Pelicans kaudelle 2011-2012

  • 639 004
  • 1 491

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
"Teemu Laine" - "T.Ramstedt" - "Kyle Greentree"

A.Tyrväinen - J.Immonen - V.Sopanen

S.Blomqvist - T.Paakkolanvaara - M.Wärn

J.Tavi - J.Tyrväinen - K.Sihvonen



J.Marttinen - "Zdeno Chara"

J.Latvala - J.Jalvanti

Brocklehurst - J-P.Pietilä

Hurri

Ei saatu "Charaa", mutta muuten iso kaveri kuitenkin. Tommosta äijää mä oon odottanu jo monena kautena aikasemminkin, viimisin samantyyppinen pelaaja on ollut kai Korkeavuori. Järvisessä on potentiaalia ihan vakio MM-kisapelaajaksi sinne kukkosten ja jaakoloiden edelle.

Tossa mun hahmotelmassa noin puolentoista kuukauden takaa on ykköskentän miehet laitettu aika randomilla. Haataja vois olla semmonen sopiva kaveri tohon "Laineen" tilalle. Ykkössentteriks ei taida minkään näköstä huhuakaan olevan. Tällä hetkellä se tärkein palikka täytettäväksi. Ainiin...onhan meillä Floppi vielä kirjoilla... No todennäkösempää on että Paakkolanvaara tippuu tossa hahmotelmassa neloseen, J.Tyrväinen lähtee Jokereihin ja *bing* meillä on kolmossentterin paikka vapaana.

"KYLE GREENTREE" ykköseen oikeekslaituriks.

Latvalalle kaiken järjen mukaan tehään vuoden soppari, jos polvi on vain kunnossa. Sindel on nyt kyllä vähän hankalassa asemassa, kun pitäisi päästä kahteen ekaan ketjuun tai myös kolmoseen menis, mutta mieluummin näkisin jonkun fyysisemmän kaverin siellä, kuten M.Wärn. Yks vaihtoehto olis, että M.Wärn laitettas S. Blomqvistin tilalle neloseen ja Sindel sitten kolmosen laitaan, jolloin Blomqvist menisi HeKiin. K. Sihvoselle vielä vaan sopparia, tää kausi oli paska, mutta eiköhän ensi kaudella ala taas tapahtua Suikkasen komennossa.

Eli päivitettyä mutu rosteria:

"Haataja" - "K.Jalonen" - "Kyle Greentree"

A.Tyrväinen - J.Immonen - V.Sopanen

J.Tavi - M.Loppi - "M.Wärn" / J.Sindel

"M.Wärn" / S.Blomqvist - T.Paakkolanvaara - K.Sihvonen



J.Marttinen - Järvinen

J.Latvala - J.Jalvanti

Brocklehurst - J-P.Pietilä

Hurri

Itseasiassa tohonhan ei olla saatua uusia miehiä kuin yksi, eli sikäli aika turha päivitys, mutta menköön. Suikkanenkin puheli, että kolme hyökkääjää ja kaksi pakkia tarvitaan. Noihin kaiken järjen mukaan lasketaan myös potentiaaliset jatkajat, eli ulkopuolelta tulis se semmoset 3-4 kaveria, jos uskotaan, että Latvala jatkaa ainakin. No mielenkiintoseks menee jokatapauksessa, muunmuassa näitten hifkiläisten kanssa, joita jonkun verran oli jo kait tulossa, ennen Jalosen siirtymistä Venäjälle.
 

BaronFIN

Jäsen
Nyt tuoreimpana tapauksena on tämä case-Latvala, pelkän "ikoniaseman" takia Latvalallekin pitäisi tarjota suoraan kahden vuoden pahvia, vaikka mikään urheilullinen asia ei sen puolesta puhuisikaan.

Ja sitten meillä pyörii joku Jalvanti kolmen vuoden sopimuksen kanssa vaikka urheilullisesti mikään, siis ei todellakaan mikään asia ole koskaan puoltanut sopimuksen puolesta. Muuta kuin sinisilmäinen usko pelaajan kehittymiseen vuosien aikana. Aika monelta hämärtyi Jalvannin parin ekan kauden aikana, että pakkiparina taisi pelata SM-liigan kokenein kettu. Aika karua, mutta yksijalkainen Latvala pyyhki Jalvannilla lattiaa koko kauden. Toinen jatkaa ja toinen ehkä ei. Miten tässä nän kävi?
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika karua, mutta yksijalkainen Latvala pyyhki Jalvannilla lattiaa koko kauden. Toinen jatkaa ja toinen ehkä ei. Miten tässä nän kävi?

Toisella jatkuu sopimus, toisella ei. Miten olisi tällainen fakta?

Kuten varmasti eilen kuulit/luit Suikkasen ja Kaarnan kommentit, Latvalan ja Sindelin kanssa vielä keskustellaan jatkosta. Hyvin todennäköisesti Lade jatkaa ainakin vuoden, mutta ikoniasemallakaan ei voi tuossa vaiheessa lähteä kahden vuoden pahvia vaatimaan. Edellinen kausi oli heikko, vaikka kävikin syksyllä EHT:lla pyörähtämässä. Yhtään sopimusta ei ole tehty ilman Jalosen tahtoa, joten Kaarnaa tästä nyt vielä vähemmän voi syyttää. Tai näköjään voi.

Jalvannin kehityksen pysähtyminen ei liity tässä vaiheessa mitenkään Latvalaan. Jalvanti ei olisi tässä tilanteessa enää saanut jatkosopimusta, mutta vanhoja virheitä ei heti korjatakaan. Eiköhän sieltä tule vielä Laden lisäksi toinenkin vahvistus, jolloin Jalvannin peliaika jää olemattomaksi.

Lopin sopimus on kyllä ikävä taakka. Toivottavasti kaverin palkalle saadaan ainakin osittain maksaja jostain päin maailmaa.
 
Sindel on nyt kyllä vähän hankalassa asemassa, kun pitäisi päästä kahteen ekaan ketjuun tai myös kolmoseen menis, mutta mieluummin näkisin jonkun fyysisemmän kaverin siellä, kuten M.Wärn. Yks vaihtoehto olis, että M.Wärn laitettas S. Blomqvistin tilalle neloseen ja Sindel sitten kolmosen laitaan, jolloin Blomqvist menisi HeKiin. K. Sihvoselle vielä vaan sopparia, tää kausi oli paska, mutta eiköhän ensi kaudella ala taas tapahtua Suikkasen komennossa.
Sindell on liian huono 1-2 kenttään ja harvoin kolmoseen hommataan ulkomaalaisvahvistusta, joka ei osaa pelata puolustussuuntaan käytännössä lainkaan.
En ymmärrä pelaajan urakehityksen kannalta miksi Max Wärn vaihtaisi HIFK:n 4. ketjun Pelicansin vastaavaan?

Sihvonen oli kyllä pettymys, fyysisestä pelistä oli jäljellä pelkkä muisto ja sitä mies ei pystynyt kompensoimaan edes kasvavalla pistesaldolla, sillä kausi oli tehojen valossa vasta miehen uran 4. paras. En ymmärrä mikä Sihvosenkaan kohdalla mielestäsi puoltaa tuota jatkosopimusta?

Suikkasella tulee olemaan melko mielenkiintoisa projekti, jos kaikki alisuorittajat pidetään vain sillä perusteella, että kyllä Suikkasen komennolla sitten homma alkaa toimimaan.
Tuskin Suikkaselle tätä haastetta on myyty sanoilla: "Tässä sulle joukkue, pelaajamateriaali on ollut jo pari vuotta suurimmaksi osaksi alisuorittavaa massaa, mutta kyllä ne sun komennossa varmaan paremmin pelaa".
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Suikkasella tulee olemaan melko mielenkiintoisa projekti, jos kaikki alisuorittajat pidetään vain sillä perusteella, että kyllä Suikkasen komennolla sitten homma alkaa toimimaan.
Tuskin Suikkaselle tätä haastetta on myyty sanoilla: "Tässä sulle joukkue, pelaajamateriaali on ollut jo pari vuotta suurimmaksi osaksi alisuorittavaa massaa, mutta kyllä ne sun komennossa varmaan paremmin pelaa".

Mielenkiintoinen projekti se tulee olemaan, vaikka koko rosteri pistetään uusiksi. Sihvoseen vaan jotenkin tahdon uskoa, ollut kuitenkin joskus nelosketjulaisten aatelia ja miksi ei olisi edelleenkin, alkaa vasta lähestyä kiekkoilijan ikää parhaimmillaan. Mitään absoluuttisia totuuksia on vaikea sanoa ja jonkun näkönen realismikin pyritty pitämään noissa suunnitelmissa.

Se on ihan totta kyllä, että tuskin Wärniä hirveästi nelosketjun rooli kiinnostaa. Kolmosessa olisikin hänelle ideaali pelipaikka. Realismi pitää myös pelaajilla itselläänkin olla, kuten tapaus Paakkolanvaara osoittaa. Joillakin ei vain ole rahkeita korkeammalle, vaikka kävisi kiertämäss kaikki liigaseurat.

Sindeliä pyörittelin tossa lähinnä sen takia, kun hänen kanssaan on jatkosta kuitenkin puhuttu. Mitä väliä sillä on, jos ulkomaalainen pelaa kolmosessa ja on muuten palkaltaan kohtuu huokea. Paska puolustus suuntaan, mutta sitten vaan semmosia kavereita rinnalle, joilta puolustus luonnistuu. Onhan täällä Schwabetkin käynyt pyörimässä kolmosessa, joten miksi ei Sindelkin? Lähinnä tuota kolmosen vapaana olevaa paikkaa kyllä mieluummin tarjoaisin Wärnille, mutta onko tuo siirto jo kariutunut, kun Sindel on vielä mukana kuvioissa?
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Case K.Sihvonen voidaan haudata pelaajan omilla sanoilla tulevaisuudestaan "Aikansa kutakin".

Harmi, sillä Sihvonen oli meikäläisen silmissä jo lähenemässä kulttipelaajan raameja. Onko tietoa, että jatkaako kuitenkin jääkiekon parissa? Tulee olemaan outoa nähdä Sihvonen Lahdessa vierasjoukkueen jengissä, jos ura jatkuu jossain toisessa liigaseurassa.

Ketju Sihvonen - Heino - Komarov oli aikoinaan todella viihdyttävä ja tärkeä osa Pelicans-nimistä kiekkojengiä. Nyt tuosta ryhmästä ei sitten ole ketään enää täällä. Niisk...

Toisaalta Sihvonenkin voisi löytää sen raivokoiran itsestään vaikkapa Matikaisen alaisena, mutta en tiedä sitten onko siellä tilausta. Ajokoira, raivohärkä. Ei noita värikkäitä pelaajia tässäkään liigassa liikaa ole.

Olen tyytyväinen kuitenkin siihen, että muutosta haetaan joukkueeseen nyt kunnolla. Aravirran kaudelta jatkuvuus jäi jo vähän rasitteeksi Pelicansille. Nyt on sitten parin kauden aikana laitettu aika paljon pelaajia kiertoon. Eipä ainakaan ole samat naamat enää kopissa.

Forsström, Pöyhönen, Sihvonen...sanomattakin on selvää, että asennetta joukkueesta on lähtenyt. Toivottavasti saadaan taitoa ja ratkaisukykyä tilalle.
 

Esmeralda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Heki,Tinatuopit
Kun tällä hetkellä katsoo rosteria; jos Uotila, Forsström, Pöyhönen, Sihvonen, J.Tyrväinen lähtevät, niin missä ovat Suikkasen hakemat äijämäiset, taklaavat pelurit ?
Takaisin tuli Loppi, jatkoja tehtiin Rinkisen ja Paakkolanvaaran kanssa ja ehkä 3 kiekollista huippua tulossa hyökkäykseen ja pari pakkia. No, onhan Järvinen kovaa pelaava pakki.
Toivottavasti ei tarvitse huolestua ?
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
No johan sitä nyt jumalauta tässä vaiheessa pitää huolestua!!!

Antakaa nyt vähän aikaa olla huolestumatta....eihän Suikkanen vielä varmaan edes tiedä kaikkia pelaajia joita sillä on. Jos kerran pelaajabudjettikin nousee ja Suikkanen pääsee rauhassa palapeliä rakentamaan, niin ei siitä nyt paskempi paletti voi tulla kuin tälläkään kaudella. Eikä ne KJ:n mahdolliset värväykset IFK:stakaan varmaan ihan sysipaskoja pelaajia ole....jos niitä sopimuksia nyt yleensäkään on tehty. Sitäpaitsi....jos sieltä joku on tehnyt sopparin sillä mielellä, että Nokka on koutsina ja haluaa siitä nyt irti, niin eiköhän Kaarnakin fiksuna miehenä tajua, ettei ketään kannata vastentahtoisesti pitää sidottuna. Ei se ainakaan pelipanokseen parantavasti vaikuta.
 
Ketju Sihvonen - Heino - Komarov oli aikoinaan todella viihdyttävä ja tärkeä osa Pelicans-nimistä kiekkojengiä. Nyt tuosta ryhmästä ei sitten ole ketään enää täällä. Niisk...

Forsström, Pöyhönen, Sihvonen...sanomattakin on selvää, että asennetta joukkueesta on lähtenyt. Toivottavasti saadaan taitoa ja ratkaisukykyä tilalle.
Tuo legendaarinen neloskenttähän toimi hyvin Sihvosesta "huolimatta".
Kun miettii noiden kolmen urakehitystä niin Heino lähti Jokereihin, Komarov KHL:ään ja nyt miestä ollaan viemässä MM-kisojen kautta NHL:ään. Sihvosen ura on sen sijaan valumassa kohti Mestistä ja noiden ketjukavereiden, tai tarkemmin vielä Komarovin lähdettyä, on Sihvosen pelistä hävinnyt käytännössä kaikki sisältö ja omien vahvuuksien kautta pelaaminen.
Kun sanot, että Forsströmin, Pöyhösen ja Sihvosen myötä on joukkueesta lähtenyt asennetta, niin viittaako aikamuoto nykyhetkeen, kun pelaajien sopimusta ei jatketa vai koko päättyneeseen kauteen, jolloin tuo asenne on jo ollut tiessään?

Kun tällä hetkellä katsoo rosteria; jos Uotila, Forsström, Pöyhönen, Sihvonen, J.Tyrväinen lähtevät, niin missä ovat Suikkasen hakemat äijämäiset, taklaavat pelurit ?
Takaisin tuli Loppi, jatkoja tehtiin Rinkisen ja Paakkolanvaaran kanssa ja ehkä 3 kiekollista huippua tulossa hyökkäykseen ja pari pakkia. No, onhan Järvinen kovaa pelaava pakki.
Toivottavasti ei tarvitse huolestua ?
Tuo J.Tyrväinen tuntuu kyllä melko yliarvostetulta pelaajalta tässä vaiheessa kuin miehen näytöt ovat melkolailla luokkaa nolla. Lupaava junnu, mutta ei vielä juurikaan mitään muuta.
Uotila, Forsström, Pöyhönen ja Sihvonen sen sijaan olivat joukkueessa sitä kuollutta painoa, joiden taso ei yksinkertaisesti riitä. Kenties juuri näiden lähdöllä raivataan tilaa niille tasokkaille äijämäisille ja taklaaville pelureille.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kun tällä hetkellä katsoo rosteria; jos Uotila, Forsström, Pöyhönen, Sihvonen, J.Tyrväinen lähtevät, niin missä ovat Suikkasen hakemat äijämäiset, taklaavat pelurit ?

Kuka noista oli viimekaudella äijämäinen, taklaava peluri? J. Tyrväinen ehkä. Ei kiekollisesti rajalliset taidot tarkoita sitä, että joku pelaaja on äijämäinen tai varsinkaan taklaava. Tällä hetkellä äijämäisempiä kavereita on puolustuksessa Järvinen ja Marttinen, ehkä jopa Pietilä. Hyökkäyksessä Tavi, Tyrväinen, Paakkolanvaara ja jopa Immonen ovat äijämäisiä verrattaessa viime kauden Pöyhöseen ja Sihvoseen.

Taistelevuus ja asenne on paljon tärkeämpää, kuin pelkkä koohottaminen ja oletettu fyysisyys. Granlund pelaa äijämäisesti jo nyt, vaikka on täysi rimpula. En ainakaan minä kaipaa tänne viime kauden flopanneita kavereita sillä verukkeella, että Suikkanen heistä yhtäkkiä taikoo kädellisiä pommikoneita. Ok, Rinkinen olisi voinut lähteä ja Pöyhönen jäädä, mutta isossa kuvassa mikään ei olisi muuttunut. Loppi palasi, mutta tuskin pelaa ensi kaudella peliäkään, jos jotain ei muutu radikaalisti.

Itse en ole tippaakaan huolestunut. Sen sijaan olisin huolestunut, jos nyt jatkot olisi tehty jo Sihvoselle, Pöyhöselle, Forsströmille ja Uotilalle.
 

Puukallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Calgary Flames
Jos tässä nyt sopimuspelaajia pitäisi rueta heittämään ulos niin Jalvanti ja Loppi ovat ensimmäisenä listalla. Itse en myöskään Brocklehurstia pitäisi sillä nopeuden lisäksi ei tuo karmeasti lisäarvoa joukkueelle. Pietilä ja Hurri saavat puolestaan Hekissä tahkota isoja minuutteja ja ylös toivottavasti ei ole asiaa kuin loukkaantumisia tuuraamaan. Puolustukseen kaivataan selkeää ylivoiman moottoria, mielummin vielä hyvällä laukauksella varustettuna. Brocklehurst ei tällainen pelaaja ole vaikkei nyt mitenkään erityisen huonosti YV:llä pelannutkaan. Lisäksi yksi peruspakki jo tulleen Järvisen lisäksi ei olisi haitaksi, mutta Brocklen takia tällaista tuskin tulee hankittua. Pakit ensi kaudeksi toivottavasti jotenkin näin.

Marttinen - X
Järvinen - Latvala
Brocklehurst - Jalvanti
Hurri/Pietilä

Toki syvyyttä saisi olla jolloin Jalvanti tippuu seiskapakiksi.

Hyökkäykseen apuja tarvitaan melkein kaikkeen mahdolliseen. Immonen voi hyvin toimia ykkössenana, mikäli laidalle saadaan maaliahne laituri. Kotimaiset hankinnat etusijalla lähinnä Pelsun ulkomaalaisrekordin takia, mutta artistirajalla pitänee katsoa kauempaakin. Kauden alussa jotenkin näin

Tyrväinen - Immonen - X
X - Loppi - Sopanen
Tavi - Paakkolanvaara - Blomqvist
X - X - Rinkinen
X

Tietysti mikäli rahaa riittää niin ykkössentterin hankkiminen olisi suotavaa. Tämä tiputtaisi muita hierarkiassa pykälän alaspäin, joka toisaalta olisi myös suotavaa. Laitoihin sitten kokoa ja maalintekovoimaa sopivassa suhteessa. Mikäli Loppi jatkaa niin Sopasen kanssa kemiat toimivat jokunen vuosi takaperin. Tähän ketjuun sitten kolmanneksi joku hyvin puolustuspelin osaava laituri hoitamaan sentterin puolustusvelvoitteet, mitkä Loppi tunnetusti jättää huomiotta vähintään joka toisessa vaihdossa. Tyrväisen paikka on vähän hankala sillä hyökkäyspäähän olisi annettavaa hyvän laukauksen muodossa, mutta toisaalta paljon on tekemistä vielä peliluvun kanssa. Toivottavasti kehittyy enemmän voimalaituriksi kuin energiapelaajaksi. Menee missä tahansa ketjussa ykkösestä neloseen.

En jaksa spekuloida hankintojen nimillä, muuten kuin sanomalla ettei Hifkin nelosketjun pelaajia tänne tarvita. Paikataan nyt nämä isommat aukot maalinteossa ennen kuin ruetaan miettimään ketkä siellä vetävät sen 7-10 minuuttia pelissä nelosketjun vaihtoja. Silti hankintalistalla ykkösenä saisi olla jenkkitermeillä kunnon PPQB.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Pietilää pakko kommentoida sen verran, että mielestäni tulee ehdottomasti olemaan pakkien TOP kolmosessa ensi kaudella, tämä mielipide siis tällä jo olemassa olevalla pakkikalustolla. Ei tule pelaamaan Hekissä ensi kaudella kuin korkeintaan satunnaisesti.
 
Pelicansin sopimustilanne seuran sivujen mukaan:

Maalivahdit:
Niko Hovinen 2012
Joonas Kuusela 2012

Puolustajat:
Aaron Brocklehurst 2013
Joonas Hurri 2013
Joonas Jalvanti 2012
Joonas Järvinen 2013
Jyri Marttinen 2012
Juha-Pekka Pietilä 2013

Hyökkääjät:
Sami Blomqvist 2013
Jarkko A Immonen 2013
Matias Loppi 2012
Tommi Paakkolanvaara 2013
Teemu Rinkinen 2012
Iiro Sopanen 2012
Vili Sopanen 2013
Janne Tavi 2013
Antti Tyrväinen 2013

Tuo rosteri näyttää muuten hyvältä, mutta siitä puuttuu yksinkertaisesti täysin koko ykköskenttä.

1. XXX---XXX
2. Brocklehurst-Järvinen
3. Marttinen-Jalvanti
4. Hurri-Pietilä

1. XXX---XXX---XXX
2. Tyrväinen-Immonen-Sopanen
3. Tavi-Paakkolanvaara-Rinkinen

4. Blomqvist-XXX-I.Sopanen

Kivireki: Loppi
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Marttinen - X
Järvinen - Latvala
Brocklehurst - Jalvanti
Hurri/Pietilä

1. XXX---XXX
2. Brocklehurst-Järvinen
3. Marttinen-Jalvanti
4. Hurri-Pietilä

On se nyt perkele jos me ei saada omaa isokokoista, rightin puolen kasvattia mahdutettua kuuden pelaavan pakin joukkoon heti kauden alusta asti, tuli sieltä minkälaista sadetanssijaa tahansa. Mieluummin syrjään vaikka Brocklehurst tai Jalvanti. En tällä kaudella liikaa pelejä nähnyt, mutta Sportia vastaan Pietilä oli muunmuassa valovuoden edellä Forströmiä, joka oikeasti näytti ihan mestis tason kaverilta.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vähän joo ihmetyttää, että onko nämä kommentoijat nähneet pelejä ollenkaan, jotka ovat usuttamassa Pietilää Mestikseen. Itse näen Pietilässä jo ensi kaudella TOP 4 pakin, vaikka hankittaisi pari vahvistusta. Olen Pietilän loppukaudesta todella innoissani. Hurrikaan ei Jalvantia huonommin pelannut. Hurri, Brocklehurst ja Jalvanti todennäköisesti tulevat kilpailemaan peliajasta keskenään. Brockle on tietenkin näistä edellä, koska hänet voi laittaa ylivoimallekin. Esimerkiksi Jalvannista ei ole ylivoimalla mitään hyötyä.

Väitän Pietilän kamppailevan Pelsun parhaan pakin tittelistä kaudella 2011-2012.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Väitän Pietilän kamppailevan Pelsun parhaan pakin tittelistä kaudella 2011-2012.

Samaa mieltä. TOP-3 pakkeja joka tapauksessa.
Heinolat on taakse jäänyttä elämää.

Ike
 
Toki pitää toivoa, että Pietilä pääsee pelaamaan ja syrjäyttää Jalvannin tuolta pelaavien pakkien joukosta.

Pitää kuitenkin muistaa, että Pietilän kohdalla on kyse nuoresta kaverista joka on pelannut vain 8 ottelua SM-liigaa. Karsintapelit jotain Sportia vastaan ovat aivan eri asia kuin pelit liigassa.
Lisäksi mies pääsi päättyneellä kaudella pelaamaan paineettomassa tilassa kun kukaan ei oikeastaan odottanut häneltä yhtään mitään, mutta miten käy jos miehestä odotetaan nyt ennen kautta kolmen parhaan joukossa olevaa, ellei jopa joukkueen parasta pakkia?

Pietilä (+1) oli muuten toinen Pelicansin pakeista jonka +/-tilasto oli kauden jälkeen plussalla. Toinen oli yllätys yllätys Jalvanti (+2).

Saa nähdä mihin asti Pietilän ja Hurrin kehitys Lahessa johtaa. Ruusuinen tulevaisuus vai lupaava alku jonka jälkeen täydellinen taantuminen kuten Kousalle, Forsströmille ja Jalvannille on käynyt.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Pietilää pakko kommentoida sen verran, että mielestäni tulee ehdottomasti olemaan pakkien TOP kolmosessa ensi kaudella, tämä mielipide siis tällä jo olemassa olevalla pakkikalustolla. Ei tule pelaamaan Hekissä ensi kaudella kuin korkeintaan satunnaisesti.

On se nyt perkele jos me ei saada omaa isokokoista, rightin puolen kasvattia mahdutettua kuuden pelaavan pakin joukkoon heti kauden alusta asti, tuli sieltä minkälaista sadetanssijaa tahansa. .
Juuri näin. Ihan älyttömiä nämä kaavailut, että siellä pyörii Jalvanti pelaavassa kokoonpanossa ja Pietilä puree tuppea. Pietilähän oli loppukaudesta ja viimeistään karsinnoissa jengin paras pakki! Pietilä on nyt se jätkä jonka kohdalla pitää korjata "virheet" joita Jalvannin ja Kousan kohdalla tavallaan tehtiin, eli iskeä suoraan 1-2-pakkipariin isolle vastuulle ja myös ylivoimaan, jonne J-P on kuin luotu. Jos ei homma toimi niin vähennetään sitten sitä taakkaa ja käytetään vaikka HeKin kautta tarvittaessa, mutta kaikkein hölmöintä on jättää himmailemaan jämäminuuteille.

Ihailtavan kokonaisvaltainen pakkaus kyllä 20-vee puolustajaksi. Vielä kun saa lähivuosina lisää ruutia jalkoihin ja voimaa kroppaan, niin taivas on rajana.


Brocklehurstissa ainoa ongelma on 2013 asti kestävä sopimus. Omissa kirjoissani Aaro on vielä katsomaton kortti ensi kaudella. NCAA:n jälkeen vasta pari kautta ECHL:ää takana ja ensimmäinen kunnon kausi liigatasolla. Taustojenkin perusteella erittäin lupaava ensimmäinen "ammattilaiskausi". Ja jälleen kerran palataan siihen, että jos Suikkasen pelikirja toimii niin nämä kiekollisesti taitavat pakit voivat ottaa isojakin kehitysharppauksia.

EDIT: Itse asiassa Aaron sopimus loppuu jo ensi kevääseen, eli vedetään sen verran takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ennakolta ajateltuna Pelicansilla on jo kaksi hyvää pakkiparia, jossa pelaajat täydentävät toisiaan.

Brocklehurst - Järvinen

Järvinen on hyvä varmistava pakki ja pelaa "puolustuksen kautta", kun taas Arska tykkää sählätä siellä täällä, välillä hyökkäyksen kärjessäkin. Molemmat saa kuitenkin jalat ja kiekon liikkeelle.

Marttinen - Pietilä

Pari allround-pakkia, jotka molemmat tykkäävät tehdä temppuja myös hyökkäyspäässä, mutta eivät ole mitään lapasia myöskään puolustuspelissä ja osaavat varmistaa, jos pakkikaveri lähtee hyökkäämään. Tämä kaksikko pelasi hyvin yhteen karsinnoissa ja mielelläni näkisin, että siitä jatketaan syksyllä. Marttinen oli kaikesta huolimatta Pelicansin paras pakki tällä kaudella, vaikka ei ihan odotuksia täyttänytkään.

Vielä tarvitaan kuitenkin pari hyvää pakkia, sillä joka tapauksessa Hurrin, Jalvannin, Pietilän ja Brocklehurstin todellinen taso on arvoitus. Varsinkin Pietilälle pitää antaa kunnon näyttöpaikka ja se n. 20 min./peli, mutta voihan olla, että kehitys ei menekään toivottuun suuntaan.

Marttinen - Järvinen - "hankinta 1" - "hankinta 2"/"Latvala" pitäisi olla se peräpään ydin ja loput taistelee sitten niistä kahdesta jäljelle jäävästä paikasta. Tällä hetkellä minun papereissa vahvimmilla on Pietilä ja Brocklehurst, mutta syksyllä tilanne voi olla taas toinen. Hurri voi ottaa isojakin harppauksia kehityksessä ja Jalvanti käydä jonkun vieroitushoidon nössöydestä.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Joopa joo, löytyy siis niitäkin joiden mielestä viime kauden paras puolustajamme ei mahdu kokoonpanoon ensi kaudella.

Tosiaan nuo Shejbal mainostamat kaksi paria, menevät tuollaisenaan.

Järvinen - Brocklehurst
Pietilä - Marttinen
Latvala - Mr.X

Ihannetilanteessa kolmannen pakkiparin tulevat muodostamaan Jan Latvala, sekä tämmöinen all-around pakki josta on hyötyä kentän molemmissa päissä ja mahdollisesti YV:llä. Hyvähän se rightin mailakin olisi..
Elitserienistä olisi ainakin lähdössä sellainen kaksikko kuin Dale Clarke & Mikko Jokela jotka ajaisivat asiansa, mutta onkin täysin eri asia ovatko saatavilla.
Yksi ehkä hiukan halvempi vaihtoehto voisi olla Jiri Hunkes jolla on kaksi kohtuu hyvää kautta alla Tsekeissä. Mieshän kävi muutama kausi takaperin pikavisiitillä Lahdessa mutta oli tuolloin puolikuntoisena.

Tuo rightin kätisyys olisi kyllä loistava palanen, sillä jo pelkästään ylivoimapeliä ajatellen se olisi kullan arvoista, että kahteen eri YV-kenttään saadaan rightin pakit viivaan, lähtökohtana siis se, että viivassa pelaa pakkeja, ei hyökkääjiä.

Pietilä - Brocklehurst
Mr. X - Latvala

Mutta katellaa ny mitä Kulta-Kai tuo tullessaan..
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Meillä on tällä hetkellä sopimus kuuden pakin kanssa, joista jokaisen voi tarpeen vaatiessa heittää kaukaloon. Jos/kun Latvala kirjoittaa jatkoa ja mikäli kovasti huhuttu Tony Vidgren (toivottavasti kunnossa) saapuu tänne, niin maksimissaan yksi ukko tulee lisää. Tämäkin haku saattaa tulla sitten verorajan jälkeen, mikäli tarve vaatii:

Marttinen - Pietilä
Järvinen - Brocklehurst
"Latvala" - Jalvanti
Hurri - Vidgren


Hyökkäyspää on kuitenkin se missä sitä panostusta tarvitaan paljon enemmän. Meillä on kolme keskushyökkääjää ja kuusi laituria, joten molemmille osastoille tarvitaan lisää kavereita. HIFK:sta on niin kovasti tänne huhuiltu Ahtolaa ja Wärniä (riemusta en näillä nimillä hypi), eli siinä saattaa olla jotain perääkin. Laitetaanpa sitten näin:

Sopanen V. - XXXX - XXXX
Tyrväinen - Immonen - "Ahtola"
Wärn - Paakkolanvaara - Tavi
Rinkinen - XXXX - Blomqvist
Sopanen I. - Loppi + Muita "HeKi-tasoisia" tuomaan laajuutta "rosteriin"

Lopin suhteen toivon Suikkasen tekevän päätöksen siitä, että näkeekö hän mitään käyttöä Matiakselle.
 

Arsi Haakana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Tomi Leivo tulossa SaiPasta Lahteen. Sopimus on Lepraan, mutta oisiko jotain intti virityksiä vai joko on käyty ?

Onhan tuolla potentiaalia liigapelaajaksi, oisiko HeKin pelaaja näin ennakkoon ajatellen ?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös