Aholle ja Junnolle kenkää!

  • 19 089
  • 65

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Janne Pesonen valitsi Kärppien sijaan IFK:n. Vaadin molemmille pukuherroille potkuja! Tämä ei voi mennä enää näin. On käsittämätöntä, että oma poika saadaan sössittyä muihin liigaseuroihin, kun meidän joukkueeseen haalitaan surkeita ulkomaalaisia kaudesta toiseen.

Junno oli kova seurapomo joskus aikoinaan, mutta nyt on juna jättänyt. Vaadin muutosta! Aho saman pesuveden mukana mäkeen ja todellisia ammattimiehiä seuran kärkipaikoille. Uskomatonta puuhastelua.

2010-luvun dynastiasta kasvattajaseuraksi. Siinä Juha Junnon parin viime kauden saldo. Itse olen omat johtopäätökseni tehnyt, tee sinäkin omasi.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En jaksa olla enää positiivinen Junnon ja Ahon kohdalla. Mestaruuksien jälkeiset saavutukset kärppäjohdolta ovat seuraavat:

- Mikael Granlund hifk
- Markus Granlund hifk
- Juhamatti Aaltonen Pelicans
- Hannes Hyvönen hifk
- Janne Pesonen hifk

Nyt ei vaan herroilla homma toimi. Vituttaa. Jos en olisi maksanut itseäni kipeäksi kausikortista, en viitsisi raahautua vähään aikaan hallille. Vituttaa.

Mielestäni Junnon olisi aika siirtyä pois Oulusta ja Kärpistä. Aho joutaa vaihtoon myös.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Allekirjoitan yllä olevat tekstit täysin. On se hele, että noille ton kaliiberin pelaajille ei raskita maksaa heidän pyytämäänsä summaa!

Paukahti Kärpät boikottiin tässä osoitteessa. Pitäköön tunkkinsa ja rahankeruukoneensa, jota lähes vastikkeetta olemme saaneet seurata viimeiset vuodet.

Hyi, hyi ja yök yök!!
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Ei tätä silti Granlund-caseen voi verrata. Se oli oikeasti toimiston kovan luokan floppaaminen ja näin saattaa jopa välillisesti olla vaikuttamassa Pesosenkin päätökseen uudesta seurastaan. Mikäli Pessiä ei edes yritetty sainata, niin sitten ihmettelen toden teolla.

Kärpillä ei ole enää muista liigajoukkueista poikkeavaa vetovoimaa ja se on varmasti pitkälti seurajohdon syy. Eipä minua siis haittaisikaan nähdä uutta verta Junnon paikalla. Realismia? Ei vielä vähään aikaan.
 

Watson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Arsenal
Itse olen omat johtopäätökseni tehnyt, tee sinäkin omasi.
Itse tein jo, todella pitkäikäinen kausikortti kuopattiin kesällä. Seuraorganisaatio tarvitsee selvästi muutosta, epäilen että vetäjillä ei ole enää palavaa poltetta homman tekemiseen vaan työtä tehdään enemmän virkamiesasenteella. Näennäisesti hommia tehdään, mutta missään vaiheessa ei analysoida voisiko jonkin asian tehdä paremmin ja mitä on tehty väärin.
 

Fordél

Jäsen
En jaksa olla enää positiivinen Junnon ja Ahon kohdalla. Mestaruuksien jälkeiset saavutukset kärppäjohdolta ovat seuraavat:

- Mikael Granlund hifk
- Markus Granlund hifk
- Juhamatti Aaltonen Pelicans
- Hannes Hyvönen hifk
- Janne Pesonen hifk

Ymmärrän täysin Granlundit ja Pesosen, mutta en kyllä Aaltosta ja Hyvöstä. Aaltonen pelasi vuosia Kärpissä eikä kehitystä vain tapahtunut. Oli selvää, että uutta potkua oli pakko hakea muualta. Tuskin olisi Kärpissä noussut nykyiseen lentoonsa.

Ja Hannes Hyvönen? Jep, onhan hänellä hienoja kausia Kärpissä alla, mutta nyt tähti on ollut hiipumassa. Kiukuttelee kun ei pääse pelaamaan oikeassa roolissa ja tällaista pelaajaa nykyinen Kärppäjengi ei todellakaan kaipaa vaan se tarvitsee kovia ammattilaisia. Pesonen olisi eittämättä ollut tällainen ja ymmärrän täysin, että hänen siirtyminen HIFK:n paitaan vituttaa suunnattomasti Oulun suunnalla. Myös Granlundien sössiminen HIFK:n paitaan oli Junnolta todella iso virhe ja valtava imagotappio Kärpille.
 
Sen verran Junnosta, että hän tekee edelleen sen hyvin mikä on toimitusjohtajalle tärkeintä. Hän kerää rahaa sieltä, mistä sitä irti saa. Hänen on tehtävä siis voittoa ja urheilullisesti varmistaa seuran varallisuus urheilutoiminnan pyörittämiseen. Minusta tässä ei ole mitään valittamista, ei niin mitään.

Pelaajahankinnat närästävät, mutta en osaa sanoa minkä verran Junnolla on näissä näppinsä pelissä, sillä arvaajan juttuihin en todellakaan luota.
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Listaan voitaneen lisätä myös herra Kai Suikkanen.

Naurettavaa naurettavaa, voitaneen verrata jo siihen ettei Junno osaa tietokonetta käyttää. Kaikki on mennyt päin sitä itseään kun Arponen lähti pois. Mestaruuksista sääliplejaripaikasta taisteluun. Mikään ei toimi nytten!

Allekirjoitan.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Kyllä pistää vituttamaan kun aukaisi internetin. Tehdäänkö siellä toimistolla enään mitään oikein?! Seki oli erittäin lähellä, että Jari Viuhkola luistelisi nyt Pelicansin riveissä. Nyt on valmentajaa viimekausilla vaihdettu tiuhaan tahtiin ja seuraavaksi saavat oikeutetusti jatkaa matkaansa Aho ja Junno!
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Ei tätä silti Granlund-caseen voi verrata. Se oli oikeasti toimiston kovan luokan floppaaminen ja näin saattaa jopa välillisesti olla vaikuttamassa Pesosenkin päätökseen uudesta seurastaan. Mikäli Pessiä ei edes yritetty sainata, niin sitten ihmettelen toden teolla.

Kärpillä ei ole enää muista liigajoukkueista poikkeavaa vetovoimaa ja se on varmasti pitkälti seurajohdon syy. Eipä minua siis haittaisikaan nähdä uutta verta Junnon paikalla. Realismia? Ei vielä vähään aikaan.

No, näinhän tämä on nähtävä, ei pessi mikään maailmanluokan lupaus enää ole, mutta olisi kyllä ollut tarpeellinen lisä Kärppien rosteriin. On ihan varmaa, että pessiä on yritetty, mutta yksityiskohtia emme saa varmasti koskaan tietää.

Ei tämän Kärppien vetovoimattomuuden puute johdu tästä kaudesta vaan noista parista kolmesta aiemmasta, jotka voidaan pistää puhtaasti johdon piikkiin: valmentajavalinnat => pelaaja-, pelikirja(-ttomuus), peluutusvalinnat, yms.

Hautuumaat ovat täynnä korvaamattomia ihmisiä enkä siis tässäkään tapauksessa pidä Junnoa&co. korvaamattomina, mutta ei noille paikoille ketä tahansa "purkanjauhajaa" voi heittää - eikä edes Penaa (hymiö).
Väitän siis, että kentälle on vielä suht' helppoa löytää mitat täyttäviä kavereita siihen verrattuna, mitä se on tuonne puvuntakkiosastolle Suomen kokoisessa kiekkoyhteisössä - silti ei kukaan ole korvaamaton ja aika syö parhaimmatkin eväät loppuun, olipa ammattitaito kuinka kova tahansa...
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Uutta kansitakkia hallin käytäville ja VIPlooseihin kiitos, JJ voi jatkaa markkinoinissa jos kiinnostaa. ACO:n Piisami ois vapaana. Huonommaksi tuotetta ei enää saa, vai pitäsikö puhua brändistä niinku eräällä toisella vetovoimaisella organisaatiolta.
 

peikko#13

Jäsen
Vittu, että osaakin vituttaa.

Tämä Kärppien touhu on ollut aivan perseestä viimeiset vuodet ja tämä oli nyt viimeinen naula arkkuun. Sinänsä ymmärrettävää, että Pesonen valitsi HIFK:n ja pelipaikan Granlundin viereltä, ja sitä myöten paikan kotikisoihin. Kärpillä oli tarjota vain puolikuntoista jäykkäpotilasta ja tusinatsekkiä. Mutta onhan tämä surkuhupaisaa miten Kärpät saa sössittyä kolome miljuunaa keskinkertaiseen paskaan ja nimimiehet kiertää pohjoista kaukaa tätänykyä.

Vauhtisokeus ja pöhötauti on vallannut Kärpät Arposen jälkeen. Junno matkaa vieläkin menestystripillä ja luulee, että messiaan kosketus muuttaa paskan kullaksi. Joten painuppa Junno helvettiin sieltä toimistolta ja muista ottaa mukaasi kultakravaatti ja hyvävelijengisi.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Laittakaahan se Junno etelän junaan. Bluesin toimiston puuhastelua ei ainakaan hänen toimestaan huonommaksi muuttuisi.
 

JPL

Jäsen
Vituttaa ihan riittävästi.

Pessi ei ole kyllä mielestäni osoittanut erityistä seurarakkautta, joten eipä tuota jaksa pelaajaa syyttää. Paha sanoa, mikä on syynä, mutta veikkaisin että kyse on rahasta joka tapauksessa. Junno on pihi mies ja siksi Kärpillä on rahaa. Toisaalta nyt orastava nousu olisi kaivannut tuollaista suunnannäyttäjää. Saa olla melkoinen velho se vahvistus, mikä Kärppiin tullaan jossain vaiheessa hankkimaan.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Jengi porskuttaa kuitenkin liigan kärkisijoilla, ja värkeissä on todellakin varaa ostaa uutta äijää tarvittaessa. Pistetäänpä jäitä hattuun, eiköhän tämä ollut Pessin oma valinta. Melkoisen tukun euroja se Aho on nokan eteen laittanut, mutta ei Pesoselle ole kelvannut.

Mennään sitten vaikka tällä rosterilla, mutta ei saatana mitään kalliita tshekkifloppeja. Jos pelaajabudjetista jää käyttämättä Tarkki-massit + mitä siellä pohjalla vielä onkaan, se voi tarkoittaa ensi kaudelle parempaa joukkuetta.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
En pistä Pesosta Ahon piikkiin. Rahaa on tarjottu varmasti riittävästi. Ei Aho voi siihen vaikuttaa, että Pesonen haluaa pelata HIFKssä maajoukkuevalmentajan alaisuudessa ja maajoukkueesta tutun ketjukaverin rinnalla. Ei ole Ahon syy ettei Granlund pelaa Kärpissä. Varmasti myös Larvalla on oma roolinsa tässäkin sopassa.

Itseä harmittaa eniten se, ettei Pesoselta sitten kuitenkaan löytynyt seurauskollisuutta. Faktaahan se on, ettei sellaista nykypäivänä juuri ole, mutta kyllä sitä aina toivoo että tällaiset pelaajat kuin Pesonen, Jokinen, Pyörälä ja Kukkonen sitä osoittaisivat. Mikko Lehtonen ja Jari Viuhkola sitä ovat kiitettävästi osoittaneet. Ehkä tuosta joukosta juuri Pesonen olikin se todennäköisin feilaaja tämän asian suhteen.

Tässä Ahon ja Junnon arvostelun lomassa on kuitenkin syytä muistaa, että Kärpät on sarjataulukossa jaetulla piikkipaikalla HIFK:n ollessa kymmenes, vaikka paperilla HIFK:n piti olla Kärppiä kovempi. Eikä Kärpistä ole ulosmitattu vielä lähellekään kaikkea potentiaalia.

Nyt myös toteutuu suuremmalla todennäköisyydellä se, että nuoret pelaajat kantavat oikeasti isoa vastuuta. Donskoi, Salomäki ja Junttila saavat kaikki pitää isot roolinsa. Pesosen myötä joku edellämainituista olisi ajautunut auttamatta pienempään rooliin. Pesonen on kuitenkin sm-liigassa puhtaasti keikkatyöläinen, vajaan kauden sopimuksella. Eiköhän niitäkin ole Kärpissä jo viime vuosina tarpeeksi nähty.
 

Lare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ääh, piti se vielä tällainenkin höpöhöpöketju nähdä. Junnolla on pirun kovat näytöt ja Kärpillä on edelleen sarjan kovimpia pelaajabudjetteja. Kärppien talouden pitäminen tällä tasolla Oulun kokoisessa kaupungissa on todella kova juttu.

Ahon hyvyydestä on taasen vaikeampi sanoa mitään. Tällä hetkellä Kärpillä pyyhkii kuitenkin urheilullisestikin melko lujaa.

Junno ja kumppanit onnistuivat rakentamaan Kärpät ennätykselliseen menestysputkeen, joka päättyi joitakin vuosia takaperin. Menestysputkessa on helppo hankkia kovia pelaajia, koska pelaajatkin tietävät pärjäävänsä ja menestyvänsä hyvissä joukkueissa. Taapertavassa joukkueessa pelaajat menevät lukkoon, eikä sellainen houkuttele.

Vaatii kovaa työtä kääntää taapertavan joukkueen kurssi kohti menestystä, kysykää vaikka Jokerien kannattajilta, mutta Kärpät on mielestäni oikealla tiellä. Menestys alkaa sitten ruokkimaan itseään ja kovat pelaajat tipahtelevat syliin kuin kypsät kookospähkinät.

Pesosen siirtyminen hifkiin on aika loogista, enkä pistäisi sitä faktoja tuntematta Kärppien johdon piikkiin. Aika moni meistäkin valitsisi varmaan työpaikakseen mieluummin Applen tai Googlen kuin Nokian.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika moni meistäkin valitsisi varmaan työpaikakseen mieluummin Applen tai Googlen kuin Nokian.

Juu, mutta fantasiamaailmassa kärppäsydämmen omaava tulisi joukkueeseen pienemmällä palkalla. Ääh, kärppäsydän on saanut fataalin infarktin, ei ku monttuun vain routasydän taustalla soiden.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Melko ikävää Junnoa ja Ahoa kohtaan jos vaikka - kuten uskon, että on - Kärpät on tarjonnut ainakin samaa summaa kuin HIFK mutta pelaaja on halunnut Granlundin ja Peltosen joukkueeseen. Ja P.Matikaisen. Turha syyttää Kärppien johtoa visuilusta jos syyt ovat muut. Ovat saattaneet yrittää kovastikin Pesosta mutta eipä ole tullut.

Hyvönen viimeksi joutikin pysyä muualla, samoin Aaltosen oli aika siirtyä muualle.

Tässä vuoden 2011 aikana Kärppien suunta on mennyt kutakuinkin kaikilla rintamilla parempaan suuntaan (maalivahdit, valmennus, hyökkäys, puolustus, joukkueen kotimaisuus ja oululaisuus, esim. viime pelissä 14/20 pelaajasta oli Kärppien omissa junnuissa pelanneita) joten en varsinkaan nyt lähtisi potkimaan Ahoa ja Junnoa yhtään minnekään. Sarjataulukkokaan ei juuri nyt pahalta näytä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Melko ikävää Junnoa ja Ahoa kohtaan jos vaikka - kuten uskon, että on - Kärpät on tarjonnut ainakin samaa summaa kuin HIFK mutta pelaaja on halunnut Granlundin ja Peltosen joukkueeseen. Ja P.Matikaisen. Turha syyttää Kärppien johtoa visuilusta jos syyt ovat muut. Ovat saattaneet yrittää kovastikin Pesosta mutta eipä ole tullut.

Hyvönen viimeksi joutikin pysyä muualla, samoin Aaltosen oli aika siirtyä muualle.

Tässä vuoden 2011 aikana Kärppien suunta on mennyt kutakuinkin kaikilla rintamilla parempaan suuntaan (maalivahdit, valmennus, hyökkäys, puolustus, joukkueen kotimaisuus ja oululaisuus, esim. viime pelissä 14/20 pelaajasta oli Kärppien omissa junnuissa pelanneita) joten en varsinkaan nyt lähtisi potkimaan Ahoa ja Junnoa yhtään minnekään. Sarjataulukkokaan ei juuri nyt pahalta näytä.


Aaltonen olisi ehdottomasti pitänyt pitää tyytäväisenä Kärpissä. Tienaisimme nyt muutamia satoja tuhansia euroja vuodessa vuokraamalla häntä Venäjälle. Kun venäjän rahat ei enää kiinnosta, olisi tämä seurauskollinen veijari valmis palaamaan Ouluun. Näin ei kuitenkaan käynyt. Miksi?

Olisin viime keväänä ehdottomasti halunnut Hyvösen Ouluun. En usko, että Hannes olisi täällä kiukutellut. Olisi ollut mahdollisesti viimeinen palanen Bluesin kaadossa ja tiellä mestaruuteen?

Jos Kärpät on tarjonnut Pesoselle saman summan kuin hifk, niin silloin Pesosen Kärppäsydämmen voi vetää pöntöstä alas. Jos taas tilanne on se, että hifk on tarjonnut vaikka 300 000 ja Kärpät 250 000 niin seurajohtomme on munannut ja Pesosen päätös on ymmärrettävä. Toivoisinkin Kärpiltä rehtiä tiedotetta asiasta. Veikaan, ettei sitä tule.

Liika epäonnistumisia on kuitenkin kahden kolmen vuoden aikana toimistolla tehty. Junno atk-kurssille ja uutta matoa koukkuun.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aaltonen olisi ehdottomasti pitänyt pitää tyytäväisenä Kärpissä. Tienaisimme nyt muutamia satoja tuhansia euroja vuodessa vuokraamalla häntä Venäjälle. Kun venäjän rahat ei enää kiinnosta, olisi tämä seurauskollinen veijari valmis palaamaan Ouluun. Näin ei kuitenkaan käynyt. Miksi?

Tässä pikaisesti muutama plussa ja miinus Junnosta ja Ahosta:

+ rahankeruu Junnolta on aina onnistunut ja sen puolesta antaisin hänen jatkaa duunissaan, helpolla ei tästä valtakunnasta löydy siihen parempaa sälliä
+ Granlundin jälkeen supernuoret on saatu pysymään joukkueessa
+ joukkue on oululaistunut/pohjois-suomalaistunut
(+ Mestiksessä näyttäisi olevan kelvollisia reservimiehiä)

- ulkomaalaisvahvistusten scouttaamisessa ongelmia, esim. tsekkilöydöt menevät pieleen pelottavan isolla prosentilla; parhaat vahvistukset löytyneet lähinnä jo liigassa taitonsa näyttäneistä pelimiehistä (Eklund vaikuttaisi poikkeukselta)
- rohkeat peliliikut puuttuvat, esim. Pelicans / Aaltonen (ja sen myötä menetety isot rahat), Markus Granlundin houkuttelu takaisin (siitäkin olisi luultavasti saatu rahoja takaisin änärin myötä) yms.
- case Granlund ei koske Ahoa mutta oli kyllä melkoinen miinus Junnollekin; tosin monet kannattajatkin tyrmäsivät oman ehdotukseni 70-100 000 euron vuosipalkasta Granlundille
- kummaa hidastelua nuorten soppareiden kanssa, miten voi olla niin vaikeaa tehdä kerralla pidempi jatko. Jos esim. Salomäen potentiaali olisi nähty jo aiemmin ja hänelle uskallettu tarjota aikanaa hyvää sopimusta, pelaisi hän nyt ja jatkossa kohtuullisemmalla palkalla eikä fanien tarvisi jännittää jatkon suhteen

Junnon jatkoa en siis pettymyksestä huolimattakaan kyseenalaistaisi ainakaan ihan vielä. Aholla on ollut järkeviäkin ajatuksia mutta näytöt esim. scouttaamisessa ovat puutteelliset. Aho tosin kärsii vielä jonkin verran Hillin ajan soppareista, joskin Kemppainen ja Kossu ovat alkaneet lunastaa palkkashekin luomia odotuksia.

Granlundien tapaus harmittaa siksikin että HIFK sai heistä lähes ilmaiset pelimiehet, kun änärirahoilla kuitataan suuri osa palkoista. Mutta minkäs teet.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Näin ei kuitenkaan käynyt. Miksi?.
Ei täällä Aaltosesta mitään tienattaisi Venäjälle vuokrauksen vuoksi. Aaltonen sanoi itsekin, että ei ollut tarpeeksi himoa enää peliä kohtaan, kun oli noin 10 vuotta jo pelannut Kärpissä ja tarvitsi muutoksen. Corson ja Anderssonin kanssa sai pelata, joten todellakin sai kunnon mahdollisuuden, joten lähtö oli hyvä Juhamatin itsensäkin mielestä ja syyt olivat hänen omassa päässään, eivät Kärpissä.

Hyvöstä en tosiaan kaivannut ollenkaan Kärppiin, riski olisi ollut suuri, varsinkin kun auktoriteetittomampi Haapakoski oli vielä silloin valmentajana.

Pesonen on viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Kainuussa, ei Oulussa, ei itse asiassa kovin lähelläkään Oulua. Häntä varmaankin kiinnosti enemmän pelata Granlundin ja Peltosen kanssa. Epäilen tuon olevan suurin syy.

Tietysti toivon, että HIFK floppaa tällä kaudella ja pääsee säälipleijareihin ja tippuu viimeistään puolivälierissä. Noh, pian Granlund lähtee, Pesosella on vain loppukauden sopimus ja Ville jää sinne vuotta vanhempana. Ehkä imu HIFK:ä kohtaan laimenee, joten kyllä se tästä...
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tässä Ahon ja Junnon arvostelun lomassa on kuitenkin syytä muistaa, että Kärpät on sarjataulukossa jaetulla piikkipaikalla HIFK:n ollessa kymmenes, vaikka paperilla HIFK:n piti olla Kärppiä kovempi. Eikä Kärpistä ole ulosmitattu vielä lähellekään kaikkea potentiaalia.

No hei comoon, alta 10 kierrosta pelattu. Ja ei ole Kärppien potentiaalia vielä ulosmitattu, kuten myöskään ei ole IFK:n. IFK tuntuisi TÄLLÄ hetkellä olevan se pahin alisuorittaja jos taulukkoa katsoo.
Mutta tosiaan, alta 10 kierrosta ja aika tiukkaa tuolla taulukossa loppujen lopuksi vielä on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös