Ti 20.3.2012 Blues - Lukko, Villi kortti -kierros, 3. ottelu

  • 27 559
  • 104
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Onnea Bluesille ansaitusta jatkopaikasta.

Camilo Miettistä pitää oikein erikseen tulla kehumaan. Sitkeä kaveri ja antaa yrittämisellään hyvää esimerkkiä. Pidin vielä pari vuotta sitten Miettistä jonkinlaisena yksin kiekkoa kuskaavana koheltajana, mutta nykykuva on paljon positiivisempi. Kyllä Miettinen edelleenkin tykkää kuljettaa pelivälinettä ahtaissa paikoissa, mutta kiekko karkaa tai viedään lavasta yhä harvemmin. Illan 5-3 osuma oli pitkälti Miettisen ansiota juuri tältä pohjalta.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kiitokset raumalaisille siitä, että tähänkin kevääseen saatiin kunnon startti - samalla oma fiiliskin nousi taas kevään ansaitsemalle tasolle. Ja ihan vinkkinä, meidän kissalta pyllyn kutina loppui matolääkkeellä.

En haluaisi enempää muistella menneitä, mutta näkikö kukaan muu, kun Tikkanen yritti haastaa Kuuselaa tappeluun noin ajassa 55.15? Lukon vaihtoaition edessä, toinen linjuri ja toinen päätuomari kävi välissä erottamassa parin - ei tullut edes katkoa.

Blues oli tänään pelillisesti selkeästi parempi - ainakin Blues pelasi aktiivisemmin kiekkoa. Lukon ensimmäisen erän prässi oli todella vahva, mutta tuollaista joukkue ei vaan jaksa pelata loppuun asti. Pelin edetessä se näkyi, kun Lukko antoi käytännössä pelin hallinnan täysin Bluesille ja ylikorkea karvaus vaihtui vastaiskujen kyttäämiseen. Ja se maksoi Lukolle tänään voiton. Näitä pelejä ei voi voittaa, jos ei halua kiekkoa ja uskalla tehdä peliä. Sen Blues on oppinut jo Kaken (Heikkilä) aikana, ja erityisesti se näkyi kevään peleissä jo vuosi sitten.

Nielsenin loukkaantuminen oli tosin kyllä erittäin harmillinen. Näytti omiin silmiin, että nivuset meni jossain venytyksessä - olisiko ollut jopa jo se Camin maalitilanne, jossa ensimmäisen kerran venähti. Ainakaan itse en Norosta noista maaleista viitsisi syyttää, hyviä koppeja otti useita varsinkin heti alkuun, mutta kai siitäkin joku saa syyn tappiolle. Ore ei montaa kertaa joutunut torjumaan potentiaalista maalipaikkaa, mutta hoiti hommansa erinomaisesti, kun oli tarvis. Garbraithinkaan piikkiin en paljoa laittaisi, Bluesin puolustus taas saa risuja noista maaleista enemmänkin. Uskoisin kuitenkin, että jatkoonmenijä olisi ollut sama riippumatta Nielsenin loukkaantumisesta.

Jos raumalaisilta voisi jotain pyytää, kertokaa miten se KalPa kaadetaan puolivälierissä? Siitä teillä on tuoretta kokemusta. Tosipelejä ei kuopiolaisia vastaan meillä ole koskaan ollut (pronssipeli ei ole tosipeli). Tosin ei meillä ollut porilaisiakaan vastaan ollut ennen viime kevättä, omaa tekemistä painottamalla silloin mentiin eteenpäin.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Joku vittuili Rauman maalaisuudesta ja raumalainen kuittasi takas. Oma antisi näihin keskusteluihin oli valittamista Honkaheimon "keihästämisestä" ja nyt tämä purkaus, jota ei tietenkään varmaan lasketa "lapselliseksi purkaukseksi".

En valittanut tilanteesta, vaan totesin lavan kärjellä lyömisen näkyneen selvästi Urpotv:n lähetyksessä. Ja purkaus tai ei, niin mä en oikein ymmärrä miten Espoon kuntarakenne ja maankäyttö liittyy jääkiekkoon? Selitätkö?

Ja oikeastaan pointtini oli se, että mua henkilökohtaisesti vituttaa suunnattomasti se,että auotaan päätä kaikenmaailman asioista alkaen vähäisestä yleisömäärästä jatkuen siihen että Espoossa ei ole keskustaa ja sitten taiston tauottua selitellään että en mä oikeesti tarkottanu....

Pysyttäis pelissä ja pelin tapahtumissa eikä mentäs näihin pelin ulkopuolisiin asioihin niin oltas jäljillä. Mutta ei mitään, täähän kuuluu suomalaisuuteen että kun oikeet sanomiset loppuu niin lyödään kirveellä perään ja mielellään takaapäin....
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Kiitokset raumalaisille siitä, että tähänkin kevääseen saatiin kunnon startti - samalla oma fiiliskin nousi taas kevään ansaitsemalle tasolle. Ja ihan vinkkinä, meidän kissalta pyllyn kutina loppui matolääkkeellä.

Meikaläisen kutinaan ei taida matolääke auttaa. Vaatii jo vähintään tinneriä.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja oikeastaan pointtini oli se, että mua henkilökohtaisesti vituttaa suunnattomasti se,että auotaan päätä kaikenmaailman asioista alkaen vähäisestä yleisömäärästä jatkuen siihen että Espoossa ei ole keskustaa ja sitten taiston tauottua selitellään että en mä oikeesti tarkottanu....

Mutta eihän Espoossa ole keskustaa?
 

Mace1970

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiekko-Vantaa (Sympatiat Pelsuille)
Mutta eihän Espoossa ole keskustaa?

Heh, tää on niin hyvä, että mielenkiinnolla odotan Janin vastausta. Asunhan itsekin Espoossa.

Mielenkiintoinen oli peli tänään.

:))))
 

Enslaved

Jäsen
Jaa-a. Tää on kanssa puhasta spekulaatiota, mutta mäkin sain sen käsityksen, että Nielsen joko pyörtyi tai sitten sai jonkun iskun päähänsä ja sen takia menetti tajuntansa, tai ainakin oli lähellä menettää. Mun mielestä ei ainakaan ollut sen näkönen, että olisi joku nivunen tai muu poksahtanut. Toivottavasti ei käynyt pahemmin.

Minäkään en nähnyt itse tilannetta, koska istuttiin Blues-päädyssä, mutta sen kyllä, että Nielsen makasi liikkumattomana jäässä. Toivottavasti ei kovin pahasti sattunut!

Peli oli täysin päin vastainen kuin odotti. Aivan järkyttäviä puolustajien virheitä molemmilla joukkueilla. Meinasi jo epätoivo vallata fiilikset, kun kymmeneen minuuttiin Lukko teki kolme maalia ja Noronenkin näytti ottavan vielä kiekot kiinni. Mutta niin kuin nähtiin, Blues ei luovuta! Erityismaininta pitää antaa meidän pikku-junnulle. Ikonen taklasi kaksi kertaa vastustan päätä pidemmän ukon seinälle ja nurin niin, että laidat pakkui! (ainakin melkein) Hieno joukkue, mahtava asenne!

Kiitokset Raumalle tiukasta säälikierroksesta.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Mutta eihän Espoossa ole keskustaa?
Pitäisikö tästä jo avata oma ketju jonnekin vapaa keskustelu- osioon kun se joitakin näyttää niin helvetisti kiinnostavan :-))) Ei täällä muuten ole Oopperataloakaan eikä Kukkenhaimia. Mutta täällä on niin H E L V E T I N hieno ja taisteleva jääkiekkojoukkue!

Ps. Minkälainen on Rauman keskusta? Onko se hiano? En ole ikinä käynyt.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ps. Minkälainen on Rauman keskusta? Onko se hiano? En ole ikinä käynyt.
Pieni mutta oikein kaunis. Eikös tuo joskus männävuosina äänestetty Suomen parhaaksi/kauneimmaksi tjsp. keskusta-alueeksikin, vai puhunko nyt ihan paskaa?

Muuten ehkä kannattaisi Lukon kannattajien jo pikkuhiljaa nöyrtyä kun taistelu on loppunut. :)

Niin ja jani#31, mitään muuta en vihaa niin paljon kuin huonoja voittajia. Kyllä sitä huonoa provoa on lentänyt molemmin puolin ihan yhtä paljon (mm. itse olen siinä kunnostautunut), mutta se vähän kuuluu playoff-pelien kiivaaseen luonteeseen. Pitää sitä kannattajienkin vähän päästellä höyryjä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Meikaläisen kutinaan ei taida matolääke auttaa. Vaatii jo vähintään tinneriä.

Veikkaisin sitten kuppaa tai tippuria. Pepusta en ole niitä joutunut parantamaan, mutta uskoisin samojen antibioottien auttavan kuin normaaleihin tartuntoihin. Kannattaa mennä kuitenkin lääkäriin tarkistamaan asia.

Muuten lisäyksenä edelliseen viestiin vielä se, että Kuusela näytti mielestäni maalissaan ensimmäistä kertaa sitä todellista tappajanvaistoa, jota olen odottanut. Tuli tilanteen takaa sillä fiiliksellä, että tuo kiekko muuten pistetään tuosta sinne maaliin *rkle - ja sinne se sen laittoi. Samoin Hannula on noussut ihan uudelle tasolle - kolmannessa erässä varsinkin voitti jokaisen kaksinkamppailun ja teki hienon maalin vielä kaiken kruunuksi - eikä ottanut turhia jäähyjä. Jotenkin Hannulassa näkyy sellainen voittajapelaajan aura jopa enemmän kuin Jari Tolsassa aikanaan.
 

Ekonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo, Blues, Honka
Olipa omituiset olympialaiset. Taisi olla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Blues nousi isosta ahdingosta voittoon. Se on sitä 'tosipelaamista'.

Tärkeää oli, että avainpelaajat onnistuivat.

Niin ja että paikalla oli huimat yli 4000 katsojaa. Mukana Espoosta turvapaikkaa hakeneita IFK-faneja. Hyvä niin. Ilmeisesti pelkäävät, että 'tovereiden' omat pelit saattavat päättyä piankin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Että tämmönen tapaus. Ei onneksi ole pakko katsoa peliä jälkikäteen boksilta, kun kerran numerot olivat noin päin. Radiosta kuuntelin, YLE Puheelta ja ihan pätevät äijät sielläkin peliä selostivat, joku jonka nimi ei jäänyt mieleen ja kommentaattorina Martti Merra. Tykkäsin.

En minä tähän nyt niin kovin pettynyt osaa olla, vaikka totta kai minä aina suosikkijoukkueeni voittoa toivon ja odotan. Lukon koko kausi vaan on sujunut samalla tavalla kuin tämä viimeinenkin peli, eli hallussa ollut peli menetetään vastustajalle, niin tähän on jo tottunut. Olisi se silti ollut kivaa kiusata KalPaa seuraavassa vaiheessa, mutta se jää nyt sitten väliin.

Töissä kun radiosta peliä yhden kaverin kanssa kuunneltiin ja Nielsen loukkaantui (sanoi muuten se selostajakin että nivunen meni torjunnassa) ja joutui vaihtoon, niin sanoin kaverille että "jaaha se ratkaisi tämän pelin". Kertoo vaan sen että Noronen menetti viimeisenkin luottamuksen minun silmissäni tässä kevätpuolella, vaikka en minä sitä voi sanoa että tätä peliä häneen olisi hävittykään.

YLE Puheen kommentaattori Juha Lind ihmetteli ensimmäisellä erätauolla sitä, että kun Nielsen jätti kaukalon ja Noronen tuli tilalle, niin Noronen ei millään lailla osoittanut kiinnostusta Nielsenin tilaan, ei kopauttanut polvareihin eikä mitään. Huomasiko kukaan muu tällaista?

Mutta jos tästä nyt jotain hyvää hakee niin eipä mene play offien aikana paljon rahaa jääkiekkoharrastukseen. Ja huomenna täytynee jo ensi kauden kortti pistää tilaukseen ettei vaan unohdu.

Bluesille tsemppiä, onnea ja lykkyä tykö. Paree joukkue meni jatkoon, ja menkääs nyt ihan vittuilun vuoksi tänäkin vuonna finaaliin. Tai kiusatkaa ainakin KalPaa parhaanne mukaan.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Niin on. Bluesilla on omaa lahjakasta junioria, jotka taistelee sydämellä, joten hyvin pullat uunissa.

Tsemppiä Kalpan kaatoon! Mä lähden laskemaan päiviä pitsiturnaukseen.

Oliskohan joku 136 päivää? Kyllä siihen mennessä on jo intoa taas kun pienellä jäniksellä keväthangilla.

Lukko yritti, mutta playoff-kokemus painoi spartalaisten puolella sen verran paljon, että käänsivät koko paskan reilulla kädellä itselleen.

Eipä siinä paljoa selittelyä voi harrastaa, jos toinen painaa 6 börsää ja pelaa hyvällä asenteella.

Ensi kaudella isoa sydäntä peliin ja onhan se 2013 oleva raumalaisen jääkiekkoilun kevät!

ps. olishan se ollu komiaa, jos olis tullut loppuun vielä pienet painit... Kuka niistä maaleista oikeasti välittää? :)
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kun viime sunnuntaina Raumalta kotiin palatessani kuuntelin radio Ramonasta Otto Honkaheimon haastattelua pelin jälkeen: "Tiedettiin, että apinat hyppii selkään ja me omistetaan ne apinat", niin ajattelin itsekseni että taitaa poika luulla itsestään hieman liikoja. Edellinen peli oli ratkennut Bluesin hyväksi nimenomaan Honkaheimon henkilökohtaiseen virheeseen.

Ei voinut olla hymyilemättä, kun tänään Honkaheimo jälleen koomaili kentällä ja Hannula pääsi läpiajon päätteeksi kuittamaan tylyt 6-3 lukemat. Siinä sai Otto-poika niin sanotusti isän kädestä opetuksen.

Hyvää kesää Otto!
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Bluesille tsemppiä, onnea ja lykkyä tykö. Paree joukkue meni jatkoon, ja menkääs nyt ihan vittuilun vuoksi tänäkin vuonna finaaliin. Tai kiusatkaa ainakin KalPaa parhaanne mukaan.

Niin, Hesarissa urheilutoimitus kirjoitti viime lauantaina, etta jos tama ottelupari venyy tiistaille saakka, niin Kalpa syo vastustajan elavalta. Ottakaa tama ohjenuoraksi ja nayttakaa, ettei Lukko huonolle joukkueelle taipunut.

Kalpaan kaatoon pari asiaa: alkaa antako runkosarjan voiton painaa vaakakupissa. Ja pitakaa varanne Salmisen lapisyoksyjen varalta.

Ja viela tunnelmat? No en kiista veetutuksen suurta maaraa, mutta ei se ole mitaan verrattuna kahden vuoden takaiseen, jolloin Lukon playjarit tyssasivat 4-0 tepsuttelijoille.

Onnea ja menestysta Bluesille.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Oli kyllä hyvä ja ennenkaikkea jännittävä matsi. Alussa oli Camin maalin jälkeen sellainen fiilis, että "hoidetaan tämä helposti" kunnes puolustus ryssi täysin pari tilannetta - toki ihan hienoja ratkaisuita raumalaisten miljoonamieheiltä ;)

Jostain syystä missään vaiheessa ei ollut kuitenkaan epätoivoinen olo, ja jengi taisteli väkisin itsensä jatkoon. Pakko arvostaa.

Katsomossakin oli paikoittain ihan hyvä breno (ei toki lähelläkään Rauman hornankattilaa) ja siitä isot propsit stondikseen - rispekt!

P.S. Boja saunoo!
 

VonRetee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllä tän ratkaisevan ottelun käänne oli mielestäni juuri tuo Nilssenin loukkaantuminen ekoilla minuuteilla. Lukko teki kolme nopeaa maalia sen jälkeen ja joo täytyy myöntää, että usko vähän horjui mutta 3-2 maali palautti uskon ja loppu olikin sitten mukavaa katsottavaa. En tiedä mitä siinä oikein tapahtui erätauon aikana kun toisessa erässä Lukko näytti jotenkin väsyneeltä ja tuntui, että tasoitusmaali 3-3 vei Lukolta viimeisenkin motivaatio pilkahduksen. Oliko se vain Blues-pelaajien sisukkuutta vai mitä? Halukkaampi joukkue meni jatkoon, kiitos Blues.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Blegin kannattajille kyllä tippuu sympatiaa täältä, ja olen iloinen puolestanne. Koko kausi mennyt spekuloidessa että mitä tuolle joukkueelle vastaisuudessa tapahtuu (ainakin ulkopuolisen melko seuraamattoman silmin), ja itse joukkuekin on esiintynyt maalivahdeista kenttäpelaajiin melkein yhtä ailahtelevasti kuin tuolle itse sanalle valitettavan tarkasti merkityksen antava TPS.

Tää sarja näytti sen, että helvetinmoisella taistelulla on paljon sijaa nykylätkässä. Ihan kuin viime kevät ei olisi sitä riittävästi todistanut, tosin, mutta mahtavaa nähdä Blues puolivälierissä. Toivottavasti viime kauden pikapalautuksista on jotain metodeja napattu talteen, jottei KalPa karkaa heti ensimmäisissä mittelöissä. Itse liputan Bluesin puolesta loppukauden, ja tavallaan on harmi että Blues ja KalPa ovat vastakkain, sillä siinä oli oikeastaan kummatkin vaihtoehtoni bandwagoniin loikkauksen suhteen. Tsemppiä jatkoon, ja myös Lukon faneille voimia, ja uskon että ensi kautenne on tyystin erilainen.

Jos jokin asia jäi mieleen Lukon kaudesta niin se, että ansaitusti kannattajaporukka Raumam Bojista (en tiedä kirjoitinko oikein) tuli monen kirjoittelun kohde ja ilmiö josta kuultiin myös Rauman ja Porin ulkopuolella. Se, että jossain päin Suomea jokin kannattajakulttuuri menee eteenpäin on mahtava juttu. Tosin tuo juuri tällä hetkellä lohduttaa varmaan saman verran kuin jonkun "viisaat" sanat parisuhteen päättyessä.

Ja viela tunnelmat? No en kiista veetutuksen suurta maaraa, mutta ei se ole mitaan verrattuna kahden vuoden takaiseen, jolloin Lukon playjarit tyssasivat 4-0 tepsuttelijoille.

Onnea ja menestysta Bluesille.

Tästä tuli haikea mieli. Syvä huokaus.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Kyjy

Jäsen
Hieno ilta!

Numero 16 jr on yksi tämän kauden positiivisimpia asioita Bluesissa. Tänään ratkaisevan tärkeä maali ja muutama hieno taklaus. Tästä(kin) Ikosesta vielä kuullaan.

Hannula on näemmä nyt iskussa ja on noussut ihan eri tasolle kuin runkkarissa. Eikä ole ainoa, joten taitaa taas tulla mielenkiintoinen kevät ...;
 

expertti69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tähän otteluun kulminoitui mainiosti Lukon koko kauden suoritus. Ailahtelevaisuus, laskeva trendi otteluiden sisällä sekä olematon henkinen kantti ratkaisutilanteissa. Bluesille hienon taistelun päätteeksi ansaittu voitto, onnea Espoo! Onneksi kausi ei ole vielä ohi, nyt päästään katsomaan lopultakin niitä kuuluisia kunnon pleijareita!
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
YLE Puheen kommentaattori Juha Lind ihmetteli ensimmäisellä erätauolla sitä, että kun Nielsen jätti kaukalon ja Noronen tuli tilalle, niin Noronen ei millään lailla osoittanut kiinnostusta Nielsenin tilaan, ei kopauttanut polvareihin eikä mitään. Huomasiko kukaan muu tällaista?
Huomasin ihan saman. Toisaalta Nielsen tuli niin tuskaisen näköisenä vaihtoaitioon kahden taluttajan kanssa, että varmaan ihan hyvä ettei käyty polvareita koputtelemassa tms., kun ei voi tietää, että mitä meni rikki. Tuskinpa taustalla mitään sen ihmeempää on, voihan olla että Noronen myös keskittyi siinä vaiheessa jo omaan urakkaansa niin täysillä. Mutta eihän näistä toki voi varmasti tietää näin ulkopuolisena.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Mutta eihän Espoossa ole keskustaa?

No ei ole niin, ja tämä keskustan oleminen tai olemattomuus liittyy jääkiekkoon miten? Selitätkö?

Niin ja jani#31, mitään muuta en vihaa niin paljon kuin huonoja voittajia. Kyllä sitä huonoa provoa on lentänyt molemmin puolin ihan yhtä paljon (mm. itse olen siinä kunnostautunut), mutta se vähän kuuluu playoff-pelien kiivaaseen luonteeseen. Pitää sitä kannattajienkin vähän päästellä höyryjä.

En ole huono voittaja, päätin vaan säästää tämän oman avautumiseni siihen kun p.o sarjamme lopputulema on selvä. Hyvää kesää Raumalle, myös O.Honkaheimolle, joka kuulemma omistaa nykyään Bluesin... ;)
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se oli sellainen ilta se. Hyvät paikat oli jostain club 202 katsomosta ja ihmettelin vain mikä tuo club siinä oli. Sitten heti pelin alkuun tuli repäistyä BigRichie tjms ja luulin että illasta tulee hieno, mutta toisinhan se meni. Lukon vatsa täyttyi 1-3 maalista ja sen jälkeen olikin kentällä aktiivisena vain Blues. Vähän räkäsiä nuo Bluesin muutama maali oli, mutta eikös se ole PO:ssa tapanakin. Yhdenkään laukauksen eteen en nähnyt lukkolaisten heittäytyvän ja se kertoi tahtotilasta. 7:30 jäljellä kun oli peliä ja mainostauko niin lukkokentällinen keskenään miettii kuvioita ja Vuori katselee tuppisuuna Bluesin vaihtopenkille. Ei mitään tsemppaamista tms vaan luovutettu oltiin jo tuossa vaiheessa.

Turhaan tässä vuodattelen, paska kausi onneksi loppui tänään ja voi keskittyä futisliigoihin.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Ottelun ja Bluesin hillittömän voitonnälän nähneenä voin vilpittömästi sanoa: KalPa tulee olemaan (taas) kusessa tän jengin kanssa! Hieno poppoo!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös