Kärpät kohti kautta 2012-2013

  • 644 419
  • 1 491

mayra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slava Ukraini
Mikäli hyökkäyksen hankinnat on tuossa, niin mitään mitaleista taistellaan puhetta en usko sekuntiakaan.

Minä uskon. Tänä vuonna oltiin Joukkue ja laitettiin mahdollinen nakkikattilaporukka tiukoille. Oltiin musta hevonen, jonka laukka katkesi kesken. Sama runko jatkaa ja meidän nuorten ansiosta ilme on ensi kaudellakin tuore ja taisteleva.

Siitä olen samaa mieltä, että kyllähän tuonne yksi varma maalitykki olisi mahtunut. Jos isopalkkaisen ja pistemiehenä keskinkertaisen Plihalin tilalle olisi hankittu koodinimi Corso, niin ilmeeni olisi muikeampi.

Silti nämä kaksi muuta hakua ovat hyviä. Kähkönen tuo kaivattua fyysisyyttä. Hän on mies parhaassa iässä ja intoutuu joka kevät iskemään limppua kamiinaan. Normanista olen myös ilahtunut. Nuori kaveri, joka taistelee 3-4 ketjujen sentterin paikasta. Tuo jalkanopeutta keskustaan.

Sitten vain odotellaan, mitä puolustuksessa ja molariosastolla tapahtuu. Tuleeko uutta pakkia lainkaan vai jatketaanko nykypaketilla? Maalivahtiosasto joka tapauksessa vahvistuu, mikäli siellä ei pelaa yhtään jäätyvää ruotsalaista.

Antoisaa pääsiäistä palstakollegoille.
 
Lähtökohtaisesti nyt Kärppien tulisi satsata laatuun eikä määrään. Vahvistuksien määrällinen tarve ei ole suuri mutta vahvituksien laadun tulisi olla SM-liigan todellista eliittiä. Oma näkemykseni on se että tarvitaan kolme huippuvahvistusta.

SM-liigan huipputasoinen maalivahti, kuka se sitten onkaan. Tuomas Tarkista siihen ei mielestäni ole. Hän torjui mestaruuden Ouluun mutta joukkue jonka takana se tuli oli sellainen että SM-liigaan sellaista on vaikea enää kasata. Velipoika Iiro sitä voisi jo ollakkin, viekö sitten iso ja paha IFK miehen mennessään, jos vie niin katseet lienee suunnattu ulkomaille.

Puolustukseen tarvittaisiin peliä rakentava ja hyökkäysorientoitunut puolustaja. Tälläisia pelaajia ei tarjolla taida ainakaan kotimaassa olla. Huhutuista paluumuuttajista kukaan ei tämän pelitavan omaava ole. Kukkonen kelpaa johtaja ominaisuuksiensa, sekä erittäin laadukkaan puolustuspään pelaamisen puolesta, mutta tällöin pitää laskea Eklundin huiman kiekollisen kehittymisen sekä Lehtosen pelikunnon ja parantuneen pelimotivaation varaan.
Pelityylillisesti kaipaisin joukkueeseen pelaajatyyppia Vatanen/Mashur, mutta mistä sellainen löytyy, siinäpä pulma mietittäväksi Aholle.

Hyökkäykseen ykkös-sentteri. Huhutusta ja todennäköisestä Plihalista siihen ei omissa laskuissani valitettavasti ole. Lasketaanko sitten Viuhkolan varaan? Sekin kortti on mielestäni jo ohi mennyt, valitettavasti. Viuhkola on SM-liigan paras kakkos-ketjun keskushyökkääjä jos terveys vain kestää, mutta itse näkisin että pelinopeus ei enää millään riitä koko joukkueen mestaruuteen viejäksi ykkösen keskellä. Plihalin tullessa itselleni jää tunne että onko meillä nyt kaksi loistavaa kakkos-sentteriä mutta se ratkaiseva johtaja puuttuu. Joissakin huhuissa liikkunut Eric Perrin sitä olisi, tuskin toteutuu, harmi. Kotimaisia vaihtoehtoja ei taida olla tarjolla. Märkiä unia joilla voisi spekuloida olisi vaikka kuinka mutta antaa niiden nyt olla.

Joukkue on ns. pientä fiksausta vailla valmis mutta ne palaset mitä joukkue tarvitsee on todella suuria ja ratkaisevia. Runko on hyvä, nuoria nousevia pelaajia on tulossa ja mikä parasta ovat vielä Kärppä taustaisia. Uskonkin että omien "junioreiden" joukosta on nousemassa vielä se sm-liigan huippumaalintekijä kunhan kokemusta ja pelejä tulee lisää, joku voi jo yllättää ensi kaudella joukosta Salomäki,Donskoi,Komulainen,Junttila. Salomäestä ja Donskoista tuskin saamme nauttia enää kovin montaa vuotta mutta Komulainen ja Junttila tullenevat olemaan tulevaiduuden Kärppä-ikoneja. Ulkopuolelta tulevista Kähkösen mahdollisen tulemisen allekirjoitan täysin. Periksiantamaton pelaajatyyppi jolla kuullun ja näyttöjen(kapteeni Bluesisssa) mukaan on runsaasti johtajaominaisuuksia myös pukukopissa, sekä se että mies ei hyydy myöskään kovissa peleissä vaan yleensä on käynyt jopa päinvastoin.

Tällaisin miettein. Mielenkiintoinen kevät tulossa. Jäädäänpä odottelemaan mitä Aho ja Junno saavat aikaiseksi. Haukutaan ja hutkitaan sitten kun siihen on aihetta. Kesälomille Jatkoajasta suuntaan ja toivotan kaikille mukavaa kevättä ja kesää.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Minä uskon. Tänä vuonna oltiin Joukkue ja laitettiin mahdollinen nakkikattilaporukka tiukoille. Oltiin musta hevonen, jonka laukka katkesi kesken. Sama runko jatkaa ja meidän nuorten ansiosta ilme on ensi kaudellakin tuore ja taisteleva.

En tiedä onko GT samoilla linjoilla kuin minäkin, mutta koetetaan. Kyse on perustasosta, eli lähdemme taas kevääseen tuolla joukkueella sijoilla 7-10, joka on liian heikko suoritus noin kalliille joukkueelle.

Kärkiosaaminen ei ole TOP6-joukkueiden tasolla, koska siellä on toivotaan-toivotaan-miehet kärjessä, varmojen huippujen sisään. Sentteriosaaminen on Viuhkolan selän ja Plihalin 1,5 jalan varassa. Ainoa varma sentteri on Kemppainen, nuori Norman voi olla tai voi olla olematta hyvä.

Aivan käsittämätön riski taas otetaan jos näin mennään. Pahimmillaan keväällä meillä on senttereinä Huml - Kemppainen - Norman ja Keränen. Viuhkolan vauhti ei riitä muutenkaan enää millään kärkiketjuihin, ja Plihal sai aikaan 75% siitä mitä laiturinsa Vahalahti, Vahalahti jopa syötteli enemmän maaleja kuin Plihal. Toki Plihalin 9 YV-maalia on hyvä saldo.

Junnuista ainoa, joka meni kunnolla eteenpäin oli Komulainen, loistava kausi ja upea kevät. Donkkari paransi kevättä kohti ja Salomäellä on vielä Huml-tyyppisesti nopea sytytyslanka. Ja mitä kummaa, niin on Plihalillakin, joka jopa pelaajakortin mukaan on jokaisessa nokkapokassa mukana. Mikä voi olla hyväkin asia, mutta myös mahdollistaa sen että Huml, Salomäki ja Plihal lentelevät helposti ulos.

Kukaan ei taaskaan hoida kesäharjoittelua 100% kunnolla, eli keväällä on oletettavaa, että bensa hyytyy jälleen. Aran pelikirja on ok, ei riittävä mitaleille, mutta sijoille 7-10.

Pakisto pysyy näköjään samana, eli samaa paskaa luvassa, periaatteessa hyvä, mutta vemppakierre liian suuri = kesäharjoittelu, eli kusessa ollaan senkin suhteen.

Maalivahtina siis T.Tarkki, Backlund tai Hostikka. Ei parannusta tähän kevääseen.

Aihio on hyvä, mutta siellä on liikaa puutteita, joita ei ole vuosiin korjattu, joukkue on epätasapainoinen ja heikkoihin kohtiin on liian helppo iskeä. Roolitus ei ole kovin hyvä. Ja suurin kysymys, uskooko runko enää Aran teesejä jälleen yhden kevään sulamisen ja Backlundin jääräpäisen peluuttamisen jälkeen. Itse en uskoisi.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hyökkäykseen ykkös-sentteri. Huhutusta ja todennäköisestä Plihalista siihen ei omissa laskuissani valitettavasti ole. Lasketaanko sitten Viuhkolan varaan? Sekin kortti on mielestäni jo ohi mennyt, valitettavasti. Viuhkola on SM-liigan paras kakkos-ketjun keskushyökkääjä jos terveys vain kestää, mutta itse näkisin että pelinopeus ei enää millään riitä koko joukkueen mestaruuteen viejäksi ykkösen keskellä.

Minä vastaavasti jaksan uskoa, että Viuhkola tekee ensi kaudella paluun liigan eliittiin. Tämä kausi meni vihdoinkin terveenä pitkään vaivanneesta selkävammasta, mutta kuntopohja oli lyhyellä valmistatumisella auttamatta riittämätön. Ennen harmillista olkapäävammaa Viuhkola johti liigan parasta ketjua hienoin ottein ja uskon, että hän pystyy sen tekemään vielä paremmin ensi kaudella hyvän kesäharjoittelujakson jälkeen. Jari tulee näyttään närhen munat!

Edelliseen vahvasti nojaten Plihal onkin sitten hyvä haku kakkosen keskelle. Laitaan Plihalille on tarjolla laadukkaita nuoria aivan yltäkylläisesti. Normanin hankinnassa on taas vahvasti Eklund-leimaa eli paranutuneet ruotsin verkoston kautta luultavimmin tiedetään erittäin hyvin mitä ollaan hakemassa vaikka nimi itsessään ei suurempia vielä kerro. Nuorten maajoukkueen vakiokamaa, niin kuin oli samaisesta Djurgårdenista vuosi aikaisemmin tullut Eklunkin. Kähkönen vastaavasti on täsmähankinta - röyhkeä voittaja-tyyppi, jolle joukkueessa on tilausta.

Kaiken kaikkiaan Kärpät hävisi tänä keväänä erittäin tiukasti mahdolliselle tulevalle Suomenmestarille ja näillä pikku säädöillä + hyvällä kehittyvällä runkolla Kärpät on liigan kärkijoukkueita ensi kaudella.

Yltiöpositiivistako? Ehkä.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
En ymmärrä puheita siitä, että kesäharjoittelu olisi tehty vajavaisesti tai bensa olisi loppunut pleijareissa. Päin vastoin, eikös viime kesä vedetty ihan äärikovaa? Lelu ainakin sanoi että hän ei ole pitkällä urallaan tuollaista rääkkiä läpi käynyt.

Nivusiahan alkukaudesta paukkui useampia. Vaikea sanoa johtuiko se vääränlaisista fysiikkaharjoitteista, vai oliko vain onnetonta sattumaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En ymmärrä puheita siitä, että kesäharjoittelu olisi tehty vajavaisesti tai bensa olisi loppunut pleijareissa. Päin vastoin, eikös viime kesä vedetty ihan äärikovaa?

Vaikea lähteä arviomaan kesäharjoittelua kun ei niitä ohjelmia ja toteutusta ole nähnyt. Monenlaista juttua niistä olen kuullut mutta mikä on totuus?
Se että vedetään äärikovaa ei suinkaan tarkoita, että harjoittelu olisi hyvää ja tuloksia tuottavaa. Fysiikkaharjoittelu ei ole rakettitiedettä mutta se ei ole myöskään pelkkää ennaltasovitun ohjelman pilkuntarkkaa noudattamista. Ammattitaitoa on kyky lukea joukkueen vireystilaa ja säätää harjoittelua sen mukaan.

Jääkiekon puolellakin fysiikkavalmentajina toimii todellisia ammattimiehiä mutta valitettavasti joukkoon mahtuu myös kavereita joiden luulo itsestään on huomattavasti suurempi kuin se todellinen osaaminen.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Minä uskon. Tänä vuonna oltiin Joukkue ja laitettiin mahdollinen nakkikattilaporukka tiukoille. Oltiin musta hevonen, jonka laukka katkesi kesken. Sama runko jatkaa ja meidän nuorten ansiosta ilme on ensi kaudellakin tuore ja taisteleva.

Minäkin haluan olla optimistinen. Ilman niitä loukkaantumisia, sairasteluja, pelikieltoja ja tiettyjen pelaajien sulamisia Kärpät olisi tänäänkin tulessa. Se oli niin pienestä kiinni. Kärkiosaamista todellakin puuttui, mutta se korvattiin olosuhteisiin nähden loistavalla joukkuepelillä. Joukkueen rakenne oli epätasainen, mutta olisin silti halunnut nähdä, mihin terve Kärpät olisi pystynyt ennen kuin alan kunnolla kritisoida kärkiosaamisen puutetta.

Plihal ei minunkaan papereissani täytä ykkössentterin vaatimuksia. Kaikki hänessä huutaa hyvää kakkossentteriä, mutta siinä kaikki. Piku on elävä legenda jne, mutta vauhti ei enää riitä kahteen ekaan ketjuun. Kemppainen väläyttelee silloin tällöin, mutta tason pitäminen näyttää olevan todella vaikeaa. Sitten tämä uusi kaveri Norman. En tuomitse ennen kuin näen hänet livenä kentällä. Aho, Mustonen ja Eklund tietävät hänestä varmasti enemmän kuin kukaan täällä ja ainakin Elite Prospectsin profiilin luonnehdinta antaa hänestä erittäin kärppämäisen kuvan. Pystyy pelaamaan myös laidassa, joten vielä on jonkinlainen ovi auki sille messias-sentterille. Vielä kun on Salomäki ja Komulainen, niin ainakin keskusta on hyvin miehitetty. Siitä vain puuttuu se Mr. X, joka tekee hyvästä joukkueesta erinomaisen joukkueen.

Kähkönen on tervetullut vahvistus. Johtaja, pelaa fyysisesti, hyvä alivoimalla, menee suoraviivaisesti maalille, tietää mitä saa. Nuoret ovat kliseisesti taas kautta kokeneempia. Salomäki varmasti parantaa, mutta ensi kauden jokeri tulee olemaan Joonas Donskoi. Tämä kausi meni pipariksi, joten varmasti on kovat halut tehdä kesällä kovasti töitä ja näyttää ensi kaudella.

Puolustuksessa on iso tilaus kiekolliselle pakille. Eklund jäi siinä hommassa aivan liian yksin tällä kaudella ja avauspeli oli luokattoman huonoa. Huhuissa pyörinyt Korpikari olisi hyvä haku. Jotenkin vaikea uskoa, että Kukkonen tulisi vielä Ouluun. Jos Mikkola ei vie ensi kaudella Pokalta minuutteja, niin minulla ei ole mitään sitä vastaan, että pelaa sopimuksena loppuun täällä. Tämä kausi osoitti, että puolustus tarvitsee leveyttä.

Maalille sitten joku luotettava mokke. Ihan sama, kuka se on. Ainoa vaatimus on, että kiekko tarttuu ja kupoli kestää.

Kaiken kaikkiaan Kärpät hävisi tänä keväänä erittäin tiukasti mahdolliselle tulevalle Suomenmestarille ja näillä pikku säädöillä + hyvällä kehittyvällä runkolla Kärpät on liigan kärkijoukkueita ensi kaudella.

Amen to that!
 
- Maalivahtisopimuksen
- 1 muussa sm-liiga seurassa tällä kaudella pelannut ulkomaalainen (Plihal?)
- 90-luvulla syntynyt ruotsalainen, tulee Elitserienistä.

Johan Backlund
Tomas Plihal
John Norman

Helppo. Backlund on ainut maalivahti, jolle Kärpät on viime aikoina jättänyt tarjouksen ja nyt jatkosta on selkeästi sovittu. Muut nimet ovat enemmän varmoja, Normanista pyritään saamaan tälläinen "Eklund vol. 2" ja Plihal on Plihal. Odotan sitä tietoa, että mihin rooliin Plihalia oikeasti on kaavailtu ensi kauden kokoonpanossa. 1. sentterin tontti liikaa, 2. varsin kohtalainen.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Ensimmäinen viesti Jatkikseen, joten älkää tuomitko.

Kyllähän itsellekkin nämä "vahvistukset" tulivat pienenä yllätyksenä. Kuitenkin kannattaa muistaa, että budjetti pysyy varmasti saman kokoisena kuin tälläkin kaudella, joten vahvistuksia pystytään hommaamaan kesken kauden jos tilanne sitä vaatii. Maalivahti kysymyshän on se tärkein. Keskellä kautta ei kannata enää veskaria roudata ja useimmiten tarpeeksi laadukkaita ei ole enää tarjollakaan. Täältä Backlundin jatkon suhteen peukku ylös. Pientä haparointia oli koko kauden aikana, ja täysi sulaminen kauden tärkeimmässä pelissä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kaverin pelituntuma oli todella vähäinen ja siihen kun isketään nopeaan tahtiin hirveän rankka peluutus, niin tason heilahtelu oli ehkä arvattavissakin. Kunnon kesä alle ilman loukkaantumisia ja pienemmällä kuormalla runkosarjassa, niin uskon että käsissämme olisi yksi liigan parhaista maalivahdeista.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onkohan Plihan umpisentteri vai pelaako tarvittaessa laidassa? Jos hyökkäykseen tulevat Plihal, Kähkönen ja Norman, on hyökkäys hyvässä kuosissa kauden starttiin. Mestaruuteen voidaan kaivata vielä kovempaa nimeä hyökkäykseen, jonka hankkiminen on mahdollista myös verorajan jälkeen. Nykyisin liigaan ei tosin ole tainnut tulla ihan kärkipelaajia enää kesken kauden.

Mikäli tuo nimilista pitää paikkansa, on se pettymys, mutta silti askel eteenpäin tästä kaudesta.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Backlund on ainut maalivahti, jolle Kärpät on viime aikoina jättänyt tarjouksen ja nyt jatkosta on selkeästi sovittu.

Onko tämä varma juttu? Eli Backlund on siis todennäköisesti meidän ykkösveskarimme myös ensi kaudella. Kieltämättä kaksijakoiset fiilikset jos tämä nyt siis on faktaa. Backlund-Karhunen -kaksikko olisi varmasti ihan pätevä kaksikko parhaimmillaan, mutta kyllä tämä kevään sulaminen jätti ison kysymysmerkin Backlundin päälle.

Jos tuolla edellä mainitulla kaksikolla oikeasti pelataan ensi kaudella, niin voin jo kuvitella, millaista vääntöä täällä palstalla tulee maalivahtiosastoon liittyen. Noh, odotellaan nyt ensin se varmistus tuolle maalivahtiosastolle.

Niin, ja tervetuloa vaan KallesS palstalle!

edit.

Jos nämä hyökkäyspään hankinnat ovat todella jo tehty, niin kyllähän Kärpät siinä tapauksessa odottaa todella paljon nelikolta Junttia, Donskoi, Salomäki ja Komulainen. Kaikille heille on luvassa isot roolit ja kehityskäyrän on mentävä eteenpäin ja rajusti.

Normanin hankinta on ehkä se kaikkein yllättävin noista kolmesta, sillä Kähkösen ja Plihalin suhteen tiedetään suurin piirtein, mitä saadaan. En toki tyrmää tätä Normanin hankintaa, koska en ole koskaan nähnyt miehen pelaavan, mutta hieman silti täytyy ihmetellä sitä, miksei Kärpät hankkinut tähän sitä takuuvarmaa supersentteriä tyyliin Eric Perrin?

"Perrin", Plihal, Viuhkola, Kemppainen olisi ollut aivan huikea sentterinelikko, jossa roolitukset olisivat olleet täydelliset. 60 pinnan ykkössentteri, vahva kakkossentteri, liigan paras kolmossentteri ja laadukas nelossentteri. Nyt haetaan sellainen yllätyshankinta, joka saattaa toki onnistua, mutta mitään takeita siitä ei ole. Koodinimi-Perrin olisi satavarmasti onnistunut ja mestaruuspuheet olisivat saaneet kummasti tuulta alleen tuollaisen ykkössentterihankinnan jälkeen.

Toki siihen ensi kauden alkuun on vielä pitkä aika ja paljon ehtii tapahtua, mutta onhan tuossa paljon kysymysmerkkejä ilmassa. Pystyykö Viuhkola treenaamaan ehjän kesän ja nousemaan johtavaksi pelaajaksi? Hankkiiko Kärpät Plihalin oikeasti ykkössentteriksi? Millainen kaveri tämä Norman oikein on? Jne..
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Onko tästä varmaa tietoa? Backlund ja T. Tarkki eivät kumpikaan nosta fiilistä ihan kattoon asti, kuten esimerkiksi I. Tarkki tekisi...

Minuakin hieman arveluttaa nämä kaksi kaveria. Sen Backundin, mikä oli runkosarjan lopussa ja 2. puolivälierässä Pelicansia vastaan, ottaisin Kärppiin minä päivänä takaisin, mutta se sulaminen oli jotain todella järkyttävää. T. Tarkin ja kaksikon Hostikka&Karhunen välillä en näe nykyisellään suurta eroa. Että vaikka kuinka Saija käskisi ukkonsa takaisin kotiin, niin ei Kärpistä nyt mitään suojatyöpaikkaa tulla ottamaan. Näen mielessäni jo sen kaaoksen omalla alueella, kun Tuomas sylkee joka vedon eteensä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Että vaikka kuinka Saija käskisi ukkonsa takaisin kotiin, niin ei Kärpistä nyt mitään suojatyöpaikkaa tulla ottamaan.

Ei kai nyt Kärpät ja suojatyöpaikka sovi samaan lauseeseen, eihän?

En tiedä yhtään, miten Tarkki on Ruotsissa ja Venäjällä pelannut, mutta hieman epäilyttää, mikäli vanhempi Tarkki olisi Kärppien ykkönen ensi kaudella. Kuten Wiesellike tuossa kirjoittikin, niin sitten on sama pitää Hostikka Oulussa. Hostikka on kuitenkin nuori ja kehittyvä(?) Tuomas Tarkkiin verrattuna. Backlund oli huikea parhaissa otteluissaan, mutta nuo käsittämättömät sulamiset veivät kyllä pahasti luottoa häneen. Maalivahtiasiat tulevat varmasti puhuttamaan paljon Kärppien suhteen, riippumatta siitä, kuka tänne tulee.

Onhan meillä kuitenkin vielä toivoa siitä, että Änäriin tulisi työsulkukausi! --> Pekka Rinne :)
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En tiedä yhtään, miten Tarkki on Ruotsissa ja Venäjällä pelannut, mutta hieman epäilyttää, mikäli vanhempi Tarkki olisi Kärppien ykkönen ensi kaudella. Kuten Wiesellike tuossa kirjoittikin, niin sitten on sama pitää Hostikka Oulussa.

Onhan meillä kuitenkin vielä toivoa siitä, että Änäriin tulisi työsulkukausi! --> Pekka Rinne :)

Pakko osallistua!! JOS meille Tuomasta ollaan ykköseksi hankkimassa, nii voi herranjestas! Hermoilin hirvittävästi jo silloin, kun hän oli mokkena, mutta raudanluja joukkue oli se, jonka varaan Kärpät pystyi rakentamaan keskinkertaisellakin maalivahdilla, jota T.Tarkki lähinnä on. Ei ole luottoa häneen tällaisen joukkueen takana, mitä ensikausi näyttäisi tarjoavan. Tarkin aikoina Kärpät oli yksinkertaisesti dynamiittia!Kyllä siinä yks Tuomas meni siinä sivussa, kärjistetysti sanoen.

Rinne sulkukautena? Olis kyllä mahtavaa. Siihen aikaan, kun Nikke dominoi ykkösenä mua harmitti, kun Rinne ei saanut näyttää osaamistaan oikeastaan ollenkaan. Toivottavasti Pekka olis meille tulossa, jos tuo sulku toteutuu, meinaan, ettei hänellä varmaankaan ihan kauheen kivat muistot ole Kärpistä, vai mitä luulette?
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
"Ensimmäinen viesti Jatkikseen, joten älkää tuomitko"

Ei tuomita=) Tervetuloa joukkoon tummaan vaan. Kiitos pienestä toivon orastuksesta Backin suhteen. Niin paha tuo sulaminen oli, että alkoi mennä multakin jo pasmat huit helkkariin. Tottahan kuitenkin on, että Backlund on myös kannatellut Kärppiä monen monta kertaa ja tuonut voittoja torjunnoillaan. Ehkä, jos hänet vielä pidetään, hän on kokeneempi ja varmempi.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Toivottavasti Pekka olis meille tulossa, jos tuo sulku toteutuu, meinaan, ettei hänellä varmaankaan ihan kauheen kivat muistot ole Kärpistä, vai mitä luulette?

Tuohon voisi heittää sen kommentin, että maalivahdit ovat ihan oma rotunsa pelaajien joukossa. Eipä taida montaakaan sellaista olla jotka eivät olisi aloittaneet uraansa kakkosena liigassa. Tuosta huolimatta maailma ei ole täynnä katkeroituneita maalivahteja entisiä seurojaan kohtaan.
Yleensä tulevat huippuvahdit tuossa tilanteessa panostavat treeneihin entistä tiukemmin eivätkä ala itkemään surkeaa kohtaloaan mediassa.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
NHL on sellaisessa myötätuulessa Jenkeissä, että eiköhän ne erimielisyydet saada ratkottua ennen kuin mennään uuteen työsulkuun. Nyt ei ole tulossa niin radikaaleja muutoksia kuin edellisellä kerralla. Pekka Rinne olisi tietenkin upeaa nähdä taas Kärpissä, mutta en lähtisi vielä häntä huhuilemaan. Ja miksi Rinteellä olisi paskat muistot Kärpistä? Totta kai kaikki haluaisivat pelata enemmän, mutta Kärpissä pelasi silloin eräs Niklas Bäckström. En usko, että Pekan ego on niin suuri, että hän nuorena mokkena olisi vetänyt itkupotkuraivareita, kun ei saanut olla ykkönen. Hänhän oli aika hidas kehittyjä, joka pelasi monta kautta AHL:ssä ennen kuin nousi pinnalle. Vai onko hän jossain haastattelussa tuonut jotain antipatioita Kärppiä kohtaan?
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Täälläkin ollaan mietitty sitä menetetäänkö esim. Eklund tai Huml KHL:ään ennen kauden alkua. Kuulin juttua, että Aho antaa hyvin nihkeästi KHL-pykälää sopimuksiin. Kärpät ja Jani Tuppurainen oli hyvin lähellä sopimusta alkuvuodesta 2011. Summia on turha mainita, mutta Kärpät tarjosi hieman JYP:ä enemmän. Jos Haba olisi suostunut KHL-pykälään, Tuppurainen kurvailisi kärppäpaidassa. No eipä suostunut. JYP suostui, ja Tuppurainen valitsi jatkot Valtrassa. Sitten meille tulikin Vondrka.

Tästä voisi päätellä, että esim. mainituilla Eklundilla ja Humlilla ei ole soppareissaan KHL-pykälää, mutta mistäpä sitä varmaksi tietää.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Kärpät ja Jani Tuppurainen oli hyvin lähellä sopimusta alkuvuodesta 2011. Summia on turha mainita, mutta Kärpät tarjosi hieman JYP:ä enemmän. Jos Haba olisi suostunut KHL-pykälään, Tuppurainen kurvailisi kärppäpaidassa. No eipä suostunut. JYP suostui, ja Tuppurainen valitsi jatkot Valtrassa. Sitten meille tulikin Vondrka.

Täähän menikin hienosti. Tuppurainen taisi olla toiseksi paras suomalainen SM-liigan pistepörssissä ja pleijareissakin menee kohtuu hyvin. Tuppurainen saattaa olla jopa MM-kisamies, jos homma jatkuu samaan malliin tulevissakin otteluissa.

Jos nyt pitäisi esimerkiksi miettiä, että ottaako Jukka Jalonen kisamiehistöönsä liigasta Janne Pesosen vai Jani Tuppuraisen, niin eipä tarvitse kauaa miettiä.

Hienoa Haba :)
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onko tämä varma juttu? Eli Backlund on siis todennäköisesti meidän ykkösveskarimme myös ensi kaudella...

Ei ole, Backlund pelaa Stokiksessa ensi kaudella.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Ei ole, Backlund pelaa Stokiksessa ensi kaudella.

Lähde?

Eipä sinällään haittaa, vaikka tuo olisikin totta. Sen verran pahasti ruotsalainen floppasi tärkeimmissä peleissä, joten uutta ukkoa vaan kokeilemaan Kärppien ykkösvahdin paikkaa.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei ole, Backlund pelaa Stokiksessa ensi kaudella.

AIK vai Djurgården? AIK:lla ykkösenä Fasth jolla sopimus ensi kaudesta, tosin huhuiltu siirrosta Anaheimiin johon tosin en itse usko.

Djurgården koki sensaatiomaisen putoamisen Elitserienistä ja pelaajat ovat nyt vapaata riistaa. Maalivahti Wesslau ei jatka seurassa, Adam Reideborn hankittiin jo Almtunasta mutta en usko häntä hankitun ykköseksi.

Mehän tehdään sitten vaihtokauppa Backlund - Norman jos huhut pitävät paikkansa, saas nähdä kumpi voittaa?
 

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
AIK vai Djurgården? AIK:lla ykkösenä Fasth jolla sopimus ensi kaudesta, tosin huhuiltu siirrosta Anaheimiin johon tosin en itse usko.

Djurgården koki sensaatiomaisen putoamisen Elitserienistä ja pelaajat ovat nyt vapaata riistaa. Maalivahti Wesslau ei jatka seurassa, Adam Reideborn hankittiin jo Almtunasta mutta en usko häntä hankitun ykköseksi.

Mehän tehdään sitten vaihtokauppa Backlund - Norman jos huhut pitävät paikkansa, saas nähdä kumpi voittaa?

Fasth lähtee Anaheimiin ja Backlund on hänen korvaajansa, näin mä tämän käsitin. En siis usko että kyseessä on Djurgården. Lähde tulee erään tukholmalaisjoukkueen läheltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös