SM-liigan ennustusketju 2011-2012

  • 491 734
  • 857

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Lukko varmaan aika sikakova, ihan varmaan neljän joukossa. Kuuden ainakin. Ainakin! Tänäänkin pojat on tehny maalin Bluesia vastaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
No eihän se nyt mene lähellekkään noin.
Käyppäs nyt kuitenkin katsomassa nuo palkinnot uudestaan TÄÄLTÄ


Tämä linkki vie sm-liigan sivuille jossa annetaan ymmärtää että Lasse Oksanen palkinto annetaan pelaajalle joka voittaa jääkiekkotoimittajien äänestyksen.

Eli kyllähän se nyt suht lähelle menee.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Osuko? Sen tarkemmin seuraamatta. Pelasi ilmeisesti ajoittain kohtuullisesti, mutta jäi kuitenkin ilman sopimusta. Taklasi ja osui kerran tolppien väliin.
Jos tuolla tavalla kuvailet jokaista kolmoskentän hyökkääjää, niin luultavasti osumaprosentti on aika hyvä. En kyllä sanois koohottajaksi, sillä taitoakin löytyi ja sympaattisestakin oli aika kaukana ainakin vastustajien mielestä. Tehokkuudesta ei voi sanoa mitään, kun eipä tuo oikein kolmessa pelissä ehtinyt maalipaikoilla olla. Huti meni.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Osuko? Sen tarkemmin seuraamatta. Pelasi ilmeisesti ajoittain kohtuullisesti, mutta jäi kuitenkin ilman sopimusta. Taklasi ja osui kerran tolppien väliin.

Kalus on kentällä kaikkea muuta kuin sympaattinen koohottaja. Vittuilee, ärsyttää, taklaa ja tekee kaikkensa saadakseen vastustajalta pasmat sekaisin. Onneksi lähti isiensä maille eikä jäänyt liigaan, olisi ollut hyvin vittumainen tapaus vastustajan leirissä.
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
1. Jokerit
2. HIFK
3. JYP
4. Ässät
5. Kärpät
6. Pelicans
---
7. Lukko
8. Blues
9. Ilves
10. KalPa
---
11. TPS
12. HPK
13. Tappara
---
14. SaiPa

1. Jokereiden matsku vaan ylivoimaisesti kovin. Hardt tekee yli 20 maalia.
2. Maalipörssi menee JP-Haatajalle.
3. Peltonen kerää yli 60 tehopistettä.
4. Tappelut puhuttavat tälläkin kaudella ja joku presidenttiehdokkaista sanoo oman painavan sanansa vuoden vaihteen tienoilla asiasta.
5. Jokerit on mestari 2011-2012
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
1. HIFK
2. Ässät
3. Jokerit
4. Pelicans
5. Jyp
6. Blues
---
7. KalPa
8. TPS
9. Lukko
10. Kärpät
---
11. Ilves
12. HPK
13. Saipa
14. Tappara


Tuossa uusi ennustusrivini. Pientä yllätyksen poikasta lähdettiin hakemaan Ässien ja Pelicansin onnistumisilla ja Jypin tiputtamalla pois top kolmesta. Tampereella eletään näkemykseni mukaan synkkiä aikoja. Ipan hyökkäys ei vakuuta sitten ollenkaan, Saipan jälkeen toiseksi heikoin.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. IFK
2. JYP
3. Jokerit
4. Ässät
5. Kalpa
6. Pelicans
7. TPS
8. Blues
9. Kärpät
10. Lukko
11. Ilves
12. HPK
13. Tappara
14. Saipa


IFK uusii mestaruuden, Kapanen vetää KalPan väkisin viiden sakkiin vaikka joukkueen pelaaminen on aivan sekaisin. Raumalla tulee paluu arkeen, ja Tapparassa TPS-kolmikko ei pysty täyttämään odotuksia. Varsinkin Erkinjuntti pettää pahasti jääden alle 20 pisteen.
 
Viimeksi muokattu:
1. Jokerit
2. JYP
3. HIFK
4. Ässät
5. KalPa
6. Pelicans
-----------------
7. Kärpät
8. Lukko
9. Ilves
10. Tappara
-----------------
11. Blues
12. TPS
13. HPK
14. SaiPa
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tässä ns. varma lista runkosarjaan 2011-12:

1. IFK
2. Ässät
3. Jyp
4. Jokerit
5. KalPa
6. Kärpät
-------------
7. Pelicans
8. Lukko
9. Blues
10. HPK
-------------
11. Ilves
12. TPS
13. Tappara
14. SaiPa
 

Juverto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
1. HIFK
2. JYP
3. Jokerit
4. Pelicans
5. Kalpa
6. Blues
---------
7. Ilves
8. Ässät
9. Lukko
10. TPS
---------
11. Kärpät
12. HPK
13. Tappara
14. Saipa
 
1. HIFK ei voita runkosarjaa.
2. Ben Eaves pelaa koko kauden (5 pelin flunssapoissaolot sallitaan), ja hyvin pelaakin!
3. Pelicans ottaa suoran pleijaripaikan.
4. Voldenista tulee Bluesin ykkösveskari.
5. Esa Pirnes pelaa kevään Bluesissa.
6. Jukka Hentunen jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi, ei loista pistepörssissä.
7. JYP ei ole kuuden parhaan joukossa.
8. Viuhkola ei ole yhtä tehokas kuin ennen.
9. Talviklassikkoa ei pelata.
10. Poika muuttaa uuteen kotiin.

Aamen
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mietin nyt nämä sijoitukset kohdilleen ja oli kyllä melko vaikeaa varsinkin peräpään osalta, kun alempaan keskikastiin joukkueita olisi ollut tungokseen asti. Johtopäätöksenä tästä ennustan sijojen 6-14 olevan erittäin tasaisia, mitä nyt SaiPa saattaa hieman jäädä muiden kyydistä jälkeen. Joka tapauksessa näkisin, että kuudennelle sijalle on tällä kaudella mahdollisuudet päästä poikkeuksellisen pienellä pistemäärällä.

Näitä sijoituksia en ole tähän järjestänyt jonkin mystisen materiaalin mukaiseen paremmuusjärjestykseen vaan ihan niitä lopullisia runkosarjasijoituksia tässä haen ja mukana on siten muutamia yllätyksiä, jotta rivi olisi yhtään realistisen näköinen.

1. HIFK
2. JYP
3. Jokerit
4. Pelicans
5. Ässät
6. Kärpät
------
7. TPS
8. Ilves
9. Blues
10. Tappara
------
11. Lukko
12. KalPa
13. HPK
------
14. SaiPa

Eli ensimmäistä yllätystä haen heti kärjestä. Valmentajavaihdoksesta huolimatta odotan, että tästä tulee HIFK:n seurahistorian ensimmäinen kausi, jolloin joukkue menestyy jo runkosarjassa ja jättää enää Pelicansin, Bluesin, Lukon, KalPan ja SaiPan ilman runkosarjan voittoa SM-liigan historiassa. Lähes tasavahvasti ykköspaikasta kisaa JYP, mutta Keski-Suomen robotit alkavat olla jo sen verran ruosteessa, että tällä erää tyytyminen on kakkossijaan. Viime vuosina krooniseksi alisuorittajajoukkueeksi leimautunut Jokerit piristyy sen verran, että pisteet riittävät helposti kolmossijaan.

Pudotuspelien kotiedusta kovan taiston käyvät Pelicans ja Ässät. Suikkasen joukkueet eivät ole koskaan kovin kummoisesti runkosarjassa menestyneet ja nytkin lahtelaiset pelaavat ailahtelevan kauden, mutta se riittää kuitenkin peräti neljänteen sijaan. Itsekin yllätyin joukkueita järjestellessäni miten ylös Pelicans väistämättä sijoittuu, kun kärkikolmikon ja Ässien lisäksi en kertakaikkiaan keksinyt yhtään joukkuetta, joka omat fibani ensi kauden voimasuhteista huomioonottaen edes voisi Pelicansia paremmin sijoittua. Ässät laitoin näistä kuitenkin vasta viidenneksi, joten hieman takapakkia viime kaudesta olisi tulossa. Kuitenkin porilaisetkin seilaavat papereissani HIFK:n, JYP:n, Jokerien ja Pelicansin tavoin turvallisesti pudotuspelien satamaan, sillä Karri Kivi ei alkuvaikutelman perusteella vaikuta Hannu Virta -tyyliseltä hyvä kakkosena, mutta huono ykkösenä -koutsilta.

Sitten sijat 6-13 olivat itselleni äärimmäisen hankalia. Periaatteessa kaikki nämä joukkueet (paitsi tietenkin TPS) voisivat hyvinkin jäädä jopa pudotuspelien esikarsintakierroksen eli säälipleijareiden ulkopuolelle, mutta väkisinhän näistä useampikin sinne selviää. Ja kaiken huipuksi joku noista joukkueista piti vielä nostaa suoraksi pudotuspelijoukkueeksi! Valintani kohdistui lopulta hieman yllättäen Hannu Aravirran luotsaamiin Kärppiin. Tähän en oikein usko itsekään, sillä mieluummin olisin laittanut Kärpät lähes varmana floppina jonnekin sijoille 11-12, mutta ehkäpä kuitenkin näistä peräpään joukkueista Kärppien selviytyminen kuuden joukkoon olisi pienin yllätys, vaikkakin yllätys ehdottomasti ja rivini varmaan heikoin kohta.

Seitsemänneksi nostin TPS:n. Turussa homma tuntuisi olevan kohtuullisessa kuosissa, mutta tämän ylemmäs eväät eivät kuitenkaan riitä. Ilves menee viime kaudesta piirun verran eteenpäin ja on nyt runkosarjan kahdeksas. Huonompaankin on tupsukorvilla kaikki mahdollisuudet. Harjoituskauden ottelut ovat ilmeisesti sujuneet hieman tahmeasti, kun jonkun Ilves-kirjoittajan jo lukaisin uskovan joukkueen tähtäävän tällä kaudella kevään peleihin. No, jos Ilves aikoo ensi keväänä pelata jotain muitakin pelejä kuin karsintapelejä niin kyllä se vaatii heiltä hyvän startin kauteen heti syksystä. Blues on heikentynyt viime kaudesta sekä pelaajien että valmennuksen suhteen, mutta espoolaiset ottavat kuitenkin perinteisenä säälipleijarijoukkueena runkosarjan yhdeksännen sijan. Kymmenennelle paikalle itsensä punnertaa yllättäen Tappara. Toki Tapparalla on hyvät saumat karsijan paikankin valloittamiseen enkä oikein ymmärtänyt Jatkoajan Tappara-toimituksen juttua, jossa joukkueen rosterin todettiin vahvistuneen huomattavasti, kun koko ykköskenttä on menetetty ja tilalle on kaapattu kakkoskentän miehiä TPS:stä. Ilmeisesti ajatuksena siinä oli, että joukkueessa on enemmän leveyttä, kun sen sijaan, että se olisi yhden kentän varassa se ei ole oikein minkään kentän varassa.

Peräti kuudenneksi sijoittamieni Kärppien ohella alkavan kauden potentiaalisimpina floppijoukkueina pidän Lukkoa ja KalPaa. Lukko on ehkä eniten viime kaudesta heikentynyt ryhmä enkä usko Uraman saavan tällä kaudella voittavaa vaihdetta silmään kuin hetkittäin Lindgrenin ja kumppanien tuskastuessa henkilökohtaisista kiikaritehoistaan. Pari vuotta sitten mestaruudestakin haaveilleilla pelaajilla on muutenkin motivaatio koetuksella, kun tänä syksynä löytävätkin itsensä pelaamasta jumbofinaaleja. Uramankin eväät on kerta kaikkiaan syöty, kun jo neljättä vuotta pitäisi johtaa samaa soppaa, mutta menestysmahdollisuudet eivät millään ole edellisvuosien tasolla. KalPan touhusta en myöskään usko tällä kaudella tulevan kertakaikkiaan mitään – Tuokkolalta on pelikirja hukassa eikä asiaa auta se, että joukkueen kapteenilla on pelaajien silmissä moninkertainen auktoriteetti päävalmentajaan verrattuna.

HPK jatkaa siitä mihin viime kauden loppupuolella jäi eikä heikentynyt pelaajisto ainakaan hidasta joukkueen vaipumista kohti sarjan pohjamutia. Karsinnat joukkue kuitenkin välttää, sillä niitä pelataan monen vuoden tauon jälkeen Lappeenrannassa.

Ihan varmojahan nämä sijoitukset eivät toki vielä ole. Peräpää oli tosiaan hankala ja esimerkiksi Kärpät sijoitin lopulta niin korkealle kuin voisivat parhaimmillaan sijoittua ja KalPan sekä HPK:n vastaavasti toiseen ääripäähän, koska sijoja 9-11 ei riittänyt kaikille joukkueille.

Sitten vielä pari varmaa tietoa: runkosarjassa eniten maaleja tekee HIFK ja vähiten SaiPa. Vähiten maaleja päästää JYP. Ottelua kohden eniten maaleja syntyy HPK:n, Pelicansin ja Ilveksen otteluissa ja vähiten JYP:n ja TPS:n otteluissa.

Niin joo, ja pudotuspelien jälkeen runkosarjasijoitukset eivät tällä kaudella muutu paitsi Pelicans voittaa Jokerit pronssiottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
Ennustus runkosarjan lopputuloksista:
1. JYP
2. Jokerit
3. HIFK
4. KalPa
5. Pelicans
6. Kärpät
----
7. Lukko
8. Ässät
9. Ilves
10. TPS
----
11. Blues
12. SaiPa
13. HPK
----
14. Tappara

Playoffs:
Lukko (7) - TPS (10) 2-1
Ässät (8) - Ilves (9) 2-0
---
JYP (1) - Ässät (8) 4-2
Jokerit (2) - Lukko (7) 4-2
HIFK (3) - Kärpät (6) 4-0
KalPa (4) - Pelicans (5) 4-3
---
JYP (1) - KalPa (4) 4-1
Jokerit (2) - HIFK (3) 4-2
---
Finaali: JYP (1) - Jokerit (2) 2-4
Pronssi: HIFK (3) - KalPa (4) 0-1
--
Karsinta: Tappara (Liiga,14) - Jukurit (Mestis,1) 4-0


Muutama veikkaus:
* SaiPa tuttuun tyyliin heikointa paperilla, mutta aina niin sitkeästi välttää karsijan paikan.
* Tapparan kausi on heikko, mutta Jukurit kaatuu helposti karsinnassa.
* HIFK pelaa tasaisen runkosarjan, pleijareissa fanit jo innostuvat, kun Kärpät kaatuu 4-0. Sen jälkeen Jokerit on liikaa ja KalPaa vastaan ei huvita pelata.
* JYP rullaa vakuuttavasti, mutta nyt jää enää viimeinen askel toisesta mestaruudesta.
* Jokerit kovassa vireessä löydettyään toisen ykkösketjun Lahti/Kerälä/Pulkkinen-ketjun kaveriksi.
* Pistepörssin vie kaikkien "suureksi hämmästykseksi" Ilari Filppula.
* Maalipörssin voittoa juhlistelee samaan aikaan Antti Pihlström, joka onnistuu maalipaikoistaan jopa huikealla prosentilla.
* Floppaavia ulkomaalaisia on paljon, esim. Kris Beech, Marek Zagrapan, Nichlas Hardt, Michal Vondrka, Jacob Cepis, Ryan Stone ja Stephen Dixon.
* Ja viimeinen veikkaus on, että kaikki veikkaukseni osuvat oikeaan.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. HIFK
2. JYP
3. Jokerit
4. Pelicans
5. Kalpa
6. Blues
---------
7. Ilves
8. Ässät
9. Lukko
10. TPS
---------
11. Kärpät
12. HPK
13. Tappara
14. Saipa

Kärpät ulkona playoffeista ja Pelicansille kotietu. Jee, jee. Katoavaista on mainen ja kunnia. Vaikea on kuitenkin nähdä tämän toteutuvan.

Suikkanen on kova oululainen kiekkojätkä, joka pystyy raahaamaan pelsut sijoille 8-10. Tässäpä oli minun ennustukseni.
 

Conna

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
1. Hifk
2. Ässät
3. Jokerit
4. Jyp
5. Pelikans
6. Kärpät
----------------
7. Kalpa
8. Ilves
9. Blues
10. Lukko
----------------
11. Hpk
12. Tps
13. Tappara
14. Saipa



# Toskala torjuu 92,76 prosentilla pelaamissaan otteluissa
# Urama ja Hirvonen saa monoa ennen vuodenvaihdetta
# Mäntylä ei lennä yhdessäkään pelissä ulos
# Tappara kauppaa "parhaat" pelaajansa tammikuun aikana
# Lukon Lindgen floppaa täysin ja myydään Kärppiin
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
1. HIFK
2. JYP
3. Jokerit
4. Kärpät
5. Ässät
6. Pelicans
7. Lukko
8. Blues
9. KalPa
10. SaiPa
11. HPK
12. Ilves
13. TPS
14. Tappara

Minulla ei ole kristallipalloa. En osaa ennustaa. En ole toimitusjohtaja. Silti näillä mennään.

# SaiPa tekee plus-merkkisen tuloksen ja yleisökeskiarvo on yli 3400 ottelua kohden.
# Anssi Löfman saa hyvin onnistumisia hyökkäyspäässä ja oma piste-ennätys menee uusiksi kertaheitolla. Jotain on mennyt pahasti pieleen, jos yli 18 tehopistettä ei ole plakkarissa runkosarjan jälkeen.
# Per Savilahti-Nagander heittää hanskat jäähän ainakin pari kertaa ja kaiken järjen mukaan vielä pärjää näissä karkeloissa!
# Juuso Riksman joutuu vähintään kerran naurunalaiseksi imaistuaan M.Pukka tyylisen laukauksen kriittisellä hetkellä.
# Ville Hostikka on saanut otteisiin kauan kaivattua tasaisuutta ja onnistuu pelaamaan uransa parhaan kauden.
# Plihalin polvi ei tule kestämään koko runkosarjaa. Jää muhkeasti pelejä pelaamatta tämän johdosta.
# R.Lasch pelaa ok kauden. Ei ole kuitenkaan pistepörssin top-10:ssä.
# Turussa ollaan iloisia Joni Tuomisen hankinnasta. Onnistuu ottamaan pakiston kiekollisen ykköspakin roolin.
# Tampereella ihmetellään kun kumpikaan joukkue ei ole pudotuspeleissä mukana.
# Tiedossa on mielenkiintoinen lätkäkausi, josta ei tunnetta puutu! Varma.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
-Riksmanin selkä oirelee taas runkosarjassa, kun taas Viuhkolalla selkä pakoittaa laittamaan hokkarit naulaan
Riksmanin selkä alkoi sittenkin nikotella jo ennen runkosarjaa, ei ihan osunut ennustuksen ajoitus kohilleen. Lundell saa taas pelata oikein kunnolla syksyllä, kun Juuso parantelee selkäänsä kevääksi. Katsotaan miten tuo toinen kuuluisa selkä jaksaa runkosarjassa. Ainakin muutaman harkkamatsin jälkeen Viuhkolan tilanne näyttää hyvältä siis Kärppien ei ennustuksieni kannalta:). Lisäyksenä selkäpotilaisiin voisi ottaa Paakkolanvaaran. Jeesus kärsinyt koko Pelsu jakson aikana selkävaivoista ja on tälläkin hetkellä poissa kaukalosta juurikin samoista syistä.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
1. JYP
2. Jokerit
3. HIFK
4. Pelicans
5. Ässät
6. Kärpät
7. Blues
8. KalPa
9. Lukko
10. Tappara
11. HPK
12. TPS
13. Ilves
14. SaiPa
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
1. Jokerit
2. Kalpa
3. Ässät
4. Pelicans
5. Jyp
6. Hifk
7. Ilves
8. Tps
9. Lukko
10. Blues
11. Kärpät
12. Hpk
13. Saipa
14. Tappara

Vähän väriä...
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Heitetään sitten oma rivi tänne:

1. HIFK - loistava joukkue, ainoastaan Matikainen voi estää IFK:n menestymisen.
2. JYP - Riston robotit jyllää taas runkosarjassa vakuuttavasti.
3. Ässät - jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi.
4. Pelicans - menestyy Suikkasen kanssa.
5. Kärpät - tshekit ovat tänä vuonna iskussa.
6. Jokerit - Erkan johdolla suoraan pudotuspeleihin.
7. KalPa - jää muutaman pisteen Jokereista.
8. Ilves - Toskala pelaa ihan hyvän kauden
9. Lukko - paluu pohjille.
10. Blues - Marjamäen karisma ei riitä.
11. TPS - jää yhden pisteen päähän sääliplayoffeista.
12. Tappara - Joey Tenute loistaa, muut ei.
13. SaiPa - välttää juuri ja juuri karsinnat.
14. HPK - kaikki menee päin persettä
 

NeljäsAalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Runkosarja

1. HIFK, mestari jatkaa vahvasti, Matikaisesta huolimatta.
2. JYP, runkosarjassa aina vahva, Tuppurainen tekee 25+ maalia.
3. Jokerit, Filppula takoo uskomattoman määrän pisteitä.
4. Kärpät, pohjoinen herää viimeinkin, Salomäki on yksi kauden sensaatioista.
5. Lukko, vaikean alun jälkeen vahva kausi, kerrankin kova keväällä.
6. Ässät, Armia on yllätävän vaisu, valitettavasti.
--------------------------------------------------------------------------
7. KalPa, ei ole Kapanen ja Hentunen entisensä, hyvä kausi kuitenkin.
8. HPK, Hämeen Parasta Kiekkoa.
9. Blues, Kuusela tekee Kärppiä vastaan Oulussa 3+1.
10. Ilves, pelaa vähämaalisia pelejä, häviten harmittavan usein tiukasti.
--------------------------------------------------------------------------
11. Pelicans, Suikkasen kupla puhkeaa ja Pelicansin lento katkeaa runkosarjaan.
12. TPS, kerää huolestuttavan vähän yleisöä.. Ja pisteitä.
13. Tappara, - ensimmäinen joka vaihtaa valmentajaa, pelastuu kalkkiviivoilla.
--------------------------------------------------------------------------
14. SaiPa, - säväyttää välillä, taso ei riitä ja tappioputket vievät karsintaan.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jaahas pistellään jotakin tänne myös, varsin vajavaisin tiedoin. Koska en ole vielä oppinut ennustamaan siis. Enkä oikeastaan kesän aikana erityisen tarkasti seuraillut muutoksia. Vedetään siis mitu-tuntumalla, eli hienostuneemmalla minusta tuntuu-tuntumalla.

1. Jokerit - "yllättää" ja voittaa runkosarjan, pienenä kysymysmerkkinä tosin tässäkin se, onko Kilpeläinen yhtä vahva kuin Ässissä. Hyökkääjäkalusto huippulaatua.
2. HIFK - vaikka periaatteessa en diggaile Helsingin jengeistä, kyllä HIFKin sijoittuminen jonnekin muualle kuin kärkikolmikkoon runkosarjan loputtua on yllätys.
3. JYP - "päivitetyn" pelitavan muokkaaminen tuottanee jonkinlaisia ysköksiä, mutta kone ei kuitenkaan suuremmin hyydy. Pelaajat ovat kuitenkin kauttaaltaan varmoja suorittajia, kuten on myöskin valmentaja, joka ei anna hetkeksikään hyvän olon tunteen nousta puseroon. Ja olisiko jopa yksi niistä syistä, miksi playoffseissa ei enää kyetty nostamaan tasoa mentäessä pitkässä runkosarjassa koko ajan täysillä.
4. Lukko - pelaa tasaisen varmasti, ei tule suuria notkahduksia mutta ei pysy kärkikolmikon perässä.
5. Ässät - jatkaa siitä mihin viime vuonna jäätiin, nyt ei ole mukana enää "yllättäjän" momenttia, vaan takaa-ajajasta tulee takaa-ajettava. Ei kovin helppo tilanne, mutta kykenee klaaraamaan tilanteen ja pääsee suoraan puolivälieriin.
6. Kärpät - ei anna enää löysää huonolla runkosarjasijoituksella, mutta ei ole myöskään entisaikojenkaan iskussa.
----------------------------
7. Pelicans - verrattuna viime kauteen selvästi vahvistunein joukkue, kisaa erittäin tiukasti Kärppien, Ässien ja Lukonkin kanssa suorasta puolivälieräpaikasta. Voisi olla myös suora puolivälieräjoukkue.
8. KalPa - uusi valmentaja voi myös yllättää, mutta pelkään pahoin ettei vielä kykene tekemään suuria, todennäköisesti jatkaa myös puolivälieriin säälipleijareista.
9. Ilves - puolustusosaston puolelta selvää kutosjoukkoa, mutta veikkaan pientä ailahtelevuutta peliesityksissä. Pääsee kuitenkin säälipleijareihin, häviää KalPalle.
10. HPK - ei jää myöskään tänä vuonna pleijareista ulos. Voi olla alkukaudesta myös korkeammalla, mutta pitkässä juoksussa meno hyytyy ja kamppailee Bluesin kanssa viimeisestä pudotuspelipaikasta.
----------------------------
11. Blues - en valitettavasti jaksa uskoa viime kevään finalistin enää kykenevän tekemään yllätyksiä, joutuu rannalle sääleistä viime metreillä.
12. SaiPa - ei rosterinsa puolesta kovin suuria esitä, mutta juuri altavastaajan asemalla kykenee nostamaan itsensä pois karsintapaikalta, mutta ei asiaa sääleihin.
13. TPS - Pekka Virta ei vedä kaneja enää hatusta, hyvä valmentaja, mutta organisaatio kokonaisuudessaan ei ole vakuuttanut (tosin hyvin ulkopuolisen silmin, silti)
14. Tappara - konttaa, ja rumasti. Karsintoihin. SaiPa, TPS ja Tappara käyvät vääntöä karsintapaikasta, mutta tamperelaiset hyytyvät.

Kultaa: JYP (ei voita runkosarjaa, vihdoinkin pääsee altavastaajan asemassa finaaleihin ja hyydyttää HIFKin - tämä on oikeastaan toive, ei suoranainen ennustus)
Hopeaa: HIFK
Pronssia: ei mene Jokereille, hesan kingit putoaa puolivälierissä, yllättäenkin. Pronssin voittaa se ketä kiinnostaa.

KooKoo voittaa Tapparan karsinnoissa. Haha. Ei mitään Tapparaa vastaan. On vaan niin kivaa todeta asia noinkin.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
1. Ässät - Porilaiset rullaavat hienon runkosarjan ja yllättävät todella monen. Järvenpää ja Raanta muodostavat hyvän tandemin.
2. Jokerit - Harjoituskaudella hyvin esiintynyt Erkan lauma pelaa myös vahvan kauden, ainoat kysymysmerkit playoffien alkaessa pari puolustajaa ja Kilpeläisen pään kestävyys.
3. JYP - Uudistetulla pelisysteemillä pelaavat viihdyttävän kauden ja ovat tututusti mitalitaistossa mukana.
4. HIFK - Stadin kingit eivät yllä monen odotuksiin, mutta pelaavat kuitenkin kelpo runkosarjan.
5. Pelicans - Suikkasen suojatit, nämä harjoituskauden mestarit ovat kauden alussa hyviä, talvella hieman hyytyvät, mutta kevättä kohtin jälleen parantavat.
6. KalPa - Tiukan kamppailun kuudennesta sijasta voittavat Kuopion poijjaat, pitkälti vahvan hyökkäyksen ja Ahosen ansiosta.
---------------------
7. Blues - Pelaavat kohtalaisen runkosarjan jääden vain pari pistettä suorasta playoffpaikasta. Kenttäpelaajilta hyvä kausi, mutta maalivahdit pettävät melko lailla.
8. HPK - Tällä kaudella Hämeen Parasta Kiekkoa pelataan Lahdessa, ainakin runkosarjassa. Playoffeissa kaikki on aina mahdollista.
9. Tappara - Manselaiset ovat yllättäen Tampereen ykkösiä, Metsolan noustessa Liigan kärkivahtejen joukkoon. Lisäksi Kirvesrintojen ykköskenttä tekee kovia tuhoja.
10. TPS - Turkulaiset tekevät jättiyllätyksen jättäessään kaksi rahaseuraa (Lukko ja Kärpät) playoffien ulkopuolelle. He kuitenkin jäävät sijasta yhdeksänkin aika reilusti, eivätkä pärjää sitten millään sääläreissä.
---------------------
11. Kärpät - Oululaiset hankkivat peräti kolme pelaajaa kesken kauden, kahden flopaten täysin ja vain yksi osoittautuu vahvistukseksi. Sentteriosasto todella heikko, kun Viuhkolan selkä ei kestäkkään.
12. Lukko - Uraman suojatit eivät pärjää millään, ongelmaksi koituu hyökkäyspeli ja kun pakitkaan eivät onnistu kovin hyvin, jää Noroselle liian kova paikka.
13. SaiPa - Lappeenrantalaiset onnistuvat jälleen välttämään Liigan viimeisen sijan, tosin todella niukasti. Nuorista pelaajista ei ole vielä vastuunkantajaksi, lukuunottamatta Löfmania joka paukuttaa kohtalaiset tehot.
14. Ilves - Ei vain pärjää millään, muut joukkueet ovat liian kovalla tasolla. Nuorilta odotetaan liian paljon ja kun kärkipelaajatkin kärsivät loukkaantumisista, ei Ipan lähes "tuhkimotarina" saa viime kaudesta jatkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös