TPS 2011-12 Runkosarjan 1. kvartaalin seurantaa

  • 124 823
  • 403
Mitkä ovat Virran meriitit, jotta voidaan puhua kiistattomasti huippuvalmentajasta.

En tiedä kuka on puhunut kiistattomasti huippuvalmentajasta, mutta ne meriitit:

- TuTon pitäminen Mestiksessä (korvasi kesken kauden Bogdanovin ja hoiti karsinnat kunnialla)
- KalPan kanssa kaksi kertaa SM-liigassa välieriin, joista saavutuksena yksi pronssi ja yksi neljäs sija
- KalPan kanssa SM-liigan runkosarjan 2. sija vain kahden pisteen päässä voitosta
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
En tiedä kuka on puhunut kiistattomasti huippuvalmentajasta, mutta ne meriitit:

- TuTon pitäminen Mestiksessä (korvasi kesken kauden Bogdanovin ja hoiti karsinnat kunnialla)
- KalPan kanssa kaksi kertaa SM-liigassa välieriin, joista saavutuksena yksi pronssi ja yksi neljäs sija
- KalPan kanssa SM-liigan runkosarjan 2. sija vain kahden pisteen päässä voitosta

Eli hävinnyt Kalpan kanssa aina tärkeimmät pelit.....
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Vihtori Matti, kuten armeijassa sanottaisiin. Keskimääräisesti aika paska lähteä pelaamaan jos kaverille annetaan neljä eteen. Pitäisikö pelikirjaan kenties kirjata "ei tehdä idioottimaisia henkilökohtaisia virheitä", vai onko se liian high concept?
 

Vilu #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko, nekkailu, Oranje, NFL
Sellanen peli sitten tällä kertaa …tana. Edellisen matsin toisen ja kolmannen erän perusteella uskalsin odottaa paljon parempaa Saipa -pelistä, mutta toisin kävi. Löysä, ja ehkä hieman ylimielinenkin alku pelissä kostautui nopeasti kun kovalla asenteella liikkeellä ollut Saipa raiskoi maaleja taululle kerta toisensa jälkeen. Jotenkin niin turhaa ryssiä näitä pisteitä asenteen takia. Voin toki olla täysin väärässä, mutta näin tämän itse näin. Hieno nousu toki kolmannessa erässä, mutta liian myöhään. Sinne meni kolme pojoa. Suikkasilta tuskin huomenna irtoaa pistettäkään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Aivan vitun vaikea latu tulee jälleen tallattavaksi mutta onneksi on ääreist paska Tappara mukana. Ei ehkä jouduta karsimaan. Sitähän tässä taas pitää alkaa henkisesti miettimään näiden syyspelien jälkeen. Nyt kun on ollut vielä ns helppoja vastustajia.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
BTW, ihan ennen kuin kukaan edes aloittaa maaleista: kun vedot tulevat kilpikädelle ja matalalle, niistä tulee reboundeja. Aina ja kaikilla maalivahdeilla. Kenelläkään ei ole patjoissa räpsiä.

Masentavan vapaasti saivat taas SaiPan pelaajat Tepsin päässä pyörittää, mutta se on sanottava, että kun ryhtiliike tapahtui, se oli aika totaalinen. Kolmannen erän temmolla jos lähdettäisiin joka peliin, Tepsin sarjasijoitus olisi aika erilainen kuin nyt.
 

hokihoki

Jäsen
Masentavaa tässä on myös se että vastassa ei ole ollut kovempia joukkueita ja silti homma on näin kamalaa katsottavaa. Odotettavissa siis mm. Hifikiltä ja Jokereilta pataan 10-1 jos näin pelataan.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Jos lehmällä ois renkaat, ois se maitoauto.

Totta. Mutta uskon, että Tepsillä on paremmat saumat saada pelinsä tuolle tasolle kuin lehmällä kasvattaa renkaat :) Taitoa löytyy, samaten intensiteettiäkin näemmä, mutta se kytkin pitää saada päälle ekasta kiekosta lähtien.
 

Arengee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Maajoukkueet, NHL:n Suomalaiset
Vittu mä alan olee oikeesti kyllästynyt tähän samaan paskaan joka jatkuu kaudesta toiseen. No hei onhan näitä hyviä hetkiä ollu kans, mut nyt vaan
tuntuu taas ettei mikään skulaa.

Joo, ehkä tää tunnekuohuissa kirjottaminen ei ole kauheen järkevää, mut tekipä mieli kerranki avautua. Ois kans kiva jos pystyttäis vastaamaan SaiPan vauhtiin edes.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Voi vittu. Siis SaiPa? Come on.
Porukka joka ottaa kaikilta (paitsi Tepsiltä) sen vakio 4-1 turpaan neppaillen.
Yksi Ilves-voitto ei kerro mitään. Faktaa on se että liigan paskin, ainakin toistaiseksi, on Tappara. SaiPan pitäisi olla samassa kastissa, mutta silloin myös TPS kuuluu sinne. Pelaajamateriaalilta tuo peli olisi pitänyt voittaa reilusti. Tappio tuli aika häpeällisesti vieläpä.

Kuvitelkaapa, miten SaiPan pelurit mahtuisivat TPS:n kokoonpanoon? Mitkä variaatiot kentissä tällöin olisi?

Kenties näin? Laitan vain hyökkäyksen tähän, se kertoo kaiken oleellisen.

Birner - Plihal - Cerny
Vahalahti - Stone - Anttila
Mäkiaho - Koskiranta - Viinanen
Salo - Laakso - Saarinen

Onko jollain nyt epäselvyyttä siitä että hävisimme pelaajamateriaaliltaan heikommalle joukkueelle? Jos tuosta saisi raavittua vain kaksi pelaajaa Tepsin pelaavaan kokoonpanoon, niin miten me voimme hävitä SaiPalle? Tahdon vastauksia, ja nähdä paremman Palloseuran ottelussa Suikkasen Pelicansia vastaan.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
pe 7.10. 18.30 Ässät - TPS
la 8.10. 17.00 TPS - HIFK
ti 11.10. 18.30 Kärpät - TPS
pe 14.10. 18.30 TPS - Jokerit
la 15.10. 18.30 KalPa - TPS

Pikkusen jännäkakka housussa odotellaan tuota 5 pelin putkea.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pakkohan tässä on esittää sellainen kysymys, että kun se pelitapa on kiveen kirjoitettu(näennäisesti) ja tulos tulee sitten vasta joskus 2-3 kauden päästä, niin miksi sitä on pakko ajaa sisään pelaajille, jotka eivät tulloin, kun se toimii ole enää mukana joukkueessa, koska eivät pysty pelitapaa harjoittamaan?

Sehän tässä nyt hieman voisi sunnuntaikatselijaa ihmetyttää, että eikös huippuvalmentajan pitäisi kyetä muokkaamaan taktiikoitaan joukkueen mukaan, eikä niin, että joukkuetta mukautetaan siihen yhteen ja ainoaan muottiin?

Suikkasen kiekkokontrollipelin oppiminen Lahdessa ei taida viedä kolmea vuotta? Ja miten se KalPakin nyt yht'äkkiä on liiga kärjessä? Ai niin, mutta nehän vaan korjaa Pexin viljelemät hedelmät...

Mutta, mutta... Tämän päiväinen peli kyllä hävittiin ihan oikeasti jo lämmittelyssä. Asennevamma näkyi Teurastamon yläparville asti. Oikeasti Vahalahti on vaihtanut taas täytetty lokki -moodiin, Plihal aivan yössä, eikä tuossa Birner ja Anttila osastossakaan liikaa kehumista ollut. Vitun ikävä kausi tästä taitaa joka tapauksessa taas tulla, jossei nämä ratkaisukaverit ravista sitä kusta päästään pikkuhiljaa.

Huomenna ei kannata seurata edes teksti-tv:stä.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joka kausihan näitä tällaisia matseja tulee, mutta joo, on tämä tilanne silti jokseenkin huolestuttava. Mikäli kymmenen joukkoon olisi tavoitteena runkosarjassa sijoittua niin yhtään takamatkaa ei olisi varaa nyt alkukaudesta ottaa sarjataulukossa, kun otteluohjelma on alkuun huomattavan helppo.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Oikeastaan se pahin skenaario tapahtui kuin tapahtuikin eli otteluun valmistautuminen oli (jälleen kerran) todella paskaa ja siihen lisättynä SaiPan vimma tehdä maaleja niin tulos seisoo tässä. Ei edes sitä SaiPaa oteta neljän maalin takaa kiinni, vaikka lähelle päästiin. Huolimattomuusvirheet puolustuksessa sekä karkeat merkkausvirheet loistivat myös mukana olollaan.

Kolmas erä oli jo ihan eri taistelua, mutta aika loppui kesken. Palmrothilta hieno häkki, alkaako mies kouliintumaan jo pikku hiljaa sen tason liigapakiksi, jolta voi odottaa kiekollisestikin jotain? Mäkkäri oli hyvä ja myös Mojzis, mutta hurraa huutoja ei kovin monelle voi jakaa. Kumpi sitten maaliin huomenna? Ehkä Schwarz nyt tällä kertaa.

Se tässä huolestuttaa, että joukkue ei ole sellaista perustasoa pystynyt kokoamaan pelaamiseensa vaan taso heittelee pelin sisälläkin liikaa. Nämä olisivat olleet ne helvetin tärkeät pisteet, koska sputnikkien kanssa tässä taistellaan samoista sijoista.

Tämä matsi pitäisi nyt yrittää unohtaa ja suunnata katseet Pelsu-peliin. Vitun vaikea siitäkin tulee ja jos yksikin piste sieltä kannetaan Turkuun niin olen tosi tyytyväinen. Toivottavasti joukkue saisi nyt kerrankin sen hyvän startin peliin ja vaikka kiekkokontrollin vastaisesti lyötäisiin lasin kautta se kiekko helvettiin omalta alueelta, jos lintulauma alkaa luomaan pitkiäkin pyörityksiä TPS-päätyyn. Silti toivoisin ehjää matsia kiekollisesti, että pysyttäisiin hyödyntämään tuota pelitapaa, se vähä mitä siitä nyt on opittu.

Jos huomenna tulee käkättimeen niin sitten Peksin ja Ströban sekä muun penkin takana asioivan troikan on lyötävä päät yhteen ja miettiä mikä tässä jutussa junnaa eniten, syitä löytyy varmasti kilometrikaupalla.
 

#89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
pe 7.10. 18.30 Ässät - TPS
la 8.10. 17.00 TPS - HIFK
ti 11.10. 18.30 Kärpät - TPS
pe 14.10. 18.30 TPS - Jokerit
la 15.10. 18.30 KalPa - TPS

Pikkusen jännäkakka housussa odotellaan tuota 5 pelin putkea.

Mitä jännää näissä on? Odotusarvo näistä peleistä pyöreät nolla pistettä.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Eilinen läpsyttely pitää vaan unohtaa mahdollisimman nopeasti, onni onnettomuudessa on se että uusi mahdollisuus tarjoutuu heti seuraavana päivänä. Olen ihan varma että TPS pelaa paljon paremman pelin kuin eilen, täysi tupa ja Suikkanen Lahdessa kun ovat vastassa. Riittääkö se pisteisiin, vaikea sanoa. Kumpikohan noista luukkuvahdeista pelaa? Veikkaan Schwarzia.

Osansa surkeaan eiliseen peliin oli varmasti tuolla hautajaistunnelmalla. Jos itse asuisin lähelläkään Turkua niin kävisin tsiigaamassa jokaisen pelin, prkl.
 

Veijari

Jäsen
Pelaajat on istuneet eilisen perseilyn jälkeen keskenään palaveria - toivottavasti jokainen äijä ymmärtää vihdoinkin että mitään tässä sarjassa ei saa ilmaiseksi tai puolivaloilla pelaamalla, ei edes sputnikeilta.

Ei se asenne voi olla tuollainen vaikka ulkojäällä tyhjälle katsomolle pelattaisiin. Äijät saa saatana täyttä palkkaa askissa pörräämisestä ja kehdataan liukua siellä selkä suorana.

Toivottavasti tänään Suikkasen läsnäolo viereisessä aitiossa saa jokaisen äijän yrittämään parhaansa. Odotusarvona kuitenkin 0 pistettä mutta tyytyväinen pitää olla jos siihen päädytän taistelevalla ilmeellä ja niin että jokainen hikipisara kropasta jää Isku-Areenalle.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Huomenta Perkele!! Vastarannankiiski täällä vaan mutisee!

Olipa synkkä matsi eilen mutta kyllä täytyy sanoa että näitä kommentteja lukemalla tulee vieläkin synkempi fiilis!!?? Mitä vittua ihmiset!!?? Neljä peliä pelattu ja täällä ollaan jo takit käännetty ja haukutaan Omaa Joukkuetta alimpaan helvettiin! Niin Turkulaista!!!
Mun vankka mielipide on että eilen ei otettu rumasti turpaan pelikirjan takia vaan siksi että jos takki lepattaa auki nii on vaikeeta saada aikaiseksi mitään muuta kuin paskaa! Niin siinä nyt kävi että jätkät luuli pisteiden tulevan ihan tuosta vaan.. mutta oikeesti, Saipakin on ammattilaisjoukkue ja varmasti rankaisee tuosta leijumisesta!
En jaksa nyt tilastoja tsekkailla mutta veikkaan että kultakaudellakin saatiin käkättimeen paskalla pelillä!? Eli otetaan nyt edes vähän rauhallisemmin..
Ja ei, en minäkään ole tyytyväinen tähän hetkeen mutta en mä nyt saatana takkia täällä kääntele ja ala neljän pelin jälkeen vaihtamaan valmennusta/pelaajia!
Ja mihin täällä on "faneilla" ne realiteetit kadonneet..?? Kauden alla käsittääkseni aika moni oli laittanut tavoitteeksi sääleihin pääsyn..onko se nyt neljän pelin jälkeen jo karannut käsistä?? Mun mielestä ei, eikä mikään muukaan..
Tänään on taas kolme pistettä jaossa ja miksei ne ois mahdollisia? Yllätyksiä sattuu kuten eilen huomattiin.. Vai mitä? Mä ainakin aion matsin katsoa ja pistän vieläpä TPS:n paidan päälle ihan kostoksi!!! Tähän hymiö
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Pelaajat on istuneet eilisen perseilyn jälkeen keskenään palaveria - toivottavasti jokainen äijä ymmärtää vihdoinkin että mitään tässä sarjassa ei saa ilmaiseksi tai puolivaloilla pelaamalla, ei edes sputnikeilta.

Se oli sitten jo kauden toinen hätäpalaveri laatuaan? 2 out of 4, toivottavasti näistä kokoontumisista on jotain konkreettista apua myös. Edelleen projekti etenee vain yhden sarjapisteen edellä katastrofaalista viime kautta.
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
Koko kirjoitus täyttä asiaa

Pakkohan tässä on esittää sellainen kysymys, että kun se pelitapa on kiveen kirjoitettu(näennäisesti) ja tulos tulee sitten vasta joskus 2-3 kauden päästä, niin miksi sitä on pakko ajaa sisään pelaajille, jotka eivät tulloin, kun se toimii ole enää mukana joukkueessa, koska eivät pysty pelitapaa harjoittamaan?

Onko tässä jotain järkeä?

Olen alusta saakka ollut samoilla linjoilla.

Kalpasta vaihtui koko joukkue ja pronssia saivat lopulta. Hurraa. Pelitapaa ajetaan väkisin joukkueeseen, jonka pelaajat enimmäkseen sopivat ihan erityyliseen palaamiseen. Huomautettakoon etten erityisemmin välitä muutenkaan jatkuvasta pakittelusta. Peli muuttuu todella hitaaksi, tapahtumaköyhäksi tuolla tyylillä.

Valmentajan pitäisi muokata pelityyliä joukkueeseen=materiaaliin nähden sopivaksi. Kyse on tulosurheilusta kuitenkin, eikä hallilla ole eilisten esitysten jäljiltä ketään katsomassa 2v. päästä.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaksi asiaa pitää nostaa framille neljän pelatun ottelun jälkeen: viisikkopuolustamisen ongelmat omassa päässä ja heikot lähdöt otteluihin.

TPS on ollut kovasti vaikeuksissa omalla puolustusalueellaan. Merkkauspelaamisessa ja alueen puolustamisessa on tullut paljon virheitä. Omat miehet katoavat ja pienellä suunnan- tai rytminvaihdoksella vastustaja saa liian helposti tilaa. Vastustajan iholle pitää päästä paremmin. Mojzis on ainoa puolustaja, joka ei juokse vastustajan perässä. Muut juoksevat ja esimerkiksi Raboin ja Vittasmäki ovat olleet ajoittain pahasti sekaisin omassa päässä.

Puolustuspelaamista tulee terävöittää. Miehet pitää merkata tarkemmin ja liikettä pitää löytyä lisää jotta ei tarvitse juosta enää perässä. Helpommin sanottu kuin tehty mutta tämä on näkynyt ongelmana kaikissa näissä neljässä pelatussa matsissa.

Ensimmäiset erät ovat olleet järjestään erittäin heikkoa pelaamista TPS:ltä. Johtuuko se heikosta valmistautumisesta vai mistä? Vastustaja on tehnyt neljässä ottelussa neljä kertaa avausmaalin ja ensimmäisen erän maaliero on 2-8. HPK ja SaiPa ovat pommittaneet ensimmäisessä erässä heti kolme maalia. Ässät hallitsi ensimmäistä erää täysin suvereenisti ja Ilveskin oli paljon aktiivisempi, muttei heikon viimeistelyn vuoksi saanut tulosta aikaan. Siitä ei ole helppo jatkaa peliä jos vastustajalle antaa heti alkuun noin paljon eteen.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

Tähän aikalailla sama, nyt jo ollaan huutamassa valmentajanvaihtoa, mikä kyllä on käsittämätöntä kun tiedettiin että alkukaudesta tulee vaikea. Varmaankin liiankin hyvin menneet ET-pelit saivat faneissa(ja ilmeisesti pelaajissakin) väärän hyvänolon tunteen.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Aika harva täällä on valmentajalle potkuja vaatinut, mutta pelaajien ryhtiliikkeen perään on ihan aiheesta kyselty. Samaten kuin ihmetelty sitä, että jos valmentajan pelikirjan sisään ajaminen vie kolme vuotta, onko siinä mitään järkeä, varsinkin jos joukkueesta tulee moni pelaaja vaihtumaan kun ei ole valmentajan näköinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös