Turhan tiedon -ketju

  • 663 546
  • 3 252

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Avaruushissistä on puhuttu iät ja ajat. Nyt japanilaisella Obayashi-yhtiöllä on aikomus saada sellainen kyhättyä vuoteen 2050 mennessä.

Kaapeli on tarkoitus tehdä nanoputkista ja vastapaino on 96000 kilometrin korkeudessa. Avaruusasema jossa miehistö oleilee on 36000 kilometrin korkeudessa (eli geostationäärisellä radalla, kirj. huom.). Hissi kulkee vaijeria pitkin 200 km/h, joten matka asemalle kestää noin viikon.

Linkin takana näkyvissä suunnitelmissa avaruusasemalla on myös aurinkopaneeleja, joiden energiaa voidaan siirtää maahan (oletettavasti mikroaaltosäteilynä, kirj. huom.). Muuten hissin varsinaisesta käyttötarkoituksesta ei puhuta paljon. Yksi usein esille nostettava idea on käyttää sitä laukaisualustana luotaimille tai jopa miehitetyille lennoille. Mitä korkeammalta laukaisu voidaan tehdä, sitä pienemmällä polttoainemäärällä (ja aluksen massalla) tullaan toimeen ja laukaisujen hinnat putoavat kuin Kreikan talous. Tämä olisi tarpeen jos avaruuslennoista halutaan tulevaisuudessa rutiinitoimintaa.

Construction firm aims at space elevator in 2050 : National : DAILY YOMIURI ONLINE (The Daily Yomiuri)
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
A 72-year-old man from a remote valley in southwestern Nepal was on Sunday declared the shortest man ever documented after being measured by Guinness World Records officials.

Chandra Bahadur Dangi stands just 54.6 centimetres (21.5 inches) tall, measurements confirmed.
Nepal pensioner crowned world's shortest man

Jos Chandra Bahadur Dangi heittäytyisi vanhoilla päivillään homoseksuaaliksi ja hänet mounttaisi John Holmesin veroinen panomies 30 sentin lekallaan, niin siitä tulisi pahaa jälkeä jopa Nepalin mittapuulla.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Jos Chandra Bahadur Dangi heittäytyisi vanhoilla päivillään homoseksuaaliksi ja hänet mounttaisi John Holmesin veroinen panomies 30 sentin lekallaan, niin siitä tulisi pahaa jälkeä jopa Nepalin mittapuulla.

Ja jos Chandra Bahadur Dangi heittäytyisi vanhoilla päivillään Jatkoajan kirjoittajaksi, ottaisi hän epäilemättä nimimerkikseen Lyhin Kääpiö 54,6cm. Jos hänellä olisi tilannetajua ja pelisilmää. Tuskin hänellä kuitenkaan olisi.

Osmium on tihein alkuaine.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
In English "@" is known as the "at" symbol, but in Italian, its known as a "chiocciolina" meaning "small snail."

Eli toisin sanoen suomalaisittain miukumauku on italian kielellä pieni etana.
 

TKH

Jäsen
The trial of six Italian scientists and a former government official for manslaughter over the 2009 earthquake in L'Aquila has opened in the city. Prosecutors allege the defendants gave a falsely reassuring statement before the quake after studying hundreds of tremors that had shaken the city.
BBC News - Italy scientists on trial over LAquila earthquake

Aika erikoista, luulisi ettei tommosta esiinny missään muualla maailmassa paitsi tietysti Jenkeissä. Tapaus olisi ymmärettävä ainoastaan siinä tapauksessa, että syyttäjä olisi löytänyt näyttöä esimerkiksi lahjonnasta tai muusta rikollisesta toiminnasta, mikä olisi ollut syynä siihen, että syytetyt olivat antaneet vakuuttelut alueen turvallisuudesta.
 

TKH

Jäsen
Nenäkannun käyttäjät huuhtoivat nenäänsä vesijohtovedellä. Yhdysvaltain terveysviranomaisten mukaan tappaja-ameebaa sisältävä vesijohtovesi voi olla juomakelpoista.

Päästyään aivoihin se tuhoaa aivot. Kuolema seuraa yleensä 1-12 päivän kuluessa oireiden ilmaantumisesta. Sairastuneista kuolee 100 % jollei hoitoa anneta ja hoidetuista potilaistakin kuolee arviolta 99%.
Tappaja-ameeba söi nenäkannun käyttäjien aivot

Olen tämän ameeban ja sen ruokavalion maininnut jo aikoja sitten, mutta minulle oli uusi tieto, että Jenkkien vesijohtovesikin voi sisältää ameebaa. Aikaisemmin on sanottu, että tartunnan voi saada lähinnä uima-altaista.
 

TKH

Jäsen
Vuodesta 2012 näyttäisi olevan tulossa mielenkiintoinen vuosi Intian laivastolle. Ohessa lista aluksista ja sukellusveneistä, jotka Intia todennäköisesti ottaa käyttöön tänä vuonna.

Nerpa: Luovutettiin Intialle alkuvuodesta. Ydinsukellusvene on tällä hetkellä matkalla Intiaan. Aikaisemmin liikkuneissa huhuissa kerrottiin, että Intia olisi ollut kiinnostunut rahoittamaan toisenkin keskeneräisen Akulan (eli Iribiksen) rakentamisen loppuun, mutta viime aikoina asiasta ei ole kuulunut mitään. Iribis oli edennyt jo aika pitkälle ennen kuin työt keskeytettiin ja voi olla, että Intia vielä rahoittaa tämänkin aluksen valmiiksi rakentamisen. Tosin ehkä vain siinä tapauksessa, että Nerpa vastaa täysin Intian odotuksia ja vaatimuksia, mutta Arihant ei.
Gorshkov: Lentotukialuksen luovutus tapahtunee loppuvuodesta.
2 Talwaria: Ensimmäisen fregatin luovutus on huhtikuussa ja toisen loppuvuodesta. Kolmas ja viimeinen saapuu ensi vuoden alkupuolella.
Kolkata: Ensimmäinen kolmesta rakenteilla olevasta hävittäjästä otetaan käyttöön maaliskuussa. Toinen otetaan käyttöön ensi vuonna.
Shivalik: Viimeinen kolmen fregatin sarjasta otetaan käyttöön alkuvuodesta.
Arihant: Intian ensimmäinen oma ydinsukellusvene on tällä hetkellä testauksessa ja juttujen mukaan Intia odottaa, että alus voitaisiin ottaa palvelukseen loppuvuodesta. Lisäksi toinenkin sukellusvene on jo aika pitkällä.
Kamorta: Ensimmäinen korvetti, tai todellisuudessa paremminkin pieni fregatti, otetaan palvelukseen kesäkuussa. Seuraava saapuu ensi vuonna.

Eli kaiken kaikkiaan siis 1 lentotukialus, 2 ydinsukellusvenettä, 1 hävittäjä, 3 fregattia ja 1 iso korvetti. Jos toteutuu, niin ei todellakaan huono saldo yhdelle vuodelle.

Mainitaan vielä, että Intian omien lentotukialuksien rakentamisessa on ollut joitakin ongelmia, mutta ensimmäisen rakentaminen on kuitenkin edennyt jo sen verran, että aluksen vesillelasku tapahtui alkuvuodesta. Tosin vielä menee ainakin pari vuotta ennen kuin alus on valmis ensimmäisiin testeihin. Mahdollisesti hyvin paljon pitempäänkin.
 

TKH

Jäsen
mainitaan vertailuksi edelliseen, että viime vuonna Kiinan saldo käyttöönotetuissa pinta-aluksissa taisi olla vain 2 fregattia ja 1 maihinnousualus. Sukellusveneistä on hyvin vaikea sanoa mitään. Tänä vuonna saldo tulee kuitenkin olemaan paljon parempi, koska esimerkiksi jo hävittäjiä Kiina saattaa tänä vuonna ottaa käyttöön kolme. Juttujen mukaan nykyinen rakennusvaihe käsittäisi kuuden hävittäjän rakentamisen ja aika hyvin se näyttäisi paikkansa pitävän, koska kolme niistä on jo testauksessa ja kuvien perusteella rakenteilla on kolme muuta. Maihinnousualuksia on rakenteilla kaksi ja toinen niistä on jo valmis testaukseen ja otettaneen siis käyttöön tämän vuoden aikana. Mahdollisesti myös Varyagin käyttöönotto sijoittuu tälle vuodelle, vaikka voi se hyvin mennä seuraavallekin. Fregatteja Kiina on viime vuosina rakentanut aika hyvällä tahdilla ja 2-3 otettaneen käyttöön tänäkin vuonna. Lisäksi Kiina on aloittanut uuden korvetti-luokan rakentamisen, mutta pari ensimmäistä alusta on vielä aika aikaisessa vaiheessa.
 

Reilander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja sen häijyt haittalevyt
Koska en vitutukseltani viitsi jääkiekosta kirjoittaa, mainittakoon että esim. Emma Maersk:n ankkuri painaa 29 tonnia.
Tämä tuli mieleeni, kun yle teemalta tulee jotain höpöhöpö-dokkaria Titanicin lekasta.
Ohjelmatiedoista vaan sai sen käsityksen, että Titanicissa olisi ollut suurin ankkuri evö. (painoi 16ton)

Turhaa tietoa on myös se, että mielestäni TPS on pepusta.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Meinasin kysellä tyhmien kysymysten ketjussa että mistä tulee huuto "Soittakaa Paranoid". Päätin kuitenkin kerrankin olla omatoiminen ja wikipediasta löytyi seuraavanlainen teoria.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Soittakaa_Paranoid!

Avainsanoja Tampere, 1980-luku, Juho Juntunen, Pahkasika, Alivaltiosihteeri, Florida.
 

TKH

Jäsen
Lentokoneen lentoonlähtöpaino on korkeampi kuin maksimi sallittu laskeutumispaino, jonka takia ylimääräinen kerosiini dumpataan ilmaan silloin jos kone joutuu palaamaan takaisin kentälle heti lentoonlähdön jälkeen.
 

Masentaja

Jäsen
Lentokoneen lentoonlähtöpaino on korkeampi kuin maksimi sallittu laskeutumispaino, jonka takia ylimääräinen kerosiini dumpataan ilmaan silloin jos kone joutuu palaamaan takaisin kentälle heti lentoonlähdön jälkeen.

Tämä on ihan totta. Ei voi kun nauraa sille juntille joka aikoinaan jokunen vuosi sitten thaimaan matkalle lähteissä oli vetänyt bodarinapit ja viinat sekaisin ja kone teki välilaskun tallinnaan helsingistä lähdön jälkeen kun päässä pörisi hieman liikaa(riehunut). Siinä kerosiinit dumpataan pihalle ja laskun maksaa se kenen takia välilasku tehdään. Plus kaikki muut kulut päälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös