Montreal Canadiens 2011-2012

  • 134 373
  • 489

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Emelinille siis ottelussa ensimmäinen syöttö ja 9 taklausta, hienosti pisti äijiä seinille.
Emelinin taklaukset olivatkin ainoa positiivinen asia koko ottelussa, koska niin hirveää jääkiekkoa taas kerran nähtiin. Yritin varmaan 4 kertaa ruveta katsomaan streamia, mutta joka kerta piti lopettaa koska silmät eivät yksinkertaisesti kestäneet ottelun tasoa. No, yksi piste kuitenkin saatiin, mistä voi olla paljonkin hyötyä loppukaudesta. Tosin tällä pelillä ei play-offeista tarvitse kärsiä. Suorastaan hävettävä esitys kotiyleisön edessä.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
On tainnut tämä venäläinen kokeilu niin sanotusti "löytää itsensä" hieman hiljaisemman alun jälkeen. Ainakin alkukaudesta ketjua lukiessa sai sellaisen kuvan, ettei moni ollut miehen otteisiin tyytyväinen, mutta nyt taitaa meno näyttää jo huomattavasti paremmalta?

Alkukausi tais mennä totutellessa änärin menoon, loka-marraskuun vaiheessa jäi kuusi peliä välistä katsomo komennuksen vuoksi. Emelinistä on tullut yksi suosikki pakeistani, pelaa perusvarmaa peliä höystettynä kovilla, puhtailla taklauksilla, nouseepa välillä tukemaan hyökkäyksiäkin. Hieno mies on Alexei!

Suorastaan hävettävä esitys kotiyleisön edessä.
Onneksi yleisö antoi kyllä välittömän palautteensa buuaksen muodossa.


Harminpaikka kyllä Markovin tilanne, mies ei tunnu tervehtyvän millään pelikuntoon. Olisikohan aiheellista jo ajatella Habseja ilman Markovia, mutta toisaalta kuka ottaisi näin loukkantumisherkän pelaajan?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
No, yksi piste kuitenkin saatiin

Ikävän vahvasti tuntuu tämän kauden trendiltä. Kyllähän tuolla kuudella jatkoaika- tai rankkaritappiolla kärkipaikka kyseisessä tilastossa irtoaa, lisäksi niitä ja/rankkarivoittoja ei liian montaa olla. Kerran ainakin tullut voitto jatkoajalla Kojooteista ja kerran rankkareilla Hurricanesista, onkohan niitä muita? Aika kehno saldo joka tapauksessa.

Kun kerran noita ilmaisia pisteitä jaetaan, niin pitäisi olla sitten skarppina. Tällä joukkueella ei ole varaa menettää yhtään pistettä "turhaan", jos käsitätte mitä ajan takaa. Muutama rankkarivoitto lisää noiden tappioiden sijaan, niin joukkue olisi turvallisesti pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Joo, jos tädillä olisi muna, jne, mutta kuitenkin.

Emelinistä samaa mieltä, alkukaudesta sysimusta, nyt puolustuksen avainhahmoja ja ainoita fyysiseen peliin kykeneviä. Uran ensimmäinen NHL-pistekin napsahti tilille viime yönä, melkoinen linko.

Price de Nice on varma ottelusta toiseen. Jos jotain positiivista tästä kaudesta hakee, niin tämä kaveri täytti vasta 24 vuotta...
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Price de Nice on varma ottelusta toiseen. Jos jotain positiivista tästä kaudesta hakee, niin tämä kaveri täytti vasta 24 vuotta...
Ja jos jotain negatiivista hakee, niin hänellä ei ole vielä sopimusta ensi kaudesta. Tuli muuten mieleen, että onko PG saanut tehtyä ainuttakaan jatkosopimusta RFA-pelaajan kanssa kesken kauden?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tuli muuten mieleen, että onko PG saanut tehtyä ainuttakaan jatkosopimusta RFA-pelaajan kanssa kesken kauden?

Melkein väittäisin, että ei.

Pricen hinta nousee koko ajan mitä pidemmälle kausi etenee, sillä miehen otteet paranevat samaa tahtia. Jos Rinne saa seitsemän miljoonaa kaudessa, niin mitä saa 24-vuotias kanadalainen, joka on kanadalaisen seuran ykkösvaraus ja joukkueen ehdoton MVP?
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Russian wrecking ball

Joko arvaatte kenestä on kyse? Aivan oikein, Alexei Emelinistä kertova juttu, joka löytyy canadiens.com -sivuilta. PK hauskuuttaa jutussa "yrittäneensä opettaa Alexeita hymyilemään töötin jälkeen, koska koko liiga alkaa vihaamaan häntä kohta". Noin niinkun vapaasti suomennettuna. :D
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Jaahas, en tiedä mitä tähänkin sitten taas kirjoittaisi. Tällä kertaa näytti jo ihan hyvältä, mutta niinhän se taas onnistuttiin kusemaan lopussa, ja yllättäen tuloksena oli rankkarikisatappio. Vieläkö Martinille annetaan aikaa?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Uskotteko tätä kotona, Habsille rankkaritappio?!

Pakko olla jo huonoa toistohuumoria, ei tässä nimittäin ole mitään järkeä saati hauskuutta ollut enää pitkään aikaan. Minkäs teet, kun jätkät ei osaa tehdä rankkareista maalia. Tosin tämä(kin) ottelu olisi pitänyt hoitaa jo varsinaisella peliajalla, mutta kolmen maalin johdossa on varmasti ammattilaisten hyvin vaikea pelata. Moneskohan päästetty alivoimamaali tuli tänään?

Hävetkää edes perkele.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Kait siellä katsellaan Martinin toimia vielä hetken. Tosin ei saa GM PG kyllä yhtään puhtaampia papereita. Mitä se Gomez tekee edelleen jengissä? Epäilen, että jonkin aikaa katsotaan jos peli "loksahtaa" kohdille. Sitten alkanee suursiivous ja uudelleen rakentaminen. Toivottavasti uuden valmentajan ja GM:n alaisuudessa. Nykyisen johdon alaisuudessa en usko mihinkään. Joskus saatetaan päästä playoffsien toiselle, jos Price pelaa unelmasarjan, mutta toisella loppuu viimeistään jopa Pricen paukut.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Katsoin pelin ja suurin yksittäinen syy pistemenetykseen oli säälittävä yv-peli. Sama ongelma on ollut jo pitkään. Martinin tyyli syyllistää nuoret pelaajat tappiosta on jo kuvottavaa pas***. Lepakkokorva voisi katsella vaikkapa peiliin miksi peli ei kulje...
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Tomas Kaberle Montrealiin, vaihdossa Carolinaan Jaroslav Spacek
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Tomas Kaberle Montrealiin, vaihdossa Carolinaan Jaroslav Spacek

Kas, Habs tykkää keräillä näitä ylipalkattuja kavereita rosteriinsa. No ei, ilmeisesti Kaberlen kiekonliikuttelutaidolle on käyttöä, kun Markov ei näytä ikinä palaavan kokoonpanoon. Nyt ilmeisesti luovutettiin venäläisen suhteen. Sääli.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Tomas Kaberle Montrealiin, vaihdossa Carolinaan Jaroslav Spacek
Oho! Viime vuonna olisin hyppinyt onnesta, mutta nyt en ole ihan varma. Kaberle oli viime kauden lopulla Bruinsissa heikko, ja tällä kaudella Canesissa aivan paska. Spacek sen sijaan oli viime kaudella heikko, mutta on tälle kaudelle parantanut ja sopimuskin on loppumassa tähän kauteen. Kaberlen sopimus jatkuu 4,25:n cap hitillä 2014:aan. No, ylivoimapakkia tarvittiin ja sellainen saatiin. Voidaanko tästä päätellä, että Markov ei pelaa enää ikinä?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Pääasia, että jotain tehtiin. Jos tämä hieman herättäisi joukkuetta. Ehkä tämä hieman parantaa ylivoimaa. Onhan Kaberlella vielä potentiaalia vetää hyvin kausi tai kaksi. Vaikuttaa tosiaan vahvasti siltä, että Markov tuskin palaa ihan heti. Toisaalta Gomezille kun keksii jonkun loukkaantumisen, niin palkkakaton alle jää tilaa. Toisaalta juuri kun oltaisiin tämän kauden lopussa päästy Spacekin kalliista sopimuksesta eroon, niin jengiin tulee toinen kallis pelaaja. Jää vähemmän varaa Gorgesin ja Pricen uusiin sopimuksiin. Ehkä heitä ei haluta edes pitää...
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Kyllä se vaan niin on että Rocket Richard kääntyisi haudassaan jos kääntyisi. Mutta asiaan: muutaman vuoden aikana näin sivusta katsojan roolista mieleen ovat jääneet Gomez kauppa sekä kovalla rahalla signatut pienikokoiset pelaajat(Cammalleri & Gionta). Aina niin rakas vastustajanne Toronto on osoittanut merkkejä nousemisesta, joten eipä jää mitään muuta sanottavaa kuin että Habsin asiat on päin persettä ja vaikka en seuraa kannatakkaan niin toivon sille parempaa tulevaisuutta. Voisitte aloittaa vaikka potkimalla hiuksista vittuun Gauthierin.

Ei mulla muuta, huono juttu kun original six jengit rämpii, tai siis tällä hetkellä vain Montreal.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Kaberle??

Yksi ylipalkattu marionetti lisää muitten turhakeitten sekaan. Gauthier ei ole pelkästään painanut paniikkinappulaa, vaan istuu sen päällä koko painollaan Jacques Martin sylissään...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Mieluummin olisi nekin rahat ensi kesänä laittanut Pricen, Subbanin ja Gorgesin pitkiin jatkosopimuksiin.

Puolustuksessa on ensi kaudeksi kiinnitetty Markov ja Kaberle, joihin menee yhteensä kymmenen miljoonaa dollaria sekä Weber, jonka liksa taisi olla 850 tuhatta. Jatkosopimusta kaivattaisiin etunenässä Subbanille, Gorgesille ja Emelinille. Onhan siellä sitten vielä muun muassa St. Denis ja Diaz ilman sopimusta.

On kyllä niin päin helvettiä pelattu tuo touhu kuin olla voi. Onneksi kesällä 2014 alkaa sopimuksia loppumaan ja päitä tippumaan. Sitten onkin 21 vuotta edellisestä kannusta. Kai näillä cammallereilla ja giontoilla jonkinlaista vaihtoarvoa olisi, jos yrittäisi vaikka rakentaa hieman tulevaisuutta. No mieluumminhan sitä hinaa jotain helvetin tomaskaberleja puolustukseen hoopoilemaan. Spacek pois joukkueesta vihdoin, kun hänestä näytti olevan jotain hyötyä. Käsittämätöntä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
On kyllä niin päin helvettiä pelattu tuo touhu kuin olla voi. Onneksi kesällä 2014 alkaa sopimuksia loppumaan ja päitä tippumaan.

Aamen.

Täysin vailla mitään järkeä tämä keikaus. Ihan sama miten yv on toiminut tai pelaako Markov enää ikinä...
Spacek oli se vajaa neljä miljoonaa, joka olisi vapautunut jatkosopimuksiin ensi kesänä. Eikä tuokaan olisi auttanut kuin vähän alkuun... Gomezin sopimus on ollut tähän asti vain pikkuhäiriö siihen verratuna siihen mitä se tulee olemaan seuraavat kaksi kautta.

Melkoiset tampiot on hommattu kyllä organisaation johtoon, eipä voi muuta sanoa.
 

artomuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, Alexei Emelin
Ainako se kusetettu geeämmä löytyy Canadiensin organisaatiosta?

Kaberlen on parempi tehä jotkut 15+50 tästä hetkestä lähtien joka kausi, että olisin tyytyväinen tähän..ja nytkin tietysti Emelin raivataan tieltä katsomoon, että tämä toinen tsekki saadaan pelaavaan rosteriin. Spacekissa oli se hyvä puoli, että sopimus oli loppumassa, kun tällä tsekillä se vaan jatkuu ja jatkuu ja seuran omat nuoret pakit jäävät ilman sopimusta??? Olen niiiiiiiin pettynyt... :(

Anteeksi avautuminen!
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Canadiens tuntuu ratsastavan edelleen toissa kauden halakmanialla. Kuvitellaan, että joukkue on parempi kuin mitä se todellisuudessa on ja odotellaan vain hillitöntä pudotuspeliravia, jonka aikana taistellaan koko Itäisen konferenssin voitosta. Sitten todellisuuden iskiessä kasvoihin ja pudotuspelijunan karatessa, tehdään näitä älyttömiä paniikkihankintoja. Tietysti managerina häärii nyt kaveri, jolla ei ole varaa tehdä virheitä, tämän vuoksi mitään uutta alkua ei tule tapahtumaan. Koko organisaation pitäisi lähteä uudistusmielessä liikkeelle. Ensin valittaisiin GM, joka sitoutuisi uudelleenrakentamaan joukkueen, sitten valmentaja, joka lähtisi ajamaan toimintaansa sisään pitkällä tähtäimellä. Tämän jälkeen alkaisi luonnollisesti joukkueen nuorentaminen ja ennen kaikkea uudistaminen.

Ne pelaajat, joiden varaan organisaatio rakennetaan, saisivat pitkät jatkosopimukset. Näihin pelaajiin lasken Carey Pricen, P.K. Subbanin, Josh Gorgesin ja Max Paciorettyn. Tätä nuorta runkoa täydennettäisiin Lars Ellerillä, Alexei Emelinillä ja kumppaneilla. Uskon, että useampi pudotuspelijoukkue olisi kiinnostunut hankkimaan Brian Giontan ja Michael Cammallerin riveihinsä ja tilalle voisi jopa saada jotain joukkuetta tulevaisuudessa auttavaa materiaalia. Ongelma on siinä, että muutama kausi menisi todennäköisesti penkin alle, mutta olen valmis maksamaan sen hinnan mieluummin kuin kestämään tätä ikuista keskinkertaisuutta. Kyllä Price pitää Canadiensin jonkinlaisessa järjestyksessä, joten mitään lopullista uppoamista ei tulisi koskaan tapahtumaan. Lisäksi uudelleenrakennuksen pitää tapahtua suunnitelmallisesti ja tavoitteen pitää olla kaikille kirkas, ei tässä nyt kuitenkaan minkään NY Islandersin tai Sinitakkien jäljillä haluta olla.

Tehkää nyt kuitenkin jotain, tämän hetken Montreal Canadiens ei tule koskaan menemään kakkoskierrosta pidemmälle, kuten yllä todetaan. Pricen unelmasarja voi joskus auttaa saavuttamaan voiton ensimmäisellä kierroksella, mutta siihen loppuu myös MVP:n paukut. Virheiden korjaamisen voisi aloittaa sillä, että ensi kesänä hankittaisiin Kapteeni takaisin kotiin päättämään uransa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Canadiens tuntuu ratsastavan edelleen toissa kauden halakmanialla. Kuvitellaan, että joukkue on parempi kuin mitä se todellisuudessa on ja odotellaan vain hillitöntä pudotuspeliravia, jonka aikana taistellaan koko Itäisen konferenssin voitosta. Sitten todellisuuden iskiessä kasvoihin ja pudotuspelijunan karatessa, tehdään näitä älyttömiä paniikkihankintoja.
Noh-noh, viime kaudellakin kuitenkin game sevenin jatkoajalle asti tulevia Cup-voittajia vastaan, joten ei tuota nyt ihan hirveänä pettymyksenä voi pitää. Ja annetaan Kaberlellekin mahdollisuus näyttää, onko hänestä mihinkään. Viime kaudella kuitenkin Torontossa 58 matsissa 38 pistettä, joten ei ne huippuvuodet mitenkään kaukana ole.


PS. En oikein itsekään tiedä oliko tämä viestini sarkasmia vai ei.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
PS. En oikein itsekään tiedä oliko tämä viestini sarkasmia vai ei.

Hyviä pointteja siellä silti on. En vain jaksa uskoa, että Kaberle yhtäkkiä nousee kovinkaan isoksi palaseksi, kun on nyt käynyt floppaamassa kahdessa joukkueessa.

Joo, sinällään viime kausi oli pudotuspelien osalta ihan ok. Todellisuudessa joukkue tippui ensimmäisellä kierroksella ja sinne toiselle kierrokselle pääseminen vaati loistavaa maalivahtipeliä. Price oli ainoa, joka omassa sarjassaan oli parempi kuin loput pelit hurmiossa pelannut Tim Thomas. Tässä tulemme juuri tähän, että kakkoskierrokselle pääseminen vaatii täydellistä maalivahtipeliä, loistavakaan ei tunnu riittävän.

Toisin sanoen Canadiensin nykytilanne on Halakin ja Pricen vika. Ensin Halak sokaisi kaikki päättäjät, sen jälkeen Price teki saman. Nyt ne ääliöt kuvittelevat, että Habs on hyvä joukkue, joka pelaa hyvin pudotuspeleissä. Fakta on, että kahtena viime keväänä Canadiensin maalilla on pelannut ihan Conn Smythe -tason maalivahti, mutta muu joukkue ei vain ole riittänyt.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Hyviä pointteja siellä silti on. En vain jaksa uskoa, että Kaberle yhtäkkiä nousee kovinkaan isoksi palaseksi, kun on nyt käynyt floppaamassa kahdessa joukkueessa.

Joo, sinällään viime kausi oli pudotuspelien osalta ihan ok. Todellisuudessa joukkue tippui ensimmäisellä kierroksella ja sinne toiselle kierrokselle pääseminen vaati loistavaa maalivahtipeliä. Price oli ainoa, joka omassa sarjassaan oli parempi kuin loput pelit hurmiossa pelannut Tim Thomas. Tässä tulemme juuri tähän, että kakkoskierrokselle pääseminen vaatii täydellistä maalivahtipeliä, loistavakaan ei tunnu riittävän.

Toisin sanoen Canadiensin nykytilanne on Halakin ja Pricen vika. Ensin Halak sokaisi kaikki päättäjät, sen jälkeen Price teki saman. Nyt ne ääliöt kuvittelevat, että Habs on hyvä joukkue, joka pelaa hyvin pudotuspeleissä. Fakta on, että kahtena viime keväänä Canadiensin maalilla on pelannut ihan Conn Smythe -tason maalivahti, mutta muu joukkue ei vain ole riittänyt.
Tai ehkä Martinin puolustava systeemi vain on niin hemmetin kova, että on ihan sama kuka siellä tolppien välissä heiluu (?). Ei se Halakkikaan mitään ole sen jälkeen saavuttanut. Ottaa tälläkin hetkellä 6-0 pataan joltain Eliiottilta.
 

TML

Jäsen
En tiedä, kyllähän se sydäntä raastaa nähdä Kaberle Habsissa, vaikkakin miehen parhaimmat päivät näyttävät olevan kaukana takanapäin. Kuten tuossa hieman ylempänä mainittiinkin, Kabbyhan teki viime kaudella vielä Leafsissa ihan hyvin pojoja, mutta jotenkin tuo maisemanvaihdos on näyttänyt vievän lähes kaiken puhdin miehen pelaamisesta. Bruinsin aikalailla kaikki pleijaripelit tuli nähtyä ja YV-pelotteenakin Kaberle oli kaukana parhaista vuosistaan, omassa päässä taas normaaliakin enemmän pulassa.

Kaikkea hyvää Kaberlelle henkilökohtaisesti, toivottavasti joukkue ei onnistu niin hyvin mitä Kaberle.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kabbyhan teki viime kaudella vielä Leafsissa ihan hyvin pojoja, mutta jotenkin tuo maisemanvaihdos on näyttänyt vievän lähes kaiken puhdin miehen pelaamisesta.

Carolinaan tullut Kaberle oli hidas - hitain - pelaaja punanutussa vähään aikaan. Ei kerennyt luomaan hyökkäystä tukevia ratkaisuja ja vielä vähemmän puolustamaan. Ilman vanhoja meriittejä ja juuri tehtyä sopimusta Kaberle olisi istunut katsomossa kymmenennestä pelistä lähtien.

Kuitenkin(!), ehkä n. kolmessa edellisessä ottelussa Kaberle oikeasti paransi otteitaan näyttäen aivan siedettävältä. On kuitenkin vaikea uskoa, että pääsisi kovin äkkiä entisaikojen formuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös