Manchester City FC 2011-2012 - Blue Moon rising higher

  • 91 197
  • 418

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tuossa Milnerin paikka ei olisi niin varma, sillä AJ voisi myös olla hyvä vaihtoehto tuonne oikealle laidalle. Lisäksi Yayaa voisi myös ehkä kokeilla siinä, jolloin de Jong tai Barry pelaisi keskikentän pohjalla. Savicin paikalla myös pelaa luultavammin Lescott tai K.Toure (saako pelata jo ja onko edes pelikunnossa?).Ilman Nasria sitten Barry voisi ottaa paikan keskeltä pelintekijänä.

En kyllä edelleenkään ymmärrä millä perusteella Milner syrjäyttäisi A. Johnsonin avauksessa. Eilenkin AJ oli erittäin pirteä ja loi paikkoja oikealta laidalta. Lähinnä Nasri sitten mahdollisesti tullessaan uhkaa AJ:n paikkaa, mutta AJ on jo toivottanut Nasrin tervetulleeksi joukkueeseen, tosin vaihtopenkille ;).

En myöskään jättäisi de Jongia avauksesta pois. Hän on erinomainen keskikentän pohjalla. Sen sijaan Barry saa puolestani istua vaihdossa. Mitä puolustukseen tulee, Lescott on yllättäen parantanut peliään kuin sika juoksua. Enää ei ole ollenkaan selvää, että K. Toure palatessaan ottaa paikkansa takaisin Lescottilta. Kolohan saa pelata jälleen syyskuun alussa, jolloin puolen vuoden panna on kärsitty. Hän on jo saanut luvan aloittaa harjoittelun joukkueen kanssa.

Lisäksi pitää muistaa, että juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että Tevezkin jää Etihad Stadiumille. Kalusto on kyllä kiven kova ja kuten totesit, huippujätkiä jää avauksen ulkopuolelle. Mancinin tarkoitus onkin saada kaksi kovaa pelaajaa jokaiselle pelipaikalle, kuten CL-joukkueilla pitääkin, jos aiotaan menestyä.

Oma avauskokoonpanoni juuri nyt voisi näyttää tältä:


-----------Aguero----Tevez---------

Silva--------Y.Toure---------A. Johnson

--------------de Jong-----------------

Clichy----Lescott----Kompany---Richards

---------------Hart--------------


Jos/kun Tevez lähtee, Dzeko hänen tilalleen.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Swansea-matsin perusteella kolmikko Kun - Silva - Dzeko tulee olemaan vähintäänkin pelottava kenen tahansa vastustajan kannalta. Walesin tämän hetkinen ykkösjoukkue ei tietysti mikään äärimmäinen tasonmittaus ollut, mutta positiivinen tulos ekasta matsista on varmasti henkisesti tärkeä.

Cityn touhuja seuranneena on oppinut peruspessimistiksi, mutta nyt voisi sanoa silleen varovasti, että hyvältä näyttää. =)
 

RDivis

Jäsen
-----------Aguero----Tevez---------

Silva--------Y.Toure---------A. Johnson

--------------de Jong-----------------

Clichy----Lescott----Kompany---Richards

---------------Hart--------------

Aikalailla sama ajatus itselläni. Tosin Dzeko pelasi hyvän matsin ja Tevezin omasta motivaatiosta hiukan riippuen voisin nostaa Dzekon hänen ohitseen. Marioakin saisi oikeasti tällä kaudella kiinnostaa pelaaminen sen verran, että yrittäisi edes pitää tasonsa ottelun ajan. Eikä niin, että eka vartti pelataan todella hyvin - tehdään maali, syötellään. Vartin kohdalla vastustajan pakki tulee kovaa tilanteeseen ja vie pallon puhtaasti = vitutusmittari nousuun ja oma peli katoaa. Toi ei vaan tuu Mariolle riittämään peliaikaan enää tällä kaudella.

Tai tarkennetaan nyt vielä, että uskon hänen halunneen pelata tähänkin asti, nyt olisi aika alkaa keskittyä siihen.

Stefan Savicista piti vielä todeta, että todella mielenkiintoinen jannu. Toivottavasti saa peliaikaa edes Kaljacupin ja FA-cupin puolella. Tosin tässä Swans-pelissä se lopun lyhyt esiintyminen näytti vähän huteralta, mutta liian lyhyt aika kunnon arviointiin.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Ihan kivoja kokoonpanoehdotuksia joista olen samoilla linjoilla, Mancini uskoakseni ei ole. Sanotaanko vaikka vieraspelit + ainakin "TOP6" matsit veikkaan aloitettavan 4-2-3-1 muodostelmalla, kokoonpanon ollessa linjoilla Hart-Clichy-Kompany-Lescott-Richards-De Jong-Barry-Silva-Yaya-AJ-Kun.

Vaihtareina vasemmaksi pakiksi Kolarov, keskelle Savic/Kolo, oikealle Zabaleta. Keskikentälle löytyy Milner + junnuja ja kärkeen kolmelle paikalle Carlitos, Dzeko ja Mario.

Barrystä puheenollen se harjoituspeleissä nähty suonenveto loistosyöttöjen muodossa katosi samantien; eilenkin lähes järjestäen aivan älyttömiä vaikeita syöttöyrityksiä, eikä muutenkaan paljoa positiivista. En edelleenkään näe tämän kaverin suuruutta, pelintekijäksi eivät palikat riitä ja taklauspeli/taito on suunnilleen valovuoden esim. De Jongia perässä, viime kaudella monet vapaapotkut naapurille.

Nyt muuten huhuillaan Tevezin sittenkin jäävän ainakin tammikuuhun asti, saapa nähdä kuinka tilanne etenee. Olisihan se aika kiva kärkipari nähdä Kun ja Carlos(viime alkukauden kunnossa) tositoimissa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Itse kyllä en koe että Tevez-Aguero olisi se paras mahdollinen kärkipari. Ovat kuitenkin hyvin samantyyppisiä pelaajia, koosta lähtien. Mielestäni Dzeko muutenkin täydentää hyvin tuota joukkuetta, jossa varmasti tulee keskityksiäkin.

Citynä voisin lähteä 4-2-2-2 tyyliin, jos Yaya vain suostuu pelaamaan vähän alempana.
 

RDivis

Jäsen
Hart, Richards, Kompany, Lescott, Kolarov, Milner, Barry, Yaya, Silva, Dzeko, Aguero

Subs: Tevez, Balotelli, Zabaleta, Clichy, Savic, Johnson and Pantilimon

Meitä rangaistaan, Kolarov aloittaa..
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Täällä Cityn osiossa on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Menee kai liian hyvin :).

Boltonista otettiin ansaittu voitto, joka olisi saanut tulla vähän selvemminkin numeroin. Pari puolustuksen merkkausvirhettä kuitenkin piti Boltonin pelissä. Vastavuoroisesti on sanottava, että Jässi lahjoitti Cityn ensimmäisen maalin. Maalitilanteet kuitenkin kokonaisuudessaan Citylle aivan selvästi, joten hyökkäyspeli ainakin näkyy parantuneen viime kaudesta. Syytä olikin, sillä viime kaudella oli melko paljon unettavia nuhjauksia. Nyt on menoa ja meininkiä Silvan heiluttaessa tahtipuikkoa.

Siirtouutisiakin alkaa taas kantautua. Viimeisimpien tietojen mukaan (Arsenalin kotisivut) Nasri olisi matkalla Cityn lääkärintarkastukseen. Luultavasti soppari julkistetaan huomenna.

SWP on ilmeisesti lähdössä vielä tässä ikkunassa, mahdollisesti Boltoniin tai Stokeen. Adebayor on lähellä lainasiirtoa Spursiin. Lisäksi Onuoha on Evertonin kiikarissa. Weiss taisi jo mennä Kiovan Dynamoon.

Edit.: Sillä välin kun kirjoittelin, Johannes ehtikin jo vikkelämpänä kertoa Nasrin kuulumiset.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täällä Cityn osiossa on hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Menee kai liian hyvin :).

Kieltämättä hiljaista on ollut. Itse olen tyytyväisenä myhäillyt, sillä joukkue on näyttänyt erittäin hyvältä kummassakin ottelussa. Silvaa en jaksaisi enään hehkuttaa, joten todetaan Milnerin pelanneen myös erinomaisen ottelun. Mielestäni Kolarov pelasi myös todella hyvin vaikka RDivis maalailikin piruja seinille. Tosin ei hän kovin kummoiseen testiin joutunut puolustuspäässä, mutta hyökkäyksen tukena on kyllä kovasti omaan mieleen. Jaksaa juosta läpi ottelun molempiin suuntiin. Dzeko myös alkaa lunastamaan niitä odotuksia joita hänelle on asetettu. Balotellin tulee olemaan vaikeaa nostaa itsensä ykkösmiehistöön.

Nasrin hankinta on kertakaikkiaan loistava uutinen. Silva ei pysty kaikkia otteluita pelaamaan joten Nasri pystyy häntä paikkaamaan.

Vladimir Weiss tosiaan myytiin Kiovan Dynamoon. Hinta muistaakseni oli £4m. Varmasti paras vaihtoehto hänen kannaltaan. Kovin mielelläni olisin hänet mukana pitänyt, mutta ei hänelle olisi voinut minkäänlaista roolia luvata lähitulevaisuudessa. Mielenkiintoista kuitenkin seurata hänen uransa kehitystä.

E: Tärkein unohtui, eli kerrankin sai kunnolla tuulettaa Barryn paita päällä! Olipahan muuten huikea laukaus ja muutenkin hyvä oivallus Milneriltä pelata kulma Barrylle kuudentoista tuntumaan.
 

RepoMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs
Nasrin tulo lisää kyllä huomattavasti vaihtoehtoja keskikentälle. Kyllähän Samir selvästi kuuluu avaukseen ja tuo lisää maalintekovoimaa joukkueeseen. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä miten hyökkäys ja keskusta rakentuvat. näillä näkymin myös Tevez olisi jäämässä sityyn, joten materiaali on huikean leveä. Itsellä tuli mieleen, että olisi mukava nähdä jossain vaiheessa muodostelma samanlaisena kuin Barcelonalla. Eli niin että keskikentällä olisi yksi puolustava jamppa alempana ja ylempänä kaksi pelintekijää. Hyökkäyksessä olisi sitten yksi kärki ja kaksi laitahyökkääjää. Materiaalin puolesta saataisiin näin mielestäni tasapainoinen ryhmä, eikä kenenkään tarvitsisi istua penkillä kolmikosta Dzeko, Tevez ja Aguero. Keskikentällä peliä loisivat sitten Silva ja Nasri ja alempana pelaisi sitten Yaya. Puolustus pysyisi ennallaan. Itse ainakin uskoisin että Silva soveltuisi hyvin tuohon keskelle, vaikka onkin laidalla pelannut. Hän on kuitenkin erittäin arvaamaton ja osaa antaa loistavia syöttöjä, lisäksi on lähes aina pelattavissa. Itse siis haluaisin nähdä tällaisen kokoonpanon, mikäli Tevez jää:

---Tevez-------Dzeko------Aguero---
-----------Silva---------Nasri-----------
-------------------Yaya--------------------
Clichy-Lescott-Kompany-Richards
-------------------Hart---------------------

Jos miettii niin tuossa lähes jokaiselle paikalle olisi nyt Mancinin toivomuksen mukaan kaksi kovaa pelaajaa. Reservi nippukin olisi aika kova avaus kokoonpano valioliigassa:

SWP-------Balotelli------Johnson
---------Barry-------Milner---------
--------------de Jong-----------------
Kolarov-Savic-Boyata-Zabaleta
--------------Nielsen?---------------

Noista miehistä SWP on kylläkin ilmeisesti lähdössä muualle. Itse olisin myös valmis myymään Barryn, mutta häntä tuskin myydään vielä tässä vaiheessa. Mutta katsotaan miten Mancini kokoonpanot kasaa. Se on selvä että tuolla joukkueella olisi iso pettymys jos liigamestaruutta ei voitettaisi.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Silva ei pysty kaikkia otteluita pelaamaan joten Nasri pystyy häntä paikkaamaan.

Varmasti pystyy ja mikseipä molempia voisi peluuttaa yhtäaikaakin. Hyvä hankinta Cityltä, sillä Nasri on takuuvarma suorittaja Valioliigaan. Nyt olisi tosiaan aika alkaa Cityn osalta laittaa sitä muuttovirtaa siihen toiseenkin suuntaan. Muutamia pelaajia siellä taitaa olla liipaisimella ja myyntejä on tulossa ennen kuun loppua.
 

RDivis

Jäsen
---Tevez-------Dzeko------Aguero---
-----------Silva---------Nasri-----------
-------------------Yaya--------------------
Clichy-Lescott-Kompany-Richards
-------------------Hart---------------------

Itse pudottaisin tuossa melkein Yayan penkille (never gonna happen sillä viikkopalkalla). Ja laittaisin de Jongin tuohon CDM rooliin, mielestäni kaveri pitää huikealla tavalla tuon paketin kasassa. Ja Cityn on syytä toivoa, ettei hänen nilkkavammansa olisi kovin paha. Minulla nyt on ehkä pienet värilasit päässä Nigelia puoltavasti, mutta kyllä tuonkin muodon hyväksyisin. Mietin vain malttaisiko Yaya pysyä tuossa, kun on tähän saakka saanut nousta hyökkäämään kovin vapaasti. Juoksee toki aina auttamaan, mutta tuossa ei ole sitä Nigelia tai Barrya tukemassa, joten...

. Mielestäni Kolarov pelasi myös todella hyvin vaikka RDivis maalailikin piruja seinille. Tosin ei hän kovin kummoiseen testiin joutunut puolustuspäässä, mutta hyökkäyksen tukena on kyllä kovasti omaan mieleen. Jaksaa juosta läpi ottelun molempiin suuntiin. Dzeko myös alkaa lunastamaan niitä odotuksia joita hänelle on asetettu.
Aina pitää vähän maalailla. :D Ihan hyvä peli Aleksandarilta, ei tosin testattu puolustussuuntaan ollenkaan. Kovempia jengejä vastaan katselen ennemmin Clichytä siellä.

Dzekolta alkaa tosiaan löytyä niitä elkeitä minkä takia mies hankittiin. Näyttää sopeutuneen Englannin kovuuteen. Teki mm. Zat Knightista totaalisen pellen, tämän omalla suosiollisella avustuksella toki. Pystyi myös todella hyvin löytämään muita hyökkääjiä ja muiden paremmalla viimeistelyllä Dzeko olisi syöttänyt kolme maalia Bolton pelissä.

No nyt on Mancinilla Nasri ja, kun Weiss+SWP lähtee lienee Cerci hänelle väistämätön ostos.

Tästä on hyvä jatkaa tosin itse en koskaan pidä Spurs matseista ja kun on vieläpä vieraspeli kyseessä voi WHL olla jopa tälle City-miehistölle ylipääsemätön linnake. Tuoreessa muistissa viime kauden avaus, jossa vain Hartin yliluonnollinen torjuntatyöskentely toi pisteen.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tästä on hyvä jatkaa tosin itse en koskaan pidä Spurs matseista ja kun on vieläpä vieraspeli kyseessä voi WHL olla jopa tälle City-miehistölle ylipääsemätön linnake. Tuoreessa muistissa viime kauden avaus, jossa vain Hartin yliluonnollinen torjuntatyöskentely toi pisteen.

Turhaan kyllä pelkäät yhtään mitään. Joukkueet ovat tällä hetkellä täysin eri sfääreissä. Spursilla ei ole minkäänlaista keskikentän keskustaa eikä kärkeä, joten maaleja eivät ainakaan tee, ellei Bale tee jotain 50 metrin juoksua pallon kanssa ja viimeistele. Mikäli cityn ruuti on litimärkää sunnuntaina, niin 0-0 tasuri voi olla realistinen saavutus kotijoukkueelle.

Jos city ei tuolla rosterilla/maksetuilla palkoilla voita mestaruutta tällä kaudella, niin kyllä on suuren suuri yllätys. Viime kaudella saivat harjoitella ja nyt tulosta on odotettavissa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos city ei tuolla rosterilla/maksetuilla palkoilla voita mestaruutta tällä kaudella, niin kyllä on suuren suuri yllätys. Viime kaudella saivat harjoitella ja nyt tulosta on odotettavissa.
2010 palkkatilastojen mukaan muuten Chelsea maksoi kokonaisuudessaan lähes 40 miljoonaa puntaa enemmän palkkoja kuin City. Tästä voi tehdä sellaisen johtopäätöksen, että tabloidien "tiedot" kannattaa ottaa pinch of salt -tyyliin. Man Cityn kohdalla tämä vielä korostuu.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
2010 palkkatilastojen mukaan muuten Chelsea maksoi kokonaisuudessaan lähes 40 miljoonaa puntaa enemmän palkkoja kuin City. Tästä voi tehdä sellaisen johtopäätöksen, että tabloidien "tiedot" kannattaa ottaa pinch of salt -tyyliin. Man Cityn kohdalla tämä vielä korostuu.

Entä sitten? Vuoden 2010 palkkatilastot ovat hyvin eri näköiset kuin palkkatilastot lähdettäessä tähän kauteen. Kyllä kai chelssi ja city ovat kaksi ylivoimaisesti avokätisintä maksajaa vieläkin, mutta city ylivoimaisesti keulilla.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Jos city ei tuolla rosterilla/maksetuilla palkoilla voita mestaruutta tällä kaudella, niin kyllä on suuren suuri yllätys. Viime kaudella saivat harjoitella ja nyt tulosta on odotettavissa.

Rahalla kun ei valitettavasti voi ostaa varmaa mestaruutta. Pelit ratkaistaan edelleen kentällä. Ehdottomasti suurin suosikki on edelleen ManU, jonka koneisto on niin viimeisen päälle hyvin rakennettu ja hiottu vuosikymmenten aikana, että joukkuepelaaminen on siellä aivan vertaansa vailla lähes riippumatta siitä keitä kentälle heitetään. Syöttötarkkuus, syötön vastaanottaminen, vapaan paikan hakeminen jne. huikeata tasoa, kuten maanantainakin nähtiin. Lisäksi he jaksavat kiristää tempoa koko ajan pelin edetessä vastustajan väsyessä. Suurin kysymysmerkki taitaa olla maalivahti, joka ei ole vielä oikein minua vakuuttanut.

Vaikka Cityn joukkue on ehkä nykyään jo kalliimpi ja yksilöt osittain parempia, ei se yhtenäisyytensä puolesta vedä vertoja Manulle vielä pitkään aikaan. Ei ainakaan niin kauan kuin Sir Alex jaksaa vetää Manua.

Tietysti on täysin mahdollista (ja toivottavaa), että City mestaruuden silti voittaa, mutta pitkä on tie siihen vielä.

Ja mitä Spurs-peleihin tulee, ne ovat jostain syystä lähes järjestään täysin fiaskoja Cityltä, joten kovin isoja odotuksia ei tälläkään kertaa ole. Cityn saldo Spursia vastaan on erittäin murheellinen Valioliigassa ja eri cupeissa.

Tulipa negatiivinen viesti ;).
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Entä sitten? Vuoden 2010 palkkatilastot ovat hyvin eri näköiset kuin palkkatilastot lähdettäessä tähän kauteen. Kyllä kai chelssi ja city ovat kaksi ylivoimaisesti avokätisintä maksajaa vieläkin, mutta city ylivoimaisesti keulilla.
Miten City voi olla ylivoimaisesti keulilla, kun Chelsea oli 37 miljoonaa edellä? Ja Chelsea hankkinut mm. David Luizin ja Torresin, joten ei sielläkään ainakaan palkkabudjetti ole pienentynyt.

Tabloidit vetävät täysin hatusta näitä lukuja, jotka eivät sitten lopulta täsmää yhtään todellisuuden kanssa. Jos brittitablodeja on uskominen, niin suurin piirtein jokainen Cityn pelaaja ottaa yli 200 000 kaudessa.

City voi olla tällä hetkellä kallein toki. Varsinkin kun kaikesta kuonasta ei ole seura vielä päässyt eroon. Toivottavasti sille Tevezillekin löytyisi ottaja tämän ikkunan aikana, mutta siltä ei tällä hetkellä näytä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Miten City voi olla ylivoimaisesti keulilla, kun Chelsea oli 37 miljoonaa edellä? Ja Chelsea hankkinut mm. David Luizin ja Torresin, joten ei sielläkään ainakaan palkkabudjetti ole pienentynyt.

Tabloidit vetävät täysin hatusta näitä lukuja, jotka eivät sitten lopulta täsmää yhtään todellisuuden kanssa. Jos brittitablodeja on uskominen, niin suurin piirtein jokainen Cityn pelaaja ottaa yli 200 000 kaudessa.

City voi olla tällä hetkellä kallein toki. Varsinkin kun kaikesta kuonasta ei ole seura vielä päässyt eroon. Toivottavasti sille Tevezillekin löytyisi ottaja tämän ikkunan aikana, mutta siltä ei tällä hetkellä näytä.
Ilmeisesti perustat tietos Deloitten tutkimukseen kaudesta 2009-2010?
Viime kaudeksi tai täksi kaudeksihan city ei ole hankkinut juuri uusia ja kalliita pelaajia?

Jos nyt hatusta vedän, niin viime ja tälle kaudelle tehdyt pelaajasiirrot kääntävät vaakakupin kevyesti Cityn eduksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos brittitablodeja on uskominen, niin suurin piirtein jokainen Cityn pelaaja ottaa yli 200 000 kaudessa.
Pidän melkoisena ihmeenä, jos Cityssä ei joka jätkä edustuksen ringissä ota päälle 200 000 kaudessa.

Mitä tuohon kalliilla miehistöllä näköpiirissä olevaan "varmaan mestaruuteen" tulee, en kanssa näkisi asiaa ihan niin varmana.

Helvetin hyvä runko on Cityllä jo kasassa ja siihen ovat saaneet vielä muutaman todella laadukkaan lisäyksen alkaneelle kaudelle, mutta ei se silti välttämättä ManU:a ja ehkä jopa Chelseaa vastaan riitä. Yksilöinä katseltuna City alkaa olla jo sarjan kovin ja takuulla tulevat tällä tyylillä mestaruudesta taistelemaan parin vuoden sisällä ja kuka tietää vaikka ehkä jo kuluvalla kaudella, mutta minunkin mielestäni etenkin ManU:n todella pitkään hitsautunut pelityyli ja Fergusonin koneen järjestelmällinen toimivuus vie vielä voiton Cityn yksilöistä.

Kuten sanottu, kohta ei enää puhuta Cityn tähdistä ja yksilöistä, vaan sielläkin alkaa olla se äärettömän vahva runko ihan joukkueena mutta ihan vielä tällä kaudella en usko nousevan siihen täyteen kukoistukseensa.

Äärimmäisen mielenkiintoinen jengi joka tapauksessa seurata, täynnä huippupelaajia ja vaikka Unitedin paikalliskilpailija onkin, mieluummin jopa heille menestymistä soisin kun Chelsealle tai Liverpoolille. En toki mestaruuteen asti, mutta sijoista 2-3 taisteltaessa.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Yksilöinä katseltuna City alkaa olla jo sarjan kovin ja takuulla tulevat tällä tyylillä mestaruudesta taistelemaan parin vuoden sisällä ja kuka tietää vaikka ehkä jo kuluvalla kaudella, mutta minunkin mielestäni etenkin ManU:n todella pitkään hitsautunut pelityyli ja Fergusonin koneen järjestelmällinen toimivuus vie vielä voiton Cityn yksilöistä.

Tähän liittyen, ManU:n vahvuus Cityyn verrattuna on myös se, että joukkue on täysin Sir Alexin näpeissä, kun taas Mancinilla riittää työsarkaa omiaan paimentaessa. Sen on historia osoittanut, että Old Traffordilta lähtö tulee hyvinkin nopeasti suurillekin tähdille jos sattuu Fergusonin silmille hyppimään. Samoin ManU pelaa erittäin kurinalaisesti, josta ehkä näkyvin esimerkki on Rooneyn jatkuva puolustuksen avuksi juokseminen. Citylla on palkkalistoillaan tunnettuja ongelmatapauksia (Balotelli, Bellamy), joiden tempaukset nousevat säännöllisesti otsikoihin. Samoin Tevezin tilanne on tällä hetkellä vaikea. Lisäksi ringissä on pari joukkueellista nimimiehiä, mikä vaatii todella taitavaa peluutusta, että kaikki pysyisivät tyytyväisiä.

Noista aineksista ManU:n tämänhetkinen etumatka Cityyn mielestäni muodostuu ja olihan City Charity Shieldissäkin täysi vastaantulija vaikka peli numeroiden valossa tasainen olikin. Ei todellakaan ole helppo tehtävä Mancinilla vaikka rahaa onkin ollut käytössä reilusti. Enkä muutenkaan ole täysin vakuuttunut, että Mancini olisi managerina maailman eliittiä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tähän liittyen, ManU:n vahvuus Cityyn verrattuna on myös se, että joukkue on täysin Sir Alexin näpeissä, kun taas Mancinilla riittää työsarkaa omiaan paimentaessa. Sen on historia osoittanut, että Old Traffordilta lähtö tulee hyvinkin nopeasti suurillekin tähdille jos sattuu Fergusonin silmille hyppimään. Samoin ManU pelaa erittäin kurinalaisesti, josta ehkä näkyvin esimerkki on Rooneyn jatkuva puolustuksen avuksi juokseminen. Citylla on palkkalistoillaan tunnettuja ongelmatapauksia (Balotelli, Bellamy), joiden tempaukset nousevat säännöllisesti otsikoihin. Samoin Tevezin tilanne on tällä hetkellä vaikea. Lisäksi ringissä on pari joukkueellista nimimiehiä, mikä vaatii todella taitavaa peluutusta, että kaikki pysyisivät tyytyväisiä.

Noista aineksista ManU:n tämänhetkinen etumatka Cityyn mielestäni muodostuu ja olihan City Charity Shieldissäkin täysi vastaantulija vaikka peli numeroiden valossa tasainen olikin. Ei todellakaan ole helppo tehtävä Mancinilla vaikka rahaa onkin ollut käytössä reilusti. Enkä muutenkaan ole täysin vakuuttunut, että Mancini olisi managerina maailman eliittiä.

Juuri näin! Cityllä tilanne on karannut käsistä jo aikoja sitten. Koko ajan uutta huippupelaajaa joukkueeseen suurilla summilla. Jalkapallon hienous kärsii ja pian katoaa kokonaan.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Tähän liittyen, ManU:n vahvuus Cityyn verrattuna on myös se, että joukkue on täysin Sir Alexin näpeissä, kun taas Mancinilla riittää työsarkaa omiaan paimentaessa. Sen on historia osoittanut, että Old Traffordilta lähtö tulee hyvinkin nopeasti suurillekin tähdille jos sattuu Fergusonin silmille hyppimään. Samoin ManU pelaa erittäin kurinalaisesti, josta ehkä näkyvin esimerkki on Rooneyn jatkuva puolustuksen avuksi juokseminen. Citylla on palkkalistoillaan tunnettuja ongelmatapauksia (Balotelli, Bellamy), joiden tempaukset nousevat säännöllisesti otsikoihin. Samoin Tevezin tilanne on tällä hetkellä vaikea. Lisäksi ringissä on pari joukkueellista nimimiehiä, mikä vaatii todella taitavaa peluutusta, että kaikki pysyisivät tyytyväisiä.

Ei Mancinikaan kyllä kovin kauan kiukuttelijoita ole katsellut. Adebayor ei pääse enää pelaamaan ja lähteekin ilmeisesti lainalle Spursiin. Bellamylla on sama tilanne, mutta en tiedä saako diiliä mihinkään muuallekaan. Balotelli on ringissä, mutta ei pääse pelaamaan tällä hetkellä. Kiukuttelijat ovat kyllä lopulta joutuneet koirankoppiin Mancininkin alaisuudessa.

Balotelli lienee muutenkin melko pian poistettavien listalla, jos ei kaveri miehisty. Kyse on 20-v. pelaajasta, joten kaikkea toivoa ei ole vielä heitetty.

Mitä Teveziin tulee, hänestä luovutaan, jos joku vaan maksaa Cityn pyytämän summan. Tevezin kohdalla voidaan kuitenkin todeta, että miehen peliesityksiin kiukuttelut eivät ole koskaan vaikuttaneet. Hankala tapaus kyllä, mutta ei varmasti enää kauan ole Cityssä. Sen takiahan Aguero hankittiin.

Minusta Mancini on paimentanut ökyrikasta ja osin lapsellista katrastaan yllättävänkin hyvin. Viime kauden lopussa peli alkoi löytyä ja tämä kausi on alkanut hyvin. Välillä vähän kipinöi, mutta se kuuluu huippufutikseen.

Pitää myös muistaa, että tähdet voivat kiukutella muuallakin. Esimerkiksi muuan Rooney oli kovasti lähdössä Cityyn viime kaudella kun ei ollut tyytyväinen oloonsa (soppariinsa).
 
Miten City voi olla ylivoimaisesti keulilla, kun Chelsea oli 37 miljoonaa edellä? Ja Chelsea hankkinut mm. David Luizin ja Torresin, joten ei sielläkään ainakaan palkkabudjetti ole pienentynyt.

Toisaalta toiseen suuntaan on mennyt kallispalkkaisia useampiakin mm. Sheva, Pizarro, Ballack, Deco, Cole, Carvalho, Zhirkov, Belletti sekä useampia muita pienempiä nimiä. Toki isoja nimiä on hankittukin (Torres, Luiz, Ramires, Benayoun, Mata).

Siitä olen samaa mieltä, että City tuskin on ylivoimaisesti keulilla, mutta ei ero ainakaan noin paljoa ole enää Chelsean eduksi. Palkkakulut eivät ole sama kuin markkina-arvo, mutta esim. transfermarktin tilastossa (pelaajien) markkina-arvolla mitattuna City pitää keulaa Valioliigassa ja koko Euroopassakin vain Barcelona ja Real Madrid ovat edellä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Nasri kommentoi syitä siihen, miksi halusi vaihtaa seuraa Arsenalista Cityyn: ‘I have more chance of winning titles at Manchester City than at Arsenal’ – Samir Nasri reveals new club can match his ‘ambition’ - Goal.com

Otetaan vielä tuosta haastattelusta muutama tärkeä kommentti erikseen:

"I believe I have more chance of winning titles at Manchester City than at Arsenal."

“Why did I not sign a new contract with Arsenal? We started talking in October but by June I did not have any news and I didn't see anything happening in the transfer market. There comes a time when you have to invest."

Nasri ei kokenut, että Arsenal panostaa tarpeeksi joukkueeseen pelaajahankintojen suhteen, mikä varmaan pitääkin paikkansa.
 

RDivis

Jäsen
Ei mikään helppo lohko, aika paha itseasiassa. Unohdin katsoa arvonnan.

Eli Bayern, Villarreal ja Napoli lohko A:ssa meitin kanssa.

Tätä UCL herkkua on ollut tilauksessa ja missään nimessä ei aleta valittamaan. Vaan tästä nautitaan nyt täysillä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös