Red Wingsien ottelut kaudella 02/03.

  • 16 804
  • 252

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Ottelussa nyhrättii tasapeli...

...parempi sekin kuitenkin kuin karvas tappio. Ottelu Red Wings - Oilers päättyi tulokseen 1-1 jatkoajankin jälkeen.

Kyseessä oli nk. home to home-ottelu, seuraavan kerran joukkueet kohtaavan maanantai-iltana Detroitissa. Näemmeköhän silloin maali-iloittelun toisin kuin viime yönä? Seuraavaan otteluun kokoonpanoon palaa Shanahan, onnittelut kaksosten tuoreelle isälle. Vaimonsa Catherine synnytti lauantaina pojan & tytön. Toivotaan, että Shanny juhlistaa lastensa syntymää vähintään kahdella maalilla!

Vähämaaliseen otteluun:

Ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja.

1-0 38:11 Hull (Fedorov).
1-1 39:56 Marchant (Niinimaa - Cleary).

Laukaukset:

Red Wings: 37.
Oilers: 27.

Kumpainenkin maalivahti selviti illasta erinomaisesti, Oilersien maalilla Salon torjunta-% tuli 97,3 ja Wingsien maalilla Joseph pääsi lähes samaan lukemaan, saaden prosentiksi 96,3. Laukausten varjolla ottelu oli Wingsien selkeää hallintaa, ero on melkoinen kun ottaa vielä huomioon sen, että joukkue pelasi alivoimalla kuusi minuuttia kauemmin kuin Oilers. Pisteet jaetaan kuitenkin maalien ei laukausten mukaan. Seuraavaan otteluun sihti hivenen tarkemmaksi niin eiköhän Salokin joudu nöyrtymään useammin.


Ylivoima:

Red Wings: 0-3.
Oilers: 0-6.

Jälleen Wingsien alivoima oli tutun tehokasta, ylivoima taasen takkuili hitusen - ei maalia.

Tappeluista lienee turha mainita mitään, niitä ei ottelussa nähty.


Kokoonpanosta puuttuivat:

Kuznetsov ja Williams, molempien "status" healthy, sekä Shanahan aiemmin mainitun syyn tähden. Pitkällä lomalla olevat puuttuivat yhä edelleen kokoonpanosta.

Notta tällaista,

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ainakin puolustuspeli tiivistyi uusien pakkiparien myötä, mutta hyökkäys olisi saanut tietysti takoa pari häkkiä enemmän.

Ketjut Edmontonissa:

Hull-Fedorov-Larionov
Zetterberg-Datsyuk-Holmström
Maltby-Draper-McCarty
Robitaille-Avery-Devereaux

Lidström-Bykov
Wallin-Chelios
Woolley-Dandenault

Joseph
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kirvelevä tappio jatkoajalla!

Oilers - Red Wings: 5-4 OT.

Piste ei paljoakaan lohduta tässä vaiheessa - tappio on aina tappio, varsinkin kun nyt voitottomien otteluiden saldo jo kokonaista kolmen ottelun mittainen. Hivenen jopa riipii tämä tulos!

Ottelun positiivisinta antia oli Shannyn tasoitusmaali kolmannen erän loppupuoliskolla, toinen maali jäi uupumaan. Nyt voitaneen sanoa saldon olevan seuraavan: yksi poika, yksi tyttö ja yksi maali.
Shannyn ohella Robitaille voi iloita ottelun avausmaalistaan, kyseinen maali oli samalla hänen mittavan uransa 1300 tehopiste. Varsin kunnoitettava saavutus pelaajalta jota en ole koskaan todella korkealle arvostanut! Lienee minun syytä hävetä hetken verran...
Mainitsemisen arvoinen on myös Woolleyn ensimmäinen maali Wings-paidassa ajassa 36:27.

Ottelun maalit:

0-1 11:47 Robitaille.

1-1 24:59 Staios (Marchant - Horcoff).
2-1 25:26 Carter (Smyth - Pisa).
2-2 36:27 Woolley (Hull - Fedorov).

3-2 41:50 Smyth (York - Hemsky) pp.
3-3 45:26 Fedorov (Woolley).
4-3 52:36 Niinimaa (Moreau - Marchant).
4-4 53:32 Shanahan.

5-4 61:28 Smith (Comrie - Carter) OT.


Laukaukset:

Oilers: 35.
Red Wings: 34.

"Oilerit" onnistuivat sitten laukaisemaan sen yhden ja ratkaisevan vedon enemmän, sen ratkaisevaan jatkoaikamaaliin johtaneen vedon. Eräänä ottelun merkillisyytenä voidaan pitää kahden kakkosmaalivahdin torjuntavastuuta, Henkka toisessa ketjussa ehkäpä jopa aiheellisesti ihmettelee tällaista sattumaa. Oilers-maalilla torjui ex-saipalainen Jussi Markkanen, Wingsien torjuntavastuun kantoi harteillaan Legace. Hiuksen hieno voitto Markkaselle!

Ylivoima:

Oilers: 1-5.
Red Wings: 0-4.

Kauan hehkuttamani Wings-ylivoima yski sitten vihdoin ja viimein - ei onnistumista. Sen sijaan vastustaja onnistui ylivoimalla kerran, jälleen ratkaiseva ero Oilersien eduksi. Seuraavaan peliin ruuti ylivoimalla kuivaksi ja verkot tötterölleen!

Ottelussa ei myöskään nähty ainoatakaan tappelua.


Kokoonpanosta puuttui kolmikko Kuznetsov, Williams ja Avery - kaikkien status healthy.

vlad#16.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tarkennan tässä vielä hieman jäällä esiintyneitä koostumuksia, kun vihdoinkin on taas hiukka aikaa...

Lines-
Larionov-Fedorov-Hull
Maltby-Draper-McCarty
Shanahan-Zetterberg-Holmstrom
Robitaille-Datsyuk-Devereaux
Robitaille-Datsyuk-Fedorov
Robitaille-Draper-McCarty

Defense-
Lidstrom-Chelios
Woolley-Dandenault
Lidstrom-Bykov
Wallin-Chelios
Wallin-Bykov

4 on 4-
Fedorov-Hull
Shanahan-Draper
Datysuk-Zetterberg

LIdstrom-Bykov
Lidstrom-Dandenault

PP-
Shanahan-Zetterberg-Holmstrom
Robitaille-Larionov-Hull
Robitaille-Datsyuk-Zetterberg

LIdstrom-Fedorov
Woolley-Chelios
Lidstrom-Dandenault

PK-
Maltby-Draper
Zetterberg-Hull
Fedorov-McCarty

Lidstrom-Chelios

4 on 3PK-
Maltby

Lidstrom-Chelios

O.T.-
Fedorov-Hull
Maltby-Draper

Lidstrom-Bykov
Woolley-Chelios

Net- Manny Legace
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jaha ensi yönä peli Devilssejä vastaan kotona. Nyt olisi sopiva paikka pistää 3 ottelun voitoton putki poikki. 3 viime pelissä maaleja on omaan päähän (10 kpl) tullut yllättävän paljon.

Mikäli Brodeur ja Cujo pelaavat matsista tulee varsin vähämaalinen ja muutenkin tiukka mutta uskon että Detroit ottaa kotivoiton 4-1
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Makea voitto jatkoajalla!

Kun edellinen ottelu toi katkeran tappion jatkoajalla, niin nyt oli vuorossa makeaakin makeampi voitto: Red Wings - Devils 3-2 OT.

Itseasiassa Devils'it olivat lähempänä voittoa, heiltä hylättiin maali ajassa 60:28 - eli tuolloin jatkoaikaa oli pelattu kokonaista 28 sekunttia. Hylkäys kirvotti katkeriakin lausuntoja:

"It appeared that John Madden gave New Jersey a victory 28 seconds into overtime, but a pass was directed into the net by Madden's skate and was waved off after officials looked at a video replay.


"The rule says you've got to kick it in the net,'' Madden said. "I knew I didn't kick it in the net, because I was surprised it hit my skate because the guy was holding my stick. I thought it was a goal.''


New Jersey coach Pat Burns agreed.


"The rule specifically says that if a puck is directed in off the skate, it's allowed unless there's a specific kicking motion,'' he said. "It's not even close. But that's Hockeytown. Funny things happen in Hockeytown.''

Heh heh hee... samanlaisia purnaajia löytyy koto-Suomestakin!

Ottelun ensimmäisen maalin väsäsi Dmitri Bykov, sen ollessa samalla hänen NHL-uransa ensimmäisen! Erinomaista työtä!

Maalit:

1-0 8:59 Bykov (Avery).
1-1 9:52 Stevenson (Stevens - Nieuwendyk).

1-2 21:58 Friesen (Rafalski - Stevenson) pp.
2-2 33:43 Hull (Lidström - Fedorov) pp.

3. erä ei tarjonnut maaleja.

3-2 61:55 Draper (Maltby) OT.


Laukaukset:

Red Wings: 25.
Devils: 27.

Wingsit laukoivat jälleen vähemmän kuin vastustajansa, vielä mielenkiintoisempi tilasto löytyy vertailtaessa ensimmäisen ja toisen erän laukauksia. Devilsit laukoivat selkeästi enemmän ja hanakammin, vetojen ollessa 23-15.

Wings maalilla torjui voitokkaasti Joseph, (92.6%). Brodeurin hävitessä tämän yhteenoton niukasti.

Ylivoima:

Red Wings: 1-5.
Devils: 1-4.

Kumpikin onnistui kertaalleen hyödyntämään ylivoiman siistihkössä ottelussa. Tässäkään ottelussa ei nähty pientä nokkapokkaa kummempaa, toisessa erässä Kuznetsov ja Danton istuivat kaksiminuuttiset keskinäisestä nahistelusta - ei mitään sen vakavampaa.

Poissa Wings-kokoonpanosta:

Devereaux ja Woolley, (healthy).


Ottelusta lisää:

http://sports.espn.go.com/nhl/recap?gameId=221127005

vlad#16.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Carolina - Detroit

Ensi yönä sitten viime kauden Stanley cup finaali uusinta. Se mikä minua ihmetyttää että nämä joukkueet kohtaavat runkosarjassa tämän yhden ainoan kerran.

Detroit sai mukavasti 3 ottelun voitottoman putken poikki voittamalla jatkoajalla New Jersey Devilssin 3-2. Carolinalla on 4 ottelun voitoton kotiputki.

Detroit on voittanut 4 viimeistä Carolina peliä ja viimeisin tappio Carolinassa on kaudelta 98-99.
Viime kevään finaaleissa loistanut Carolinan silloinen 1 maalivahti Latvian pieni/suuri mies Arturs Irbe on menettänyt paikkansa tällä kaudella Kevin Weekesille. Saas nähdä kumpi tänään pelaa. Detroitilla maalissa aloittanee Cujo.

Carolinan parhaat alkukaudesta on ollut Cole, Brind’ Amour ja O’Neill. Pahimmat flopit Carolinalta löytyy Kapanen, Francis,Irbe

Detroitilta nostaisin kuumiksi pelaajiksi: Fedorov, Hull ja varsinkin viime peleissä mukavasti pisteitä tehnyt rookie Bykov. Miehellä on kohta yhtä paljon pisteitä kun Zetalla. Bykovin otteista näkyy pieni rauhattomuus mutta mieshän on vasta rookie ja loukkaantumiset, kielitaito ja lyhyeksi jäänyt harjoitusleiri ovat hidastaneet sopeutumista joukkueeseen. Detroitin pettymykset ovat Robitaille, Holmström ja Kuznetsov.

Jason Williams meni hakemaan peliaikaa farmista, Woolley huilasi viime pelin mutta pelannee ensi yönä.

Kaiken kaikkiaan tiukka matsi taas tulossa. Helppoa ei tule olemaan mutta Detroit puristaa voiton väkisin jatkoajalla 2-3 ja eiköhän matsin ratkaise Fedorov tai Larionov.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Turpaan tuli, ja kunnolla!

Huhhuh, kyllä oli Carolina tätä matsia odottanut varmaan kauan. Ihan tajuton lataus oli joukkueella ja veivät Wingsiä niin pahasti etten muista koska olisi vastaavaa ollut. Kyllähän se niin on että mestaruuden häviämisen jälkeen näyttö- ja kostohalut olivat nyt varmasti valtavat. Vielä kun tämä oli se kauden ainoa runkosarjakohtaaminen.

Carolina tulitti peräti 41 laukausta Detroitin saadessa vain 28 aikaan. Kolmannen erän jälkeen puolivälissä Carolinalla oli kuteja kaksi kertaa enemmän, mutta Wingsin loppukirissä laukaisutilastot vähän tasoittuivat, maalit ei. Detroitin alivoima oli surkeaa tai vastaavasti Carolinan ylivoima loistavaa, Hurricanes iski 5 (!) maalia ylivoimalla. Jostain syystä Detroitin pelaajat jäähyilivät ihan tolkuttomasti, todennäköisesti eivät kestäneet Hurricanes -pelureiden hurmiokyydissä mukana. Jan Hlavac oli illan nimi tehden ylivoima hat-trickin. Myös Arturs Irbe pelasi hyvä pelin, piti viimeiset minuutit joukkuettaan pystyssä. Hänet vaihdettiin 14 minuutin kohdalla maaliin tilanteessa 0-2. Ilmeisesti Kevin Weekes loukkaantui.


0-1 5:18 Hull (Lidström, Dandenault) EV
0-2 11:39 Maltby (Draper, Dandenault) EV

1-2 21:34 Hlavac (Battaglia, Hill) PP
2-2 26:00 Tanabe (Francis, Brind'Amour) PP
3-2 34:55 Hlavac (Battaglia Cole) PP
3-3 38:27 Zetterberg (Robitaille, Holmström) EV

4-3 44:26 Hlavac (Brind'Amour, O'Neill) PP
4-4 49:12 Hull (Lidström, Larionov) PP
5-4 51:12 O'Neill (Brind'Amour, Kapanen) PP
6-4 52:49 Kapanen (Francis, Wesley) EV

Weekes (2-8, 0-0, 0-0) 2-8 14:49
Irbe (0-0, 1-7, 1-13) 2-20 45:11

Joseph (0-11, 3-18, 3-12) 6-41 58:18

Tällaisen turpasaunan jälkeen on sitten vain yksi suunta, ylöspäin.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Kyllä riipii...

Tämähän on kuin pahimmasta painajaisesta!

Yksin tappio tuntuu katkeralta, ja vielä katkerammaksi sen teki joukkue jolle hävittiin. Voiton iloa en olisi suonut Carolinan pojille, en sitten millään. Nyt jurppii!

Tällä kaudella tuskin enää tulee revanssin paikkaa, en meinaan usko, että Hurricanes astuu Wingsejä vastaan Playoff finaaleissa - tottahan uskon Wingsien sinne saakka tiensä raivaavan jälleen kerran. On siis todellakin (mitä suurimmalla todennäköisyydellä) odotettava ensikauteen ennen kuin tulee tilaisuus maksaa pelivelat takaisin, ja mieluiten korkojen kera.

Ehkäpä turhaa ja jonnin joutavaa spekulaatiota, mutta onkohan käynyt niin, että Wingsien lataus kääntyi ylilatauksen puolelle ja tästä joshui hermostuneisuus sekä muuten epävarmat otteet, jotka sitten johtivat jäähyihin sekä epäonnistuneeseen alivoimapeliin.

Henkan sanoin, tästä ei ole sitten kuin yksi suunta, ylöspäin!

vlad#16.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
5 yv maalia! Lewis oli sanonut matsin jälkeen että hän haluaa enemmän yhteen pelaamista alivoimalla. Siellä oli kuitenkin Maltby sooloillut ja yrittänyt tehdä lisää alivoima maaleja ja omissa on soinut.

Mikä muuten Shanahania vaivaa? 5 pelissä vaivaiset 1+0! Luulisi että lasten syntymä sytyttäisi enemmän.

Mitähän Pavelille tapahtui pelasi matsissa vain 21 sekuntia. Toivottavasti ei nyt mitään vakavaa. Nimittäin tällä hetkellä kokoonpano ei kestä ainakaan yhtään avainpelaajien loukkaantumista. Kun kerran poissa on S.Yja Fischer.

Jiristä vielä sen verran että Boston vaati pari vuotta sitten miestä vaihdossa Bourqueen. Mutta Holland oli tyrmännyt koko kaupan heti sanoen että Jiri edustaa tulevaisuutta. 5-7 vuoden päästä ellei aikaisemmin kun Lidas on lopettanut niin Jiri on Detroitin 1 pakki ja kuka ties vaikka koko liigan top 10 joukossa. Ellei Bykov sitten yllätä oikein kunnolla!

Henkka sanoi aikaisemmin jossain jutussa että” on se hyvä kun näitä kaiken maailman Bykoveja löytyy ihan metsästä” tai jotain sinnepäin. Bykov on ollut varsinainen löytö. Pitkästä aikaa on kunnon pakki venäjältä. Fetisovin ja Konstantinovin väliin mahtuu pari floppia kuten Kuznetsov ja erityisesti Yan Golubovsky.

Mutta eikös Bykovilla ole ihan kelvollinen maajoukkue ura. On parit MM-kisat ja karjala- ja kaiken maailman Baltica turnauksista kokemusta. Tosin kuin Fischer. Onko Jirillä yhtään maaottelua tilillä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Punasiipi91
Mutta eikös Bykovilla ole ihan kelvollinen maajoukkue ura. On parit MM-kisat ja karjala- ja kaiken maailman Baltica turnauksista kokemusta. Tosin kuin Fischer. Onko Jirillä yhtään maaottelua tilillä?

Fischer lähti niin nuorena Pohjois-Amerikkaan, että maaotteluja ei käsittääkseni ole. Tällä hetkellä kaveri on 22-vuotias. (!) :)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Detroit - Calgary 4-2 (oikeastaan 3-2 sillä eihän niitä tyhjiin tehtyjä lasketa).

Pelin kaksi ensimmäistä erää olivat melko tasapaksua puurtamista, mutta sikäli tilanne oli ok, että Detroit näytti pystyvän voittamaan pelejään keskinkertaisellakin suorituksella. Hyvän joukkueen merkki. Puolustus oli koko ajan tilanteen tasalla, mutta hyökkäyksistä puuttui sähäkkyys. Parastaan Detroit näytti vain yhdessä alivoimassa, jossa ensin Zeta ryösti kiekon ja pääsi yrittämään läheltä ja sitten Fedorov nousi vahvasti ja laukoi terävästi.

Maalienteon aloitti kuitenkin Shanahan ylivoimalla reunan läheltä lämärillä ampumalla maalilla, joten ensimmäisen erän jälkeen peli 1-0. Toisessa erässä Calgary tasoitti tilanteeksi 1-1 Josephin antamasta reboundista, mutta Zeta vei Detroitin heti perään uudestaan johtoon aivan kuin osoittaakseen että tämä on meidän peli. Maali syntyi päädystä kimmonneesta reboundista.

Kolmannessa erässä Detroit sitten näytti taas parasta osaamistaan. Parin minuutin sisällä kolme läpiajoa, joista ensimmäisestä Avery teki hienolla yksilösuorituksella maalin. Upea syötönkatko sinisen tuntumassa ja napakka veto läheltä maaliin. Calgary nousi vielä minuutti ennen loppua maalin päähän ylivoimalla Iginlan hirmuisella vedolla viivalta Lydmanin syötöstä. Lopun Detroit hoiti kuitenkin tyylikkäästi ja lopuksi Fedorov pisti omalta siniseltä kiekon tyhjiin.

Parhaiten Detroitista erottuivat Fedorov muutamalla loistavalla oivalluksellaan, Shanahan peruspelillään ja Zettenberg sähäkkyydellään ja taidoillaan. En ottanut Canal+aa heti kauden alusta, joten en ole montaa Wingsien peliä kaudella nähnyt. Niinpä Zetan peli oli positiivinen esitys vaikkei sinänsään yllätys. Pakit olivat tasaisia, edes Lidström ei hirveästi erottunut joukosta (missä Chelios oli). Joko yksi suosikeistani eli Datsyuk oli poissa tai sitten hän oli todella näkymätön.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti dana77
Pakit olivat tasaisia, edes Lidström ei hirveästi erottunut joukosta (missä Chelios oli). Joko yksi suosikeistani eli Datsyuk oli poissa tai sitten hän oli todella näkymätön.

ESPN'n mukaan Chelios ja Datsyuk ovat "sairastuvalla". Chelioksen syyksi mainittu sormi, ja Datsyukin polvi. Toivottavasti mistään vakavammasta ei ole kyse. Chelioksen menettäminen puolustuksesta pidemmäksi aikaa olisi todella kova isku, mutta likimain yhtä huolestuttavalta kuulostaa Datsyukin polvivamma, ja mikäli se on kunnolla sökönä, tietää se todella pitkää paussia.

Ei hyvä, ei!

vlad#16.
 

Jarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toivotaan nyt että Chelios ei enää joudu loukkaantuneiden listalle...Se olisi jo aika kova isku muutenkin loukkaantumisista jo tarpeeksi kärsiville Red Wingseille.Kukahan nostetaan Datsyukin tilalle?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sean Avery tuolla on nyt pelannut. Avery on ottanut Kris Draperin paikan grind linen keskeltä ja Draper on taas siirtynyt viime kaudesta tutulle paikalle ykkosketjuun Shanahanin ja Fedorovin oikeaan laitaan.

Calgarya vastaan laukaukaukset oli Det 17-Cgy 33. Ei hyvältä näytä edelleenkään. Jo kahdessa peräkkäisessä matsissa Wingsiä on viety kuin kuoriämpäriä. Calgary oli vain niin surkea, että maalit jäi tekemättä. Myös Devilsiä vastaan laukaukset hävittiin 25-27, joten putki on jo kolmen pelin mittainen.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
No rauhoitellaan vähän ja mainitaan että Avery pelasi myöskin kohtuullisesti. Ei Calgary peliä mitenkään hallinnut vaikka vedot veikin. Maalinteko tilanteet meni kahdessa ekassa erässä Wingseille noin 7-5 ja viimeisessä 8-2, eli kyllä peli hallussa oli vaikkei esitys mahtava ollut.

Torstaina ESPN:ltä tulee käsittääkseni Wings-Coyotes matsi, joten siitä taas tulee raporttia mikäli ehdin peliä katsomaan omilta pelaamisiltani. Perjantaina olen paikan päällä katsomassa Detroitin vierasmatsia Dallasissa ja olen jo lupaillut vladille, että kannustan heidät voittoon...
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Red Wings - Mighty Ducks: 2-1.

Voittoputki sai jatkoa, samalla pussiin sujahti kauden toinen voitto Duckseista. Voitosta ja pisteistä huolimatta, tilastojen valossa näyttää siltä, että voitto saavutettiin varsin nihkeän pelin tuloksena. Eli ylivoimaista hallintaa, ei runsaasti laukauksia, ehkäpä ei niin hirvittävää fyysisyyttäkään.
Täytyy vain toivoa, että tilanne on väliaikainen, niin että palaset loksahtavat kohdilleen mitäpikimiten. Eritoten toivon sitä, että Fedorov saa ruutinsa kuivaksi! - Sama pätee yhtälailla Shannyyn.

Ehkäpä hivenen "jännitystä" tarjosi seuraava episodi:

"Detroit defenseman Nicklas Lidstrom left the ice and went to the locker room late in the second period after being hit in the chin with a pass. He got a few stitches and he chipped a tooth, but returned early in the third period."

Onneksi Nicklas palasi kolmanteen erään mukaan, toipahan episodi kuitenkin hivenen hikikarpaloita Wings-fanien otsaan.

Maalit:

1-0 17:36 Avery.

2-0 22:19 Hull (Zetterberg - Woolley).
2-1 36:20 Kariya (Rucchin - Havelid) pp.

3. erä ei tarjonnut maaleja.


Laukaukset:

Red Wings: 27.
Mighty Ducks: 30.

Jälleen vastustajan onnistui napata voitto laukaustilastossa. Tiedä onko Wingsien pelisysteemi sitten muuttunut passiivisemmaksi ja sen myötä vastustajan on onnistunut laukoa muutamassa pelissä hitusen useammin, vai mikä on syynä tähän kehitykseen. Onneksi CuJo oli mies paikallaan, hän oli eittämättä eräs Wings-hahmoista pelissä. Torjuntaprosentiksi tuli hieno 96.7, eipä Giguereakaan voi Ducks'ien tappiosta syyttää, kahden maalivahdin tasainen vääntö.

Ylivoima:

Red Wings: 0-5.
Mighty Ducks: 1-4.

Eipä hyvältä näytä yv'n tökkiminen. Onneksi katastrofaalisen Hurricanes ottelun jälkeen av-pelaaminen on palautumassa uomiinsa.

Kokoonpanosta puuttuivat:
Kuznetsov (healthy), sekä Datsyuk (knee).

vlad#16.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
”Voittoputki sai jatkoa, samalla pussiin sujahti kauden toinen voitto Duckseista.”

Vlad en halua nussia pistettä mutta tämä oli jo Detroitin 3 voitto tällä kaudella Aku Ankasta!

Avery tulessa! Mies saa peli aikaa pelissä noin 7 min ja tehnyt 2 pelissä 2+1

Laukaisutilastoista sen verran että eikö se ole ihan hyvä että CuJo saa vireen päälle kun laukauksia satelee ja tilastot sen kuin vain paranee!! Ja kuka tahansa maalivahti torjuu ennemmin 30 kertaa matsissa kuin 10 - 15.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Punasiipi91

Vlad en halua nussia pistettä mutta tämä oli jo Detroitin 3 voitto tällä kaudella Aku Ankasta!

Avery tulessa! Mies saa peli aikaa pelissä noin 7 min ja tehnyt 2 pelissä 2+1

Laukaisutilastoista sen verran että eikö se ole ihan hyvä että CuJo saa vireen päälle kun laukauksia satelee ja tilastot sen kuin vain paranee!! Ja kuka tahansa maalivahti torjuu ennemmin 30 kertaa matsissa kuin 10 - 15.

Kiitos oikaisusta!

Niinhän sitä sanotaan, että tekevälle sattuu ja rapatessa roiskuu.

Oikeastaan, ei minua niinkään huolestuta se, että Wingsien maalia kohden lauotaan paljon, enemmän huolestuttaa se, jos Wingsit itse eivät saa laukauksia aikaan. Nykyisellään suurempaan huolestumiseen ei kuitenkaan lienee syytä koskapa laukaustilastot ovat kaikkiaan suhteellisen tasaiset. Eikös muuten viime keväällä ja kesällä pleijareissa pelin yskähdellessä, Wingsit ensin vähentäneet vetojensa määrää ja sen jälkeen peli alkoi jälleen kulkea, niin että astuttiin uudelleen voittojen tielle. Näin ainakin muistelen tapahtuneen.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joo, voihan se olla noinkin. Sitä vaan on ottunut siihen että peliä dominoidaan niin kenttätapahtumien kuin laukaustenkin osalta. :) Phoenix sentään sai päihinsä, varsin maalirikas ottelu päättyi hienoon 5-3 voittoon. Wings tuntui olevan terävimmillään erän aluissa ja lopuissa(tai ehkä olisi parempi puhua että Coyotes nukkui), kaikki maalit syntyivät aina ihan erän alkuun tai loppuun.

1.erä
0:18 0-1 McCarty (Avery, Wallin)
1:37 0-2 Shanahan (Fedorov, Dandenault)
3:11 1-2 Nazarov (Nagy, Buchberger)

2.erä
20:51 1-3 Holmström (Woolley, Shanahan) PP
30:56 2-3 Amonte (Briere, Savage)
39:59 2-4 Maltby (unassisted)

3.erä
53:24 3-4 Doan (Langkow, Johnson)
59:46 3-5 Lidström (unassisted) SH-EN

Laukaukset:
Phoenix 30
Detroit 24

Torjunnat:
Boucher 19
Joseph 27

Jälleen ne laukaukset hävittiin, mut peli voitettiin. Ja sehän riittää. :)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Phoenix peli tuli tv:stä ja sitä katselinkin kiireiltäni (ensimmäisen erän kuntosalin juoksumatolta, toisen saunan lauteilta/porealtaasta ja kolmannen olohuoneen sohvalta kaljaa juoden...täällä kun on noita televisioita jokapaikassa). Minä sanoisin tästä laukaisuiden vähyydestä sen, että mielestäni syy on ollut se että Detroit on ollut suurimman osan ajasta johtoasemassa. Joukkue on pelannut johtoasemassa hyvin kontrolloidusti ja puolustusorientoituneesti, sillä maaleja ei ole tarvinnut tehdä. Joukkue pelaa kuin hieman säästöliekillä, mutta mielestäni se on ollut hyvin perusteltua ja jopa älykästä tässä vaiheessa kautta. Detroit on tehnyt maalit silloin kun niitä on tarvinnut (eli kuitannut vastustajien maalit nopeasti). Toivottavasti onnistuu myös illalla Dallasia vastaan...

Phoenix-matsista pitää sanoa, vielä sen verran että Coyotes vaikutti nälkäiseltä joukkueelta, mutta peli pysyi Detroitilla kohtuu hyvin hallussa. Peli oli silti mielestäni tiukempi kuin edellinen Flames-peli. Kolmas maali oli aika puhdasta säkää, sillä Cujo torjui laukauksen, mutta se pomppasi Wingsin pakin jalasta maaliviivalle. Kiekko olisi mennyt maaliin suoraankiin, mutta Amonte pääsi vielä huitaisemaan siihen takanurkalta.

Detroitin pelaajista Shanahan ja Fedorov erottuvat joukosta positiivisesti, niinkuin tietysti pitääkin. Averyn pelissä on myös asenne kohdallaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tasapeli 3-3!

Starsien ja Wingsien välinen kohtaaminen Teksasin auringon alla päättyi tasatulokseen. Vauhtia, jäähyjä ja tappelun sisältäneessä ottelussa kumpainenkin paukutti kolme maalia. Fedorovinkin ruuti näyttää kuivuneen. Upeaa!

En nyt ryhdy ruotimaan ottelua sen tarkemmin, annan dana77'n kertoa ottelusta tarkemmin silminnäkijäraportin muodossa - eiköhän sellainen tipahda tähän ketjuun jossain vaiheessa päivää.

dana, sana on vapaa, areena Sinun!

vlad#16.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
kiitos vlad! Aivan kuten arvasitkin peli oli erittäin tiukka, viihdyttävä ja jännittävä. Ensimmäisenä Dallasin hallilla huomio kiinnittyi siihen, että paikalla oli yllättävän paljon Detroitin faneja eli jopa useampia satoja yksittäisiä katsojia (ei siis mitään ryhmiä). NHL:ssä tai ainakin Dallasissa videotaululla pyöri muutamia "hieman" provosoivia mainoksia, joita Suomessa ei varmasti saisi näyttää: Ensimmäisessä kuvattiin Detroit-paitaista naisfania (yleisön buuatessa). Ruudun alareunasta kuvaa tuli Stars-paitainen animaatiohahmo, joka alkaa hakata "ruudun" takaa näkyvää fania jääkiekkomailalla kirvesiskuin. Toisessa clipissä näytettiin kolmea Wings-paitaista fania, jotka istuvat paikoillaan. Kuvaan tulee "järjestysmies" joka heittää tyypit pois paikoiltaan, viskaa pop-cornit viimeisen fanin silmille ja ohjaa tilalle Stars-fanit. Sikäli nämä clipit olivat harmittomia, että tunnelma eri fanien välillä oli leikkisän vihamielinen eli kenenkään ei todellakaan tarvinnut olla huolissaan koskemattomuudestaan. Siitä Suomessakin voitaisiin ottaa oppia!

Sitten peliin: Lopputulos oli tapahtumiin nähtynä oikeutettu; Detroit johti melkein koko pelin, mutta johtui lopussa taistelemaan tasapelistäkin. Dallasin jauhoi ylivoimaa enemmän, mutta Detroit (Dandenault) hukkasi rangaistuslauksen ja yksi veto kilahti tolppaan.

Peli alkoi vauhdikkaasti ja molemmilla joukkeilla oli hyvät tilanteet heti alkuun. Maalin tekoa saatiin odottaa kuitenkin erän loppupuolelle, jolloin Fedorov nosti loistavasta syötöstä ylivoimalla kiekon läheltä yläkulmaan.

Avery sai ensimmäisessä erässä kovasta taklauksestaan 2 min charging-jäähyn, eikä sulattanut sitä - kuten en minäkään. Jos taklattava olisi ollut joku muu kuin Turgeon, niin en usko että jäähyä olisi tullut. Myöhemmin joku Dallasin pelaaja (mahdollisesti Turco) huitaisi Averyä kasvoihin maalin tuntumassa, mutta tilanteesta ei vihelletty jäähyä. Niinpä toisessa erässä hän haastoi Morrown tappeluun tilanteessa, jossa Dandenaultille oli jo tulossa siirretty rangaistus.

Tappelun aluksi Avery pääsi lyömään muutaman lyönnin sisään, mutta tilanne meni aika nopeasti sitomiseksi. Avery sai sitomisen välillä lyötyä puolikkaita osumia, mutta Morrowllakin oli hetkensä jolloin hän sai pari puhdasta osumaa sisään. Lopputulos oli noin tasapeli ja molemmille tuomittiin 5 minuuttiset. Videoscreeniltä olin huomaavinani että Brendanin paidalla oli vähän verta. Jokatapauksessa kun Avery meni boksiin, niin Morrow meni pukukoppiin ilmeisesti paikattavaksi, mutta jäähyn jälkeen hänkin palasi peliin, eikä mitään isompia jälkiä naamassa ollut nähtävissä.

Kiekko oli Dallasin oikealla pakilla, kun Dandenault pääsi jäähyltään. Hän pääsi yllättämään kyseisen pakin "puun takaa" ja ryösti kiekon rynnäten läpiajoon. Pakilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin rikkoa ja tuloksena oli rangaistuslaukaus. Mielestäni hänen ratkaisunsa (kädettömänä pakkina) RL:ssä oli ihan oikea: ampua läheltä ylös, mutta Turco oli parempi.

Dallasin tasoitus syntyi Guerinin hienosta laukauksesta pakin jaloista. Detroit meni johtoon uudestaan Averyn karvattua kiekon hienosti laidasta ja syötettyä keskelle Maltbylle, joka ampui, sai reboundin ja laittoi sen sisään. Starsin toista maalia en nyt muista millään, sorry vaan.

Kolmannessa erässä Larionov sai vähintäänkin kyseenalaisen jäähyn kiinnipitämisestä. Larionov ja Stephane Robitas olivat menossa irtokiekkoon, kun "tyypillisenä power-forwardina" tunnettu Larionov niittasi hurrrjalla keskialueen laitataklauksella Robitaksta niin että hän kaatui omiin jalkoihinsa...? No siltä se ainakin minusta näytti.

Dallas meni ensimmäistä kertaa johtoon ottelun kolmannen erän puolessa välissä. Dallas painosti ja kiekko oli menossa maalin taakse. Chelios meni tilanteeseen omalla tinkimättömällä tyylillään ylikovaa ja sai jäähyn huitomisesta. Huonoon aikaan otettu ja tilanteessa tarpeeton jäähy, mutten minä oikein miehelle osaa vihainenkaan olla.

Detroitin alivoima toimi koko pelissä loistavasti. Kerran Hull pääsi alivoimalla läpiajoon (tosin kulma oli melko pieni) ja pari kertaa tuloksena oli ylivoimahyökkäys. OK, Dallas teki 3-2 maalin ylivoimalla, mutta kiekko liikkui todella hienosti mieheltä miehelle, eikä maali ollut Detroitin huonoutta vaan Dallasin hyvyyttä. Niinpä Turgeon pääsi laittamaan Guerinin syötöstä ihan tyhjiin.

Peli näytti jo menevät Dallasille, sillä vielä minuutti ennen varsinaisen loppua peli pyöri siellä päässä. Sitten Detroitin nopea vastahyökkäys jonka Turco torjui. B-pistealoitus, maalivahtipois, Shanahan syöttää toiseen laitaan Hullille, joka ampuu suoraan syötöstä maalin. 45 sekunttia jäi vielä aikaakin.

Olen Detroitin ketjussa viime aikana kritisoinut laukaisutilaston käyttämistä suoraan pelin hallinan arvioinnissa. Tässä pelissä laukaisutilasto meni n. tasan, mutta se ei kerro koko totuutta. Dallas teki maskia ja laukoi hanakammin koko pelin ajan ja olisi voittanut laukaisutilaston selvästi, ellei Detroit olisi ottanut niin paljoa jäähyjä! Detroit nimittäin ampui 30:stä laukauksestaan n. 8-10 alivoimalla. Detroit taas piti kiekkoa pidempään ja pyrki rakentamaan paikkoja lähemmäksi.

Tilanteita molemmilla joukkueilla oli aikalailla yhtäpaljon, mutta maalivahdit olivat hyviä.
Detroitin joukkueesta Venäläiset onnistuivat hyvin. Bykov pelasi varmaa puolustuspeliä ja osoitti että myös taitoa löytyy. Larionov teki puolestaan juuri niitä asioita, joiden takia häntä arvostetaan paljon, sekä myöskin Fedorov näytti myöskin sen että taitoa löytyy.

Robitaille pelasi myöskin paremmin kuin viime aikoina. Brett Hull oli melko näkömätön pelin aikana, mutta teki UPEAN tasoituksen loppuun(lämärillä suoraan syötästä...). Averyn asenne oli taaskin kohdallaan, ja kuten kerroin hän pelasikin tunteita herättävän pelin.

Kummallista oli että jatkoajalla vastuuta aloittajana sai niin Niko Kapanen kuin Zettenberg.

Dallas pelasi yllättävän epäfyysistä peliä, mutta otti peräti kaksi "too many on ice"-jäähyä, eikä kolmas ollut kaukana. Dallasin pelaajat "viihdyttivät" yleisöä useammankin kerran törmäilemällä toisiinsa keskialueella, mutta kaikenkaikkiaan pelasivat vahvaa joukkuepeliä.

Dallasin joukkueesta Boucher yllätti minut positiivisesti. En ole koskaan pitänyt häntä ihmeellisenä pelaajana, mutta eilen puolustaminen ja fyysinen peli sujuivat. Myös tehomiehet Guerin, Turgeon ja Arnott näyttivät miksi heille maksetaan läjä dollareita, eikä Modanokaan huono ollut. Myös Turco, Zubov ja Hatcher olivat hyviä (tyhmältä tuntuu kehua äijiä, jotka kaikki tietävät hyviksi, mutta kun sitä he taas olivat...).
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Detroit / St Louis 4-3 ja.

Kyseinen matsi tuli ihan vahingossa kun avasin tv:n päivän päätteeksi. Tilanne oli jo 1-0 StL:lle, mutta tiesin että antamalla kaikkeni sohvalta siitä vielä noustaan. Detroitin peli oli ensimmäisessä erässä aika vaisua, eikä St Louisinkaan peli mitään kaunista ollut. Parasta antia olivat pari Brett Hullin one-timeria, mutta onni ei ollut myötä. Maalin näin myöhemmin uusintana. Tilanteessa Joseph oli seikkailemassa maaliltaan, eikä pakki saanut torjuttua tilannetta.

Detroitin erikoistilannepelaaminen ei oikein onnistunut koko pelissä. Tuomarilinja oli tiukka ja useampikin jäähy oli vahinkotilanne, mutta St L. oli joukkue joka linjasta enemmän kärsi. Vaikka Brett Hull teki tasoitusmaalin ylivoimalla nostamalla reboundin sisään, niin ylivoima ei tänään oikein pyörinyt. Wingsin profiilipelaajat eivät mitenkään loistaneet ja oikeastaan joukkueesta ainoa joka pelasi yläkanttiin oli Devereux. Avery sai kolmannessä erässä ilkeän näköisen taklauksen selkäänsä, mutta hermo kesti. Edellisessä matsi-raportissa mainitsin Dandenaultin pakiksi. Tänään mies pelasi ainakin välillä laitahyökkääjänä.

Toinenkin erä näytti vielä aika vaisulta, mutta erän loppupuolella Detroit sai hyvän painostuksen aikaiseksi. Ehdin jo ajatella, että tästä on hyvä lähteä seuraavaan erään kun punalamppu syttyi. Devereux laittoi heitti laidalta kovan syötön maalin eteen, joka tuli kuin vahingossa (tai sitten ihan vahingoss) suoraan vaihdosta luistelleen Williamsin lapaan, joka laittoi kiekon suoraan sisään.

Kolmannessa erässä St Louis tasoitti ylivoimalla. Mellanby ampui Stillmanin jättösyötöstä kovan vedon alakulmaan. Veto ei ollut mahdoton torjuttavaksi, mutta ei siitä Josephia syyttääkkään voinut. Erän lopulla Chelios ampui viivalta. Kiekko osui ilmeisesti Bluesin pakkiin kimposi ylöspäin, jolloin Bratwaite hukkasi kiekon näkyvistään. Kiekko laskeutui jäähän suoraan Freddien eteen ja meni längistä sisään. St Louis tasoitti pelin yhtä halvalla tavalla: Cajanek heitti siniviivalta löysän pompun maalille. Kiekko oli menossa jo maalin ohi, mutta Joseph meni siihen mailallaan väliin ja kiekko pomppasi maaliin, joten edessä oli jatkoaika. Neljä sekuntia ennen loppua Stillman sai käsittämättömän jäähyn tilanteessa jossa Maltby taklasi hänet laitaan.

Detroit pääsi siis pelaamaan jatkoajan alun ylivoimalla. Maalia ei ylivoimalla syntynyt, mutta juuri kun jäähy loppui Jason Woolley (kuka se on?) antoi loistavan syötön siniviivalta B-pisteen tuntumassa seisseelleen Zetalle, joka lämäsi kiekon suoraan sisään Freddien längistä.

Vaikka Joseph päästi hieman noloja maaleja, niin vastapainoksi hän otti muutaman todella loistavan torjunnan. Niinpä saakoon puhtaat paperit.

Voitosta huolimatta peli oli hieman vaisua. Yzermania haastateltiin pelin aikana, mutta häiritsevistä tekijöistä (Huom! ei oluesta tällä kertaa) johtuen en kuullut koko haastelua. Stevie kertoi kuitenkin jotain sellaista, että oli pystynyt siirtymään harjoittelussa uudelle tasolle, eli alkamaan rasittamaan jalkaa entistä enemmän. Miestä tarvitaan vielä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös