Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 183 600
  • 9 663

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Paciorettylle kolmen pelin panna. Video, osoitteessa nhl.com
 

Teloch

Jäsen
Ihan hyvä tuomio ja kuten Bannykin videolla totesi, Letang varmasti odotti niittiä, mutta kukapa sitä varautuisi siihen että kaveri ajaa suoraan päähän. Ehkäpä se 1-2 peliäkin olisi riittänyt, joten näkisin että Pacioretty sai sen kovimman mahdollisen tuomion tilanteesta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Viime yön kierrokselta sitten muutama tapahtuma, jotka todennäköisesti aiheuttavat jatkoseuraamuksia. Dallasin Mark Fistric taklaa kädet ylhäällä ja pienellä hypyllä höystettynä Islandersin Nino Niederreiter (mikä nimi) suoraan päähän. Tästä tilanteesta ei tuomittu Fistric:lle jäähyä. Shanahanilta muutama matsi kakkua.

Toinen tilanne oli Sabres-Predators matsissa, kun Jordin Tootoo jyräsi Ryan Millerin yli. Aika tyhmä teko Tootoolta, ei ole paljon puolusteltavaa tässä taklauksessa.

(linkit youtubeen)
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
2:32 näkee hyvin, ettei Tootoo yritä tahalleen kolata Milleriä, vaan nostaa kädet Millerin pään yli, ettei vahingossakaan kolaisi suoraan kupoliin. Selostajilta aikamoista ylireagointia.

Tähän kyllä sama, en tajua miten tuosta saa pari peliä pelikieltoja. "Normaali maalilleajo" ja, jos maalissa olisi ollut kuka tahansa muu, ei tästä edes puhuttaisi.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Maalissa juuri aivotärähdyksestä toipunut Miller, ja maalille ajaa Jordin Tootoo. Mutta siis ihan vahinkohan se oli...

Uskottehan te myös joulupukkiin?



Fistricin taklaus sen sijaan oli ihan puhdas pommi. Pää ylhäällä ensi kerralla Nino!
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp

Odottelin tällaista pelikieltoa ennemminkin siitä Lucicin taklauksesta, sillä se oli mielestäni teoista tahallisempi. Nähtävästi tässä Tootoo -casessa on merkittävä huomio siinä, että Miller on omalla alueellaan koko ajan. Muuten tuo Lucicin temppu on joka näkökulmasta törkeämpi temppu, ja olisi ansainnut nämä pelikiellot.

Uskon, että Tootoo yritti tässä viime hetkillä väistää Milleriä, mutta teki sen aivan järkyttävän huonosti. Hypyn seurauksesta tuo ajo kohdistui käytännössä kokonaan Millerin päähän, ja näin ollen istuu Tootoo popcorn-osastolla mielestäni ihan oikeutetusti.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eikös noista polvitaklauksista ole aina annettu ihan riittäviä pelikieltoja? Nyt on tiekentunut linja, joten kai tuollainen tahallinen polvitaklaus on sellainen viiden ottelun pelikiellon arvoinen? Aika rumasti kolahti yhteen ja samantien Boothin ilme kertoi, että nyt napsahti...
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
No ei nyt aivan kuitenkaan, ja olihan tuossa Islandersin pelaajalla pää ylhäällä, mutta silti jysähti. Fistric:llä luistimet irti jäästä ja taklaus painottuu suoraan ylävartaloon/pään seudulle. Mark Fistric sai kolme ottelua kakkua, perustelut: Shanahan - NHL.com
NHL + Shanahan = Ringette

o/ Tarja Halonen tykkää tästä
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
NHL + Shanahan = Ringette

o/ Tarja Halonen tykkää tästä

Näitä juttuja on niin helppo kirjoitella kun ei ole oma pää kyseessä. Päähän osuneiden taklausten aiheuttaman tuskan ymmärtää siinä vaiheessa kun oma pää kolahtaa kunnolla. Lapselliset pää pystyssä jutut ovat mitä ovat, kun taklataan päähän puhutaan vakavista asioista, oli pää sitten missä tahansa. Jääkiekkossa ei ole lopultakaan kysymys siitä kuka ajaa kovimman niitin tai saa tuntuvimmat taklaukset.

NHL:n uusi linjaus mahdollistaa jääkiekon jatkumon, yksikään laji joka tuottaa aivovammoja ei jatku kovinkaan pitkään suosittuna.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ville Leino yritti sikailla viime yönä vanhaa seuraansa vastaan pelatussa ottelussa, kohteena oli Flyersin Matt Read. Onneksi kyynärpää ei osunut kunnolla, koska muuten olisi voinut alkaa luvunlasku Readille. Taklaus Youtubesta. Shanahan saa jälleen hommia...

edit. Ovechkiniltä erittäin "tyylikäs" teko, kohteena Senatorsin Chris Niel. Puolihuolimattomasti kunnon huitaisu mailalla vatsaan: http://www.youtube.com/watch?v=rel8VKgU3cY&feature=related.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Itse sanon, että ei ollut vahinko. Ovy varmasti tietää kokoajan, missä Neil luistelee ja tahalleen tökkää mahaan. Pari peliä luulisi tulevan, mutta tuskin tulee koska supertähti.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse sanon, että ei ollut vahinko. Ovy varmasti tietää kokoajan, missä Neil luistelee ja tahalleen tökkää mahaan. Pari peliä luulisi tulevan, mutta tuskin tulee koska supertähti.

Juuri näin. Tuskin tulee jatkoseuraamuksia, mutta ei varmasti ollut vahinko. Ja Neililtä mukavan neitimäistä makoilua vielä päälle, varmasti sattui, mutta ei noin kovasti tuon tyyppiseen pelaajaan pikkukolhut vaikuta.
 

Karpat46

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Україна
Thinly veiled "accident". Neil luisteli sopivasti siinä lavan pään heilahduslinjalla. Näytti vielä että Ovie heilautti vähän kovempaa tuon vatsaan osuneen. Ei kai tuosta voi antaa pelikieltoa kun ei voida tahallisuutta oikein selkeästi osoittaa.

varmasti sattui, mutta ei noin kovasti tuon tyyppiseen pelaajaan pikkukolhut vaikuta.

Joo, näki selvästi että oli kipuasteikolla ehkä 5, max. 6. Crosbyn tyyppisellä pelaajalla ois ollu 9, ehkä.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Naurettavaa!

Aivan uskomattoman idioottimainen temppu Leinolta. Tässä tapauksessa taas punnitaan se, mikä näissä tuomioissa on oikeasti ratkaisevaa: teko vai seuraus. Jos Read olisi jäänyt jään pintaan, todennäköisimmin 8+ peliä. Mielenkiintoista kuulla Sheriffin tuomio. Eittämättä ainakin 1 pelin arvoinen temppu, naurettavaa!
 

Patrik79

Jäsen
Suosikkijoukkue
JOKERIT, TORONTO
Käsittämätöntä miten vähällä päästetään polvitaklauksissa! Ja muutenkin sellaisissa tilanteissa, että uhri on kuukausia ellei koko kauden sivussa. Mua ei ainakaan naurattais yhtään, että makaan sairaalassa ja kaveri selvis kovalla rangaistuksella = 4peliä!

Saman verran pelikieltoa ku kaveri on tekosestasi sivussa ja kaiken kukkuraksi ilman palkkaa. Loppuis perseily kaukalossa, tai ainakin teko olis silloin loppuun asti mietitty.

Tietysti viime kaudella Crosbyn kohtalo olis ollut vaikea tuomittava ku kaksi eri pelaajaa kolautti Sidiä. Eikä tilanteet edes näyttäneet kummoisilta ja jos en väärin muista niin Sidihän jatkoi pelaamista tapahtumien jälkeen.

Mut kuitenkin.. Lisää BANAANIA SHANABAN!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös