SM-liiga Finaalit 2011 HIFK-Blues

  • 93 781
  • 317

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Onhan tämä nyt aika uskomaton temppu Bluessilta nousta runkosarjan 9. sijalta finaaliin! Lisäksi hieno homma että tässä on nyt vielä 4 lepopäivää aikaa vetää henkeä. Nyt vain IFK:ta käkeen niin saadaan varsinainen tuhkimotarina kirjoitettua!!

GO SPARTA GO !!!
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
Lähdemme selvänä altavastaajana isoa ja ylpeää HIFKia vastaan. Sehän sopii.

Terveisin Espoon Ajokoirat
 

#76

Jäsen
Espoo vie ekan pelin, kuten kaikissa Jalosen HIFK:n playoff-sarjoissa ja tämän jälkeen ajokoirat vie kissimirrejä kuin litran mittaa saaden sarjan 1-3 tilanteeseen.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mahtava asetelma finaaleihin HIFK-Blues. Jäi sen verran hyvät muistot joukkueiden edellisestä playoff-kohtaamisesta, jolloin Blues pisti HIFK lauluun otteluvoitoin 4-2, että olisi kiva kokea sama uudestaan tänä keväänä. Oli miten oli. Paras joukkue voittakoon.
 
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Lähdemme selvänä altavastaajana isoa ja ylpeää HIFKia vastaan. Sehän sopii.

Ylpeä saa olla, mutta ei väärällä tavalla ylimielinen. Minusta HIFK on jonkin verran ennakkosuosikki, eikä siinä ole mitään henkseleiden paukuttelua. Peltosen johdolla IFK ei varmasti aliarvioi tärkeimpien pelien alla Bluesia. Rehti ja kova sarja tulossa!
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lippupalvelun sivulla lukee, että molempien sarjojen liput tulevat myyntiin lauantaina klo 12. Olisikohan kannattanut silti hieman porrastaa...

Espoon peleihin pitäisi saada irtoliput taisteltua. Sinne tosin lienee irtolippuja enemmän tarjolla kuin HIFK:n kotipeleihin, kun voisi kuvitella, että Bluesin pleijarikausari ei välttämättä ollut mikään varsinainen myyntimenestys ennen pleijareiden alkua. No, nyt niiden hankkijat voivat ainakin onnitella itseään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hieno saavutus Bluesilta, ja toivottavasti voittaa mestaruuden, mutta sinänsä tämä vain alleviivaa sitä, kuinka totaalisen turha, mielenkiinnoton ja merkityksetön SM-liigan runkosarja on. Ihan sama miten siellä mikäkin porukka sutii, kunhan nyt kympin sakkiin sattuu pääsemään, sitten vasta voi aloittaa kauden ja varsinaisen jääkiekon pelaamisen. Vain muutama rupusakki jää pleijarien ulkopuolelle, ja kaipa kohta säälipleijareita laajennetaan koskemaan joukkueita 11-12. Sikäli SM-liigan seuraaminen kannattaakin aloittaa vasta pudotuspeleistä ja jättää liian pitkäksi ja laajaksi paisutettu runkosarja sikseen.

Sarjasysteemin kritiikkini ei siis koske Bluesin joukkuetta: nykysysteemin mukaan pelataan, ja nykysysteemin mukaan Blues on tehnyt pirun kovan tempun pudottaessaan isompansa ja runkosarjassa parempansa laulukuoroon.
 

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahtava asetelma finaaleihin HIFK-Blues. Jäi sen verran hyvät muistot joukkueiden edellisestä playoff-kohtaamisesta, jolloin Blues pisti HIFK lauluun otteluvoitoin 4-2, että olisi kiva kokea sama uudestaan tänä keväänä. Oli miten oli. Paras joukkue voittakoon.

Taisi olla silloin HIFK:lla Nieminen ns. ykkösveskari ja ei kyllä joukkuekaan mikään kovin kummoinen...

Pakkeina Kovasta, haverista, holmbergia, korhosta yms.

Ykkönen oli Guolla, Murray, kuhta.

Paras joukkue kuitenkin voittakoon ja tuli kyllä unelmafinaali näin Espoolaisena HIFK kannattajana :D
 

Wilson-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Hifkistä ei ole ikinä ollut Bluesille vastusta play-offeissa. Nyt Hifkillä on tosin koossa parempi joukkue kuin aikaisemmin, mutta niin on Bluesillakin. Jyp oletusarvoltaan huomattavasti Bluesille epäsopivampi vastus kuin Hifk ja hyvin pärjättiin.

Hifk kitkuttaa yhden ottelun Jypiä enemmän ja Blues mestaruuteen voitoin 4-2.
 

Handyy

Jäsen
Onnea joukkueille finaaliin. Liigan kannalta hieno juttu, että tämän vuoden playoffeissa näkyvyyttä on eri asioiden kautta tullut todella paljon. Eikä näkyvyys vähene, kun pelataan Helsinki-Espoo -akselilla.

Se sitten minun osaltani on kuitenkin tässä. Urholla olisi vielä pelejä jäljellä nettisarjakortissa, mutta niitä ei tietysti voi käyttää näihin peleihin eikä mitään maksukanavapaketteja ole eikä tule. Hienoa olisi nähdä finaalit, mutta kiitos perseilevän liigan, aika monelta taitaa jäädä väliin jotka eivät ole finaalijoukkueiden faneja.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hifkistä ei ole ikinä ollut Bluesille vastusta play-offeissa.

"Ikinä" on aika vahva ilmaisu ottaen huomioon, että HIFK:n ja Blues/K-Espoon pleijarisarjat ovat HIFK:n hyväksi 2-1. Mutta mitä se tarkoittaa tämän kauden kannalta? Ei yhtään mitään.
 
En ole nähnyt tarpeeksi aineistoa joukkueiden peleistä, mutta uskallan silti esittää oman analyysini ja arvioni finaaleista: HIFK voittaa mestaruuden selvin numeroin. Tätä saa quotata ja mielelläni olen väärässä jos Blues yllättää, mutta oman näkemykseni mukaan pelilliset seikat tukevat IFK:n voittoa.

Blues on kulkenut historiallisen matkan sääleistä finaaleihin - huikea saavutus jo sinällään. Itse odotin Bluesin olevan jo runkosarjassa vahva ja tasainen suorittaja, koska jatkuvuus on ollut hyvää, joten runkosarjan sijoitus ei ehkä kertonut totuutta joukkueen potentiaalista. Blues-leiristä on myös kantautunut korviini sisäpiirin huhuja erittäin kovasta kauden aikaisesta harjoittelusta, aivan loppukierroksille asti, joka olisi jo nostanut vastarintaa pelaajistossakin.

Playoff-vastukset olivat Espoolaisille suotuisat: Sekavan kauden jäljiltä Kärpät ei ollut vielä valmis voittamaan isompia pelejä Bluesia vastaan, joka on useita kausia tehnyt töitä hyvällä jatkuvuudella. Ässät puolestaan oli materiaaliltaan heikoin runkosarjan kakkonen pitkään aikaan ja pelitavaltaan riskialtis - todellinen oljenkorsi säälijoukkueille (vrt. IFK tai JYP). JYP-sarja taas oli todellinen pelitaktiikan riemuvoitto, jossa JYPin yksipuolinen pelitapa pistettiin poikki ja pinoon.

IFK on selkeästi monipuolisempi ja kiekollisesti pelaavampi joukkue kuin JYP. Epäilin IFK:ta perinteisesti kevään flopiksi, mutta Jokerit-sarja osoitti, että tämän kauden IFK on paljon kurinalaisempi kuin aikaisempina vuosina. Veikkailin, että Jokerit saattaisi puolustaa IFK:n nurin, mutta stadilaiset nousivat pienten vaikeuksien kautta ansaittuun voittoon. Jokerit-sarjan hedelmät poimittiin sitten Lukko-sarjassa, jossa puolustus toimi erinomaisesti tehden Lukon vahvan hyökkäyksen tyhjäksi, ja hyökkäys rokotti Lukon virheistä kovalla prosentilla. IFK:lla on myös poikkeuksellista taitoa ratkaisupelaajien osalta ja Lukko-sarjan vaisusti pelannut Ville Peltonen saattaa nyt hyvin leväneenä olla todella paha pideltävä.

Jutun ydin on siis se, että en usko IFK:n olevan voitettavissa perustamalla peli vain vastustajan hyökkäyksen eliminointiin. Voittaakseen mestaruuden Bluesin olisi oltava aloitteellisempi ja hyökkäävämpi, mutta tällöin tullaan pois Spartalaisten parhaalta osaamisalueelta ja materiaalin rajat tulevat vastaan.

Pari oljenkortta Bluesilla kuitenkin on. Helpohkon Lukko-sarjan, pitkän tauon ja selkeän ennakkosuosikin aseman ansiosta IFK voi olla yllätettävissä housut kintuissa ainakin sarjan ensimmäisissä peleissä. Lisäksi brändi-kiekolle on ongelmallista jos IFK-jätetään fyysisessä pelissä alakynteen - sarjakiekossa tämä on ollut nyky-IFK:lle ongelma, mutta nyt mitataan onko joukkueen kantti kasvanut, vai pettääkö tietyillä pelaajilla hermot jos ajokoirat ajavat lujaa päälle? Kolmas ja tällä hetkellä varsin ohkaisen oloinen mahdollisuus on IFK:n maalilla - Riksman on erittäin loukkaantumis herkkä, eikä ilmeisesti tälläkään hetkellä aivan 100% kunnossa. Jos IFK joutuu turvautumaan 2. maalivahtiin, syystä tai toisesta, on joukkueen kantti todella koetuksella.

Kuitenkin, 4-1 IFK:lle on ennusteeni. Ja kuten todettua, erittäin ilolla otan vastaan Blues ties kuinka monennen yllätyksen. Kuten on todettu, moni varmasti odotti levänneen JYPin jyräävän Bluesin yli jopa helposti. Myös allekirjoittanut.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Mahtava asetelma finaaleihin HIFK-Blues. Jäi sen verran hyvät muistot joukkueiden edellisestä playoff-kohtaamisesta, jolloin Blues pisti HIFK lauluun otteluvoitoin 4-2,

No ei ne kovin hyvin muistiin kuitenkaan jäänyt, koska toi sarja päättyi 4-1. Kevällä -98 IFK vei 3-0 ja vuotta myöhemmin 3-1.

Noi nyt ei merkkaa tässä vaiheessa yhtään mitään, niinkuin ei sekään, että Jalosen aikana IFK on vienyt Bluesia kuin pässiä narussa.

Kyllä IFK tämän vie, tiukkaa voi tehdä mutta kyllä tää on IFK:n kausi.

Edit. Sellainen veikkaus tuli mieleen, että tämän sarjan jälkeen Karalahden ja IFK:n kannattajien välinen side on historiaa.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Naurettavaa väittää muuta kuin, että IFK on selkeä ennakkosuosikki tähän sarjaan.

Ei se muuksi muutu, vaikka Blues olisi ollut kuinka huikea tässä näin.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
HUHHUH mitä paskaa saa taas täältä lukea. Toisaalta ei se yhtään yllätä kun vastaan tulee Stadin Kingit, Isoveli, BIG RED CATS...UUUUHHH! Luin noin 10 ensimmäistä viestiä, mut eipä tartte tulla enää lukemaan yhtään tän vitsiketjun osalta. Ehkä sit finaalien jälkeen, kävi miten kävi.

Onneks nää pelit ratkaistaan kentällä, eikä täällä. Ihme uhoamista (mikä ei nyt juurikaan yllättänyt), mut mikäpäs tuossa. Niinhän sitä uhoilltiin ennen muitakin sarjoja. Toivottavasti Jullit lähtee yhtä ylimielisesti pelaaman pikkuveljeä vastaan, kun täällä fanit kirjoittelee. Päästään heti niskan päälle. No aika näyttää, mut nyt on lähtökohtaisesti aivan erilaiset asetelmat kun aiemmin. Siis ihan henkilökohtaisilla tasoilla... ERITTÄIN MIELENKIINTOISTA!


PMMP on muuten ihan vitun huono bändi, tiedoksi vaan hesaalaasille.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Bluesin pleijarikausari ei välttämättä ollut mikään varsinainen myyntimenestys ennen pleijareiden alkua. No, nyt niiden hankkijat voivat ainakin onnitella itseään.

Kyllä, yhtä kotimatsia ajattelin kun hommasin kausarin. Nyt niitä on vedetty jo kuusi ja ainakin kaksi lisää on tulossa.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Punainen vastaan sininen, kisut vastaan piskit, Espoon seudun herruus... Näitähän on vaikka kuinka, joten tunnetta luulisi löytyvän nin kentältä kuin katsomostakin. Toivottavasti ylilyönnit, ja lyönnit muutenkin, jäävät kaukaloon.

Kyllähän tässä sarjassa on yksi suosikki ja se on kotona aloittava punainen. Pelaajiamateriaali pl. maalivahtipeli, valmentajien keskinäiset ottelut ja joukkueiden keskinäiset ottelut painavat vaakaa selvästi HIFK:n puolelle. Henki tuntuu olevan kohdillaan molemmissa porukoissa, joten siitä tuskin kumpikaan saa mainittavaa etua. Yksittäisen ottelun repsahdus tosin voi vaikuttaa pahemmin Bluesiin kuin HIFK:hon, jolla peli on kulkenut koko kauden. Molemilla löytyy ratkaisijoita kaikista ketjuista. Bluesilla tämä on tosin tullut esiin vasta keväällä. HIFK on keskimäärin kokeneempi joukkue, mutta voi hyvin olla, että Blues-pelaajilla on enemmän kokemusta finaaleista. Tiedä häntä, mutta se saattaa yksi niistä harvoista asioista, jotka puhuvat Bluesin mestaruuden puolesta.

Kaikesta huolimatta uskon, että Bluesilla on hyvät mahdollisuudet yllättää, kuten teki Ässiä ja JYPiä vastaan. Lennu voisitten soitella radioon, kun Suskin perse on läpsitty täyteen hopeamitalien jälkiä. Suski - syntynyt hopeamitali perseessä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tarkki näyttää raumalaisille närhen munat ja toteaa vaan ettei tollaset pomput mulle uppoa. Eli Blues vienee tämän sarjan. Hifkin kärkipää oli lukkosarjassa yössä ja ratkaisut tuli duunareissa. Bluesilla taas duunarit on hereillä.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jaahas, että taas on vuorossa se kevät, jolloin Blues/K-Espoo raivaa vastukset IFK:n edestä pois. Edellinen oli tosin jo 1998, jolloin IFK:n mestaruuden ainoa haastaja jäi puolivälieriin K-Espoota vastaan. Nyt taas Blues on tasoittanut tietä vielä enemmän, kun sekä ykkönen että kakkonen on pohjoisen näätiä mukaan laskematta lanattu syrjään - ja samalla annettu IFK:lle kunniakuja mestaruuteen. Kai ne mitalit voi jo jakaa, kiva hopea meille jee.

Mä en ennakoi mitään. Lähes kuukausi sitten kävelin kotiin Buranalta ja uskoin, että enää ei tarvitse hallille tulla. No piti kuitenkin. Ja piti kuitenkin. Ja vielä piti kuitenkin. Nyt ei enää pelata jatkopeleistä, nyt pelataan mestaruudesta. Kysymys vaan kuuluu, onko Blues ensimmäinen jengi koskaan ikinä missään, joka ei kolmen voitetun po-sarjan jälkeen juhli mestaruutta.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No itse taisit juuri tehdä yhden suurimmista rimanalituksista omalla viestilläsi, ei täällä mun mielestä ole kauheasti mitään keulimista ollut tavattavissa muuten, paitsi Bluesin kannattajilta. En tiedä, mistä luit kymmenen ensimmäistä viestiä, tässä ketjussa kuitenkin oli suurin osa Bluesin voiton puolesta liputtaneita.
Eiköhän jo tuo lainaamasi nimimerkki kerro kaiken oleellisen.

Karkit on vissiin viety niin monta kertaa kourasta, että alemmuuskompleksi on valtava ja mitäs muutakaan se voi Jatkoajassa tarkoittaa kuin IFK:n vihaamista.

Miksi? Koska mehän ollaan kaikki ihan vitun lesoja stadin kingejä, ja luki viesteissä sitten mitä hyvänsä niin noin pahasti pinttyneillä laseilla ne saa kaikki näyttämään mahdollisimman pahalta. Jos olet IFK:n fani ja uskot IFK:n voittavan, olet rotsi auki oleva ylimielinen stadilainen ja sillä selvä.

Onneksi Ikuinen Kakkonen viestissään lupasi olla tulematta tähän ketjuun enää uudestaan koko finaalisarjan aikana, joten ei tule omilla angsteillaan pilaamaan tunnelmaa.

Kauheaa ylimielisyyttä en nimittäin näe niissä viesteissä pelkästään sillä perustelulla, että uskoo omiinsa.

Eiköhän IFK-fani ole kuitenkin viime vuosina aika monin verroin enemmän haukkunut omansa lyttyyn ja antanut ns. skeidaa jengin ja seuran niskaan, kun sortunut siihen kaikkein kauheimpaan syntiin eli luottamukseen hyvin pelaavaa suosikkiansa kohtaan.

Muutenkaan en ikinä tajua, mitä tekemistä fanien kirjoittelulla, uskolla tai vaikka sitten rotsin aukeamisella on jengin toimintaan jäällä. Yllättävän moni tuollaisen yhteyden kuitenkin esiin jaksaa nostaa. Tuskin niillä jätkillä takki aukeaa ja asenne lipsuu, kaverit ovat ammattimiehiä ja suurin osa uransa huippuhetken parissa painamassa sataprosenttisella keskittymisellä eteenpäin, kun me täällä raavitaan kassejamme ja kirjoitellaan mitä mielessä liikkuu.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Pitää toivoa, että Hifk:n joukkue ajattelee tilanteessa samoin kuin monet täälläkin kirjoittaneet kannattajat. Silloin Bluesilla on loistava mahdollisuus heti ekassa pelissä yllättää suosikki housut kintuissa.

Onhan tämä Bluesin suoritus aivan uskomaton ottaen huomioon runkosarjan. Mikäli Blues loppuottelusarjankin vie, niin Petu noussee kyllä Espoossa johonkin puolijumalan asemaan. Ifk ei missään nimessä ole mahdoton voitettavaksi. Millään tämän kauden aikaisemmilla matseilla ei ole hevon vitunkaan merkitystä. Taisi Jyppiä vastaankin olla pisteet luokkaa 0-15 runkosarjassa....

Toivotaan hienoa sarjaa, jossa Blues kovan väännön jälkeen tuo kannun Espooseen.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Pitää toivoa, että Hifk:n joukkue ajattelee tilanteessa samoin kuin monet täälläkin kirjoittaneet kannattajat. Silloin Bluesilla on loistava mahdollisuus heti ekassa pelissä yllättää suosikki housut kintuissa.

Niin kuin aikaisemmissa sarjoissa on nähty, IFK häviää aina sarjan ekan pelin. Ja hyvin mahdollista se on nytkin. Sen lisäksi on nähty myös, ettei sillä ole ollut vitunkaan väliä loppupeleissä.

Nakkikattila himaan.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Onhan tämä Bluesin suoritus aivan uskomaton ottaen huomioon runkosarjan. Mikäli Blues loppuottelusarjankin vie, niin Petu noussee kyllä Espoossa johonkin puolijumalan asemaan. Ifk ei missään nimessä ole mahdoton voitettavaksi.

Puolijumalaksi, olipas alakanttiin sanottu. Runkosarjan pohjalta odotin 0-2 Kärpille ja lomille. Ei IFK ole mahdoton voitettava, mutta helvetisti duunia se vaatii. Onko playoffien IFK parempi kuin playoffien JYP, varmasti on. Mielenkiintoista on nähdä miten Bluesin pelitapa muuttuu finaaleihin. Voitetut kolme sarjaa ovat kaikki olleet aika erilaisia Bluesin pelisysteemin osalta. IFK:n pelistä en osaa sanoa yhtään mitään kun yhtään matsia en ole nähnyt lukuunottamatta viimeistä Lukko-peliä, jota ei lasketa. Kai siellä joku Granlund pörrää, toivottavasti ei taas taklaa itseään pihalle.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Se on ainakin varma asia, että ekasta matsista ei puutu vauhti ja vaaralliset tilanteet. Voi olla, että molemmilta joukkueilta menee lataus yli ja silloin saatetaan nähdä tapahtumia kentällä muidenkin kuin maalien muodossa. Parilta viime kaudelta runkosarjassa, on näiden joukkueiden kohtaamiset olleet välillä kuumia, joten viitteitä räjähdysherkälle sarjalle on olemassa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös