Ti 21.9.2010 HIFK - SaiPa

  • 18 223
  • 57

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1-0 ville, minuutti pelattu. Nyt vaan hyvällä asenteella loppuun asti.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Urholta peliä seuranneena ei voi kuin todeta, että kyllä voi olla Haataja luokattoman paska 'snaipperi'. Jatkaa samalla tavalla kuin viimekaudella, eli seitsämän-kahdeksan paikkaa täytyy löytyä vähintään per peli, jotta kiekko repusta löytyy. Jos tahti ei muutu, luokittelen miehen yhdeksi epäonnistuneimmaksi sopimukseksi, joka HIFK:ssa on pitkään aikaan ollut.

Muuten peli on hyvin ollut tähän saakka HIFK:n hallinnassa ja rutiini voitto tulossa Lundelin nollapelillä;)
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipas paska tuomarinelikko. Aika monta vihellystä aivan päin metsää. Linjuritkin tosiaan pihalla ja varsinkin päätuomarit. Saipa ryösti pisteen ansaitusti, sen verran luokaton oli IFK:n viimeistely. Ihan ok peli, terävyyttä vaan maalipaikkoihin. Granlund-Peltonen oli pelipäällä ja samaten Ahtola-Ramstedt sekä Lennu ja Söderholm. Haataja ja Kuhta jäässä, samoin Wirtaselta ei tahdo mikään onnistua. Noh, tästä on hyvä jatkaa.
 
Enpä olisi parin ekan erän perusteella pisteeseenkään uskonut, mutta hieno nousu ja yksikin pojo kyllä kelpaa tästä matsista. Rankkaritappio ei suuren suuri yllätys. Enpä muista SaiPan kovinkaan usein voittaneen noita.

Tuomaristo kohtuullisen hukassa läpi ottelun, vaikka hieman SaiPalle taisivatkin viheltää. Ihmeellisiä paitsioita sun muita myös roppakaupalla. Taisi olla joku ulkomaan apu toisena pääjehuna ja Savolainenhan ei muistaakseni ole milloinkaan suoriutunut tehtävistään edes kelvollisesti.

Selostaja sen sijaan Urholla mielestäni huomattavasti parempi kun edellisessä katsomassani, eli tuossa Kärpät- SaiPa pelissä. Suurta puolueellisuuttakaan ei ollut havaittavissa.

Hyvä tästä on jatkaa kohti torstaita, jolloin Ässät toivottavasti kaatuu Kisapuistossa.
 

ahal

Jäsen
Jännäksi veti. Jatkoaika oli oikein menneiden aikojen päästäpäähänhokia. Kokonaisuutena taas viime aikojen kaltainen eli niukka kotivoitto. Mutta +:aa sputnikkien piste plakkarissa. Ei tuosta voi oikein suuresti mieltään pahoittaa, kun IFK vei kaksi ekaa erää selvästi. Jatkiksella sitten Mikke halusi voittaa pelin, kun taas Tyler näytti jo luovuttaneen 2. yrityksellään.

SaiPa pelasi nousujohteisen matsin, jossa maestroina tykytyksiä (-/+) aiheuttivat etenkin Myllyniemi ja Barney. Jerelle oli annettu kai erivapauksia toimia välillä 6. kenttäpelaajana, mutta toivottavasti kokeilu jää tähän. Tai ainakin mailapeliä pitää treenata. Barney oli taas karhujen karhu, jonka paikka kuuluisi olla ykkösessä. Mestismiehet pelasivat myös ok omana ketjunaan. Plussat myös Emelle ja Capolle. Pakeille ei oikein kehuja voi jakaa, kukin koomaili vuorollaan, mutta onneksi Jere oli hereillä.

Suuren osan ajasta näytti, ettei kummallakaan olisi suurempaa pelikiimaa, kunhan nyt neppaillaan. Mutta onneksi sputnikit heräsivät kolmanteen ja tekivät lopusta pelin, jotta yleisökin sai jotain vastinetta rahoilleen.
 

bombay

Jäsen
Pistekkin kelpaa tuommoisen esityksen jälkeen.

Kaksi erää punaiset vei ja SaiPa ei kovin montaa paikkaa saanut, mutta onneksi kolmannessa sitten tultiin tasoihin. Ei olisi vääryys ollut vaikka Hifki olisi 3p ottanut, mutta meidän onneksi ei maistunut.

Onse Granlund hyvä noissa voittomaalikilpailuissa.

Edit. Ainiin unohtui kehua emeä. Kaveri painaa joka vaihossa hyvällä sykkeellä ja haastaa pakkeja todella hyvin.
 
Viimeksi muokattu:

vsqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuomarit

Peli tuli katsottua Urhon nettisivuilta, ihan ok näkyi, mutta tuomarit olivat kaikki ilmeisesti Lappeenrannasta kotoisin, koska vihelsivät suoraan Saipan pussiin.Täysin käsittämättömiä paitsioita, ja viheltämättä jättämisiä, Saipalle olisi kuulunut noin neljä-viisi jäähyä, jos tuomarit eivät olisi pelänneet saavansa kotijoukkueen suosimisesta sanomista, niin nyt puhallettiin vastaavasti vieraiden hyväksi.Jopa rangaistuslaukaus, hiinä ja hiinä, jäi viheltämättä.Levokarin maalin siirto, ja hylätty maali, missä Saipan pelaaja painaa HIFK:n miestä maalialueelle, joka ei kuitenkaan ollut alueella maalin syntyessä.Ehkä katsoin hieman värilaseilla, mutta minun silmiin näytti kyllä Savolaiselta toiminnalta.Saipa oli kaksi ja puoli erää vastaantulija, mutta meillä ei snipperit osu edes ladon seinään.Onneksi edes M.Granlund oli rankuissa vireessä.Lundelilta ok. peli, mutta Myllyniemi oli tosi varma, Saipalaisille vielä paljon iloa tulevissa peleissä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Voe hyvä sylvi sentään...

Oli kyllä jäätävän paska tuomaristo. Ei jaksa enempää raportoida, huomenna sitten lisää.

Ei tuohon ole lisättävää.
Enpä tiennyt mitä tulen näkemään, kun raahauduin hallille tänään katsomaan IFK:n ja SaiPan välistä trilleriä.
Käsittämättömiä paitsioita, samanlaisista tilanteista IFK:lle jäähy, SaiPalle ei.
Mm. SaiPan 2-2 maalia edelsi Myllyniemen tyylipuhdas kampitus, jolla Kuhta lensi naamalleen, ei jäähyä ja toisessa päässä helähti.
Jatkoajalla Peltonen nousee maalille ja yhtäkkiä maali lähes kaatuu Myllyniemen selkään ja peli poikki. Vain aloitus, vaikka Ville oli selvässä maalipaikassa.
IFK:n kolmas maali hylättiin, koska vatipää vihelsi ennen kuin kiekko oli maalissa. Miksi vihelsi? Koska väitti IFK-pelaajan olevan veskarin alueella. Hidastus näytti, ettei näin todellakaan ollut.
Noh, se siitä. IFK oli tänään huono, edarimeiningiltä näytti. Ei huvita tai jaksa, vähän rotsi auki. Onneksi SaiPa ei saanut tehtyä 2-3 voittomaalia varsinaisella peliajalla, paikkoja kyllä oli.
Rankkarikisassa pari hienoa suoritusta. Varsinkin Granlundin toinen maali oli käsittämätön. Näytti jo kuivuvan kasaan, mutta niin ukkeli vain kiekon veivasi sisään, ja itsensä pää edellä maalikehikkoon.
2 pistettä ok suoritus tämän päivän esityksellä. Parempaan on pakko pystyä to ja la, koska muuten 2 pistettä on se, mitä tällä viikolla kerätään.
 

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
En pysty enää odottamaan sitä päivää, kun muuten Suomen ammattimaisimpaan lajiin saadaan myös ammattituomarit. Ammattituomarit keneltä loppuu leipä pöydästä, jos vihellykset ovat samaa tasoa, kuin tämän päiväisessä ottelussa. Voi koska me saisimme nähdä tämän ihmeen.

a) IFKn hylätty maali, missä kiekko oli maalivahdin alueella ennen pelaajaa. Näin käsittääkseni asia menee säännöissä, mutta onhan se ihan liikaa vaadittu, että tuomarit osaisivat säännöt.
b) SaiPan ensimmäinen maali syntyy suorasta poikittaisesta mailasta puolustuspäässä ja siitä vastahyökkäys sekä maali.
c) SaiPan toinen maali, joka syntyi kiekottoman estämisestä.
d) SaiPan tahallinen maalinsiirtäminen, jonka jokainen pelaaja + katsoja näki. Toki tuomarit eivät nähneet, kuten eivät nähneet noin n+1 muuta rikettä.

Diapamin kysyntä varmasti nousee tämmöisten parien jälkeen - syystäkin. Kiitos SM-liiga tästäkin.

Muuten hyvä peli, IFK voitti vaikka SaiPa taisteli 5 kenttäpelaajalla vahvistettuna kahdella raitapaidalla. Kiitos ja anteeksi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Menetetty piste:

HIFK sai ilmeisesti liian helpon alun peliin, kun Ville P ohjasi 1-0 jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ahtola ohjasi 2-0 2. erässä ja HIFK pyöritti peliä, SaiPan puolustaessa sitkeästi. Lopulta HIFK ei sitten ratkaissut peliä edukseen. Tähän ei yleensä riitä alle 3 itse tehtyä maalia ja SaiPa kiitti, tasoittaen tilanteeksi 2-2 60 minuutin jälkeen. Jotain suoraviivaisuutta HIFK:n pelistä puuttuu, kun ei saada tehtyä enempää maaleja tuollaisista paikoista, jollaisia tänään kyettiin rakentamaan. Erotuomarit olivat kehnoja, mutta eivät estäneet HIFKiä ratkaisemasta peliä edukseen jo hyvissä ajoin ennen loppua. Ottelu oli ihan kelpo syyskuinen tiistai-peli HIFK:lta, joten ei syytä huoleen. Nyt sössittiin loppu pelistä ja se maksoi pisteen, mutta HIFK on sarjan kärjessä tällä hetkellä. MG ja VP olivat vakuuttavia vm-kisassa.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Menetetty piste harmittaa, mutta ottelun viihdearvon kannalta SaiPan tasoitus oli hyvä asia. Muuten viihdearvo olisikin ollut lähellä nollaa. Loppuhetkillä ja jatkoajalla oli dramaatiikkaa ja Granlundin kaksi ja Peltosen yksi rankkarimaali olivat kokemisen arvoisia. Kuitenkin, vaikka "vasta loppukauden pelit ratkaisee", voi silti se runkosarjan voitosta/kotiedusta/suorasta pleijaripaikasta uupuva piste olla juuri se alkukaudesta SaiPalle kotona menetetty.

Sakemannituomaria ei voi pahemmin kehua, mutta ainoa tilanne, mistä jäi tosissaan hampaankoloon, oli se Levokarin maalinsiirto jatkoajalla. Vierestä katseli, mutta bratwurstit turahti housuun.

Haataja ei tunnu nyt osuvan mistään ja Kuhdalla köhii edelleen. Positiiivisena näin nelosketjun, joka oli tähän menessä nähdyistä nelosista paras. Pöysti-Piiparinen-akseli oli tuhoisa viime kaudella junnuissa ja Liivik tuo sopivasti ryminää.

Seuraavassa pelissä heittäisin Del Grosson Kousan tilalle. Ei Kousa nyt varsinaisesti hyllytystä ansaitse, mutta tänään oli heikonpuoleinen esitys ja kuitenkin ehkä pisteistä huolimatta ensimmäisenä liipasimella pakistosta. Samaten seuraavassa pelissä on sopiva paikka kokeilla Riksmania, vaikkei Janne huono ollut tänäänkään.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Ei minun silmään tuossa Levokarin maalin siirtämisessä ollut mitään. Kurotti kiekkoon ja kiilautui maalia päin, tiedän kokemuksesta että noin vain voi käydä. Katsoin peliä himassa ja kelasin tilannetta useaan otteeseen. Tietysti jos punaisin värilasein katsoo, niin kyllähän Pauke maalia siirsi..

Sen sijaan tuo kolmas maali, joka hylättiin, oli naurettava tuomio. Siitä kun olisi maalin oikeutetusti hyväksynyt, olisi peli todennäköisesti ratkennut jo toisessa erässä. Nyt pieni uskon liekki säilyi päätöserään ja Redenbachin ketjun hurja peluutus toi tulosta, Kaksosen Emen ja Capon säestäessä tasoituksella.
 

scholl

Jäsen
Granlundin kaksi ja Peltosen yksi rankkarimaali

Joo hakatkaa mua kattilalla päähän. Ei vain mahdu oikeustajuun, että sama pelaaja laukoo kaksi kertaa. Mielestäni sitten vasta sama mies toisen kerran ampumaan, kun kaikki kokoonpanossa olleet kenttäpelaajat ovat laukoneet. Ei futiksessakaan samat jätkät hiihdä sinne 11 metriin uudestaan. PERKELE!
 
Muutama kommentti Urholta seurattuna. Pari erää aikamoista neppailua. Tuomarit hukassa koko pelin. Levokarin maalin siirto oli selvä... noita kuitenkin tapahtuu.

HIFKin hylätty maali... URHOn kuvasta muistaakseni näkyi, että pelaaja oli maalivahdin alueella ennen kuin kiekko sinne toimitettiin, mutta ei ollut enää silloin kuin kiekko saapui. Noista on ennenkin vihelletty aloitus keskialueen puolelle. Tuomarin olisi vaan pitänyt viheltää se aluerikko heti eikä vasta sitten kun kiekko on maalissa... ei olisi tullut pulinaa.

Selostaja "kuumeni" Granlundin "estamisestä". Tilanteessa SaiPan pakki kyllä piti pitkään kiinni Granlundista, mutta Granlund oli hidastuksen perusteella napannut toisella kädellä kiinni SaiPa-pakin mailasta... nää on näitä muna-kana -juttuja.

HIFK:lla oli paikkansa ottaa 3 pistettä - ei kelvannut - ja SaiPa otti sitten tarjotun pisteen mukaansa.

No kausi jatkuu. HIFK:lla piikkipaikka ja SaiPakin on rintamassa mukana. Torstaina jatketaan.
 
Suosikkijoukkue
IFK
MG

Pelistä ei sen enempää, SaiPa pelasi omaa kusipääkarjalakiekkoaan ja dumarit sallivat mitä sallivat ja kielsivät mitä kielsivät. Tänään tuli sellainen fiilis että meitä hieman sorsittiin (dumarien taholta), mutta ei se siihen ratkennut... Oli miten oli.

Mutta. Mikael Granlund. Olen nähnyt Ville Peltosen ensimmäisillä liigakausillaan, yhdessä nuoren Sami Kapasen kanssa... Tuomo Ruudun parhaimmillaan ja tietysti Olli Jokisen... Kukaan heistä ei ole tehnyt yhtä häikäisevää vaikutusta taidoillaan kuin Granlund. Viime kaudella jo loistava, tällä kaudella saanut selkeästi lisää voimaa mikä näkyy laitakahinoissa.

Uskomaton pelinlukutaito, pehmeät kädet, kasvanut itseluottamus... Mikke ratkaisi pilkkuskabassa unohtumattomilla veivauksillaan tänään meille bojot, ja tulee varmasti ratkomaan meille monta peliä tulevaisuudessakin... Mikke näytti tänään viimeistään että valot eivät häikäise!
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika hyvin tulee jatkoajan otteluraportista esiin omat mietteet pelistä.

Molemmilta vaisu matsi. IFK:lla oli paikkoja tappaa peli hyvissä ajoin. Miten se taas oli muka niin hankalaa saada kiekko verkkoon kun edessä on lähes tyhjä maali. Se tolppakuti ei vaan riitä. Ahtola, Haataja ja Töykkälä kämmäsivät loistopaikat.

Tehtiinhän siellä tosiaan se kolmaskin maali, mikä hylättiin melko kyseenalaisesti. Tuomarit olivat muutenkin aivan kuutamolla. Uskomattoman paljon sai kiekotonta miestä estää. Pari selkeää kampitusta kiekottomaankin meni läpi. Lisäksi linjureilla oli aika erikoinen linja muutamissa paitsiotulkinnoissa.

Mutta samapa se. Noista paikoista se peli olisi silti pitänyt ratkaista, oli tuomarit millaisia vain. Ei maistunut ja menetettiin aivan turhaan pinna ottelusta, joista pitäisi aina ottaa se kolme pinnaa. Mutta tästä se homma kuitenkin etenee, seuraavissa peleissä pitää olla parempi.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kyllähän se fakta on, että SaiPa tuomareista hyötyi mutta ei nyt sentään ihan niin paljon, kuin mitä joku täällä on yrittänyt mainostaa. Kolmannen erän alkuun kyllä selvittiin parista tilanteesta kuin koira veräjästä ja ensimmäisen viitosen aikana SaiPalle piti viheltää pari jäähyä.

Ns. maalin hylkäyshän oli perinteistä Sm-liigan pelkurituomarointia. Vihelletään vittu niin nopeasti, ettei varmasti kukaan ehdi maalin edessä toisiaan tönimään. Kiekko sitten survottiinkin häkkiin ja tuomarin piti nopeasti keksiä joku syy nopealle vihellykselle. Lappeenrantalaiset muistavat kaksikin peliä, jossa SaiPalta on viety kotimatsissa jopa pisteitä tällaisilla hätäisillä vihellyksillä.

Levokarin maalin siirto oli omaan silmään normi pelitilanne ilman tahallisuutta. Tätä mieltä oli ilmeisesti myös tuomaristo ja varmuudella myös otteluvalvoja. Nokka kävi muuten helvetin kuumana sen jälkeen, kun oli asiallisesti hoitanut julkisen puolen kommentoinnista pois. Vittua ja paskaa ja perkelettä tuli niin helvetisti, että olisi luullut kyseessä ollut 15 -vuotiaan ammattikoululaisen arvion illan tuomaritoiminnasta.

Mitä tulee kokonaisuutena viheltämättä jättämisiin niin kyllä mm. Kankikin sai kerran tai toisenkin vetää oikeaa suoraa nekkuun maalin edessä ja pelitilanteessa kulmassa ilman tuomariston reagointia. Näitä tulee ja menee.

Granlundiin kohdistuneista "rikkeistä" HIFK:n värejä tunnustavat voivat hyvällä omatunnolla olla täysin hiljaa. Moni varmasti osaa tilanteet katsoa oikeinkin mutta se valtava mylvintä hallissa joka kerta kun kultapoikaan edes koskettiin osoittaa sen, ettei HIFK:n kotiyleisö osaa suhtautua edes prosentin objektiivisuudella Granlundin ottamiseen.

Fyysisen pelin ystäviksi muutenkin yleisö vanhassa hallissa on kohtalaisen ämmämäistä. Toki suurin syy siihen on stadilaiset versiot tuulipukujunteista (eli ne nachoja napostelevat firmakausarilaiset) sekä tunteella pelissä hyvin mukana elävä fanikatsomo.

SaiPa oli kehno ja melko ihme tuo yksikin piste oli. HIFK:n viimeistelytarkkuus ja käsittämätön sössiminen SaiPan ensimmäisessä maalissa pelasti keltapaidat tappiolta varsinaisella peliajalla.

SaiPan ylivoimassa on nyt se vika, että kentällä on liikaa taitoa. Joo, tämä lausahdus naurattaa stadilaisia mutta kyse onkin siitä, että nyt siellä on saipalaiset huuli pyöreänä, kun tilaa ja aikaa on vaikka kuinka. Yritetään kaiken maailman jeesussyöttöjä ja suoraviivaisuus puuttuu täysin. Josko se sieltä vielä.

Rankkarikisassa sitten pisteet jaettiin rikkaille. Ratkaisijoina tulevia NHL -tähtiä sekä sellaisia, jotka on noita ampuneet vähän kovemmissakin paikoissa. Harmillista, että Barneyn yritys kilahti tolppaan.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Fyysisen pelin ystäviksi muutenkin yleisö vanhassa hallissa on kohtalaisen ämmämäistä. Toki suurin syy siihen on stadilaiset versiot tuulipukujunteista (eli ne nachoja napostelevat firmakausarilaiset) sekä tunteella pelissä hyvin mukana elävä fanikatsomo.

Myönnän, että ihan turhaakin mölinää tuli (fanikatsomostakin), mutta veikkaan että siellä Kisapuistonkin fanikatsomossa saattaaisi muutama heebo heittäytyä ¨ämmämäiseksi¨ kun tarpeeksi väärin oman joukkueen kannalta menneitä tuomiota katselee... Turhautuuhan siinä. Katellaan 23.10. sitten siellä teilläpäin ;)
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Myönnän, että ihan turhaakin mölinää tuli (fanikatsomostakin), mutta veikkaan että siellä Kisapuistonkin fanikatsomossa saattaaisi muutama heebo heittäytyä ¨ämmämäiseksi¨ kun tarpeeksi väärin oman joukkueen kannalta menneitä tuomiota katselee... Turhautuuhan siinä. Katellaan 23.10. sitten siellä teilläpäin ;)
Näinhän se menee ja se on ihan oikein. Jotenkin vaan luulisi, että juuri HIFK:n hallissa saa miestä ottaa kropalla välillä vähän sääntöjen rajamaillakin paidan väristä riippumatta... Vaan tosiaan sama se on joka hallissa.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Näinhän se menee ja se on ihan oikein. Jotenkin vaan luulisi, että juuri HIFK:n hallissa saa miestä ottaa kropalla välillä vähän sääntöjen rajamaillakin paidan väristä riippumatta... Vaan tosiaan sama se on joka hallissa.

Kropalla saa ja pitääkin ottaa (kiekollista) miestä, puhtaista niiteistä irtoaa edelleenkin raikuvat aplodit nöördiksellä vastustajallekin... Kahvaaminen ja kiekottoman pelaajan estäminen tappavat pelin, siitä meilläpäin ei tykätä...

Olen sen verran lukenut juttujasi että uskon että tiedät mitä tarkoitan... :)
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ai niin, pitääpä vielä antaa erikoismaininta kuuluttajalle, jolle tuntui sattuneen vitsipäivä.

"Mediakuution toisen sivun näyttö on tänä iltana mustavalkoinen, koska siitä puuttuvat värit. Pahoittelemme ja yritämme korjata tilanteen mahdollisimman pian."

"Maalia ei hyväksytä, koska pelaaja oli maalivahdin alueella. Valitettavasti."

Enpä ole ennen tämän lähes yliasiallisen kuuluttajan juuri letkautelleen... Napanderipäivä?
 
Suosikkijoukkue
IFK
Ai niin, pitääpä vielä antaa erikoismaininta kuuluttajalle, jolle tuntui sattuneen vitsipäivä.

"Mediakuution toisen sivun näyttö on tänä iltana mustavalkoinen, koska siitä puuttuvat värit. Pahoittelemme ja yritämme korjata tilanteen mahdollisimman pian."

Innolla täällä odotellaan sitä teidän mustavalkoista mediakuutiota, jotta päästään vertailemaan... ;)
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Mikke letkauttelee aina kun sopiva tilaisuus tulee. Väkisin ei kuitenkaan ole yrittänyt omaa showta pitää.

Nämä "valitettavasti" yms. piikit kuuluvat Miken repertuaariin, kun selkeästi yleisön mielestä tuntuu tuomaritoiminnassa olevan jotain mätää. Mikke on asiallinen ja tekee tätä harvoin - yleensä on pelisilmää, kun käyttää piikkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös