Pe 25.3.2011 HIFK-Jokerit, 5. puolivälieräottelu

  • 37 918
  • 125

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Varokaa, C-katsomossa istuvat katsojat. Ottelusarjaan palaa ottelun toimitsijakiellon jälkeen henkilö, joka ei kykene kontrolloimaan hermojaan, katsojien tyylisesti. Tämä henkilö seisoo pelin ajan Jokerien vaihtoaitiossa ja on nimeltään Erkka Westerlund. Hän saattaa heittää ihmisiä esim. juomapullolla, kun kuvittelee kokeneensa vääryyttä ottelun normaaleista tapahtumista, kuten siitä, että HIFK tekee pelissä maalin. Harkitkaa pyöräilykypärän mukaan ottamista peliin C3-, C4 ja C5-katsomoissa istuvat, kun siellä liikuskelee ottelun aikana Erkka Westerlund, niin ette saa ainakaan päävammoja lentelevistä esineistä, kun juhlitte HIFK:n tekemää maalia perjantain pelissä. Erkka oli ennen herrasmiehen maineessa, mutta on nyt taantunut 12-vuotiaan nulikan asteelle, joten hänen käytöksensä toteuttaa jonkinlaista "Benjamin Buttonia" valmentajaurallaan henkisessä mielessä. Ulkonäkö on edelleen sama, sliipattu pukumies, joka on hieno valeasu "The Real Erkalle", joka oireilee esiin.

Lisäksi pukukoppikäytävillä liikkuu henkilö, joka kärsinee "Touretten-taudin" lievistä oireista ja ei pysty välillä käyttäytymään terveiden ihmisten tyylisesti. Touretten taudin oireita on esim. hallitsematon kiroilu ja muu huono käytös, joka ei ainakaan sovi sm-liigajoukkueen Toimitusjohtajalle vai mitä Jarmo Kekäläinen. Kai tutkitutat itsesi kauden jälkeen Jarmo, esim. 30.3.2011 päivälle varaat ajan lääkäristä, kun Jokereilla ei ole enää kevään aikana pelejä.

Peli on ottelusarjan viides ja tilanteessa 2-2 se ei vielä ratkaise kumpi joukkue menee jatkoon, on pelin voittaja HIFK tai Jokerit. Kyllä kumpikin joukkue kykenee voittamaan kaksi viimeistä peliä, vaikka häviäsikin perjantain pelin, niin tiukkoja ovat olleet aikaisemmatkin pelit, enkä usko tilanteen tältä osin muuttuvan perjantaina, lauantaina tai mahdollisesti pelattavassa maanantain pelissä.

En tuhlaa palstatilaa pelaajien tai pelitapojen analyysiin, muuten kuin toteamalla, että ottelusarjassa on nyt 5 isoa liideripelaajaa, jotka ratkaisevat pelien lopputuloksia eniten panoksellaan ja he ovat tietysti Jan Lasak, Juuso Riksman, Ville Peltonen, Janne Lahti ja eilen nousi isoksi voittajaksi Kimmo Kuhta tekemällä jatkoaika-maalin ja syöttämällä Söderholmin tasoitusmaalin hetki ennen pelin varsinaisen peliajan loppua.
 
Viimeksi muokattu:

scholl

Jäsen
Mitä jos ottaa turvaksi mukaan erkkaa ja sitoo sitä riittävän paksun kerroksen päänsä ympärille? Silloin suojautuu mr. eristenauhalta.

Tosin en tiedä, onko erkkaa punaisena saatavilla. Eilisiltana mietin jo varusteet läpi. Ei ole ihan kaiken kattavaa kirkkaanpunaista asukokonaisuutta. Sukkia mm. ei ole ihan kirkkaanpunaisena, joten joudun pukemaan vääränväriset sukat. Samoin alusvaatteissa ei ole punainen valttia. Pakko kelvata valkoiset missä on punainen vain se nauha, missä lukee Björn Borg. Punainen t-paita, punainen HIFK-pelipaita, punainen lippis ja punainen rotsi kyllä tulevat päälle. Saattaa olla, että farkkujen pitää olla sitten siniset. Joo-o. Jos jollain ei ole hallissa punaista niin käydään skraiveliin kiinni.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...alusvaatteissa ei ole punainen valttia. Pakko kelvata valkoiset missä on punainen vain se nauha, missä lukee Björn Borg...

Suosittelen kalsareiksi kyllä tummempaa väriä. Ruskea olisi tietysti paras, mutta myös riittävän isolla ruskealla jäljellä varustetut valkoiset käyvät.

Peli ratkeaa siihen mihin kaikki muutkin ovat ratkenneet. Jos punainen maalivahti pelaa täysosumapelin, niin punainen joukkue voittaa, muuten ei.
 

roctum

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei naurattanut avausviesti kyllä yhtään, mutta ehkei sen kuulunutkaan.

Ja itse ottelusta: toivottavasti kentällä nähdään helvetin vihainen jokerijoukkue, joka ei anna tuumaakaan periksi, eikä haikaile loukkaantuneiden pelaajien perään. Jokainen kun vetää ne punakeltaiset haalarit niskaan ja Ossi, Janne, Beni ja Jan jatkavat dominointiaan, niin hyvä tulee.

Ja Erkka vaan tunnetta peliin, ei haittaa vaikka lentäisi juomapullot ja fläppitaulut, kunhan pysyvät aition sisällä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja Erkka vaan tunnetta peliin, ei haittaa vaikka lentäisi juomapullot ja fläppitaulut, kunhan pysyvät aition sisällä.

No toivottavasti ei sentään fläppitaulua vaihtoaitioon roudaa, saattaa tila loppua kesken ja tuon heittäminen saattaa jo aiheuttaa oikeasti henkilövahinkoja osuessaan?

Ja itse pelistä, HIFK tulee olemaan todella vahvoilla hienon kotiyleisön antaman tuen saattelemana. Lahti tulee samaan muikkaria, ihan niin kuin aikaisemmissakin peleissä ja Narrien maalille saa mennä ilman mitään palautetta.
 

julle-jr

Jäsen
Pitää muistaa myös että Ilmalan erämaan kettu, Erkka "Rommel" Westerlund, saattaa yrittää kolata nokan ulos jatkopeleistä. Suosittelen Nokalle Ranen taktiikkaa.

Rane suojautuu narrien uhkailuun
kyllä on korvella tyylikäs kypärä, yhtä tyylikäs kuin tuo pukukin. Paita ja solmio sointuvat väreiltään aivan uskomattoman hienosti puvun kanssa yhteen. Myös vieressä seisovan huoltajan ryhdikäs tuulipuvun takki hivelee varmasti jokaisen tyylitietoisen Tappara-fanin silmiä.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei naurattanut avausviesti kyllä yhtään, mutta ehkei sen kuulunutkaan.

No, ehkä avausviestin se osa, joka liittyy Jarmo Kekäläisen käytökseen on osittain asiatontakin naljailua, joten pahoittelen viestini Jarmo Kekäläiselle tuottamia kärsimyksiä.

Erkan käytöksestä olin vain niin hämmentynyt pelin jälkeen. Vähän kuin kunnioitettu professori yliopistolla heittelisi muovisella juomapullolla kohti oppilastaan, kun tämä kysyisi tyhmän kysymyksen ja kaikki tämä kymmenien sivistyneesti oppilaiden seurassa auditorioissa vietettyjen vuosien jälkeen. Luulin, että ei se ainakaan ole EW, kun kuulin hallilla toimitsijan saamasta OR:sta kaiuttimien välityksellä ja hämmenys kotona illalla oli suuri, kun kuulin "Erkan kilahtaneen". Meidän Erkka, "le proffeseur de ice-hockey", (kaikki kielet sekaisin, so what) heittelee linjatuomaria juiomapullolla, kun HIFK tekee maalin. Mitä hemmettiä, Erkka W.

No huomenna on viides peli ja menneet menneitä. Jatketaan kaukalossa ja katsomossa rehtiä taistelua jatkopaikasta ja kannustetaan omat voittoon.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Erkan käytöksestä olin vain niin hämmentynyt pelin jälkeen.
Koska tämä sinut niin hämmensi, oletan ettet seurannut jääkiekkoa tai ainakaan HIFKta vuonna 1998 jolloin kentälle lensi kauden aikana niin sekuntikello kuin fläppitaulukin?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Koska tämä sinut niin hämmensi, oletan ettet seurannut jääkiekkoa tai ainakaan HIFKta vuonna 1998 jolloin kentälle lensi kauden aikana niin sekuntikello kuin fläppitaulukin?

Ai jaa, kärsin kyllä tältä osin 100%.n muistinmenetyksestä. No, ei sitten mitään myös Erkan käytöksen osalta 21.3.2011.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Varovaisen toiveikkaat on fiiliset. Pulu saattaa palata, tai sitten ei. Pääasia on että kaikki antaa kaikkensa. Se riittää tai sitten ei.

Huomionarvoista on kuinka HIFK:lla on mennyt kolmannet erät vähän heikohkosti. Avauspelissä HIFK:n kiri jäi piippuun, osin Granlundin poissaolon takia. Kolmannessa pelissä Jokerit oli ilmeisesti niskan päällä mutta ei saanut paikoista sisään ja Peltonen ronkki ratkaisun viimeisellä minuutilla. Eilen peli tasottui selvästi kolmannessa erässä ja Lahti pääsikin tekemään maalin pitkän pyörityksen päätteeksi, mutta jälleen viimeisellä minuutilla tuli kylmää vettä niskaan. Väitän että tällä kertaa jos Jokerit onnistuu sinnittelemään kolmanteen erään asti tasatilanteessa tai johtoasemassa, voitto irtoaa.
 

Dakota

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...Väitän että tällä kertaa jos Jokerit onnistuu sinnittelemään kolmanteen erään asti tasatilanteessa tai johtoasemassa, voitto irtoaa.

Tässähän se Jokereiden koko sarjan peli-idea kauniisti tiivistyy. Yritetään sinnitellä mukana lievässä tappioasemassa tai hyvällä tsägällä tasatilanteessa. Ei se toimi kuin ehkä sen kerran. Narrien mahdollisuudet ovat tasan siinä että HIFK puristaa mailaa eikä viimeistely toimi. Tähän en usko eilisen esityksen jälkeen joka varmasti vapautti pelaajia.

Perjantai, Nordis täynnä, julmaton mekkala. Peli on kahden erän jälkeen haarukassa 3,4 - 0,1, eikä näin ollen ratkaisua tarvitse jännittää viime tippaan.
 

Korak

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal, ÄTPPOMK, Rikollislauma
Huomionarvoista on kuinka HIFK:lla on mennyt kolmannet erät vähän heikohkosti.

Ainakin kahdessa viimeisessä ottelussa, ne ovat menneet ihan helvetin hyvin.

Game #5, eilisen jälkeen aivan uskomaton fiilis, mutta samalla jo odottaa hermostuneena huomista.
Iltiksessä oli kyllä hieno kirjoitus tästä ottelusarjasta. Ollut aivan uskomatonta vääntöä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Otan vastaan parempia ehdotuksia siitä miten Jokereiden pitäisi tässä sarjassa pelata. Lupaan välittää Erkalle jos hyvä idea löytyy ;)

Jo ennen sarjan alkua totesin että Jokereiden aseet ovat tiivis puolustuspeli, loistava maalivahtipeli, hyvät erikoistilanteet sekä taistelu. Tähän mennessä nuo ovat toteutuneet aika hyvin ja pitää huomioida että kaikki on edelleen täysin auki vaikka momentum HIFK:lla onkin. Enempää ei voi mielestäni vaatia nykyisessä tilanteessa.
 

Dakota

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otan vastaan parempia ehdotuksia siitä miten Jokereiden pitäisi tässä sarjassa pelata. Lupaan välittää Erkalle jos hyvä idea löytyy ;)

No eihän mun sitä sulle kannata kertoa jos meinaat välittää viestin eteenpäin Erkalle... ;)

Eihän se minua siis yhtään haittaa että narrit pakittelee ja luottaa vastahyökkäysten voimaan. Loppujen lopuksi enemmän kiekkoa pitävä ja maalintekopaikkoja luova joukkue on aina vahvemmilla. Peliväline on vallanväline ja four passes break any defence. Eiks se näin mennyt?
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Eihän se minua siis yhtään haittaa että narrit pakittelee ja luottaa vastahyökkäysten voimaan. Loppujen lopuksi enemmän kiekkoa pitävä ja maalintekopaikkoja luova joukkue on aina vahvemmilla. Peliväline on vallanväline ja four passes break any defence. Eiks se näin mennyt?

Näinhän se täsmälleen menee, mutta Jokerifanina ei voi olla ajattelematta niitä lukuisia kertoja kun Kärppiä vastaan ollaan oltu se hallitsevampi ja parempi joukkue ja silti näädät on korjannut sen voiton, erityisesti juuri playoffeissa. Siksipä sanoisin että 90% varmuudella hyökkäyspelillisesti aktiivisempi joukkue vie paras seitsemästä-sarjan, mutta toisaalta ei tule mieleen milloin viimeksi SM-liigassa siihen 10% kuuluva joukkue olisi mennyt jatkoon... Pakko senkin on rikkoutua jossain vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK lähtee varmasti kotiyleisön edessä antamaan kovaa painetta heti ensi minuuteista lähtien. Toivottavasti tällä kertaa saadaan paikoista sisään ja helpottava avausmaali. Ei se Lasak nyt voi illasta toiseen torjua 30 laukausta kahteen erään. Pato murtuu jossain vaiheessa. HIFK on maalipaikkoihin nähden tehnyt tässä sarjassa liian vähän maaleja. Nyt on pakko tulla tehoja jo Granlundille ja Haatajallekin. Molemmat pelaavat hyvin, mutta tehoa kaivataan. Vain tehot muistetaan. Nyt tehdään enemmän, kuin 2 maalia varsinaisella peliajalla. Kolmella maalilla tulee voitto.

Jos Lasak ja Jokerit kestää ensimmäisen erän, niin taas menee vaikeaksi. Jokerit on saanut ja tulee saamaan joka pelissä vastaiskuilla maalipaikkoja ja joukkueen pitäminen nollilla on vaikeaa. Jokereilla on mahdollisuus siis saada Pulkkinen takaisin kokoonpanoon ja tehoketju kasaan, mutta iskukyky Pulkkisella on varmasti kysymysmerkki. HIFK varmasti antaa osumaa kaverille, jos pelaa. Vastaavasti Mäki poissa varmuudella kokoonpanosta loppukauden. Kasaako Jokerit ketjun Ben-Amor-Heino-Nokelainen?
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokereilla on mahdollisuus siis saada Pulkkinen takaisin kokoonpanoon ja tehoketju kasaan, mutta iskukyky Pulkkisella on varmasti kysymysmerkki. HIFK varmasti antaa osumaa kaverille, jos pelaa.

Ei tule pelaamaan perjantaina eikä lauantaina. Suurimmalla tödennäköisyydellä välierissä, jos Jokerit sinne selviytyy.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dakota on oikeilla jäljillä siinä, että kiekkoa pitävä ja enemmän maalipaikkoja rakenteleva jengi on usein vahvoilla. Tässä sarjassa HIFK on toki pitänyt enemmän kiekkoa, mutta todellisten maalipaikkojen jakautumisesta voidaan olla montaa mieltä. Mielestäni Jokereilla on ollut ehkä ensimmäistä ottelua lukuunottamatta joka pelissä vaarallisemmat maalintekopaikat ja puolestaan HIFK ei ole hallinnastaan huolimatta pystynyt pääsemään niille ihan parhaimmille sektoreille. Ja vaikka HIFK, välillä näennäisellä, painostuksellaan pystyisikin luomaan nykyistä enemmän maalintekopaikkoja, olisin silti Jalosena hieman huolissani, koska niin paljon Jokereille aukeaa vastahyökkäyksiä niin tasakentällisin kuin jopa alivoimallakin, vain huono viimeistely ja toisaalta Riksmanin hyvät otteet ovat estäneet useammat maalit. Eilenkin av:lla Jokerit pääsi nousemaan kolmella kahta vastaan, puolustus pelattiin ulos ja omat kolasivat Riksmaninkin, mutta niin vain Eronen onnistui jotenkin saamaan kutinsa sinne miesmuuriin, vaikka vähintään puoli maalia odotti tyhjänä, eikä Riksmanilla olisi ollut minkäännäköisiä mahdollisuuksia venyä toiselle puolelle maalia.

Jännä vääntö tiedossa. Erkka takaisin aitiossa, Pulkkinen varmasta poissaolijasta kysymysmerkiksi. Mäen menettäminen sairastuvalle on harmi, joten senkin vuoksi Pulkkisen paluu olisi huippujuttu, mutta terveys tietysti etusijalla. Kohta mennään taas. :)

E: Jassoo, siinä oli ylempänä kommentoitukin Pulkkisen tilannetta. No, ei kai kannata sitten hengitystä pidättää.
 

harjulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pitää kyllä paikkansa, että jokerit saa pelottavan paljon vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä. Se on näköjään vaan pelin henki. Hifk enimmäkseen painaa ja narrit kyttää ja iskevät terävästi. Kaksi erinomaista jengiä vastakkain. Ja erinomaista lätkää. Toivottavasti pelirohkeus palkitaan ja IFK klaaraa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Erittäin iso ottelu, sillä voittaja vie todennäköisesti myös huomisen ottelun, ja vielä suuremmalla todennäköisyydellä koko sarjan. Mutta siis vain todennäköisesti, EI siis varmasti. Eli ei tämä taputeltu ole, ennen kuin lihava lady laulaa.

Tänään mennään varmastikin melko samoilla nuoteilla kuin kahdessa aiemmassa Nordiksen pelissä, ei Jokereilla oikein muuhun riitä nyt eväät. Kahdella maalilla voitto on lähellä, kolmella varma.
 

S Gagnon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Rangers FC, HJK
Kohta mennään taas. Asetelma ei voisi olla jännittävämpi. En tiedä voisko puhua enää nautinnosta, kun peleissä ei ole kummallakaan 1 maalia isompaa johtoa.

Harvemmin puolivälierät ovat tunnetasoltaan isompia kun välierät. Jatkoon menneellä jengillä voi hetken olla tyhjä olla, kun vastaan tulee joku kalpa tai lukko. Voi jopa olla tavallista vaikeampi syttyä, no ehkä nyt ei sentään..

Mäen puuttuminen jarruketjusta paha menetys. Ketäköhän Erkka sinne laittaa? Milloin Ifk:n ykkönen nostaa tasoaan, vai nostaako ollenkaan?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Lahti toteaa STT:n jutusssa (Metro-lehti), että hänen mielestään Jokereitten olisi pitänyt keskiviikkona pelata hyökkäysvoittoisemmin ja ottaa peli haltuun jo aiemmin kuin vasta loppuminuuteilla. Suoraa kritiikkiä siis valmennusjohdolle ja saa nähdä lähdetäänkö tänään pelaamaan alusta saakka rohkeammin. Hävityissä matseissa Jokerit on saanut pelinsä kulkemaan mallikkaasti 3. erässä ja silti on tullut loppuhetkillä turpaan. Sanomattakin on selvää, että nyt ei sovi ryssiä samallalailla.

Jotenkin on sellainen fiilinki, että tänään repeää suuntaan tai toiseen.
 

Hopeinen Kuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Otan vastaan parempia ehdotuksia siitä miten Jokereiden pitäisi tässä sarjassa pelata. Lupaan välittää Erkalle jos hyvä idea löytyy ;)

Pari ideaa:
1) Ajelkaa sitä Peltosen poikaa, ärsyttäkää, tökkikää, whatever.....

2) Kanki (kukaan) ei saa kiusata ilmaiseksi Lahtea, Benamuuri hohoi tai vaikka AJ :), saa haastaa

3) Lahtea saa peluuttaa enemmän, vrt. edellisen matsin jatkoaika, jossa Janne pelasi vasta kolmannen vaihdon

4) ajakaa iloisesti sinne Riksmanin maalille, tehkää KASA, mieluiten Riksmanin päälle

Siinä pari........
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Milloin Ifk:n ykkönen nostaa tasoaan, vai nostaako ollenkaan?

Täh? Ykkönen on painanut peliä hyvin Narrien päätyyn ja tulostakin on tullut. Ykkönen survoi yksin maalit maanantain voitossa.

Jos se vielä nostaa tasoaan niin tästä tulee tylsää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös