Pudotuspelit 2011 – Rocky ja tiikerinsilmä!

  • 122 688
  • 543

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Täyttä paskaa. Missä ovat Santavuori (missä on ollut ylipäänsä kauden puolivälin jälkeen?), Yetman (sama), Zaborsky, AUK, Uusitalo, Niemi, Sillanpää, Armia (annettakoon anteeksi - liian nuori ja pehmeä vielä)? Ei tule myöskään Rockya tippaakaan ikävä, vaikka huikeaan runkosarjaan Ässät siivittikin. Täydellinen sulaminen koko jengiltä pleijareissa. Onnistujat laskettavissa yhden käden sormilla, joten tässä on ihan looginen lopputulos.
 

Sökö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kaksi pelaajaa eivät ole vielä käyneet näyttämässä pleijaritaitojaan: Kudroc ja Jyrkkiö. Voiko olla heistä kiinni, ettei Ässät voita vain mikä muu on niin radikaalisti muuttunut runkosarjasta?

No eikös se padan voittoprosentti ollut aika lailla parempi Jyrkkiön ollessa mukana runkkarissa? Ja Järvenpäällä on kanssa aika hyvä prosentti, että pitäskö koittaa? Ja nämä kommentit oli sitten vain puoliksi huumorilla, jotainhan pitää tapahtua, että homma kääntyy...
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo-o, harvassa on nämä pelit joihin Rocky olisi joukkueen saanut henkisesti valmistettua.

Huutaako se siellä kopissa että TÄÄ ON PLAYOFFIA TÄÄLLÄ PELATAAN PLAYOFFKIEKKOA! :D Vai mikä helvetti siinä on kun pelataan aivan eri tavalla kuin runkosarjassa.
Missä on kova prässi missä neljän ketjun vyörytys?! Mitä helvetin keskialueen träppiä me vedetään...

MISSÄ ON ASENNE?!

NYT ne ketjut kuntoon, olisiko kenties aika rikkoa kolmosketju?! Jakaa sitä muihin ketjuihin...

Pakko on tehdä ratkaisuja ei voida olla enää yhden ketjun varassa!!!

Ketjut:

Armia-AUK-Santavuori
Uusitalo-JOKU MUU KUIN SAMMALKANGAS!

Zaborsky-Kuparinen-Huhtala
MM jos ei jj tai kk pysty pelaamaan-Määttä

Yetman-Niemi-Savinainen
Caldwell-Mielonen

Huhtanen-Sillanpää-Salonen

NOIN. Tapsa oli todella surkea paska ja ihmettelen syvästi miksi miehelle tehtiin jatkosoppari...

Erikoistilannepelaamiseen kaadutaan niinkuin oli ennustettavissa. Blues näyttää karulla tavalla miten ylivoimaa pelataan. Kaksi äijää maskissa veto viivalta ja hakataan karat verkkoon. Meidän poijaat nyplää jotain Top5 maalia...
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Puhtaita papereita ei voi antaa kovinkaan monelle pelaajalle, mutta haukkuja voi. Yetman ja Salonen voidaan laittaa lomille jo nyt heti. Kun mitään ei saa aikaan kumpaankaan suuntaan, ainoa oikea paikka on kotona mamman vieressä. Kolmonen oli ainoa, joka edes yritti. Ehkä nyt on ketjut laitettava hyrskyn myrskyn ja kolmosen energia jaettava, kuten joku jo ehdotti, useampaan kenttään. Yhdellä jotenkin aika-ajoin toimivalla kentällä ei pärjää. Kudroc on pakko saada takaisin ja Udelle noin 5min vähemmän peliaikaa niin jaksaa loppuun asti.

Jumalauta me tehdään ihme ja noustaan vielä.
 

Kekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Porin Ässät-
Täytyiskö tehdä viimeiseen peliin sama temppu mitä venakot teki Summaselle..

Rautakallio sivuun ja Kivi tai vaikka Härkälän Jari vastuuvalmentajaksi viimeiseen nöyryytykseen.. Karmeaa, kaikki saa taas nauraa porilaiselle kiekolle...

Saatina saataisko Tammisen Juhania psyykkaamaan joukot viimoseen taisteluun??!
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
Lähetää ny jo vittuun täält, biitsi odottaa! Sarja katkaistaan tällä viikolla, joten ei sen ihmeempiä kannata odottaa. Mitä tehtiin väärin? Kaikki. Kyl huomasin jo sen siin 2. sija taistelus runkosarjan päätteeksi, ei oltu kovia. Sattuman kaupalla kakkosia. Laittakaa ny jo jumalauta Ritva ja Armia samaan ketjuun niin saa Jopeki vähä reeniä ennen tosipelejä u18 kisoissa!
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Eihän tämäkään tappio ollut asenteesta kiinni, täydellistä puusilmäisyyttä väittää niin. Kokematon joukkue ja kovasti on hankalaa -> mailaa puristetaan ja ylipelataan.

Taas näytti siltä, että harhasyöttöjä tuli hirveästi. Totuus on kuitenkin että miehet eivät olleet siellä mihin on sovittu syötettävän. Rentous puuttuu ja se näkyy ylipelaamisena ja "kunhan nyt en mokaa" -ajatteluna.

Se Bluesin voittomaali oli koko sarjan kuva (tähän mennessä). Ässiltä ryöstetään hyökkäyspäässä tuomarivirheellä jäähy tai jopa rankkari, ja pojilta menee pasmat sekaisin. Blues iskee armotta. Mennyt tilanne on mennyt, sitä ei saa jäädä vatvomaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Haaste vain kovenee, mutta sarja jatkuu vielä. Uskon kuitenkin, että perjantaina Porissa pelataan.

Tänään oli yritystä havaittavissa aika-ajoin hieman enemmän kuin etenkin 2. pelissä, mutta kyllähän Ässien eväät on syöty ja koko eväsboxikin on viety kirpparille myytäväksi.

Ensi kaudeksi pitäisi ainakin Yetman myydä jonnekin huisin v***uun ja hommata tilalle joku sellainen maalintekijää muistuttava kaveri, joka on todistetusti parhaimmillaan näissä kauden tärkeimmissä peleissä eikä kaihda ahtaitakaan paikkoja. Yetmanin vahvuudet on pre-seasonin höntsyissä ja kevään tullen jannu katoaa täysin kuvasta.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ässillä oli omat maalipaikkansa ekassa erässä, toisaalta Bluesin hyökkäykset tuntu jatkuvasti Ässien vastaavia vaarallisimmilta, johtuen ehkä siitä että Ässät oli näitä huonommin organisoitunut vastaanottamaan.

Sitten jossain suvantovaiheessa tuli mieleen, ettei Bluesin tarvitse niin ihmeitä tehdä. Prosenttikiekkoa vaan, välttää avausmaalin ja hurmoksen tuomaa etua Ässille. Ja niinhän se kello sitten juoksi pitkälle maaleitta, ennen kuin Öhmanin kuolevan avustuksella iskivät ylivoimalla ja pistivät isännät entispä pahempaan siltaan.

Ässät jotenkin pakottaa peliään ja Blues pelaa omaa systeemiään sata kertaa paremmin kuin Ässät. Tietysti, jos tänään olis isketty paikoista se avausmaali, jos ja jos. Toisaalta, jos peli kerrallaan lähdetään parsimaan niin aina voi elätellä toiveita. Toisaalta taas Ässien esitykset verrattuna Bluesin vastaaviin ei anna hirveästi tukea hallittuun omaan peliin ja sen jauhamaan tulokseen.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
It ain't how hard you hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving forward. How much you can take, and keep moving forward. That's how winning is done. (c) Rocky

:P Vois meidän Rocky muistuttaa jätkiä samasta asiasta. Me noustaan vielä!!!
 

Juhavaan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sekaisin on pakka

V#tuttaa niin että pakko avautua täälläkin

Psykologian lukion ensimmäisen luokan ensimmäisen kirjan ensimmäisellä sivulla jo lukee, että kun on tosi kyseessä ja tilanne päällänsä niin silloin pitää tukeutua varmoihin ja tuttuihin asioihin. Erot playoffeissa tulevat niiden pienten asioiden kautta jotka ovat syntyneet kauden aikana tuhansista toistoista. Siitä, että ukko kentällä tietää missä kaveri meneeja mitä kaveri tekee.

Miten V#%USSA Pekka lähtee sekoittamaan esim. joukkueen kaksi tulosyksikköä. Ne kentät jotka ovat koko kauden tehneet ratkaisut?

Ajatteleeko Pekka että heitetään Armia poppareille kun ei kiinnosta kun oli promoomassa kirjaakin, Satavuoren asenne on huono vetäkööt kolmosessa, Zabo teki pari maalia kauden lopulla ni onhan se ykkösen jätkä ja vaihdetaan Huhtanen ja Mäkilä pois ni tulee yritystä. Tällä perseilyllä sekoitettiin KOKO touhu ja siitä johtuu koko huono off-sarja. Ei kyseessä ole pelaajien yrityksen puute tai muu vastaavaa. Jengi ei vaan tiedä mitä pitäisi tehdä ja kenen kanssa. Eikö Pekka muka tajua että ARMIA tarvitsee Santista ja Aukkia ja Santis tarvitsee Armiaa! Tää on joukkuepeli!

Onko tämän päivän "ykkönen" edes pelannut koko kaudella yhdessä koko peliä? Miten se voi pelata kolmannessa pelissä yhdessä Ässien ykköskenttänä sarjan ollessa 0-2? Vähä sama kun tässä itse vaihtaisi PUOLET BÄNDISTÄ ja lähtisi kylmiltään stadionille veivaan rokkenrollia. Olisi varmaa tosi hieno lopputulos!

On lisäksi surullista on että mein YV:n syömähammas on Kuprun kenttä...jonka ehkä kuitenkin pitäs olla se raastava kenttä nro 3 ja samalla kultakuuppa puree tuppea ja Armia syö poppareita kentän laidalla. Ei jumaliste varmaan ole kiinnostuksen puutteesta Santiksella ja Armiallakaan kiinni kun pääsee vetää offeja. Ehkä jännittää kuitenkin sen verran että oudoissa kentissä ja oudossa paikassa ei onnistu!

Pekan kovat meritiit uralta ovat totta, mutta niin on myös täysi kokemattomuus plaijareista. Ei pleijareita vedetä tollasella perseilyllä. Mun mielestä tämä homma menee nyt 90%sti VALMENNUKSEN PIIKKIIN!

PS. nii juu ja piti sanoa että Yeti on ihan paska.
 
Viimeksi muokattu:

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Psykologian lukion ensimmäisen luokan ensimmäisen kirjan ensimmäisellä sivulla jo lukee, että kun on tosi kyseessä ja tilanne päällänsä niin silloin pitää tukeutua varmoihin ja tuttuihin asioihin.
Näin se on. Noi kokemattomat pleijarivalmentajat eivät tätä tunnu tajuavan. Paluu vanhoihin toimiviin ketjuihin antaisi hieman turvallisuuden tunnetta.Nyt tarttis jo hieman hämmentääkin eli Tarkille pari pommia sinne maalineteen eli täysillä yli vaan niin alkaa hella olemaan kutosella myös bluesin pakeilla. Kaikki keinot pitäisi kokeilla ja nyt vaan puhallellaan muniin eikä tehdä mitään.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Näin se on. Noi kokemattomat pleijarivalmentajat eivät tätä tunnu tajuavan. Paluu vanhoihin toimiviin ketjuihin antaisi hieman turvallisuuden tunnetta.Nyt tarttis jo hieman hämmentääkin eli Tarkille pari pommia sinne maalineteen eli täysillä yli vaan niin alkaa hella olemaan kutosella myös bluesin pakeilla. Kaikki keinot pitäisi kokeilla ja nyt vaan puhallellaan muniin eikä tehdä mitään.

Muistatteko ku täälläkin jotku asiantuntijat huuteli norsunluutorneistaan, kuinka playoffseissa mikään ei muutu, keskitytään vaan omaan peliin, rymyäminen on tyhmää ja porilaiset kannattajat on apinoita.

Voihan se olla että tää kevät oli monille ensikosketus pudotuspelimaailmaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Muistatteko ku täälläkin jotku asiantuntijat huuteli norsunluutorneistaan, kuinka playoffseissa mikään ei muutu, keskitytään vaan omaan peliin, rymyäminen on tyhmää ja porilaiset kannattajat on apinoita.

Voihan se olla että tää kevät oli monille ensikosketus pudotuspelimaailmaan.

Ässien ainoa mahdollisuus menestykseen on oman pelin pelaaminen, pään pitäminen kylmänä. Taklata pitää, mutta se pitää toimia pelin eduksi, eikä olla itseisarvo. Eilisessä pelissä Caldwell aiheutti useita ylivoimahyökkäyksiä omiin, kun lähti hakemaan pommia ja vastustaja pelasi kiekon hänen ohi. Zaborsky ja Niemi huhtoivat kentällä kuin heinämiehet, kun pinna petti. Heidän suoritustasonsa kärsi tästä, jolloin heistä ei ollut hyötyä pelin ratkaisuhetkillä.

Karalahti, Korpikari ja muut Bluesin puolustajat ottivat vastaan useita Ässien painavia taklauksia. Mikä oli vaikutus? Kopissa oli luultavasti käytössä jääpusseja, mutta peli jatkui samalla tasolla. Eli pitää aina miettiä mitkä ovat oman joukkueen vahvuudet ja pelata niiden kautta. Ässien vahvuus on ollut läpi kauden pelin nopea kääntäminen, haastaminen, jatkuva vastustajan karvaaminen ja pelirohkeus. Nyt kun pelaajat ja ilmeisesti myös valmennus jännittää, nämä puuttuvat ja pelataan Bluesin vahvuusalueella eli painitaan. Tämä ei ole vuoden 2006 Ässät, joka oli silloinen Blues, nyt on eri vahvuudet.

Ja tämä kausi on ollut loistava, eikä se siitä mihinkään muutu. Mahdollinen putoaminen tässä kohtaa on pettymys, mutta kokonaisuus on loistava. Jos joku olisi sanonut syyskuun alussa, että olemme runkosarjan toinen, Uusitalo voittaa puolustajien pistepörssin ja pelaa maajoukkueessa ja Armia on SM-liigan huippumaalintekijä, hänet olisi naurettu ulos Porista, kehitys on ollut huimaa!! Tärkeintä tässä on tulevaisuus, se että Ässät muuttuu keskikastin joukkueeksi, joka keväisin pelaa play off -pelejä. Nyt on otettu hieno askel eteenpäin, toivottavasti ensi kaudella otetaan seuraava.
 
Tärkeintä tässä on tulevaisuus, se että Ässät muuttuu keskikastin joukkueeksi, joka keväisin pelaa play off -pelejä. Nyt on otettu hieno askel eteenpäin, toivottavasti ensi kaudella otetaan seuraava.

Ja tätä ajatellen pitäisin tärkeänä, että huomenna voitettaisiin. Ensi keväänä olisi hivenen helpompaa lähteä mahdollisiiin playoffeihin, jos tulos puolivälierissä olisi jotain muuta kuin 0-4.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muistatteko ku täälläkin jotku asiantuntijat huuteli norsunluutorneistaan, kuinka playoffseissa mikään ei muutu, keskitytään vaan omaan peliin, rymyäminen on tyhmää ja porilaiset kannattajat on apinoita.

Minun mielestäni tuossa ovat juuri ne neljä peruskiveä joiden mukaan Ässissä tulee jatkossakin toimia. Ne eivät ole muuttuneet miksikään vaikka Bluesia vastaan ollaankin raskaasti tappiolla. Tänne kirjoittavien asenteet näyttävät sen sijaan muuttuneen, melkein joka ketjussa on jälkiviisaus valloillaan. Tuttuun tapaan nimimerkki TosiFani on yksi harvoista joilla pysyy järki päässä. Kunnioitan itseäni viisaampaa, allekirjoitan ylläolevan tekstin sanasta sanaan.

Tällä kaudella Ässät oppi voittamaan runkosarjassa, seuraava askel on voittaminen pudotuspeleissä. Kokemusta saa vain kokemalla, sitä Ässät nyt tekee ja toivottavasti oppii. Voittajaksi pitää kasvaa, ei se käden käänteessä käy. Oppirahat on maksettava, kuten klisee kuuluu. Neljän vuoden konttaamisen jälkeen voi oppia kävelemään, mutta juokseminen on eri asia.

Eilen yömyssyä kumotessani yritin muistella koska Suomen mestaruuden on viimeksi voittanut joukkue joka ei edellisellä kaudella selvinnyt edes pudotuspeleihin. Mieleen tuli vain Jokerit vuonna 92'. Myös mitalistit samalla kaavalla ovat harvinaisia, Kalpa oli poikkeus kaksi vuotta sitten. Jos tämän kevään mahdollinen pettymys käsitellään oikein, on ensi kaudella varmasti tarjolla parempaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ja tätä ajatellen pitäisin tärkeänä, että huomenna voitettaisiin. Ensi keväänä olisi hivenen helpompaa lähteä mahdollisiiin playoffeihin, jos tulos puolivälierissä olisi jotain muuta kuin 0-4.

Samaa mieltä. Olisikohan Tps voittanut viime keväänä mestaruutta jos ei olisi edellisvuonna yllättänyt sääleissä Hifkiä? Voittamisen makua pitää saada kielelle, edes pieni tippa että päästään eteenpäin.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä ei ole vuoden 2006 Ässät, joka oli silloinen Blues, nyt on eri vahvuudet.

Ja tämä kausi on ollut loistava, eikä se siitä mihinkään muutu. Mahdollinen putoaminen tässä kohtaa on pettymys, mutta kokonaisuus on loistava. Jos joku olisi sanonut syyskuun alussa, että olemme runkosarjan toinen, Uusitalo voittaa puolustajien pistepörssin ja pelaa maajoukkueessa ja Armia on SM-liigan huippumaalintekijä, hänet olisi naurettu ulos Porista, kehitys on ollut huimaa!! Tärkeintä tässä on tulevaisuus, se että Ässät muuttuu keskikastin joukkueeksi, joka keväisin pelaa play off -pelejä. Nyt on otettu hieno askel eteenpäin, toivottavasti ensi kaudella otetaan seuraava.

Kaksi isoa tosiasiaa kahdessa kappaleessa. Tämän päivän Ässät ei ole 2006 vuoden jätkälauma ja siitä ei mihinkään pääse. Ja toisaalta tämä kausi on joka tapauksessa hirvittävä menestys, alkoi kesäloma sitten huomenna tai kauden päättyessä Kuprun nostaessa Kanadan maljaa.

Kun kausi päättyy pitää antaa vähän pölyn laskeutua ja sitten analysoida mitkä asiat toimivat missäkin vaiheessa kautta ja mitkä asiat olisi voitu tehdä paremmin missäkin vaiheessa. Ja sitten vaan toimenpiteitä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Tuo kokemuksen hankkiminen pitänee jokseeltikin paikkansa. Toisaalta, kaudet eivät ole veljiä keskenänsä ja tämä saatto olla meidän paras sauma viiteen vuoteen - Ässiltä kun ei kahta kohtuullista runkosarjasijotusta ole saatu miesmuistiin. Playoff-menestyksen sijaan olemme tekemässä historiaa ensimmäisenä joukkueena, joka putoaa säälärijengille -sijat 2. ja 9.-, joukkueelle joka kokosi 33 pistettä vähemmän runkosarjassa.

Että en nyt silti ylävitosia lähtis heitteleen arskat päässä piknikille retkihiihdellessä. Mutta ehkä tämä oli niitä oppivuosia ja tää mahalasku täytyi kokea. Senkin varmaan kaikki oppivat, että runkosarja on runkosarja, pudotuspelit on pudotuspelit ja jälkimmäisissä karsitaan onnistujat.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuo kokemuksen hankkiminen pitänee jokseeltikin paikkansa. Toisaalta, kaudet eivät ole veljiä keskenänsä ja tämä saatto olla meidän paras sauma viiteen vuoteen - Ässiltä kun ei kahta kohtuullista runkosarjasijotusta ole saatu miesmuistiin.

Oikeasti menestyvissä organisaatioissa kaudet nimenomaan ovat veljiä keskenään kun tapahtumista tehdään oikeat analyysit ja suunnitellaan tulevaa sen mukaan. Tämä kausi on jo osoittanut että Poriinkiin voidaan rakentaa, siis oikein rakentamalla rakentaa menestyvä joukkue noudattamalla harkittua visiota. Vielä on liian aikaista sanoa syntyykö tästä jatkumo, mutta joka tapauksessa pohjat ensi kauteen ovat aivan eri luokkaa kuin vaikka vuosi sitten tähän kauteen lähdettäessä.

Mistä tuommoinen ajatus että tämän kevään sauma olisi jotenkin ainutkertainen? Vastahan täällä kehuskeltiin kuorossa kuinka hyvä runko meillä on jo ensi kaudeksi.

Niin, ja kausihan ei ole vielä ohi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Huomenna Ässien pitää ehdottomasti saada ensimmäinen maali. Jos sen tekee Blues niin helposti tilanne muuttuu täysin toivottomaksi väkisin puurtamiseksi.

Avausmaalia kannattaisi hakea pienellä riskilläkin, koska mitä pitemmälle mennään 0-0 tilanteessa niin sen kalliimmaksi yksikin moka omalla alueella saattaa käydä. Bluesilla on kyllä aikaa ja kärsivällisyyttä odottaa vaikka 59min asti sen maalin kanssa, koska tilanne sarjassa on 3-0.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Olen samaa mieltä joukkueen sulamisesta useimpien muiden palstalaisten kanssa. Kuitenkin pari huomiota huomisesta neljännestä pelistä.

- Ässille ei ole kiekko myöskään pomppinut, jos näin kävisi huomenna, on erittäinkin mahdollista voittaa ensimmäinen kuolemanpeli.

- Ylläolevan tapahtuessa sarja siirtyisi vielä ainakin perjantaiksi Poriin ja jos voitto olisi alla, en usko, että Ässät häviäisi kolmatta kotipeliään putkeen.

- --> Lauantain peli olisi tosi vaikea voitettava yhä edelleen, mutta luulisi puntin espoolaistenkin leirissä jo vähän tutisevan, ja Ässät olisi varmasti parista voitosta saanut itseluottamusta otteisiin.

Jonkun mielestä tämä on turhaa jossittelua, mutta Ässien kannattajana on tottunut (ainakin omasta mielestäni) siihen, että joukkueen läpikäymä vuoristorata on aina Porissa melkoinen. Aallonharjalta aallonpohjalle.. Voisiko olla, että nyt ollaan ihan pohjalla? Ässiä parikymmentä vuotta seuranneena ei olisi edes mikään yllätys, jos juuri pata tekisi historiaa ja nousisi 3-0 tappioasemasta voittoon.

Summa summarum: Voitettaisiin nyt huominen peli. Moni yhtyy varmasti mielipiteeseeni, että silloin tilanne ei olisi aivan toivoton. Perjantaina edessä oleva kotimatsi antaisi paljon uskoa. Viimeinen jossittelu. Voittojen kaventuessa lukemiin 2-3 olisi sarja rehellisesti sanottuna herätetty henkiin.

Näillä miettein huomenna Espooseen. Ehkä itse olen alitajuisesti jo sen verran alistunut pelien päättymiseen, että näen vielä positiivisia asioita tässä kaudessa ja huomisessa pelissä. Kuten Nykänen aikoinaan sanoi: "Jokainen chäänssi on uusi mahdollisuus ", vai miten se oli !!!
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tuttuun tapaan nimimerkki TosiFani on yksi harvoista joilla pysyy järki päässä. Kunnioitan itseäni viisaampaa, allekirjoitan ylläolevan tekstin sanasta sanaan.
Kyseessä on minunkin mielestäni varsin asiallinen kirjoittaja. Ainoa asia mikä häneltä on jäänyt tarkastelun ulkopuolelle on Bluesin peli ja sen vaikutus Ässiin.

Tähän mennessä on kirottu kuinka paska Ässät on, mutta ei kuitenkaan todellisuudessa noin paska. Runkosarjan toinen sija ja psin tappioputki 2 ottelua (ennen eiliestä). Taso on siis kova. En näe kovinkaan todennäköisenä, että yhtäkkiä kauden tärkeimmissä peleissä pelattaisiin ne huonoimmat ottelut.

Bluesia olen seurannut suht läheltä ja täytyy sanoa, että kiekollinen peli koko kentän alueella on parantunut huomattavasti runkosarjasta. Fyysisesti Blues on vienyt otteluita lähes poikkeuksetta koko kauden. Juuri tämän Bluesin pelin parantuminen on mielestäni se syy, miksi Ässät näyttää huonolta. Kyseessä ei niinkään ole Ässien huonous.

Blues on voittanut kaksinkamppailut ja maalinedustat. Tarkin tasoinen maalivahti ja huono laukaisusektori selittään ison osan Ässien tehottomuudesta.

Ässien huonoudeksi voi ehkä laskea sen, että fyysiseen peliin ei ole kyetty vastaamaan eikä siihen ilmeisesti oltu valmistauduttu.

En siis näe, että Ässien pitäisi "palata" omalle tasolleen, vaan heidän pitää yksinkertaisesti ylisuorittaa. Joko valmennuksen täytyy keksi jokin vippaskonsti tai sitten pelaajien on ylitettävä itsensä. Jälkimmäinen voikin olla vaikeampi homma, kun lähes koko joukkue on tehnyt sitä koko kauden. Positiivinen kierre on vain vahvistanut itseään.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyseessä on minunkin mielestäni varsin asiallinen kirjoittaja. Ainoa asia mikä häneltä on jäänyt tarkastelun ulkopuolelle on Bluesin peli ja sen vaikutus Ässiin...

...En siis näe, että Ässien pitäisi "palata" omalle tasolleen, vaan heidän pitää yksinkertaisesti ylisuorittaa. Joko valmennuksen täytyy keksi jokin vippaskonsti tai sitten pelaajien on ylitettävä itsensä. Jälkimmäinen voikin olla vaikeampi homma, kun lähes koko joukkue on tehnyt sitä koko kauden. Positiivinen kierre on vain vahvistanut itseään.

Olen kehunut useammassakin otteluketjussa Bluesin nöyrää pelaamista.

Olen nähnyt noin 40 - 50 Ässien peliä tällä kaudella ja uskoisin tällä pohjalla pystyväni määrittelemään Ässien oman tason. Ässien ja Bluesin keskinäiset pelit ovat tällä kaudella pääsääntöisesti olleet tasaista vääntämistä. Niin ovat olleet nytkin, mutta se mikä pistää omaan silmään Ässien pelaamisessa on helppojen virheiden ja väärien ratkaisuiden määrä. Hyvinä esimerkkeinä toimivat runkosarjan varmaakin varmemmat suorittajat, Uusitalo ja Sillanpää. Heille tapahtui erittäin vähän helppoja virheitä tai vääriä ratkaisuja runkosarjassa, mutta nyt niitä tulee lähes jokaisessa vaihdossa. Kyse ei ole taitojen katoamisesta tai Bluesin pelityylin muuttumisesta vaan heidän suoritustasonsa laskemisesta. Jos nämä turhat virheet poistuvat, suoritustaso nousee ja tiukat tilanteet kääntyvät omalle joukkueelle.

Jos joukkue ylisuorittaa 60 peliä, eikö kyse ole jo normaalitasosta? Vai kuinka monta kautta joukkueen pitää ylisuorittaa, jotta siitä tulee normaalitaso? Mielestäni tämän tyylinen vähättely on joko provosointia ja sitten hölmöyttä.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Tähän mennessä on kirottu kuinka paska Ässät on, mutta ei kuitenkaan todellisuudessa noin paska. Runkosarjan toinen sija ja psin tappioputki 2 ottelua (ennen eiliestä). Taso on siis kova. En näe kovinkaan todennäköisenä, että yhtäkkiä kauden tärkeimmissä peleissä pelattaisiin ne huonoimmat ottelut.

Bluesia olen seurannut suht läheltä ja täytyy sanoa, että kiekollinen peli koko kentän alueella on parantunut huomattavasti runkosarjasta. Fyysisesti Blues on vienyt otteluita lähes poikkeuksetta koko kauden. Juuri tämän Bluesin pelin parantuminen on mielestäni se syy, miksi Ässät näyttää huonolta. Kyseessä ei niinkään ole Ässien huonous.

Blues on voittanut kaksinkamppailut ja maalinedustat. Tarkin tasoinen maalivahti ja huono laukaisusektori selittään ison osan Ässien tehottomuudesta.

The Nikkari kirjoitti hyvän viestin, siinä on paljon asiaa. Oma näkemykseni on, että runkosarja meni Rockyn Ässiltä lähes täydellisesti, mutta sitten kun olisi pitänyt löytää se lisävaihde, loppuu kausi tod.näk. kesken. Arvio kaudesta on tehtävä jälkikäteen ja siten, ettei huono loppu sulje silmiä siltä, mikä Rockyn ja muun valmennuksen kanssa onnistui ja ettei taas tuudittauduta hyvään runkosarjaan ja jätetä playoff-katastrofia analysoimatta.

Kävi keskiviikkona 23.3.2011 miten vain, niin Rockyn kausi on ollut ihan kelvollinen. Ässät palautettiin kuitenkin lähemmäksi keskikastia loppusijoitusten osalta.

Ässien huonoudeksi voi ehkä laskea sen, että fyysiseen peliin ei ole kyetty vastaamaan eikä siihen ilmeisesti oltu valmistauduttu.

En siis näe, että Ässien pitäisi "palata" omalle tasolleen, vaan heidän pitää yksinkertaisesti ylisuorittaa. Joko valmennuksen täytyy keksi jokin vippaskonsti tai sitten pelaajien on ylitettävä itsensä. Jälkimmäinen voikin olla vaikeampi homma, kun lähes koko joukkue on tehnyt sitä koko kauden. Positiivinen kierre on vain vahvistanut itseään.

Mielenkiintoista olisi nähdä näin fanina niitä arvioita, joita joukkueenjohdossa varmasti tehdään. Olisi kiinnostavaa tietää, miten siellä nähdään nykytilanne, että kauden tärkeimmissä peleissä ei pystytä vastaamaan ollenkaan vastustajan pelin kehitykseen.

Ironista, että Ässistä on hyvin lähellä tulla ensimmäinen säälijoukkueen tiputtama kesälomalainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös