Vahvistuksien tarve kaudella 2011-2012

  • 335 029
  • 1 001

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
Kappas vaan, kilven "paluu" on kyllä ehdottomasti päivän paras uutinen! Toivottavasti nivuset kestää ja Kilpi tuo Pojan keväällä kotiin.....
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ainakin ihan pieneksi hetkeksi voidaan unohtaa nyt se uusi ykkösmaalivahti... ;)

Kilpeläistä tarvitaan ensi viikolla kahdessa kärkipelissä Pelicansia ja KalPaa vastaan, joten ihan loogista että tämä ottelu mennään vielä voittamattomalla Zoltánilla.
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin ja muutenkin loogista antaa Kilven palautella ensin tuntumaa harjoituksissa. Me voidaan mennä hyvin Zoltanilla eteenpäin. Mies on kuitenkin näyttänyt, että pystyy pelaamaan hyvin ja sytyttää varmaan koko joukkuetta asenteellaan. Ja miten tämä liittyi ketjun aiheeseen, niin todettakoon että veskarihankintaa ei nyt tarvitse miettiä ainakaan hetken jos Eeron nivuset kestää.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
On nämä maalivahtien loukkaantumiset kyllä todella paskamaisia, turhankin hyvin muistuu mieleen tapaus Markkanen ja samaiset surullisen kuuluisat nivuset.

Toivotaan nyt, että Kilpeläisen nivuset ovat kunnossa ja mies pystyy vetämään täysipainoisesti loppukauden.

Luotan kyllä siihen, että Kekäläisellä, Erkalla ja Lämsällä on lääkäreiltä tarvittavat tiedot ja ennusteet Kilven tilanteesta. Toivottavasti paikat on kunnossa, sillä kunnossa ollessaan Kilpi on liigan top-3 maalivahteja.
 
Pessimistinä sitä väkisinkin ajattelee että Tuohimaan tiistaisen tällin jälkeen luukulle on laitettu se vähemmän hajalla oleva molari. Joku voisi käydä kuikuilemassa miltä Kilpeläisen meno näyttää alkulämmöissä jotta saisi edes vähän tuntumaa siihen onko ukko oikeasti pelikunnossa vai vain muistelemassa miltä se peli näyttää ilman popparilaatikkoa sylissä.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Samoilla linjoilla Negatiivisen kanssa. Minusta vaan tuntuu, että maalivahdin tarve ei ole kadonnut kahdessa päivässä mihinkään.

Kilpeläinen laitettu kakkoseksi, että edes jonkinlainen uskottavuus säilyisi ja ostetaan taas viikolla aikaa. Voisinpa lyödä vetoa, että jos Tuohimaa tervehtyy ensi viikoksi, niin hän tulee mukaan ja Kilpeläisen tilannetta "seurataan päivittäin".
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kilpeläinen tänään kokoonpanossa! Avaa tosin vielä luukkua, mutta parempaan päin nähtävästi ollaan menossa.

Eihän tuo Kilpeläisen paluu luukkua availemaan vielä tarkoita yhtään mitään muuta kuin että Tuohimaa on vielä enemmän rikki kuin Kilpeläinen. Ei kai luukun availu nivusia niin rasita, jaksan epäillä ettei Kilpeläinen ole vieläkään varsinaisesti pelikuntoinen koska ei ole maalinsuulla.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eipä tuonut tämän päivän peli minkäälaista muutosta vahvistusten tarpeeseen. Pakkihan me tarvitaan ja kipeästi. Iso, nopea, paha, taitava ja loistava joukkuepelaaja. Vielä kun miehellä olisi joku hieno ja eksoottinen nimi niin homma olisi täydellinen. Joku perus Pertti tai Jones kuitenkin kelpaa kunhan nuo pelilliset ominaisuudet on kondiksessa.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Valitettavasti alkaa myös näyttämään siltä että tarvitaan pakin lisäksi keskushyökkääjää jos kevään väännöissä aiotaan pärjätä. Nyt kun joukkueen tärkein sentteri Hahl on poissa niin meillä on joskus maaginen Filppula ja nelosen roolissaan loistava Heino. Sitten on Kerälä, joka joutuu vilttiin vaikka joukkueessa olisi kaksikin hyvää laituriparia tarjolla joiden keskellä saisi pelata.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mr Kekäläinen faxi laulamaan kiitos.

Kekäläinen kertoisit nyt meille faneille vain rehellisesti että kaikki rahat on kiinni nykyisessä joukkueessa. Voisimme samantien lopettaa unelmoimisen jostain vahvistuksesta. Nimittäin muuten keväällä tämä joukkue ei tule näkemään 1kierrosta pidemmälle. Pikkaisen kateellisena katselen tuota Ifk:n toimintaa. Sinne on tullut kauden aikana jo muutama kohtalainen vahvistus. Ensi viikolla sinne on kuulema tulossa uusi hyökkääjä. Voiko asia olla tosissaan niin että kaikki rahat laitettiin keväällä/kesällä kiinni tähän joukkueeseen?`Jotenkin haluisin uskoa kassakaapin pohjalla olevan vielä muutama euro jolla saisi hommattua PUOLUSTAJAN josta olis jotain hyötyä ylivoimalla. Mikäli kaikki rahat on loppu niin kokeile kaupata vaikka Masto johonkin KHL-joukkueeseen. Harmi näillä tän kauden näytöillä ei taida olla mitään saumaa. Laita vaikka Jarkko siihen samaan kauppaan kunhan vain saataisiin se PAKKI...
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pikkaisen kateellisena katselen tuota Ifk:n toimintaa. Sinne on tullut kauden aikana jo muutama kohtalainen vahvistus. Ensi viikolla sinne on kuulema tulossa uusi hyökkääjä.

Muuten en ota kirjoitukseesi kantaa, mutta enpä nyt oikein tiedä mitä ihailtavaa HIFK:n ja Nybondaksen toiminnassa. Toki siellä on reagoitu heikkoihin otteisiin kaukalossa hankkimalla kieltämättä varsin kovatasoisia pelaajia, Fernholm olisi kelvannut minulle hyvin tännekin, mutta en kyllä toivoisi tuollaista pelaajarallia meille. Yksi laadukas pakki riittää edelleen, sen jälkeen Jokerit pelaa realistisesti mestaruudesta. Nykyinenkin joukkue riittää todennäköisesti välieriin, ellei kukaan avainpelaajista loukkaannu.
 

haamuhanska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT, Kajaanin Hokki, K-Vantaa, HC RuMa
Kyyyyyyynel!

Virmasen aikana valitettiin, että junnut ei saa peliaikaa ja kuinka tänne hankitaan jotain jäähdyttelijöitä ym. rahastajia.
Nyt kun joukkuetta rakennetaan kärsivällisesti, harkiten, pitkäjänteisesti ja annetaan junnuille vastuuta, niin sekään ei kelpaa.

Siirtoraja umpeutuu VASTA 31.1 ja play offeihin on aikaa 3kk, joten malttia malttia... Tuomitaan sitten kun kaikki kortit on lyöty pöytään, itse ainakin luotan Kekäläisen, Erkan ym. ammattitaitoon.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Virmasen aikana valitettiin, että junnut ei saa peliaikaa ja kuinka tänne hankitaan jotain jäähdyttelijöitä ym. rahastajia.
Nyt kun joukkuetta rakennetaan kärsivällisesti, harkiten, pitkäjänteisesti ja annetaan junnuille vastuuta, niin sekään ei kelpaa.

Siirtoraja umpeutuu VASTA 31.1 ja play offeihin on aikaa 3kk, joten malttia malttia... Tuomitaan sitten kun kaikki kortit on lyöty pöytään, itse ainakin luotan Kekäläisen, Erkan ym. ammattitaitoon.

Allekirjoitan muuten tämän, mutta ei se silti tarkoita, että pitäisi mennä ääripäästä toiseen tässä asiassa. Jos on selkeää tarvetta hankinnalle, niin sitten on. Hyökkäyspäässähän on melko hyvin laajuutta, kun saadaan nuorten kisoista pojat takaisin, vaikka toki on myönnettävä sekin, että avainmiesten särkymisvaraa ei hirveästi olekaan, mutta tuskin sitä on kovin monella muullakaan. Sen sijaan puolustuspää tarvitsee leveyttä. Parhaan kuusikon jälkeen johon lasken Kivistön tällä hetkellä mahtuvaksi, ei hirveästi houkuta vaikkapa pudotuspeleissä korvaajina Manelius tai Klingberg. Ja puolustuspäässäkin tulee poissaoloja todennäköisesti vielä tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin. Jonkun Väänäsen poissaolo olisi täysi katastrofi tähän paikkaan. Ja eikös tässä siihen pyritä, että keväällä ollaan paras joukkue? Mikään ei sitä takaa eikä vie pois, mutta mahdollisuuksia voidaan parantaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Virmasen aikana valitettiin, että junnut ei saa peliaikaa ja kuinka tänne hankitaan jotain jäähdyttelijöitä ym. rahastajia.
Nyt kun joukkuetta rakennetaan kärsivällisesti, harkiten, pitkäjänteisesti ja annetaan junnuille vastuuta, niin sekään ei kelpaa.

Kumpikaan ei mielestäni saa olla itseisarvo. Jos junnulle (esim. tällä kaudella Klingberg) annetaan näytönpaikka ja hän ei sitä lunasta, tulee tuo paikka jotenkin täyttää. Tilanne on tyystin erilainen kuin hulluina vuosina, jolloin näytönpaikkoja ei annettu.

Vahvistus on sitä paitsi pelaaja, joka omalla osaamisellaan pystyy täyttämään vaaditun roolin. Vahvistus ei siis lähtökohtaisesti ole se markkinoiden kovin nimi tai entinen NHL-pelaaja, vaan voi yhtä hyvin olla se machuldamaisesti toisesta liigaseurasta hankittu kaveri. On kuitenkin pieni ero hommata dagenöitä ja kumppaneita, vaikka tarvetta olisi ollut jollekin ihan muulle.

Ihan turha tässä on mennä ääripäästä toiseen. Jos junnuille vaaditaan lisää peliaikaa, ei se tarkoita koko A-junnujoukkueen nostamista kertarysäyksellä liigaan. Ja jos vahvistuksia vaaditaan, niin ei se tarkoita jokaisen alle 23-vuotiaan heittämistä A:han tai Mestikseen.
 

Filosofem

Jäsen
Mä annan kiitosta siitä, että loukkaantumisten sattuessa vastuuta on annettu rohkeasti omille junnuille. Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka Pulkkinen, Granlund, Armia jne. pelaavat liigassa huipputasolla alle parikymppisinä, niin sama "temppu" ei tule onnistumaan kuin harvoilta. Teräväinen 17v, Hännikäinen 18v, Ruuttu 19v. Kun vertaa vaikkapa eilisen vastustajan, Bluesin nuoriin runkopelaajiin, niin Cami Miettinen 25v, Kähkönen 25v, T. Sallinen 22v jne.

Entäpä, kun IFK:oon puolella aina silloin tällöin hehkutetaan 20-vuotiasta puolustajaa Christian Silfveriä? Meidän samanikäiset pakit (Kivistö, Manelius, Eronen) ovat nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoa, ovat pelanneet miesten peleissä jo kolmen kauden ajan, NHL-varaukset... vs. Silfverin yksi matsi Kiekko-Vantaassa. Alright, tämä meni jo niin sivuraiteille, tarkoitus ei ole mollata ketään nuorta vaan osoittaa, miten hyvin Jokereissa on parina vuotena hoidettu alle parikymppisten pelaajien sisäänajoa liigajäille - se on 2000-luvulla meillä päin poikkeuksellista toimintaa. Vai tuleeko joku miettineeksi, että Kivistö, Manelius tai vaikka Tyrväinen voisivat pelata myös junnuissa (he nimittäin ikänsä puolesta mahtuisivat ihan hyvin)?

Kun näitä alle parikymppisiä ajetaan miesten peleihin sisään säännöllisesti, niin ilman NHL-kutsua meillä on helvetin kova rivi nuoria runkopelaajia parin vuoden sisällä. Mikäs olinkaan kirjoittamassa alunperin, niin joo, kuitenkaan nämä 17-18v. lupaukset eivät ole vielä kypsiä pelaamaan vakituisesti miesten peleissä isolla peliajalla. Voima, vääntö ja liike eivät pitkän päälle riitä.

Sen takia kallistun pitkän jahkailun jälkeen siihen, että joukkue tarvitsee yhden monipuolisen ja taitavan puolustajan (joka keklumaisesti voisi olla noin 25-vuotias kiidossa oleva talentti, joka tekee sopimuksen myös tulevasta kaudesta). Mistä tällaisen löytää - mä en tiedä. Kun hyökkäyksessä kaikki ovat terveenä (kop kop), niin siellä on pelipaikat täydellisesti miehitettyjä - itse asiassa tällöin Tyrväinen jopa saattaa tippua Ben-Amorin tieltä. Maalivahdeissa ei ole valittamista, kunhan Zoltan on nokkimisjärjestyksessä Tuohimaan edellä.

Turha viesti, mutta ehkä se oli terapiaa.
 

Sakkoliha

Jäsen
Entäpä, kun IFK:oon puolella aina silloin tällöin hehkutetaan 20-vuotiasta puolustajaa Christian Silfveriä? Meidän samanikäiset pakit (Kivistö, Manelius, Eronen) ovat nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoa, ovat pelanneet miesten peleissä jo kolmen kauden ajan, NHL-varaukset... vs. Silfverin yksi matsi Kiekko-Vantaassa.

Sen verran kommentoin, että Silfver ollut koko syksyn loukkaantuneena ja A:ssakin pelasi kauden ensimmäisen ottelun vasta joulukuussa. Aivan varmasti tulee pelaamaan liigassa, kunhan on saanut pelituntuman sille tasolle takaisin, koska oli kuitenkin monta kuukautta sivussa.
 

haamuhanska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT, Kajaanin Hokki, K-Vantaa, HC RuMa
Totta kai täsmähankintoja pitää tehdä, jos tarvetta on. Enemmänkin ärsyttää tuo "Keklu ei tee mitään" vuodatus! Varmasti koko ajan tilannetta ja pelaajamarkkinoita seurataan aktiivisesti. Mielestäni ei pidä hosua, ja jos ei saa sellaista pelaajaa mitä hakee, niin turha mitään "dagenaisia" tänne on roudata. Varmasti Kekäläisen tavoite on löytää pelaajia kohtalaisella hinta/laatusuhteella ja mieluiten niin, että kaveri pelaisi meillä tulevallakin kaudella. Jos vahvistuksia ei tule, niin ehkä sopivaa ei ollut saatavilla tai hinta oli liian kova. Varmasti Kekäläinen tekee parhaansa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Tämän illan peli kärkijengiä alleviivasi taas vahvistusten tarpeet: Kakkossentteri ja viivapakki.

Kerälä oli TÄYSIN turhake tänään, ei niin mitään käyttöä. KalPan maalikin menee Kerälän kontolle, kun kaveri ei hoitanut puolustusvelvotteitaan asianmukaisesti kiekonmenetyksen jälkeen. Rintamasuunnan tulee kääntyä HETI, ei pidä jäädä ihmettelemään.

Koko kakkosketjun peli kärsi Kerälän surkeudesta.Teräväinen pelasi hyviä vaihtoja, mutta on vielä raakile liigatasolla. Lahden Jaska olikin kovin yksinäinen susi ketjussa tänään. Sentterin pitäisi olla ketjunsa johtava lenkki, mutta Kerälä tuntuu elävän peleissä lähinnä Pulkkisen ja Lahden suoritteista. Jos Pululla ja Lahdella on vaisumpi ilta, ei Kerälä kykene nostamaan ketjukaveriensa tasoa. Onnistumiset SaiPaa vastaan ovat toki ihan kiva juttu, mutta pitkällä tähtäimellä eivät merkitse mitään.

Sitten se pakkiasia... En edelleenkään diggaa siitä, että kaikki sonta kaadetaan Nordlundin niskoille, mutta olihan kaveri taas ihan luokaton tänään jos suhteutetaan odotuksiin. Tänään taas mietin monta kertaa ylivoimaa katsellessa, että mitä jos meillä olisi hyvin liikkuva ja tarkasti laukova viivapakki joukkueessa, jojnka varaan ylivoimaa voisi rakentaa? En haluaisi menettää kaikkea uskoani Nordlundin suhteen, mutta iso muutos täytyy tapahtua että kaverista olisi meille vielä jotain hyötyä tällä kaudella.

Maalivahtiosasto on taas kunnossa, mikäli Eero säilyy ehjänä.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Kaksi sanaa: David Petrasek.

Kyllähän sitä taas pelin aikana mietti, että mistäköhän tuolle Nordlundillekin maksetaan kun ei itse uskalla laukoa ollenkaan ja syötöt ovat kaksi kertaa kolmesta huonoja. Omassa päässäkin kohtalaisen huono, joten tällä hetkellä meillä on 3 kiekollista pakkia (Dehner, Eronen, Klingberg), 3 puolustavaa pakkia (Väänänen, Niemi, Kivistö) ja 2 koheltajaa (Nordlund, Manelius). Ei se Petrasek voi ainakaan yhtään huonompi olla kuin Masto ja vaikka haamukausi Ruotsissa vähän vääristääkin kaverin olemusta, niin tuskin se ihan turistina esim. viime keväänä Ruotsin paidassa MM-kisoissa viiletti. Ainoa kysymysmerkki on hinta ja vähän epäilen, että kaveri suostuu kaksivuotiseen pahviin. Ikääkin on kohta jo 36, joten ihan mistään lupaavasta ja kehittyvästä pelaajasta ei voida puhua.

Ihannetilanne olisi, jos saataisiin jostain AHL:stä poimittua kehittyvä ja nuori rightin kätisyydellä kulkeva yli 190cm viivapelote, mutta aika hyvin nämäkin tuppaavat sarjatasoa ylemmäs pomppaavan ja täällä Euroopassa voidaan vain haaveilla kyseisistä pelaajista. Eikä tällaisia kavereita voi edes pitää varmoina tapauksina, joten eipä tarvitse puhua tästäkään aiheesta sen enempää.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jos vahvituksia tarvitaan ja niitä tarvitaan, niin minulle riittää yksi ylivoimapakki josta ollaan unelmoitu jo 1.5 vuotta. Nordlund on ollut täysi floppi ja ylivoimalla pelaavat Niemi ja Väänänen.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jostain syystä (älkää kysykö, en yhtään tiedä miksi..) mulla on sellainen kutina että Mastodontti täräyttää vielä keväällä jonkun todella tärkeän maalin. Hieman Wienin tyyliin.

Ja ei, älkää myöskään käsittäkö väärin, tuo ei poista sitä seikkaa etteikö viivapelotteelle olisi tilausta. Hankinnan pitää vain olla todella varma kortti, Euroopassa ja mieluiten myös liigassa tasonsa todistanut pelaaja. Mikäli tällaista ei tarjolla ole, jättäisin kokonaan hankkimatta.

Pelkällä viivamiehellä ei kuitenkaan yv:n nuhaisuus katoa, siinä on pari muutakin perustavanlaatuista ongelmaa jotka pitäisi ratkaista ensin. Lähinnä ehkä mentaalipuolen juttuja..
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jostain syystä (älkää kysykö, en yhtään tiedä miksi..) mulla on sellainen kutina että Mastodontti täräyttää vielä keväällä jonkun todella tärkeän maalin. Hieman Wienin tyyliin.
Laitan loton sisään ensi lauantaina. Se osuu varmemmin. Ihan käsittämätöntä kun tällä meidän Maskotilla ei osu ikinä askelmerkit kohdilleen joten lämäristä ei ole mitään tietoa. A-J on tällä hetkellä valovuoden edellä viivapelotteena ja se kertoo että Isäntä on vedossa, mutta myös sen että Masto pitäisi laittaa nopeasti takaisin turkuun kroolaamaan aurajokeen tai raumalle perkaamaan kaloja. Viivapelote siis tarvitaan, ei kahta sanaa.

Tarvitaan myös sentteri. Kerälä on nähty ja todettu ettei ole voittavan joukkueen kakkossentteri.

Ei mitään uutta auringon alla ja Kekäläisen pelimerkit ovat loppu. Muuten jotain olisi jo tehty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös