La 24.9.2011 Pelicans-TPS

  • 8 125
  • 35

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kas näin, taas mennään. Lahdessa huomenna (tai oikeastaan jo tämän päivän puolella) kohtaavat hienosti Jyväskylässä JYP:in selättänyt Pelicans ja omaa ylimielisyyttään idän jättiläiselle hävinnyt TPS. Asetelma on ennen ottelua siis sellainen ettei paljoa naurata.

Jääkiekko on kuitenkin ihmeellinen peli ja jos TPS saa Suikkasen baarissa unelma-alun eli jonkun onnekkaan pompun ohi Hovisen ja miksei toisenkin mokoman jostai maalinedussurvomis-myllystä niin käsikirjoitus saattaa hyvin vaihtua. Lahden lintuparvi tulee rajusti varmasti alkuun johon Tepsin olisi syytä pystyä vastaamaan eikä vain peruutella kiekkokontrollillaan.

Omista pitäisi pystyä nopeasti lähtemään jalalla nostamaan peliä ja saada painetta Hovisen maalille tasaisesti, selkeällä pelirohkeudella uskon Tepsin sinnittelevän mukana. Lisäksi haluaisin, että Mäkkäri/Stone-osasto hakkaisi muutaman reboundin Pelsun maaliin, niin että häkki värisee, mutta olisikohan se jo liikaa vaadittu. Pelaaminen joka tapauksessa pitää aloittaa heti ensimmäisestä erästä ja mieluiten niin, ettei siellä Laschit ja Hodgmanit seiso maalin edessä lapa jäässä lyömässä irtokiekkoja sisälle, puolustus siis valveilla.

Mojzis on ollut hyvä pakistossa, siitä meille hyvä liideri huomiseenkin kamppailuun. Jarkko Hattunen on kulkenut vähän varjojen mailla viime matsissa, joten nyt voisi Hattunenkin piristyä vaikkapa pisteiden merkeissä.

Pelsu on nyt sen verran kovassa lyönnissä, että pistekin on kova saatava kotiinviemiseksi huomenna Tepsillä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No niin. Tänään olisi vastassa ensimmäinen Pelicansia ennalta heikompi vastustaja. Blues oli siinä ja siinä ja heille hävittiin. Jokerit, Ässät ja Jyp on nyt voitettu putkeen, joten toivottavasti kiimaa löytyy tänään kotiyleisönkin edessä. Ei sillä, että TPS olisi huono, mutta onhan alkukausi ollut siellä vaikea. SaiPa yllätti eilen Turussa, mikä on sinänsä harmi. Tänään nähdään varmasti taisteleva Palloseura.

Ilmeisesti Koskiranta nousi Jyväskylässä jo kesken pelin ykkösketjuun ja samoilla lähdetään tänään. Paakkolanvaara on loukkaantuneena ja Rinkinen on nelosketjun sentterinä.

Luttinen - Koskiranta - Lasch
Wärn - Hodgman - Jormakka
Tavi - Immonen - Sopanen
Sihvonen - Rinkinen - Pöyhönen

Järvinen - Seikola
Jalvanti - Latvala
Brocklehurst - Marttinen

Hovinen / Kuusela

Edit: Tänään on muuten 24. päivä...

Hetkonen, mitäs tää meinaa...? Voisitko siis hieman tarkentaa tätä?!?

Ihan ketjun nimeä ajatellen.
 
Viimeksi muokattu:

silakkani

Jäsen
TPS tänään:

Birner - Plihal - Vahalahti
Mojzis - Palmroth

Salo - Hauhtonen - Anttila
Vittasmäki - Huczkowski

Stone - Viinanen - Mäkiaho
Seppänen - Ristolainen

Hattunen - Laakso - Cerny

Schwarz (Ahlqvist)

Aika paljon ketjuja taas sekoiteltu, mikään ei taida olla niin kuin eilen. Pakistossa Huczkowski korvaa Raboinin ja Schwarz jatkaa maalissa kuten eilen kaksi viimeistä erää.

edit. Pelicans tulikin tuossa ylempänä jo.
 

ceeceeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulainen jääkiekko
Suikkaselle ja RP:lle tuttuja miehiä jokunen vastassa ja muutenkin varmasti kaikin puolin sykähdyttävä vierasvastustaja heille.

P. Virta ei ole vielä saanut hommaa toimimaan liigapeleissä, joten pahoin pelkään tästä kotivoittoa. Ja etenkin vielä kun Hovinen on ollut maalissa erittäin varma, ei se ainakaan helpota muutenkaan vaikealta tuntuvaa maalintekoa. Pelicansilla tuntuu löytyvän tulivoimaa viivasta ja muutenkin mukana on muutama varmaotteinen viimeistelijä. Ja kun Palloseuran veskareiden taso saattaa tosiaan heilahdella ihan miten sattuu...

Niin yhteenkin vieraspinnaan olisin siis tässä kohtaa tyytyväinen!

Edit: Tänään on muuten 24. päivä...

Hetkonen, mitäs tää meinaa...? Voisitko siis hieman tarkentaa tätä?!?
 

Akuma82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, VG-62
Hetkonen, mitäs tää meinaa...? Voisitko siis hieman tarkentaa tätä?!?

Ei kai tuossa sen ihmeempää symboliikkaa ole, kunhan huomautti väärästä päivämäärästä otsikossa.

Schwarzin otteita tuli tarkkaan seurattua eilisessä Saipa -matsissa ja tänään kävin hänet lisäämässä omaan liigapörssijoukkueeseeni. Tsekit ovat mielialapelaajia myös maalin suulla ja se paistoi mielestäni Schwarzin pelistä varsinkin viime kerralla.

Eilen pelasi hyvä pelin, kun kentälle pääsi ja uskon sen tänään jatkuvan. Sanokaa minun sanoneeni, että sieltä tulee tänään muutama aika hurjan näköinen torjunta.

Lopputuloksen kannalta toiveet eivät omalta osalta ole korkealla, mutta odotan vähämaalista ottelua.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hieman taas ketjut eläneet, mutta ehkäpä voisi toimiakin, Koskiranta pelasi hyvän ottelun Jyväskylässä.

Raul tarkoitti nähtävästi ketjun aloittajan "Lauantai 25.9" kirjoitukseen, jonka hän halusi korjata että tänään on 24.9

Eipä tässä kaiketi illan ottelusta oikeen muutakaan voi odotella, kuin kolmea pistettä. En ole Tepsiä niin kaameasti seurannut nyt, muutakun että sielä ilmeisesti on vielä myöskin jonkin verran tekemistä että peli loksahtaa paikoilleen, ei se vielä Lahdessakaan tosin täydellistä ole.
 

Rapala

Jäsen
Hetkonen, mitäs tää meinaa...? Voisitko siis hieman tarkentaa tätä?!?

Varmaan sitä että otsikossa lukee 25.9

Tänään siis kauden kolmas kotipeli Lahdessa. Lauantaipaidat ja TPS vieraaksi. Maalissa jatkaa Hovinen, Koskiranta ykkösen keskellä. Rinkinen kokoonpanossa kun Paakkolanvaara puuttuu. Näkisin että tänään Lahtelaiset lähtee ennakkosuosikkina matsiin. Nähtäneen varmaan taas kova ensimmäinen viisiminuuttinen ja sen aikana olisi kiva, jos saataisi iskettyä parikin maalia Schwarzin taakse. Muuten voi tulla vaikea peli. Immonen osuikin jo eilen maaliin, niin odotetaan että Sopanen ja Tavi tekevät tänään saman. Seikolakin voisi venyttää verkkoa tänään ensimmäistä kertaa. Lähdetään siitä että Pelicans tekee vähintään neljä, minkä jälkeen voitto lienee varma. Hovinen kun ei tänään montaa maalia päästä.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ole missään nimessä syytä lähteä valmiiksi hävinneenä tähän otteluun TPS-kannattajien. Kyllä minä ainakin olen pettynyt joskaan en varsinaisesti yllättynyt jos TPS pisteittä tässä ottelussa jää. Suikkasen aikanahan saatettiin sekä voittaa että hävitä mille tahansa joukkueelle sarjasijoituksista riippumatta, tosin yleensä ne samat joukkueet voitettiin tai niille hävittiin sitten kauden kaikki ottelut. KalPakin muistuu mieleen veemäisenä vastustajana (jota se oli Ilveksellekin ja joka Peksin pelikirjalla jo nyljettiin), joten jos TPS saisi kerrankin hyvän startin otteluun ja hiukan omaa peliään toimimaan voisi tulostakin syntyä. On mielenkiintoista nähdä miten Schwarz suoriutuu maalillaan. Eilen pääsi pelaamaan paineettomasti hypättyään kesken kaiken mukaan jo valmiiksi hävittyyn otteluun. Kahdessa ekassa pelissä taas oli käsittääkseni ollut hyvinkin hermoheikko.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viime kaudella nämä perjantai-lauantai -yhdistelmät olivat lauantain matsien osalta täyttä myrkkyä TPS:lle. Saapahan nähdä, miten käy tällä kaudella.

TPS lähtee täydellisenä altavastaajana illan otteluun. Mikään tekijä ei oikein puolla sitä, että TPS voittaisi ottelun. Joukkueen pelitapa on vielä pahasti rakennusvaiheessa ja viisikkopuolustaminen omassa päässä on ollut todella heikkoa. Pienet ja nopeat, liikkuvat kaverit ovat vieneet meidän koko viisikkoa. Ei siis tarvitse ihmetellä, jos TPS on tänään suurissa vaikeuksissa Ryan Laschin kanssa.

Lähtö otteluun on TPS:lle hyvin tärkeä. Ensimmäiset erät ovat olleet toistaiseksi hyvin vaikeita. Nyt pitäisi saada heti alusta pitäen kova draivi päälle ja luistin kulkemaan. Muussa tapauksessa Pelicans ratkaisee tämän matsin jo heti alussa.

Seurattavaa ja vertailtavaa riittää nyt ainakin kaksikossa Justin Hodgman-Ryan Stone. Stone on vielä keskenkuntoinen ja liikkuminen on heikkoa. Maalin edessä hän on vahva ja saattaa siitä heittää räkämaalin sisään.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Ei ole missään nimessä syytä lähteä valmiiksi hävinneenä tähän otteluun TPS-kannattajien.

Juu ei. Jos Tepsi tulee peliin asenne kohdallaan niin tiukka taisto tulossa. Jos löytyy se Ilves- ja SaiPa-pelien hyvä vaihde, Pelicans on ihan voitettavissa. Jos ei...
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Aikalailla varmoin fiiliksin hallille. Kyllä tänään pitäisi pisteiden jäädä Lahteen. Eilen peli parani loppua kohden ja tänään jatketaan eilen pelin lopussa pyörineillä ketjuilla. Neljästä ensimmäisestä pelistä 7 pistettä kun vastassa on ollut Blues, Jokerit, Ässät ja Jyp. Näin ollen tänään sitten kotona ensimmäinen voitto varsinaisella.

Nyt se ehjä 60 minuuttia kiitos. Lisäksi Seikola voisi tiputtaa apinan selästään ja tällätä sen yhden viivalta.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Odotetut 3 pistettä takataskuun. Tyytyväinen pitää olla.

Jos jotain negatiivista illasta pitää kaivaa niin ne virheet, ja varsinkin Aaron Brocklehurstin henkilökohtaiset virheet.

Lasch on vaan huikee vahvistus, kerrankin onnistuttiin hankinnoissa. Ei se Hodarikaan huonosti pelannut.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Olipas viihdyttävä peli, paljon vauhtia ja tilanteita molemmissa päissä. Negatiivisena asiana tosiaan vain nuo oman pään muutamat koomailut, etenkin Brocklehurst tuntuu olevan siellä täysi hasardi ja kiekko saattaa kadota milloin vain vastustajalle. Positiivisina asioina voisi mainita ainakin Seikolan poistumisen kiikarikerhosta, Hodgmannille varmaan paras ottelu tähän mennessä ja Jormakka alkaa saada jo tulostakin aikaan. Lasch nyt oli erittäin hyvä kuten aina.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Sihvonen ja Sopanen eivät enää pelanneet kolmannessa erässä? Ettei vaan tie vienyt lasarettiin...

Jep, Sopasella epäilivät olevan jonkin asteinen aivotärähdys Stonen laitataklauksen seurauksena. Karran tilanteesta en tiedä.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelistä ei jäänyt kovin paljoa jotenkaan jäänyt mieleen (tv:stä katsottuna).
1. Hyvää oili Lasch ,joka oli odotetun vaarallinen. Hieno pelimies!
2. Hovinen on tasaisen hyvä koko ajan. Maaleille ei voinut mitään.
3. Paikkoja oli useampaan maaliin.
4. Marttila nousee hyvin tukemaan hyökkäyksiä.

Sinänsä pelissä oli paljon sekavia jaksoja, ja jotenkin jäi tunne, että Pelsut oli kaukana parhaastaan. Hyvää että voittoja tulee tälläisellakin pelillä.

Huonoa oli taas:
1. Brockelhurst teki paljon virheitä.
2. Harmi homma jos sekä Sopanen että Sihvonen loukkaantui. Sopasen tilanne ei näyttänyt mitenkään törkeeltä, mutta toki selvä jäähyn paikka.
3. YV ei oikein toimi. Luttinen teki komean maalin, mutta paljon myös ylivoimaa sössittiin. Seikola yrittää vetää vähän liiankin aktiivisesti. Eka maali voisi poistaa paineita.

Eloranta ei ollut hyvä kommentaattori. Jotenkin tuli tunne, ettei uskalla oikein sanoa mitään ettei vaan loukkaa ketään.

TPS:n peli oli kyllä aika surkeeta. Muutamia yksittäisiä paikkoja, mutta vastaavasti puolustus avautui todella helposti, eikä mv peli todellakaan vakuuta (ei omia pelaajia eikä faneja)

Tästä on hyvä jatkaa kautta. Seuraavaksi HPK nurin.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä Sihvonen mun mielestä kolmannessa erässäkin kentällä kävi.

Aika helpolla Pelicans pääsi tänään ja ihan täyteen laukkaan ei päästy oikein missään vaiheessa. Ehkäpä eilisellä pelillä oli jotain vaikutusta. No kolme pistettä tuli ja se on tärkeintä.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toinen maali oli upea. Hodgman parantaa otteitaan, ja hieno alustus Jormakalle takatolpalle. Hieno hyökkäys oman pään lähdöstä alkaen.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
....TPS:n peli oli kyllä aika surkeeta. Muutamia yksittäisiä paikkoja, mutta vastaavasti puolustus avautui todella helposti, eikä mv peli todellakaan vakuuta (ei omia pelaajia eikä faneja)

Tästä on hyvä jatkaa kautta. Seuraavaksi HPK nurin.

Surkeaa peli kyllä on, mutta tuosta mv-pelistä hieman eri mieltä. Kyllä suurimmat ongelmat ovat puolustuksessa liian paljon tulee harhasyöttöjä vastustajalle avopaikkaan ja näissä tilanteissa saa olla maailmanluokan maalivahti, että pitäisi pystyssä. Mistä tämä väite ettei edes omia pelaajia vakuuta?
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Surkeaa peli kyllä on, mutta tuosta mv-pelistä hieman eri mieltä. Kyllä suurimmat ongelmat ovat puolustuksessa liian paljon tulee harhasyöttöjä vastustajalle avopaikkaan ja näissä tilanteissa saa olla maailmanluokan maalivahti, että pitäisi pystyssä. Mistä tämä väite ettei edes omia pelaajia vakuuta?

Jep, ei Tepsi tänään maalivahteihin kaatunut.
 

nipsu11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mistä tämä väite ettei edes omia pelaajia vakuuta?

Ei nyt varsinaisesti liity pelaajiin, mutta minulle jäi ottelun jälkeisestä lehdistötilaisuudesta sellainen tunne, ettei ainakaan Virta ollut tyytyväinen maalivahtityöskentelyyn. Saattaa johtua myös omasta epäuskostani schwartzia kohtaan, mutta tulkitsin Virran sanat "haluisin nyt sanoa jotain, mutta täytyy kysellä noilta seuran päättäviltä tahoilta ensin ja sitten ilmotellaan jos jotain ilmoittamista on" siten, että Virta kaipaisi joukkueeseen juuri maalivahtia. Vai miten tepsin tilannetta enemmän tuntevat tuon tulkitsisivat?
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lähtö otteluun oli taas TPS:ltä todella huono. Kaksi maalia vastustajalle ensimmäiseen seitsemään minuuttiin ei ole voittavaa kiekkoa. Siitä on pirun vaikea lähteä tekemään enää hyvää ottelua vaikka sinänsä 53 minuuttia peliaikaa onkin jäljellä. Viides ottelu ja viides kerta kun vastustaja tekee ottelun avausmaalin. Tälläkin kertaa se tuli aika käsittämättömän henkilökohtaisen virheen seurauksena. Tuollaisista pitää vaan opin kautta päästä eroon.

Pelicans oli selvästi parempi tänään pelin kaikilla osa-alueilla. TPS jäi jalkoihin.

Ristolainen pelasi jälleen kerran hyvän ottelun ja sai arvokasta kokemusta. Jokainen ottelu 16-vuotiaalle kaverille liigatasolla on kuin laittaisi ison tukun rahaa pankkiin korkoa kasvamaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös