To 13.9.2012 Pelicans-Blues

  • 10 278
  • 36

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Liiga-avaus tänään käsillä ja ketjua ei ole vielä avattu. Avauskierroksella siis kohtaa viimekauden välieräpari. Kestomenestyjä Blues Espoosta ja once in the lifetime finalisti Pelicans lahdesta.

Pelsuilla on rosteri muuttunut täysin viime kaudesta ja tällä kaudella ei oikein vakuuta mikään muu kuin valmennus. Bluesillakin on rosteriin tullut melkolailla muutoksia ja tälläkään kaudella ei vakuuta paljon muu kuin valmennus ja uutena maalivahtipeli. Onneksi näitä ei ennenkään nimilistoilla ole ratkaistu.

Joukkueet pelasivat vastakkain harjoituspelin viime viikon tiistaina ja Bleg voitti kotonaan 3-2 voittomaaleilla. Kyseinen ottelu oli melkoista miekkailua. Siistiä peliä kyllä, mutta välillä tuntui että kiekko liikkui enemmän ilmassa kuin jäällä ja sitä sitten sohittiin ilmasta minne sattuu. Mielestäni Pelsu oli niskan päällä ottelussa, vaikka hävisikin. Kirsikkana kakun päälle Bluesin ykkössentteriksi hankittu Rosa talutettiin usean ukon voimin jäältä polvi paskana kontaktittoman tilanteen jälkeen.

Linkki Bluesin sivuille otteluraporttiin 4.9.
Blues

Lisämielenkiintoa joukkueiden välille aiheuttaa muutama keskinäinen pelaajasiirto.

Blegistä Pelsuun siirtyi viime kaudella kehnon runkosarjan ja hyvät pleijari pelannut Oskari Korpikari. Korpikari on hyvä pakki ja todistanut olevansa osa menestyvää joukkuetta ennenkin. Toiseen suuntaan siirtyi Joonas Jalvanti, joka on pelannut Blegin harjoituspeleissä Henri Laurilan parina ihan ok ja äärimmäisen lupaavasti esiintynyt Teemu Rinkinen. Rinkinen on noussut sivuunkirjoittaneen yhdeksi suosikkipelaajaksi kolmessa näkemässäni harjoituspelissä.

Pelicansin kentistä yms. en tiedä sen enempää. Bluesilla luonnollisesti kauden alkaessa on taas vemppalistalla enemmän tai vähemmän ukkoa. Laatikainen ja Rosa ovat varmasti ulkona ja lisäksi Ikonen ja Hakanpää on siinä rajalla. Myöskään Sallinen ei ole terveenä saanut pelailla harkkapelejä montaakaan.

Itse uskoisin rosterin näyttävän tänään suunnilleen tältä:
61 Huhtala-40 Sallinen-52 Miettinen

36 Rinkinen-46 Ramstedt-80 Nieminen

15 Aaltonen-17 Kuusela-79 Pöysti (16 Ikonen jos jollain kursitaan kasaan)

21 Virkkunen-71 Järvinen-12 Salmelainen (79 Pöysti, jos Ikonen mukana)

2 Westin-58 Hakanpää (Jos paskana 6 Arousva tai 55 Tikkinen)

9 Jalvanti-44 Laurila

7 Ilvonen-19 Kuukka

34 Riksman
32 Ore

Muokataan ketjuja vaikka sitten, kun selviää ketkä on saatu kursittua jotenkin edes kokoon Lahden bussiin.

Boldatuilta pelaajilta on lupa odottaa aivan valtavan paljon enemmän kuin viime tai (aiemmilla) kausilla mikäli nähtyihin harjoituspeleihin + raportteihin on uskomista.

Sanon kaikille yhden nimen, joka tulee lyömään läpi ja kovaa tällä kaudella. Numero 15 ja Miro Aaltonen tulee olemaan Blegin ja jopa liigan kuumimpia hyökkääjiä tällä kaudella. Muutos parempaan kesän aikana on ollut yksi hurjimmista mitä olen ikinä nähnyt.

Veikkaus: Vierailija kuittaa tänään 3 pistettä 3-1 voitolla.

Vaikka Espoossa onkin liigan lyhyimmät kesälomat kiekosta kun joka vuosi pelataan vähintään välieriä on viime kevään jälkeen tapahtuneet muutokset organisaatiossa aiheuttaneet sellaisen efektin, ettei sivuunkirjoittanut ole kauden alkua näin täpinöissään odottanut kuka tietää milloin viimeeksi.

Kiekko jäähän!

Sininen polku, jossa kultaiset reunat, on alussa!
 
Viimeksi muokattu:

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jaahas liigan avaus! Vihdoinkin!

Tosiaan mielenkiinnolla odotan tätä peliä ja mielenkiinnolla odotan myös Rinkisen ja Jalvannin otteita Blegin riveissä! Aikoinaanhan Rinkinen oli kovakin maalintekijä A-junnuissa, mutta Pelicansissa miehelle ei koskaan tarjottu saumaa näyttää taitojaan, en ymmärrä miksi, joten todella hyvä siirto Teemulta lähteä hakemaan vastuuta muualta. Jalvannista Blegis saa hemmetin hyvä pakin, loisti viime kaudella Pelsun +/- tilastossa, ja se tilasto ei valehtele pakista kun on kyse.

Sitten itse peliin. En tiedä Pelicansin kokoonpanoa vielä, mutta toivon, että kaikki on saatu mukaan peliin ilman suurempia ongelmia. Nyt sitten nähdään vihdoin miten joukkue pelaa yhteen ihan oikeasti. Kanukeilla ilmeisesti jotain ongelmia terveyden kanssa ollut, mutta toivottavasti kaikki saadan kursittua kokoon liiga-avaukseen!

Tosiaan peli tulee olemaan melko tunnustelevaa varmaan ekassa erässä ja ehkä myös toisessakin, mutta viimeistään kolmannessa mä veikkaan, että alkaa kaikki pääsemään vauhtiin ja nähdään ihan ok kiekkoa!

Toiset sanoo, että Blues on aina muka joku HMV-joukkue, mutta johtuen aikalailla siitä, että usein Pelicans ja Blues pelaa vastakkain liiga-avauksessa ja vielä viimekaudella myös välierissä, niin näissä peleissä on jotain ylimääräistä hienoutta. Lisänä vielä siihen Lahen omat pojat Blegissä niin huhhuh.

Kotijoukkue voittaa 5-4 ja 3 pistettä jää Lahtee. Pelicansilla on viisi eri maalintekijää.
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Sanon kaikille yhden nimen, joka tulee lyömään läpi ja kovaa tällä kaudella. Numero 15 ja Miro Aaltonen tulee olemaan Blegin ja jopa liigan kuumimpia hyökkääjiä tällä kaudella. Muutos parempaan kesän aikana on ollut yksi hurjimmista mitä olen ikinä nähnyt.

Tästä ei voi olla kuin samaa mieltä, on kyllä ollut uskomattoman lupaavan näköistä touhua harkkapeleissä. Jossain ennakossa oli että "pelaa varmaan lähinnä Mestistä tällä kaudella", ja siihen sanon että pah. Jos jatkaa nähdyllä tasolla eikä loukkaannu, niin todellinen läpimurto tapahtuu. Myös Ikoselta on varmaan lupa odottaa suuria tällä kaudella, ja Aaltonen ja Ikonenhan noita U20-pelejä dominoivat nimen omaan samassa ketjussa ollessaan.

...on viime kevään jälkeen tapahtuneet muutokset organisaatiossa aiheuttaneet sellaisen efektin, ettei sivuunkirjoittanut ole kauden alkua näin täpinöissään odottanut kuka tietää milloin viimeeksi.

Kiekko jäähän!

Ja tähän myös samat sanat, nyt on odotukset korkealla ja kiima päällä. Viis ja puoli tuntia niin dösä lähtee kohti Lahee...
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Sitten itse peliin. En tiedä Pelicansin kokoonpanoa vielä, mutta toivon, että kaikki on saatu mukaan peliin ilman suurempia ongelmia. Nyt sitten nähdään vihdoin miten joukkue pelaa yhteen ihan oikeasti. Kanukeilla ilmeisesti jotain ongelmia terveyden kanssa ollut, mutta toivottavasti kaikki saadan kursittua kokoon liiga-avaukseen!
Pelicansin oman ennakon perusteella (Pelicans.fi - On sitä odotettu ja taas se alkaa), niin kaikki muut ovat pelikuntoisia lukuunottamatta pitkäaikaispotilaita Immosta ja Sopasta. Ennakosta käy ilmi myös, että ykköskentässä pelaa Espositon laidoilla Pärssinen ja Pikkarainen. Pakeista huilivuorossa ovat Hurri ja Jaatinen.

Tiukkaa ja ehkä sekavaa peliä lienee odotettavissa. Pelicansin uskon tulevan otteluun todella kovalla sykkeellä ja toivottavasti ainakaan meidän "kuumakalleilla" ei mene tuo lataus yli.

Lisäksi onnittelut Janne Taville joka täyttää tänään 23-vuotta ja lupas synttäriensä kunniaksi iskeä maalin illan ottelussa (Pelicans.fi - Onneksi olkoon Tavi!)
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hävittiinhän viime kaudellakin tämä vastaava avausottelu Bluesille, vaikka peli oli täysin hallussa, joten paha tästä on mitään sanoa. Avauskierros on aina avauskierros, joten pisteet eivät paljoa kerro.

Bluesin hyökkäys on kyllä vielä entistäkin nimettömämpi, mutta eihän se ole espoolaisten kohdalla ennenkään mitään tarkoittanut. Odotettavissa tiukka ja huonotasoinen ottelu, jonka vierasjoukkue vie maalin erolla.

Kyllähän tätä on taas koko kesä odoteltu!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Bluesin kokoonpano kokonaisuudessaan (tummennetut matsin potentiaalisia ratkaisijoita):

Hyökkääjät:

#61 Tommi Huhtala - #40 Tomi Sallinen (A) - #52 Camilo Miettinen (C)
#36 Teemu Rinkinen - #46 Teemu Ramstedt - #80 Niko Nieminen
#15 Miro Aaltonen - #17 Kristian Kuusela (A) - #16 Juuso Ikonen
#21 Valtteri Virkkunen - #71 Matti Järvinen - #79 Eetu Pöysti

Puolustajat:

#9 Joonas Jalvanti - #44 Henri Laurila
#7 Harri Ilvonen - #58 Jani Hakanpää
#2 Jens Westin - #19 Mikko Kuukka

Maalivahdit:

#32 Antti Ore - (varalla: #34 Juuso Riksman)
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin kokoonpano tänään:
1.
#27 Pärssinen (A) - #7 Esposito - #51 Pikkarainen

#36 Richmond - #22 Seikola

2.
#70 Smolenak - #20 Paakkolanvaara (C) - #25 Jormakka

#2 Korpikari - #26 Latvala (A)

3.
#24 Tavi - #37 Goren - #42 O'Marra

#40 Ylönen - #5 Pietilä

4.
#39 Pöyhönen - #30 Kauppila - #61 Isomäki


#38 Myllyniemi

#33 Kuusela

Ihan mielenkiintoiselta näyttää. Ratkaisijoista en osaa sanoa yhtään mitään vielä.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Vanha kunnon "El Plastico"

Mielestäni Blues on jo pitkään ollut Pelicansille mielenkiintoisin "paikallisvastustaja". Viime kaudellakin pelattiin samassa välisarjalohkossa Bluesin kanssa 5 ottelua plus pudotuspelien välierät.

Tälle kaudelle tosiaan tuli muutos, jonka seurauksena Pelicans ja Blues sijoitettiin eri välisarjalohkoihin, joten Bluesia ei enää kohdata kuin neljästi runkosarjassa.

Molempien joukkueiden pelaajistosta ja valmentajistakin on jo lähes kaikki seikat tällä palstalla mainittu.
Viime kauden keskinäisiä otteluita ei enää mietitä, vaan uusi kausi on käynnissä ja tulostaululla on aluksi lukemat 0-0.

"El Plastico" alkakoon! =D
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
"Säästelläänkö" Riksmania huomiseen vai onko tou maalivahtien peluutus vain hämäystä?

Aika lailla into piukeena odotellaan kauden alkua. Tänään peli urholta ja huomenna sitten paikan päälle.

Aika selkeästi veikkaus arvioi pelsut ennakko suosikiksi (1,75 - 4,35 - 3,35). Pidän itsekin Pelsua ennakkosuosikkina, mutten ihan noin selkeänä. Bluesilla on kuitenkin ihan hyvät saumat. Reilun viikon takaisesta Blues on vahvistunut ainakin Ikosella ja Hakanpäällä..

Ajatukset hajoo, alkais jo!
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän kauden alkua on tullut odotettua enemmän kuin moneen, moneen vuoteen - eikä vähiten erinomaisen alun työlleen ottaneen uuden omistaja- ja johtoportaan takia.

UrhoTV:ltä on Blues-kausari ostettu oikean kausarin avuksi, joten kaikki matsit tullee nähtyä. Tän päivän matsi luonnollisesti sitten netistä, toivottavasti peli näyttää alusta asti hyvältä ja olisi mahdollisimman valmista.

Eipä tästä mitään osaa sanoa, töistä lähtiessä parit bisset matkaan ja koneelle kattomaan kauden avausta!
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
5-5 varsinaisella peliajalla. Mistä se sitten kertoo? Varmaankin, että kyseessä on kauden avaus. Ore oli ihan jäässä, Smolenak oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja jostain kumman syystä annettiin Nieminen-Ramstedt-Rinkinen -ketjun mellestää. Pakki-pakki -syötöt ainakin on vielä hakusessa ja Suikkasen mankeli taitaa tuntua vielä jaloissa.

Tästä on turha vetää mitään muuta johtopäätöstä kuin että voittomaalikilpailu on niin turha. Ehdotan luisteluviestikilpailua tilalle, jossa maalivahdeilla on ankkuriosuus.

59 matsia jäljellä ennen tosipelejä. Ei muuta.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Todella hyvältä maistuva piste!

Huomasi kyllä että kauden avauspeli - lähes jokainen maali oli jonkun mokan seurausta. Bluesin alivoima aivan kuraa, Pelsut saivat häärätä mielin määrin. Toisaalta pelsuiltakin aikamoisia hasardeja. Smolenakin ja Ramstedtin kentät pääosassa, puolustus- ja veskaripeli aikamoista hurlumheitä. Bluesilta varsinkin Hakanpää yllättävissä vaikeuksissa läpi pelin.

Loukkaantuiko Huhtala?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oikealla maalivahdilla tästä olisi saattanut tulla voitto, mutta nyt meidän tolppien välissä koomaili kolmosdivaritason tunari. Onneksi kyseessä oli vaan yksi peli ja huomenna toivottavasti Riksman ottaa pysyvästi ykkösveskan manttelin itselleen.

Rinkinen-Ramstedt-Nieminen oli aivan ylivoimaisesti vierailijoiden paras ketju. Muissa onkin vielä tekemistä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ja tältä näyttää, kun kaksi joukkuetta, jotka eivät ole valmiita, kohtaavat. Joskin Pelsu väläytti välillä Suikkasen tavaramerkkiä eli nopeita kääntöjä ja hyvää ylivoimaa. Onnittelut pisteistä.

Blues sen sijaan oli heikompi kuin pitkään aikaan. Orelle ei sattunut se paras päivä. Tämä ei kyllä hyvää lupaa, kun 32-vuotias häkkäri pomputtelee tuolla tavalla. Bluesilta paras osa oli Ramstedtin ketju ja pakit Laurila sekä Hakanpää. Muita ei juuri kentällä huomannut. Ikonen - Kuusela - Aaltonen oli välillä sähäkällä päällä, mutta yhteispeli ei toiminut ollenkaan ja näin ollen mentiin kiikaritehoilla. No pitää nyt vielä sanoa, että Sallinen oli rauhallinen kiekon kanssa eikä lähtenyt hätäilemään. Pisteet siitä.

Huomenna Riksman maaliin ja hereillä koko 60 minsaa.

P.S. Pelsun johtaessa Urhon selostaja otti kotiselostajien johtajan keltaisen paidan päälleen. Edes se Kuopion maalaisserkku ei ole yhtä yksipuolinen.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Jäi tuossa äsken sanomatta, että tässä ottelussa parasta mainosta liigalle olivat Bluesin pelipaidat. Todella hienot!
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Loukkaantuiko Huhtala?

2,5 minuuttia peliaika, että jotain taisi käydä. Jossain vaiheessa ihmettelin, kun Huhtala on ihan pimennossa.

Outo peli, josta on hyvä jatkaa. Ore ei ollut parhaimmillaan, kun tiputti jokaisen kiekon Smolenakin lapaan. Tosin kyllä naapurikin auttoi.

Huomenna kausi alkaa kotipelien osalta - toivottavasti silloin räjähtää ja kunnolla.
 

Enslaved

Jäsen
Loukkaantuiko Huhtala?

Ekalla erätauolla koppiin päin luistellessa Huhtala teki pari kurvausta jäällä ja ei sen jälkeen näkynyt pelissä. Toivottavasti ei mitään vakavampaa sattunut.

Hieno nousu kahden maalin takaa tasoihin ja sitä kautta edes se yksi piste. Puolustuspelaaminen maalin edessä oli tosi lepsua puolin ja toisin eikä tällaisia maalimääriä varmasti enää kovin monesti tule, kun pelit jatkuvat. Ikonen oli aika pihalla koko pelin. Pelaamattomuus varmasti vaikuttaa vielä vähän enemmän kuin muilla.
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Vähän jäi pisteen menettäminen harmittamaan hienon comebäckin takia mutta paikanpäälle katsojille varmasti viihdettä koko rahan edestä. Saa nähdä miten käy Radekille, yrittääkö Khl:ään vai tekeekö mehukkaan jatkosopimuksen. Jokatapauksessa onnittelut voitosta pelsuille!
 

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
Melkoista sähläämistä puolin ja toisin. Omaa huolimattomuutta sitten lopulta lahjoitettiin yksi piste Espooseen. Maalineduspeli ainakin puolin ja toisin melkoista koomailua eivätkä kummankaan maalivahdit pystyneet venymään edes vähää alusta. Siihen sitten vielä yksi Pietilän ja yksi Oren/Blues-pakin lahja niin 5-5.

Ihme, että rankkarit edes hoidettiin. Eikö nämä hävitty joka kerta harjoitusotteluissa?

Lauantaina voisi sitten edes vähän keskittyä omassa päässä katsomaan missä se oma mies menee eikä vaan tuijottaa kiekkoa. Niin ja vaikka Jaatinen Pietilän paikalle. Saadaanko tuosta Pietilästä ikinä leivottua liigatason pelaajaa?
 

voittamaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Aika sekalaista peliä Bluesilta, kuten aina kauden avauksissa, paljon jäähyjä ja oman maalin puolustus ei maistunut, Orekin antoi järkyttävän paljon ripareita. Ramstedtin ketju pelas hyvin, kuten tilastoista näkee, vaikka osa maaleista menikin Pelicansin pakkien piikkiin. Yksi asia Bluesista, johon olen äärimmäisen tyytyväinen: paikoista tehtiin maali! (okei okei, vaan yks ketju onnistu, mut kuitenki!)
Hyvä nousu vikassa erässä tasoihin kahden maalin takaa ja yhteen pisteeseen saa olla tyytyväinen. Jatkoajallakin oli tolpan päässä Bluesin maali, mutta aina ei voi onnistua ja osu Pelicanskin tolppaan kerran tai kaks.

Plussat:
+++ Rinkinen, tehot kertovat kaiken, 1+4 ja pistepörssin kärkeen! :)
++ Smolenak ja Ramstedt, pisteiden lisäksi haastoivat hyvin ja loi tilanteita.
+ Goren, maali, kolme syöttöä ja rankkareiden ratkaisu antavat aiheen mainintaan!

Miikat:
--- Ore, kuten jo aiemmin mainitsin, liikaa ripareita. Ei ollut tänään voittava maalivahti.
-- Bluesin puolustus, ei avustanut veskaria vaikeissa tilanteissa, pehmeää peliä.
- Pelicans puolustus, pari helppoa maalia Bluesille, onneksi myös näin päin.

Pelicans-faneille vielä kysymys: Mikäs on ton Smolenakin tilanne, yrittääkö hakea paikkaa khl:stä vai onko oikeasti aito halu pelata Pelsuissa loppukausi? Mikäli kauden loppuun jatkaa, niin hänestä on kyllä helvetisti hyötyä teille!
 

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Loukkaantuiko Huhtala?

Huhtala siinä aika alkuvaiheissa kävi taklaamassa pelsujen jotain pelaajaa ja nilkutti sen jälkeen vaihtopenkille enkä sen jälkeen nähnyt. Tämä puusilmäisen paikallaolleen havaintona. Blues-fanien kannatus oli hienoa ja nousu ottelun lopussa tietty myös. Muuten oli hiukan hakusessa molemmilta joukkueilta peli. Esposito ei kyllä mun silmiini juuri erottunut, by the way... Hakanpää oli vaisu, ja korpikari myös. Ikonenkin tuntui jäävän aaltosen varjoon. Nämä nyt tällaisia hajahuomioita.
 
Pelicans-faneille vielä kysymys: Mikäs on ton Smolenakin tilanne, yrittääkö hakea paikkaa khl:stä vai onko oikeasti aito halu pelata Pelsuissa loppukausi? Mikäli kauden loppuun jatkaa, niin hänestä on kyllä helvetisti hyötyä teille!
Tähtäin on varmasti suuren rahan perässä KHL:ssä, kuten kaikilla muillakin. Jos ei pääse sinne, niin jatkanee Lahessa tai siellä mistä saa suurimman rahan. Hieno pelaaja joka antaa kaikkensa joukkueensa eteen, varsinkin kun ei ole slovakkeja diivailemassa lähimaastossa.

Sama juttu, toki ilman slovakkeja, pätee tavallaan myös kaikkiin muihin, kuten tänään tehoilleisiin Goreniin, Ramstedtiin ja Rinkiseenkin, eli kaikki lähtevät varmasti venäjälle, jos vain saavat tarpeeksi rahaa, näissä vain erona se, että myös seuran pitää saada korvaus. Tämä aivan esimerkkitasolla, mutta tosiasiahan on se, että kaikkihan tässä sarjassa nykyään näyttöjä antavat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös