppulalla menee rikki tuo 6kk n. kolmen kuukauden sisällä. Silti ainakin Jokerit on ilmoittanut Filppulan pelaavan kauden loppuun, mikäli NHL ei käynnisty lainkaan eli jotain toimenpiteitä on pelaajien lienee mahdollista tehdä, jottei tuo verorajan ylitys syö sekä kotimaan että amerikan tuloja sietämättömästi.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Reilun kuukauden visiitti Bergenheimilta Suomeen. Jokereissa toki loukkaantumisista johtuen olisi voitu harkita toiseenkin kertaan. Jokereihin Bergenheim luonnollisesti tahtoi päästä, mutta ei sulkenut muitakaan pois. Ei tästä ainakaan minun hampaankolooni jää mitään Bergenheimia vastaan. Enkä mitenkään pysty ajattelemaan tätä jonain ryöstönä. Toivottavasti lähtee hyvällä jalalla liikenteeseen vaikka luonnollisesti toivon karvaita viime hetken tappioita HIFK:lle.
 

scholl

Jäsen
Varmaksihan tuota ei voi sanoa. Esimerkiksi Valtteri Filppula on ollut Suomessa toukokuusta elokuun loppuun ja tämähän ei nollaannu vuodenvaihteessa, koska ko. 6kk raja ei ole sidottu kalenterivuoteen eli Filppulalla menee rikki tuo 6kk n. kolmen kuukauden sisällä.

Muuttovuosi + kolme vuotta ulkomailla asumista riittää siihen, että henkilö katsotaan vain rajoitetusti verovelvolliseksi Suomessa. Jos taas katsotaan, että henkilö on kaksoisverotuksen piirissä eli asuu ulkomailla, mutta tienaa nyt tänä vuonna sekä täällä että siellä ja siteet kuten perhe ovat tänne Suomeenkin niin silloin verotetaan tänne, mutta käytetään hyvitys- tai vapautusmenetelmää. Eli riippuu sopimuksesta sen toisen maan kanssa niin Suomeen kokonaistuloista määrätyistä veroista joko vähennetään se summa, mitä toiseen maahan on maksettu veroa tai sitten tuloista vähennetään se osuus, joka on verovelvollinen ulkomaille.

Eli riippuen siitä, millainen diili Suomella Yhdysvaltojen tai Kanadan kanssa on niin henkilö maksaa Suomeen joko veroa vain siitä, mitä tienaa Suomessa tai sitten erotuksen siitä, mitä Suomen mahdollisesti korkeampi verotus aiheuttaisi täällä enemmän veroja. Kysymys ei ole todellakaan mistään kaksinkertaisesta verotuksesta.

Kuuden kuukauden sääntö on eriasia. Siinä Suomessa asuva henkilö työskentelee ulkomailla vuodesta yli 6kk ja jos hän oleskelee sinä aikana keskimäärin max 6 päivää kuukaudessa Suomessa, hänen ei tarvitse tänne maksaa veroa, vaikka asuukin täällä pysyvästi.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Loistava pelaaja ja olisi kelvannut tännekin, Kekäläinen kuitenkin päätti perseillä joten Keklun mielestä on kivempi katsella yhden kauden keikkailijaa Raskia ja turhake Tyrväistä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuuden kuukauden sääntö on eriasia. Siinä Suomessa asuva henkilö työskentelee ulkomailla vuodesta yli 6kk ja jos hän oleskelee sinä aikana keskimäärin max 6 päivää kuukaudessa Suomessa, hänen ei tarvitse tänne maksaa veroa, vaikka asuukin täällä pysyvästi.

Mainitsemani 6 kk on raja, jolloin henkilöstä oli se sitten suomalainen, ulkosuomalainen tai ulkomaalaine tulee yleisesti verovelvollinen Suomeen. Tämä toteutuu mikäli henkilö on Suomessa yhtäjaksoisesti 6kk ajan. Lyhyet poissaolot eivät katkaise tätä yhtäjaksoisuutta. Kyllä mä sen edelleen jotenkin yhdistän näihin tapauksiin. Tulihan se OJ:kin viine kerralla vasta, kun tämä 6kk raja ei tullut kauden päätyttyä vastaan.

edit. enkä tarkoittanut, että amerikan tuloja kaksoisverotetaan tällöin yhtäläisesti, vaan kv. sopimuksen mukaan. Siedettävällä tarkoita. juurikin usean pelaajan valintaa esim. viime työsulun aikana tulla Suomeen siten, että tuo yleinen verovelvollisuus otettiin huomioon. Veikkaanpa, että loppuvuodesta nämä änärivärväykset varsinkin lisääntyvät, jos tilanne on edelleen sama.
 
Viimeksi muokattu:

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Narrileima ei ole kaverissa kovinkaan vahva ja eikö hän ole jotain aatelissukua? Kyllähän sellaisella taustalla pitääkin pelata IFK:ssa eikä Jokereissa.

Ei ole vahva narrileima? Millä se tulisi vahvemmaksi? Kaveri ei toki ole pelannut narreissa vuosikausiin, mutta missään muussa liigajengissä hän ei ole pelannut Suomessa D-junnua vanhempana tai aikuisena. Seanin pelaajakortista eliteprospects.comin kautta ilmenee tämä aika hyvin olkaa hyvä: Eliteprospects.com - Sean Bergenheim

HIFK:ltä hyvä kaappaus, mutta yllättävää että sellaiset narrit, jotka eivät Jokereihin mahdu niin pääsevät naapurissa pelaamaan.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
Ei ole vahva narrileima? Millä se tulisi vahvemmaksi? Käys nyt vähän tarkistamassa Seanin pelaajakortista eliteprospects.comin kautta olkaa hyvä: Eliteprospects.com - Sean Bergenheim

HIFK:ltä hyvä kaappaus, mutta yllättävää että sellaiset narrit, jotka eivät Jokereihin mahdu niin pääsevät naapurissa pelaamaan.

Kaveri pelannut lähinnä junnuissa narreissa + muutamat keikat sitten liigassa. Enemmän pelannut muualla kuin Jokereissa. Tämän takia uskon upnorthin sanoneen, että kaverin narrileima ei ole vahva.

Yllättävää, että sellaiset jullit, jotka eivät mahdu IFK:hon mahtuu naapuriin pelaamaan.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Loistava hankinta!

Suurin hyöty on "Jokerin" varastamisesta syntyvä imagovoitto narreja vastaan. Lisäksi halutessaan varmasti pelimies kaukalossa sen vähän aikaa minkä HIFK:ssa pelaa.

Tietysti mikäli Bergenheim purkaa tuon sopparinsa ennen ensimmäistäkään matsia (tekee esim. huomenna sopparin Sveitsiin), niin sitten Nybondas ja HIFK näyttävät jälleen kerran täydellisiltä ääliöiltä. No, eipä olisi mitään uutta.

HIFK:n tämän kauden menestyksen kannalta tämä on pohjimmiltaan täysin yhdentekevä siirto, niin kuin on melkein mikä tahansa, sillä:
i. Valmennus on täysin kuralla
ii. Maalivahtipelissä ei ole hurraamista

Etenkin ensimmäinen virhe olisi pitänyt korjata jo kuukausia sitten, jos seura haluaisi elätellä menestyshaaveita. Sormusen ja Pennasen kanssa HIFK:n kausi tulee päättymään 100% varmasti puolivälieriin. Ensi kaudella sitten uudestaan.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta eikö silti järkevintä olisi täyttää nuo paikat lockout-miehillä siihen asti kunnes ko. paikoille löydetään koko kauden pysyvät jätkät?

Varmaan näin, sillä nythän ollaan jo niin paljon myöhässä, että valinnat eivät ole omissa käsissä. Kokonaisuutena kannattaisi ehkä kuitenkin hankkia ne sitoutuneet ja sopivat kaverit näille paikoille mieluummin ajoissa. Ja jos jotain sitten tippuu, niin katsoa, että sopiiko kokonaisuuteen. Ja varmistaa, ettei ole menetys, jos homma ei toimikaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös