Pe 30.3.2012 Pelicans - Kärpät, 5. puolivälieräottelu

  • 27 041
  • 100

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lähtökohdathan ovat kaikille varsin selvät. Kärpät johtaa sarjaa voitoin 1-3 ja on voiton päässä välieräpaikasta.

Pelicansilla on viimeinen paikka herätä. Edellisissä kolmessa ottelussa, varsinkin kolmessa ensimmäisessä ottelussa ollaan oltu maalintekopaikkojen määrässä kärppiä "valovuosi" edellä, se ei vain jääkiekkö nimisessä geimissä paljoa merkitse jos kaveri tekee omistaan tarvittavat maalit ja voittaa pelin toisensa jälkeen ja on sitäkautta parempi.

Olisi kiva tietää milläkeinoin huomiseen otteluun lähdetään, mutta lienee varmaa että sanaa "pakkovoitto" ei liioin Pelicansin leirissä käytetä, vaikka se tiedetäänkin että se on tehtävä jos mielitään pelejä jatkaa. Pelicans on runkosarjan aikanakin ajoittain hetkellisesti hieman sakannut mutta sen jälkeen on tullut voittoputkia, toivotaan että ketsuppipullo aukeaa Iskulla perjantaina ja uusi putki näkee päivänvalon kun se on ihan teoreettisestikin mahdollista. Tämänkauden Pelicans on osoittanut kauden aikana pystyvänsä tiukoista paikoista nousuihin.

Kärpät ovat vain olleet vaarallisen tehokkaita viimeistelyssä, kun taas Pelicansilla on tuntunut puntti väpättävän. Lisäksi Pelicansin pelistä on paistanut anteeksiantamattomat virheet joita tällaisissa sarjoissa ei ainakaan peräkkäisissä peleissä voi tulla kuten nyt on tullut.

Taistelu jatkuu. Ei ole järin harvinaisia kuitenkaan 1-3 tappioasemasta vielä viedä koko sarja ja jos se temppu tehdään.. Pelataan nyt kuitenkin perjantain peli ensin ja katsotaan ollaanko kesälaitumilla, vai tarviiko alkaa suunnittelemaan lauantain ottelulle ketjuja.

Muutamia mielenkiintoisia pointteja kentällisten osalta heiluu ilmassa, palaako Pikkarainen askiin? Pelaako Hovinen?

Antakaa palaa.
 
Viimeksi muokattu:

Grohl

Jäsen
Seuraavat asiat ainakin nousevat esille huomenna:

-Miten Pelicans osaa suhtautua tilanteeseen; alkaako mailojen puristus vai kääntyykö tilanne loppujen lopulta positiiviseksi energiaksi?

-Maalivahtipeli; jatkaako Backlund samalla tasolla ja kuka vartioi Pelikaaniverkkoa?

-Pelicansin avauspeli; onko Pelicans löytänyt keinot ohittaa Kärppien karvauksen?

-Pelicansin virheet vs. Kärppien viimeistelyprosentti; tuleeko lahtelaispakistolta hasardeja ja millä prosentilla Kärpät käyttävät maalitilanteensa hyväkseen?

-Kärppien lataus peliin; onko ajatukset jo edenneet liian kauas?

Pelicansin osalta tilanne ei kuitenkaan ole niin kriittinen kuin voitot 1-3 antaisi ymmärtää, vaikkakaan yhtään peliä ei enää saa hävitä. Jos Pelicans vie ottelun kotonaan Lahdessa, niin paineet siirtyvät Kärpille ratkaista peli kotikaukalossa heti perään lauantaina. Sitten olisikin jo pahempi paikka, jos tässä ei onnistuta, siirtyä takaisin vieraskaukaloon kuolemanotteluun. Että älkäähän vielä vaipuko epätoivoon siellä Lahessakkaan. Mielenkiintoista on myös se, että heittääkö Suikkanen jo uusia miehiä alakertaan, sillä Kärpät yrittää saada vastustajan pakiston väsymään ottelun myötä ja tämä näkyi varsin hyvin Raksilan kamppailussa. Jos sama tahti jatkuu, mutta Pelikaanit seuraavan matsin vievät, niin palautumisaikaa on alle 24h seuraavaan koitokseen.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien osalta homma näyttää toimivan. Eilen otettiin jo peliäkin haltuun, eikä Pelikaanit vieny hommaa entiseen malliin. Onko tosiaan niin, että bensa loppuu lahtelaisilta? Jotenkin se siltä vaikuttaa. Toisaalta ehkä Kärpät vaan nostaa hiljalleen tasoaan ja onnistuu paikoistaan paljon paremmalla prosentilla.

Katellaanko tässä nyt sen kokemuksen merkitystä silmästä silmään? Ehkä juuri näin. Kärpiltä löytyy konkareita, joilla ei puntti tutise näissä paikoissa. Toisaalta nuoret tuovat raikkautta touhuun. Ratkaisijoita on tullut sekä kokeneesta kaartista, että junnuista.

Viimeksi peräänkuulutin ykkösen heräämistä. Se tapahtui. Nyt vois Härkä astua esiin. Muuten kelpaa, kun jatketaan samaa trendiä, ei epäonnistujia joukkueessa. pelicansia ei auttanut edes Hovinen viimeksi. Sinne toivoin sivuttaisliikkeeseen laittamista ja sitä tehtiin. Edelleen painetta siihen suuntaan. Jos mies ei ole 100% iskussa, niin se näkyy kyllä työskentelyssä, kun osaa vaan iskeä oikeisiin kohtiin.

Luonnollisesti nähdään Kärppäfaneilta invaasion tynkää huomenna. Lärpyttimiä varmaan taas vastassa. Ihan sama. Me otetaan tarvittaessa niistä tahtia ja jatketaan huutoa, kun lärpyttimet hiljenee.
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Pelicansilla on tänään edessä tämän kauden ehdottomasti tärkein ja kovin ottelu. Kärpät saa vastaavasti lähteä illan otteluun jopa melko paineettomasta tilasta. On ehkä Kärpille jopa eduksi, että pelataan Lahdessa.

Erittäin mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Olen aiemmin nähnyt tästä sarjasta yhden ottelun, joka oli Pelicansin edellinen kotipeli. Siinä Kärpät kaatoi Pelicansin paremmalla viimeistelyllä ja pienemmällä virhemäärällä. Keskiviikon ottelun maaleista päätellen Oulussa jatkettiin samaan malliin, oli ilmeisesti Kärppien paras peli tässä sarjassa tähän mennessä?

On aivan selvää, että Pelicansin on parannettava puolustuspeliään huomattavasti kahdesta edellisestä ottelusta. Kärppien kokenut kärkiosasto on päässyt onnistumisten makuun pitkälti Pelicansin puolustusvirheiden kautta. Se saattaa maksaa Pelicansille jopa välieräpaikan, sillä vauhtiin päästessään Kärppien hyökkäyksen kärki on ehdottomasti liigan terävimpää ja ratkaisuvoimaisimpaa eliittiä.

Sen sijaan Pelicansin kärkiosaston tulee parantaa edellisistä. Tämä pätee muihin paitsi Ryan Laschiin, joka on ollut koko sarjan ajan tasaisen hyvä. Erityisesti Justin Hodgmanilta odotan paljon, sillä mies on kuulemani mukaan tiukkojen pelien mies. Hodgmanin suoritus edellisessä kotipelissä oli ala-arvoinen, vaikka mies yhden syöttöpisteen saikin. Mielestäni ottelun käännekohta oli Hodgmanin ensimmäisessä erässä tullut jäähy, jonka jälkeen mies turhautui ja tartutti turhautumisensa muuhunkin joukkueeseen. Näin ei voi joukkueen kärkipelaaja toimia! Hodgman voi tavallaan ratkaista sarjan suuntaan tai toiseen.

Odotettavissa on, että otteluun tulee erittäin vauhdikas alku. Molemmat pyrkivät nälkäisesti avausmaalin tekoon. Onkin Pelicansin kannalta ensi-arvoisen tärkeää, että se pystyy tekemään ottelun avausmaalin, sillä se ei ole vielä kertaakaan pystynyt nousemaan tappio-asemasta voittoon. Kärpät pystyy johtoasemassa ottamaan pelistä erinomaisesti vauhdin pois kontrolloimalla tehokkaasti kiekkoa. Myös Kärppien kokemus nousee tälläisissä tilanteissa hyvin esille. Väitän, että Pelicansin tulee pelata tähän mennessä kauden paras ottelunsa, jos se meinaa Kärpät kukistaa. Suorituksen tulee olla 100-prosenttinen ja kestää ainakin täydet 60 minuuttia.

Veikkaus: Kärpät lähettää Pelicansin kesälomille 3-1 lukemin.
 

Bobi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kiekko-Ketut, Edmonton Oilers
Hyviä ennusmerkkejä ilmassa: pohjoisesta tuulee kylmästi, Veikkaus aliarvioi Kärppiä suurella 3,7 kertoimella, fanimatka tyssäsi työkiireisiin,,, jne. Mielenkiintoinen ilta tulossa !

PS: Ara vihjaili edellisessä lehdistötilaisuudessa Keräsestä siihen malliin, että olisikohan mies tekemässä paluuta?
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Eräs asia on askarruttanut jo tovin. Suikkasen tapa alleviivata virheet, sekä toki kaikkien muidenkin. Miten helvetissä Pelicansin pelaajat sitten kykenevät omaan rentoon suoritukseensa, kun virheiden merkitystä koko ajan korostetaan? Vähäisellä kokemuksella tuo voi olla vaikeaa. Entäs sitten se olettamus ensimmäisen ottelun jälkeen, että Kärpät on vain läpihuutojuttu? Sen jälkeenhän ei ole tullut kuin turpaan, vaikka hyvinkin olisivat pelanneet. Lopulta keskiviikkona Pelicans suoraan sanoen häpeällisesti luovutti, kun olisi pitänyt alkaa kiriä kehittelemään.

Onko Suikkasen psyykkauskyvyt sittenkin hieman liian yliarvostetut, sillä Pelicansin otteissa ei näkynyt edellisellä kerralla sitä vähääkään "draivia" tai päämäärätietoisuutta.

Aravirta on ihme vekkuli, kun pienin muutoksin on saanut Pelicansin näyttämään noinkin huonolta. Backlund vielä hoitaa erinomaisesti maskittomat laukaukset lähes järjestäen niin vaikeaa on Pelicansilla. Itse asiassa näyttää siltä tuo Kärppien puolustaminen suorissa hyökkäyksissä, että pakit antavat laukoa ja pyrkivät vain pysymään olemaan mahdollisimman vähäisenä näköesteenä, mutta syötöt pyritään pelaamaan pois.

Eiköhän siis tänäänkin Kärpät pelaa tylsästi ja tee maalinsa tuurilla, kun Pelicans myllyttää punakoneen tavoin... kaukana irtokiekoista maalin edessä, kuten tähänkin saakka.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eiköhän siis tänäänkin Kärpät pelaa tylsästi ja tee maalinsa tuurilla, kun Pelicans myllyttää punakoneen tavoin... kaukana irtokiekoista maalin edessä, kuten tähänkin saakka.

Kolmannessa pelissä Lahdessahan oltiin todella hyvin irtokiekoissakin. Noista 3-4 avopaikasta yksikin maali niin tälläkin palstalla puhuttaisiin aivan eri tyyliin. Tähän mennessä Kärpät ovat siis vieneet 12 erästä 4 ja johtavat kuitenkin otteluvoitoin 3-1. Äärimmäisen tehokkaita ovat oulaiset olleet puutteistaan huolimatta. Toisaalta Pelicans on ensimmäisen pelin jälkeen ollut varsinainen tuhlaajalintu.

Aivan sama mitä tähän mennessä on tapahtunut, niin tästä matsista olen varma. Kärpät ei tänään juhli pelin päätteeksi, vaan katseet suunnataan lauantain matsiin. Pelsuille maali tai kaksi alkuun, niin eiköhän se tämä kuuluisa voittamisen kulttuurikin anna lopulta periksi...samoin kun oululaisten kuntopohjat.

Odotan, että Lasch tulee tekemään tänään useammankin pisteen.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onko Suikkasen psyykkauskyvyt sittenkin hieman liian yliarvostetut, sillä Pelicansin otteissa ei näkynyt edellisellä kerralla sitä vähääkään "draivia" tai päämäärätietoisuutta.

Olen kuullut kommenttia, ettei Suikkanen välttämättä olisikaan niin mahtava taktiikkanero. Menestys perustuisi paremminkin siihen, että tuntee pelaajansa tosi hyvin ja osaa huomioida ns "päivän kunnon". Ja saa pelaajat puolelleen, kun ottaa huomioon näiden muunkin elämän. Pelaajat haluavat pelata valmentajalle.

Suikkanen on näin jengin taiteellinen johtaja, johon luotetaan, mutta erikoistilanne kuviot tms taktiikka -asiaan tarttee sitten vetoapua viisaammilta. Nyt tuossa yhtälössä jokin klikkaa?
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tähän mennessä Kärpät ovat siis vieneet 12 erästä 4 ja johtavat kuitenkin otteluvoitoin 3-1. Äärimmäisen tehokkaita ovat oulaiset olleet puutteistaan huolimatta. Toisaalta Pelicans on ensimmäisen pelin jälkeen ollut varsinainen tuhlaajalintu.
Mun laskuopilla Kärpät on voittanut 5 tavallista erää tähän mennessä.

Jos katsotaan näitä viimeistä kolmea ottelua, niin Kärpät on voittanut erät niissä 6-1 (sis. yksi jatkoerän voitto), kolme erää on pelattu tasan. Eli ei ne kolme voittoa noista otteluista nyt ihan sattumalta ole tulleet.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Kolmannessa pelissä Lahdessahan oltiin todella hyvin irtokiekoissakin. Noista 3-4 avopaikasta yksikin maali niin tälläkin palstalla puhuttaisiin aivan eri tyyliin.

Jotenkin aina tuntuu lahtelaisilla unohtuvan, että huippupaikat ovat siunaantuneet pitkälti puukäsille, mitään esim. Wärniltä ja Järviseltä poisottamatta. Samoista paikoista Hodgman olisi pistänyt sisään, mutta ymmärrettävistä syistä vapaaksi jää usein se ketjun heikoin lenkki.

Sellaiset 30 henkilöä, allekirjoittanut ml., on tulossa kohti Lahtea. Etiksiä taitaa olla noin 150?
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onko Suikkasen psyykkauskyvyt sittenkin hieman liian yliarvostetut, sillä Pelicansin otteissa ei näkynyt edellisellä kerralla sitä vähääkään "draivia" tai päämäärätietoisuutta.

En tiedä psyykkauskyvyistä, mutta haluaisin nähdä sen valmentajan, jonka avulla kaverit pistävät tyhjistä sisään, eikä ohi, rimoihin tai yli. Suikkasen pelitapa on ehkä edellistä ottelua lukuun ottamatta luonut jokaisessa ottelussa riittävästi maalipaikkoja ottelun voittamiseen, mutta pelaajien kädet ovat jäätyneet. Ymmärtäisin tämän Suikkanen vs. Ara -kilpailun, jos Pelicans olisi ollut pelillisesti jaloissa kaikissa otteluissa. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Ara on kyllä luonut hyvän taktiikan, mutta pienestähän nämä pelit ovat olleet kiinni. Jos Pelicans olisi tehnyt jatkoajalla Oulussa maalin selkeistä paikoista, täällä kehuttaisiin kilvan Suikkasen kykyjä. Jossittelua, mutta osoittaa miten pienestä homma on kiinni.

Tappiot hallinnasta huolimatta ovat syöneet selkeästi Pelicansin pelaajen itseluottamusta. Kenttäpelissä on otettu parissa viime pelissä vapauksia, jotka ovat pidentäneet pelaajien etäisyyksiä ja hajottaneet pelisysteemin. Kärpät on samaan aikaan tiivistäneet peliään ja Pelicans turhautuu turhautumistaan. Ymmärrettävä kierre, joka täytyisi saada tänään pienellä tuurillakin katkaistua. Uskoisin, että voitto tänään voi avata henkistäkin puolta, jolloin sarja olisi täysin auki vielä.

Suikkanen on loistava valmentaja, mutta silti ihminen. Kyllä loistavankin valmentajan joukkue voi hävitä pelejä. Varmasti Kaitsullakin on paljon vielä opittavaa ja hyvä niin. Varsinkin tappioasemassa joukkueen peli pitäisi saada paremmin kasaan, kun se on tässä sarjassa hajonnut. Runkosarjassa tällaista ei tapahtunut ja joukkue nousikin useasti takaa-ajoasemasta voittoon.

Jotenkin aina tuntuu lahtelaisilla unohtuvan, että huippupaikat ovat siunaantuneet pitkälti puukäsille, mitään esim. Wärniltä ja Järviseltä poisottamatta. Samoista paikoista Hodgman olisi pistänyt sisään, mutta ymmärrettävistä syistä vapaaksi jää usein se ketjun heikoin lenkki.

En ihan allekirjoita tätä. Toki esim. Rinkisellä oli edellisessä Lahden pelissä kolme avopaikkaa, mutta on niitä siunaantunut muillekin. Smolenak on tuhrinut useamman "varman" paikan ja samoin muut kärkiketjujen kaverit. Samat miehet kuitenkin tekivät runkosarjassa vaikeammistakin paikoista maalit.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotenkin aina tuntuu lahtelaisilla unohtuvan, että huippupaikat ovat siunaantuneet pitkälti puukäsille, mitään esim. Wärniltä ja Järviseltä poisottamatta. Samoista paikoista Hodgman olisi pistänyt sisään, mutta ymmärrettävistä syistä vapaaksi jää usein se ketjun heikoin lenkki.

Sellaiset 30 henkilöä, allekirjoittanut ml., on tulossa kohti Lahtea. Etiksiä taitaa olla noin 150?

Etiksiä joku 130 + itse lippunsa hankkineet. Liikutaan varmaan jossain 200:n tietämissä tänään Kärppäfanikatsomossa. Kokoonpanoja ootellessa. Vois alkaa kohta suunnitteleen jo lähtöä kohti Sporttia, jos parilla kävin ennen matkan alkua.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Niin tästä vain on tullut se klassinen altavastaajan sarja. Pelicans dominoi tilastoja ja luo paikkoja ja laukoo, mutta Kärpät tekee maaleja. Oikeasti, tämä menee jo liian stereotyyppisesti tämä sarja. Taas kerran nähdään miten se runkosarja ei tarkoita mitään ja toisaalta miten voittajat astuvat estradille kun oikeat peli alkavat. Pelicans on yhtäkkiä tilanteessa jossa niitä voittajia on löydyttävä tai lomat alkavat aikaisin.

Jos Kärpillä jotain on niin se on kokemus kovista peleistä ja se taasen on juuri se asia mitä Pelicansilta puuttu, myös organisaationa. Ei se voittamisen kulttuuri ole mikään tyhjä sanapari, sillä on merkitystä.

Toki sarja on vielä kesken ja Pelicans voi ihan yhtä hyvin nousta mutta tällä hetkellä se tuntuu erittäin epätodennäköiseltä. Mitä enemmän se joutuu mukavuusalueeltaan pois niin sitä enemmän Kärpät pääsee käyttämään omaa taitoaan, jota on paljon. En ihmettelisi vaikka tänään iskettäisiin taas 1-4 taululle, se riippuu todella paljon siitä miten Pelicans lähtee pelaamaan.

Turhautunut joukkue ja itsevarma joukkue vastakkain. Ryan Lasch saa lähes ainoana synninpäästön, on tehnyt kovia maaleja ja miksei myös Hodgman. Missä kaikki muut ovat niin sitä vielä odotellaan. Kärppien Stümpel alkaa nousta isoon rooliin ja oliko viime matsissa se syöttö kulmasta maalinkulmalle joka kuvastaa sitä miten näitä pelejä kairataan kotiin.

Se on näyttöjä tiskiin tai häntä koipien välissä himaan tänään.
 

Jeeveli

Jäsen
Tänään lähdetään hakemaan voittoa pienten ketjumuutosten avulla. Aamujäillä ketjut olivat ainakin seuraavat.

Luttinen - Koskiranta - Lasch
Wärn - Hodgman - Jormakka/Sopanen
Smolenak - Immonen - Pikkarainen
Pöyhönen - Paakkis - Rinkinen

Järvinen - Seikola
Brocklehurst - Latvala
Marttinen - Jalvanti

Hovinen - Kuusela

Ny perkele se voitto sieltä. Ei tässä vielä kesälomille haluta lähteä.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Taas kerran nähdään miten se runkosarja ei tarkoita mitään ja toisaalta miten voittajat astuvat estradille kun oikeat peli alkavat.

Kärpät oli sarjan lopulla kuntopuntarissa kärkijoukkue, tosin runkosarjan viimeisissä matseissa taas kontattiin ja sillä hävittiin suora play off's -paikka. Ei pidä antaa pelkän sarjasijoituksen hämätä. Mutta tottahan on, että pleijareissa muhii aina se yllätyksen mahdollisuus.
 

Miinus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Näyttää vähän siltä että Pelicaaneilla loppuu bensa. Ainakin Keskiviikon ottelussa kävi näin puolustajille. Väsyneen näköistä porukkaa vaihtoaitiossa. Kärpät on voittanut ottelut mielestäni laajemman materiaalin turvin, kun taas pelicans on ollut liikaa yhden ketjun varassa. Sillä yhdellä-kahdella ketjulla voitetaan monesti peli, mutta se ei välttämättä riitä 7 pelin sarjassa. (huom. esim HIFK). Huomasin myös että kärpät peluuttaa huomattavasti tasaisemmin ketjujaan verrattuna Pelicaaneihin, jotka välillä peluuttaa 1 ketjua joka toisessa vaihdossa. Väsymys alkaa jossakin vaiheessa näkyä varmasti.

Haatajan hieno maali Keskiviikkona kuvastaa sitä malttia mitä kokeneilla playoff pelaajilla on ja mitä tarvitaan pelien voittamiseen.

Tänään nähdää mihin Pelicans pystyy ja näen että sillä on suuret mahdollisuudet voittoon. Tänään tappio ja selittelyille ei ole varaa.

ps: Lasch on ehkä kovin sukeltaja mitä olen pitkään aikaan nähnyt sm-liigassa. Melkein JYP (hypin) tasoa esim. Tuppurainen ja Vatanen.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
ps: Lasch on ehkä kovin sukeltaja mitä olen pitkään aikaan nähnyt sm-liigassa. Melkein JYP (hypin) tasoa esim. Tuppurainen ja Vatanen.

Ja paskat.

Lasch on yksi-yhteen Pesosen kanssa tämän pelatessa Kärpissä. Kun pelaajaa otetaan illasta toiseen kuin vierasta sikaa, jatkuvasti, haluaa taitopelaaja, ehkä jopa turhautumisen kautta, korostaa itseensä kohdistuvaa rikkomista. Se, että se saattaa näyttää kalastukselta ei muuta sitä, että nämä huippuyksilöt saavat helvetisti enemmän häirintää ja keppiä osakseen kuin Nelson Nelosketjulainen.

Lasch on hemmetin kova jääkiekkoilija, kaikin puolin.
 

Miinus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ja paskat.

Lasch on yksi-yhteen Pesosen kanssa tämän pelatessa Kärpissä. Kun pelaajaa otetaan illasta toiseen kuin vierasta sikaa, jatkuvasti, haluaa taitopelaaja, ehkä jopa turhautumisen kautta, korostaa itseensä kohdistuvaa rikkomista. Se, että se saattaa näyttää kalastukselta ei muuta sitä, että nämä huippuyksilöt saavat helvetisti enemmän häirintää ja keppiä osakseen kuin Nelson Nelosketjulainen.

Lasch on hemmetin kova jääkiekkoilija, kaikin puolin.

Onhan tuo nyt aivan älytön sukeltelemaan. :) Huomaa etten kritisoinut taitopuolta, erittäin hyvä ja taitava pelaaja!

Järkisyyt Pesonen ja Tuppurainen tulee ensimmäisenä mieleen.
 

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
ps: Lasch on ehkä kovin sukeltaja mitä olen pitkään aikaan nähnyt sm-liigassa. Melkein JYP (hypin) tasoa esim. Tuppurainen ja Vatanen.

kultakypärä ja Mikki hiiren mitat varmasti edesauttaa mielipidettäsi pistepörssin ensimmäisestä yhdysvaltalaisesta voittajasta. Olen edelleen sitä mieltä että Lasch pysyy kokoisekseen oikein hyvin luistimilla ja jos ei pysy niin nousee pirun nopeasti ylös jäänpinnasta.

Mutta kyllä sulla varmasti tietämystä on tästä asiasta, kuitenkin siellä Oulussa on vuosienvarrella nähty jos minkälaista sukeltajaa :)
 

Miinus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
kultakypärä ja Mikki hiiren mitat varmasti edesauttaa mielipidettäsi pistepörssin ensimmäisestä yhdysvaltalaisesta voittajasta. Olen edelleen sitä mieltä että Lasch pysyy kokoisekseen oikein hyvin luistimilla ja jos ei pysy niin nousee pirun nopeasti ylös jäänpinnasta.

Mutta kyllä sulla varmasti tietämystä on tästä asiasta, kuitenkin siellä Oulussa on vuosienvarrella nähty jos minkälaista sukeltajaa :)

Oulusta tulee mieleen ainakin Pesonen, Koskenkorva (joskus), Rosa näin yhtäkkiä. :)

Eipä siinä sillä nämä ovat osittain mielipiteitä ja tämä keskustelu on sama lopettaa tähän ja keskittyä illan otteluun. Turha alkaa väittelemään näkemyseroista.

Tulee varmasti jännittävä peli!
 

chris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo. Hieno sukellus, mutta vain kerran. Huom.
Lasch taas kokoajan.
Viimeisessä matsissa en kyllä nähnyt Laschiltä mitään sukeltelua. Todella kova pelaaja kaikin puolin ja Hodgmanin kanssa hyvin vaarallisia hyökkäyspäässä.

Tuosta Backlundin sukeltamisesta sen verran, että kyllähän maalivahdit lähes poikkeuksetta heittää filmiä, kun joku kenttäpelaajista maalin takana päälle ajaa. Tällä kertaa oli vain harvinaisen kömpelö yritys :)
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Näyttää vähän siltä että Pelicaaneilla loppuu bensa. Ainakin Keskiviikon ottelussa kävi näin puolustajille. Väsyneen näköistä porukkaa vaihtoaitiossa. Kärpät on voittanut ottelut mielestäni laajemman materiaalin turvin, kun taas pelicans on ollut liikaa yhden ketjun varassa. Sillä yhdellä-kahdella ketjulla voitetaan monesti peli, mutta se ei välttämättä riitä 7 pelin sarjassa. (huom. esim HIFK). Huomasin myös että kärpät peluuttaa huomattavasti tasaisemmin ketjujaan verrattuna Pelicaaneihin, jotka välillä peluuttaa 1 ketjua joka toisessa vaihdossa. Väsymys alkaa jossakin vaiheessa näkyä varmasti.

Tähän on pakko puuttua, koska ei mielestäni pidä paikkaansa. Pelsujen pakistolta loppui bensa Raksilassa, koska Kärppien tavoitteena oli saada sinne jatkuva paine, ja tässä onnistuttiin. Pelattiin suuressa osassa hyökkäyksiä vain kiekkoa päätyyn ja äijää perään. Välillä tuntui, ettei edes yritetä pelata maalille, vaan juoksutetaan pelsupakkeja mahdollisimman kauan kulmissa. Toisin sanoen pystyttiin pelaamaan pelisuunnitelman mukaan, ja se onnistui tylsistyttäen Pelicansin kirin alkuunsa.

Kärppien kärkihyökkääjät ovat pelanneet poikkeuksetta enemmän kuin Pelsujen vastaavat. Pakeista Eklund on pelannut edellistä peliä lukuunottamatta ylivoimaisesti eniten kaikista skatereista. Raksilassa Suikkanen kuormitti surutta Seikolaa ja Järvistä, ja Ara ilmeisesti vähän säästeli Oskua kun peliaika jäi "vaatimattomaan" 24.49:ään.

Kyllä Pelicansilla tänään kaasua riittää. Aran uskoisin lähtevän jälleen samalle linjalle, eli kiekkoa päätyyn ja turkoosien pakkien väsytystä. Kerätään hedelmät kolmannessa erässä tai huomenna. Kaitsu on varmasti jotain vastalääkettä viritellyt, jännäksi menee valmentajien taistelu.

Lasch kyllä filmaa välillä. Niin filmaavat muutkin, meillä myös. Laschin tapauksessa, kun mies painaa noin kahden pahvilaatikon verran, voidaan todeta että asia ei aina ole niin mustavalkoinen. Kyllä pieni mies kaatuu helpommin. Erissä kastissa on sitten jääkaappi-pakastimet esim. mallia Pikkarainen ja Ruutu.

Veskarien filmaaminen on perseestä ja yleensä järkyttävän yliampuvaa. Jokaisesta laittaisin kakkosta tulille.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Lahen Tiimarista kuulemma loppunut kaikki puhallettava materiaali...noo, ei vaiskaan, leuka rintaan ja kohti huomista Oulun peliä;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös