Mika Järvinen vs. Mikko Tolvanen – Kerhon maalivahdit kaudella 2011–2012

  • 29 451
  • 80

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Olenko minä ainoa, joka löytää jonkin asteisen sarkasmin noista Järvisen lausunnoista. "Melkein harmitti lähteä edes yrittämään torjuntaa, kun näin Granlundin vetopaikassa." Mun mielestä Mika irvuilee sillä, että ilmaveivimicke on niiiiin saatanan kova, että turha yrittää.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Ei jumalauta voi, ei saa, ammattikiekkoilija ajatella noin, saati mennä sanomaan tuollaista ääneen!!
niin yleensä niissä haastatteluissa ammattikiekkoilija heittelee "lisää luistelua", "terävyyttä maalintekoon", "kovempaa työntekoa" ja "omaa peliä".

Vähän ajattelematon kommentti Järältä, muta tuollainen luonnonlapsihan kyseinen kaveri on. Ei tuosta ammattiylpeydestä kannata olla huolissaan, erittäin määrätietoinen ja itsekriittinen molari. Ja juuri se on yksi syy alkukauden suurelle sukellukselle. Järvinen syyllisti itseään erittäin rajusti alkukauden huonoista otteista ja siitä, ettei yksin pysytynyt kannattelemaan sen aikaista paskalaumaa. Nyt on sitten kuuppa oikein kunnolla jumissa.

Enemmän kiinnittäisin huomiota siihen "jatkossa HPK:n suunta on ylöspäin" kommenttiin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
En tiedä sinusta Mackey mutta minulle ei ole tullut vielä selväksi mikä on sellainen veto joka ei ole otettavissa, ellei se tule tyhjän maaliin takakulmalle. Niitä ei tuossa pelissä ollut. Ei varsinkaan noiden kommenttien perusteella.

Granlundin vedot olivat hyviä, joo mutta tuliko se Järvinen edes vastaan peittääkseen ne yläkulmat? Molemmissa maaleissa Järvinen hyppää polvilleen ja yrittää jotain helvetin reaktiotorjuntoja. Peltosen maalissa taas sivuttaisliike on AV:lla! aivan olematon. Mies on myöhässä peittääkseen sen poikkisyötön jälkeisen vedon, vaikka jokainen tietää että se sieltä tulee. Peltosen vetokin on sekunnin myöhässä. Sitten taas yrittää jotain ihme torjuntaa sillä hanskallaan, sen sijaan että vetäis paketin kasaan ja peittäis kaiken minkä pystyy ja eikös se sieltä kainalosta livahda. Muutoinkin toi tekeminen tuolla maalilla on Järvisellä ihan ihme touhua. Jos joukkueen peli ei toimi sitä yksinkertaistetaan. Näköjään maalivahdin kohdalla tämä toimii toisin päin. Mitä huonommin menee sitä enemmän siellä häslätään. Mennään rännikiekkoihin ja vippaillaan ränniin vaikka oma pakki vieressä, jokainen torjunta häslätään ja sähelletään ylimääräisillä heilumisilla. Sen sijaan että pistettäis pakka kasaan ja katottais jääkö se kiekko vai ei.

Sovitaan vaikka sitten että on kuuppa jumissa ja ei ole maalivahdissa mitään vikaa, mutta kyllä minun silmiini tuossa kaverissa on tällä hetkellä vain menetettävää tuolla maalilla. Paskaakos siinä jos vastustaja tekee huippupaikoista häkit hienoilla laukauksilla, mutta jos ei maalivahti ota kolmeen peliin YHTÄÄN game saveria niin kyllä sillon siellä on väärä mies maalilla. Kyllä sen maalivahdin tulee kuitenkin antaa mahdollisuus sille joukkueelle pelata voitosta, tällä hetkellä näin ei ole.

On noita pieniä veskareita ollut ennenkin liigassa ja huipulla, mutta ei ne millään saatanan sähläyksellä ole pärjänneet vaan kovalla liikkeellä ja vastaantuloilla = kulmat pieniksi. Sitten vaan se paketti kasaan ja sähläykset pois. Nyt siellä istuu muuan kaveri jossain veskarin alueen keskellä ja jos kaveri edes vihjaa ampuvansa niin on naamallaan että varmasti sinne ylös mahtuu kiekkoa latomaan. Mutta hei ei se mitään, varaa on noita pelejä hävitä ihan helvetisti.

Kyllä mun rehellinen toive on että jostain löytyis joku 2 metriä iso jämä divarin veska joka menis sinne maalille vaan seisomaan ja ottais ne ekat kiekot kiinni. Jos sitten ripareista joku rankoo niin voisin edes pakkeja syyttää.
 

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust
Vaikkei ottelu Järältä parhaalla mahdollisella tavalla alkanutkaan, niin kaikkiaan Järä pelasi tänään hyvän pelin. Olihan se edelleen ajoittain sellaista sätkimistä, mutta niin se oli kauden alussa Tolvasellakin. Rankkareissa narreista ei ollut Mikalle edes haastetta.

Kyllä siitä vielä hyvä tulee.
 

d2uce

Jäsen
Avausmaali hanskakäden puolelle yläkulmaan. Ranteet auki?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Meni se sinne?? (en ole katsonut koostetta). Mä huusin ja kirosin ja hakkasin seinää. Kunnon itkupotkuraivaritkaan ei olleet kaukana.

Sitten kuin taikaiskusta kaikki muuttui. Olisko meillä nyt sitten kuitenkin kaks veskaa ja Mackeyltä vois pyytää anteeksi, oman uskon heikkoutta? Aika jäätävällä varmuudella Jära veteli rankitkin.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Olisko meillä nyt sitten kuitenkin kaks veskaa ja Mackeyltä vois pyytää anteeksi, oman uskon heikkoutta? Aika jäätävällä varmuudella Jära veteli rankitkin.

Minusta ei tarvi pyydellä anteeksi. Rankut veti hyvin joo, mutta herranjumala kun mikään ei tartu. Järkyttäviä reboundeja ns. helppoihinkin vetoihin. Sitten herra pyörittelee räpyläänsä ja päätään. Perustorjunnat ovat aika hukassa. highlight reel -venytykset toimii kyllä välillä.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Järkyttäviä reboundeja ns. helppoihinkin vetoihin. Sitten herra pyörittelee räpyläänsä ja päätään. Perustorjunnat ovat aika hukassa. highlight reel -venytykset toimii kyllä välillä.

Jep, kyllä siinä hanskakädessä nyt on jotain perustavan laatuista häikkää, pahimpana muunmuassa puolikentästä tullut rinnan korkuinen lätty, jonka ottaa hanskalla, pompauttaa metrin ylöspäin ja sitten liimaa rintaa vasten. Kyllä se pitää saada tuollaiset helpot suoraan hanskaan, josta sitten kiekko takaisin nopeasti peliin omille...

Pelin lopulla siinä tilanteessa missä Järä pelasi ilman mailaa, osuiko kiekko Järvisen kypärään, vai tekikö vaan Lassilat seuraavassa kulmapyörityksessä ja nosti kypärän pois päästään saadakseen katkon?
 

Kennedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Noutajat
Pelin lopulla siinä tilanteessa missä Järä pelasi ilman mailaa, osuiko kiekko Järvisen kypärään, vai tekikö vaan Lassilat seuraavassa kulmapyörityksessä ja nosti kypärän pois päästään saadakseen katkon?

Osui kypärään, jota Levonen saati muut tuomarit ei viheltäneet, jolloin Järä päätti heittää kypärän päästään saadakseen tuomareiden huomion ja Jokereiden paineen pois.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Jep, kyllä siinä hanskakädessä nyt on jotain perustavan laatuista häikkää, pahimpana muunmuassa puolikentästä tullut rinnan korkuinen lätty, jonka ottaa hanskalla, pompauttaa metrin ylöspäin ja sitten liimaa rintaa vasten.

Olin istumassa Jokerikannattajien päädyssä ja ainakin itse näin tuon tilanteen niin että Järä käytti jo hieman showmiehen elkeitä. Kiekkohan oli jo räpylässä kun Järvinen sitten pompautti sen siitä ilmaan ja kaappasi uudestaan kiinni. Takaisin antamista epäilijöille?

Tosissaan puhuessaan on pakko ehkä kuitenkin hieeeeeman kehua Järvisen eilistä pelaamista. Vaikka mies ei ollut millään asteella varma suorittaja eikä oikeestaan saanut helppojakaan kiinni torjui mies meille voiton torjuntaprosentin ollessa 94,44. Miestä vain tuntuu vaivaaan aivan järjetön itseluottamuksen puute joka näkyy maalilla sitten rauhattomuutena.

Varmasti teki voitto Järviselle hyvää (kuten lopputuuletuksista näki) ja uskon että kunhan Tolvanen palaa kehiin meillä on liigan kuumimpia maalivahtikaksikoita.
 

Leija-La

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Laskujeni mukaan ei saanut kuin yhden räpylätorjunnan kiinni. Kaikki muut oli riparina ja sen verran hyvässä paikassa että paremmalla maalinedusta pelaamisella jokerit oliti tehnyt monta monta maalia.

Järä menee edelleen liian helposti maihin ja ei se Sihvosen munaamaka maali mikään maailman vaikein olisi ollut otettavaksi.
 

J.Petke

Jäsen
Järä menee edelleen liian helposti maihin ja ei se Sihvosen munaamaka maali mikään maailman vaikein olisi ollut otettavaksi.

Mäkin olisin liimannu sen räpsällä tuuppariin. Pulkkinen pääsee ampumaan vastapalloon b-pisteen kaarelta tuolla lämärillään..

Kyllä Roy olis ainaki ottanu
 

Ralph

Jäsen
Mäkin olisin liimannu sen räpsällä tuuppariin. Pulkkinen pääsee ampumaan vastapalloon b-pisteen kaarelta tuolla lämärillään..

Ja tuli vielä kilvelle. Tosin Teemu Lassila olisi ottanut.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kismittää, kirjoittelin tänne pitkät tekstit lauantaina, mutta ilmeisesti tullut sen verran glögissä touhuttua, että koko viesti hävinnyt jonnekin.

Kyseenalaistin siinä viestissä hieman Nykvistin hommeleita maalivahtivalmentajana. Tolvasesta on saatu huikea, mutta Järvinen mennyt paljon taaksepäin, joten mitä siellä on tehty? Toiselle sopii, toiselle ei? Nyt ei pysty yhtään enempään, katsotaan loppuviikosta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ottamatta Järältä mitään pois, niin jos 2 erän jälkeen on torjuntoja 20 ja pelaajien torjuntoja 3 tilastoissa, niin mä olen katsellut jotain muuta peliä, joka päättyi 7- 0 ja siellä pelas kyllä ihan HPK pelaajien näkösiä kavereita.

Hyvän pelin pelasi Jää kyllä, ei siinä mitään ja jopa niitä "game savereita" nähtiin, mutta kyllä kunnian tulisi kuulua sinne minne se ei tilastoissa kuulu, otanpa asian puheiksi tilasto ihmisten kanssa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Pakkohan täälläkin nyt on hieman hillitä jo Järän pilkkaamista. Kaveri joutui kuitenkin luukulle usein Kerhon ollessa sysipaska. Tällöin muutama helppo meni kyllä Järällekin, aika montakin helppoa, mutta siinä tilanteessa usein käy niin, että kaveri maalillakin murtuu. Tolvanen varasti roolin itselleen ja pelasikin aivan käsittämättömän hyvin. Toki Kerhokin petrasi etenkin puolustuspeliään helvetisti tänä aikana.

Nyttemmin kun Tolvanen on ollut saikulla, Järvinen on pelannut varsin hyvin. Toivottavasti nyt itseluottamus korkealla ja saadaan todellinen kilpailutilanne kahden hyvän veskarin kesken. Keväällä voi olla nämä veijarit vielä kuumia kavereita.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Onneks ei ollu Järä maalissa tänään, oltais hävitty 10-2.


Vai oiskohan se vika kuitenkin jossain muualla kun maalin suulla? Tämä avautuminen siksi, että jokaisen pelin jälkeen on saanut lukea paskaa siitä, kuinka Tolkki oilis ottanut. Ei olis. Fakta on se, että Järä on löytänyt tasonsa huonon alkukauden jälkeen ja nyt toivon, et Tolkkikin saa langan päästä kiinni mahdollisimman nopeasti. Vituttaa vaan se, että tuo pelitavallinen paskasanko kaadetaan ilta toisensa jälkeen veskareiden niskaan, vaikka jätkät ei saa luotua oikeesti tarpeeksi maalitilanteita toiseen päähän. Ja silloin harvoin kun tilanne saadaan, on yritys kuin 100 vuotialla mummolla. Jumalauta. Ja silti häviö on veskarin vika. Verrokiksi voidaan ottaa vaikka Ässät-peli, jossa ilman Järän huippu koppeja Ässät olis naulannu ekaan erään 4 uunia ja kepalaiset olis ollu taas lyöty.

Noi kenttäpelaajat on oikeasti paskoja. Rautiainen ja Leavitt ehkä Nieminenkin suorittaa omalla tasollaan. Muuten toi on ihan vitullista paskaa ja nää meijän omat kasvatit sijaiskärsii maalilla aivan liikaa.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Noi kenttäpelaajat on oikeasti paskoja. Rautiainen ja Leavitt ehkä Nieminenkin suorittaa omalla tasollaan. Muuten toi on ihan vitullista paskaa ja nää meijän omat kasvatit sijaiskärsii maalilla aivan liikaa.


Ja missä on valmentajat. Kiva hymähtelee itsestäänselvyyksiä ja läski vaan jauhaa purkkaa. heittäis nyt nämä vittuun, kun ei paljoa huonommaksi voi mennä. Ottais vaikka jonkun oppisopimuksella loppukaudeksi.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Tässä ketjussa on nähty paljon Järän dissausta ja itsekin olen suutani louskuttanut. Nyt Kerho pelaa tärkeimpiä pelejä ja on neljän ottelun voittoputkessa. Tärkein mies voittoputkelle on Mika Järvinen joka on pelannut niin huikeasti, että epäilen miehen kuolevaisuutta. Mies on selvästi löytänyt koodit ja lyönyt GODMODE:n päälle.

4 ottelua, 4 voittoa, 4 päästettyä maalia, 100 torjuntaa, torjuntaprosentti 96,15 %, 8 kpl IS-tähteä ja noin parikymmentä todellista gamesaveria.

Järä > Lassila?
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Hienoa lukea että Järällä koppi tarttuu taas. Allekirjoittaneelle jäi vähän paska maku tuosta jokerivisiitistä, kun ei sitten kuitenkaan natsannut. Äijä on kuitenkin joukkuepelaaja J:llä, aina tsemppaamassa muita ja jättää kyllä kaukaloon kaikkensa kun pääsee pelaamaan.. Toivottavasti miehen vire kestää loppuun asti ja raahaa Kerhon pleijareihin. Ensi lauantaina tosin saa muutaman helpon päästää.
 

TJ MACKEY

Jäsen
4 ottelua, 4 voittoa, 4 päästettyä maalia, 100 torjuntaa, torjuntaprosentti 96,15 %, 8 kpl IS-tähteä ja noin parikymmentä todellista gamesaveria.
Järä on kuin varkain tällä hetkellä liigan kuumin veskari. Kun Lehkonen otti joukkueen haltuun vaikutti siltä, että Tolvasella mentäisiin eteenpäin. Kun homma ei mennyt kuin elokuvissa, niin Järvinen sai mahdollisuuden ja on kyllä käyttänyt sen jäätävästi.

Niin paljon on Järvinen saanut paskaa niskaansa kauden aikana, aiheestakin, että on aika helvetin hienoa seurata miehen taistelua oman seuransa puolesta.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Järä > Lassila?
Tää on muuten kaksipiippuinen juttu. Jos joku jaksaa muistella menneitä niin muistanee kuinka haukuin Lassilan siitä että oli liian hyvä ja pakit ei joutuneet pelaamaan tai opettelemaan pelaamaan. Nyt meillä on sitten malliesimerkki siitä *kop kop kop*, kuinka alkukausi tuli turpaan kun se veskari ei pitänyt jengiä yksin pystyssä, sarjataulukko osoittaa sen oikean aseman, nyt on sitten ollut pakko opetella pelaamaan, pakko puolustaa joukkueena ja kun siihen lisätään maalivahti joka ottaa juurikin ne jotka on pakko niin on asetelma aika helskutin herkullinen.

Sääli vain että minun ajatusmaailmassani Lassilasta tehtiin "syntipukki" peluuttamalla liian vähän Metsolaa, jolloin olisi ollut pakko oppia että 6 puolustaa, 5 hyökkää. Tänään se oli taas ilo katsoa kuinka Järvinen antoi kaikkensa, teki sen mitä pystyi, seisoi oikeisiin aikoihin päällänsä ja joukkueen avulla se riitti.

Ei kyllä voi olla kuin tyytyväinen molempien maalivahtien esityksiin. Minusta molemmat ovat suorittaneet kokonaisuutena jopa yläkanttiin, nyt Järvinen heräsi ensimmäisenä koko joukkueesta taistelemaan pleijareiden puolesta, mies kompuroi välillä omiaan, kun on niin liekeissä. Tolvanen taas antoi silloin kun kynnettiin todella syvällä itsestänsä irti ja voitti niitä pisteitä joiden ansiosta tänään voi sanoa että pleijaripaikka siintää vielä kaukaisissa toiveissa. Ei yhtään huonot valinnat veskoiksi jos minulta kysytään.
 

d2uce

Jäsen
Upea homma tuo Järvisen jumalmoodi. Jotenkin palaset alkoivat loksahdella Järvisellä sen vapauttavan rankkarivoiton jälkeen kotikaukalossa entistä seuraa vastaan. Toki sen jälkeen on varmaan numeroiden valossa heikompikin peli mahtunut mukaan, mutta se oli sitä sekavaa aikaa muutenkin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Se siitä sitten. Kai tässä voidaan vihdoinkin tunnustaa, että maalivahti on joukkueen tärkein pelaaja ja Kerhon riskipitoinen lähtö tähän kauteen on osoittautunut todelliseksi virheeksi.

Molemmat kassarit pystyvät pelaamaan toisinaan aivan loistavia otteluita, mutta rutiinitaso on molemmilla huonompi kuin kenellä tahansa kolmekymppisellä mestisjyrällä. Puolustukselta ei aina liikaa apuja ole tullut, mutta toisinaan varmasti pelaajiakin vituttaa kun käytännössä joka veto uppoaa ja peli hävitään ennenkuin se ehtii edes alkaa.

Vituttaa kuin pientä oravaa ja veskarit saakoon siitä osansa. Katsokaa nyt vaikka Tapparan toista ja Lukon neljättä maalia. Ei yksikään liigatason maalivahti voi olla noin purjeessa! Kauden ratkaisuhetkillä koko paketti on hajonnut käsiin, veskareiden torjuntaprosentti keskimäärin viimeisestä 9 matsista hulppea 84,42%.

Kerholla on liigan paskimmat molarit! Tää on mun kerttu...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös