La 21.04.2012 JYP - Pelicans, 4.finaali

  • 59 931
  • 233
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Tässä vielä Pelicans -näkökulmasta tilastollista lisäahdistusta.

Ylivoimapeli 11-12 - SM-liiga
Alivoimapeli 11-12 - SM-liiga
Lähde: Sm-liiga

Pelin alla taas tietty lätkäjätkähenkisesti toitotetaan, että "kaveri (Pelicans) tulee tänään varmaan kovalla asenteella Jyväskylään". Niinpä tietysti. Mutta jos tämä "kaveri" ei aitoon pelilliseen tasonnostoon kykene, niin kyseiselle kaverille jää pelkkä (hopea)naru kaulaan.

Ryöstöretken resepti:
i) juonikkutta hyökkäyspäähän ja laatua laukauksiin
ii) poikittaissyötöt yv:llä lapaan ja empimättä suoria laukauksia, maalia KOHTI
iii) torjuntaprosentti vähintään 95,0
iiii) max. 5 x 2 min. ja 0 x 5+20 min.
 

Kahvi_Kuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP #42 #26 #49, Blue Jackets #61, Leijonat
Tänään luultavasti todellakin nähdään kuumin ottelu toistaiseksi tässä sarjassa. Paineita alkaa pikkuhiljaa olemaan kummassakin leirissä kun pelit tästä vähenevät. Pelicansin uskon lyövän tänään kaiken peliin ja varsinkin alussa tulevat luultavasti todella kovaa hakiessaan vimmatusti maaleja. JYPin on oltava hereillä henkisesti ja fyysisesti.
JYPillä Auvinen pelaa yhä ja toivottavasti saa enemmän peliaikaa, ettei viidellä miehellä tarvitse puolustaa. Pelicansia ihmettelen ettei ole ketjua muutellut. Kuusela on jälleen kovassa paikassa, katsellaan miten pää kestää. Hodgmanin veikkaan olevan tänään joko loistava ja ratkovan ottelun, tai sitten mies hermoilee itsensä ulos.

Taistelua JYP!
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Kuuselan jatkaminen lienee JYPin etu. Toisaalta viime pelissä ei Pelicans-maalille ei saatu montakaan kertaa kunnon painetta aikaiseksi. Nyt pitäisi saada enemmän laukauksia Kuuselalle.

Yllättävän helpolla molemmat veskarit pääsivät 3 kohtaamisessa. Jypin alivoima maalin aiheuttaman selkärangan katkeamisen pelsuleirissä kuuli piippuhyllylle asti.


Silmiin pistävää oli että mielestäni molemmat sekä Kuusela että Helenius pysäyttävät kiekkoja ja riparikontorolli lähes olematon. Kuuselalla vielä astetta huonompi. Kuusela sylki 3 pelissä laskujeni mukaan ainakin 4 peräkkäistä laukausta suoraan parhaille maalinteko paikoille.

Samoin pelsuilla oli hyökkäyspäässä lukematon määrä paikkoja pistää reboundit sisään...tänään irtonamut Heleniuksen edestä sisään ja ma jatketaan sarjaa tilanteesta 2-2

Toivon että tänään olisi Kuuselan päivä ja kiekot pysyisivät kiinni.
Samoin Hodari vois laittaa pikkumustaa sisään eikä mussuttaisi kokoajan. Pelsuilla on erimiehet jotka hoitavat agitoinnin
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Tähän iltaan mahtuu monta jännityksen aihetta. Itse olen hieman yllättynyt tuomarikaksikosta, koska olisin odottanut jatkettavan torstain nelikolla. Nyt on mielenkiintoista, mikä on tämän illan vihellyslinja.

Toisaalta jos Marttinen ja Pikkarainen kuumenivat tiistain arkipelin tunnelmassa ja paineettomammassa ( jos nyt finaalisarjan ottelu koskaan sitä on) pelissä Synergialla, niin mitähän näiden miesten osalta tänään jäällä nähdään. Painetta tähän kaksikkoon kohdistaa niin katsomo kuin kotijoukkue.

Ja sitten on tapaus Hodgman. On hauska nähdä, osoittaako mies jo pelillisiä lahjojaan tänään, vai jääkö suurimmiksi ansioiksi taas tänään jäähyjen kalastelut JYPille. Hallissa voi hiukan ääntä syntyä, jollei miehellä maila pysy käsissä tänään. Hodgmanin taklauksiahan ei tarvitse pelätä, kun hän ei osu kohteeseen ;)

Ja miten onnistuvat maalivahdit? Helenius on varmasti oma itsensä, mutta Kuuselalla on kova paikka. Ottelun alkuun jos JYP saisi heti osuman, niin tilanne saattaisi olla turhan paha hänelle. Toisaalta Lahdessa kokosi itsensä hyvin Hytösen av-maalin jälkeen ja piti Pelicanseja pystyssä. Pesosen vedolle ei voinut mitään...

Vahva usko kotivoittoon. Nyt keskityn Arsenalin peliin
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
JYPillä ei ensinnäkään ole mitään varaa löysäillä tällä hetkellä, sillä Pelicans tulee varmasti kovaa jäljellä oleviin peleihin. Torstainen näytös oli Pelicansilta hyvä, mutta ylivoima ja hermokontrolli takkuilivat. Taitoa sieltä löytyy, ja jos Pelicans saa noille alueille parannusta, pelistä tulee äärimmäisen tiukka ja se voi kääntyä ihan mihin suuntaan tahansa. Jos ei, JYPin tiukka ote pelistä jatkunee ja saanemme todistaa pelikaanin lennon romahtamisen.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Hieno kiekkoilta tulossa. Odotukset vahvasti suunnattuna teemaan - tänään saa pelata ja Laaksosen käsien ote ei kirpoa Pappa-Tunturin sarvilta mikä tarkoittaa minimaalista hyvitysjäähyjen määrää. Jotenkin tuoksahtaa että on Perrinin päivä.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Kyllähän JYP juuri tällä hetkellä on vahvoilla, mutta kuten yllä sanottu, ei JYPillä ole varaa alkaa löysäilemään. Kaksi voittoa vasta taskussa ja niistäkin vain Jyväskylän pelissä voitto tuli helposti tai suvereenisti.

Pelicans on ollut hyvä, mutta JYPin puolustus on ollut vielä parempi.

Tarkistelin tuossa juuri ja totesin, että JYP on pelannut lähes 5 ottelua ilman, että vastustaja on kyennyt yv-maalin tekoon. Tämä on selkeästi yksi ratkaiseva tekijä tänään: Kykeneekö Pelicans rikkomaan taian?
Kolmessa finaalissa jyp on tehnyt neljä maalia yv:llä (vaikka se on ollut melko luokatonta, erityisesti kiekon ylös tuomisen suhteen), yhden siirretyn rangaistuksen turvin, yhden alivoimalla, kaksi tyhjiin ja vain kaksi normaalia 5 vs. 5 -maalia. Sen sijaan kaikki Pelicansin 5 maalia on tullut täysin viisikoin.

JYP on pelannut viimeiset 9 peliä ilman että vastustaja olisi tehnyt enempää kuin 2 maalia. Vain kahdesti tuo kaksi maalia on ollut liikaa. Jos JYP pystyy jatkamaan yhtä tehokasta viisikko puolustusta ja yhtä hienoa alivoimaa, on tämä sarja tänään ratkaisupisteessään.

Mutta Pelicans on ollut parempi täysin viisikoin. Jos Hodari, Marttinen, Pikkarainen ja kumppanit pysyvät poissa boxista, Pelsut on vahva! (Varsinkin jos vielä saavat yv:llä tehoja)

Kotistudiossa kohta peukut pystyyn ja toivomaan, että JYP ottaa kiinnityksen mestaruuteen jo maanantaiksi!
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Vai koitti Jyp ottaa Liusjärvenkin apuun mestaruustaistossa......voi perkele mitä neitejä. Toivottavasti Pelicans nostaa jyväskyläläisiltä hameet korviin ja mättää tusinan maaleja Heleniuksen taakse!
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Huh siisus mikä peli, olisi voinut mennä kummin päin tahansa mutta Pesosen unelmaveto sen sitten ratkaisi. Nyt oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita, oli pirusti maaleja ja komeita torjuntoja, viihdettä ja sydämentykytystä loppuun asti. Erinomainen matsi kaikenkaikkiaan.

Hurjaan paikkaan joutui muuten Pelsujen nuori veskari, onneksi osoitti olevansa annetun vastuun veroinen. Loistava esitys tiukassa paikassa, eikä voinut maaleille juurikaan mitään.

Sen verran tasaista on, että vaikeaa tulee JYPille olemaan sarjan katkaisu Lahdessa maanantaina. Mielellään näin viihdyttäviä matseja vielä pari katsoisi (ja olisihan se gutaa tempaista kannu kotiin Hippoksella...)
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Nyt on kyllä sanottava että oikeus voitti. Tuollaista tunarointia ei tuomareilta ole nähty aikoihin. Ryhdistäytyivät nyt onneksi toisen erän jälkeen hieman mutta eikös siinä Pelsujen tasoitusmaalissakin pitkä ollut? Tiukille tämä vetää,maanantaihin en laita toivoani mutta josko kotipelissä keskiviikkona.

Tämän vuoden JYP on yksi sitkeimmistä jengeistä ikinä. Katsokaa nyt vittu millä pakistolla ne vetää finaaleja!
 

Höyry

Jäsen
Mielenkiinnolla odotan lehdistötilaisuutta. Kahdesta syystä, ensimmäinnen on tietysti että mitä Jahkola kysyy tänään. Toinen syy on se mitä Suikkanen valittaa tänään. Vaikka tänään JYP kärsi selkeästi enemmän paskoista tuomareista (Laaksonen oli paska ja Kaukokari ei uskaltanut olla parempi), niin aivan varmasti Suikkanen on se joka valittaa.

Jaahas, nyt alkaa.

Suikkanen: Kehu Pesosta. Päästetty av maali vitutti. 100 kertaa perempi kuin viimeksi Jyväskylässä.

Aho: Poliittista höpinää

Lisäkysymykset: Miika Lahden tilanne, Kai Tervonen päättää. Hodgman tilanne, törmäys ei muuta. Nämä siis otteluvalvojan vastaukset.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Nyt on kyllä sanottava että oikeus voitti. Tuollaista tunarointia ei tuomareilta ole nähty aikoihin. Ryhdistäytyivät nyt onneksi toisen erän jälkeen hieman mutta eikös siinä Pelsujen tasoitusmaalissakin pitkä ollut?

Totta, jos tuomarit olisi olleet ajan tasalla JYP:n 3-3 maali olisi ainakin tuossa vaiheessa jäänyt syntymättä, kenties Pelicans olisi ratkaissut pelin.

Kyllähän Pelicans häviää tuohon Kuuselaan todella paljon. Lahden pelissä meni otettavia ja sama taas, tuollainen Riskan laukaus ei saa ikinä upota maaliin kun pelataan Finaaleja.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tarkoittaako oikeuden voittaminen sitä, että surkea tuomaripeli olisi jotenkin Pelicansin vika? Eli Pelicans ei olisi näillä tuomareilla voinut voittaa oikeutetusti? Aika epäreilua Pelicansia kohtaan.

Tänään olisi voinut mennä toisinkin päin, mutta JYP yleensä voittaa tasaiset pelit. Onnea Jyväskylään.

Jääskeläinen (?) muuten lisäsi mukavasti rahaa sakkokassaan.
 

Dhearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Kookoo
Kyllä täytyy ihailla Hodgmanin toipumiskykyä. Kerran toipu jo niskan retkahduksesta yön yli ja tänään talutettiin kentältä jalat vetelinä, mutta palautui kuitenkin vielä pelaamaan. Tilanne sinällään oli jopa jäähyn arvoinen...
 

T-aika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkoittaako oikeuden voittaminen sitä, että surkea tuomaripeli olisi jotenkin Pelicansin vika?

Pelicansin pelaajat kyllä hieman auttoivat tuomareita järkyttävällä filmaamisella.

E: Lainaus kusi, mutta ymmärsit varmaan pointin.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Pelicansin pelaajat kyllä hieman auttoivat tuomareita järkyttävällä filmaamisella.

Taistelu jatkuu, unohdetaan tuomaripeli. Tasaisen paska se kumminkin on. Ilman Hytöstä tulee kivinen loppu..
 

Sparta

Jäsen
Kyllä täytyy ihailla Hodgmanin toipumiskykyä. Kerran toipu jo niskan retkahduksesta yön yli ja tänään talutettiin kentältä jalat vetelinä, mutta palautui kuitenkin vielä pelaamaan. Tilanne sinällään oli jopa jäähyn arvoinen...

Teräsmies, tosin ei ainut Pelicansilla. Mieleen jäi eilisestä pelistä Immosen äkillinen toipuminen toiseen erään Lahden teurastuksen jälkeen. Ja tänään Rinkinen(?) koki ihmetoipumisen pahalta näyttäneen taklauksen jälkeen Lahden 5min rangaistuksen aikana. Hyvä niin.
 

Höyry

Jäsen
Ketäs me toivotaan tuomareiksi loppuihin finaaleihin?

Itselläni listan kärjessä on tietysti Levonen.

Varmaan kaikki on tuosta samaa mieltä, mutta kuka olisi kakkonen?

Sanoisin niin, että Levonen saa valita parinsa. Se olisi paras ratkaisu.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei lennä lintu enää kauan.. JYP kärsi tänään ainakin 7 minuuttia enemmän kuin Pelsut, ja silti voitti. Laatikainen tuskin uskaltaa taklata enää koskaan ja Lahti kärsii jo maineestaan. Vaikka nuo suomalaiset tuomarit paskoo vähän väliä housuunsa niin tää näyttää jätkät nyt hyvältä. Kolmea kertaa ei voida putkeen enää kusta, tai sitten lahtelaiset on mestaruutensa ansainneet. Jesh!!!! Hyvää lätkää muuten, ei valittamista. Kiitos JYP!
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Olihan ihan uskomaton peli, kaikkea mahdollista sattui ja tapahtui. Otteluketju todennäköisesti täyttyy itkusta filmaavista pelikaaneista, tuomareista ja Suikkasen polkupyöristä, joten pistän vaan pari ranskalaista ja siirryn ottelusarjan ketjuun:

- Ihan USKOMATON esitys tältä Pelicansin junnumokelta. Kaveri koppaa kiekkoja kuin veteraani. Ekan kerran tämän sarjan aikana näytti että Pelicansilla on molari jolla voi voittaa pelejä.

- Omat lyhyet näistä epäselvistä tilanteista:
  1. Laatikaisen taklaus: puhdas
  2. Hodgmanin ja Riskan törmäys: mielestäni ihan puhdas vahinko.
  3. Lahden ulosajo: tönäisikö Pelicansin pelaaja Lahden Kuuselan päälle? Olisiko Lahti voinut ottaa tilanteen vastaan toisin? Ehkä kakkonen olisi riittänyt?
  4. Rinkisen "filmaus": kyllähän se nyt jumalauta pistää hetken vetämään henkeä, jos saa kovan niitin selkäpuolelle. Asettukaa joskus itse siihen taklattavan asemaan

JYPistä kehun jälleen kerran Auvitua ja Laatikaista, jäätävät otteet molemmilta. Pelicansilta on pakko nostaa esiin neloskenttä ja etenkin Paakkolanvaara, josta näkee selvästi että koviakin pelejä on takana. Itseluottamusta löytyy ja vastuuta tulee. Jos Rinkinen on tulossa ensi kaudeksi Jyväskylään, jalkamaaleja ja rottamaisuutta on pakko arvostaa...

Kolme voittoa on, yksi vielä tarvitaan. Sarja on kesken.
 

chubster

Jäsen
Olipahan peli. Otteluketjussa mainitsin jo alusta asti, että JYP pelasi parempaa peliä ja oli vain ajan kysymys, että nousevat tasoihin ja ohi. Helppoa se ei ollut, mutta sen tekivät.

Tuomarit vetivät niin huonosti, kun voisi vain tuomareiden huonoimmillaan kykenevän. Sinälläänhän sekin on jo aikamoinen suoritus itsessään. Turha varmaan sen kummemmin ruotia, kumpi joukkue siitä hyötyi. Sen tietää ihan jokainen, joka pelin NÄKI.

Suurimmat murheenaiheet on se, että miten kävi Hytösen. Todella suuri menetys jos meni jotain isommin rikki. Enempää tasoitusta ei JYPin tarvitsisi ainakaan antaa, pakkeja puuttuu jo kolme ja nyt jos vielä Hytönen niin huh.

Tosin ei se Pelsuilla kauheasti kadehdittavampi tilanne ole. Hovinen paskana, tänään oman pelaajan yli-innokkuuden takia ilmeisesti Kuuselakin rikki. Juvonen oli aivan huikea ja joutui kovaan paikkaan. Silti toivoisi, että Pelsujen ei tarvitsisi kuitenkaan tulevia ratkaisupelejä pelata niin nuorella miehellä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
On se jännä. Joku näppärä voisi laskea montako kertaa näissä finaaleissa on jäänyt Pelsun tai JYPin pelaaja makaamaan jäälle taklauksen yms jälkeen. Taitaa Pelsu viedä tätä tilastoa aika roimasti. Tänäänkin tämä meni Lahteen numeroin 3-0, jäänpinnasta itseänssä koitti kammeta pystyyn Hodgman, Kuusela ja Rinkinen. Kuuselalle nyt annetaan pieni synninpäästö, jotain ilmeisesti oikeasti meni kerta vikat erät meni penkillä. Mutta mm. Hodgman ei montaa minuuttia jaksanut kopissa istua.

Mutta eihän siinä, helvetin jännittävä matsi oli. Jännittävin miesmuistiin. Ja jatkoajan maalintekijästä ei voi sanoa kuin että aina sama mies, mikä siinä vaan on. Kiitos Pessi ja kiitos JYP. Maanantaina toivottavasti päästään kultajuhliin Jyväskylän yöelämässä.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Pelicansin pelaajat kyllä hieman auttoivat tuomareita järkyttävällä filmaamisella.

Ei noita saa arvostella, olet huono ihminen ja vielä huonompi häviäjä / tässä tapaukseesa voittaja. Kannu on Lahdessa katkolla ja eiköhän Jyppi vie heti eka ottelupallon. Otteissa sen verran tappamisen meininkiä, ettei mitään jätetä puolitiehen.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös