Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2010-2011

  • 974 976
  • 2 025

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Kolmen koplaltahan tuo Mestaruuden voittaminen tällä hetkellä näyttää, eli Jyp, Jokerit ja Ässät. Todella paljon mieli tekisi sanoa, että myös Lukko kuuluu tähän "ehdottomaan mestarisuosikki kategoriaan", mutta omaa joukkuetta on aina niin vaikeaa arvioida värilasit päässä, vaikkakin Lukko tällä hetkellä taitaa kuumin joukkue olla? En myöskään usko sarjataulukon enää tuosta muttuvan, joten Playoff-parit menisivät seuraavanlaisesti (olettaen Kärppien ja Kerhon klaaraavan säälit);

Jyp-Kärpät
Ässät-Hpk
Hifk-Jokerit
Lukko-Kalpa

Voittajia noista pareista on aivan turha lähteä arpomaan, koska viimevuonna olin satavarma, että Lukko ja Hifk voittavat omat sarjansa ja rynnivät mitallipeleihin, mutta toisin kävi. Itseasiassa näen jokaisen parin TODELLA mielenkiintoisena ja väittäisinkin Playoff vm.2011 olevan Liigan ehkä yksi jännittävimmistä keväistä kautta-aikojen. Käytännössä jokaisessa otteluparissa voi tapahtua ihan mitä vain.

Suurin yllätys tullaan, ehkä Jypin ja Kärppien sarjassa. Jotenkin on vain tunne, että Kärpät vievät tämän sarjan, sillä onhan toi Kärppien rosteri kuitenkin ehdottomasti Liigan paras ja nyt kun vihdoin joukkue on alkanut pelaamaan tasolla jota voi joukkueelta odottaa, niin mitähän se mahtaisi saada aikaan mikäli se pelaisi ylitasojen? Sarjan suurin kysymerkki sijaitsee kuitenkin Kärppien maalinsuulla. Koivisto ja Hostikka? Ei vakuuta, mutta mahdollisuus on kuitenkin molempien pelata kaikkien aikojen kevät.

Ässät-Hpk sarjas on takuulla mielenkiintoinen, onhan kyseessä sentään vuoden 2006 finaalistit. Ässien vahvuudeksi täytyy ehdottomasti nostaa se TAISTELU, mitä tälläkaudella on joukkueelta nähty. En olisi voinut ikinä uskoa, että Ässät pelaisi koko kauden tuollaisella tasolla, mitä he ovat tähän asti pelanneet. Tosin en ole myöskään missään vaihessa uskonut "täydelliseen romahtamiseen". Myös Ässien kotiyleisö on Porin suuri voimavara. Parhaimmillaan Porissa tunnelma on sellainen, mitä ei voi sanoin kuvalla (jopa meidän naapurien täytyy myöntää, että Porin kannattajan ovat Suomessa parhaimpia, mikäli joukkue pärjää). Hpk taasen on kevään joukkue, jolla on rutkasti kokemusta kevään peleistä ja voittamisen kulttuuria löytyy. Parhaimmillaan joukkue pystyy voittamaan kenet tahansa Liigassa, mutta olen ymmärtänyt tason olevan koko ajan laskeva, eikä nouseva pudotuspelien lähentyessä? Ehkä juuri siksi tämän sarjan voittaja tulee olemaan "luuserikastiin" tuomittu Porin Ässät.

Hifk-Jokerit sarjasta on minun aivan mahdoton tehdä mitään hirmuisia analyyseja, koska kummankaan joukkueen peliä, en niin tarkkaan ole seurannut. Sarja kuitenkin on mielenkiintoisin tämänvuoden pudotuspeleissä. Stadin herruus, mitataan tänävuonna pudotuspeleissä, voittaja mitallipeleihin ja häviä jatkoon. Voiko maukkaampaa asetelmaa olla? Sarjan tulee ratkaisemaan maalivahdit Jan Lasak vs Juuso Riksman, sekä ykköspelaajat Ville Peltonen ja Janne Lahti, joka tarkoittanee Ifk;n etua, sillä onhan toi Peltonen aivan käsittämätön pelaaja ja se kokemus mikä hänellä on, voi yksinään viedä Jokerit pitkälle. Tosin,,, yksikään pelaaja ei tähän astikaan ole mitään voittanut, vaan se on se JOUKKUE joka siellä pelaa. Mielenkiintoinen pelaaja muuten tässä sarjassa tulee olemaan Ben Eaves.

Lukko-KalPa. "Syksyn mestari, kevään luuseri" kohtaa Kuopion ylpeydet. Paljon olen arvostellut tämän vuoden Lukkoa ja usko on ollut koetuksella useampaan otteeseen. Urama on nostattanut hermojani, seisomalla kuin tatti paskassa, kun Lukko on ollut talven pimeillä keleillä 3-0 tappioilla ensimmäisen 15 minuutin jälkeen. Olin täysin varma vielä n. 1kk takaperin, ettei Raumalla nähdä kuin yksi pudotuspeli ottelu säälipleijareiden muodossa, mutta näköjään toisin kävi. Lukko vain nosti ja nosti tasoaan aina mitä keväämälle tultiin ja tässä sitä ollaan, hyvin todennäköisesti kotiedun joukkueita. Vastassa täynnä taitoa oleva KalPa, joka ei varmalla tule myymään helposti päänahkaansa. KalPa on osoittanut olevansa täysin varteenotettava mestariehdokas, mutta peliotteet ovat Kuopiossakin heitelleen, tosin ei yhtä paljon miten Raumalla. Tämä sarjan tulee mielestäni satavarmasti ratkaisemaan yksilötaito. Lindgren, McLean, Morrison, Tukonen, Petruzalek, Aalto, Tikkanen... Hirvittääkö Kuopiolaisia? Morrison, McLean, Petruzalek, Tikkanen, Tukonen yhteensä tehot 1+3 -9 4 Playoff ottelussa Tepsiä vastaan, eli nimimiesten TÄYSI jäätyminen. Mikäli tänä vuonna kyseiset herrat, sekä Lindgren jäätyvät samalla tavalla vie Kuopion pojat sarjan niin, että heikompaa hirvittää. Kuopiolaisten kärkiosaaminen piilee nimien Salminen, Kiiskinen, Kerman, Miettinen, Masurh, Ölvecky ja Pesosen takana. Kuopiolaisilla on myöskin nyt kahden vuoden kokemus mitallipeleistä, joten ryhmä lähtenee pienoisena ennakkosuosikkina sarjaan. Ylivoima/erikoistilannepelaaminen tullee olemaan kova sana. Jäänekö tämä sarja Uraman viimeiseksi sarjassa vai pääsekö joukkue pelaaman mitalleista, oman kylän poika valmentajana? (Olen kuullut Suikkasen tulevan ensikaudeksi valmentajaksi)

Varovaisia arvioita sarjoista (Nimettömän arvioit)

Jyp-Kärpät;

Hyökkäys; 45-55 Kärpille (Ihan vain kokoonpanoihin vilkaiseminen riittää todistamaan tämän väitteen. Kärppien hyökkäys vaan ei ole pelannut tasollaan, VASTA kuin nyt)

Puolustus; 70-30 Jypille (Sarjan ehdottomasti kovin puolustus. Maalimäärät ovat aivan käsittämättömän pienet ja puolustukseen osallistuu Jypistä KOKO viisikko, eikä vain ne puolustajat)

Maalivahdit; 100-0 Jypille (Tuskin tarvitsee perustella kenellekkään)

Näillä perusteilla sarja menee Jyväskyvään;
- Runkosarja
- Maalivahti peluu sekä raudanluja puolustus
- Synergia. Kotikentän taikaa tälläkaudella

Näillä perusteilla sarja menee Ouluun;
- Joukkue on alkanut vihdoin pelaamaan tasollaan, mutta pystyykö ylittämään tasonsa?
- Jyp ehdoton mestarisuosikki, joten KAIKKI paineet ovat Jyväskylässä. Kärpät saanee pelaa ilman mitään paineita, eikä varmaan ketään odota Kärppien voittavan Jyppiä neljää kertaa?
- Kärppien voittamisen kulttuuri on täyttä rautaa 2000-luvulla.

Ässät-Hpk

Hyökkäys; 60-40 Ässille

Puolustus;
60-40 Ässille

Maalivahdit; 40-60 Kerholle

Näillä perusteilla sarja menee Poriin;
- Porin hurmos, taistelutahto, asenne, Joukkue.
- Liigan paras vierasjoukkue
- Voittamisen nälkä

Näillä perusteilla sarja menee Hämeenlinnaan;
- Viimevuoden Hopea halutaan varmasti kirkastaa
- Kerho on AINA ollut kevään joukkue
- Ässien kokemattomuus pudostuspeleissä, kestääkö mm. trion Armia, Uusikartano, Santavuori (Zaborsky) paletti kevään kovissa peleissä?

Hifk-Jokerit

Hyökkäys; 55-45 Hifkille

Puolustus; 80-20 Hifkille (Onhan toi Jokereiden puolustus täyttä kuraa ja sen on runkosarja valitettavasti todistanut.)

Maalivahdit; 40-60 Jokereille (Eipä toi Riksmanin kunto oikean jaksa meikäläistä vakuuttaa. Tuntuu, että jätkä on kokoajan klesana. Lundell taas ei ole kovien pelien mies ja sen tietävät kaikki. Lasak vienee tässä vertailussa helposti voiton)

Näillä perusteilla sarja menee Hifkille;
- Ville Peltonen. Kaipaako perusteluja?
- Kovempi puolustus, kivenkova hyökkäys, viimeinenkin vapaamatkustaja potkittu pois (Hyvönen)
- Terveenä Riksman on MVP-kamaa

Näillä perusteilla sarja menee Jokereille;
- Lahti-Kerälä-Pulkkinen. Liigan paras ketju?
- Hifkin maalivahdit TÄYSI kysymysmerkki
- Ben Eaves. SM-Liigan yhden kauden pudotuspelien piste-ennätys.

Lukko-KalPa

Hyökkäys; 70-30 Lukolle (Ehkä värilasilla asiaa katsottu, mutta onhan toi Lukon hyökkäys aivan järkyttävän kova. Lindgren pörssikunkku (2 peliä pelaamatta), McLean neljäs ja 5 (!) yli 15 maalin miestä joukkueessa)

Puolustus; 40-60 KalPalle (Jos hyökkäys menee Lukolle, niin puolustus menee tässä parissa selvästi KalPalle. Lukon puolustus on ollut niin pahasti auki koko kauden ajan, että välillä hirvittää. Vieläkin tulee peleissä kohtia jolloin se puolustus aukeaa ihan uskomattomalla tavalla. Tosin se on tiivistynyt paljon syksystä)

Maalivahdit; 50-50

Näillä perusteilla sarja menee Raumalle;
- VIHDOIN kevät joukkue? Kaikki merkit viittavat siihen
- Kärkiosaaminen SM-Liigan parasta
- Kotiyleisö. Mikäli Lukko voittaa kärkeen pelin tai kaksi, tullaa näkemään Raumalaista kiekkokulttuuria parhaimillaan ja tunnelmaa, jota nähtiin viimeksi HIFK-sarjassa Lockout kaudella.

Näillä perusteilla sarja menee Kuopioon;
- KalPa ollut 2 x putkeen mitallipeleissä, Lukko viimeksi 2005, sitä ennen 1996.
- Lukko ei tunnetusti ole kevään joukkue
- Kaikki paineet ovat Raumalle ja heidän on pakko menestyä. Yksi voitto kärkeen ja Raumalaisten selkäranka voi olla murtunut


Palaillaan asiaan kun pudotuspelit starttaavat kunnolla käyntiin.

Hienoa kevättä kaikille jatkoajan lukijoille ja onnea jokaiselle joukkueelle pudotuspeleihin !
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Paljon asiaa edellisessä viestissä mutta mielestäni prosentit HIFK:n ja Jokereiden sarjassa ovat hyökkäyspelin kohdalta 65-35 HIFK:lle, puolustuksessa 70-30 HIFK:lle ja maalivahtipeli ehkä 55-45 Jokereille. Paineet sen sijaan ovat lähes täysin HIFK:lla ja se vaikuttanee HIFK:n esitykseen ainakin sarjan avauspelissä. Osaako Jokerit/Erkka hyödyntää sen, on yksi sarjan ratkaisukohdista.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Jos Ässät kohtaisi Kärpät ekalla kierroksella niin eihän Kärpillä ole siinä mitään saumaa, ainakin jos se on se sama Kärpät jonka kaksi viikkoa sitten näin. Kärpät eivät pysyneet alkuunkaan Ässien kyydissä mukana ja viimeisen maaottelutauon jälkeen ainoastaan TPS on ollut yhtä heikko vastustaja mitä Ässät ovat kohdanneet. Vaikea kuvitella niin suuria muutoksia tapahtuneen parissa viikossa että Kärpät sen sarjan veisi. Ässillä tuntuu tällä hetkellä olevan Lukko ja HIFK pahimmat esteet mestaruuden tiellä. Joten tsemppiä Jokerit ja Kalpa :) (jos sarjataulukko ei muutu.)
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Mielestäni tuossa mahdollisessa IFK-Jokerit -sarjassa on Game I & II aivan helvetin tärkeässä roolissa. Jos ja kun IFK (MARA) sössii ensimmäisen pelin, pääsee Jokerit areenalle hakemaan toista voittoa lauantai-iltana hyvässä flow-tilassa. Siitä 2-0, ja IFK on henkisesti todella vaikeassa paikassa. Ja viime vuosina se on tarkoittanut sitä, että fanit ovat saaneet kaivaa uimapatjat ja aurinkolasit esille, jälleen kerran.

Nyt meillä tosin on mm-95 kokoonpanossa, mutta pystyykö Ville yksin kantamaan jengiä, jos Lennu, Fagu, Kimi, Hank ja Jere suunnittelevat jo kauden jälkeistä matkaa ties mihin ja tietysti soittoa radioon?
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ässillä tuntuu tällä hetkellä olevan Lukko ja HIFK pahimmat esteet mestaruuden tiellä.

Pakko mielenkiinnosta kysyä, miksi JYP ei kuulu sinun mielestä esteeksi Ässien mestaruuden tiellä? Voitot kumminkin taitavat olla JYPille 3-1 tai jotain sinne päin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässät-Hpk

Hyökkäys; 60-40 Ässille

Puolustus;
60-40 Ässille

Maalivahdit; 40-60 Kerholle

Millä perusteella maalivahdit menevät Kerholle 60-40?

Kilpeläinen pesee kaikilla mittareilla Lassilan. Järvenpää ja Metsola tuskin pääsevät pelaamaan mutta jos pääsevät niin sanoisin parin olevan aika 50-50. Ässillä on (ilman värilaseja) 60-40 ylivoima kaikilla mittareilla verrattuna Kerhoon, kuten sarjataulukostakin voidaan päätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö HPK voisi paria voittaa ja mennä jatkoon, Ässät vain on ennakkoon suosikki.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Pakko mielenkiinnosta kysyä, miksi JYP ei kuulu sinun mielestä esteeksi Ässien mestaruuden tiellä? Voitot kumminkin taitavat olla JYPille 3-1 tai jotain sinne päin.

Kysy vaan. 2 viime kohtaamisessa Ässät on mielestäni ollut hieman edellä näistä joukkueista vaikka viimeksi jyväskylässä jatkoajalla hävisikin. Lisäksi JYP on pelannut hieman ailahtelevasti viime viikot, voi olla että jarrutellaan kun runkkarivoitto on jo taskussa tai sitten ei , mutta itselläni nyt vaan on sellainen tunne että JYP kompastuu johonkin tänä keväänä. Perriinit ja kumppanit ovat olleet hieman vaisuja viime aikoina.

Niin ja onhan se paljon todennäköisempää että JYP vie mestaruuden ennen Ässiä, mutta itse en juuri nyt usko JYPin vievän mestaruutta. Voi olla että parin viikon päästä olen taas toista mieltä.
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Millä perusteella maalivahdit menevät Kerholle 60-40?

Kilpeläinen pesee kaikilla mittareilla Lassilan. Järvenpää ja Metsola tuskin pääsevät pelaamaan mutta jos pääsevät niin sanoisin parin olevan aika 50-50. Ässillä on (ilman värilaseja) 60-40 ylivoima kaikilla mittareilla verrattuna Kerhoon, kuten sarjataulukostakin voidaan päätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö HPK voisi paria voittaa ja mennä jatkoon, Ässät vain on ennakkoon suosikki.
Minä pidän Lassilaa kovempana maalivahtina kuin Kilpeläistä, myös ilman värilaseja. Vaikka Kilpeläistä en paljoa ole seurannut, niin en usko hänen pystyvän voittamaan yksin pelejä vrt. Lassila. Hän on varmasti hyvä maalivahti ja melkein yhtä mahtava kuin Teemu, mutta varsinkin tosipeleissä vielä suuri kysymysmerkki. Okei, tähän voi joku turkulainen tulla muistuttamaan Lassilan finaalisaldosta, mutta tällä kaudella Teemu on omien sanojensa mukana tähdännyt nimeomaan kevään tärkeisiin peleihin, toisinkuin parina edelliskautena. Kilpeläisellähän ei ole kokemusta playoffeista SM-liiga tasolla, joten se on minun korteissani iso kysymysmerkki. Tiukassa paikassa ei taida Eerolla kestää hermot, EHT oli hyvä esimerkki tästä... Järvenpää ja Metsola on tosiaan tasaisen kova taistelupari, jossa laittaisin pienen edgen Järvenpäälle ihan vain siitä syystä, että Metsolalla taitaa olla jo sopimus muualle. Minä sanoisin tässä parissa maalivahtiosaston olevan Kerholle 55-45.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Millä perusteella maalivahdit menevät Kerholle 60-40?

Kilpeläinen pesee kaikilla mittareilla Lassilan. Järvenpää ja Metsola tuskin pääsevät pelaamaan mutta jos pääsevät niin sanoisin parin olevan aika 50-50. Ässillä on (ilman värilaseja) 60-40 ylivoima kaikilla mittareilla verrattuna Kerhoon, kuten sarjataulukostakin voidaan päätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö HPK voisi paria voittaa ja mennä jatkoon, Ässät vain on ennakkoon suosikki.

Nämä olivat minun näkemykseni asioista ja perustelen Kerholle maalivahdin sillä, että tämä on Kilpeläisen ensimmäinen kausi huipulla, siis ns. voittava maalivahti. Lassila taasen on ollut sitä jo kolme viimeistä vuotta ja tälläkin hetkellä pidän Lassilaa liigan parhaimpana maalivahtina.

Tämä tietysti on jokaisen oma mielipide, mutta koska Kilpeläisellä ei ole vielä ensimmäistäkään pudotuspeliä liigasta, vie Lassila tämän parin, tosin niukasti. Uskoisin enemmistön olevan samaa mieltä kanssani (mitään viemättä Kilpeläiseltä pois, helvetin hieno runkosarja).
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kysy vaan. 2 viime kohtaamisessa Ässät on mielestäni ollut hieman edellä näistä joukkueista vaikka viimeksi jyväskylässä jatkoajalla hävisikin. Lisäksi JYP on pelannut hieman ailahtelevasti viime viikot, voi olla että jarrutellaan kun runkkarivoitto on jo taskussa tai sitten ei , mutta itselläni nyt vaan on sellainen tunne että JYP kompastuu johonkin tänä keväänä. Perriinit ja kumppanit ovat olleet hieman vaisuja viime aikoina.

Porissa Ässät oli kyllä edellä, mutta Jyväskylässä mentiin aika tasatahtiin, omasta mielestä hiukan JYPin hallinnassa. Mutta jatkoaika oli aika oikeutettu. Mutta tuo "JYP on pelannut hieman ailahtelevasti viime viikot" ei omasta mielestäni pidä paikkaansa. Viimeisestä 10:stä pelistä 9 voittoa, viimeisestä kuudesta pelistä 6 voittoa. Toki varsinkin TPS- ja Pelicans-pelit olivat suhteellisen heikkotasoisia, mutta ymmärtäähän sen, kun vastustajat ovat liigan kaksi viimeistä, ja motivaatiota voi olla vaikea tuollaiseen peliin löytää.

Perrinistä olen samaa mieltä, tosin viime peleissä on Erkkikin päässyt jälleen parempaan vireeseen, vaikka tehot sitä eivät näytäkään. Epäonnea ollut välillä aivan uskomattoman paljon, ja toivon mukaan saa muutaman pisteen tehtyä vielä viimeisissä kahdessa pelissä, ja saisi sen legendaarisen "ketsuppipullo"-ilmiön.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Toki varsinkin TPS- ja Pelicans-pelit olivat suhteellisen heikkotasoisia, mutta ymmärtäähän sen, kun vastustajat ovat liigan kaksi viimeistä, ja motivaatiota voi olla vaikea tuollaiseen peliin löytää.

Juuri näitä pelejä lähinnä tarkoitin. Ja joo onhan se toki hyvän joukkueen merkki että pystyy paskatkin pelit kääntämään voitoksi, vaikka sitten vasta jatkoajalla. Katsotaan nyt kun saadaan Play offit käyntiin miten se Jypin peli lähtee käyntiin? Jos sieltä vaikka Kärpätkin vastaan tulee? Eikös teillä Kärppien kanssa ole hieman takkuista ollut?
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Juuri näitä pelejä lähinnä tarkoitin. Ja joo onhan se toki hyvän joukkueen merkki että pystyy paskatkin pelit kääntämään voitoksi, vaikka sitten vasta jatkoajalla. Katsotaan nyt kun saadaan Play offit käyntiin miten se Jypin peli lähtee käyntiin? Jos sieltä vaikka Kärpätkin vastaan tulee? Eikös teillä Kärppien kanssa ole hieman takkuista ollut?

Öööh, ihan pakko asettaa vastakysymys: kenellä EI ole ollut takkuista Kärppien kanssa pauttiarallaa viimeiset seitsemän-kahdeksan vuotta playoffseissa? JYP on kumminkin kahtena viime keväänä pistänyt Kärpät laulukuoroon, joten joten... Kyllä meillä siis arsenaalia löytyy, mutta Kärpät on kieltämättä ikävä vastus varmasti kenelle tahansa pleijareissa.
 

Taskulamppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eikös teillä Kärppien kanssa ole hieman takkuista ollut?

Juu, on. Voitot JYP:lle 3-1 (Pisteet 9-3). Samoin maalit 13 - 7. Toki tuo jälkimmäinen peli Oulussa, meni Kärpille, ja oli muutenkin vaikea vierailijoille. Tilastoja vääristää myös JYP:n 7-3 kotivoitto, kaksi muutahan ovat olleet, 2-1 voittoja.
Tässä tapauksessa siis vale, emävale, tilasto.

edit. Laskutaito hakusessa.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Millä perusteella maalivahdit menevät Kerholle 60-40?

Kilpeläinen pesee kaikilla mittareilla Lassilan. Järvenpää ja Metsola tuskin pääsevät pelaamaan mutta jos pääsevät niin sanoisin parin olevan aika 50-50. Ässillä on (ilman värilaseja) 60-40 ylivoima kaikilla mittareilla verrattuna Kerhoon, kuten sarjataulukostakin voidaan päätellä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö HPK voisi paria voittaa ja mennä jatkoon, Ässät vain on ennakkoon suosikki.

Jännä juttu, että "Kaikilla mittareilla Lassilan pesevä" Kilpeläinen on kuitenkin ensi kaudeksi siirtymässä keskikastiseuraan Jokereihin ja Lassila siirtyy isojen rahojen perään Venäjälle, vaikka siis on Zeta03:n mielestä se huonompi maalivahti näistä kahdesta. No todellisuudessa tuo ei riitä mihkään todelliseen vertailuun.

Mutta ainakin omasta näkökulmasta Lassila on parempi maalivahti. Tätä puoltaa se, että Kerho ei tällä kaudella ole mikään superjengi joten Lassilan merkitys on korostunut heikomman joukkueen maalissa ja Lassilan näytöt aikaisemmilta kausilta ja etenkin pudotuspeleistä ovat huomattavasti kovemmat kuin Kilpeläiseltä. Ei mikään maailman parhain argumentti, mutta oma mielipiteeni.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kärppien peli on todellakin alkanut näyttämään jääkiekolta. Yksi erittäin huono matsi sattui Ässiä vastaan Porissa, mutta muuten joukkue on selkeästi nostanut tasoaan yhdellä pykälällä. Vieraista on haettu paljon pisteitä ja kotonakin alkanut kulkemaan. Ylivoima on todella vaarallisen näköistä ja joukkueesta löytyy valtavasti sellaista taitoa, mitä pudotuspeleissä tarvitaan.

Kärpät on todella paha vastustaja, mutta onglema on ehkäpä se, että pelitapa löyty vasta Aravirran tultua ja pelitapa alkoi toimimaan vasta Helmikuun maajoukkuetauon aikana. Kärppien kausi on kokonaisuudessa seiskan arvoinen mikäli klaaraavat sääleistä jatkoon ja voittavat pudotuspeleissä Jypin tai Ässät pari kertaa kuitenkin. Ihan hyvä nousu loppukaudesta kuitenkin. Ensi kaudella sitten ollaan kärkiporukka!

Ässille pidän peukkuja viimeiseen asti itse mestaruustaistossa.
Hienoa seurata tuota hurmoshenkistä kautta. Mutta pudotuspelit ovat aivan eri maailma kuin runkosarja. Se mikä toimii runkosarjassa, ei usein enään toimikkaan pudotuspeleissä ja usein pudotuspeleissä runkosarjan pistekuninkaat jäätyvät täysin. Ässät lähtee pudotuspeleihin asetelmasta, jossa sillä on vain hävittävää. Mikäli vielä käy oikein pirullisesti, vastaan saattaa tulla Kärpät. Se on sitten sellainen sarja jossa kaikki runkosarjassa tapahtuneet asiat on kyettävä unohtamaan. Mikäli Ässät vähänkään leijuu, tulee noutaja 100 -0. Pelottavinta Ässien kannalta on se,että ovat saaneet Kärppiä vastaan aika helpolla voitot tältä kaudelta ja ei siitä montaa viikkoa ole, kun Kärpät kävi siellä pelaamassa sen umpi surkean matsin.

Kärpät on silti voittanut Ässät sekä kotona, että vieraissa tällä kaudella! ja onhan Kärpillä Ässille myös kalavelkoja kaudelta 2006. Nyt oletta kusessa te, kun asetelmat ovat kääntyneet täysin päälaelleen :)
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Lassila on liigan selkeä ykkösmolari tällä hetkellä. HPK:n systeemit ovat ajoittain aivan sekaisin, mutta Lassila klaaraa voittoja ja antaa mahdollisuuden tapella aina voitosta. Kilpeläinen pelaa erittäin hyvin, mutta Ässien erinomainen joukkuepuolustus helpottaa hommaa huomattavasti.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Jos nyt kuitenkin hieman pistän veikkauksia tämän kauden pudotuspeleihin niin uskon käyvän näin;

Säälit;

HPK-Ilves = 2-1 Kerho jatkoon
Kärpät-Blues = 2-0 Kärpät jatkoon

Puolivälierät;

Jyp-Kärpät = 3-4 Kärpät jatkoon
Ässät-Hpk = 4-2 Ässät jatkoon
Hifk-Jokerit = 4-2 Hifk jatkoon
Lukko-KalPa = 4-1 Lukko jatkoon

Semit;

Ässät-Kärpät = 4-3 Ässät finaaliin
Hifk-Lukko = 4-2 Hifk finaaliin

Pronssi Lukolle

Finaaliin;

Ässät-Hifk = 1-4 Hifk kultaa

1.Hifk
2.Ässät
3.Lukko

Edellisellä sivulla laajat perustelut. Katsellaan
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jännä juttu, että "Kaikilla mittareilla Lassilan pesevä" Kilpeläinen on kuitenkin ensi kaudeksi siirtymässä keskikastiseuraan Jokereihin ja Lassila siirtyy isojen rahojen perään Venäjälle, vaikka siis on Zeta03:n mielestä se huonompi maalivahti näistä kahdesta. No todellisuudessa tuo ei riitä mihkään todelliseen vertailuun.

Makuasia, sanoi koira kun persettään nuoli... :)

Kilpeläisellä ja Lassilalla samanverran pelejä alla:

Kilpeläinen torjuntaprosentti 93.42% vs Lassila 92.49%
Kilpeläinen päästetyt maalit 2.03/peli vs Lassila 2.43/peli
Kilpeläinen nollapelit 6 vs Lassila 4
Kilpeläinen voitot 24 vs Lassila 21

Mielestäni tilastojenkin valossa TÄLLÄ HETKELLÄ Kilpeläinen pesee Lassilan KAIKILLA MITTAREILLA. Toki Lassila on kokeneempi mutta niin on Tuulolakin enkä silti vaihtaisi Uusitaloon...

Kauden päätteeksi sitten FAKTANA nähdään kuka oli SM-liigan paras veskari mallia 2010-2011, siihen mennessä mennään kylmillä tilastoilla.
 

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Makuasia, sanoi koira kun persettään nuoli... :)

Kilpeläisellä ja Lassilalla samanverran pelejä alla:

Kilpeläinen torjuntaprosentti 93.42% vs Lassila 92.49%
Kilpeläinen päästetyt maalit 2.03/peli vs Lassila 2.43/peli
Kilpeläinen nollapelit 6 vs Lassila 4
Kilpeläinen voitot 24 vs Lassila 21

Mielestäni tilastojenkin valossa TÄLLÄ HETKELLÄ Kilpeläinen pesee Lassilan KAIKILLA MITTAREILLA. Toki Lassila on kokeneempi mutta niin on Tuulolakin enkä silti vaihtaisi Uusitaloon...

Kauden päätteeksi sitten FAKTANA nähdään kuka oli SM-liigan paras veskari mallia 2010-2011, siihen mennessä mennään kylmillä tilastoilla.

Fakta on myös, että Kerhon puolustuspelaaminen on hieman eriluokkaa mitä Ässillä. Lassila on YKSIN voittanut monia pelejä Kerholle. Ymmärrän kyllä mielipiteesi, mutta siihen vaikuttaa pitkältä värilasisi.

Tämä ei sitten ollut provosointia taikka vittuilua.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noita maalivahtien tilastoja vain turha selailla, kun joukkueella, mikä pelaa maalivahdin edessä on hirveästi väliä. Lassila on omaan silmään vielä parempi maalivahti, mutta Kilpeläinen tällä kaudella pelannut todella loistavasti.

Niin ja jos nyt niitä tilastoja sitten katsellaan, niin JYPillä on SM-Liigan parhaat maalivahdit :)
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kärpät-Blues = 2-0 Kärpät jatkoon
Jyp-Kärpät = 3-4 Kärpät jatkoon

Kova on suoritus Kärpiltä, mikäli kahden säälipelin jälkeen vie Jyväskylässä 7. pelissä voiton. Tuon sarjan uskon kääntyvän kyllä JYPille, mikäli nämä kohtaavat. Jos Kärpät tuosta menee jatkoon, niin luulen sen tapahtuvan ennemminkin kuudennessa pelissä Oulussa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Niin ja jos niitä tilastoja katsellaan, niin JYPillä on SM-Liigan parhaat maalivahdit :)

Voi hyvinkin pitää paikkansa. Vertailu on tosiaan vaikeaa, kun maalivahdit pelaavat erilaisten puolustuksien takana. Halusin vain tuoda esille, että vaikka Eerolla ei olekaan vielä hirveästi "nimeä" niin on ennakko-odotuksiin nähden pelannut ehkä parhaiten koko SM-liigan maalivahdeista. Tämä näkyy sarjataulukossakin, ei Ässien puolustus kuitenkaan niin kova ole, että siellä kuka tahansa maalivahti ~2maalin/peli tahdissa pystyisi koko kauden vetämään...
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kärpät on silti voittanut Ässät sekä kotona, että vieraissa tällä kaudella! ja onhan Kärpillä Ässille myös kalavelkoja kaudelta 2006. Nyt oletta kusessa te, kun asetelmat ovat kääntyneet täysin päälaelleen :)
Asetelmien kannalta olisi myös mielenkiintoista, mikäli Kärpät lentäisi ja Ässät köröttelisi matkat bussilla.
 

Cichorium

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kärpät on silti voittanut Ässät sekä kotona, että vieraissa tällä kaudella! ja onhan Kärpillä Ässille myös kalavelkoja kaudelta 2006. Nyt oletta kusessa te, kun asetelmat ovat kääntyneet täysin päälaelleen :)



Tietääkseni Kärpät ei ole voittanut Ässiä Oulussa. Rankkareihin on menty tiukimmillaan, jossa Ässät voitti.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voi hyvinkin pitää paikkansa. Vertailu on tosiaan vaikeaa, kun maalivahdit pelaavat erilaisten puolustuksien takana. Halusin vain tuoda esille, että vaikka Eerolla ei olekaan vielä hirveästi "nimeä" niin on ennakko-odotuksiin nähden pelannut ehkä parhaiten koko SM-liigan maalivahdeista. Tämä näkyy sarjataulukossakin, ei Ässien puolustus kuitenkaan niin kova ole, että siellä kuka tahansa maalivahti ~2maalin/peli tahdissa pystyisi koko kauden vetämään...

Emmä nyt oikein tiedä. Näkemieni Ässien pelien ja yleisen mutuilun mukaan Kilpeläiseen voidaan soveltaa ns. "Myllykoski- argumenttia" eli aivan sama, miten hyvin jätkä pelaa, sillä ei ole puolustuksen tason takia arvoa. Sori, näin ihmiset ajattelevat ;)

Mitä tulee Kilpeläisen ja Lassilan vertailuun niin oma mielipiteeni kallistuu kyllä Lassilan puoleen. Voi olla, että Kilpeläinen lähitulevaisuudessa kehittyy Lassilaa paremmaksi, mutta tällä hetkellä Lassila vie pitemmän korren. Arvostelukykyäni hieman hämärtää se, että Lassila parhaimmillaan on suorastaan maaginen, mutta suurehkoa tasonvaihteluakin on havaittavissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös