HIFK:n playoffit 2011

  • 571 282
  • 2 171

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jännitys on todella kova, ja eihän tässä pysty mihinkään keskittymään. Ajatukset menevät laidasta laitaan, eikä oikein tiedä mitenpäin olisi. Välillä tulee positiivisia väreitä, sitten taas pelonsekaisia hikoiluhetkiä.

Kaiken tämän jännityksenkin keskellä on pakko kuitenkin mainita puolikliinisesti, että tämähän on tosiaan 4:s peli kotona tässä sarjassa, ja olisi hyvästä sarjasta huolimatta anteeksiantamatonta hävitä niistä 3kpl. Tänään on pakko IFK:n ottaa se helpottava kotivoitto, jolla fanit päästetään piinasta. Tallaisilla hetkillä on todennäköisesti helpompi olla pelaaja, kun jännityksestä kalpea kannattaja. IFK:lla on mahdollisuus antaa faneille kaikkien näiden tuska-vuosien jälkeen balsamia oikein kunnolla. Käyttäkää se tilaisuus nyt!!!!
 

Carlos

Jäsen
Jotenkin outo fiilis tällä hetkellä, HIFK, siis meidän HIFK, on tapellut komeasti game seveniin saakka. Periksi ei ole annettu, ja ratkaisevilla hetkillä on venytty komeasti.

Usko on vahva, että tästä mennään eteenpäin. Koko päivän on ollut mielessä jotenkin semmoinen usvainen visio, että ratkaisumaalin ampuu Kibe, narripakin kyljessä kiinni, rystyltä.

Ei malta odottaa. Joo. Meen taas "töihin".
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselläni on erittäin ristiriitaiset fiilikset. Taikausko sekoittaa päätä:

- Tällä kaudella kaikki paikanpäällä seuratut ottelut olen istunut F2-katsomossa ja jokaisessa on tullut voitto -> Nyt tämän Jokerit-sarjan 1. ottelun istuin D-päädyssä ja tuloksenhan kaikki tietävät. Tänään istun F4ssa..

- Jokerit-sarjan kaikki pelit jossa IFK on voittanut, olen seurannut kotoa nettiradion ääressä HIFK-kupista kahvia juoden. Kahvikuppi on tiskikoneessa ja itse olen päivän töissä ja illalla hallilla..

- Olen hehkuttanut sosiaalisessa mediassa IFK:n varmaa voittoa ennen jokaista peliä, jossa onkin tullut takkiin. Tänään olen ollut hipihiljaa..

Vedonlyöntien karmasta en edes viitsi aloittaa. Joka tapauksessa olo on vähintäänkin erikoinen. Odottava, nostalginen, pelottava, piinaava. Silmissä näkyy vain Janne Lahti tekemässä 1-0 heti ottelun ensi minuuteilla, joka hiljentää hallin ja saa IFK:n täysin takalukkoon, 55 minuuttia ottelu on täyttä päästä päähän vääntämistä ja mistään ei saada sisään. Lopulta Jalonen ottaa Riksmanin pois 3 minuuttia ennen loppua Väänäsen saadessa 2 minuuttia estämisestä ja 6-3 yv:llä Eaves karvaa kiekon ja syöttää Ridan läpi.. 0-2 taululle.. rantapallot lentävät jäälle..

Sitten havahdun yhtäkkiä, kun kaveri läväyttää minua selkään avokämmennellä. Lähden hallilta sekavin tuntein. Epäusko vaanii edelleen takaraivossa. Mitä juuri tapahtui? Popcorni tuoksuu, IFK huudot kumisevat jossain hallin edustalla, punaiset liput liehuvat, pikkupojat hyppivät vesilätäköissä Kimmo Kuhta-pelipaidat päällään. Joku humalassa oleva setä huutaa Ville Peltosta. Käännyn vielä kerran ympäri ja käyn katsomassa valotaululta mitä siellä lukee. HIFK voitti.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
- Jokerit-sarjan kaikki pelit jossa IFK on voittanut, olen seurannut kotoa nettiradion ääressä HIFK-kupista kahvia juoden. Kahvikuppi on tiskikoneessa ja itse olen päivän töissä ja illalla hallilla...

Mene kotiin, tiskaa kuppi, ota kuppi hallille, mene kioskille, pyydä kahvit kuppiin.
Vaihtoehtoisesti voit pyytää puolisoasi, jos et itse ehdi, toimittamaan kuppi pestynä jonnekin, mistä saat sen mukaasi. Jos tämä ei käy jostain syystä, niin uhkaa jollain.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
H-Hetki

H-Hetki viimeiseen otteluun... Tuo IFK:n 3 kenttä on vaihtunut puolustuksen erikoiskentäksi. Suurimman osan kautta Ramu pelasi keskellä Ahotola laidassa ja toisessa laidassa kaveri on vaihdellut. Nyt Ahtola, Töykkälä ja Järvinen repii ja taistelee. Selkeä puolustus pelin erikoiskenttä. Toivottavasti IFK:lla on pelirohkeutta pelata ja haastaa Narrien pakit.
 

Stamkos911

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Russian Players
Viimeisiä tunteja viedään, H- hetki koittaa illalla.

Nauttikaa veljet tästä matsista ja uskokaa IFK:oohon.

Ne ketkä saivat liput tähän uskomattoman playoff sarjan 7 otteluun, niin muistakaa kannustaa Äijiämme kaikin tavoin, sillä tavalla että voidaan huomenna olla ylpeitä siitä mitä me annoimme tässä matsissa.

Tehdään me kaikki kaukalon ulkopuolella, niin pelaajat tekevät kaikkensa kentällä ja lähetetään narrit kesälomalle parhaalla mahdollisella tavalla, kotivoitolla.

Tiedossa on kylmiä väreitä ja läheltäpiti tilanteita, mutta uskosta ei saa luopua ennen kuin koko sarja on loppusummeriin asti pelattu.

IFK jatkoon, narrit hyvää kesälomaa!
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Jotenkin outo fiilis tällä hetkellä, HIFK, siis meidän HIFK, on tapellut komeasti game seveniin saakka. Periksi ei ole annettu, ja ratkaisevilla hetkillä on venytty komeasti.

Niin, tässä melko mielenkiintoinen aspekti. HIFK on ollut selkä seinää vasten jo 1-2 tilanteessa ja lauantaisessa pelissä ihan kirjaimellisesti. Silti sarja on 3-3. Pystyykö HIFK handlaamaan paineet, viime kotimatsissa ei pystynyt. Toisaalta, nythän Jokerit on oikeasti selkä seinää vasten, ensimmäistä kertaa tämän sarjan aikana, kestääkö siellä kupoli?

Muita huomioita...
HIFK
- Melart ei pelaa, onko hyvä vai huono asia? Luotan kyllä Valliiniin enemmän. Pelasi lauantaina hyvin.
- Wärni ei pelaa, mielestäni ollut parempi kuin Ahtola.
Jokerit
- Mäen raahaaminen lasaretista 4. sentteriksi? Onkohan kuitenkaan hyvä idea?
- Lahden kenttä oli melko näkymätön lauantaina. Alkaako väsymään?

Uskoa on. Veikkaukseen meni lappu : 2-1 ja 3-1. Alkais jo.
 

scholl

Jäsen
Pystyykö HIFK handlaamaan paineet, viime kotimatsissa ei pystynyt.

En tiedä oliko viime pe paineista kiinni. Ensimmäisen maalin merkitys on vain niin tärkeä. Lisäksi silloin tuomarit halusivat ratkaista ottelun. IFK:n pitää tehdä ensimmäinen maali ja pelata omaa peliään kuten la Jaffalassa niin hyvä tulee. Ei kiitos tolppia ja ylivetoja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tässä yhteydessä sana "pakkovoitto" tuntuu liian itsestäänselvältä. Eikös kaikki pelit ole periaatteessa pakkovoittoja? Se olisi hyvä lähtökohta.

Illan dilemma: Tänään pitäisi ottaa jotain elämää suurempaa. Jotain aivan käsittämätöntä. Jotain....jotain mikä saa pään sekaisin? Itse asiassa tänään ei tarvitse tehdä sen kummempaa kuin voittaa 3x20 minuuttinen jääkiekko-ottelu. Asia, joka on joukkueelle tuttuakin tutumpi formaatti. Ei ole mitään ekstraa, riittää kun menee pelaamaan sitä kiekkoa, millä oltiin runkosarjan kolmosia ja lisäksi pirun hyvä kotijoukkue. Toivon, että jengi ei hajoa miettiessään liian monimutkaisia sfäärejä, joissa jokainen kiekkoon kosketus on voitto tai kuolema. Koettaisin koutsina palauttaa kaiken tyynen rauhallisesti perusasioihin: puolustus, hyökkäys, yv, av..kaikkea tätä on treenattu ja toteutettu syksystä alkaen ja niin se vaan menee, että tähän perussettiin tämäkin ottelu tulee ratkeamaan. Suuresta spiritistä ei ole mitään hyötyä, jos yv-pelaaminen on paskaa ja kiekkoa työnnellään hysteerisesti äijältä toiselle. Perussettiä HIFK! Sillä tämä katkeaa!
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
Ihan käsittämätöntä piinaa. Duunipäivän lomassa tulee luettua kaiken maailman ennakot, tiirailtua motivaatiopuheita Youtubesta ja mietittyä skenaarioita matsin kulusta. Onneksi on kohta päivän hommat tehty niin pääsee keskittymään oleelliseen.

Taklauksia, kiekon eteen heittäytymisiä, karvausta ja räkämaaleja. Koko pleijarisarjan aivan uskomatonta paloa ja henkeä joka jätkällä - tämän poppoon on aivan pakko raivata tiensä välieriin. Yleisesti koko kauden on näkynyt, että tämä on JOUKKUE, joka haluaa kollektiivisesti saavuttaa jotain suurta. Viimeiseen sekuntiin asti tehdään kaikki vaadittava voiton eteen - tappio ei yksinkertaisesti tule kysymykseen. Ei ole pienentäkään epäilystä etteivätkö Jalonen, Peltonen ja Söderholm saa tsempattua joukkueen täyteen iskuun. Tämä ottelu tullaan muistamaan pitkään!

Ei ole ollut samanlaista kokonaisvaltaista intoa lätkään sitten '99-pleijareiden. Nostalgiatunnelmissa toivonkin päivän ottelussa vaikka Lennulta samanlaista röyhkeää ratkaisua kuin Tuomaiselta toisessa kotipelissä HPK:ta vastaan - Veke kopautti ennen b-pisteen aloitusta vastustajan maalikehikkoa (mistä HPKn molari ymmärrettävästi hiiltyi) ja teki tämän jälkeen suoraan syötöstä maalin.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nauttikaa veljet tästä matsista ja uskokaa IFK:oohon.
Uskoa löytyy, mutta nautinnosta ei voi puhua. Matsin seuraaminen tulee olemaan puhdasta itsensä kiduttamista ja hallilla se tuntuu vielä kamalammalta.

IFK on kotihallissa ollut ensimmäisessä erässä selvästi aktiivisempi. Tänään pitäisikin kerrankin onnistua iskemään maali tai mielellään pari heti avauserässä, muuten peli menee taas vaikeaksi ja voi ratketa yhteen nukahdukseen.
 
Viimeksi muokattu:

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koettaisin koutsina palauttaa kaiken tyynen rauhallisesti perusasioihin: puolustus, hyökkäys, yv, av..kaikkea tätä on treenattu ja toteutettu syksystä alkaen ja niin se vaan menee, että tähän perussettiin tämäkin ottelu tulee ratkeamaan.

Taisi olla Mäkkäri joka sanoi, että ei kukaan nosta tasoaan hirveästi pleijareissa. Toisilla se vaan laskee enemmän kuin toisilla. En ihan allekirjoita, mutta kyllähän tässä se vanha klisee omasta pelistä pitää hyvin paikkansa. Pienellä huolellisuudella maustettuna.

Jos jollekin soisi tänään voittomaali se on joku neloskentästä.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten aikuinen ihminen voi jännittää näin helvetisti jotain matsia?

Sellainen viisi tuntia ja ollaan viisaampia. Joko on järjetön tatti otsassa tai olo on kuin maailman omistajalla. Tai sitten odotellaan tolkuttoman piinaavaa jatkoaikaa. Silmät tuskin on pelin ratketessa ihan kuivat, kävi kummin päin tahansa.

Ihan käsittämätöntä aikaa tämä on ollut, mutta onneksi sarja on kohta ohi. Kävi miten kävi, jää tästä parempi maku kuin viime keväästä. Harmi, että ollaan vasta puolivälierävaiheessa. Tämän sarjan osallistujat eivät oikein ansaitsi joutua noille "ynnä muut"-sjioituksille.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sorry kaverit, mutta analysoituani tätä matsia olen tullut tulokseen: Jokerit vie.

Perusteluna on kotipeli. Isot kotipelit ovat menneet reisille järjestään, mieletön kotivoiton pakko vie joukkeen puristamaan mailaa liikaa. Alussa tullaan päälle hulluna, ja silloin on PAKKO maalata. Jos maalia ei tule, sekunnit käy koko ajan jokereille. Johtoasemassakaan ei saa passivoitua liikaa, jos siihen päästään. Ifk on tottunut pettämään aina silloin, kun sitä ei odota. Minä odotan pettymystä, en ylläty siitä yhtään, päinvastoin.

Teesit matsiin:
1.avausmaali ekaan erään
2. pois jäähyaitiosta
3. ylivoimalla maaleja
4. pelko ja passivoituminen pois, kotiyleisön kannustuksen on realisoiduttava määrätietoisena itseluottamuksena, ei kangistumisena.
5. Lahdelle päällystakki.

Kuultuna: meidän tuleva valkku Matikainen oli saunaillassa veikannut jokereiden voittoa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei saatana, KIITOS IFK!

Ei irronnut lippuja, kotona sentään pystyi matsin katsomaan ja todistamaan kun upea sarja sai arvoisensa päätöksen.

Viikko sitten oltiin sarjassa 2-0 -tappiolla, nyt Game Seven valtavien paineiden alla kotona ja narrit puhtaasti lomille.

Välieriin pitkästä aikaa, kylmät väreet tässä on kun jatketaan kohti kevättä tällä momentumilla minkä tuo sarja kaikessa kuluttavuudessakin on antanut.
 

trap

Jäsen
Onnea vaan välieräpaikasta IFK:lle. Vikassa matsissa Jokereilla ei ollut mitään jakoa. Toivotaan finaalia veljesten välille.

Nokalta rimanalitus kyllä pelin jälkeisessä haastattelussa, "huono voittaja" voisi joku sanoa.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Teesit matsiin:
1.avausmaali ekaan erään
2. pois jäähyaitiosta
3. ylivoimalla maaleja
4. pelko ja passivoituminen pois, kotiyleisön kannustuksen on realisoiduttava määrätietoisena itseluottamuksena, ei kangistumisena.
5. Lahdelle päällystakki.

1. ok!
2. no ei
3. ok ok ok
4. ok!
5. ei tarvinnu.

Veikkasin väärin, onnea! Nyt Lukko, jota vastaan ollaan pelattu 2 kertaa pleijareissa: 3-0 ja 4-1 häviöt.
 

Bourne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Fantastista! Hieman on vaikeeta olla aloillaan täällä Ruotsissa ku POJAT hoiti homman himaan! Ja syynä ei varmasti ollut narrien väsymys, vaan IFKn selkeä paremmuus. LOISTAVAA!
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jaa-ha, se on sitten onnitteluja vaille ohi tämä kausi. Onnittelut sarjan voitosta ja välieräpaikasta sekä tsempppiä jatkoon !

Yhden viisauden teidän don Frank jo vuosia sitten lausui, jos menestyä halutaan niin kyllä mestrauuden pitää jo ennen joulua tuoksua. Näinhän tuo teillä on tällä kaudella ollut, meillä on tuoksujen suhteen ollut turhankin kliinistä. Saatin sentään pikkaisen kiusattua.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KIIITOS IFK! KIITOS HUIKEA JOUKKUEEMME!

Huikea suoritus tässä ottelusarjassa! Sanoinkuvailemattoman hieno fiilis tällä hetkellä varmasti jokaisella IFK-fanilla!

IFK! IFK! IFK!
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Huuheijaa!

Lapset laitettu nukkumaan, herätetty hirveällä huudolla ja kaikkien kyyneleet(myös omat) pyyhitty silmistä. Vittu aivan käsittämätöntä... Pakko ottaa viski, hyvä viski.

Aivan loistava sarja. Molemmat joukkueet tekivät puolivälieristä todella hienon. Siitä suuri kitos myös Hevostallien suuntaan.

Luonnollisesti on pakko nostaa muutama pelaaja esiin, joita katsoin suurella ylpeydellä.

Kimmo Kuhta: Oma epäjumalani. Tatuoisin hänen kuvansa ihooni, ellei se olisi niin homoa.

Lennu Petrell: Sanat eivät riitä.

Mikael Granlund: Pelit kovenee, poika parantaa menoa. Aivan käsittämätön veikkonen. Kumarrus.

Söde: On toivottavasti Kuhdan ja Lennun kanssa vaihteeksi IFK:n menestyksen kasvot.

Suuri kiitos kaikille muillekin pelaajille, Kojolle ja varsinkin MetroFM:n selostajille. Urhosta oli ääni pois, että kuulee Hakin kootut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös