Liigakarsinta 2012: Ilves - Sport

  • 119 574
  • 296

Rocco

Jäsen
Ilveksen alivoima on ollut aivan erilaista mitä Mestiksessä pelataan. Sportilta on puuttunut myös ylivoiman aivot, Pete Suonpää, mikä on pistänyt esim. Jussi Tapion playmakerin rooliin, kun hänen pitäisi nimenomaan olla se kuka kiekkoja pistää verkkoon. Ei se yksi mies siinä tietysti kesää tee, mutta Suonpään tasoisia pelimiehiä ei Mestiksessä ylivoimaan ole montaa laittaa. Ilveksen alivoima on pystynyt seisauttamaan Sportin YV:n totaalisesti kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta kolmannessa pelissä oltiin jo opittu heidän alivoiman taktiikka paremmin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Kyllä on simppeli ajattelu-maailma, huhuh...miten jos YV nyt sitten yhtäkkiä toimii?

Simppeli ajattelu-maailma, ehkä, mutta mikäli jatkossakin Ilves on hitusenkin kuskin paikalla, lepää altavastaajan saumat erikoistilanteissa. Mikäli yv on täyttä kuraa, laskee altavastaajan prosentit huomattavasti.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Joku voi tietysti olla sitäkin mieltä, että otteluvoitot 4-0 erottaisi selvemmin sen paremman, kuin voittojen mennessä 4-3.

Tuossa tarkoitettiin, että paras seitsemästä sarja tuo paremman joukkueen varmemmin esiin kuin paras yhdestä, kolmesta, tai viidestä sarjat.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Tuossa tarkoitettiin, että paras seitsemästä sarja tuo paremman joukkueen varmemmin esiin kuin paras yhdestä, kolmesta, tai viidestä sarjat.

Juu, täytyy myöntää, että tiedossa kyllä oli mitä siinä tarkoitettiin. Kiusaus hassutteluun oli vain liian suuri, kun vastakirjoittajakin yritti nokkelasti kiteyttää yhdellä lauseella.
 
K

Kiekkokatsoja

Sport näytti liigapomoille, että tasoero muuttuu nopeasti. Toivottavasti Sport ottaa vielä seuraavastakin voiton. Sitten saadaan kunnon ottelusarja taavitti vastaan koljatti.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Sport-lasien takaa ajatuksia.

En tiedä mitä ensimmäisessä pelissä tapahtui. Olisi voinut kuvitella, että paineita olisi ollut enemmän Ilveksellä, mutta siinähän kävi niin, että Sport katkesi samantien kun kiekko lipsahti pari kertaa maaliin. Sen jälkeen päät veti jumiin ja mikään ei onnistunut. Vain se, että Ilves nosti kaasun jalalta piti numerot edes noissa, mihin ne päätyi. Jonkinlaisen pienen pilkahduksen omasta pelistä Sport sai kolmanteen erään.

Tämä voi tulla joillekin SM-liigaa seuraaville yllätyksenä, mutta normaalisti Mestis-pelaajakin pysyy luistimillaan kaukalossa pystyssä. Ja pystyy antamaan kolmen metrin syötön kaverille lapaan ja ottamaan semmoisen vastaan. Perjantainahan Sport-pelaajista harva pystyi. Ja tämähän ei ole normaalia toimintaa edes Mestis-pelaajilta.

Eilisessä oli hyvää se, että Sport sai oman pelinsä kuosiin. Ja tällä tarkoitan aktiivista liikettä niin kiekollisena ja ilman kiekkoa sekä tilanteen niin salliessa kiekon vahvaa kontrollointia. Sport pystyi aktiivisella karvauksella peittämään Ilveksen avaussyötöt keskikaistalle ja tästä syystä Ilveksen hyökkäyksistä puuttui paras terä. Aiemmin Ilves on saanut paljon vastahyökkäyksiä Sportin kiekon menetyksistä ja nämäkin vähentyivät oleellisesti kolmanteen matsiin. Sport teki edelleen pahoja henkilökohtaisia virheitä (mm. Heikkinen ja Gröndahl kaatuili omiin nimiin omalla alueella), mutta näiden määrä oli oleellisesti perjantaina vähäisempi ja näkemykseni mukaan mitä pidemmälle peli eteni, väheni myös henkilökohtaiset virheet.

Mitä pidemmälle Sportin viisikkopelaaminen pysyy kuosissa, sitä paremmat chänssit sillä on. Ilveksellä on iso etu henkilökohtaisessa taidossa. Kun peli menee "rikki" syntyy yksi-yksi-tilanteita enemmän. Näissäkin Sport nosti päätään paljon, mutta pakko se myöntää, että roikalemainen Marjamäki on vaikea pideltävä laihalle Lehtiselle tai Rajala taitava ja liukas helvetin hitaalle Heikkiselle.

Oli muuten hauska nähdä, että Kai Lehtinen oli eilen - varsinkin ottelun alussa - heittämällä Sportin paras puolustaja. Hänellä ei ollut ongelmia liikkeen kanssa edes paineen alla. Syötöt jäi lapaan ja hän pystyi antamaan paineenkin alla laadukkaan avauksen. Havainto on mielenkiintoinen siksi, että Lehtinen on aika selkeästi Sportin seitsemänneksi paras puolustaja. Ei siis normaalisti rosterikamaa. Analyysini Lehtisen kypsille otteille on se, että hänen päänsä oli vapaa kahden aiemman pelin painolastista ja hän siksi pystyi pelaamaan sitä omaa Sportin pakkipeliä. Muutkin paransivat pelin edetessä.

Laitisella oli varmasti myös samaa maalinsa suulla. Kaikki kunnia Puurulan otteille viime kaudella ja tälläkin kaudella, mutta nyt on Laitisen aika. Hänen rauhallisuutensa tarttui varmasti myös muuhun miehistöön.

Olen myös sitä mieltä, että eilinen oli Sportille henkisesti aika helppo paikka pelata. Aika moni varmaan ajatteli, että "tämän huonommin ei voi mennä" ja lähti siitä parantamaan. Huomenna paineet ja jännäkakka voi taas puskea pintaan, kun sarja voidaan lyödä kotiaskissa 2-2:een. Kotiaski ja mylvivä Red Army voi olla myös joillekin taakka.

Ilves on edelleen ylivoimainen suosikki viemään tämän sarjan ja pitämään sarjapaikkansa, se on selvä. Kiva kuitenkin, että Sportin heräsi pelaamaan. Olisi se ollut häpeä, jos tämä olisi mennyt "lumieränä" Ilvekselle ja vielä noin paskojen Sport-esitysten jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Oli muuten hauska nähdä, että Kai Lehtinen oli eilen - varsinkin ottelun alussa - heittämällä Sportin paras puolustaja.

Tämä on kyllä totta, mutta mielestäni Kaitsu korvasi ehdottomasti väärän kaverin kaukalossa. Gröndah hänen olisi pitänyt korvata, eikä Mäkistä, joka on taas ennakoissa Sportin pakki, numerojärjestyksellä 6 ja silti ehdottomasti kiekkovarmin pakki kahdessa ensimmäisessä pelissä. Sitä en tiedä, onko Mäkinen sit loukkaantunut, mutta missään ei ole ainakaan tätä myönnetty.

On se kyllä jännä, miten joukkuelajissa, kuin joukkuelajissa kovissa peleissä ennakkoon heikoimmista yleensä noituu niitä parhaita. Mistähän mahtaa moinenkin johtua?

EDIT: Pohjalaisen nettisivuilla juttua tosta Mäkisen tilanteesta ja Kaitsun edesottamuksista by Räsänen

Pohjalainen: Onko puolustaja Toni Mäkisellä joku vamma?

Räpsä: Pieni tälli, mutta tällä hetkellä hän on mennyt eteenpäin ja on lauantaina pelivalmis. Meillä on täysi nivaska poikia tuolla. Katsomme siitä aamulla lopullisen kokoonpanon.

P: Miten Kai Lehtinen paikkasi Mäkistä torstain voitokkaassa pelissä?

R:Lehtinen tuli tosi hyvin peliin mukaan. Niin se pitääkin. Kun sauma tulee, se pitää käyttää. Lehtinen pelasi rohkeasti ja uhrautuvasti, eikä hänellä ollut minkäänlaista tutinaa tai tärinää.
 
Viimeksi muokattu:

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tasoero joukkueiden välillä on suuri sitä on turha kiistää, mutta tuo Ilveksen ilme ei kahdessa ensimmäisessäkään pelissä ole noussut mielestäni sille tasolle, jolle sen Liigajoukkueella täytyisi tässä tilanteessa nousta ja missä pitäisi näyttää kunnolla, että joukkue haluaa kunniakkaasti säilyttää paikkansa SM-Liigassa. Kysynkin, että Ilves missä on ammattiylpeys ja halu näyttää. Ovatko syyt seuran sisäisissä asioissa vai onko Ilves muuten vain sekasorrossa. Vai luulivatko Ilveksen pelaajat Sportin olevan vain suupala kahden ensimmäisen koitoksen perusteella ja valmistautuminen edelliseen peliin meni päin peetä vai missä on vika. Aliarvioimiseen ei ole Ilveksellä varaa, vaikka tasoero onkin huomattava, mutta jos halu ja kunnianhimo on poissa niin tasoerolla ei silloin ole mitään merkitystä jos vastassa on kurinalainen ja halukas ryhmä. Tuossa toisessakin ottelussa missä Sport meni kotonaan 1-0 johtoon niin heillä oli pelin alussa muitakin paikkoja jopa lisätä johtoaan, mutta eivät silloin siinä onnistuneet ja kävi hiukan samalla tavalla kuin tuossa ensimmäisessä pelissä, jossa Ilves maalasi omista paikoistaan erittäin tehokkaasti ehkäpä jopa hiukan onnekkaasti. Tässä onkin se suurin ero eli viimeistely näiden joukkueiden välillä.

Lauantain peli näyttää ja kertoo missä tässä sarjassa mennään. Sportin voitto oli yllätys ja samalla on sanottu Ilveksen pelanneen kauden heikoimman pelinsä sekä pelin olleen erittäin saamatonta, mutta olisiko tässä Sportin paikka iskeä? no tietysti on sillä edellisen pelin voiton tuoma itseluottamus ja usko omaan tekemiseen sai aimo annoksen parannusta, sekä myös Ilveksen heikon pelin syyt mitkä ne todellisuudessa olivat niin sitä en tiedä, mutta monesti on hyvin vaikea noin huonon pelin jälkeen kääntää nopeasti peliä parempaan suuntaan, varsinkin kun pelataan tällaista sarjaa ja samalla vastustaja on saanut uskoa omaan tekemiseensä.

Mikäli Sport pystyisi kampeamaan Ilveksen seuraavassa ottelussa kotona, joka on täysin mahdollista niin silloin olisi Ilveksen paineet erittäin suuret, vaikka seuraava peli tämän jälkeen onkin kotona. Jos Sport onnistuu huomenna ottamaan voiton ja tasoittamaan sarjan 2-2 tilanteeseen niin Ilveksen paineet kasvavat ja heidän olisi lähes pakko ottaa sitten voitto kotona ja häviämiseen ei olisi todellakaan varaa, koska jos Sport ottaisi nyt kotona ja sitten Tampereella voiton niin ottelusarja olisikin yhtäkkiä 2-3 Sportille ja kaiken lisäksi ottelusarja olisi katkolla Vaasassa vastustajan helvetissä hurjissa paineissa ja silloin Sport takuulla pelaisi jonkinlaisessa hurmoksessa. Itse uskonkin tähän, että mikäli Ilves ei saa ryhtiä tekemiseensä huomenna ja hoida hommaansa kunnialla niin tämä tilanne saattaa vielä olla edessä, sillä tuon huomisen pelin jälkeinen peli olisi huomisen Sport voiton jälkeen Ilvekselle aikamoinen pala purtavaksi, vaikka kotona sen saavatkin pelata. Tällä hetkellä myös Sportin maalivahti on varmasti erittäin kuuma pidettyään nollan Tampereella ja tämä sarja on mielestäni aivan uusi ja uskon myös, että huomenna tulee erittäin tasainen peli.



Toivotan molemmille joukkueille onnea sarjaan, sillä ei ole mitään kumpaakaan joukkuetta vastaan ja olisi mielenkiintoista nähdä tämän sarjan menevän mahdollisimman tiukaksi.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tasoero joukkueiden välillä on suuri sitä on turha kiistää, mutta tuo Ilveksen ilme ei kahdessa ensimmäisessäkään pelissä ole noussut mielestäni sille tasolle, jolle sen Liigajoukkueella täytyisi tässä tilanteessa nousta ja missä pitäisi näyttää kunnolla, että joukkue haluaa kunniakkaasti säilyttää paikkansa SM-Liigassa. Kysynkin, että Ilves missä on ammattiylpeys ja halu näyttää.

Tätä diipadaapaa minä vihaan. Se on varma, että Ilves yrittää tosissaan. Siihen ammattimaisuuteen kuuluu myös kokemus ja taito pelata parhaalla mahdollisella tasolla, oli peli mikä hyvänsä ja tilanne mikä hyvänsä. Kyllä siellä valmennus tekee kaikkensa, että joukkue esittäisi parastaan ja saisi parhaansa irti. Ilves ei ole kovin kokenut porukka, eikä osoittanut liigassakaan venymiskykyä silloinkun sitä olisi tarvittu. Siinä vaiheessa peli vapautui, kun kakka oli jo housussa. Tällaiseen selittelyyn sisältyy myös aimo annos vastustajan aliarviointia, joka ei välttämättä ole edes aiheellista. Näitkö eilisen pelin? Sport näytti siinä ihan liigajoukkueelta ensimmäisen erän haparointien jälkeen. Ilves jäi telineisiin, eikä toipunut oikein missään vaiheessa siitä, että vastustaja oli tällä kertaa aivan eri luokkaa kuin aiemmissa peleissä. En usko, että siinä mikään ammattiylpeys oli asialla. Ihan hullua väittäkään sellaista, se on sama asia kuin hävitä tahallaan. Jos Sport pitää eilisen temponsa myös jatkossa ja välttää pahimmat virheet ja iskee paikoistaan myös maaleja, ei Ilves eilen viimeistä kertaa ollut hätä kädessä. Minusta näytti jopa, että siellä pari Ilveksen isokokoista pakkia alkoi hyytymään mitä pidemmälle peli eteni.

Huomenna ollaan taas viisaampia.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tätä diipadaapaa minä vihaan. Se on varma, että Ilves yrittää tosissaan.
Kyllä tuo aika puolittaiselta tekemiseltä on Ilveksen osalta vaikuttanut eikä siis ole mitään diipadaapaa ja kyllähän osa pelaajista tuntuu toki yrittävänkin, mutta osalla pelaajista tuntuvat olevan ajatukset ihan jossain muualla kuin karsinnoissa ja kunnon halu ja tahto mielestäni puuttuu. Mikäli olet nämä kaikki karsintapelit nähnyt niin et voi tosissasi väittää, että Ilves olisi millään tasolla yhtä yritteliäs ja taisteleva kuin mihin se pystyisi. Olen myös nähnyt kaikki karsintapelit ja eilinen oli Ilvekseltä todella paska peli ja ehdottomasti heikoin mitä itse olen Ilvekseltä nähnyt tällä kaudella! yhtään Sportilta kuitenkaan pois ottamatta, sillä lopputulos on ainoa asia mikä ratkaisee.

Eli edelleen Tsemppiä molemmille joukkueille!
 
Viimeksi muokattu:

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä on simppeli ajattelu-maailma, huhuh...miten jos YV nyt sitten yhtäkkiä toimii?
Tämä osa pelistä on simppeliä. Ihanko oikeasti ajattelit, että Sport vie Ilvestä 5 vastaan 5 pelissä? Kyllä Sportin on ihan pakko onnistua ylivoimalla. YV:n toimiminen antaisikin Sportille ihan oikean mahdollisuuden haastaa Ilves. Ilves ottaa selkeästi aivan liikaa jäähyjä ja tässä olisi Sportin paikka iskeä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Ilves ottaa selkeästi aivan liikaa jäähyjä

Totta joka sana, mutta lainasin nyt vain tämän osan. Sportin YV:n on ehdottomasti alettava toimia, kuten se toimi koko Mestis-kauden, jos halutaan voittaa näitä karkeloita. Peten paluu toki puoltaa tätä. Hän on ihan oikeasti liigatasoa tässä kapelimestarin roolissa. Todella älykäs pelaaja.

Mutta, ei mun siitä pitänyt kirjoittaa vaan tuosta lainauksestani. Ei se Ipa välttämättä ota liikaa, vaan niitä on jokaisessa kolmessa pelissä ihan puoleen, jos toiseen vihelletty liikaa. Siellä on tullut sellasta kurapuhallusta, ettei mitään rajaa ja nuo muka puhaltaa "ammattilaisliigassa" koko kauden?

Mitään linjaa ei ole ollut vielä yhdessäkään ottelussa. Varsinkin ensimmäisessä ottelussa Sportia suorastaan yritettiin peliin mukaan puhaltamalla Ipalle milloin mistäkin kaatuiluista omiin jalkoihin, milloin ihan muuten vaan. Tässä viimesessä pelissä taas tuntui siltä, kuin oltaisiin haluttu ottaa Ilves mukaan pienen pyörityksen jälkeen ja siellä sit istuttiin ihan kahden miehen voimin Sportin puoleta, jossa kummallakin vihellys oli vähintäänkin kyseenalainen.

Jos jotain hyvää, onneksi toi paskalina tuntuu olevan tasapuolisesti kummallekin, mutta kyllä siellä kartellaan kontaktin ottamista. Jokanen jamppa askissa tietää, että jos vähänkään kovempaa tuuppaat, tulee kakkua ja siksi nää ottelut onkin olleet enemmän ja vähemmän virkamieskiekkoa. Silti niitä jäähyjä on älytön määrä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Mitään linjaa ei ole ollut vielä yhdessäkään ottelussa. Varsinkin ensimmäisessä ottelussa Sportia suorastaan yritettiin peliin mukaan puhaltamalla Ipalle milloin mistäkin kaatuiluista omiin jalkoihin, milloin ihan muuten vaan.
...

Ihan ensi alkuun pahoittelut asiavirheista eilisessä kirjoitelmassani. Olin jotenkin ihan sellaisessa uskossa, että sarja päättyisi kiirastorstaihin, mutta näähän on tosiaan pitkän kaavan mukaiset karkelot.

Ja juu, en nähnyt Kuparisaaren peliä, eli sen puolesta kirjoittelin lähinnä lukemien perusteella. Pitää muistaa jatkossa seurata muutakin, kuin vaan se lopputulos. (Tai sitten kommentoi ainoastaan niitä matseja, mitä on nähnyt.)

Tuohon lainaamaani, niin ensimmäisessä pelissä oli mielestäni yksi selkeä linja, eli kampituksia ei vihelletty kenellekkään. Oli ihmeellistä, kun muuten pilli soi melko pitkälti mistä tahansa, mutta tyylipuhdas maila jalkoihin ja kaveri nurin ei aiheuttanut jäähyä kertaakaan. Tuota tuli ihmeteltyä muidenkin kanssa matsissa.
 
Tätä diipadaapaa minä vihaan. Se on varma, että Ilves yrittää tosissaan. Siihen ammattimaisuuteen kuuluu myös kokemus ja taito pelata parhaalla mahdollisella tasolla, oli peli mikä hyvänsä ja tilanne mikä hyvänsä. Kyllä siellä valmennus tekee kaikkensa, että joukkue esittäisi parastaan ja saisi parhaansa irti.

Sellainen välikommentti, että epäammattimaisuus on syvällä Ilveksessä ja puhutaan jo vuosikymmenien perinnöstä. Nykyisestä henkilöstöstä Jesse Niinimäki kuvaa hyvin tätä veijareiden ja virtuoosien organisaatiota.

Tappara on Tampereen joukkueista se, jossa jo Kallu Nummisen ajoista toiminta on perustettu ammattimaiseen, urheilullisuuteen ja kurinalaisuuteen. Menestyskaudet ajoittuvatkin pitkälti ajanjaksoihin jolloin nämä arvot ovat olleet toiminnan ytimessä (Numminen, Korpi, Rautakorpi) ja päinvastoin.
 

Villi-Länsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
Se kumpi voittaa tänään on erittäin lähellä ensi kauden sarja paikka Sm-Liigassa.
 

Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
MIKKELIN JUKURIT
Se kumpi voittaa tänään on erittäin lähellä ensi kauden sarja paikka Sm-Liigassa.

Jos Ilves voittaa on se yhden voiton päässä liigasta ja jos Sport voittaa ovat sekä Ilves ja Sport molemmat kahden voiton päässä liigasta. Ei tämä sen vaikeampaa matematiikkaa ole. Varsinkin jos Ilves voittaa on se erittäin lähellä SM-liigapaikkaa.
 
Nimenomaan. Ammattimaisuus on huokunut Tapparasta viime kausina erittäin vahvasti ja sen nousua takaisin liigan kärkikastiin on estänyt vain epäonni.

Totaalinen off-topic, mutta Pearl Neckless oli jättänyt kirjoitukseni viimeisen lauseen lainaamatta ja lukematta.

Menestyskaudet ajoittuvatkin pitkälti ajanjaksoihin jolloin nämä arvot ovat olleet toiminnan ytimessä (Numminen, Korpi, Rautakorpi) ja päinvastoin.
 
Hyvä ystäväni, joka on kova ilvesfani, totesi mielestäni todella viisaasti:

"Toivon todella, että Ilves tippuu Mestikseen; se on ainoa tapa, jolla seura uudistuu ja saa uuden alun."

Viisaita sanoja. Olen asiasta samaa mieltä, tällöin paska tippuu rattailta.
 

3156155

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Loppunumerothan ne ratkaisevat, mutta jäi kyllä harmittamaan Sportin puolesta tämäniltainen ottelu. Sport pelasi joukkueena ja sai pidettyä kiekkoa sekä olisi ansainnut voiton. Eniten harmittaa tuo millä tavalla ottelu ratkesi kun maalia edelsi selvä tuomarivirhe. Olisi ollut kiva nähdä minälaiseen kipsiin Ilves olisi mennyt jos Sport olisi voittanut. Oli myös upeaa taistelua Sportilta kun heittäydyttiin uhrautuvasti kiekkojen eteen! harmillista ettei se riittänyt.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Viisaita sanoja. Olen asiasta samaa mieltä, tällöin paska tippuu rattailta.

Ei kukaan toivo oman jengin putoamista alemmalle sarjatasolle ellei ole todella epätoivoinen. Miten ne asiat siitä paremmaksi muuttuisivat? Jos saisi valita liigapaikan tai Mestiksen välillä niin olisiko frendisi tosiaankin valmis luovuttamaan liigapaikan ja putoamaan Mestikseen?
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Ilveksen tilanne vaan on semmonen, että enää vaan ne jotkut kovimmat Ipan kannattajat ajattelevat että jostain tulee joku joka pelastaa tän joukkueen kaikelta sekasorrolta. Olen monen Ipalaisen suusta kuullut, että josko se tippuminen aiheuttaisi sen herätyksen.

Itsekin olen käynyt hallissa 80-luvulta asti ja nähnyt oikeastaan pelkkää rämpimistä. Kyllä siinä tulee itsellekin mieleen, että mitä jos sitten tiputtais. Monta vuottahan siinä menisi, jos sieltä joskus takaisin päästäisiin, mutta seurahan se on tärkein, ei se sarjataso.

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta joku ulkopuolinen sinne tarvittaisiin joka uskaltaa käskeä näiden selkään taputtelijoiden/puukottajien painua vittuun!
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ilveksen tilanne vaan on semmonen, että enää vaan ne jotkut kovimmat Ipan kannattajat ajattelevat että jostain tulee joku joka pelastaa tän joukkueen kaikelta sekasorrolta. Olen monen Ipalaisen suusta kuullut, että josko se tippuminen aiheuttaisi sen herätyksen.

En kyllä tiedä tarkkaan Ilveksen omistuskuvioita, mutta saman tyylinen vallankumous, mitä Porissa nähtiin keväällä -09, voisi tuulettaa organisaatiota sen verran, että uusi alku olisi mahdollinen. Ässillä se vaati n. 10 vuoden konttaamisen ja melkein putoamisen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Itsekin olen käynyt hallissa 80-luvulta asti ja nähnyt oikeastaan pelkkää rämpimistä. Kyllä siinä tulee itsellekin mieleen, että mitä jos sitten tiputtais. Monta vuottahan siinä menisi, jos sieltä joskus takaisin päästäisiin, mutta seurahan se on tärkein, ei se sarjataso.

Minä menin ensimmäisen kerran hallille -89, joten voisi kai sanoa, että aika tyhjä arpa on täälläkin menestyksen suhteen osunut. -98 hopea nevö förget.. En kuitenkaan toivoisi Ilveksen tippuvan ja tämä ihan siitä syystä, että ei ole mitään takuuta muutoksesta. Kuka voi rehellisesti sanoa, että sama touhu ei jatku Mestiksessä? Onko jotain takeita, että missään tapahtuisi mitään muutosta?

Vaikka kuinka paljon paskaa on satanutkin esim. Meskasen niskaan, niin ymmärtääkseni taloutta on saatu kuitenkin hänen aikanaan enemmän suunnitelmalliseksi. Tosin, jos tulos on tältäkin kaudelta vielä pahastin negatiivinen niin tältäkin on pohja pois.

Urheilulliselle puolelle sitä apua kuitenkin tarvittaisiin ja nimenomaan ulkopuolelta. Tämä pieni piiri on nyt nähty moneen kertaan ja yhtä monta kertaa riittämättömäksi todettu. Hiitelällä ei pitäisi olla mitään edellytyksiä jatkaa organisaatiossa vaan tuolle pallille pitäisi saada joku oikea ammattilainen. Siitähän noiden muidenkin joukkueiden muutokset on lähtenyt viime vuosina.

Mutta nyt menee niin ohi aiheen, että toteanpa vaan, etten näe oikein mitään hyötyä Ilvekselle Mestikseen tippumisesta. Yksinkertaisesti mikään ei osoita siihen suuntaan, että tuo tippuminen muuttaisi mitään.

Mutta kun nyt hoidetaan ensin karsinnat pois alta, niin sitten on aika käydä koko laari kunnolla läpi. Propsit täältä suunnalta Sportin parantuneille otteille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös